Tre veckor i familjen

Hello!

Idag har jag varit i familjen i tre veckor. Det är väl tre veckor som jag idag kan önska att det vore lite annorlunda.

Imorse var det som vanligt dags att hjälpa barnen att komma iväg till skolan, gick väl rätt bra.

Efter att de lämnat behövde jag även jobba lite mer, plocka undan, städa lite och sätta igång lite tvätt. När jag var klar med det så var det dags för min egen frukost. Djupfrysta små färdiga våfflor kastades in i "brödrosten" och toppades med choklad, blev frestad av barnens frukost idag.

Därefter gick jag faktiskt inte och la mig, jag somnade nog tio minuter men inte mer faktiskt. Jag satte mig i fåtöljen här uppe och tittade på lite tv. Här sitter jag fortfarande, jag började se dead man on campus som gick på tv men fick avbryta den vid tio när dubbla Las Vegas avsnitt var viktigare. Ska iaf äta lite lunch nu och se färdigt filmen sen. Ska också ta en liten dusch innan barnen kommer hem.

Har kollat lite mail och andra saker på internet, två trevliga mejl från två trevliga kollegor gör att jag lite smått har börjat planera för the killers konserten. De spelar ju inte här i närheten så det får nog bli en liten resa utav de evenemanget. Är ju rätt sugen på att se dem i NY och samtidigt få uppleva den trevliga staden igen. Får se vad som bestäms...Hoppas på det bästa iaf.

Nej nu ska jag äta lite lunch och vänta in barnen...

Halloween idag ju, barnen ska tillsammans med mamma gå rundor och tigga godis i ett annat område medan jag ska stanna hemma och dela ut godis till de som tigger här. Blir nog en upplevelse...

Take care.

YEAH YEAH YEAH!

Jag svarade till fridman i ett inlägg längre ner att jag inte visste vad för the killers biljetter han pratade om.
Förra gången jag kollade så hade nämligen the killers sin sista spelning i USA nu i helgen.
När jag kollade idag hittade jag 21 nya spelningar i nordamerika. Gissa om jag ska se en av dem.
OOOH YEEES!!!
Oasis, The Killers, Coldplay vad mer kan man önska sig ?? Tja önskar man sig något annat så lär man ju få chansen till det också:D

U2 kanske ?`

Kvällen blev mycket bättre när jag märkte detta

Malin jag skulle tro att jag utökar konsertledningen nu också ?


Yeah!

Idag har mina läsare varit fantastiska, mest för att ni varit många, har ännu inte läst kommentarerna ännu så ska väl inte säga för mycket.
Med så många som 50 unika sidvisningar idag så ska ni få se lite bilder. Tackar för att alla läser, jätteroligt, fortsätt med det och kommentera ännu mera.

Som vanligt är dagarna lika varandra och så även denna dagen. Efter att ha fått iväg barnen lyckades jag faktiskt hålla mig vaken till klockan 10 och jag åt även frukost innan dess.
Ett avsnitt Las Vegas och ett avsnitt O.C var dock vad ögonen och huvudet klarade av, när det andra avsnittet Las Vegas började för dagen så orkade jag helt enkelt inte hålla mig vaken längre. Två timmars sömn fick det bli istället för två timmar Las Vegas, trevligt det med. Körde som vanligt Joey till skolan och kom hem och såg ett avsnitt Las Vegas till samt åt lunch innan barnen kom hem. Idag kom Charlie hem, något han inte gjorde igår. Problemet var bara att igår skulle han kommit hem och idag skulle han inte kommit hem. Jag fick alltså köra tillbaks till skolan direkt och lämna charlie för hans taekwando. Det var inte lönt att köra hem igen så istället fick jag och Sammy vänta på skolan i en halvtimme innan charlie och joey var klara. Inte så värst roligt.

Hem igen iaf och lämnade av alla tre ungarna hos en kompis, egentligen bara charlie som skulle dit men alla de andra ville ocskå stanna.. Jag tyckte ju bara att det var skönt, jag fick en halvtimmes fritid och kunde sätta igång en maskin tvätt vilket behövdes. Tyvärr skulle jag köra Joey till ett party så fritiden blev inte så långvarig. Jag hämtade honom hos kompisen och körde honom, på vägen hem körde jag inom mcdonalds, 1 dollar för en dubbel cheeseburgare, otroligt. Sen hämtade jag charlie och sammy, vi körde hem och började med maten och sammy gjorde läxor. Vi hann bara äta och göra färdigt sammys läxor innan jag var tvungen att köra och hämta joey igen. På vägen till partyt stannade jag till vid mcdonalds igen och köpte två nya dubbla cheeseburgare.

Det var förresten rätt roligt, när jag körde till partyt så spelades "in the getto" på radion och dem sjöng just det precis när jag körde in i något som liknade ett getto. Det var även i gettot som partyt var, fast i de finare delarna som kanske inte bör räknas som getto.

Kom hem igen och fick direkt ta hand om problemen, joey var nog rätt trött och när han då behövde bada, dessutom tillsammans med sina bröder i samma badkar blev det inte lätt. Han grät nog sju gånger på en kvart. De blev rena iaf och jag fick städat och plockat undan lite innan jag skickade dem i säng.

Återigen sitter jag nu här framför datorn alltså. Jag pratar också med Lina och Åhgren som av någon anledning är uppe trots att klockan är 02:40 hemma. Mycket trevligt faktiskt, lyssnar också på musik från första gossip girl-skivan.
På tal om klockan så ska vi tydligen ställa om den nu i helgen. Jag vet att Sverige ställde om den förra veckan. Denna veckan är det tydligen bara 6 timmars skillnad mellan Sverige och staterna (där jag befinner mig) istället för de vanliga sju timmarna. ???

Tror inte att jag har så mycket mer att berätta om idag. Sammy har varit en plåga, Joey var en plåga nu på kvällen. Annars inte så mycket intressant som hänt idag

Har hört John Mayer ett par gånger på radion idag, mycket bra, free fallen framför allt.. Även Jack Johnson är en trevlig figur. Sen spelade de även mycket One Republic, var tydligen från någon spelning de hade igår kväll, fick bland annat höra apologize i akustisk version. Får ta reda på om de spelar här i närheten. När vi ändå pratar musik kan jag berätta att där fortfarande är platser kvar till den bästa kategorin när oasis spelar här om några veckor...Ovanligt.

Nej nu får det nog var nock för ikväll.. Ska publicera tre bilder också som bonus.

Måste förresten läsa kommentarerna nu då och se om ni förtjänar bilder...


Pappa, jag fick faktiskt alldeles nyligen mail från LCC, har inte läst det dock.
Nej förlåt, du brukar ju aldrig dela ut pikar...


Fridman, vad är det för biljetter till the killers du pratar om? Nej jag kommer nog inte hem alls förrän i november nästa år. I första taget kommer jag inte heller följa min hemlängtan:P Istället får ni komma hit.

Ha det bäst du med


Syrran, din present är ordnad faktiskt. Till och med din julklapp är ordnad. Vad gäller presenter till mor och far under året jag är borta så har nog mamma och pappa lite pengar som är mina som du kan ta av. Dem bör räcka till hela året, kanske inte men du kan ju göra så gott du kan och annars får du hojta...

Malin, du verkar inbilla dig en del nu...

Ha det så bra kära läsare

"I swear, I waited, and waited"

http://www.youtube.com/watch?v=7wJ-VPqFzy0


Gratulerar

Här kommer lite efterfrågade bilder, inte många dock eftersom att jag hatar att lägga upp bilder härDetta var nog vår roligaste kväll under hela NY veckan. Vi lekte massa lekar. Sjukt skoj
Team karusellen lekte lekar


Delar av de som åkte min buss till NY, nästan bara svenskar:p


Bötte redovisar, tyvärr på sniskan...

Bonusbild för två vänner jag känt mycket länge

Den bilden är såå jävla bra..Fullkomligt galen dag

Standardinlägg.

Ni kan i princip alltid förvänta er inlägg vid den här tiden.
Det beror på att mina dagar är extremt lika för närvarande.
Jag får nog snart slute om vad jag gör med ungarna och bara berätta om det händer något nytt eller speciellt. Hur det andra går till borde ni kunna snart.

Snabbsummering av denna och de flesta andra veckodagar
Vaknar 06:29, går upp och hjälper barnen att bli klara för skolan. Ser till att de äter frukost, borstar tänderna, tar på sig och tar med sig allt. Sen plockar jag undan efter frukosten, bäddar sängarna etc. Susie lämnar mig också meddelanden på morgonen om vad som ska ske under dagen.

När ungarna kommit iväg och jag blivit klar går jag ner och lägger mig igen. Vaknar när det är dags att hämta joey på daycare och köra honom till skolan. Brukar gå upp igen runt halv tolv. Kör joey och sen efter det kör jag antingen hem och äter lunch eller äter någon lunch ute. Därefter väntar jag på att barnen ska komma hem. När de gör det kör vi och hämtar joey sen äter alla snacks, sen gör sammy läxor. Därefter leker alla av oss. Sen går jag upp börjar med middagen, tvättar, städar. Barnen äter och leker vidare medan jag sköter mina sysslor. Sen äter de snack igen innan de borstar tänderna, tar på sig pyjamas och charlie gör sin grej som hjälper mot astman också. De sista minuterna tittar vi på tv och sen ser jag till att de lägger sig. Sen börjar min fritid, jag bloggar och använder datan ett tag, tittar på tv ett tag sen lägger jag mig och allting börjar om på morgonen. Kan ju inte göra så mycket utan vänner.

Jag har iaf hittat en som vill gå på coldplay med mig, en i min au pair grupp och hennes vän. Vi bokade biljetter idag. Så istället för att köra hem när jag lämnat joey på skolan så körde jag minsann till mall of america. Men enbart för att träffa henne. Jag spenderade inga pengar även om jag hittade ett par shorts för tre dollar som jag ska se om dem har i min storlek. HIttade också en snygg väska som jag ska köpa en dag, kanske efter löningen som är på fredag.
Jag passade också på att käka lunch, men det räknas inte som inköp. Idag åt jag på asian chao, typ ett syskon till maki of japan där jag åt senast. Det låg precis bredvid och smakade likadant. Det vill säga att det smakade mycket bra även här.
Efter det träffade jag tjejen jag ska se coldplay med och vi bokade biljetterna inne på apple store när vi låtsades vara intresserade av datorn. Biljetterna är dyrare än i sverige men det är ju coldplay så alltid värt det även om jag redan sett denna konserten två gånger i Sverige. Nu saknas bara oasis biljetten.

Därefter körde jag hem, fick lite bråttom men hann hem i tid innan sammy kom hem. Charlie hade missat skolbussen idag så jag fick hämta honom när jag hämtade joey. Annars var dagen sig lik förutom att jag inte somnade om i flera timmar imorse. När barnen och susie lämnat huset åt jag frukost direkt istället, sen tittade jag lite på "nyhetsmorgon" där de tjatade om valet som är på tisdag. Halloween och grejer i helgen är annat som pågår i amerika. Det tog inte långt tid innan jag slumrade till, vaknade dock igen vid tio och gick ner till datorn ett tag innan jag gick upp och badade i Susie´e underbara badkar. Stort, djupt och med massage. Låg där i 40minuter och mös innan jag fick bråttom att hämta joey.

Andra meddelanden:

Idag såg jag den största tröjan (piké) jag sett, 6xl eller XXXXXXL. Helt enorm var den givetvis.

Det har varit mycket varmt idag, Runt 15 grader celsius, vindstilla och sol gjorde att man klarade sig ute i t-shirt och jeans utan att frysa.

Bredvid mall of america har de water park of america, kanske något att besöka?

Jag fick en dos hemlängtan igår kväll när jag försökte somna.

Idag har bloggen slagit rekord. Nej tangerat rekord förresten, 43 unika sidvisningar på en dag...Stark jobbat. Fortsätt så, vi måste slå detta.

Synd att Minneapolis eller St Paul inte har någon fotbollslag i högsta ligan, hade varit kul att se beckham eller ljungberg som nu båda spelar i amerikanska ligan.

Kommentarsvar:

Min syster påstår att hennes andra väska ska vara full med kläder från usa när dem åker hem. Det kan hon glömma.

Tja Louise det är rätt mycket anus faktiskt. Jag börjar ju närma mig den fjärde veckan nu men det verkar svårt att hitta någon här. Problemet med inneställen och liknande är ju också åldersgränsen på 21-år. Skulle vilja hamna i ett område med mer ungdomar. Vet inte om paris är ett ställe för mig, gillar inte fransmän ;p. Pusspuss

Jasså pappa du tycker det är billigare med bensin nu ? Jag känner att du döljer en liten pik i denna kommentar?

Vad är det för en dåre som vill veta vem malin är, ingen vill veta vem malin är ? Nej förlåt malin, jag vet att du läser detta så här ska du få läsa lite trevligt. Sen ska du själv få avgöra om jag menar det eller ej.
Malin är den bästa i världen, såå underbar, jättetrevli, snygg, snällast i universum och har bara positiva egenskaper...
Vad tror du malin, believe it or not? Något som är lite mer seriöst är att malin faktiskt är en trevlig, snäll tjej med bra musiksmak. Vi har sett två coldplay konserter tillsammans och hon är lite avundsjuk på att jag gör ett hat-trick i coldplay konserter om två veckor. Dessutom kommer jag se oasis medan hon får se om hon får biljetter..

Nille det händer inte mycket mer än det som står på bloggen faktiskt. Jag döljer inte så mycket så det mesta framkommer här. Jag saknar också mcdonalds och mcflurry & co. och våra nattliga turer till donkan. Gratismaten var inte fel den heller.

Tack för ikväll, dags för tv-tittande nu men som vanligt kommer där nytt inlägg imorgon

"If I, if I only waited, I would not be stuck here in this whole"

Snabbinlägg!

Att svara på lite kommentarer är syftet med detta inlägg, jag har för tillfället inte mycket annat att göra så.

Svar till anonym:

När jag reste till usa tror jag att jag hade tio kilos övervikt och det var tillåtet, både på resan köpenhamn-frankfurt-new york och new-york-chicago-minneapolis. Ofta får man alltså ha med övervikt, så länge du inte har alltför mycket övervikt eller för många väskor. Meningen med att mina föräldrar skulle få släpa på allt var också att vi inte skulle få någon övervikt och på så sätt slippa alla problem.


Svar till Cecilia:

Ja visst, kan jag göra mina klipp, jag förlorade ju tyvärr de intjänade pengarna redan innan jag tjänat dem då den nya väskan var tio dollar dyrare. Faktiskt är där lite annat som inte är använt men jag tror inte jag är redo för att göra fler klipp nu.. Ha det så bra och hälsa de andra 08:na i hushållet.

Svar till pappa:
Nej det var ju verkligen en smart plan jag kom på där med övervikten men som du nämner kan det ju bli lite jobbigt, eller dyrt iaf att transportera sig från familj 1 till familj 2 om det nu skulle bli aktuellt. Nej jag använder faktiskt inte enbart de nya kläderna. Finns till och med kläder jag ej använt ännu. Ni får nog tvinga mig till att rensa min garderob. Tittade precis lite snabbt och hittade iaf 10 tröjor ni kunde få ta hem, men ni får gärna ta hem mer än så. Använd föräldrar-piskan, skicka mig på time-out eller vad som nu krävs men mitt mål är att inte betala för övervikt när jag slutligen åker hem.

Svar till Malin:
Jaa Malin det är ju verkligen trevligt att du ska få se oasis. Tyvärr ska jag se både oasis och coldplay. Tänk om du inte lyckas få biljetter, du vet ju vem som brukar sköta sånt. De är ju rätt eftertraktade dessutom.

Svar till mamma:
Det är ännu inte säkert att jag ska byta familj, lutar rätt mycket åt det måste jag väl ändå erkänna men jag har ännu inte meddelat susie eller min LCC om mitt slutgiltiga besked. Ska vänta ett par dagar till men det verkar för svårt att hitta umgänge här.


Shoppoholic?

Roligt att läsa alla oroliga kommentarer om mitt shoppande :P

Haha joo det ligger väl lite sanning i det hela, men det är trots allt så mycket billigare att shoppa här. Dessutom har jag min plan redo.

När min kära familj kommer på besök, som jag verkligen hoppas att dem gör. Då behöver dem ju inte ta med sig mer än en packad väska var. De får lov att ha två väskor var, det betyder också att de ska ha med sig en tom väska var och sen fyller jag de tre tomma väskorna med mina grejor och min familj får släpa på det. Vilken underbar plan va?

Då slipper vi betala för övervikt, och vi slipper skicka hem grejer. Samt att jag slipper klabba så mycket. Kan någon komma på något bättre så varsågod. Föräldrar eller syskons kommentarer som tycker att det blir jobbigt för dem är dock inte tillåtna att föreslå något, så länge det inte blir bättre för mig.

Just nu ser jag lite på O.C som jag spelat in nu i dagarna, det är det avsnittet när the killers spelar på den där klubben.
När jag såg dem spela störde jag mig rätt mycket på att jag missat deras spelningar i staterna, ett väldigt efterlängtat konsertband.

Däremot är det ju bra att coldplay biljetterna ska bokas imorgon efter en lite fördröjning idag. Bara oasis biten som ska lösas också.

Hmm...Idag..
Kände att det inte var så lönt att hitta på något eftersom att tisdagar-torsdagar är rätt förstörda på grund av att jag måste hämta joey mitt på dagen och köra honom till skolan.
Därför gick jag ner och lade mig imorse igen efter att fått barnen klara. Satt igång ett inspelat O.C avsnitt och hann se kanske fem minuter innan jag somnade. Gick upp 12:05 och fick stressa lite för att hinna hämta joey i tid. Det var inga större problem utan jag fick till och med vänta lite med joey utanför klassrummet innan jag lämnade honom.


Därefter tog jag ett litet spontant beslut. Jag var i och för sig förberedd på detta spontana besök och hade med mig det jag behövde..
Jag körde till mall of america :O Överraskade?
Men det var bara för ett snabbt ärende, hade sett en laptop-väska som var mycket snyggare än den jag redan hade köpt. Jag köpte alltså den väskan och rusade sen ut från mall of america, ville inte spendera mer pengar där.
Jag gjorde iaf ett klipp skulle jag tro. På etiketten till väskan stod där "suggested retail price 180 dollar" och jag köpte den för 42, smart va? Dessutom tjänade jag lite när jag lämnade tillbaks den andra, den köpte jag för 32, då stod dollarn i 7, jag betalade alltså runt 220kr då. Nu har ju dollarn gått upp och eftersom att de 32 dollarna för väskan sattes in på mitt konto, där det omvandlas till kronor, när jag lämnade tillbaks väskan. Jag bör alltså ha fått tillbaks ca 250kr, hela 30kr mer:p.

Efter att ha lämnat tillbaks väskan behövde jag lite frukost/lunch och körde till burger king för att prova deras amerikanska sortiment. Beställde med mig hem, på vägen hem fick jag dock göra ett litet extra stopp. Varningslampan för lite bensin lös nämligen, jag måste ha ärvt det från min far att köra till man i princip får bensinstopp.

Jag behövde alltså tanka full tank och var lite rädd för vad det skulle kosta, jag tror jag tankade 23 gallons för 48 dollar. Det är ungefär 83 liter för strax under 400kr. Lite skillnad mot hemma ?

Körde sen hem och åt min burgare som var mycket god, strax efter kom barnen hem eller faktiskt bara sammy idag. Charlie var hos läkaren med mor. Sammy gjorde lite läxor innan vi hämtade joey, sen åt de givetvis sitt snack när det kom hem, gjorde lite mer läxor och sen lekte vi tjuv och polis, the swedish game börjar ju bli lite uttjatat nu. Charlie kom också hem och var med ett tag.
De spelade sen lite wii medan jag gjorde maten också åt vi alla eftersom att susie var hemma även hon. Jag kastade in barnen i badrummen för bad/dusch och städade lite under tiden. När de var rena och klara fick de göra sig färdiga för sängen och efter det tittade vi lite på tv innan det var sovdags. De var duktiga när de skulle lägga sig idag men innan de var sammy och framför allt joey lite jobbiga. Joey fick 2 eller 3 time-out på ungefär en halvtimme, men sen skötte de sig iaf. Charlie skötte sig bra under den tiden men hade varit lite gnällig tidigare.

För en gångs skull kom jag ner strax efter åtta vilket inte brukar hända annars.

Imorgon får jag inte sova så länge, det ska tydligen komma någon snubbe och fixa något i huset, såga ett hål i min väg av någon anledning. Han kommer vid tio så det blir inte så bra. Får väl använda morgonen till ett långt bad, kanske ska låna susies badkar? Superstort med massage och saker. Sen får jag väl äta en god frukost och se lite av mina inspelade program då. Tänkte göra det nu också, därför jag har hastat igenom lite av dagens händelser på slutet.

Lite grann jag tänker på kan jag dock berätta om innan jag lägger ner den produktiva verksamheten för dagen.

Jag hittade en stor miss i OC i ett avsnitt, the SnO.C. så slår Zack Seth, han slår honom med höger hand men han håller ispåsen mot vänster hand när han lindrar smärtan.

Jag måste verkligen klippa mig.

Det jag var så "förväntansfull" över igår var malins hemlighet, hon berättade den idag och herregud vilken hemlighet;) Hon kan inte se keane men hon ska se oasis.:O

De har drive-in på mer än bara burger king och liknande här. Som jag berättat tidigare har det även det på apotek. Tydligen har det även de på banker. Banken jag går till är dessutom mycket bättre än hemma, mest för att där aldrig är något folk, alltså ingen kö. Dessutom ger dem en kakor och kaffe/te/vatten om man vill ha det. Sen är de väldigt trevliga, servicen är alltså fenomenal.

Jag ska till mall of america imorgon också. MEN ENBART! för att lämna pengar till en som vill se coldplay-konserten. Sen ska hon boka biljetterna. YEAH! Det kan ju i och för sig hända att jag äter en trevlig lunch där också. Tänker inte handla något iaf.

Idag har jag nog kommit fram till att jag inte ska åka hem under mitt år. Jag hade tänkt åka hem någon gång under den senare våren men jag tänkte på det idag och det kostar för mycket, bättre att jag sparar dem pengarna till att upptäcka USA under den sista månaden. Jag har ju redan sett det mesta där hemma liksom och kan lika bra vänta de extra månaderna innan jag ser det igen.

Skit, jag skulle ringt min LCC idag och förberett henne på att jag vill byta familj, eller prata om läget iaf.
Jag mejlade ju alla i söndags och har hittils fått 1.5 svar. Jag känner bara att jag inte kommer trivas här men men. Jag kanske får 15 svar imorgon och en massa att göra och märker att alla är skittrevliga.

Kidzbop skivan är verkligen bra, det är kända låtar som har gjorts om och nu sjungs av typ barnkörer:P

Mina föräldar, syskon och även andra får gärna lov att kommentera och ge tips på hur min situation ska bli bättre. Jag kanske inte samtycker med allt men det gör inget.

Just det, ska nog börja in bilder på resdagboken, på så sätt kan alla se dem.

Nej nu får det vara nog, hörs imorgon.

"I was lost, oh yeah"

Monday night

Back on the computer...

Mitt rum flödar i påsar...Eller flödade iaf, jag kände att jag var tvungen att göra något åt det så jag slängde in lite i garderoben och stoppade resten av påsarna i andra påsar så nu ser här lite bättre ut.

Dagarna är ganska lika sig i livet som au pair. Vad gäller själva au pairandet då, eller jaa i mitt fall även annars.

Charlie och Sammy kom hem vid halv tre som vanligt, åt sitt snack gjorde lite läxor sen körde vi och hämtade joey och sammys kompis som skulle komma över och leka. Det var också meningen att fler av Sammys kompisar skulle komma över så att dem skulle kunna försöka slå mig i fotboll. Precis som senast så blev det inte av utan jag vet inte riktigt vad sammy gör om han frågar dem eller om han bara pratar om fotbollsmatchen. Vi får väl se om den blir av någon gång. När de andra inte dök upp så lekte vi givetvis the swedish game istället. Den börjar väl bli lite uttjatad nu kan man tycka. Men det är en inomhuslek iaf så man slipper gå ut i kylan. Just det, innan vi hämtade alla hade vi hunnit lämna Charlie hos en kompis i närheten där han kunde få leka lite.
När klockan hunnit bli en del ringde de dock på dörren och två av våra grannar dök upp med en fotboll under armen så vi bestämde oss för att spela ändå. Vi gick ner till parken efter lite diskussioner och delade upp lagen. Det blev jag (och joey, men han frös så han var inte så aktiv) mot resten.

Till slut vann jag, vi hann inte spela så länge på grund av kylan plus att vi behövde hämta upp charlie.
Vi gick tillbaks till huset, hämtade bilnycklarna och satte oss i bilen och körde iväg för att hämta charlie. När vi kom hem kom grannen tillbaks och vi spelade lite bollstå igen innan de ville spela wii och jag var tvungen att göra lite hushållssysslor.

Benjis pappa kom och hämtade honom och strax innan hade August också lämnat. Det blev dags för oss andra att äta middag, rester från i fredags så det var ju inte särskilt svårt, men omtyckt. Efter maten blev det lite mer wii innan de var tvugna att bli klara för sängen och min arbetsdag var över.

Den där benji var en jäkla unge, han skrek och bråkade hela tiden. Han och sammy bråkade om allt och skrek på varandra hela dagen. Sen sprang han upp till mig ibland och skvallrade och en gång började han gråta också. Nej det var ingen rolig pojk att ha över. Hördes väldigt mycket gjorde han också.

Lite annat jag tänker på...

Jag mejlade ju alla andra au pairer igår kväll, idag fick jag svar. En tjej vid namn mira? svarade att vi kunde hitta på något någon dag så det var ju trevligt. Hon avslutade också mejlet med sitt namn...Inte visste jag vem det var bara genom att se namnet. Det hade hon nog misstänkt eftersom att hon också skrev (I was the bee yesterday if you don´t remember my by the name). Smart tänkte jag och började tänka på vem hon var. Hahaha jag kom inte ihåg det heller så vad hjälpte det att hon skrev så :P Ah ja skitsamma jag får iaf höra av mig till henne igen och hitta på något med en okänd :P
Det lite tradiga är att det också är den enda som har svarat, det har ju dock bara gått en dag ännu men ändå. Jag har känslan av att fler än en har kollat sin mail idag.

Som au pair-kamraten robin påpekade i en kommentar till förra inlägget så är det lite svårt att hitta orginial penguin här omkring. Ska väl inte påstå att jag letat efter det men jag har faktiskt bara sett det två gånger, idag och första gången jag var på mall of america. Då hade de bara en tröja dessutom. Synd det är ett fantastiskt trevligt märke.

Jag fick ge bort mitt nyinköpta listerine till Susie...Var typ en liter dessutom, om inte mer. Men men vad ska man göra, jag har knappt kunnat äta idag, svider som bara den på tungspetsen. Kollade i spegeln och det blöder typ, listerine har princip frätt i sönder tungspetsen. Får köpa något mildare istället.

Jag blev förresten sjukt frustrerad över att se dokumentären om 9/11 imorse...Hur fungerar människor egentligen

Nu ska jag säga adjö till er alla, nu ska jag nämligen ha min egen lilla teve-kväll och titta på något av det som spelats in idag. Får se vad det blir.

