Empire State of Mind

God kväll...

Får börja dagen med att fråga vad det är jag har glömt Malin??? Ska ju säga att jag inte har en aning men samtidigt som jag skriver detta så kom jag ju på att jag visst har en aning...Efter att ha kollat upp mina aningar så har jag ju kommit fram till att mina aningar stämmer dessutom. Får ju be såååå hemskt mycket om ursäkt.

Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar lilla Malin idag, med blommor och blader vi göra henne glader....

Hipp hipp hurra, hurra, hurra. GRATTIS MALIN! Kommer jag ihåg rätt så förtjänar nog Malin en liten dedication dessutom. Dagens blogg dedikeras alltså till Malin Prevolnik. Tjejen som jag tog med storm ;) och bara efter några dagar (möjligtvis veckor) i samma klass så var jag hennes riddare, isbjörn och allt möjligt. För att rättfärdiga mitt misstag lite så kan jag meddela med att Malin också var sen med att gratulera mig på hennes blogg.

Malin och jag träffades för lite drygt fyra år sen nu, gud vad tiden går snabbt. Så här beskrev i alla Malin att vårt första möte gick till:

Första gången jag fick höra talas om Björnen var en sensommardag i början av ettan på Gullstrand. Yllka och Rebecca hade hamnat i hans klass och jag i en annan. Lilla Björne hade gått runt i klassrummet och gissat vad alla hette med en klasslista i handen, detta berättade Yllka för mig medan hon skrattade. Någon dag senare (eventuellt någon vecka) träffade jag på Yllka och Rebecca (och deras klass) i korridoren. Jag var då på väg att byta klass till deras. Detta berättade Yllka för Björn, som svarade något i stil med:
"Och, det skiter väl jag i!"
Trevlig pojke tänkte ju jag. Honom måsta jag lära känna (hrm!).
 
Men det gjorde jag ju till sist, och trots att jag och Björn har våra tvister och ibland lite elaka skämt (mest från hans sida) så är han ju faktiskt världens bästa Björn!

Från malinprevolnik.blogg.se (en blogg hon sällan uppdaterar)

Det här med "skiter väl jag i" kommer jag ärligt talat inte ihåg, kan dock mycket väl stämma. I vilket fall som helst, idag skiter jag inte i att jag träffade Malin. Malin är en mycket trevlig tös som kanske får ta en del skit och elakheter från mig ibland men jag hoppas och tror att hon förstår att det är mitt sätt att gilla henne. Hon har lite skruvad humor, precis som jag, så kanske är det därför vi klickar rätt bra. Malin var ju på besök här hos mig i New York tidigare i år och då, precis som många andra gånger så hade vi väldigt roligt tillsammans. Dessutom har hon ju väldigt bra musiksmak och vi har sett både Coldplay och The Killers tillsammans. Stadiga biokamrater är vi också...Hur som haver, hoppas du hade en grymt bra födelsedag kära Malle...

Tillbaks till vardagen då, har varit en lång dag igen. J är fortfarande sjuk med en fruktansvärd hosta så han fick stanna hemma från skolan idag och jag fick ta hand om honom hela dagen. Tittat på tv hela dagen förutom när vi kastat amerikansk fotboll, varit på besök hos doktorn samt hämtat P på skolan. Ja, P känner sig bättre även om han gära vill övertala sig själv och alla andra att han fortfarande mår skitdåligt och borde stanna hemma från skolan han också. Ett jävla liv här imorse när ingen trodde på honom, eller skickade honom till skolan i vilket fall som helst. Tyvärr blir det lite som historien med röven, P mår nämligen aldrig helt perfekt. Trots att han provade med sjuksköterskan på skolan så blev det inte ens då dags att åka hem.

Jag själv är lite lätt orolig över att jag ska drabbas av dessa bakterier resten av familjen har haft och därför blir det tidig sänggång idag. Direkt efter inlägget faktiskt. Knappast roligt att bli sjuk nu med Kalifornien runt hörnet.
Inte heller så roligt att spendera sina sista två arbetsveckor med sjuka barn. Lutar åt ny lång dag med sjuk J imorgon igen.

God natt!

Hurra för mig förresten, har klarat av ett av mina USA-mål idag. Lära mig kasta en amerikansk fotboll...

And since I made it here...

God kväll...

Har varit en lång dag idag med, sjätte dagen i rad nu och det kan bli mer imorgon.

Idag var det i och för sig inte för att barnen var sjuka utan de var lediga från skolan bara.

Började åtta men det visade sig senare att M och JJ inte vara friska nog för jobb ännu så de var också hemma. Var alltså inte så jättefarligt att jobba idag ändå. M körde till exempel barnen till fotbollsträningen så det slapp jag.

Var rätt mycket tv-tittande och datorspelande för barnen idag också men jag hade ändå lite annat att sköta idag, som tvätt och grejer.

