Ångeest!

Hej hej alla glada...

Idag är det ju fredag, jaa det är fredag ett litet tag till faktiskt.

Hjälpte barnen imorse, gick sen ner svarade på mail och skickade lite mail, gjorde mig klar körde till sams club och handlade till familjen. Sen körde jag hem för att lämna av varor och sedan köra till mall of america. Efter att ha rådgjort med Susie kom vi dock fram till att jag behövde serva bilen som nu varar för ett och annat. Fick alltså stanna hemma ett tag och hann slumra till innan Susie väckte mig med ett telefonsamtal där hon sa att bildoktorn fick vänta till nästa vecka. VI kom först fram till att bilen inte borde användas särskilt mycket innan dess men jag fick trots det lov att köra till mall of america. Bättre att ta min bil än Marks tyckte Susie...
Lite förseningar gjorde alltså att jag fick stressa lite på mall of america och tur var väl det för annars hade ännu mer pengar spenderats. Det är trots allt rätt sjukt med det där stället, det räcker att jag går in i en butik sen är ofta min dagsbudget sprängd. Är det inte galet att jag alltid, alltid, alltid hittar en massa i första butiken? Inte blir det mindre grejer i andra butiken heller så det är egentligen ett hopplöst ställe det där mall of america.

Idag var första butiken "club monaco" som sålde kläder av samma märke som affärsnamnet. Jag hade läst om detta märke senast igår i King. Jag lämnade club monaco med en cool skjorta, lite ljusblå och randig samt en fräck tröja typ lite gul nästan guldfärgad. Det var ju rea så vad skulle jag göra:)
Får ni nu för er att jag har gett upp den här lilla Ralph Lauren trenden som jag inlett under min vistelse här så har ni nästan fel. Club Monaco ägs nämligen av Ralph Lauren:P
Bestämde mig sedan för att jag inte skulle spendera så mycket mer utan mest titta lite och äta lite lunch innan jag besökte IKEA. Tyvärr råkade jag ju efter lunchen hitta en ny butk. Rätt fräck faktiskt, Nordstroms är en stor butikskedja som har en trevåningsbutik inne på mall of america, den butik jag hittade idag hette Nordstrom rack och tillhörde själva nordström, enda skillnaden var att det sålde vissa speciellt utvalda grejer från nordström fast till typ halva priset. Det måste man ju älska. Min beslutsångest där inne gjorde att IKEA fick skippas. Jag lämnade dock Nordstrom rack utan några varor trots bra priser på allt och jag måste ju erkänna att jag var mycket frestad.

Det mest intressanta att berätta om dagens arbetsinsats är troligen filmen vi såg efter maten ikväll. Under dagen var allt sig likt och allt som vanligt. Efter maten såg vi då Bruce den allsmäktige och det blev ju lite komplicerat för barnen att hänga med i hela historien om vem som var gud och hur han kunde göra allt det vilket innebar att jag troligen 40 gånger fick svara på samma fråga eftersom att de verkligen inte förstod.

När den filmen var slut så hämtade Paddy upp mig och vi körde för att möta Johannes vid bion. Tyvärr låg bion inne på mall of america och tyvärr var butikerna öppna, tyvärr började inte vår film på ett tag och tyvärr ville Johannes och Paddy titta i en butik, tyvärr var det en butik jag aldrig varit inne i tidigare, tyvärr hade de en killavdelning, tyvärr var det fräcka kläder, tyvärr handlade jag två tröjor.
Ja vad ska man göra, det var ju rea även här och massa coola saker, blev dock inte så dyrt faktiskt. Framme i kassan undrade hon om jag ville bli medlem i deras butikskedja, visst visst sa jag och fick fylla i en ansökan. Längst ner på ansökan frågade dem hur mycket pengar jag spenderat på kläder det senaste året. Knappt utan att titta kryssade jag i sista alternativet, de hade nämligen olika alternativ att välja mellan, typ först 40$-100$ sedan 100$-200$ etc. Sista rutan var "more than 1500$. Den lilla ångesten slog mig då när jag tänkte tillbaks lite och insåg att jag troligen skulle kryssat i den rutan även om de frågade om de senaste två månaderna:P