Hörs igen!

Just det, jag lyssnar förresten på kidz bop 14 just nu...En barnskiva där dem gjort remixer av kända låtar som exempelvis stop & stare, bleeding love m.fl. Mycket bra

Ännu mer just det, imorgon är en stor dag, då ska det bokas coldplay-biljetter. Gud vad trevligt. Jag har också för mig att något annat trevligt skulle hända imorgon men kommer inte ihåg vad...
TV-dags nu iaf....

XOXO/beer

"Please, please, please come back in sing to me"

Halloj

Jag älskar mall of america så mycket att jag snart hatar det....

Jag måste sluta köra dit, det är omöjligt att inte handla där. Dem har ju för guds skull allt.
270 dollar kostade dagens äventyr. Visserligen får jag mycket för pengarna men för herregud. Jag kommer typ aldrig kunna köra dit utan att spendera mindre pengar än så om jag har tid på mig att gå runt. Det är omöjligt.

Jag hade bara tänkt köra dit idag för att få lite att göra och hitta mössa samt vantar eftersom att jag verkligen behöver det nu. Jag bestämde mig därför också för att utforska de övre våningarna även om jag inte var klar med första våningen ännu. Det gick strålande, i den första affären jag gick in i var jag såld...Biträdet kastade på mig grejor och även om jag valde att tacka nej till säkert 80% av det han gav mig så lämnade jag affären med tre t-shirts. Jag har verkligen börjat gilla t-shirts och när de då hade hur många som helst att välja på kunde jag inte motstå. Undrar dock lite varför jag valde tre vita. Det var iaf ett nytt märke i min samling, dessutom ett märke som troligen inte finns i Sverige så det är ju roligt att hitta sådant.  Express tror jag de hette för er som är intresserade.

Sen gick jag vidare och eftersom att jag inte ville spendera så mycket pengar så tittade jag bara snabbt in i de flesta affärerna. Just det, för att kontrollera min budget idag så tog jag inte ut alla mina pengar på mitt amerikanska konto imorse. Det hjälpte inte. För när jag gick in i nästa affär så råkade de ha original penguin skor till salu. Vem kan säga nej till sådana? Inte jag iaf, det är ju typ favoritmärket...

Ah jaa nu fick det vara nog, spring igenom tredje våningen och sen till macy´s eller bloomingdales för att hitta mössa och vantar. Inte heller där lyckades jag följa planen. Jag sprang förbi en affär som såg fruktansvärt tradig ut, men sen tänkte jag efter, stannade till och läste vad där stod. Tydligen var det typ en outlet med märkeskläder....(PUST!) Jag var ju bara tvungen att gå in och kolla. En trelivg affär men för egen del var det tur att där var ganska rörigt, med kläder i massor överallt. Jag orkade inte leta så länge och där jag orkade leta hade de inte så mycket i min storlek, det var verkligen tur för ekonomin. Något hade dem iaf och på grund av de superpriser dem hade var jag ju bara tvungen att köpa det. En tröja från Ralph Lauren (givetvis) införskaffades för det väldigt överkomliga priset 40 dollar. Även en halsduk, eller kanske mer en scarfs, nej en halsduk är det införskaffades också men i övrigt höll jag mig till listan.
De hade nämligen mössor och vantar här också så det blev två par vantar och två par mössor. Jag fick alltså det jag skulle...och lite till.

I denna affären blev jag också lurad fast att det var jag som skulle luras. Där var inget pris på halsduken, fast jag visste att den kostade 7 dollar men när dem kollade så kostade den 15. Men eftersom att kassörskan inte slog in halsduken till något av prisen utan glömde ta med den så startade jag ingen diskussion direkt. Problemet var att där var ett litet märke på halsduken, knappt synbart men ändå. Så när jag betalat för allt, så sa jag att jag nog ville ha en annan färg och hon sa åt mig att jag kunde gå och hämta en annan färg då. Nu skulle jag luras tänkte jag, om jag köpte den halsduken som verkligen kostade 15 dollar också samtidigt som jag sa till att jag ångrat mig och ändå ville ha den ursprungliga färgen, då skulle jag få två halsdukar för 15 istället för 30. När jag kom tillbaks hade hon stängt sin kassa och lämnat halsdukarna till kundservice, där inledde jag min plan. Kassörskan hade tyvärr glömt säga till att jag redan betalt för en halsduk så min plan gick i stöpet direkt. Istället fick jag nöja mig med en halsduk som jag fick betala för vilket jag inte hade fått om jag bara tagit den ursprungliga halsduken och gått från början. Jag valde ju ändå den sen så...

Efter det fick det vara nog och jag började gå mot wolfgang för att äta lunch innan jag körde hem. På väg dit kallade någon på mig och erbjöd mig smakprov från en asiatisk restaurang, det var ju väldigt gott så jag åt där istället. Mycket mycket gott. Därför har jag nu bestämt mig för att prova olika saker varje gång jag besöker mall of america.
Sen körde jag hem via banken och tog ut mer pengar. Coldplay ska ju betalas imorgon. Kom också på att jag glömt sätta ut soptunnorna på uppfarten, de har därför inte blivit tömda idag vilket susie troligen inte uppskattar.

Övrig info om dagen:

Jag har typ fått sår på tungspetsen från listerine märkte jag imorse. De senaste gångerna jag använt mitt listerine har jag nästan börjat gråta. Får kanske sluta använda det.

Vår LCC sa till mig och rene igår att vi kunde go and trick or treat. Vi hade ju våra kostymer på oss så hon tyckte det passade väl. För att citera henne sa hon så här "You could go and trick or treat in a whorehouse, there are a lot of those around here" Lite överraskande tyckte vi, räckte det inte med alla tjejer i au pair-gruppen ? Det framkom ganska snart att hon menade horror-house.

Den där kabelboxen eller vad det nu är som familjen har till tv:n är underbar. Helt fantastisk. Förutom 1000 kanaler och on demand kan den även spela in. Du behöver inte ens veta vilken tid eller vilken kanal du vill spela in från. Sök bara på titeln och den löser det. Du kan också völja att göra en serie-inspelning, då väljer du en serie som den spelar in så fort den sänds. Du får själv bestämma hur många avsnitt den ska spela in och om det bara ska vara nya avsnitt eller gamla också. Jag har fixat så att den spelar in alla gossip girl, alla oc, alla las vegas och alla nya scrubs. Underbart. Vet ni någon bra serie så låt mig veta. Måste gå, barnen kommer hem när som helst..

HEJ HEJ

Good morning

Hej!

Jag tror knappt att ni hunnit läsa mitt förra inlägg men men jag tänkte att jag ändå måste berätta lite om morgonen och dagen.

Som vanligt på en vardag så gick jag upp halv sju och gick rakt upp där uppe för att hjälpa barnen att bli klara för skolan. Ibland kan de vara lite jobbiga på morgonen men idag var den värsta morgonen sen jag kom hit. Det var egentligen inga problem med att få upp dem, men sen kan de börja gråta över minsta lilla sak.

Joey ville ha cheerios, och det fick han, när jag hade hällt upp flingorna och honungen skulle jag hälla upp mjölken, paketet i kylen var nästan slut men jag tog det där var. Det såg joey och han tyckte inte att det var tillräckligt med mjölk, men eftersom att de alltid lämnar mjölken så gav jag honom talriken. Han hade börjat gråta redan innan han visste om jag skulle ge honom mer mjölk eller inte. Då grät han i kanske en minut sen kom Susie och började time-out räkningen 1...2....3. När hon sa tre betydde det också inledningen på helvetet denna morgon. Hon släpade med Joey till hans rum där hon klädde på sig medan han skrek, grät och var helt vansinnig. Sen slängde hon in honom på toaletten och där fick han stanna till han borstat tänderna. Efter ca 40 min när de var tvugna att gå tror jag att susie borstade tänderna på honom. Han grät och skrek i 38 utav dem 40 minuterna. Men jag kan faktiskt förstå han. Vad han gjorde vid matbordet var inte så farligt,, men istället för att trösta honom och få honom att äta så valde hon att inte låta honom få någon frukost utan istället få en time-out på 40min. Att inte få äta frukost som 4-åring kan jag se som lite tufft. Visst jag kan ju tänka mig att han kan få äta på daycare men fortfarande, är det inte lite väl?

Joey blev således inte mitt problem nu på morgonen utan hans mor fick ta hand om honom och det var iaf skönt. Jag behövde bara se till att de två andra blev klara och de skötte ju sig utmärkt. De åt snabbt och mycket, borstade tänderna och tog på sig utan att man behövde tjata och vi hann till och med ha en löptävling. Eller faktiskt mer än en om jag tänker efter. Först hade vi en runt uppfarten sen tävlade jag med dem om vem som hann först ner till bussen. Då lärde jag mig också att det var en kall morgon. Jag hade inget mer än en träningsoverall på mig, jag trodde ju att jag skulle fram och tlllbaka direkt bara. Tydligen ville de då att jag skulle vänta med dem till bussen kom så jag sa att jag kunde springa upp och hämta bilen och vänta med dem. När jag kom upp var mamma Susie på väg ner så jag slapp köra ner. Hon lämnade dagens instruktioner till mig och dagen består lite i att städa upp efter hennes helg.

Jag är glad över att charlie och sammy skötte sig iaf och att jag slapp hantera joey för han var inte rolig idag.

Eftersom att jag har beslutat mig för att uttnyttja dagen så ska jag inte gå och lägga mig nu igen utan istället ska jag njuta av en lugn morgon och sen ska jag väl troligen köra till mall of america. Dessa mörka vintermorgnar är faktiskt rätt mysiga när man inte har något man måste göra.

Igår mailade jag också alla au-pairer som var på mötet. Nu får vi väl se om någon hör av sig, jag föreslog vad som helst med vem som helst så vi får väl se vad dem säger. Det avgör väl lite hur lång min bedömningstid av minnesota ska bli.

Jag hoppas också att banken fått in pengarna från de checkar jag lämnade in förra veckan.

Dagens viktigaste nyhet är att jag ska beställa biljett till coldplay imorgon. Jag har hittat en eller två andra som vill gå med mig så jag slipper gå ensam. Det är en underbar nyhet att jag ska få se coldplay igen.

Konsertmässigt saknas det bara att jag beställer biljett till oasis också. Där kan jag nästan tänka mig att gå själv om jag inte har någon annan att gå med. Jag vill inte missa deras spelning iaf eftersom att det är en superchans att få se dem.

Nu ska jag se färdigt programmet om 11 september, sen blir det lite frukost och lite allmänt fixande så att jag kan köra på ett litet äventyr idag.

Ha en bra dag!

What to say?

Jag vet verkligen inte vad jag säga om kvällen, jag vet inte riktigt vad jag tänker. Jag kanske vet lite åt vilket håll det lutar men egentligen vet jag ingenting, eller det gör jag nog ändå.

Jag dök upp på partyt hos jean ann som någon av de första. Med tiden droppade fler och fler in.
I början var det fruktansvärt stelt. Eller det var det kanske hela tiden, som sagt jag vet inte riktigt.
Det står klart iaf att ca 10 av de ca 15 som var på mötet var tyskar som pratade tyska i princip hela mötet. I början var vi bara två killar och då resten tjejer eftersom att det inte finns så många andra kön att välja på. Efter ett tag droppade dock ytterligare en kille in.

Mötet uppfattade jag som ganska stelt och det kanske inte var särskilt bra när detta skulle vara något av dem mer uppskattade au pair mötena under året. Jag kan verkligen inte säga att jag fick någon kontakt med någon, de hade typ sina grupper eller vad man ska säga och ingen bjöd till särskilt mycket. Dessutom var det ju mycket tyska som pratades undr mötet. Men till "deras försvar" kan man väl också säga att det var första mötet med mig och att allting är stelt i början. Men det var inte bara den vägen det var stelt. Jag uppfattade det som att det var rätt stelt mellan alla andra också. Man pratade lite med varandra som om man inte kände varann. Mötet gjorde väl inte mig jätteoptimistik under framtiden. Det här snart berömda citatet jag hört från en annan au pair om att man måste gilla alla för att inte bli helt isolerad verkade stämma perfekt.
Jag pratade egentligen bara med en under mötet. En tysk kille vid namn Renee, han ska dessutom flytta till en ny familj i NY på söndag.
God mat och goda brownies serverades iaf och mötet avslutades också ganska bra när Renee och hans tyska kamrat Alice beslutade att de skulle gå på bio. Jag blev inbjuden och tackade ja. De lyckades även locka med sig en del andra, kanske 5 andra som också ville gå på bio.

Problemet var bara att den här Alice skulle leda oss till bion eftersom att jag och någon annan inte riktigt visste var den låg. Problemet innan det var att välja biograf eftersom att där låg säkerligen minst 5 st inom rimligt avstånd.
Tyvärr ville ingen lyssna på mig...Jag föreslog att vi skulle välja biografen på mall of america eftersom att det var max 5min iväg och eftersom att troligen alla visste var mall of america låg.

Men nej istället skulle Alice lura iväg oss på minst en kvarts körning. Jag blev bil nummer två i ledet, som sagt så hade jag ingen aning om vart alice skulle ta oss. Efter kanske 200m körning kommer vi till ett stoppljus som visar gult, Alice kör, jag måste ju stanna eftersom det blir rött. Mycket smart drag av Alice måste jag säga. Inte fan hade väl jag en aning om var vi skulle, varför inte bara stanna och vänta in alla vid det gula ljuset? Jag kunde ju inte göra så mycket mer än att köra när det blev grönt och hoppas på det bästa. Jag tyckte hon sa något om motorväg 77, syd, innan vi körde så jag provade det.  Efter att ha kört ett litet tag på motorvägen så kör Alice om mig och det var ju himla bra det iaf. Tyvärr börjar jag ganska snart misstänka att jag tappat bort bilarna bakom mig. Jag märker när vi kommer fram till biografen lite senare att jag hade rätt. Där stod jag och Alice helt allena med de andra någon helt annanstans. Några nummer till dem hade vi inte heller. Alice hade förresten numret till Renee men ingen annan. Han hade gjort som jag tänkt och kört till mall of america så hon fick guida honom till stället jag vi var på. Det hela slutade alltså med att det var jag, Renee och Alice som kom till samma biograf istället för att alla ursprungliga åtta gjorde det. Vi var nog också 20 minuter sena till filmen. Vi köpte biljetter och de andra sprang iväg och satte sig medan jag köpte popcorn och läsk, ingen bio utan popcorn. Jag älskar amerika, de måste alltid göra allting så överdrivet med alla pompa och ståt. Detta var bara något jag kände när jag besökte biografen och har egentligen inte mer innebörd än vad just ovan nämnda mening säger. När jag köpt mina popcorn hittade jag också en lite "smakstation" där man kunde välja att smaksätta sina popcorn, amn kunde troligen välja bland ca 10 smaker. Jag valde nacho cheddar vilket var ett bra val.

Sen dök nästa problem upp. När jag hittade till salongen där vår film visades så tittade jag på biljetten för att se vilka platser vi hade...Jo det kunde jag ju hitta där. Där stod fan ingenting om var man satt. Det betydde också att jag skulle behöva stå och leta efter mina kamrater. Filmen hade redan börjat dessutom. Det löste sig rätt snabbt iaf, mina kamrater såg vad jag höll på med och kallade lite diskret på mig. Man kanske inte har numrerade platser på biograferna här?
Ah ja filmen var mycket underhållande iaf. Sex drive var namnet på filmen, jag får nog tillägga att det troligen är en film som riktar sig mer åt ungdomar. Det var trevligt att ha något att göra iaf och en bio är ju nästan aldrig fel. Det var ju lite synd för min del att vi blev av med de andra fem. Nu fick jag bara chansen att bekanta mig mer med två stycken varav en sticker på söndag. Man hinner ju i och för sig inte bekanta sig särskilt mycket under en bio heller. Jag får väl ge stället lite tid, tänker inte ge det för mycket tid men jag får ju iaf försöka träffa några au pairer här igen och se hur jag känner. Vad jag kände idag så är det inga människor jag kommer bli sådär överlycklig över att få träffa.

Något som är lite mer positivt iaf är att jag ska boka coldplay biljetter i början av denna veckan.

Nu ska jag bli klar för bädden så att jag är hyfsat pigg imorgon och kan utnyttja dagen eftersom att det enbart är måndagar och fredagar jag kan utnyttja ganska bra.

När jag läser eller hör om andra au pairers liv här i staterna kan jag inte låta bli att tänka att de har det så jävla mycket bättre än vad jag har. Det är väl helt enkelt en chansning att våga ta steget att bli en au pair, min har visat sig att inte vara så lyckad som andras. Nej jag hittar inte bara på om detta oavsett vad alla andra säger. De andra har reda gjort mer än vad jag misstänker att jag kommer göra under hela mitt år. Det verkar inte som att de har ansträngt sig för mycket för att få det så bra heller.

Det är för övrigt as-kallt här om man nu får lov att säga så. Vet inte hur många eller få grader det var nu på kvällen men skönt var det inte iaf. Inte helt uppmuntrande att det sen kan bli 30-40 grader kallare än vad det var idag.

Hör väl av mig igen imorgon

"Just be patient, don´t worry"

Drop in

Tänkte bara meddela er lite snabb info.

Igår var här 18 grader celsius.

Idag är här tre grader celsius och snöfall. Hyfsad omställning?

Jag missade också brunchen idag eftersom att jag råkade sova. Jag visste ju inte riktigt vilken tid dem skulle sticka. Jag vaknade dock till vid ett tillfälle och hörde susie säga till barnen att ta på sig skorna. Jag kände inte riktigt för att stressa upp då.

Barnen har varit ovanligt lugna så morgonsömnen blev bra. Sömnen under den senare förmiddagen var också otroligt skön eftersom huset var tomt. Jag vaknade inte förrän strax efter tolv och låg kvar och drog mig i sängen till strax innan 13:00 innan jag också pallrade mig upp för att äta frukost.

Efter frukosten fick jag försöka fixa stoppet i min toalett. Tredje gången sen jag kom hit. När det var gjort så lade jag mig framför teven och såg ett program om konspirationsteorier kring 11:e september. Vissa personer kan man ju undra vad dem sysslar med. Trots hundratals vittnen som såg planet krascha i pentagon så hävdade en person att det var en missil. Tyvärr hann jag inte se så mycket av programmet innan friden i huset bröts när man barnen kom hem och snodde min tv för att spela wii.

Därför tänker jag nu städa badkaret så att jag kan bada idag. Jag måste ju bli klar för partyt ikväll också.

Jag sitter också och undrar om vi har skruvat tillbaka klockan inatt:P ? Tydligen verkar vi inte ha gjort det. Jag vet inte, alla klockor jag sett här i huset visar 14:29 iaf och hemma i sverige är klockan 20:29. Vanligtvis brukar det skilja 7 timmar.

Visst blev jag lite irriterad över pappas kommentar igår. Men för att klargöra, det står helt klart även här att ni bara menar väl...Det kan dock vara lite jobbigt att vara på denna sidan jordklotet och höra om hur enkelt allting är eller borde vara, men jag förstår att ni stöttar mig och vill väl

God eftermiddag

Bara lite till

Var bara tvungen att kommentera min fars kommentar till förra inlägget.

Svar: Nej det var inte målet med min resa: att umgås med svenskar på skolan i new york och sedan sakna dem och allt umgänge under resten av året.

Men målet var inte heller att vara totalt isolerad och inte ha någonting att göra. I frånvaro av något sällskap eller socialt liv överhuvudtaget blir det lätt så att man saknar i princip allt, där ibland svenskarna från NY.
Att bara bege mig till minneapolis eller saint paul utan vidare kunskap om vad man kan hitta på där är ju inte det lättaste. Att sporta är ju svårt det med eftersom att allt är skolbaserat. Jag vet inte vad jag ska göra. Hoppa på några ungdomar på mall of america?
Däremot är det lätt att komma med en massa tips från den trygga världen hemma och visst det uppskattar jag men det är inte så lätt att utveckla tipsen till handlingar.




Måste också publicera den här otroliga faktan jag hittade på mall of americas hemsida
  • Cost to build - $650 million
  • Economic impact - Mall of America contributes more than $1.8 billion in economic impact activity annually to the state of Minnesota
  • Gross leasable space - 2.5 million square feet
  • Gross building area - 4.2 million square feet
  • Number of stores - More than 520
  • Sit-down restaurants - 20
  • Fast food restaurants - 30
  • Specialty food stores - 36
  • Movie screens - 14
  • Employees - 11,000 year-round, 13,000 during summers and holidays
  • Parking spaces - 12,550 on-site
  • Walking distance around one level - .57 miles
  • Total store front footage - 4.3 miles
  • Key attractions include Nickelodeon Universe®, Underwater Adventures® Aquarium, LEGO® Imagination Center, Dinosaur Walk Museum, A.C.E.S. Flight Simulation, NASCAR Silicon Motor Speedway, Bloomingdale's, Macy's, Nordstrom and Sears.
Did you know?

  • 258 Statues of Liberty could lie inside the Mall
  • If Mount Rushmore was divided into individual monuments, a president could reside in each of the Mall's four courts
  • Mall of America is big enough to hold 32 Boeing 747s
  • Seven Yankee Stadiums can fit inside Mall of America
  • If a shopper spent 10 minutes browsing at every store, it would take them more than 86 hours to complete their visit to Mall of America
  • There is no sales tax on clothing in Minnesota

Saturday night

Hej!

Det är fortfarande lördag här borta, 1 timme och 23 minuter kvar nu när jag börjar på detta inlägg faktiskt.

Jag ska väl inte säga att jag kommit någonstans i min sociala utveckling idag heller men dagen har ändå varit rätt bra,

Började jobba redan klockan 8:30 idag. Kom upp och Susie berättade att jag egentligen inte behövde börja nu eftersom att pojkarna skulle följa med henne vilket hon inte räknat med. Jag kunde ju bara plocka undan och lite så under tiden dem var borta så. Ah jaa det var skönt tyckte jag för jag plockade undan lite grann sen satte jag igång en maskin tvätt och gick ner och lade mig igen. Så länge man tvättar eller något liknande så räknas det som arbetstid. Så att börja dagen med att sova bort två arbetstimmar var ju inte fel.

Sen kom alla hem igen och de blev liv i bygget. Det var en stressig eftermiddag som låg framför oss. Först var det halloween party och sen raka vägen till hockeyträning. Här hemma skulle de ju se till att bli klara också och jag fick springa och leta efter utrustning etc. Vi kom iväg och begav oss till halloween partyt där föräldrarna uppmuntrades att stanna. Det var fan helt sjukt att se det partyt. Jag ska lägga in bilder senare så att ni lite grann förstår vad jag pratar om men först får ni nöja er med ord. Vi körde och svängde in till ett område där det låg riktigt fina hus. Här bodde också de som hade partyt. Ett stort hus där garaget troligen var lika stort som möjligtvis större delar av nedervåningen i mitt svenska hus hemma. Det var också i garaget och trädgården som partyt hölls. De hade dekorerat huset och garaget till den milda grad "lite mer än alla andra" i usa vilket betyder fullkomligt sjukt i Sverige. Stora uppblåsbara pumpor och spöken framför huset. En stor upplåsbar tunnel in till garaget där väggarna var täckta av pynt och dekorationer. Dem bjöd på en massa snacks och kakor etc. samt även lite enklare mat och dryck. Man kunde måla, pynta, dekorera eller leka lekar bland annat. Jag spelade ett roligt spel utomhus mot sammy där jag till slut vann. Man hade såna påsar fyllda med ärtor eller vad det nu är och med dem skulle man försöka göra mål på motståndaren. Man hade varsin liten ramp med ett hål i och det hålet skulle man då träffa hos motståndaren också turades man om. En del andra aktiviteter kunde man också sysselsätta sig med. De hade till exempel sprayburkar med hårfärg så barnen lämnade partyt med alla världens färger i håret. Gillade man inte något av ovanstående fanns där även en del annat att välja på som till exempel att leka på deras "lilla" privata lekplats i trädgården. De hade även en nätt liten pool i trädgården och antingen dem eller grannarna hade en basketplan i trädgården. På uppfarten stod en Lincoln Navigator. Att döma av garagets storlek misstänker jag att det inte var enda bilen. För att beskriva lite kunde garaget rymma plats för vad jag uppskattade det till ca 60 personer och då fanns där plats kvar. Tomten var väldigt stor givetvis och gräsmattan pryd med en "I vote McCain & Palin" skylt.
Något annat noterbart var att deras andra grannar hade pool även dem men också fyra bilar. Två lexus, varav en SUV, en annan SUV och en sportbil av okänt märke. Det var också roligt att se hur hela gatan nedanför huset var fylld med bilar på båda sidor. Säkerligen 30 bilar på en rätt liten gata, alla besökte "party" huset. Något jag kände under min upptäckstfärd runt tomten och även senare under kvällen var att det nog är rätt många som har det "gott ställt" som röstar på McCain och är rätt konservativa av sig.

Ah jaa, vi lämnade partyt iaf och begav oss till hockeyn. Ett tag var det till och med tänkt att jag skulle prova åka skridskor men eftersom att jag inte hade någon hjälm fick jag nöja mig med att titta på. Var väl inte så roligt eftersom att de som tränade inte kunde åka i princip så dem använde inte ens en puck en enda gång under träningen men men lite skoj var det ändå. Jag vet inte varför men hockey har alltid varit en sport jag velat kunna. Märkte förresten också direkt att rinken var mindre än hemma.

Vi tog oss hem efter hockey och jag plockade undan lite, tvättade lite och städade lite medan Susie klippte gräsmattan i trädgården och jobbade lite där. Idag har jag också kört deras VW Passat med V6 motor :P Inte för att jag är den typiska killen som kan allt om bilar och motorer, snarare tvärtom faktiskt men det var ändå lite fräckt. Jag körde dock bara den i kanske 200m men det var en skön bil iaf. På tal om det saknar jag vår sköna V70 där hemma. Ska dock bli roligt att prova något nytt och köra en XC60 sen när jag kommer hem, eller vad säger du pappa ;p ?
När vi ändå är inne på det här bilspåret och när jag nu kört automatare ett tag måste jag nog också säga att jag saknar att köra en manuell-växlad bil även om det är mycket skönt med automatare också.
Nej nu får det vara nog med bilpratet, folk kan ju börja tro att jag faktiskt är intresserad av tramset.

Senare kom mashie och opa på besök (mormor och morfar) De bor en bit härifrån, arizona, men dem ska spendera ett par dagar här i minnesota med sin dotter och sina barnbarn. Vi bestämde oss för att äta middag på deras hotell eftersom att vi ändå skulle bada i poolen där efter maten. En fettuccini alfredo blev det för min del, en väldigt god pastarätt. Vi började också prata lite politik under middagen och det var ett ganska intressant ämne med tanke på allt som pågär här i staterna. Det är tydligen en väldigt konservativ familj jag hamnat i. Jag har ingen koll på presidentkandidaterna så jag ska inte själv uttrycka mig. Även om Susie ville se sig som open-minded så erkände hon sig frivilligt som ganska konservativ hon också. Hennes far och mor såg sig som väldigt konservativa och är och har alltid varit republikaner. Om jag har förstått det hela rätt har dem två också det rätt gott ställt. Ett par hus runt om i landet hade dem nog också om jag förstått det rätt. Detta fick mig att ytterligare tänka på kopplingen mellan "gott ställt" och republikaner. Jag är ändå förvänad över hur öppna alla är med politiska åsikter etc. här i landet.
Det enda jag kan tycka om presidentkandidaterna är att det hade varit roligt om Obama vann så att "WASP" traditionen bröts. Det är ju inte direkt ett argument för att han ska vinna enligt min mening utan där har jag bestämt mig för att inte lägga mig i, åtminstone inte förrän jag vet lite mer om kandidaterna. Men men i vilket fall som helst var det ett trevligt ämne att samtala om, kanske till en viss del för att jag inte haft särskilt många längre eller lite djupare samtal på senare tid. Vi pratade också lite om hur allting fungerade i Sverige och hur det var att bo där.

Efter maten var det alltså dags för ett litet dopp i poolen, vilket faktiskt var underbart. Det är förbannat skönt att simma och det är något jag tänkt göra om jag nu fixar något medlemsskap på något gym här under mitt år. Ett tag i bubbelpoolen och ett besök i bastun blev det också. Lite lek hann vi givetvis också med och jag fick som i allting annat tävla mot barnen. Vi lekte även Marco Polo, det var en rolig lek:P Det var en som jagade och när man då jagade var man tvungen att blunda, sen ropade man Marco, så svarade dem andra polo och på så sätt visste man var dem var.
Jag fick också min första motion på ett bra tag. När alla andra lämnade den vanliga poolen för bubbelpoolen så stannade jag kvar och uttnyttjade den vanliga poolen till lite motionssimmning, Det hann inte bli så mycket men det var skönt ändå, framför allt eftersom att jag hade hela poolen för mig själv. När vi hade badat klart körde vi hem igen och jag satte mig som vanligt framför datan. Idag hade det i och för sig inte varit lönt att göra så mycket eftersom att vi inte var hemma förrän runt nio. Det betydde också att dagens planerade besök på mall of america fick skjutas upp. Jag spenderade den första tiden med att kolla lite på facebook och leta biljetter till coldplay och oasis. Det ser ut att lyckas om jag ska vara ärlig. Eftersom att jag redan sett coldplays viva la vida turne två gånger så är inte den livsviktig. Men det är coldplay så på så sätt är den ändå livsviktig. Jag hoppas ju också att Chris Martin ska känna igen mig efter vårt senaste möte ;P eller vad säger du malin, inte vill väl du göra om samma sak igen. Jag tror inte att du vill se oasis heller;P.
Oasis hade ju varit förbannat roligt att se och jag hoppas verkligen att jag lyckas få biljetter till dem, skulle tro att jag lyckas med det också faktiskt. Förhoppningsvis kan vi också kombinera det med en liten svensk re-union vilket hade varit underbart.
När vi nu är inne på det här konsertspåret måste jag säga att det är synd att jag missade the killers turne, får väl hoppas på u2, keane eller något annat roligt istället. Skulle tro att jag får en del chanser till bra konserter under mitt år här.
Jaha nu har ni fått veta vad som hänt under ännu en av mina dagar här. Tiden rullar på, nu är det bara 49 veckor kvar till dess att året hos familjen är slut, förhoppningvis är inte året i USA slut dock. Vill ju resa lite och se fler delar av usa också.

Förhoppningsvis får jag också sova ut imorgon, Susie har inte sagt något om att jag ska jobba iaf. Får nog inte jobba mer i helgen heller för den delen. Så jag får väl sova lite längre än till 8 iaf. Sen blir det nog så att jag följer med på brunchen familjen skulle ha med mormor och morfar imorgon. Sen är det ju dags för ett litet event för egen del. På eftermiddagen är det ju party hos LCC Jean-Ann med alla au pairer i området. Får väl se hur det slutar.

Nu funderar jag på om jag ska se Las vegas eller gossip girl innan jag somnar. Jag har ju inte för många avsnitt kvar av Las vegas. Får nog be mor och far skicka hit en ny säsong. Kanske får bli gossip girl ändå. Jag har en ny liten tävling. Den är väldigt enkel men man vinner inget mer än äran. Den är bara till för dem hemma i Sverige som inte riktigt kommit så långt som oss här borta. Det räcker att ni svarar på nedanstående fråga för att vinna.

Gissa vem som dör i gossip girl?

Ah ja, nu är det dags för mig att sluta, 23 minuter kvar av lördagen här, betyder att inlägget tog en timme att skriva idag,

XOXO

"Sometimes even the right is wrong"

Dag 14 i minnesota

Hej igen!

Ska försöka hålla mig kort, snart läggdags här också, i Sverige sover väl dem flesta av er redan,

Som vanligt gick jag upp vid halv sju och försökte få barnen klara i tid. Fast att vi låg bra till blev det körigt när Joey och Charlie vägrade att ta på sig och borsta tänderna av någon anledning. Till slut gjorde dem det iaf och dem kom iväg till skolan. Eftersom att Charlie kissat på sig inatt, tredje gången han kissat på sig denna veckan så fick jag börja min ledighet med att tvätta lite. Men men jag skulle ändå tvätta lakanen idag så det gjorde inte såå mycket. Slängde in grejerna i tvättmaskinen och gick sen ner och lade mig. Tänkte bara sova ca en timmer eftersom att jag kände mig tvungen att göra något mer utav denna dagen än de övriga i veckan. Jag vaknade tre timmar senare och slängde mig in i duschen, tog på mig och slängde i mig frukost. Jag hade inte behövt stressa men en lunch på Wolfgang Puck ville jag gärna hinna med.

Det var ju löning idag också så jag fick en ny check av Susie, totalt hade jag tre stycken imorse så jag fick för mig att det var dags att göra något åt det. Körde till den närliggande banken och bad att få växla in dem. Då behövde jag tydligen öppna ett konto där vilket jag egentligen tänkt göra men väntat med efter den senaste tidens oro, Men jag ville ju ha mina pengar så jag fick köra tillbaks hem och hämta pass samt visum. Tillbaks till banken igen och fick öppnat ett konto och växlat in mina checkar. Det dröjde dock ett par dagar innan pengarna landade på kontot.

Jag märkte också att tiden sprungit iväg och att mall of america inte kändes lönt. Istället körde jag till target, typ ica maxi och kollade lite. Gick bara och drog runder lite, men när jag kom till avdelningen med tandborstar etc. så slog det mig att jag måste tänka på allt sånt själv nu. Dessutom brann nog den lille shoppingdjävulen i mig när han inte fick besöka mall of america. Imorgon är det en vecka sen jag var där, imponerad. Så jag tänkte att även om jag har tandkräm och tandborste i nuläget kan det vara bra att vara förberedd, så jag köpte en tandborste och en tandkräm. Lite listerine kunde också vara nyttigt så det blev en vanlig listerine och någon annan grej man skulle ta innan man borstade tänderna för att få vitare tänder. Ah när jag var ändå var där kunde jag lika bra köpa nya rakblad också. JA, jag behöver faktiskt raka mig ibland. Lämnade sen den avdelningen och hittade en liten rea-avdelning. Där plockade jag med mig två lådor coca cola, totalt 24st burkar. Dem kostade endast 8dollar så jag kunde ju inte motstå. Behövde ju något onyttigt dessutom

När jag nu inte fick någon lunch från Wolfgang så fick jag ju leta upp nåt nytt och bestämde mig för att prova taco bell.
Det var väl gott men inget märkvärdigt. Man är bortskämd hemifrån med sådan mat. En nachostallrik och en "tacos" blev det iaf. Dem kör bara på såna konstiga taco-skal här, såna jag kallar båtar. Mycket bättre med dem fyrkantiga "tallriksskalen" Som sagt det var rätt gott men inget jag kommer känna något direkt sug efter särskilt ofta.

Fritiden började ta slut så jag styrde hemmåt igen och inväntade barnen. De kom ganska snart efter att jag kommit och idag hade de inte mycket läxor så det blev bara tid för snacks innan vi skulle hämta joey från daycare. Sammy ville spela fotbollsmatchen mot mig idag eftersom att vi inte har tid imorgon men han hittade inga kompisar som kunde vara med idag så det fick va så. Istället kom grannen caleb över igen och det blev dags för the swedish game.

Susie kom sen hem och då började vi med maten. Familjen Foerester skulle ju komma på besök idag så. Stora köttbullar, djupfrysta i tomatsås med spaghetti stod på menyn. Mycket gott faktiskt. Efter att ha hjälpt till med disken, plockat av bordet etc så fick jag visa familjen foeresters barn hur man lekte the swedish game. Sammy hade också lyckats få tag i en kompis som också kom över. Så där susade vi alla runt och kastade bollar i hela "källaren" Till slut orkade jag inte mer och eftersom att min dag var över gick jag in på mitt rum och sattade mig som vanligt här framför datan. Idag har jag lyckats lägga in ännu fler bilder på facebook. Ska försöka komma på en lösning så att även bloggläsare utan facebook kan få se bilderna. Det är roligt att titta igenom bilder när man inte sett dem på ett tag :P.
När jag tröttnat på att lägga in bilder och tiden runnit iväg kände jag att jag var tvungen att blogga lite också och det är ju det jag gör nu.

Dagens punkter

Det har varit en trevlig fredag ändå, kul att få lite besök.

Men när jag satte mig framför datorn här på rum fick jag ändå besök av den där ensamma känslan. Jag har verkligen inget bättre för mig denna fredag heller än att sitta här och häcka.

Jag har bestämt mig för att ge det en vecka till, får ge söndagen en chans också men det känns rätt hopplöst ändå.

Jag börjar bli rätt orolig för mitt knä faktiskt. Det värker ganska ofta och ibland gör det till och med riktigt ont. Det blev ju inte bättre att jag kastade mig på golvet igår för att skydda mig under the swedish game. När jag landade kände jag en viss smärta runt knäet och kollade ner på det. Då hade jag fått en nål i knäet, den satt fast där och det kändes ju skönt.

Jag måste klippa mig

Alla varnar mig för vädret och att kylan vi har nu inte är någonting. Nu har vi kanske 5 grader.

Här var någon gubbe som tömde några vattenledningar på vatten för att de inte skulle frysa sönder under vintern.

Det känns skönt att ha pratat med Susie om situationen, men jag vet som sagt inte vad som ska hjälpa mig här i framtiden. Nu har jag nog beslutet i egna händer iaf när nu Susie är meddelad om vad jag känner.

Vet inte riktigt hur jag jobbar imorgon men ett besök på mall of america kanske kan klämmas in. Antingen imorgon eller på måndag.

Sammy fick nog alla rätt på stavningsprovet han hade idag. Jag har övat det med honom hela veckan :D

Jag saknar mammas underbara mat, de frågade idag vad jag brukade äta hemma och jag kom nästan inte ihåg. Sorgligt.

Jag saknar au pair skolan och svenskarna därifrån

Jag saknar det underbara vädret.

Jag saknar umgänge.

Jag saknar mina vänner hemifrån.

Jag saknar min familj och min släkt men jag har faktiskt inte hemlängtan

Jag saknar att ha något att göra

Ha det så bra så hörs vi väl imorgon

"I used to rule the world"

Ps. Detta inlägg var ganska långt men tog ändå bara en halvtimme att skriva, brukar ta runt 1.5-2h att skriva mina inlägg. Ds.

Lite bättre?

Eller lite bättre?

Hejsan alla, här kommer faktiskt ett inlägg i lite gladare ton.
Eftermiddagen har varit ganska bra. Jag träffade ju som ni vet Susan på target en timme innan jag började mitt eftermiddagspass idag. Jag var ju inte på toppenhumör men när jag kom dit var hon så trevlig och vänlig...Jag ska ju faktiskt erkänna att det ändå är den sidan jag sett mest av hos henne. Bara att dem senaste dagarna varit jobbiga, men hon har faktiskt varit lite annorlunda då och slängt på mig en massa jobb. Så vad jag skrivit innan är inte direkt som jag hittat på.
Ah ja när jag körde därifrån kändes det lite bättre iaf. När jag sen kom hem tog det inte lång tid innan barnen kom hem, då var det standar proceduren igen. Snack, hämta joey, snacks och läxor, the swedish game, middag. Därefter skiljde det faktiskt sig lite. Susie kom ju som vanligt hem i vevan runt middag, men hon stannade inte så länge för hon skulle köra Sammy till boyscouts, så det gjorde hon. Medan hon gjorde det så såg jag till att Joey och Charlie gjorde sig klara för sängen, de var ju baddags idag med så. Jag städade under tiden de badade och det såg faktiskt rätt bra ut. Susie klagade inte på någon städning när hon kom hem iaf. Joey och Charlie spelade tv-spel och tittade på tv. Så medan jag gick omkring och gjorde lite småsaker i huset så pratade Susie också en hel del och det var ju värst vad hon var trevlig, så trevlig har hon nog aldrig varit, eller jo det har hon väl men det var nog det trevligaste samtal vi haft iaf. Hon tittade i något reklamblad från någon affär och började prata lite om min shopping och mina kläder. Hon hittade en jacka som var snygg, hon tänkte på mig när hon såg den eftersom att jag hade en ungefär likadan jacka på mig igår. Sen hittade hon något annat hon trodde jag skulle passa i och hon gillade mina kläder sa hon dessutom. Hon undrade lite hur det kunde vara så mycket billigare här än i Sverige etc. Sen började hon prata om lite annat också, saker jag kunde tänka på, matförslag etc. Så det var en rätt bra kväll. Sammy kom också hem senare och jag fick honom och de andra att krypa ner i säng. De gör ofta det rätt lätt men sen börjar de springa runder när man går därifrån. De leker någon lek nu när en av dem sover med mamma så de två som inte sover med mamma springer alltid in till den som sover med mamma. Ofta skiter jag lite i vilket eftersom att Susie är hemma och jag slutat jobba men idag var Susie lite upptagen och det dunsade som bara den ner till mitt rum. Ibland är det kanske tur att man hör allt i huset så bra.

När jag gick upp för att säga till dem var Charlie och Joey precis på väg att lämna sitt sovrum för att springa in till Sammy i Susies sovrum. Jag tog dem på bar gärning, de såg mig precis när de var på väg genom dörröppningen och vände snabbt igen samtidigt som man hörde dem bägge säga "OHOH"
Jag förklarade för dem hur jag kunde veta vad dem gjorde och sen blev dem liggandes.

Jag tänkte också att det var ett bra tillfälle att prata med Susie om vad jag känner, den sociala biten då.
Jag berätta hur jag kände och om det forsatte så här så skulle jag inte klara av det. Hon förstod precis vad jag menade och fattade att jag behövde vänner och något att göra så det kändes ju faktiskt rätt bra att ha informerat henne om saken. Nu har jag tänkt om lite och jag får se hur det går på söndag och ge det en vecka till iaf. Men jag är ändå inte för optimistisk om stället, det är inte många au pairer som bor särskilt nära och ännu färre som har dagarna lediga. På helgerna går ju många av dem ut som jag redan berättat. Ah ja jag får väl se på söndag vad jag känner, jag tittade lite på andra familjer på cultural cares hemsida samt platsbanken tidigare. Visst är där annat som lockar. Åka till washington där jag redan har en del vänner. Mina vänner har redan träffat andra vänner också vilket gör det lättare för mig. Eller åka till kalifornien och ta hand om en sjuttonårig tjej...Ja och hennes tio åriga lillebror också...Men ändå...
För tillfället trivs jag inte här alls och då är det mycket som lockar.

Tack för mig vad gäller denna dagen.

Just det, ingen skickade in till tävlingen, kan i och för sig förstå varför men gud ni missade ju faktiskt ett trevligt pris.

Dessutom har jag lagt in bilder från New York på facebook..

"Stuck in reverse"

En liten check in

Slutligen gick jag och lade mig, jag så först ett avsnitt Gossip Girl på datorn sen bytade jag till soffan där ute, satte igång teven och somnade.

Jag vaknade inte förrän gissa vem ringde. Jo minsann var det Susie som ringde, en kvarts samtal gav mig lite info om vad jag skulle göra. Hon föreslog till exempel att jag skulle spendera dagtidens sista lediga timme med henne för att handla matvaror på target. Så roligt. Jag gillar att göra det på min fritid. För övrigt ville hon att jag skulle jobba lite mer, typ en halvtimme extra någon/några morgnar i veckan så att jag fick lite tid att städa eller tvätta.....Det är definitivt också något jag satsar på. Jag vet i och för sig inte riktigt vad jag ska städa men det är väl något hon berättat som jag glömt eller som hon kommer berätta i det närmaste. Denna helgen ska jag dessutom jobba både lördag och söndag...
Så hon hade ju jättemycket bra att berätta. Jag älskade verkligen att vakna till ett sådant samtal...

Men just det, jag kunde ju faktiskt få sluta en timme tidigare imorgon då.


Bättre och bättre?...

Eller sämre och sämre?

Jag väljer det senare alternativet. Det blir knappast bättre och bättre här borta, snarare tvärtom, det blir bara värre och värre. Susie ger instruktioner i en helt annan ton nu. Inte riktigt lika glada instruktioner längre utan nu är det istället instruktioner som säger en sak och en ton som säger "varför i helvete har du gjort så här? varför har du inte gjort så här? gör nu så här och gör det idag så att jag slipper säga till dig sen också pågdjävel" Lite som att hon räknar med att jag ska kunna och veta allt redan. Även om hon ibland säger att det handlar om rutin.

Sammy har en viss attityd. Han har rätt, alla andra har fel och bara han vet hur man gör. Han retar alltid sina småsyskon och kan vara elak som bara den ibland. Igår när vi skulle köra och hämta joey så sprang sammy ut i bilen, låste alla dörrarna och vägrade öppna, så charlie fick stå där ute i regnet.
Imorse när jag gjorde hans lunch, en macka med jordnötssmör och jordgubbssylt, så bredde jag jordnötssmör på bägge halvor "what are you doing, that´s not how you do it. You put peanutbutter on one and jelly on one". Har hänt en och annan gång att han gjort något liknande.
De har en del leksaker i huset och sammy vet vilka som är hans. Så fort någon av hans brödrar lånar en av hans leksaker så ska han ha just den leksaken och slår sig till den.

Dessutom kommer Susie på nya uppgifter varje dag, både tillfälliga och regelbundna vilket gör att min arbetsmängd ökar avsevärt. Jag ska till exempel skrubba badkaren,,, VARJE GÅNG efter att pojkarna använt dem. Jag tvättar varje dag till skillnad från många andra au pairer som tvättar en dag i veckan. Jag ska fixa massa saker åt susie som att hänga upp hennes dekorationer etc.

Idag ska jag hänga upp fyra halloween dekorationer och byta batteri i en. Förutom det och mina vanliga sysslor (tvätta, städa, laga mat, leka med barnen, plocka undan, diska etc.) Ska jag då skrubba badkaren två gånger, de badade ju i tisdags och badar ikväll. Jag ska även diska susies stekpanna som hon använde igår. Sen dyker där väl upp ett antal mail, telefonsamtal med fler saker att göra plus att hon hittar på lite när hon kommer hem.

Igår tänkte jag lite, och jag kom på en sak då. Jag tror verkligen inte att susie gör någonting i hemmet som inte rör henne. Lagar hon mat till sig själv är det tydligen numera även jag som städar upp det.

Nu är jag såååå jävla trött på att vara här. Inget umgänge och snart jobbar jag så mycket att jag inte hinner ta hand om barnen. Innan var tyckte jag att det var lite jobbigt att vara här, nu har jag även förlorat hoppet och är så trött på att vara här så att jag skulle kunna spy utav bara tanken att vara kvar här ett par veckor...
Jag är så trött på att vara här nu att jag funderar på att inte gå och lägga mig nu igen, fast att jag behöver sömnen och är fysiskt trött. Men om jag lägger mig och sover nu så vaknar jag vid tolv, då känns det som att det har gått fem minuter, och då är det dags för mig att börja jobba igen och den härliga fritiden är över..................

Får väl ringa mina föräldrar och söka lite tröst sen.

Just det, även hunden chester har lämnat mig i ensamheten. Han kom inte ner till mitt rum igår eller inatt. Men det var kanske bara för att han ångest över att han bajsat på mitt rum i förrgår. Han är ju faktiskt tillbaks nu så.

God kväll!

Hej igen allihopa.

Nu var det dags för ett nytt inlägg. Jag ju även idag beskrivit min händelserika förmiddag precis som igår. Får väl ta och prata lite om eftermiddagen nu då.

Som vanligt var det snack dags både innan och efter vi hämtade joey. När de sen ätit sitt lilla mellanmål var det dags för läxor, det tog lite tid igen så stora delar av eftermiddagen gick åt snacks och läxor. När sen de var klart så sprang sammy över och hämtade grannen caleb för alla barnen ville ju gärna leka the swedish ballgame igen. Så det blev en timmes lek där innan det var dags för mig att stoppa in en ny rätt i mikrovågsugnen. Mamma susie kom också hem i samma veva och eftersom maten inte riktigt räckte till mig eller henne stekte hon lite bacon och vi åt varsin macka med bacon, sallad och tomat samt "mayo". Jag gjorde även lite nudlar som jag åt tillsammans med lite rester från helgen. Efter maten stannade jag kvar och plockade undan lite innan jag gick ner och lekte lite med barnen eller mest joey innan Susie kallade på mig igen. Jag hade tydligen inte diskat hennes stekpanna, dessutom hade jag tömt och rengjort fel väska. Strax efter det dök min LCC upp för vårt lilla möte. Vi skulle väl bara kontrollera lite och det pratades inte så mycket om hur varken jag eller susie kände utan hon tog mest upp lite andra saker.

Hon gav mig också en lista på andra au pairer i området. Men jag känner likadant nu efter som jag gjorde innan mötet. Jag vill i nuläget inte vara kvar här. Jag ska ge det ett tag till men jag vet hur det kommer sluta. Jag har pratat med ett antal au pairer här i området och just i närheten finns här tydligen inte så många utan de flesta bor allt från en halvtimme till en timme bort. De andra au pairerna verkar inte ens trivas här och säger att här inte är så mycket att göra, det händer liksom inget på dagarna etc. På helgerna går alla ut eftersom att de flesta är över 21. Ah ja får väl se vad som händer på söndag när jag ska få träffa de andra au pairerna som tillhör min LCC:s område. Jag pratar lite med andra svenskar och kanske inte alla som har det perfekt men många verkar ha det bättre än här iaf och många verkar ha det riktigt bra.

Lite blandat

Jag har fått ett papper med regler som jag ska följa, det är regler om allt möjligt.
Roligt är dock att under punkten "my room" eller nåt liknande så står det att pojkvänner inte är tillåtna på rummet. Fem meningar längre ner under punkten "entertaining" så står det att flickvänner är tillåtna på rummet :P Hahaha undrar hur det kan komma sig och varför hon satt det under punkten entertaining:P

Jag funderar på om jag ska gå och lägga mig nu direkt eller om jag ska ta ett bad först...Behöver nog lite sömn.
Idag skippar jag också "dagens punkter" och "feedback"
Jag är på ganska dåligt humör idag faktiskt och just nu är det väldigt jobbigt här, det har varit en tung dag och jag är rädd att det kommer fler sådana. På grund av stundens humör orkar jag knappt blogga nu längre, något som varit en rolig del av tillvaron här än så länge. Får väl försöka njuta av sömnen inatt så kanske det blir bättre imorgon.

Jag vill beställa biljetter till coldplay och oasis, får nog ta och göra det snart. Lite synd att jag missade the killers turne.
När jag tittade på bilderna igår kom jag förresten på att jag har haft ögonkontakt med självaste chris martin, inte alla som har haft det, "holy fucking shit" kan man också utrycka sig om saken.
Jag lyssnar inte så mycket på musik här just nu men varje dag lyssnar jag iaf på fix you minst en dag. Jag gillar att lyssna på den när man är lite deppig.

"But if you never try you never know"

Underbar morgon?

Njaa jag skulle nog inte säga att det var en underbar morgon.

Vaknade med täppt näsa, ont i halsen och mådde allmänt dåligt. Inte blev det bättre när jag tände lampan och såg att chester bajsat på mattan i mitt rum.

Sen kommer jag upp och när alla barnen ville ha en speciell sorts flingor räckte det bara till en...Sen fortsätter det med att susie berättar om allt jag ska göra idag och sådant jag redan borde gjort.

Så det var en toppenmorgon...Jag var rätt glad när de lämnade huset och jag kunde gå ner och sova igen.
Ja det är allt jag gör nu, sover och tar hand om barnen och huset. Ingen Chester väckte mig idag, han kanske hade ångest? Så jag vaknade inte förrän tolv, precis lagom för att borsta tänderna och slänga på mig lite kläder. Eller snarare byta kläder, kallt som sören i huset idag så jag hade redan en träningsoverall på mig. Det var ju dags att hämta Joey på daycare och köra honom till skolan.

När jag kom hem satt jag lite vid datorn och ringde mina föräldrar. Det är roligt att få prata med dem också och väldigt skönt dessutom.

Nu sitter jag återigen och bara väntar på att barnen ska komma hem så att jag kan göra slut på denna dagen och få gå och lägga mig igen.
Jag vet att jag sa att jag skulle få lite motion idag men vad ska man göra när förkylningen bara blivit värre, jag tappar nog snart rösten. Dessutom är det typ 5 grader ute och det regnar även.
Tillvaron ser inte för ljus ut här ljust nu men som man kan säga, det löser sig alltid.

Exempel på vad jag ska göra idag.

Städa barnens badrum, tömma väskorna susie haft med till utflykterna, hänga upp ett duschdraperi, tvätta och lite annat roligt.

Jag ska berätta lite mer ikväll, har en ny lista på vad jag måste ta upp. Men en sak kan jag berätta nu.
Bilkörningen måste man anpassa sig till här. Massa filer stundtals, man måste sätta igång lamporna varje gång? eller egentligen bara när det är mörkt eller regnar. Man måste komma ihåg att stänga av lamporna varje gång. Man får köra mot rött så länge man ska höger.

Ah jaa ha det bra Sverige och glöm inte tävlingen.....SKICKA IN!!!!!!!!!

Rekord!

Hello allesammans.
Igår slog jag rekord på bloggen. Jag hade hela 39 unika sidvisningar. Tack till alla er som läser, fortsätt med det. Vi måste sikta mot nya rekord hela tiden:P

Jag har ju redan beskrivit halva denna dag. Så jag får väl fortsätta med nästa halva nu.

1: "De säger att Sverige är vackert på vintern, hur kan de veta det? Då är det ju täckt av snö"

När barnen kom hem åt de som vanligt mellanmål, de äter hela tiden alltså. Så fort de kommer hem säger de, "can I have a snack?" En timme efter maten "Can I have a snack?" Galet men men, dem är väl hungriga.