Hahaha, som tur är så brukar min ångest av denna typ lägga sig rätt snabbt, min ekonomi är trots dagens tokhandlande ganska god och med lön varje vecka återhämtar den sig snabbt. Jag håller mig nästan alltid till min veckolön, och spenderar aldrig mer än den. Jag fick ju också två helt nya märken till min kollektion så varför ha ångest då:P
American Eagle och Club Monaco, märken jag definitivt kommer titta efter fler gånger. Lite sorgligt var det dock att jag typ redan nu planerat för vad nästa lön ska gå till då jag hittade lätt 3 tre tröjor till jag "måste" ha.
Jag tänkte också på det idag, hade jag fått 100 000 dollar att spendera på mall of america under en dag hade jag utan minsta lilla tvekan klarat det. Det hade till och med varit lätt. I varje affär jag går in i hittar jag typ ofta tio saker jag vill ha. Tänk er då att mall of america har 5 våningar, butiker på tre dock men det blir en hel del butiker att besöka.

Där var mycket lite folk i köpcentrumet så man fick en bra blick över stället. Det är faktiskt ett helt fantastisk ställe även om det förstör budgeten och nästan blir för mycket. Troligen det jag kommer sakna mest när jag lämnar.
De har fem våningar, över 500 butiker enligt deras egen hemsida, nöjespark, biograf, restauranger, cafeer, affärer, barer, lekplatser, undervattensvärld, minst tre sjuvåningsparkeringshus och även stora öppna parkeringar, Du kan nästan nämna vad som helst och dem har det:) Det är fan galet.

Efter vår shopping tog vi oss upp till femte våningen där biografen låg och filmen hade redan börjat...Vi såg four christmases som var en bra film faktiskt, en lättsedd film med Reese Witherspoon och Vince Vaughn i huvudrollerna. Ganska rolig också måste jag säga. Något jag dock kom och tänka på under filmen är att gamla klasskompisen Ellen Klintenberg är ganska lik Reese Witherspoon, men det är kanske bara jag som tycker det? :P Tidigare i veckan såg jag också något annat där jag tyckte ellen var lik, just det Julie Cooper Nichol i OC var det:P

Ska också prata med familjen imorgon igen, tror dock att jag kommer tacka nej till dem, har tänkt på detta väldigt mycket och kommer nog gå på magkänslan...Både föräldrarna i den familjen och Susie har sagt till mig att jag är den som pratat bäst engelska vid inledingen av året utav deras samtliga au pairer. Susie har haft minst sju au pairer, tror till och med att det är fler och den andra familjen har också haft sju så det är ju lite kul att höra det:)

Nu är det iaf god natt för min del, jobb imorgon också juu...

Kommentarer
Postat av: pappa

DEt börjar likna ett sjukligt shoppingbetende, du var rätt duktig på att shoppa innan också men detta känns på gränsen till skruvat. Jag förmodar att du fortfarande endast har en kropp att ha kläderna på. Det var förresten tur att du had 55 kg käder med dig så att du slipper gå naken.

Ska bli spännande att se hur du får ihop detta shoppingbeteende när det blir dags att betala hyra, mat etc. Du får sikta på ett jobb med bra lön om det ska gå.

Tror dock att du gör rätt som lyssnar på magkänslan när det gäller familjen.

2008-12-06 @ 13:55:23
Postat av: Sis

Björn, Björn, Björn. Kanske har Mall of America även ngn form utav terapicenter? Dom tycks ju ha allt annat där. Jag tror nämligen att du snart bör böja gå i terapi för ditt smått sjuka shoppingbeteende :)

Du vill kanske att vi gör om dit ena rum här hemma till en walkin closet?



Idag har vi julebak här hemma, sen ska vi äta moussaka.

Då saknar vi dig!



Kramar Sis

2008-12-06 @ 16:17:52
Postat av: Mamma

Kan bara kommentera som både Pappa och Lotta gjort. Jag hade ju samma förslag som Lotta idag för ca en månad sen att vi skulle göra om ditt ena rum till en walkin closet. Det enda jag kan säga är SÖK HJÄLP SNARAST!



Sköt om dig Mamma

2008-12-06 @ 17:31:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0