Sen hann vi inte göra så mycket mer innan det var dags att hämta Joey på skolan. När vi kom hem ville han ha snack och givetvis de andra också så det fick de väl ha då då. Sen blev det dags för läxor. Sammy har läxor varje dag, nästan bara han som har läxor. Charlie och Joey brukar inte ha det. Men jag hjälpte Sammy medan de andra lekte utomhus, när sammy sen var klar ville han också leka utomhus. Jag stannade kvar inne och rymde undan lite snabbt innan jag också gick ut och lekte. Jag hann dock inte vara ute så länge för barnen tyckte det var bättre att leka "the swedish ballgame" (bollstå) inomhus. Även grannen Caleb var med oss idag när vi ordnade kaos i "källaren" Det är riktigt roligt faktiskt att leka bollstå med barnen inomhus. Efter att  ha lekt det i en timme eller så, så blev det dags att börja med maten, som vanligt sjukt avancerat. Medan jag stoppade in den färdiga maten i mikrovågsugnen, pasta med köttbullar, tomatsås och mozzarella, så lekte barnen utomhus ett tag till.

2: "Där är en sak jag uppskattar med små barn, de går inte runt och visar fotografier på sina föräldrar"

När maten sen var klar och barnen kom in sa dem att Caleb också skulle äta här, jaha det var något nytt, för tio minuter sen skulle han inte äta här.

3: "I feel so good today...I still feel so good today cause nobody saw me fall"

Jaja jag fick väl bara lyda och hämta en likadan förpackning och stoppa den också i mikrovågsugnen. Det var faktiskt en väldigt god rätt och de tyckte nog killarna med som åt upp det dem blivit serverade, Charlie bad till och med om mer. Efter maten lekte de lite till utomhus medan jag återigen städade och plockade undan. Har förresten även tvättat en del idag, men tja det gör jag väl varje dag. När sen mamma kom hem var det dags för att spela lite wii, göra dem klara för sängen och äta ett sista "mellanmål. De var rätt lätta att få i säng idag, eftersom att alla sov i olika sovrum. Två av dem delar sovrum och en sover själv, men när Mark inte är hemma så låter Susie barnen turas om att sova med henne. Sen stack jag ner till mitt lilla gömme igen, ikväll har jag sett slutet på United samtidigt som jag pratat lite med andra svenska au pairer runt om i landet. Trevligt. Efter det har jag tittat igenom de 1800(ca) bilder jag lyckats få med mig hit plus de 400(ca) jag tagit här. Det tog ett litet tag och det gjorde också att jag inte kommer lägga in bilder idag. Jag funderar förresten på hur jag ska sköta det här med att lägga in bilder. När jag tittade igenom de drygt 2300 bilderna noterade jag också de jag ville visa mer än andra. Det blev en hel del bilder av det med så jag vet inte hur jag ska göra. Blir ett sjukligt långt inlägg om jag ska publicera dem här på bloggen, samt att de blir lite jobbigt för mig. Någon som vet ett smartare sätt?
Nu ska jag bara skriva färdigt det här inlägget innan jag går och lägger mig och vilar ut inför morgondagen.
Dagen har varit rätt bra och barnen har skött sig relativt bra så det känns hyfsat bra idag men det är fortfarande det här med det sociala. Jag bör inte heller göra delar av det jag gör här hemma. Jag är även väldigt nära att jobba mer än de 45h/veckan som jag är tillåten att jobba. Får väl se vad som sägs på mitt möte med min LCC och Susie imorgon kväll.

4: "How old his the patient? And how old was his when you started this process"

5: "Alltså, sannolikhet, va, det betyder väl nå't som är likt sanning. Och då är det synd, tycker jag, att man tydligen från och med i år - på grund av de rådande konjunkturerna - inte har råd med några riktiga sanningar längre, utan att man måste nöja sig med sannolikhetskalkyler. För dom är inte riktigt lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efter. Jag menar till exempel, före Harrisburg... och då var det ju ytterst osannolikt, att det som hände i Harrisburg skulle hända, men se'n så fort det hade hänt, då raka sannolikheten upp till inte mindre än hundra procent, så att det blev... det blev nästan sant att det hade hänt.

Ja, men bara nästan sant. Det är det som är det konstiga. För det är fortfarande som om dom går och tycker, att det där som hände i Harrisburg, det var så otroligt osannolikt, så att egentligen så har det nog inte hänt. Hela socialdemokratiska partiet går ju sedan mer än ett halvår tillbaka å väntar på besked om det som hände i Harrisburg har hänt eller inte. Innan dom kan bestämma sig för om dom ska tycka att kärnkraften är så farlig som den skulle va om det som hände i Harrisburg har hänt.

Ja, å man förstår ju att dom tvekar för jag har läst att enligt alla sannolikhetsberäkningar, så inträffar ju en sån där olycka kanske bara nå'n enstaka gång på flera tusen år. Och det är ju i varje fall inte troligt, att den skulle ha hänt redan nu, va? Utan det är i så fall betydligt mera sannolikt, att den har inträffat längre fram. Å då kommer ju saken i ett annat läge.

Se'n är det det också, att om nu det här som hände i Harrisburg verkligen hände mot förmodan, då är ju risken att det ska hända en gång till, den är ju så löjligt liten, så att... på sätt och vis, så kan man säga, att det som hände i Harrisburg, ja... det var tur att det hände, va. För då vet vi ju nu, att det är nästan säkert, att det inte händer en gång till. I varje fall inte i Harrisburg. Och i varje fall inte samtidigt som förra gången. Risken för det, den är så fabulöst liten, så att... så att den är försumbar. Med det menas, att den finns inte. Fast bara lite.

Nu är ju det här ganska komplicerade saker för gemene man, alltså. Så att... å ha folkomröstning om sån't här, det är väl egentligen ingen idé för att jag menar, folk i allmänhet dom resonerar väl på sitt grovhuggna vis så att, det som hände i Harrisburg verkligen har hänt. Dom tar det som en sanning.

Dom förstår inte att en sak, som inte ens är sannolik, den kan ännu mindre vara sann. Jag menar, dom har inte hängt med i utvecklingen, och... alltså dom fick säkert lära sig av sina föräldrar att alltid tala sanning. Tala alltid sanning, barn, sa nog deras föräldrar till dom. Det får vi inte säga till våra barn. Vi måste lära våra barn, att alltid tala sannolikt, så att dom förstår, att det som hände i Harrisburg inte kan hända här. Eftersom det inte ens kunde hända där, vilket hade varit mycket mera sannolikt med tanke på att det var där det hände."

Feedback på kommentarer

Pappa
Jag ska ju i och för sig börja plugga här någon gång under året, då kanske jag träffar lite fler amerikaner annars vet jag inte vad jag ska göra. Men men det brukar alltid lösa sig

Cecilia Jag tror det är en labrador, svart är den iaf, jag antar att alla svarta hundar är labradorer. Nej jag får nog ta och visa lite att jag vet lite vad jag får och inte får göra, vi får väl se hur det utvecklar sig.

Nille Vad trevligt att jag har ditt stöd:P Ja jag får ta reda på mer om det här när det är lämpligt med besök. Hade varit trevligt. Ni ska nog inte komma innan Mars iaf, ryktas vara extremt kallt här. De där med kontonummer ska jag nog också ordna.

Mamma Ja förutom den sociala biten så är det här med kylan något som oroar mig. Men men lite utrustning har jag ju fått. Saknar dock mössa ännu. Men förresten om den sociala biten inte löser sig så kommer jag ju ändå inte ha någon anledning att gå ut så.

Malin Ja man vet aldrig med hundar :P Bilder, bilder, det var lite mycket tjat om det här med bilder, men som sagt det är ett problem jag funderar på.

Dagens punkter

Jag saknar att spela fotboll, träna fotboll. Till och med ett fyspass med coach melin skulle vara trevligt nu. Konstgräs dessutom så man hade sluppit det där gruset.

Jag får nog gå ut och skjuta lite själv imorgon, behöver lite motion.

Är dock lite orolig för knäet, har haft ont sen i måndags, då har jag ändå bara spelat inomhusfotboll med mig själv sedan dess och då var det en liten liten mjuk boll jag använde.

Nu kommer chester ner för trappan. Han har rymt från Sammys rum ner hit. HAHA nu går han in och lägger sig på mitt rum fast att jag sitter kvar här ute framför televisionen.

Imorse tänkte jag gå ut och springa, men jag gick och lade mig istället, När jag väl vaknade var det för sent.

Måste skärpa mig angående bilderna.

Citat-tävlingen tog förresten slut idag, men eftersom att jag glömt påminna om det så fortsätter den ett tag till. Ny sluttid är torsdag 07:00 svensk tid. Sista citatet publicerades i detta inlägg.

Jag måste få någon form av motion imorgon, får snart ta upp det här med gymkort.

Jag skrattade en hel del när jag tittade igenom bilderna innan.

Jag har kommit på något jag ska göra till en vana här i USA. Gå på konsert. Tyvärr missar jag the killers men oasis och coldplay ska vi nog hinna se innan jul.

GLÖM INTE TÄVLIGEN, HOPPAS NI DELTAR, SLUTTID 0700 SVENSK TID, TORSDAG 23/10

Hej hej sverige, hörs igen imorgon

"When you feel so tired but you can´t sleep"


Snabbinlägg

Hejsan!

Här kommer nog mitt snabbaste och kortaste inlägg på länge...

Idag gick jag som vanligt upp vid halv sju för att göra barnen redo för skolan. Lite jobbiga var de allt men duktiga ändå. De har aldrig varit klara så tidigt som de blev idag.

Efter att jag skickat iväg dem och som vanligt plockat undan lite etc. gick jag återigen och lade mig, fast denna gången i soffan framför tv:n. Den fick dock inte så mycket av min uppmärksamhet utan jag slocknade rätt snabbt och vaknade inte förrän chester, som också sov ett tag, väckte mig klockan 11. Då kunde jag inte riktigt förstå varför han skällde så jag släppte ut honom i trädgården, tydligen är det så man "går ut med hunden" här i usa. När jag sen släppt in honom igen så gick jag ner och lade mig igen men efter ett litet tag kom jag på att det inte var lönt att somna om så istället gick jag upp och duschade sen åt jag frukost och tog på mig. Frukosten var riktigt god idag, barnen äter alltid det och jag kan förstå varför. Det är en typ av flingor, honungsringar som man då häller i mjölk och sen häller man på extra honung.

Efter min frukost körde jag och hämtade joey på daycare och släppte honom på skolan sen körde jag själv en liten runda. Idag körde jag till best buy eftersom att de hade stängt igår kväll. Jag kollade bara lite utan att spendera några pengar denna gången sen körde jag hemmåt igen men stannade till vid mcdonalds och köpte lite lunch. En big mac för 5 dollar blev det som jag tog med mig och åt hemma. När jag ätit den stack jag ner till mitt område och satte igång the tv där jag precis såg berbatov göra 1-0. Det betyder också att jag ser United, roligt, kan bara se den när dem spelar champions league så. Kan bara se första halvlek dessutom så jag har spelat in andra halvlek.
Nu är det inte länge kvar till barnen kommer hem så jag får väl avsluta inlägget här och invänta slutet på friheten.

Kommer nytt inlägg ikväll, men ni i Sverige kan ju ändå inte läsa det förrän imorgon sååå.

"When you try your best but you don´t succeed"

Hello Schweden!

Nu har ytterligare en dag gått, precis som min mor kommenterade och även andra har sagt så känns det som att jag har varit borta i två år istället för två veckor.
Beror väl på att det är ett sånt himla äventyr och allt man upplevt.

1:Shall we shag now, or shall we shag later?

Idag gick jag upp halv sju och skulle få barnen redo för skola, dem gillar inte alltid att gå upp på morgonen och det blir lite jobbigt ibland att hinna med allt på en timme. De börjar ofta gråta och vara lite jobbiga men det brukar lösa sig till slut.
Jag gav dem frukost, de vill alltid ha flingor så det är tacksamt, sen får jag se till att de tar på sig och borstar tänderna etc. Blir de klara i tid får de titta på tv till det är dags att gå. Med charlie krävs det lite mer tid, han har ju sin astma och måste göra "nebulizorn" på morgonen. Om ni undrar vad det är så kan man väl förklara det som något som liknar en gasmask, den sätter man över näsan och munnen på honom. Sen häller man i någon medicin som hjälper honom, typ som en syrgasmask mot astma.
Dem kom iväg till skolan iaf och susie körde joey till daycare medan jag plockade undan lite och bäddade etc.
Sen for jag rakt ner i sängen igen, behövde sova ut ordentligt och det går bara när ingen annan är hemma.
Vaknade inte förrän tolv och det var underbart att få lite sömn utan en massa skrik i bakgrunden.
Vid tolv gick jag upp och satte mig lite vid datorn, lade in lite bilder etc. Sen gjorde jag min frukost, brukar alltid göra en varm macka med ost och skinka, gott gott gott.

Sedan kom barnen hem och idag hade sammy rätt mycket läxa så det tog rätt lång tid att klara av den, jag spelade lite spel med charlie under tiden och de åt även lite.

När vi kom tillbaks lekte de lite grann ute medan jag ordnade maten. Sjukligt avancerat idag. Nudelsoppa stod på dagens meny, jag känner själv att jag inte är helt kreativ med maten men de gillar ju i och för sig nudelsoppa så det är väl inget problem då?


2: "-007 gets all the ladies´...-Batman has robin"

De visste om att jag inte mådde så bra igår så imorse frågade joey mig "you still don´t feel good?"

Ganska sött, nu på eftermiddagen när jag tog fram nudlarna, så frågade han "are we eating that cause you don´t feel so good?" Hahaha man kan ju undra vad han menade med det:P


3:"Do or do not, there is no try"

Efter maten fortsatte de leka lite utomhus och Susie kom också hem. Vi skulle ju alla till ishallen så att Charlie och Joey kunde hyra hockeyutrustning. Under tiden Susie blev klar lekte vi lite utomhus och vi spelade lite tic tac toe, vi hoppade lite längdhopp och hoppade lite hage. Men sen när hon blev klar visade sig att Sammy inte hade sålt tillräckligt med popcorn och annat för scouternas räkning. Det skulle vara klart imorgon så jag och hann fick stanna hemma och gå runder och sälja det medan de andra åkte iväg. Tydligen hade han redan varit i fler hus än vad hans mor visste så vi behövde inte gå i så många hur. Det räckte med fyra hus, det var bara två som ville köpa men vi sålde för 30 dollar så det var väl godkänt på en halvtimme. Det var också riktigt kallt ute, typ strax under tio grader. Jag klagar redan nu när jag hört att det kan bli 50 grader kallare än vad det var ikväll. Herregud, det är fan inte sant. När vi var klara gick vi in och spelade lite wii till dem andra kom och det var dags för mig att få redo dem för sängen. Efter dem ätit ett litet "mellanmål", borstat tänderna, bytat om till pyjamas och charlie fått en time-out så lyckades jag få dem i säng och min arbetsdag var äntligen slut.

4: "But just the jacket, 00 and 7 is not getting in there"

Jag tänkte att jag behövde göra något idag och jag var lite sugen på snacks så jag bestämde mig för att köra till target och se vad jag kunde hitta. Tydligen valde GPS:n ett annat target än vad jag räknat med men den hittade dit iaf. Jag kikade runder lite snabbt och kunde först inte bestämma mig för vad jag vad sugen på. Men efter att jag kännt efter lite kom jag fram till att jag var tvungen att prova de karamellsmaksatta popcornen som var så goda när joey köpte dem i aften alps. Dessutom var jag sugen på chips så det blev även en påse chips. Jag körde inom best buy på vägen hem, ville mest ha något att göra. Tyvärr stängde dem precis när jag kom. Dem har rätt intressanta oppetider märkte jag dock. De öppnar 9 varje dag i veckan. Måndag - torsdag stänger de nio, fredag och lördag stänger de 10 och söndagar 7. Inte helt vanligt att man har öppet så länge en lördag, men vad vet jag, kanske vanligt här i USA.

5: "When you get what you want but not what you need"

Feedback på kommentarer


Gemensamt, är lite jobbigare vissa dagar och igår var det en sådan dag. Där finns regler för vad vi får göra och inte får göra så jag får väl kolla upp det. Det är lite märkligt att hon lägger så mycket ansvar på mig. Dock tycker jag att familjen är rätt bra och hade jag bara kännt att umgänget omkring kommer att vara tillräckligt hade familjen fungerat bra. Men tillsammans bildar de en rätt jobbig känsla. Det är inte meningen att jag ska vara något hembiträde iaf, vi får väl se hur det hela utvecklar sig.

6: "I promise you I will learn from my mistakes"

Dagens punkter

De flesta ställena har nog öppet rätt länge här.

Jag är väldigt sugen på något roligt, vet inte riktigt vad bara.

Chipsen och popcornen jag köpte innan hjälpte inte.

Man ska aldrig prova någon nyttig version av något onyttigt. Jag köpte "low fat" chips innan och det var torra och tradiga.

Jag kan nog inte köra till mall of america förrän på fredag :O

Jag trodde nästan vi hade inbrott inatt. Jag vaknade till av att någon smög rundor, det lät som att dem var på väg in i mitt rum. Jag lös med mobilen och hittade Chester på golvet i mitt rum. Det är en härlig hund det.

Ni får se bilder om ni bläddrar längre ner.

Ha det så bra igen Sverige, hörs väl imorgon

"If you never try you never know"

Våra "fräscha" och "varma" rum på skolan i NY

Redovisning!
Empire State Building
Empire State Building

Bötte i sitt nya rum i sin nya tröja och sina nya skor


Bötte says hello from his new computer

Hej Sverige, här kommer ett inlägg med lite negativ information för er. Lite annan information än negativ kommer också

Denna dagen har jag huvudvärk, är förkyld och har halsont. Då jobbade jag givetvis tio timmar när jag inte ville göra något annat än att ligga i min säng och göra ingenting

Med tanke på ovanstående kommer jag inte heller orka lägga in bilder ikväll utan det får vänta till imorgon.

Dagen började runt tio, eller som vanligt började den långt innan jag tänkt gå upp. En stor nackdel med huset är att det är fruktansvärt "ihålligt" ljudet studsar överallt och nere på mitt rum i källaren kan jag nästan delta i ett samtal som förs normal ton och ljudnivå uppe i köket.
Därför vaknar jag också tidigare än vad jag räknat med alla dagar.
Inte fick jag sova mycket heller inatt. Kände mig mindre och mindre kry under gårdagskvällen. När det var dags att lägga sig hade jag halsont och en liten förkylning med täppt näsa som komplement slog också till innan jag somnade. Vaknade flera gånger under natten och det var en relativt sömnlös natt, det gjorde att jag förutom halsproblemen och förkylningen även hade huvudvärk imorse, något som fortfarande sitter i.

Mer negativ info är att jag hade lite oroväckande knäproblem idag när jag spelade lite lätt fotboll.

Antalet unika sidvisningar på min blogg har minskat med 10 per dag under helgen. Fredag, lördag, söndag har jag haft tio färre unika sidvisningar än i torsdags. Hoppas det beror på helgen.

Dagen
När jag då väl kom åt jag först frukost samtidigt som de andra åt ett litet "mellanmål", sedan blev det till att plocka undan, städa och tvätta lite. Vi behövde sen köra till skolan för att jag skulle se var den låg, från och med denna veckan ska jag nämligen lämna och hämta joey där ett par dagar i veckan. När vi kom hem igen var det dags för lite lunch innan Susie tog med sig sammy för lite shopping, Jag blev alltså kvar hemma med joey och charlie. Vi tog oss till parken, jag gick och dem cyklade. Där cyklade dem runder lite medan jag lattjade lite och det var då jag fick lite problem med knäet, har haft liknande problem under de senare träningarna och det är inte så skoj. Jag misstänker inget allvarligt i och för sig men med knän vet man aldrig. Jag skulle skjuta höjdingar och hårdingar för barnens skulle men bollen vägde ingenting så jag fick inget motstånd vilket nog var en del av problemet. Senare efter att vi lekt "freeze tag" gick vi åter hemmåt. De spelade lite wii och jag fick lite lugn och ro för tillfället. Det var till Susie och Sammy kom hem igen med halloween kostymer och nya spel till alla, då blev det ett jävla liv och lite stressigt för mig som skulle bädda sängarna med nya lakan, spela de nya spelen, bli klar själv och få barnen klara. Detta skulle göras på en timme för sen skulle vi till ett zoo som jag förstod det och där skulle man vara utklädd.

Barnen blev till slut klara och jag med så vi begav oss till zoo. Alla tre barnen somnade i bilen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av detta äventyr, utklädda på zoo?
Det visade sig sen att det var en halloweenkväll på zoo, man gick alltså i syn utstyrsel inne på zoo, som inte hade några djur dessutom, såg två getter eller vad det nu var men inget annat. Där gick man tillsammans med en miljon andra människor och höll koll på barnen som sprang runder. De gillade också att koncentrera sig på allt annat, de gillade att gå framåt och titta på det som hände bakom dem vilket ledde till ett antal kollisioner. Sen gick man där på den utsnitslade banan inne på zoo och här och var stod det lite folk som delade ut godis och annat till barnen. Man kan säga att det var en bus eller godis orgie på ett zoo. Detta var väl inte heller något som uppskattades helt, förstod inte riktigt meningen utan djur, då kan man väl lika bra vänta till riktiga halloween. Ah ja det var väl till för småbarnen och inte mig, de kanske ser lite mer nöje i att gå bland sjukt mycket folk och få godis. Dem kunde väl iaf ha haft djuren kvar.

Slutligen kom vi ut därifrån och körde hem igen. Väl hemma var det dags för ett nytt litet mellanmål innan barnen skulle duscha och bli klara för sängen. Det var lite lättare sagt en gjort men nu är det gjort det också. Så nu sitter jag återigen här framför bloggen och ser lite halvt på star wars som visas på tv.

Lite fler negativa saker
Under helgen har jag och susie också gått igenom vad som förväntas av mig under mitt år, vad jag ska sköta i hemmet med andra ord. Jag kan väl påstå att där troligen finns en del som bryter mot mitt visum. Vi får nämligen inte lov att göra vad som helst,

Här kommer en del av det som troligen inte är mitt jobb.

Jag förväntas borsta hundern chester när han varit ute och mata honom varje dag.

Jag ska "tvätta" fönster  och speglar som blir skitiga då och då. Kanske inte alla fönster men en del.

Jag ska tvätta all tvätt, inte bara barnens

Jag ska städa upp sådant som barnen inte ställt till med.

Jag ska sortera Susies papper i högar

Jag ska tömma "fuktgrejen" på vatten när den blir full

Jag ska tömma alla papperskorgar i huset och sortera skräp samt köra ut soptunnorna till trottoaren innan avhämtning.

Jag ska vara telefonsvarare

Jag ska ha se efter sådant som inte är mitt ansvar

Jag ska fixa saker som går sönder i huset.

Jag får sköta en hel del som inte rör barnen.

Lite mer negativt

En annan sida av Susie visar sig mer och mer, hon pratar oerhört mycket har jag märkt nu. Hon har väldigt mycket synpunkter och lägger sig i tidigt.
Exempel: Idag när jag skulle sopa golvet från skit under matplatsen hann jag ta ett soptag innan hon började visa hur det skulle gå till. Liknande har hänt flera andra gånger, innan jag är färdig och hon har sett hur det blir lägger hon sig i och vill ändra mitt arbete.

Hon är ofta väldigt trött och lämnar mycket till mig även när hon är hemma eftersom att hon behöver ta det lugnt.
Exempel: Nu ikväll gick Susie ut ur Joeys och Charlies badrum där dem vid tillfället badade. Samtidigt var jag på väg dit. Hon sa "There is a real mess in there" sen gick hon och satte sig i soffan framför TV:n och drack vin.

Idag på zoo och likadant igår hade hon glömt sin kamera då "tvingade" hon mig att ta bilder när hon ville ha bilder.
Exempel: "Joey stand over there so bjorn can take a picture", vid tillfället kunde jag stå och göra något annat.

Jag fick också reda på att jag från och med denna veckan ska hämta joey på daycare och sedan köra honom till skolan därifrån och sen hämta honom på skolan. Detta ska jag göra tisdag, onsdag och torsdag, jag ska hämta honom 12:15 på daycare och lämna honom på skolan direkt, sen ska jag hämta honom klockan tre.
Klockan 12:15 är mitt under min lediga tid. Den kommer ju inte bli så ledig nu direkt. Det kommer innebära att jag inte kommer kunna göra särskilt mycket tisdagar till torsdagar. Det blir ju inte direkt lönt att köra till mall of america eller liknande. Eftersom att det är en så dum tid mitt på dagen så har jag knappt för lite tid för att göra något varken innan eller efter och därför kan man säga att min "fritid" försvinner dessa dagar. Tack för funktionen "on demand" och de hundratals kanalerna på tv:n är väl allt jag kan säga. Jag kanske får skylla mig lite själv eftersom att delar av detta har funnits så att jag kunnat ta reda på det och jag kan ha sagt att jag inte har några problem med vissa av grejerna. Det var i och för sig innan jag visste att det bröt mot mitt visum.  För övrigt är där även en del av uppfostran som jag inte sympatiserar med. Det är inte heller ovanstående som är det stora problemet, problemet är att jag verkligen inte tror att jag kommer trivas socialt här.

Just nu känns det som att jag bara räknar ner till det att jag inte står ut längre.
Men som sagt det går i perioder.

Visst där är ganska mycket bra med familjen också men långt ifrån allt, dessutom är jag mycket oroad över den sociala biten och idag är en av de jobbiga dagarna. Förhoppningsvis har det lite att göra med huvudvärk etc. så att det känns bättre de kommande dagarna

Feedback på kommentarer

Pappa det låter som en mycket underhållande citattävling. Jo jag vet att ni thulinare är extremt effektiva. Jag har ju själv jobbar där, då var det mycket effektivt. Nej jag skulle följa med när barnen fick godis på zoo

Syrran jag bräcker alltid dig. Som vanligt funkar det inte när det gäller familjen wikström och deras tekniska bitar alltså? Du får väl be vår fågelflyktade kusin om hjälp. Jaa jag tänkte lite på dig när jag lade in vissa citat igår.

Fridman det börjar kännas lite tomt här med, i dagsläget har jag ingen aning om när jag kan åka hem. Men får väl ta reda på det så att du kan checka in på hotell björn igen. Mall of america är mitt nya hem som du förstår...

Carro som sagt så hade ralph lauren snygga grejer och bra priser :D Men jag får väl ta en titt på de andra märkena också. De har allt man kan tänka sig på mall of america, men ni har ju väla så du behöver inte vara så avundsjuk.

Rebecca det är ju intressant att du drömmer om mig, kan man undra vad det betyder.
Kanske var du bara avundsjuk på att jag fick plocka äpplen en hel dag.

Malin det hade jag ju kunnat räkna ut att det skulle vara du. Vem annars skulle skriva om kalles kaviar eller skriva tre inlägg på tre minuter. Du briljerade ju nästan med dina kunskaper i ett av inläggen. Märks att vi hade Karin i naturkunskap i ettan? Jag vet inte när jag tänker komma hem, får väl se :P

Dagens punkter

Jag är lite sen, trodde inte att detta inlägget skulle ta sån tid.

Jag ser alltid ett avsnitt las vegas innan jag lägger mig

Lite skönare att använda en egen dator som fungerar istället för den skruttiga datorn som knappt fungerar

Imorgon kommer troligvis bilder. Om inte imorgon så lär det bli tisdag, inget att göra på dagen då ju :P

Idag blev det inga citat men ni fick nog så att det räckte igår.

Det var väldigt skönt väder idag, bra mycket bättre än hemma.

Jag hoppas att antalet unika sidvisningar på min blogg återhämtar sig.

Jag är sugen på bio, med popcorn givetvis.

En fika med en vän/vänner hade inte heller varit fel

Inte heller en utekväll

Jag kan inte få ljudet att fungera på datorn

Nu ska jag ta ett långt, varmt och underbart bad. Längesen sist kan tilläggas

Tack för mig...

"Just because I´m hurting, does it mean I´m hurt"

Minnesota harvest apple picking?

1: "Come up to meet you, tell you I´m sorry, you don´t know how lovely you are"

Hello SWEEEDEN!

Idag har varit en blandad dag. Imorse var jag tvungen att gå upp tidigt, redan innan tio, det var inget jag var sugen på.
Vi skulle nämligen iväg, hela familjen, till någon "minnesota harvest apple picking?" Jag hade inte en aning om vad det var, hade bara hört att jag skulle träffa massa andra au pairer där. Jo men verkligen jag träffade jättemånga au pairer, hela en annan au pair träffade jag. Fick iaf träffa min LCC, hon verkade trevlig och hon ska komma hit här på onsdag för ett riktigt möte med mig och Susie.

Annars vet jag inte vad jag ska säga om the apple picking. Det var tydligen så bokstavligt som att man kunde gå rundor och plocka äpplen och sedan betala hundratals kronor för dem. Dem hade ju lite annat också men jag ska ju inte direkt säga att det var något jag uppskattade särskilt mycket. Det var väldigt mycket saker för barnen, de ville givetvis prova allt. Givetvis var det också svinkallt, något jag inte räknat med. Möjligtvis var det strax över tio grader celsius, jag var klädd för varmare väder än så. Solen kom i och för sig på eftermiddagen och det blev lite skönare, jag hade i och för sig räknat med att vara hemma vid den tiden. Men ojojoj vad fel jag hade.

Det började med att jag fick stå i kylan medan barnen i tur och ordning skulle rida på hästarna.. Senare gick vi vidare utan att träffa några andra au pairer. Det var också här dagens ljuspunkt ägde rum, supergoda kanelmunkar och varm äpplecider.

2: "I have to find you, tell you i need you"

Vi sprang in och kollade ett tag i det området som var under tak, där var det varmt iaf. Vi bestämde oss också för att äta vår lunch där. Susie bjöd mig en specialitet från minnesota, wild rice soup. Faktiskt väldigt god och nog rätt nyttig dessutom. Själv åt Susie och barnen den medtagna lunchen, jag åt lite av den jag också. Senare gick vi och provsmakade lite äpplen, några med karamelltopping på och några utan. Susie köpte också en påse eftersom att barnen faktiskt uppskattar det, de uppskattar rätt mycket frukt och grönt, eller ja uppskattar var väl att ta i...
Sen ville barnen göra om hästridningen fast på ponnysar och efter det var det dags att gå in i en liten inhägnad fylld med djur och mata dessa. De hade en massa djur, getter, hästar, rådjur, lama? (tror jag men min kunskap om djur är inte oändlig, ett konstigt och lite ovanligare djur var det iaf. Får och lite annat fanns också på plats på detta bajstäckta underlag.

3: "Nobody said it was easy, it´s such a shame for us to part"

Nästa steg blev att köpa en pumpa eftersom att vi vid detta laget var på väg hem, det var innan barnen lyckades övertala mor att åka någon traktortransport upp bland äppelodlingarna. Fin natur annars gav väl inte det heller så mycket. Sen skulle vi hem? Nej det var inte dags då heller, istället skulle vi åka en annan traktor ner till ett majsfält där vi skulle betala 20 dollar för hela familjen för att gå vilse i en majsfältslabyrint. Ah ja det blev lite roligare iaf när Susie föreslog majskrig och jag uppfann "the corngun", dessutom visste jag ju att vi skulle hem efter detta. Vi hittade slutligen ut igenom labyrinten efter att tag varit lite vilse, både Susie och barnen ville nämligen till min förtvivlan prova på att tränga sig genom majsgångarna och hitta egna vägar istället för att hålla sig till dem utstakade stigarna där man kunde gå normalt. Nu fick jag istället gå hukandes genom 2 decimeter breda gångar samtidigt som jag skulle hålla koll på de ivriga barnen som gärna försvann från oss äldre.
Traktorn körde oss upp till huvudplatsen igen men innan vi skulle hem skulle barnen springa och gömma sig ett par gånger till. Slutligen gick vi mot bilen och det var en mycket trött bötte som bad om en stilla hemfärd. Det blev den också, nästan så stilla att han somnade.

4: "Tell me your secrets, ask me your questions"

Det som var tänkt som att jag skulle träffa andra au pairer och spendera kanske tre timmar på stället slutade med att jag spenderade nästan sex timmar där och flertalet av dem jagade jag barnen som hela tiden sprang iväg. Detta var också min enda helt "lediga" dag denna vecka så det var ju skoj. Kanske är det inte så farligt som jag framställer det, det blir bara mycket roligare om man överdriver ibland. Det låter ju nästan som en lite trevlig utflykt såhär i efterhand, men det var det faktiskt inte, men inte heller så överdrivet tradigt. Kanske var det mer det oväntade som slog ner mig. Jag hade inte räknat med att vara barnvakt i sex timmar ute i kylan, jag hade däremot räknat med att träffa au pairer vilket jag inte gjorde.

5: "I lost my head and thought of all the stupid things I said"

Jag hade ju tänkt vara hemma tidigare så att jag skulle kunna leta upp en bra dator för nästa vecka, i bilen på väg hem blev jag så trött att jag tänkte strunta i det men när vi väl var hemma behövde jag lugna shoppingnerverna och komma iväg lite så jag tog bilen och körde till best buy i jakt på en dator. Endast fönstershopping var det tänkt, men när det gäller shopping är det inte ofta jag håller mig till mina planer och tankar. När jag väl kom till best buy, endast för att titta, så visade de det sig att de hade rea och tydligen ett bra pris på en dator, ett pris jag inte skulle hitta någon annanstans för samma dator. Jag hittade en dator för 649 dollar, fast att jag sa att jag kunde tänka mig att betala mer om jag fick en mycket bättre dator så hade han inte många andra alternativ. Alltså måste det ju vara en bra dator, dessutom slutade rean på dator att gälla idag och priset skulle imorgon stiga med ca 200 dollar. Jag väntade lite dock och körde den korta vägen hem för att kontrollera kontot innan jag stack vidare mot mall of america. Där tänkte jag kolla på radio shack om de hade något liknande att erbjuda. Jag ville gärna köpa den där eftersom att det var de som tipsat mig om att ändra inställningar, något best buy inte gjort. De hade absolut ingenting i närheten, ville jag ha en lika bra dator där skulle jag få betala 800 dollar, så även deras försäljare rekommenderade mig att köpa den på best buy eftersom att det var ett mycket bra pris. Det var ju ingen nackdel att radio shack låg inne på mall of america, då fick jag min behövliga dos av stället och eftersom att jag kände mig rätt hungrig och ändå inte skulle hinna hem till den inte så lockande maten var det återigen dags för ett besök hos Wolfgang Puck gourmet express. Dem beskriver bland annat sin mat som rätt nyttig så några 90kg är det inte ännu men gymkortsproblemete får nog lösas ändå. Återigen var det väldigt väldigt gott där, idag tog jag en Puck-burgare. Det var en hamburgare med sallad, lök, svamp, ost, tomat serverad med chips till, fast inte vanlig chips utan tunna friterade potatisskivor. Det är ju i och för sig vad vanliga chips också är men dessa var ändå annorlunda. Mycket goda och passande till rätten. Till det var det ju tvunget med den underbara bbq-såsen.

6: "Give this song another listening, close your eyes"

Innan maten hade jag också kollat snabbt på nordstrom´s men det var också allt jag gjorde. Så efter maten var det rätt ut i bilen och tillbaks till best buy som gällde. Det var ju ingen idé att vänta med datorn, det var ju uppenbarligen ett bra pris och den klarade det jag ville, en okänd sponsor skulle dessutom skjuta till lite pengar för detta ändamålet i början av nästa vecka, en sponsor jag är väldigt tacksam för. Väl där kom en liten besvikelse, de hade slut på dem i den affären. Antingen kunde jag vänta till fredag och hämta den då, för samma pris. Eller så kunde jag köra på en tio minuters road trip. Jag valde det senare alternativet och knappade in addressen jag trodde var rätt i gps:en och drog iväg.
"Arrive at destination at rigth" sa rösten tio minuter senare. Så fan heller. Där låg ingen best buy, däremot låg där en spelaffär så jag gick in och fråga om vägen till närmsta best buy. "Take valley creek road then left to radio way". Enkelt, enkelt. Första korsingen jag kommer till leder ut till valley creek road, kruxet var att den gick åt både höger och vänster, kom inte riktigt ihåg vad han sagt om det. Så jag körde höger och körde ett antal miles där det blev mer och mer öde. Bestämde mig slutligen för att vända utan att ha hittat radio way. Istället körde jag tillbaks och max en kilometer åt vänster i korsningen där jag svängt höger hittade jag radio way. Jag tog vänster där och körde en kort bit innan jag stannade till vid subway för att få säkra instruktioner på att jag körde rätt samt köpa lite kakor. Jag var på rätt väg och kanske ytterligare en kilometer vänster svängde jag vänster och denna gången låg best buy där det skulle. GPS hade ingen talan eftersom att den haft fel utan jag litade på människorna vilket jag gjorde rätt i denna gång.

In gick jag iaf och fick vänta ett slag på service. Även här frågade jag för säkerhetsskull om han hade något bättre att erbjuda mig i samma prisklass, det hade han inte så det var bara att klippa den sista dator de hade. Tydligen var det dessutom någon modifierad dator, förstod aldrig riktigt vad eller varför men personalen hade redan varit inne på den och lagt till någon servicegrej som om jag fattar det rätt kostar 300 dollar annars, de hade dessutom tagit bort lite annat onödigt och optimerat prestandan samt uppgraderat diverse grejor. Bra tänkte jag och slog till, köpte också en mus och en laptop-väska. Sedan var det dags att köra hem igen, denna gången fick GPS hjälpa mig eftersom att jag inte riktigt litade på mitt lokalsinne, jag var ju inne på helt nya områden för att få tag i denna dator. Anlände hem igen ca en timme senare än vad jag kunnat vara, men då hade jag inte räknat med allt klabb.

7:Du bara skrattar åt mig förminskar allt till ett skämt

Packade snabbt upp datorn och nu sitter jag alltså här och bloggar igen, sista gången från denna skitdatorn. Min egen dator behövde ju laddas så därför används inte den ännu. Imorgon däremot, då ska den användas.

Feedback på kommentarer

Pappa det låter ju inte så bra att du tappat allt utom vikt, jag hade ju inte räknat med att du skulle tappa vikt i och för sig. Jo jag är väl medveten om det där konceptet så jag får väl ta tag i det lilla problemet med gymkortet så att den lilla kulan på mitten inte drabbar mig. Till mitt försvar var ju mcdonalds inget ovanligt hemma direkt och det syntes inte på min figut direkt. Löser sig gymkortsbiten kanske där kommer hem 90kg muskler i lilla bötte istället för vad ni befarar. Jag har ju in nuläget inte mycket annat att göra på dagarna så. Ska se vad jag kan göra åt hasse och tage citat. Oavsett om jag gör något åt det räknar jag ändå inte med att du ställer upp i tävlingen:) Kan förstå att det känns tomt där hemma, det känns tomt här också när inte fridman ligger i soffan i mitt rum och snarkar eller när där inte heller är någon annan som för en massa liv. Tur att ni har fått sällskap då. En fläkt för att torka upp fukten som för ett jävla liv och bara stör en måste vara samma sak som att ha nille där ;P
Haha sås och potatis har jag inte fått för mycket här, något jag saknar, tur att de andra kan flöda i sås nu då när varken jag eller den fågelrädda kusinen är på plats.

Syrran man vet aldrig vad som händer men vi vet att jag har en bättre, billigare och snyggare dator än dig nu. Roligt att ni glädjer er åt att jag inte är där. Trevligt att ni saknar mig lite iaf. Jasså vilka vänner var det, var dem trevliga? Sköter dem sig i min frånvaro? På tal om hundens leksak uppskattar han inte den för mycket, men han uppskattar knappt några leksaker. På tal om mall of america så är det roligt att ha någon att prata med. Men jag förstår din pöäng. Ha det great sis och jag hoppas att du flödat i sås nu då.

Faster jag kör mitt eget race och ser vart det leder. Kalkonmiddagen hemma hos er idag var något jag saknade. Maten är inte för bra här, om man inte äter på Wolfgang Puck Gourmet Express förstås. Väldigt "vackert ordspråk" måste jag tillägga. Hälsa de andra.

Robin man kan väl säga att livet rullar iaf. Hur har du det själv där lite längre ner i öst?
Haha nej jag sover aldrig i pyjamas eller annat trams men å andra sidan hade jag inte räknat med att kylan från NY sovrummen skulle följa med till mitt sovrum här, så vad ska man göra. Kan ju dessutom inte bli mer amerikanskt än så?
Hahahaha var hon fortfarande lika lik den äkta versionen? Eller du såg inte henne i profil? För det är rätt viktigt att man gör det.
Har förresten hittat en urban outfitters här.
Take care.

Rebecca det kan man nog inte säga att dem var. Finns inget som våra berömda svenska damer eller vad ni nu vill kalla er ;)

Carro oavsett vad som händer kommer mall of america för evigt att vara saknat och finnas i mitt hjärta. Det är något av det bästa som hänt mig någonsin. Det och skolbussen vi målade på au pair skolan är jag mycket nöjd med att jag har fått uppleva i mitt liv. Nej det finns givetvis annat än ralph lauren också ;P Men dem råkade ha väldigt fina saker och var dessutom en av dem delar jag nådde först, de vill säga jag har inte hunnit titta på så mycket av det andra utbudet. Dessutom mycket bra priser.

Johanna vi kan ses när du vill, ni kan komma och se coldplay här om ett par veckor, då har jag någon att gå med ;) Passar inte det så föreslå ett datum så ska jag se vad vi kan göra åt saken ;P

8: "Jag kan få dig när du vill"

Dagens punkter

Dagen blev inte riktigt som jag väntat mig

Jag hittade en dator

Imorgon kan jag förhoppningsvis lägga in fler bilder, vet inte riktigt vad som behövs göras med datorn innan den kan användas dock

Kalkonmiddagen hos faster hade varit god och rolig att få uppleva.

En liten första våg av hemlängtan slog mig inatt/imorse

Jag är sugen på en rejäl utekväll.

Jag hoppas inte här är möss i huset, det har hänt för ett par år sen och jag hörde ett oroväckande ljud för någon dag sen.

Fyllemat i kylan utanför Olivers hade inte varit fel.

Söndagsaktiviteter med studsmatta, mcdonalds och film hade inte heller varit fel.

Jag måste verkligen hitta Justins nummer, får prova ringa alla Justin i minneapolis.

Jag måste verkligen också boka biljetter till coldplay, vill dock först veta om någon kan gå med mig eftersom biljetterna är dubbelt så dyra som hemma.

The scientist kan vara världens vackraste låt.

Coldplay gör i allmänhet otroligt vackra låtar.

Imorgon ska vi till zoo, förhoppningsvis blir vi rätt många som spelar fotboll innan det.

Jag jobbar tio timmar imorgon

9: "Snart finns det inga tårar kvar"

Det var förresten väldigt underhållande kommentarer ni skrivit till mitt förra inlägg

10: "Dem är dem dyrbaraste smycken vi har så be aldrig om ursäkt igen, äntligen så sätter du själv dina gränser"

Tack för ikväll kära läsare, bloggen är en trevlig del av mitt liv just nu

"Tell me you love me, come back and haunt me"


I'm back on the net

Sadar kara lasare, nu ar det dags for ett nytt inlagg. Det betyder ocksa att jag inte har nagot battre for mig denna fredagkvall, det ar ju faktiskt kvall har nu aven om ni har natt.

Idag har varit en ratt lugn dag igen, fast fan nu har jag ju tva dagar att beratta om. Tillbaks till gardagen da.

Igar, igar, vad gjorde jag igar?

Overraskande nog var jag inte pa mall of america. Det pratades dock en del om det fantastiska stallet. Maste ju ha nagon sorts ersattning for det nar jag inte ar dar. Kommer till vad det sades senare, faktiskt intressant och sa javla amerikanskt.

Igar tog jag chansen att ta en sovmorgon, borjade ju inte forran tva eftersom att barnen var lediga och jag inte orkade ta hand om dem 12 timmar i strack. Darfor hade susie hyrt in en nanny som tog morgonpasset 07:00 - 14:00. En trevlig prick som dock hade lite mycket lekar till barnen. Jag menar dem behovde val inte leka en mycket upphetsad och skrikig version av kurragoma precis utanfor mitt rum nagon gang under morgonkvisten!? De storde dessutom min underbara drom. Kommer typ inte ihag vad den handlade om faktiskt. Men jag kommer ihag att jag tyckte den var underbar och en gang nar den avbrots av att barnen kom in och vackte mig eftersom att jag hade telefon sa lyckades jag faktiskt dromma om nagot liknande eller samma personer trots ett somnavbrott pa tio min.

Gick upp iaf och at lite av barnens lunch till frukost, sen skulle jag faktiskt kora sammy till en kompis tjugo minuter harifran. Ja fast att jag var ledig. Men men det gick ju ganska snabbt och latt sa pa vagen hem tog jag en titt i det lilla "shoppingomradet" i narheten. Kanske inte riktigt var ett shoppingomrade men anda. Dem hade en mobilaffar, var inne och fick lite tips. Dem hade dessutom nagra andra affarer dar men mest cafe och restauranger. Just det, dem hade ju faktiskt ett apotek ocksa, helt normalt och helt vad jag hade raknat med sa hade dem ju ocksa drive thru, typ som mcdonalds eller liknande. For inte ska man val behova ga ur bilen och in pa apoteket??
Fick ett tips om ett bra datorstalle nagon mile away. Korde dit och fragade om datorer med svenska bokstaver, inget dem hade eller kunde ordna tyvarr.

Dags att kora hem igen kande jag eftersom att klockan narmade sig tva, men inte utan att prova de valdigt billiga baguetterna pa subway. Pizza nanting sub blev det och den var val ratt god. Ska tillbaks dit och kopa kakor en dag. 4 dollar for 12 av deras extremt goda kakor!

Nar jag kom hem igen satt barnen och nannyn och spelade tic tac toe pa uppfarten, pratade lite med nannyn, som forresten hade nagon van i halmstad, och da kom mall of america pa tal. Tydligen finns mall of america endast i minneapolis. Jag trodde det var en kedja men ack sa fel det kunde bli, det var namligen meningen att det skulle vara THE mall of america och liksom sticka ut ur mangden. Ar man mall of america ar man ocksa mall of world och sa var det ratt lange. Nu ar tydligen ett kopcentrum i kanada storre. Inte sa lange till dock, mall of america planerar namligen en utbyggnad, till deras lite natta siffra pa nagot over 200 butiker/matstalle sa ska dar namligen tillkomma 64 butiker! Halva vala och lite till.
Varfor? Kopcentrat i kanada har tydligen 60 butiker mer an mall of america. Strax ar dem alltsa varldens storsta kopcentrum igen. Inte undra pa att jag fortfarande inte kommit igenom forsta vaningen. Inte heller undra pa att dem har gift shops och den dar lilla nojesparken. Folk kommer tydligen overallt ifran for att besoka kopcentrat. For att beskriva lite mer sa kan man jamfora macy's, bloomingdales och nordstrom med NK eller ahlens i sthlm. Macy's, nordstrom och bloomingdales far alla plats i mall of america. Forutom detta har man aven ett fyra vaningars sears och da over 200 andra butiker.

Det basta med stallet ar dock att dem alltid verkar ha rea.

I alla fall, nar nannyn korde sa tog hon med sig Charlie till hans kompis, en familj med svenska far eller morforaldrar. Barnen i familjen hette lars, henrik och magnus. Ingen, varken barnen eller foraldrarna kunde svenska vilket var synd. Det var alltsa bara jag och joey kvar, det var meningen att joeys kompis som ocksa hette magnus skulle komma men det blev lite missforstand sa istallet korde jag och joey ocksa hem till den svenskattlade magnus. Han hade ju ocksa en au pair fran osterrike sa jag stannade ocksa ett tag innan jag tog med mig barnen hem. Trevligt att traffa min forsta au pair har. Hon hade inte sa roliga saker att beratta dock. Hon sa att de tva foregaende au pairerna i min familj inte hade trivts. Mamman var lat och bossig, far val se om den sidan visar sig for mig ocksa. Det var aven lite annat som inte stamde. Dessutom sa hon att har inte var sa manga andra au pairer i narheten, man var liksom tvungen att gilla dem som fanns har for att inte hamna utanfor, sa uttryckte hon det. Barnen tror verkligen att de vet allt ocksa, framfor allt sammy, han vet allt och hans broder inget, knappt jag vet nagot. Nar vi korde till magnus visste da joey vagen, jo verkligen va? Han kunde beratta att vi skulle svanga vanster i forsta svangen, sen kom han inte ihag forran vi var typ framme. Haha men han ar sa rolig lilla joey sa...

1: "I've just seen a face, I can't forget the time or place where we just met she's just the girl for me"

Dags att kora hem och borja med maten blev det iaf, behovde bara laga mat och charlie och joey eftersom att susie var med sammy och gav honom mat. Jag har inte riktigt kommit in i maten grejen, men det ar inget susie stor sig pa, hon gillar snabb mat, typ fardig mat. Sa jag undrar om jag nagongang tanker komma in i matbiten, varfor klabba liksom bara mer jobb, sa lange barnen ater gronsaker verkar allt gront. Darfor at vi resterna fran lunchen pa kvallen. Sedan var det som vanligt dags att gora dem klara for sangen och lata dem titta lite pa tv. Gardagen stack i och for sig ut lite fran vanligheterna. Eftersom att ytteligare en annan au pair, sylvanna hade ringt tidigare sa smog jag inte ner i mitt lilla krypin nar klockan slog atta utan istallet akte jag med sylvanna hem till henne och sag en ratt dalig film (across the universe) med henne och katja, annu en au pair. De hade ungefar samma saker att saga som Paddy, au pairen fran osterrike.
Filmen hade iaf nagra bra latar men det var nog ocksa allt. Tillbaks hit har ingen och ingen ork att blogga, darav anledningen till franvaro av inlagg igar. De var alla trevliga au pairer jag traffade igar men paddy sa det som kandes, man maste liksom gilla alla. Det ar ju inga manniskor jag skulle hitta pa nagot med sarskilt ofta back home.

Idag vaknade jag faktiskt relativt tidigt efter en natts skon somn. Det gjorde ocksa att jag fick lite tid till att kora till....Mall of america? Ja det stammer. Skulle ju "bara" dit och kopa kepsen jag sett haromdagen, behovde den for min halloween utstyrsel. Det slutade ju som vanligt med lite mer. For att bli sa amerikansk som mojligt maste jag ju ha en pyjamas och morgonrock, man ser ju det hela tiden i filmer. Sa jag provade en sadan men vantade med att kopa den. Istallet blev det bara en planbok och lite toalettartiklar jag saknat samt da kepsen. Allting var pa rea. Dem har superpriser har alltsa. Man kan fa en Ralph Lauren kostym for 2000kr exempelvis, one day sale kallade dem det men jag raknar med att den kommer tillbaka.

Efter att ha inforskaffat de obejkten sprang jag ivag och fragade pa ett annat stalle om en dator med svenska tangenter, efter att ha fatt nobben tre ganger igar hade jag ju inga höga tankar men återigen hade jag ju fel. Tydligen kunde man ändra inställningar på datorn så att den skriver med svenska bokstäver. Det syns alltså inte på tangenterna men dem hamnar där osynligt och det blir som ett svenskt tangentbord. Det slog ju inte mig forrän nu att man borde kunna ändra denna datorns inställningar också så hädanefter kan ni få svenska bokstäver även här på bloggen, how lovely. Därfor lutar det väldigt mycket åt att jag köper en dator har i staterna ändå istället för att skicka en från sverige.  Det gör jag nog i början av nästa vecka så då ska ni nog kunna få lite bilder också.

2: "You can take my breath away"

Efter denna trevliga upptäck, datorerna är ju rätt mycket billigare här, så blev det som vanligt lunch på Wolfgang Puck Express. Fantastisk mat, idag blev det pizza, en annorlunda pizza med bbq sås, kyckling, röd lök och nåt grönt trams. Den var väldigt god även den, precis som allt annat där. Glömde kanske berätta att jag åt en kyckling quesadilla senast jag var där som var exceptionell. 

Sen körde jag hem för att passa barnen som hade två vänner över. Det blev återigen lite fotboll och jag visade idag att jag bestämmer när jag vann bägge dagens matcher. Förhoppningsvis ska vi vara många som spelar på söndag, jag ska vinna igen då. Det blev även lite wii eftersom att dem fick ett nytt spel igår. Sen på kvällen när Susie kommit hem kom också farmor med pizza, det uppskattades ju givetvis men jag måste säga att vi har bättre pizzor i Sverige. Gjorde barnen redo för sängen, innan det åt vi också lite glass med jordgubbar och chokladsås. Splendid. Sen försvann jag ner här och skötte bloggen som haft ett litet uppehåll.

3: " You can take a picture of something you see"

Feedback på kommentarer

Malin återigen, det är inte mycket du förstår. Svårt citat dock, får ha lite betänketid för att klura ut det. Barnen kanske inte har bajsat i sängen men dem kom in idag och sa "Chester pooped on the au pair car" och menade ungefär vad du sa. Så här menade dem egentligen "Chester pooped on the grass and we placed it on the car"


Pappa jag förstår verkligen att du undrar var shoppinggenen kommer ifrån, det är som en gåva från ovan.


Melker vissa gillar att läsa men jag håller med om bilderna, skärpning nästa vecka. Nu får du åtminstone läsa med svenska bokstäver.

Mamma, en container är nog en bra idé, kan ju bli en hel del shopping. Nej men jag får väl ta med en resväska för avlämning hemma när jag är på besök och sen får väl ni ta med er lite hem när ni är på besök.

Syrran du vet väl att jag inte riktigt kan hålla mina köpstopp, hälsa mimmi om du ser henne igen, haha.

Lina, hon var faktiskt inte så snygg;P Men jag får nog börja tänka på ekonomin

Moster Cia, visst har jag svar på allt, tack för pengarna vi nyligen hittat förresten. Hälsa min lilla kusin och den dryga 08:an

Carro, ja jag vet men hon är som hon är. Haha jaa jag ska fota mina inköp, men inga bilder förrän nästa vecka tyvärr. Du vet väl att jag tar allt seriöst

Friend, vem är du egentligen?, intressant att veta.

Rebecca, bara för att ;)

Nille, hahaha jaa kan jag göra, med glädje. Du och fridman eller någon annan rolig får planera för besök.

Favoritkusinen(??). Haha det är ju mycket oroväckande att mor min springer på tycho. Kanske tur dock att det är på vardagarna. Skulle nästan kunna försäkra alla där hemma att jag skulle vända tillbaks till staterna igen om jag träffade henne på tycho when I´m back. Det där om ölgenerna kan vi väl diskutera en annan dag, jag är inte helt säker på att det är en av sakerna som vårt starka blodsband förenar oss med. Tja anledningen till att jag orkar skriva så mycket är väl för att jag i nuläget inte har så mycket annat att göra.

Dagens punkter

Folk börjar känna igen mig på mall of america.

Idag när jag skulle betala kepsen av samma person jag köpte tröjorna av i Onsdags så kom ett annat butiksbiträde fram och sa "Nice sweatshirt, did you buy this here" Det hade jag ju gjort men det svarade jag inte för istället svarade mannen i kassan som hjälpt mig i onsdags "Yes i sold it to him the other day, where did you say you were from again, Sweden?"

När jag beställde min lunch, samma kille som båda de andra gångerna så frågade han "So do you happen to work here in the mall?"

Dem har ett stort IKEA som ligger på ikea way i närheten av mall of america.

Nästa vecka ska jag köpa en dator

Senare ska jag köpa en fräck pyjamas

Jag vill köpa en till klocka, annan färg och skitfräck, på rea.

Ska försöka boka coldplay biljetter nu.

De andra au pairerna i området är inte många och dessutom 21+

Jag saknar de andra svenskarna

Jag saknar gossip girl känslan i solen på trapporna i New York

Jag saknar mammas mat

Jag fick höra igår att det kunde bli minus 40 grader celsius här om någon månad, varmt ännu.

Jag kan definitivt tänka mig att hitta något jobb i USA och stanna här ett år efter mitt au pair år.

Jag kan också tänka mig att plugga i USA

Fantastisk mat på wolfgang puck express.

Jag kommer besöka världens största köpcentrum.

Imorgon ska jag på apple picking med andra au pairer och deras familjer samt min familj.

4: "You don´t know how lovely you are"

Bye bye Sweden

"Science of progress"


Forlat far att ni inte far se bilder har pa bloggen

Forlat for att jag knappt lagt in nagra bilder har pa bloggen. Jag skyller pa datorn. Darfor er en laptop forsta prioritet nar ekonomin har repat sig.

Dagen borjade med att jag fick gora lunch och frukost at barnen, de tyckte inte om lunchen i skolan sa. Jag hjalpte dem med alla sysslor och skickade ivag dem till skolan. Sen borjade min fritid. At en frukost infor ett avsnitt NCIS innan jag gick ner och duscha etc.
Tankte komma ivag tidigt, men Susie ringde, jag sloade lite och sen nar jag skulle sticka kom jag pa att jag inte ringt angaende min "franvarande" LCC sa da gjorde jag det med.

Slutligen kom jag ivag iaf, jag skulle ju forst till target pa roberts street, som jag inte hittat innan idag, for att handla lite livsmedel samt lite annat. Det var ju givetvis overstort det med och jag snokade forst rundor lite bland lite roliga saker innan jag borjade med listan. Exempel pa roliga saker var kundvagnarna man kunde valja mellan, dem hade en normal, en typ rullstol med korg framfor, som en liten bil ungefar och sa hade dem en kundvagn med typ tillhorande bord och stolar bakom bagnen till barnen. Sen borjade jag att leta efter skor och klader till killarna. Dar hittade jag tre sota halloween t-shirts till dem som fick bli en gava fran mig till dem. Jag hittade ocksa ett par byxor till sammy och sen letade jag efter skor till joey och charlie. Ja jag letade verkligen, sakerligen i tjugo min innan jag hittade charlies storlek. Det visade sig sen att bada skoparen var for stora for bagge tva. Efter det trottnade jag och orkade inte springa leta i gangarna som kandes milslanga efter allt mojlig som skulle inforskaffas. Jag fragade personalen om i princip allting. Meningen var ju att jag skulle snabbt ta mig igenom target for att kora till mall of america. Istallet drygade jag rundor pa target i over en timme och anlande inte till mall of america forran 11.

1: T"hree words, eigth letters and I'm yours, say it"

Eftersom att jag hade tankt vara hemma vid tva sa tankte jag springa rakt till macy's och kopa den tankta klockan innan och kolla lite innan jag sen skulle ta en lang och lugn lunch pa wolfgang puck eftersom att jag stressade igenom lunchen igar. Men jag gick tydligen vilse, mall of america ar gigantiskt och jag gick vilse redan vid ingangen. Jag gick in i en affar for att kolla, tydligen hade dem billiga ralph lauren skor. Inte bara ett par som var snygga heller tyvarr. Dar forsvann ett antal dollar pa tva par skor och 5 par strumpor. Jag har bestamt mig for att inte namna nagra summor idag, det gor jag for att skydda min mor fran att svimma. Jag maste ju anda saga att jamfort med Sverige var det ratt mycket fyndande idag ocksa sa jag skulle vilja namna summor. Nar jag fortsatte min vilsna tur i jakt macy's rakade jag hitta en annan affar och misstolka ett erbjudande sa dar kopte jag 12 strumpor till for det dubbla priset jag raknat med. Fortfarande vart det dock. Sen dok det upp...Jaa inte macy's da utan bloomingdales. Kom ihag det eftersom att rachel i vanner jobbade dar sa var ju tvungen att kolla in det. Tyvarr hade dem rea, lite mer tyvarr hade dem ocksa en del som inte var rea.

2: "Yeah you know, I was gonna watch that the other night but then i remembered that I'm a heterosexual"

Aven dar var det ralph lauren som gallde. Butiksbitradet var ju en bra forsaljare sa nar jag inte hittat nagot pa egen hand overtalade hon mig till andra saker och det var ju valdigt snygga saker som jag "behovde" sa dar hittade jag en pike och en tjocktroja. Tyvarr fanns inte de tva andra tjocktrojan jag ville ha i min storlek. Tva andra tjocktrojor som butiksbitradet refererade till som "these two hot guys" Vad jag kommer ihag sa hon sa har nar hon ville locka mig till dem. "These two hot guys over here, I really like them, feel how nice and soft they are, I would take the home. They are really hot"

Hon fragade mig ocksa "Soo..what's your accent, where are you from?
Da berattade jag att jag var fran Sverige och vad jag gjorde har, nar jag da sa att jag var au pair svarade hon..."Oh speaking of which, I had to leave my cat to the vet. this morning, he's sick and has lost a lot of weight, he went from fat to skinny.
Vet inte riktigt om hon forstod vad jag gjorde har, om hon fattade att jag var en au pair som tog hand om barn?

Men men det ar trevligt att prata med lite folk iaf. Alla ar sa snalla och trevliga i alla butiker och sa fort man kommer in fragar nagon hur man mar. Stannar man sen ett litet litet tag fragar alla samma grej, where do you come from, what are you doing etc. Roligt far jag saga.

3: "Give me some champagne, I need a victory zip"

Eftersom att Jackie pa bloomingdales hogst motvilligt berattat att "those two hot guys" kunde finnas pa macy's. Eftersom att jag anda skulle dit sa kunde jag ju lika bra kolla upp det :P Jag tittade pa kartan och styrde stegen mot andra sidan gallerian. Pa vagen hittade jag ett mindre nojesfalt, inne i gallerian!! Med berg och dalbanor, vattenbanor och massa annat. Lite smatt sjukt kan jag ju tycka. Jag hittade ocksa apple store och kikade pa iphone. Var ju aven tvungen att svanga forbi sears. Dem hade inga datorer sa det blev ett snabbt besok.

Nasta stopp blev macy's och visst hade dem en ralph lauren avdelning dar ocksa...Visst hade dem rea dar ocksa. Visst hade dem en av mina tva hot guys dar i min storlek, pa rea. Visst hade dem en del annat pa rea ocksa
Sedan gick jag bort fran ralph lauren, glomde att kopa en keps for tio dollar, passar inte i keps kanske men for tio dollar gor jag, avdelningen pa macy's och styrde stegen mot klockorna. Dar sag jag min favorit, kanske var jag inspirerad av den valdigt duktiga NYC guidens lilla tal om Kenneth Cole. Jag sprang upp och fick ett litet gift card med 11% pa och sprang sen ner och kopte klockan. Dar efter tvingade jag mig att vara klar, jag hade dessutom brattom nu och fick till och med ta lunchen med mig hem. Sa istallet for att lamna mall of america stressfri med lunchen i magen och en liten pase sa lamnade jag istallet med lunchen i en pase och cirka 5 andra pasar samt en storre summa "reserverat belopp" pa kontot.

Val hemma ville charlie och sammy bjuda over kompisar efter laxorna. Charlie fick inte tag i nagon men sammy's kompis Joe kom over och lekte lite. Vi alla akte sen och hamtade joey och nar vi kom tillbaks spelade vi fotboll. Jag mot resten, efter en del kontroversiella mal slutade matchen 14-15 till barnen som var ratt stolta. De tyckte ju trots allt att jag hade "mad skills".
Jag tvattade och stadade lite under dagen ocksa sen borjade jag med maten. Valdigt enkelt idag, varma mackor. Men det gick ner och sen lekte barnen lite innan jag fick dem att byta till pyjamas och borsta tanderna. De lekte fortfarande medan jag gick ner pa undervaningen, men de var ju lediga imorgon sa. Joey kissade forresten ocksa pa grannens grasmatta da han kande att han inte hann tillbaks till huset. Kanske mindre bra. Mindre bra var det ocksa att jag missade skylten pa grasmattan om att dem sprutat kemikalier dar idag och att barn och hundar skulle halla sig borta. Det var verkligen ingen speciellt synlig skylt sa inte helt mitt fel. Lite orolig ringde jag susie och undrade om det var nagon fara for hunden eller barnen som lekt pa grasmattan. Det var lyckligtvis inte sa farligt men jag skulle se till att barnen tvattade handerna nar de kom in.
Efter att datorn kranglat mer an vanligt lyckades jag se lite bilder och svara pa lite mail innan jag borjade skriva detta inlagg.

Forresten, jag har en van har. Hunden chester, han gillar nog mig. Nar resten av familjen lamnar foljer han efter mig typ overallt. Han ligger framfor soffan nar jag ser pa tv, han ligger utanfor badrummet nar jag duschar. Nar han vill ut sa knuffar han pa mig och typ leder mig till dorren. Nar han ar hungrig knuffar han pa mig och gnyr lite sen leder han mig till hans "matplats". Imorse horde jag han gnalla innan jag gatt upp, nar jag sen gick oppnade dorren till mitt rum sa stod han precis utanfor och vantade pa mig. Han ledde mig till matplatsen givetvis. Sen nar alla gatt gick han upp till stolen jag satt i och stallde sig i lage sa att jag skulle klappa honom. Jag ar lite hans van och han ar min van. Ratt skont och roligt.

Feedback pa kommentarer:

Nej malin det har jag definitivt inte gjort, det var magiskt. Mitt ar ocksa bra men jag saknar aven karmex.

Nej jag vet inte vad jag ska tro moster, man borjar ju undra. Ni tvingade ju min kara kusin till kyrkan for dopet. Stackars unge, grat genom hela ceremonin och allt.

Givetvis ger jag dem multipop Jennidear

Nu maste jag sluta fast att inlagget fortsatter jag skrev denna feedback del efter allt annat och ar inte ens klar men datorn flippar ut helt jag kan inte gora punket kommatecken eller nagot annat for allting ar helt utflippat jag kanske kom at nagot jag inte borde hjalp mig garna om ni vet hur jag reparerar detta for det ar inte helt bra nar caps lock ar aktiverat skriver den sma bokstaver och tvartom sa ursakta om jag inte kommenterade era kommentarer tex undrar jag vem friend ar fortsatt lasa iaf sa for det inlagget fortsatter efter detta jag maste fixa tangentbordet
Dagens punkter

Det kanns som att jag har varit i USA typ jattelange men det bara lite over en vecka, kanske for att jag upplevt en massa.

Mina nya punkt ar "feedback pa kommentarer"

Jag maste boka biljetter till coldplay, ska kanske kolla kontot forst.

Jag vagar knappt kolla kontot, vilket jag tankt gora har efter.

Tur att jag far lon pa fredag.

Nille ar skyldig mig pengar.

Mamma och pappa hittade 500kr i ett kuvert fran studenten som var fran moster cecilia med familj.

Jag far tydligen dem 400kr fran skatteaterbaringen som jag glomt hamta ut.

Den tyska barnvakten var aterigen med i ett scrubs-avsnitt.

Jag behover ett social security nummer och en bank i amerika. (In sweden I don't, hehe hej johanna, au pairer)

Jag maste se om jag far tag i Justin, killen fran planet.

Dem har en svensk barnbutik, Hanna Andersson, i mall of america. Ska kolla upp om dem har nagra svenskar anstallda.

Jag sag lite pa den sista debatten mellan presidentkandidaterna idag, val den 4:e november.

Manga skyltar med sin asikt har, typ "I vote Obama and biden" pa skyltar i tradgarden. Eller  "I vote McCain and Palin" eller "Mr x for guvenor/senator"

Min LCC ringde idag, hon ska kolla om dar finns andra svenskar i narheten och ge mig en lista pa dem au pairer hon vet finns i omradet

Glom inte tavlingen, jag tror detta var allt for mig.

Nar pengarna kommer sa kommer en ny data och da kommer bilderna. Om jag inte bestammer mig for att jag orkar vanta pa denna datorn en annan dag.



"Just because I'm losing, does it mean I'm lost?"


Var tvungen att fortsatta

Hahahaha efter att jag publicerat forra inlagget borjade jag lasa kommentarerna till de andra inlaggen.
Gud jag fick mig ett par goa skratt faktiskt. Det ar jatteskont och roligt for mig att ni kommenterar och gor det garna lite lustigt som nu:)

Det far mig pa battre humor och jag var lite deppig nu ikvall igen men det blev mycket battre nar man laste allt stod och smaironiksa inlagg, allt fran klargorande om tavlingen, superduperfamiljer och snusdosor, till onskemal om att jag skulle bli en biff fran familjen, halsningar, rad fran vanner, slakt och oro for blodande utslag fran kollegor.


Har kommer lite feedback till er

Malin...Vi vet ju vem som var bast i skolan hela tiden, kommer du ihag nar jag fick over 100 poang mer an dig pa ett prov. Sa jag tror det hanger pa dig och inte mig att du inte forstar tavlingen ;p (vet? eller hoppas? att du skojar) Jag sag harry potter fem forresten...

Moster...Jag vet inte om kyrkan ar nagot for mig, inte ens konfirmerad :) Men jag far val prova svenska institutet istallet...

Karin m.fl...Sa lange dem inte ber mig doma har, extremt (!?) tidigt en lordag eller sondag (morgon!?) sa ar jag ratt nojd. Fraga robin stolt tycker jag, da blir han nog glad.

Rebecca...Du kommenterar lika flitigt som min familj, jatteroligt och det kan nog vara nagot lurt...Rebecca lilla:)

Johanna..(och andra au pairer?) Roligt att du hor av dig fortsatt garna med det sa kan jag fortsatta kolla kurser och hora av mig jag ocksa...Ja men visst ar det skoj med bilder, jag gillar den med dockorna. Det har slutat bloda.

Nille...Hahaha nej snusdosan beholl jag inte, men chipspasen gjorde jag, forvanad? Kul att du kommenterar sa mycket. Jag saknar tycho och bilturer as well.

Lina...Hahaha lycka till med korkortet ar val allt jag har att saga till dig:)...nej tack for ditt stod, saknar dig med.

Louise (den heta?)...Dina kommentarer kanns ratt vardefulla med tanke pa din egen au pair erfarenhet, keep up the good work. Pa tal om nagot annat, vad skrev jag i din studentmossa forresten? Kommer inte ihag, kan darfor inte heller veta om bloggen ar ett lampligt stalle att namna det pa, annars har du min e-mail:P

Mamma, pappa, syster...Jag uppskattar era tankar valdigt mycket ocksa och det var verkligen skont att prata med er. Vad galler gymkortet sa far jag val losa det. Folk fran au pair skolan kan kanske intyga att jag inte ar linnemanniskan(men det var vaaaarmt). Jag ar inte linnemanniskan...annu? Halsa davidoff att han inte behover passa sig pa ett tag.


Jag saknar alla dar hemma (och i usa) och det ar jatteroligt att ni kommenterar, jag saknar aven er som inte kommenterar

Dags for en ny avslutning fran varldens basta band, med varldens basta lat(ar)

"Lights will guide you home"

Aloha

Hello allihopa everybody!

Jag vill bara tacka for alla stodjande kommentarer. Jag har ocksa hort att de tre forsta veckorna ar de jobbigaste, och nu ar det lite jobbigt. Jag har knappt nagon hemlangtan alls utan mycket av min oro har att gora med umgange och vad man hor fran dem andra au pairerna. Det jag kanner just nu ar att jag skulle vilja vara i ett omrade dar fler svenskar fran au pair skolan finns eller bara svenskar helt enkelt.

Well allting gar val i vagor nu antar jag.
Imorse var det back to... (normal??) igen, de var alla valdigt trotta och det tog ett tag for dem att komma upp och tva av tre grat, de fortsatte att grata under tiden de at och skotte inte sig overhuvudtaget. Den tredje skotte sig fram till slutet da han ocksa borjade grata.

1: You just ramble on for 18 pages...FRONT AND BACK!!!

Sen forsvann alla ivag och eftersom att ingen skot sig fick jag badda, plocka undan och stada lite. Men det ar ratt sa tacksamma uppgifter anda. Efter min egen frukost forsvann jag och chester ner till mitt lilla omrade dar jag sag fardigt Super-harry potter. Jag blev lite sugen pa att se den nu nar jag umgatts med kandisarna fran filmen

Sen ringde jag min pappa och fick prata ett tag med honom ocksa. Jatteskont att jag efter lite strul med att fa tag i dem slutligen fatt prata med hela familjen och bara fa hora vad dem sa och vad dem gjorde.

Sen korde jag ivag for dagens utflykt, forst att hitta roberts street samt tanka. Jag hittade inte roberts street men lyckades tanka efter lite kortstrul. Sen var det dags for huvudattraktionen, MALL OF AMERICA!!! Vilket underbart stalle. GPS guidade mig dit men den kunde inte riktigt skota filbytena at mig sa det blev ju lite tricky nar det helt plotsligt blev 5-filigt. Tur att dar inte var mycket bilister ute for dar blev val ett och annat mindre genomtankt eller planerat filbyte. Dit kom jag och hittade en bra parkeringsplats ocksa. Visste inte riktigt vad jag skulle forvanta mig, hade hort mycket gott men hade anda mina tvivel.
Jag kom in och insag att dem hade tre vaningar med massa trevliga affarer. Valdigt manga coola marken och klader de inte har hemma och dessutom ratt sa mycket billigare. Bestamde mig klokt nog for att lugna kopnerverna lite och kolla vad dem hade forst. Snokade igenom tva affarer utan att kopa nagot men nar jag sen kom in pa nagot som hette nordstrom, en svenskagd kedja i samma stil som ahlens eller nk ungefar, da var det kort. Dem hade ungefar allt, jag hade i och for sig bestamt mig att inte krossa budgeten direkt sa jag spanade mest. Men sen hittade jag tva par fracka solglasogon och det behover jag ju faktiskt, aven om det snart lar bli 20 minus har, eftersom att jag tappade dem andra i spanien. I lite tidsnod bestamde jag mig for att forsoka fa lite koll pa laget och ta reda pa utbudet. Jag gick vidare och stannade till vid body shop dar jag behovde lite lapsyl for mina torra lappar.

Sen sprang jag vidare och hittade macy's, det ar ungefar samma sak som nordstrom fast med annat namn. Dem hade rea pa macy's...Jag spenderade alltsa lite mer tid dar an vad jag tankt, Hade jag inte varit tvungen att ta hand om barnen idag sa hade jag nog fortfarande varit kvar...Beslot mig for att bara halla mig till t-shirtar. Dem hade manga av dem pa rea och jag har borjat gilla t-shirts a lot. Har dock tva saker i atanke for morgondagen som inte tillhor den kategorin... Efter att ha letat igenom kanske 100 t-shirtar och hittat ca 10 i min storlek var det dags att prova. 2 av 10 passade. Sa det blev en t-shirt av market be ethic (?) och en fran calvin klein. Den sista satt inte riktigt perfekt men det var ratt cool. Atminstone till det priset. Det ena jag har i atanke for morgondagen var faktiskt ocksa fran calvin klein. En valdigt annorlunda och snygg jacka som enbart kostade ca 500-600kr pa rean.
I min snabba sista koll hittade jag en annan jacka, en jacka jag nyligen kopt for 300kr. Den saldes for 125 dollar, sa det var ju skoj for mig:P

2: -How do you now when he is coming over?...-You just said it!

Mitt andra objekt jag har i atanke ar faktiskt en klocka. Jag tittade mest for skojs skull men efter att ha sett att klockarna pa nordstroms var mycket billigare an hemma i Sverige fanns dar ett visst hopp.
Hittade en frasig Kenneth Cole klocka och lyckligtvis syntes prislappen, den gjorde inte det pa dem andra, enbart 89 dollar for en klocktyp jag velat ha lange. Fyrkantigt ur med laderlank?armband?rem?.

Nar jag skulle betala den undrade dem dock om jag ville ha ett macy's kort sa att jag fick 15% rabatt och massa erbjudande. Givetvis. Det var tyvarr lite problem med det, jag hade inget amerikansk korkort eller kreditkort och jag hade inget social security number. Eftersom att det mest hangde pa social security numret, eller SS numret sa sa jag att jag kunde komma tillbaks imorgon eftersom att jag trodde att jag hade ett sant. Tydligen har jag inte det. Jag far val anda kora tillbaks och kopa klockan anda och skaffa ett sadant nummer imorgon, det ar tydligen ratt bra.
Klockan hittade jag forst pa macy's innan trojorna men 15% pa t-shirtarna gjorde inte sa stor skillnad sa jag kopte dem anda.

3: -A film in guadalajara...-The airport?

Efter min shoppingrunda pa macy's fick jag lite brattom att hinna med lunchen som jag sedan tidigare planerat att ata pa en wolfgang puck restaurang. Egentligen Wolfgang Puck Express men anda wolfgang puck. Definitivt prisvard mat. 10 dollar for en cola och chicken tender crisp med pommes. OTROLIGT GOTT. Pommes var supergoda och likasa kycklingen. God bbq och ortsas till ocksa. Det lar bli lunch dar imorgon igen.

Sen nar jag skulle kora hem lyckades jag kora "vilse" inne pa parkeringen och gjorde ett par grejor man inte bor gora pa t.ex. en uppkorning. Hittade till slut hem och vantade in barnen.

De var verkligen snalla idag igen nar de kom hem, valdigt skont. De gjorde sina laxor och lekte lite sen hamtade vi joey och nar vi kom hem spelade vi forst wall-ball och sen fotboll, jag vann med 7-6, innan de var dags for middag. Potatismos och korv blev det idag. Men bli inte helt uppspelt mamma, det var korv jag bara stekte och pulvermos. Under middagen fragade de mig och jag ville spela soccer strong? lite konfunderad svarade jag ja. Da sa de "then you should go to the navy" "Robert went there and he was strong"

Aterigen lost in traffic. Det var meningen att jag skulle kora sammy till scouterna och visst gjorde jag det. Forst korde jag halvvags till st paul och sen hela vagen till flygplatsen innan jag kom ratt igen. Nar vi val var dar, faktiskt i tid eftersom att vi kort tidigt da jag misstankt att nagot liknande skulle ske, da var dar ingen dar eftersom att det borjade klockan 7 och inte 6 som susie sagt:p
Jatteroligt ocksa nar man kort fel och alla barnen borjar, oh nooo you should have turned over there. Oh my goooosh turn around, turn around!!!
Tre barn som skriker turn around, turn around...Jag korde pa motorvagen sa det var ju inte sa himla latt, men dem forstod inte riktigt det och fortsatte skrika. Turn around, turn around, that's the third time you went wrong. Allt detta genomled jag for ingenting.

Sen kom vi hem och de gjorde sig klara for sangen, borstade tanderna, duschade, at lite och gick sen efter lite kamp och lade sig.
Jag och Susie pratade ocksa lite om situationen, hon hade val forstatt att jag var lite orolig och det var skont att fa prata lite med henne och hon var verkligen forstaende. Hon trodde att barnen skulle lugna sig och hon forstod att mitt sociala liv var valdigt viktigt. Min coordinator och hjalpreda, LCC, skulle ha ringt mig men det har hon inte. Hon har pratat med susie idag iaf och ska ringa imorgon forhoppningsvis. Hon haller i ratt stor del av mitt sociala liv, med au pair aktiviteter och moten etc. Sa forhoppningsvis blir det val lite battre efter att hon har kontaktat mig. Det sociala livet ar den storsta oron just nu, familjen spelar stor roll men att ha nagon avkoppling sidan om hjalper en enorm mycket. Darfor ar jag valdigt avundsjuk pa alla andra svenskar jag pratar med som redan har sina kontakter skapade, de har sina vanner fran au pair skolan med sig och just att ha fardiga kontakter, svenska dessutom hade varit sa skont och en sadan trygghet. Men susie vill verkligen att jag ska fa nagot att gora och bryr sig valdigt mycket. Idag hade hon ordnat fyra biljetter till en amerikansk fotbollsmatch, minnesota vikings spelar faktiskt i hogsta ligan. Tyvarr har jag ju ingen att ga med:P Hon gav mig ocksa tio dollar extra for bensinrakningen sa att jag kunde kopa nagot litet for mig sjalv.

Det kanns ratt bra trots allt, men det gar som sagt i vagor och oavsett vilka vagor det ar i sa slutar inte det med svenskt umgange att stora mig.

Dagens punkter

Mall of america var lovely!!

Mall of america lar bli farligt for min budget...

Allt jag kopte idag kostade lika mycket per "styck", nastan.

Mitt lapgrejs kostade lika mycket som t-shirtarna och glasogen, nastan.

Jag spenderade drygt 60 dollar pa tva trojor, tva par glasogon, en lunch och lapsyl idag.

Imorgon ska jag hitta roberts street, tredje gangen gillt och sen kora till mall of america.

Jag han titta pa kanske en tredjedel av bottenvaningen pa mall of america.

Mall of america har tre vaningar.

Jag har tjatat lite om mall of america nu.

Jag maste verkligen ringa killen fran planet nu.

Jag ringde precis till den killen och det fungerade inte.

Jag far hoppas att han ringer mig, han har ju numret sa.

Jag fick 980 traffar pa accountants i minneapolis.

Jag ska lagga in fler bilder en dag.

I'm probably out of more information, glom inte tavlingen.

"Swallowed by the sea"


Ratt storlek, det har med bilder gar inte helt bra

var skolbuss

Bilder, men glom inte att lasa andra inlagg ocksa...


var skolbuss


Uppe fr.v. Skolan, Dockparet med "halsband", Welcome, Johanna och hanna?

Nere fr.v. Swedes, Skolbuss, New York, Stars on the red carpet


Kommer fler bilder men tar evigheter att ladda upp


Glom inte tavlingen och andra inlagg


I don't like mondays'

Well actually I do like this monday.

Idag har barnen mestadels varit raka motsatsen mot tidigare. Jag gick upp halv sju imorse och hjalpte barnen innan skolan. De var alla hjalpsamma och gjorde vad dem skulle, at sin frukost, tog pa sig, borstade tanderna. Sen blev det dags for att badda sangen vilket gick bra, en av tre skotte inte sig och borjade klaga och grata lite men det far ses som en lugn morgon anda.

1: "I'm actually thinking about being an motivational speaker"

Sen hade jag lite tid for mig sjalv. Fritiden ar sa avkopplande och skon men samtidigt det som oroar mig. Visst jag har bara varit har ett par dagar och ska pa mote med alla andra au pairer i veckan. Idag pa min fritid sattade jag pa harry potter ; p pa den underbara on demand. Somnade till lite for lange, ett par timmar bara vilket gjorde att jag inte fick prata med min pappa idag utan bara med min mor och syster nar jag ringde hem. Sen korde jag en liten orienteringsrunda i omradet med min silvriga ford windstar arsmodell 00. Tur att jag hade Susie's GPS for annars vet jag inte var det hade slutat. Jag hamnade bland annat i downtown st paul och fick se xcel energy center innan jag stannade for lunch pa bk. Deras reklam frestade mig igar namligen.
Korde hemmat igen och orienterade mig lite dar och hittade faktiskt sista biten utan GPS.

Fick pallra med hem innan barnen kom hem. Jag laste lite reklamblad pa min sista fritid och elektroniken ar otroligt billig har. Annat roligt som ar billigt kommer under dagens punkter.

2: "Even if it means sacrificing your self"

Sammy och Charlie kom hem och de gjorde direkt sina laxor och at mellanmal utan brak. Sedan stack sammy over till en kompis medan Charlie istallet bjod over en kompis sa dem spelade wiee halva eftermiddagen medan jag tittade pa samt tvattade och stadade lite. Det blev sedan dags for mig och killarna att hamta Joey pa pre-school och sedan hem for att laga middag. Tro inte for mycket nu, jag kokade lite vatten i vilket jag slangde i fardig pasta (buitoni?) och lite broccoli.

3: "And...A lemon lime!!

De var sa duktiga hela tiden och brakade knappt, at bra och plockade undan. Det var verkligen skont for mig. Men sen nar mamma Susie kom hem och det blev narmre laggdags sa borjade de braka igen men det var ungefar samtidigt som jag slutade jobba, jag lyckades fa dem i sang dessutom. Tror jag, fast jag hor massa ljud ovanfor dock.

"Seriously, why not?

Imorgon tror jag att jag ska kora till det valdigt omtalade mall of america, det beror nog lite pa om jag kan lana GPS igen, annars kor jag nog och tar en fika nagonstans i narheten.  Men jag skulle nog behova en amerikansk mobil plus att det ar skont att ha nagot att gora. Jag har nu blivit den "poor little guy" jag sjalv alltid tyckt synd om. Ni vet han som ater lunch helt sjalv, fikar och gor massa andra umgangessaker helt sjalv. Det ar det jag oroar mig for valdigt mycket just nu, igar var det barnen ocksa men de har visat att dem kan skota sig. Jag oroar mig for att inte hitta umgange. Har ar inte sa manga au pairer har i narheten, kanske fler langre bort men inte just har om jag forstatt ratt. Utan umgange klarar man inte sig sa lange. Visst det ar skont att bara ligga hemma och titta pa film eller tv men det kan man inte gora hur lange som helst.

4: "Why can't I hang out with my peeps?

For mina svenska amerika vanner fran au pair skolan, om ni nu laser min blogg.

Helgkurserna ar uppbokade i host, kommer nya i var.

Jag sag ett avsnitt scrubs igar, den tyska barnvakten var med...

Jag tror att de flesta au pairer ar fran tyskland har i narheten, ni vet vad vi tycker om dem:P

Ett rykte om att vi har sett Orlando Bloom nar vi var i NY har startats bland mina lasare :D

Lite smatt och gott

Jag reagerade lite grann pa burger kings reklam som jag sag igar kvall, dem spelade rakt ut pa mcdonalds brister. "Our chicken wrap has 33% more chicken than mcdonalds chicken wrap"  Det kanns inte som att man hor det sa ofta hemma

Jag maste rengora badkaret sa att jag kan bada imorgon. Det ar jatteackligt.

Jag bloder just nu fran nagot konstigt utslag pa magen. Inget att oroa sig for dock.

Jag maste byta glodlampa har nere, den har brannt fast i lampskarmen vilket inte ar sa bra.

Jag hoppas dar kommer nya datum for "the american life" kurserna. Kurser fran fredag till sondag. Tror att jag ska valja New York, Boston eller Washington da eftersom att jag hoppas pa att fa aka till vastkusten sista manaden.

Jag ska snart satta igang harry potter igen. Den kommer till och med ihag var jag slutade tidigare och aterupptar darifran.

Jag ska starta en tavling, den borjar idag. Det galler for er lasare att koppla mina citat till ratt ursrung.
Exempelvis: Our chicken wrap has 33% more chicken than mcdonalds chicken wrap - BURGER KING. Det ar en korrekt koppling. Givetvis galler inte BK citatet eller andra citat som ni inte har en aning om var det kommer fran, t.ex om min vardmamma susie skulle saga nagot som jag citerar har pa bloggen.
Men ni har val markt att dagens inlagg inneholl en hel del citat. Jag ska nog till och med numrera dem at er sa att ni vet. Tavlingen borjar nu, fran och med detta inlagg och slutar med 22:00 svensk tid, tisdagen 21/10 blir det nog, NASTA TISDAG. TAVLINGEN GALLER ENBART NUMRERADE, FETSTILTA, KURSIVA OCH UNDERSTRUCKNA CITAT. MAN FAR BONUSPOANG OM JU MER MAN KOPPLAR CITATET TILL. MAX TRE POANG PER CITAT.
Exempel for ett poang: "look upp the stars, look how they shine for you" - coldplay ELLER
"Maybe you should change it to Josef Stalin...Oh i feels like I have heard that name before" - Vanner

Exempel for tva poang : Look upp the stars, look how they shine for you" - Coldplay, Yellow  Eller:
"Maybe you should change it to Josef Stalin...Oh it feels like I have heard that name before" - Joey i vanner

Exempel for tre poang: Look upp the stars, look how they shine for you" -  Coldplay, Yellow, Parachutes Eller:
"Maybe you should change it to Josef Stalin...Oh it feels like I have heard that name before" - Joey vill byta namn och diskuterar med chandler, vanner, sasong x.

Vinnaren ska fa nagot typiskt amerikanst pa nagot sett. Jag vet inte vad eller hur an sa lange. Jag ska komma pa nagot.
For att delta skickar man helt enkelt in ett mejl nasta tisdag med citatet foljt av ursprunget. Ni kan ju lamna det har i kommentarerna pa bloggen men da kan alla andra kopiera ert svar.

Dagens punkter

Mitt favoritcitat for dagen ar "And...A lemon lime" Sa otroligt bra och roligt. Lista ut var det kommer ifran och delta i tavlingen.

Jag hittade en snusdosa i bakfickan pa ett par av mina jeans idag. En snusdosa fylld med anvand snus. Det var nilles och fridmans pahitt. Till skillnad fran chipspasen sa slangde jag snusdosan.


Alla footlong kostar bara 5$ pa subway har i USA, det ar samma pris som en halv hemma i sverige.


Finanskrisen ar valdigt oroande i USA har jag hort fran en massa manniskor.

Mycket annat ar ocksa billigare har. Burger king t.ex var valdigt mycket billigare. En liten lask kostade 7kr/1dollar har. Min chicken wrap kostade bara 1.39 dollar. En san kostar 20 kr pa mcdonalds

Jag orkade inte leta igenom de ca 900 kanaler har finns sa jag missade nog det nya gossip girl avsnittet innan.

Jag misstanker att en okand tysk fran au pair skolan facebook raggar pa mig


Jag ar faktiskt valdigt avundsjuk pa alla andra svenska au pairer som verkar ha fatt super duper familjer.

Man kan kopa en sniper har for under 1000kr.


Konstigt att har sker skolmassakrar da och da?

"Be my mirror, my sword and shield"


Gossip girl swedes



En kanske lite dum fraga. Men hur lagger man upp typ ett album med bilder har pa bloggen?

Another day has gone

Hello again...

Snart har ytterligare en dag gatt.
Jag maste saga att morgonen idag var valdigt frustrerande. Jag provade att ringa mina foraldrar men fick inte tag i dem, jag hade behovt prata med dem idag. Det ar iaf bestamt att vi ska prata imorgon och det ar vi overens om.

Jag vaknade flera ganger under morgonen av att nagon av ungarna grat, inte sa skoj. Problemet ar ju det att dem har brakat med varandra valdigt, valdigt mycket. De lyssnar varken pa mig eller deras mamma och jag vet inte om jag star ut langre an tva veckor med samma gnall.
Fast dem brakar bara nar vi ar hemma eller i bilen. Nar vi gor nagonting, som igar spelade dem fotboll och var pa nagon uppvisning som brandkaren holl i. Da var alla lugna. Idag nar vi var pa skidorten och fixade lite och dem fick leka i hoppborgen etc. Da var dem lugna.

Jag gillar verkligen familjen, det gor jag, ungarna ar sa gulliga, nar dem inte brakar. Jag kanner mig verkligen valkommen och hemma har sa det ar skont. Men att hora det gnallandet hela tiden ar oerhort frustrerande. Jobbigt ocksa att alla andra verkar ha kommit till perfekta familjer. Alltsa detta bor ju tolkas ratt for jag tycker ju att det ar skont for mina kollegor att dem trivs. Dock tycker jag anda att det ar lite jobbigt att alla andra familjer verkar sa bra, sa perfekta. Borja undra om antagningsprocessen for mig inte gick lite val snabbt. Framfor allt jobbigt att alla andra har sitt umgange etablerat redan

Men aterigen, jag gillar denna familjen. Dem har fint hus, jag har bil, jag far aka skidor varje sondag, mitt rum ar hemtrevligt och dem har typ alla kanaler man kan ha. Mamman ar jattetrevlig och verkar nojd med mig hittintils. Ungarna ar sa sota sa det kanns som att har finns en del potential sa forhoppningsvis blir det battre. Alla barn har val samre perioder, jobbigt att det blev sa direkt fran borjan far mig bara.

Ah ja, morgonen var jobbig och bilresan till skidorten var jobbig men sen blev det battre och dagen var ratt trevlig under ett par timmar.


Dem hade massa aktiviteter pa skidorten sa barnen utnyttjade alla dem medan jag och susie tittade lite i shopen. Jag behovde ju en del saker for den kalla vintern.

Dessutom hade dem rea sa det var ju bra. Jag fick ett par termobyxor, en underjacka som ska anvandas till skidjackan familjen lanar mig, ett par rejala vantar och ett par vinterstrumpor/skidstrumpor. Allt detta kostade mig 106 dollar vilket far ses som relativt billigt. Nu har jag det mesta jag behover, maste dock hitta en mossa, men det har familjen annars om jag inte hittar nagon.

Efter att jag shoppat lite sa lekte vi lite med barnen. Jag, joey och sammy akte pa en hayride, man sitter pa hobalar pa ett slapp som dras av en traktor. Den tog oss upp pa en liten stig i skogen.

Under tiden malade dem andra en fin pumpa, snart halloween som ar ratt sa stort har ju. Vi akte med liften uppfor baken och ner igen ocksa lekte vi i hoppborgen. Dem hade en hinderbana i en hoppborg sa det blev nagra roliga tavlingar dar:P

Vi kopte ocksa jattegoda karamellpopcorn, verkligen jattegoda och vi spelade lite wiee.

Sedan var det dags att aka hem och barnen var verkligen fascinerade av alla nyckelpigor. Pa vagen hem stannade vi hos deras farmor. Denna trevliga person bodde i ett valdigt fint litet har dar vi "lekte" domino. Hon hade ocksa en gammal kappa over som hon gav till mig. Den kommer garanterat halla mig varm i vinter, valdigt snallt. Kanske inte den vackraste men inte sa ful, far se om jag hittar en egen trots detta. Vi korde inom Sam's club pa vagen hem som ar en motsvarighet till city gross eller ica maxi. Man kan hitta i princip allt har, men dem salde allt i jatteforpackingar, inte enskilt. Sa jag fick kopa tva stora dove som lar racka ett tag istallet for en. Tio dollar kostade den forpackningen.

Jag fick ocksa se var Joey's daycare lag innan vi kom hem.
Susie borjade med maten nar vi kom hem och tur var det for jag var vralhungrig. Efter lite mat och fler tips och rad forsvann jag ner har i min ensamhet vilket var skont efter denna dag.
Nu sitter jag har och funderar pa att bestalla hem en film. Susie jobbar pa ett kabel-tv foretag sa darfor for dem speciella priser och har typ alla kanaler samt en superfunktion kallad on demand. Det betyder att jag kan bestalla hem relativt nya filmer och serier och se dem nar jag vill, gratis.

Tillagg till gardagens inlagg

Pa au pair skolan i New York fick vi hora att folk fran hela varlden reste dit, till new york da eller mojligvis andra delar av usa ocksa, inte riktigt saker. Iaf dem reste dit for att se hosten, se loven byta farg? Vi fran sverige tyckte det var ganska sjukt, inte riktigt lika sjukt som "don't shake the baby". Men idag nar vi akte upp i liften kunde man se tusentals tradtoppar och alla var i olika farg. Kanske inte sa sjukt att man vill se det anda. Tyvarr hade jag inte kameran med.

Nagra svenskar pa au pair skolan tyckte att jag skulle bli komiker?? Vet inte riktigt om det ar mitt yrke.

Dagens punkter

Jag tror jag ska ringa den trevliga killen fran flyget sa att vi kan se hockey nagon gang.

Jag tror ocksa att jag ska boka biljetter till coldplays spelning har i st paul. Sen om jag ser dem eller saljer dem vet jag inte.

Jag tror ocksa att jag ska lagga in lite bilder har pa bloggen. Har lag upp en del pa facebook men kan inte lagga upp fler av nagon anledning, skulle tro att anledningen ar den har datorn.

Jag har facebook

Kommentera mera i bloggen, aven om ni gor ett bra jobb

Mejla garna.

The hardest part


Sverige overvinner varlden (real edition)

Tjiihoo...
Har antligen lite tid till att blogga, lasarna har borjat bli otaliga tydligen.

Detta blir en fortsattning till inlagget om att Sverige ager...

VARNING: Inlagget kan mycket val komma att stalla upp i nagon varldens langsta inlaggs-tavling.
Har sa mycket att beratta om sa det kan bli langt och rorigt men vadligt underhallande.
Om datorn inte strejkar kan det ocksa bli sa att ni far se lite bilder.
Mommy and daddy by the way sa onskar jag mig en svensk laptop i julklapp, garna i forvag. Denna datorn ar inget vidare.

To the action.


Som jag minns sa avslutades tidigare inlagg med att jag berattade om mandagen, det betyder att jag bor beratta om tisdagen (forsta riktiga skoldagen) och framat nu.


08:15 lokal tid borjade vara forsta lektioner, innan det hade jag atit frukost med andra svenskar och min nya rumskamrat som jag traffat forst pa morgonen.
Man ska kanske inte saga att lektionerna var for givande, mycket sjalvklara saker (don't shake the baby).
Vi fick borja med att presentera oss och familjen for vara klasskamrater, det var ju oerhort roligt och redan da stod det klart att sverige ager alla andra lander vad galler typ sprak. Var klass inneholl tva svenskar forutom mig, robin och ida. Vi overglanste alla pa engelska forutom tamara fran australien som dock tyckte att jag hade en underbar och sexig accent.
Forutom oss svenskar var det tyskar och mexikanare samt en bosnier, en fran osterrike och en fran bosnien.
Nagon tysk skulle forklara vad hon gjort tidigare och berattade da att hon jobbat pa en "snake bar" (snack bar far vi hoppas att hon menade:P). Hon skulle ocksa beratta att vardforaldrarna var advokater men hade ett litet uttalsfel och rakade saga "both parents are lions" Jag tyckte att det var roligt att satta samman meningarna "i used to work on a snake bar and both my parents are lions" Dude manniskan maste gilla djur.
Tjejen fran bosnien skulle delade ocksa med sig av sina kanslor och sa bland annat att hennes pappa var en av hennes forebilder och basta vanner, mycket eftersom att han kunde dricka mycket ol, precis som henne.

Jag ska ocksa borja slanga in lite citat fran manga olika stallen nar jag kanner for det...ibland har citaten en mening ibland inte...har kommer ett.

"wisdom is the good application of information"

Kandisar
Vi sag ju en massa kandisar under veckan maste jag saga. Ska ocksa tillagga att vissa kommer forsta denna del av inlagget battre an andra, eric noren ar en av dem som forstar det battre.
Flera kandisar was spotted av mig och de andra svenskarna, jaa jag hittade ju alla forst givetvis.
Vi sag bland annat Peter Pettigrew i Harry Potter, ni vet han manniskan som kan bli en ratta. Vi sag aven hagrid fran Harry potter. Nasta halvstora kandis vi sag var legolas i sagan om ringen. Forutom dessa sag vi en mindre kandis. Ni som sett scrubs har lattare att forsta just detta...Kommer ni ihag nar dr.cox med fru skulle skaffa barnvakt? De hade en del men sen ringer det pa dorren och utanfor star en stor tysk som far jobbet utan att saga nagot? Henne sag vi ocksa.

Back to school
Tisdagen forstatte sen efter en lunch och lite gossip girl kansla med att vi larde oss fler sjalvklara saker. Senare fram mot kvallen fick vi faktiskt borja pyssla lite. Inte direkt min starka sida men jag gjorde ett armband som blev ett halsband, detta skulle komma till stor nytta sen. Jag hoppas inte att min kara nyfunna van Hanna har slarvat bort det bara. Hon fick namligen det vid ett senare tillfalle under veckan nar hon var radd for spoken. Dessutom gjorde jag ett armband som blev ett armband och en kvinna gjord av olika saker, fastklistrad pa papper. Robin, min svenska klasskompis gjorde en nastan likadan och vara kvinnor blev sen ett lesbiskt par connected by mitt armband (halsband)

Vadret var underbart under hela veckan och gossip girl kanslan nar vi satt pa trappan under rasterna med solen skinande var oundviklig.

Efter arts and workshops klassen och lite lunch var det dags for...

International sing-a-long
Aven den basta gor fel...

Denna avdelning av var utbildning gick ut pa att varje land samlades for sig...tyskarna fick bli tva grupper for de var ju sa javla manga, men vi vann kriget som jag startade mot dem anda, eftersom att vi svenskar ar "lite finare, lite battre" som nagon annan svensk uttryckte det i just detta avseende. I alla fall...alla lander samlades var for sig och man skulle da komma pa en barnsang med tillhorande dans som man sen skulle framfora pa en scen infor alla 150 au pairer plus larare i centennial hall, en aula pa ett ungefar.
Sverige skulle sjunga bjornen sover och leka den tillhorande leken. Gissa vem som fick spela bjorn infor dessa 150 okanda manniskor...
Om ni inte kan gissa sa avslojar jag att det var jag...Jag skulle ocksa presentera vad vi skulle gora och har visar det sig att aven den basta gor fel. Fast mitt var ju ett misstag och inte ett fel som tyskarnas alla tabbar.
Sverige staller sig pa scenen och jag tar ett par steg fram och borjar forklara att bjorn betyder bear. Problemet ar att jag rakara uttala det som beer ett antal ganger innan lararen papekar det och alla 150 personer far sig ett gott skratt. Ah jaa man far val bjuda pa sig sjalv och bara skratta med gissar jag. Senare kommer en mycket lustig kille upp pa scenen, han ar fran chile och med andra sydamerikaner ska han gora i stort sett samma grej som oss och mig fast han ar en varg istallet. Han borjar med att saga "well I'm not a beer or a bear" vilket foljdes av mina burop. Lite synd om han var det dock, som nagon annan beskrev det "jag delar rum med en kille fran chile som ar har for att hans foraldrar tvingar hit honom for att han ska tjana pengar at dem"

Lovely Swedes
Senare efter sing-a-long gick vi precis over gatan fran campus till Wendy's dar vi var en grupp svenskar som alla at frostys eller jag tror vi alla gjorde det. Jag gjorde iaf, det var typ en glass om ni undrar. Jag tror jag har sagt det forr men svenskarna jag traffade pa skolan var verkligen underbara. Jag hoppas verkligen att vi hallar kontakten och att vi ses snart igen. Hoppas ocksa att vi haller vara "planer" och reser sista manaden cause that would be awsome. Jag kan val vara lite envis och i detta fallet tanker jag vara det.

Wednesday
Vid detta laget hade vi svenskar typ skramt alla andra lander sa att de slutat prata i var narvaro. Dar var namligen ingen som visste att manga svenskar kunde franska, tyska eller spanska, vi kunde aven finska faktiskt. Detta gjorde vi klart for alla andra nationer och deras prat minskade avsevart ett par tillfallen nar vi var i narheten av framfor allt tyskarna. Jatteroligt tyckte vi, kanske inte lika roligt for mig av viss onamnd anledning nar jag fick reda pa att finnar kunde svenska.
I alla fall, vi blev spion sverige under veckan vilket var skoj. Jag gillade ocksa att papeka for tyskarna i klassrummet att dem inte pratade engelska, vilket var ett krav. Detta gjorde jag garna pa deras sprak och dem blev lika stallda varje gang. Jag startade ett litet krig med tyskarna efter att jag sagt att allt ont kom fran tyskland och jag inte gillade tyskland eller tyskar. Jag fick forklara att fallet inte riktigt var sa nar dem pratade nagot om ?hauen? vilket betydde typ kick ass. Men dem fattade att jag skamta och dem skamtade ocksa.
I min klass hade jag ocksa en tysk version av Amra fran kara gamla SP05Me. Mest rosten som var likt.
Jag "traffade" aven Ida nordehammar fran LA, eller alltsa ja, enligt mig var en av mina svenska kollegor pa skolan lik henne eller tvartom.

Armbandet (halsbandet) som jag gjort pa tisdagen skulle ocksa komma till anvandning under onsdagen. Jag blev namligen lite rastlos av allt sjalvklart och kom pa en lek med mitt armband. Antingen satt jag bara och snurrade det med pennan sa att det skots ivag till tyskarna eller sa la jag armbandet pa huvudet och tippade pa huvudet sa att det ramlade ner, sen forsokte jag fanga det med mitt finger. Oerhort underhallande och kreativt. Pa eftermiddagen efter ytterligare gossip girl feelings pa trappan skulle vi fortsatta vara kreativa. Vi delades upp i grupper och skulle skriva om olika kannetecken for barn i olika aldrar. Detta skulle vi sen gora "affischer" av. Var grupp gjorde en enorm skolbuss av papper pa vilken vi klistrade upp var info. Nagot av det jag ar mest stolt over, typ nagonsin.

Vi sag ocksa nagon film om barnsakerhet dar berattarrosten lat precis som forrest gump, underhallande.

Pa kvallen var det aterigen dags for forelasning i Centennial hall. Denna gangen var det en polis som var sa amerikansk man kunde bli som berattade om personlig sakerhet. Valdigt underhallande forelasning. Givetvis at han munkar, hur ska man annars kunna vara amerikansk liksom. Allt jag har att tillagga om forelasningen ar egentligen "in sweden we don't" (ett litet internskamt som upprepades ett par ganger under forelasninge, mojligen fran min sida)

Efter det var Sverige for en gangs skull tradigt. Nastan alla gick och lade sig och jag stod kvar och spelade fotboll inomhus med Ida (en riktig ida da) och en mexikanare innan jag vandrade tillbaks till killarnas for min somn.

The big apple day
Antligen var den stora dagen har. The day we went to NYC.
Morgonen borjade med lite kladangest, jag har ofta lite beslutsangest och denna gang angaende klader, ni vet, sol/regn etc. Sedan var det dags for ny forelasning i  centennial hall, angaende kommunikation. Den forelasning var ledd av nagon frack maffialarare, hon lat som en maffiasnubbe nar hon sa "you talking to me" iaf.
Efter att aterigen ha varit uppe pa scen, utan storre uttalsfel denna gang, och lost var grupps problem sa var det dags for avslutande lektion med Kris for att bland annat fa diplom och fa se ett misslycket och ett lyckat korttrick.
Jag hade precis innan jag somnat infor denna dag, dvs. natten mot torsdag. lyssnat pa coldplay och yellow. Fullkomlig underbar lat och grupp, far nog se dem igen nar dem spelar i st paul. Jag kom darfor pa att skicka sms till systern min och fick ett fint svar under dagen.

Det var sen dags for att hamta sin lunch och blockera en buss sa att bara vi svenskar kunde sitta pa den. Vi valde buss nummer tre istallet for tva eftersom busschaufforen var fruktansvart otrevlig mot mig i buss tva.
Buss tre var jattebra, vi fick en great guide och chauffor och bortsett fran tre andra var vi bara svenskar i bussen, vi var faktiskt alla svenskar utom en tror jag.
Bussen styrde mot New York City och forvantan steg bland alla och den overgick i hysteri bland alla svenska tjejer nar tv-skarmarna visade Sex and the city.
Tank er att vara tva killar i en buss fylld med tjejer som alla kan alla repliker i denna NY baserade serie. Tja jag har inget emot sex and the city eller tjejer sa det var inte sa farligt som jag forsoker framstalla det men anda. Min kamera har iaf en rolig funktion kallad smile detection (fotar bara nar man ler), det faststalldes under bussresan. Staff membern Erika som jobbade pa cultural care berattde ocksa att vi inte fick fota nar vi korde i tunneln till new york for da skulle polisen tro att vi spanade efter stallen att lagga bomber pa. USA ladys and gentlemen USA.

"What's a good listener? A good listener"
Gissa om det var en tysk eller inte som stod for ovanstaende citat

NYC ar bara sa otroligt maktigt. Gar inte att beskriva om man inte sett det pa plats. En lang och trevlig guidad tur tog oss runt manhattan. Vi fick se ground zero, det gor mig fortfarande frustrerad att tanka pa det. Bredvid platsen dar tornen en gang stod, (dem haller pa att bygga nya skyskrapor dar) star en byggnad som var 55 vaningar hog. Den var valdigt hog, WTC var 110 vaningar hoga. Vi fick ocksa se omradet dar vanner och sex and the city spelats in. Var carrie, den riktiga, dvs sarah jessica parker bodde nu. Vi fick se var Law and order spelades in. Vi fick se de kanda modeomradena med alla butiker lands fifth avenue, broadway och mycket annat.
Guiden tog oss ocksa med pa en farja till staten island sa att vi fick se frihetsgudinnan.

Darefter var det dags for lite fri tid. Jag och robin beslot oss faktiskt for att folja med nagra av tjejerna pa deras shoppingrunda, vi fick ju bara ga 17 gator dit och 17 tillbaks for att fa se deras "sexy mamma" juicy couture dresser. Efter att vi sedan atit pa mcdonalds och jag forst varit pa vag att ramla for att sekunden senare byta stol och ramla pa den istallet sa att jag satte mig pladask pa r-v-n mitt pa golvet styrde vi mot forever21 dar jag och robin slutligen trottnade och beslot oss for att spana pa egen hand. Det var vissa grejer vi behovde och precis i tid for att hinna tillbaks till bussen hittade vi vad vi sokte. Overraskande svart att hitta en adapter i manhattan. Det var alltsa vad jag kopte i New York, en adapter for europeiska uttag. Ja det och sa en powerrade och tuggumi saklart, inte att forglomma. Det var ju en overraskning for mig faktiskt att jag inte kopte nagot annat men men jag har hort att har finns en del shopping i minneapols as well.

"Vad tycker du, lite sexy mama eller mer diskret?"

Pa bussen hem kom jag fram till att jag under mitt ar skulle vara en au bear eller au beer (rimmar inte lika mycket) for dem som foredrar det. Bear the au pair, satt en liten tvist pa slutet och man har ett litet skojigt rim hmm...Jag kom ocksa fram till hur jag ska fria till min eventuella blivande nagon gang i framtiden. Jag tvingade ocksa tio svenskar till att hitta pa nagot nar vi kom tillbaks till skolan eftersom att detta var sista kvallen. Det slutade med att en tysk (min roommate) frivilligt stallde upp han ocksa och att var lilla grupp gick over till killarnas hus for att leka lite lekar. Forst skulle vi leka dunkgomme, som det heter pa svenska/skanska. I stockholm heter det tydligen burken och i narheten av goteborg heter det dunken. Jag beslot att vi behovde ett engelskt namn for dunkgomme, det blev ratt sa direkt oversatt till slamhide. Det var i planerna av detta som en stackars liten tjej fran nagonstans i narheten av gbg blev lite radd for spokena som skulle finnas i killarnas hus. Da fick hon som bekant mitt arm/halsband, snallt tyckte jag. Kanske var det darfor hon och hennes kamrat fran samma ort tyckte att skanska killar var bast, snyggast, vackrast, hetast, sotast, sexigast, snallast, coolast, roligast och bast. Detta sa dem i och for sig tidigare i veckan men anda, jag vill anda tro att dar ligger en viss saning i att mitt armband spelade stor roll i det hela. Ovan beskrivning av vad dem egentligen sa om skanska killar stammer kanske inte helt men det ar faktiskt till en viss del sant.

"Look up the stars look how the shine for you"

Det hela slutade iaf med att vi lekte karusellen vilket var fantastiskt roligt. Om an lite farligt. Tack sa mycket Sverige for en underbar vecka och karusellen var bara gradden pa moset.

Jag gick upp och duschade vilket verkligen behovdes efter intensivt lekande och sen packade jag fardigt vaskan infor fredagsmorgonen.

"Kann ingen sorg for mig goteborg"
Hakan Hellstrom skriver underbara texter.

Pa fredagsmorgonen var det efter frukost dags for utcheckning, departure meeting och fler sorgliga good bye's.
Jag ville verkligen inte lamna skolan efter den fantastiska veckan och det var inte utan lite ny angest man satte sig pa bussen mot la guardia.
Men forhoppningsvis kan vi bli en del svenskar som laser en gemensam kurs i new york framat varen t.ex
Jag hoppas ocksa pa en re-union snart, nagon som gillar coldplay far garna komma pa besok nar dem spelar i st paul. sa far val jag se till att besoka nagon annan. Inrikesflyget verkar billigt.
Planet var i tid fran La Guardia och flygningen till chicago var bekvam eftersom att jag sov mycket. Val pa chichago o'hare, en natt liten flygplats, sa at jag min forsta dunkin donut bakelse. Good som bara den, typ en vaniljfylld bulle toppad med chokladglasyr. Det kandes som att jag bara utforskade en knapp tiondel av chigaco o'hare och anda sag jag saa mycket. Den tiondelen kandes storre en hela kastrup.
Innan flyget traffade jag en trevlig gubbe med slakt i Sverige som tipsade mig om lite saker i minneapolis/st paul. Dar skulle ocksa ligga ett american swedish institute och ett svenskt college i minnesota. For ovrig traffade vi forresten en annan med slakt i Sverige pa farjan forbi frihetsgudinnan.
Pa planet traffade jag fler trevliga minneapolisbor som tipsade mig om massor av saker, mall of america t.ex.
Det var en mycket trevlig dam och en trevlig man som jag traffade och de borjade prata vadligt mycket med varandra faktiskt trots att de inte kande varann sedan tidigare. Allt for att jag borjade prata med dem. Mannen och jag bytade nummer iaf sa att vi ska nog ga och se hockey nagon gang. Mycket trevligt och magkanslan blev lite battre.

Nere vid bagageuthamtningen stod sedan the rogers family och tog emot mig med sina fina teckningar och oppna armar. Vi hamtade ut mina nagot overviktiga vaskor, som jag bara betalat 90 dollar for denna gangen istallet for ca 200 dollar pa kastrup, och kastade in dem i en statlig jeep som tillhorde familjen. En san typ av bil, dvs en stor jeep, pick up eller van har i princip alla i usa.
Hemma blev jag fortsatt val mottagen med stora fina valkomstteckningar pa vagen. Vi at lite grann och sen gjorde jag mig i ordning pa det mysiga rummet, packade upp alla vaskor och hangde in i garderoben innan jag umgicks lite med familjen for att sedan somna gott i min stora skona sang.

"For you I'll bleed myself dry.

Forsta dagen
Forsta dagen har gatt bra med familjen idag. Imorse var vi pa soccer da alla killarna skulle trana och spela fotboll. Det var roligt att fa uppleva det, the american way. Jatteroligt att dem gillar fotboll sa mycket. Vadret var jattebra, precis som under hela veckan och jag tror till och med att jag har brannt mig i nacken. Efter fotbollen gick vi pa en "brandkarsdag" dar de hade lite uppvisningar och man fick prova lite. Detta tyckte killarna var jattekul.
Nu pa kvallen besokte vi vanner till familjen och det var ocksa roligt for mig faktiskt att traffa lite folk. Jag stannade till ungefar atta innan jag korde "min egen" bil hem. En silvrig ford windstar i gott skick, automatare dessutom som jag aldrig tidigare kort. Nu har jag snart kampat med detta inlagg i mer an tva timmar och det ar dags att avrunda.
Familjen far mig att kanna mig valkommen och de bryr sig vilket ar bra. Jag oroar mig dock fortfarande lite over brist pa umgange for min del i omradet.

Of the topics
Jag maste bara avsluta med lite annat som jag nyss hittat pa min "blogglista", en listade jag startade under mina rastlosa timmar pa lektionerna for att komma ihag allting.

"Don't shake the baby"

Iphone finns for internationellt anvandande har i USA

Jag hittade en chipspase i min resvaska dar det stod "sa att du inte glommer oss/ fridman och nille" Roligt :D

Jag tankte utbilda mig till nagot trevligt pa typ Harvard och sedan fa jobb i New York som exempelvis marknadsansvarig for Ralph Laurens USA marknad. Jag tankte da ocksa ha en takvaning i USA.

Vi sag jatteroliga dockor pa Juicy Couture som paminnde om tva svenska au pairer. Jag sag liknande dockor idag.

Well tack for idag Sverige, kanns som att jag kan stalla upp i varldens langsta inlagg. Tyvarr blev klockan for mycket for bilder

"You know, you know I love you so"


Tillagg

Det ar jatteroligt att alla kommenterar. Sa skoj att lasa, roligt att ni kommenterar fast jag inte skrivit nagot speciellt heller. Jag hoppas att ni har forstaelse for att jag inte har unlimited time just nu men keep up the good work med kommentarerna.

Tack for allt stod

Puss och kram.

PS. Cecilia, det skulle kunna vara du som ar lurad, du har trots allt bott i skane och valjer anda en dryg 08:a?
DS.

I'm alive

Jag ville bara lata alla veta att jag lever och att jag har kommit till familjen.
Flygningarna gick smidigt igar och nar jag sedan steg av mottes jag av familjen rogers och deras fina valkomstteckningar. Aven hemma i huset var dar stora "welcome bjorn". Jag kande mig hemma direkt och detta blir nog ett bra ar. Rummet som ar mitt ar jattemysigt och alla vaskor ar uppackade.

Forhoppningsvis far jag lite tid over till att blogga senare idag, skulle tro att jag kan komma att skriva nagot i narheten av varldens langsta inlagg senare idag da jag har en hel del att beratta om. Har lagt in alla bilder fran NYC ocksa sa det blir val nagon san ocksa.
Har i vilket fall som helst inte tid nu for strax ar det dags for soccer, inte for mig men for ungarna. FUN!

OH well jag heter mini och jag ar snygg.

Sverige vs. Resten av världen, (de delar som är representerade på au pair skolan)

Hello Sweden!

Notera att jag skriver med våra speciella svenska bokstäver efter att ha fått låna en dator av en trevlig svensk. Tyvärr sjunker hennes värde när hon vill ha tillbaks dator nu igen, innan jag har hunnit ge er någon info. Hon vill nämligen sova och jag kan väl inte hindra henne. Det vore fel. Dock har jag ju så mycket info att ge er men det får vänta till lördag gissar jag.

Sverige är ett fantastiskt land på många sätt och vis. Det är definitivt något vi har märkt under vår utbildning här in the big apple, eller really outside. Att vi har ett fantastiskt land har inte minst tyskarna fått uppleva.

Ah ja får väl vara en snäll pojk och ge tillbaks datorn. Förlåt för att jag inte haft tid eller möjlighet. Skolan har typ 30 datorer och 150 elever. Plus at vi går 12h per dag i skolan.

UNDERBART MED NYC FOR REAL IMORGON!!!!

Fortsätt kommentera, underbart att läsa.

XOXO Gossipbeer, (inside-joke)

Tjingeling

Hello allihopa, everybody

Vad kan man saga. Dagarna har ar oerhort handelserika med mangder av upplevelser. I really enjoy it. Tyvarr har jag inte sa mycket tid for bloggen just nu, forhoppningsvis far jag lite tid ikvall, tradigt att det blir mitt i natten for alla svenskar bara. Som sagt kommer dar en del roliga historier om dessa dagar. Ett litet smakprov: Dar kan ha skett ett litet, litet fel i ett utal, ett sa att saga pronounciation misstake involverat beer/bear. Dessutom har jag sett massa kandisar och nagon fran Landskrona. Pa tal om Landskrona och skane har jag forresten hort positiva saker om oss skanska killar. Ni har det for bra skanetjejer, helt enkelt verkar det vara sa. Mer om det senare
Igar pratade jag med mina familjer. Forst pratade jag med min riktiga familj. Jag fick prata med bade mamma och pappa. Jatteroligt var det och sa skont att bara fa prata lite.
Sedan pratade jag ocksa med min vardfamilj under mitt ar har. Ocksa trevligt.

Ah ja, ska forsoka komma at en dator ikvall och skriva ett langre inlagg.

"Mini ar snygg, Mini ar snygg"

It's a beautiful day

Solen skiner och det ar varmare ute an i cafeterian och vara rum.
Har inte tid  for att blogga sa mycket idag. Men dar kommer inlagg om denna dag senare, en del har upplevts idag med.
Tankte ringa mina foraldrar vid 15:00 idag. Klockan ar 21 hemma i sverige da och dem bor va hemma.
For tillfallet ar allting toppen. Har traffat manga lovely au pairs idag, mest fran sverige. Vi svenskar tankte hitta pa nagot ikvall och det ska bli kul.


Ha det great

Good night America, good morning Sweden

Ytterligare en tid har gatt har i Amerikat. Borjar kannas riktigt bra. Som jag skrev i tidigare inlagg skulle vi pa ett mote idag. Det serverades lite pizza och efter viss tveksamhet stod det sedan klart att jag traffat dem forsta svenskarna. Tydligen hade dem ocksa kommit igar men det var mer an vad jag visste, trevliga var dem iaf. fem stycken tjejer fran runt om i landet. Vi pratade ratt lange efter motet. Valdigt skont att prata svenska med folk man kande sig trygg tillsammans med och det var roligt att hora om var dem skulle och vad dem tankte. Vi gick tillsammans tillbaks till tjejbyggnaden och borjade se ensam hemma pa video :O. Det drojde dock inte lange innan vi blev bortkorda. Da kom namligen de sista au pairerna inklusive aven de sista svenskarna och de skulle ha sitt infomote i tv-rummet.
Det kanns skont att allting drar igang imorgon och det ska bli roligt att se hur det gar till har. Det kanns annu skonare att slutligen ha fatt traffa nagra svenskar. Jag har inte haft energi till att ta kontakt med ovriga au pairer, typ spansktalande tjejer fran mexiko eller tyska tjejer. Sa det var skont att fa prata ordentligt for forsta gangen pa ett par dagar. Har bara sett en annan kille, ingen pa mitt rum annu men den svenska killen dok ocksa upp nu och vi ska ga i samma klass foljande dagar sa det var trevligt aven det. Far val snart ga och kolla om jag fatt nagon rumskamrat annu

Roligt att vi som traffades idag redan efter en timme borjade planera for att halsa pa varandra och resa tillsammans den trettonde manaden och att vi redan benamner vara framtida familjemeddlemmar som mamma och pappa etc.
Hoppas att alla forstar att dar bara finns en plats for mamma och pappa i mitt hjarta.

Have a nice day Sweden

"God put a smile upon your face"

Svensk snabbmat vs. American fast food 1-0

1-0 Sverige!!!

Hade lite d;tid att sla ihjal tidigare idag. Vara obligatoriska moten och klasser borjar ju inte forran om en halvtimme. Eftersom att det var for langt till New York sa far jag vanta med det till pa torsdag. Istallet fick jag reda pa att jag hade i princip tva alternativ. Ga ner till stranden som skulle vara mycket vacker och spendera lite tid dar. Aven om det inte var strandvader sa var det en underbar dag. Sakerligen runt 20 grader celsius och stralande sol, aven nu ikvall ar det skont, kan ga utomhus utan jacka.
Mitt andra alternativ vara att ga precis over gatan fran campus dar det skulle ligga ett mindre shoppingomrade. Guess what my choice was?

Hade i och for sig inte raknat med nagra speciella affarer men jag behovde ju lite shampoo och sadant sa jag promenerade mot affarerna.
Forresten provade forst pa lunchen har pa skolan, tjihoo:D En tradig sallad pa burk eller ruttna applen.
Det kandes som om jag redan upplevt shoppingomradet pa film. Typiskt for mindre samhallen (enligt min film och spelupplevelse) med en restaurang, en pizzeria, ett wendy's (hamburgare), livsmedelsaffar, frisor, bio och nagra markliga butiker. Parkeringen var ju givetvis ocksa fylld med vans, pick ups och SUV/Jeepar.
Gick forst in och handlade lite nodvandigheter. Inte vet jag men ar det inte dyrt med 17.13 dollar for en tandkram, shampoo och balsam (2 in 1) och duschtval. Jag har ju ingen storre erfarenhet av sadan shopping sa nagon dar hemma kan val svara pa om det inte ar dyrt med ca 115 svenska kronor for dessa tre produkter. Sedan bestamde jag mig for att prova burgarna pa wendy's. Inget vidare, lite torr och ett-noll till Sverige i denna tavling dar McDonalds Sverige som stod for motstandet. Kanske var det att jag at en kycklingburgare och hade utsikt over en fagelaffar som avgjorde
Gick sedan hem och skulle bara vila lite, vaknade tva timmar senare. Fortfarande utan sallskap pa rummet. Efter en dusch med mina nya produkter vantar jag nu pa att klockan ska sla sju. Da borjar vart welcome and orientation meeting with dinner. Klasslistorna har kommit. Jag har hamnat med en annan svensk och givetvis en massa tyskar eftersom att alla har ar tyskar. Skont att dar ar nagon annan svensk, kille dessutom och med coldplay-intresse. Roligt att jag har hamnat in en valdigt popular delstat, dar jag ska bo med min vardfamilj da. Hela tre andra som ska bo i minnesota. Utav 150.
Lyssnar pa the hardest part live fran globen. Hur bra ar coldplay egentligen? Det gar inte att forsta. Ryktas att dem spelar i St. Paul i november. Ryktas ocksa att jag ar intresserad av att vara pa plats.

Yeah oh well "fantastic singing" som nagon sa, nu ska jag kila till motet. Ha det bra swedish people

"It was the strangest start"


Experiencing the American life

Good morning everybody!

Igar berattade dem for oss att dem nyligen satt pa varmen i byggnaderna och att det darfor kunde vara lite varmt pa rummen nar vi skulle sova. Yeah right?!

Utan ordentliga tacken utan bara ett lackan har jag legat och frusit r-v-n av mig. Blandat med ovriga omstandighetet betyder det att jag inte har sovit sa jattebra. Det var val inte dem finaste rummen heller, bildbevis kommer forhoppningsvis nasta vecka. En skabbig heltackningsmatta, en taklampa, inga andra lampor, inga nattduksbord, inga europeiska uttag givetvis. DVD:n dog dessutom redan under mitt forsta las vegas avsnitt igar och mobilen dor val snart. Ingenstans att lagga klader, ett ackligt badrum dar duschen stod och droppade hela natten. Lakanet till sangen var for litet och madrassen acklig aven den. Ska nog prova att omstrukturera inatt, far anvanda tacker som underlakan, ta bort det nuvarande underlakandet och borja anvanda filtarna, som ser ut som handukar med hal i som tacken istallet.
Ah ja, sa mycket ska jag inte klaga, blev inte stord utav nagon annan iaf utan fick ha rummet ensam hela natten.

Vagar knappt duscha sa jag tog pa mig direkt och gick ner och at min forsta amerikanska frukost tidigare idag. En bagel med philadelphiaost och jordgubbssylt. Underlig blandning men valdigt god faktiskt.
Sedan gick jag en runda pa campus, i jamforelse med andra amerikanska college ar det tydligen litet men i jamforelse med mina erfarenheter, typ gullstrand, sa hade man fatt rakna in typ hela karlslund och idrottsplatsen samt karlslundsbadet till gullstrandsskolans omrade for att ens kunna vara i narheten av S.t john's storlek.
Jag kan verkligen tanka mig att omradet har varit valdigt valdigt attraktivt en gang i tiden. Tyvarr ar alla byggnader utom huvudbyggnaden vadligt nedfallna idag och hade matt bra av en upprustning. Gronomradet ar gigantiskt och det tas omhand bra av personal pa plats. Tyvarr ar sjoarna lite ackliga nar allt annat utomhus skots bra. Huvudbyggnaden ar valdigt, valdigt vacker och det var inte ovanligt med brolopp har, den vetter likt orenas ut over en stor grasmattan ner mot havet.
Omradet innefattar ocksa en sporthall med pool, baseboll-"arena", friidrottsomrade, sportomrade, tennisbanor, bathus, sjoar, hav, stora gronomrade, vackra parker, bibliotek, datorlabb. Men som sagt ar det mesta av detta vadligt nerganget, jag hade tankt ta ett dopp i poolen imorse men den var stangd for reparation tyvarr. Hela omradet hade behovt den reparationen men det var aanda valdigt imponerande att ta en titt pa omradet. Man kan ju tanka sig att andra college ser ut som detta gor fast modernt och upprustat, det ar fascinerande att se skillnaderna mellan Sverige och USA i detta fall.
Lite tradigt att campus ligger en bit utanfor New York ligger eftersom att jag ar ledig fram till 19:00 amerikansk tid ikvall. Far val undersoka om har ar nagot annat intressant i narheten. Kan ju inte direkt njuta av anlaggningarna har pa skolan.
Tror inte att har gar nagra amerikanska studenter har heller. Omradet tillhor nog cultural care, borjar jag misstanka, kanske darfor det inte ar i toppskick heller.
Mitt rum ligger iaf bra till, nara till matsalen, klassrummen och ovrigt jag behover under min tid har.
Det borjar ocksa trilla in lite fler au pairer. Mojligt att den andra killen har kommit, tyckte jag sag en sadan innan. Vi skulle tydligen bara vara 4 eller 5 killar den har veckan, utav totalt 150 au pairer som ar har denna veckan.

Far val ga och undersoka om jag har fatt nagon ny rumskamrat annu. Hoppas ocksa att klasslistorna kommer snart sa att man kan se vem man ska ga med och vilka som ska aka var pa fredag

"If you go, if you go and leave me down here on my own"

Just waiting

Hello friends!

Figured that I had to write one in english as well.
Right now I'm have like nothing to do. I'm just waiting for the camp director to come back here again. She will drive me to "the boys' department", She also has all my bags, at least i hope so:P so i hope she comes back soon:) I really would like to get some sleep right now and possibly a shower, but most of all some sleep. If she doesn't show up soon enough i just might go to sleep on the floor or steal one of the girls room since I'm in the girls' building at the moment anyway. But since they also have free food here in the girls building i could otherwise stay up all night eating, the sandwiches are really nice.

"Look up the stars, look how they shine for you"
(Any one who starts to see an pattern in my finish everytime?)

...I'm a thousand miles away

Well I'm here.


Kom precis till universitetet dar vi ska bo dem narmaste dagarna, S.t Johns university. Har varit en extremt lang dag idag. Men jag maste anda saga att det var ett genidrag att inte ga och lagga sig igar. Det gjorde att jag kunde sova ratt mycket pa en annars valdigt dryg flygresa. Dem visade typ bara naturprogram hela tiden :O. Flygningarna har iaf gatt bra, lite forseningar fran kastrup men ingen storre fara. Sov som sagt ratt mycket pa min andra flygning sa det var ocksa ratt skont. Hoppade sen av flyget och lustigt nog ar ett stort ikea-varuhus nastan det forsta jag ser. Darefter var det dags for det typiskt amerikanska. Sakerhet!!! Milslanga koer ledde fram till stand dar personal fragade ut en, tog fingeravtryck och ville se mina papper. Hon som fragade mig sitter nog fortfarande och undrar vad en opare ar forresten, det var namligen sa hon stavade mitt yrke. Resten flot pa bra, vaskorna kom direkt. Ingen fara att hitta en bagagevagn som verkligen behovdes till min latt overviktiga packning, betoning pa latt. Efter en ny sakerhetskontroll hittade jag sen ovriga au pairer som ocksa anlant nyligen och skulle till ST Johns University. Gruppen bestod av sex personer plus mig. What a surprise att jag var ensam kille samt ensam svensk. What another surprise att jag hade overlagset mest packning. Inte trodde jag att bussresan till skolan skulle ta dryga2.5-3h men tji fick jag. Aterigen skont att jag inte sovit nagot inatt. Under bussresan fick jag ocksa min forsta syn over manhattan. Maktigt.

Nu sitter jag da har.

Morgonen idag var extremt jobbigt, troligen en av dem jobbigare jag nagonsin upplevt eller kommer uppleva. Men efter att det slutliga avskedet var gjort lugnade allt sig igen. Mycket att tanka med att hitta gater, sakerhetskontroller etc gjorde att jag fick annat att tanka pa.

Ett extra litet plus till min beloved father idag. Nar alla andra brot ihop holl han mig och mitt mod uppe, han hade koll pa mig och tog hand om mig. Jag sager absolut inte att man inte far lov att bryta ihop, utan snarare tvartom, det kan vara skont. Men jag hade nog inte klarat att bryta ihop totalt idag och han sag till att jag inte heller gjorde det.

Ett litet minus till mig for att jag inte har orkat klabba med vissa bokstaver vilket gor det lite jobbigare for er att lasa texten.
Ett annat litet minus ar att ni troligen inte kommer fa nagra bilder fran NYC forran nasta vecka.

Tittar pa min egen klocka, 01:55 visar den, Kanns verkligen som att den ar det ocksa aven om datorns klocka visar 19:55. Tror darfor att jag ska dra mig till kojs. Skont att vara enda killen i rummet an sa lange, faktiskt enda killen pa hela omradet. Men men, kommer val vakna upp med massa svettiga tyskar eller nat imorgon bara for det.

"The hardest part was letting go..."

Ångesten tar över

Det blev inte mycket sömn inatt, ingen alls faktiskt. Var precis ute och åt en snabb frukost med chillgren på statoil, trevligt värre.

Först nu börjar jag förstå vad jag egentligen ska göra idag. Först nu går det upp för mig att jag knappt kommer träffa några av mina nära stående på flera månader. Det jag känner då är ångest, varför gör jag detta? Är det värt allt lidande man utstår? Det som är skönt att känna är att jag verkligen tror att det är värt det. Man kommer lära sig så mycket och bära med sig så mycket på grund av detta äventyret. Det lugnar ångesten lite men just nu känns det ändå för jävligt när man sitter här och säger ett par sista meningar till föräldrarna under lång tid framöver. Tur att världen är liten och att man lätt kan hålla koll på varandra


"Lights will guide you home"


Släktkalas



Kommer sakna alla hemskt mycket

What's it like in New York city...?

Jaha, då var det dags.

Knappt två timmar kvar till jag tänker gå upp och duscha och göra mig klar etc, sedan bär det ju av mot kastrup och därifrån vidare till NYC via Frankfurt. Har ju inte blivit någon sömn ännu så får väl se om det blir lönt.

Dagen har gått väldigt, väldigt snabbt och har varit väldigt underlig, fylld med tusen olika känslor kan man nog säga.
Precis som tidigare i veckan har det varit en massa sorgliga farväl idag också. Idag var det släktens tur och det var väldigt jobbigt att säga adjö till alla dessa underbara människor som står mig så nära.

Min lördag började med att min syster, oväntat nog, väckte mig klockan 08:30. Kanske inte helt populärt med tanke på ett visst tillstånd under fredagskvällen. Släpade mig upp och gjorde familjen sällskap för sista svenska frukosten, trevligt trots omständigheterna. Därefter var det dags att vila lite igen för att senare orka ta itu med allt som behövde fixas, framför allt packning. Hela familjen var även nere och uppehöll personal på perfekt i en dryg timme, något som slutade med att jag gick därifrån med en ny kamera. Ah ja nu kan jag dokumentera resan ordentligt iaf. En liten lunch från China Palace uppskattades senare, något som definitivt kommer saknas under mitt år hemifrån.
Mer packning och mer fixande tog fart innan jag skulle iväg och se lite fotboll och säga adjö till dem kamraterna. Det slutade med att min klocka gick sönder och snabbt som ögat for jag till väla för reparation. Rakt hem till kalas hos min farbror och faster där delar av släkten var samlad. Lite god mat, trevliga överraskningar, underbart sällskap, en sista match på pizzerian och några tårar senare var jag tillbaks hemma för en lugn kväll med två close friends. Jobbiga avsked även det.

Nu sitter jag då här och, ja mest sitter, oroar mig lite över mitt baggage. Skulle tippa på väldigt mycket övervikt, funderar dessutom över hur jag ensam ska kunna transportera allt bagage. Har försökt ta bort något, men det går inte mer, jag vill ha allt med, tja då får jag väl skylla mig själv också för onödigt utkastade pengar imorgon Mycket blandade känslor. Har varit en jobbig dag och ändå vet jag att det värsta inte är över ännu. Samtidigt ser jag fram emot detta äventyret otroligt mycket. Att få uppleva en stad som New York är otroligt bara det.

Invigningen av böttes blogg är härmed gjord. Kanske siktar på lite kortare inlägg nästa gång men övning gär väl färdighet?

NEW YORK, HERE I COME!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0