Vi kom faktiskt ut ett tag efter lunch också, spelade lite boll i trädgården.

Jaa, nu går det fort. Måndagen på min sista arbetsvecka är redan gjord och på lördag smäller det, nästan lite skrämmande. Ska bli sjukt roligt dock...

Inte ens två fulla veckor kvar i familjen....

Både P och J tränade fotbolll idag igen efter ett längre uppehåll nu när de varit sjuka. Tyvärr så har J fortfarande sin hosta och om han fortfarande har den imorgon så får han inte gå till skolan (skolans regler). Det är ju rätt troligt att han fortfarande har det så det blir väl antagligen en lång dag imorgon igen...
Förhoppningsvis kan det återgå till det normala på onsdag, så att jag kan få min sköna sovmorgon igen.

Pappa har hunnit ikapp med kommenterandet, starkt jobbat.

Förresten glömde att berätta, pratade ju med David the doorman i helgen. Tydligen så hade de haft finbesök på Waldorf förra veckan när Mr Barack Obama bodde där ett par dagar. Tyvärr åtta veckor för sent? Kunde han inte bott där för åtta veckor sen? Han kunde bott i kronprinsen av saudi arabiens svit (även om presidenten har en egen svit på Waldorf, enda hotell i New York med en riktig presidentsvit), så hade vi haft honom som granne. Hade i alla fall varit enormt kaos på och omkring hotellet under hans vistelse... Hillary Clinton bor förresten där fortfarande...

God natt!

Sing me something new

Hej!

Har varit en trevlig söndag idag...

Efter en slö start så åkte jag senare på eftermiddagen in till New York. Var ju tänkt att jag skulle träffa Anna och Sandra där, vi skulle ha en liten au pair-skolan re-union. Tyvärr sket ju detta sig då Anna inte kunde till slut.

Istället fick jag alltså möta upp med Landskrona-kändisarna Anton och Amanda, vilket var mycket trevligt. Vi gick tillsammans till chokladrestaurangen Max Brenner´s där vi även mötte Amandas kompis Anna. Glömde kanske berätta vad dem gör här förresten...Anton pluggar ute på Long Island och Amanda jobbar som au pair.

Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans, de övriga åt både middag och efterrätt medan jag nöjde mig med efterrätten. Fruktansvärt gott...Ni som planerar att åka till New York borde verkligen testa den här läckra restaurangen. Mycket av deras utbud innehåller choklad i någon form, man kan till och med äta pizza med chokladtopping. Vanlig mat serveras även, och den är också mycket god, så ni behöver inte bli helt oroliga där hemma.

Till efterrätt åt vi i alla fall en sorts fondue. Vi fick marshmallows som vi grillade själv, till det fick vi banan, jordgubbssylt, jordnötssmör, kex och chokladsås. Fruktansvärt gott.

Efter maten var det dags att säga adjö igen och de tog sitt tåg hem medan jag promenerade hela vägen upp till Grand Central där jag tog mitt tåg.

Fylld av ångest idag också när jag promenerade genom mitt New York. Hur ska jag klara mig utan New York?

Jaja, livet går väl vidare ändå. 51 veckor i USA idag, det är helt jävla sjukt. Sista arbetsveckan inleds imorgon, craaazyyy

Would you dance if ask you to dance

God afton!

Lördag idag...

Varit inne i New York idag.

Vaknade av ett sms från Norén imorse och fick vakna till liv lite så att jag kunde prata med honom på skype idag igen. Var trevligt, roligt att snacka med folk hemifrån.

Hade sen en slö morgon, hann följa premier leauge via nätet och håna J när Chelsea förlorade och United vann. Därmed är United uppe i topp igen, underbart.

Tog sedan tåget in till New York där jag bara promenerade runt lite, fick liten släng av panik när jag insåg att detta var en av de sista gångerna jag kommer se staden på ett bra tag. Ska dit imorgon igen och på fredag sen blir det väl två gånger till i oktober. Helt jävla sjukt, kan inte förstå det. Hur ska jag klara mig utan New York? Kunde inte shoppa idag, det hade ju varit enda botemedlet mot min ångest.

Pratade i alla fall lite med David the doorman som undrade vad jag skulle göra sen. Jag berättade att jag mer än gärna ville tillbaks till New York men att det skulle bli svårt. Han sade att det var goda möjligheter att jag kunde hitta något jobb på Waldorf. Typ som diskare eller nåt annat, de har ju fan hundratals tjänster där. Jag skiter väl i om jag diskar, bara jag är i New York. Får undersökas vidare.

Nu är jag hemma igen och då det inte blev någon bio idag så får jag nöja mig med att prata med Ida på skype istället vilket i och för sig nog är lika roligt som att gå på bio. Det är lite roligt det här. Egentligen

These streets will make you feel brand new

Heeej!

Ännu en dag med massa sjuklingar, så inte mycket intressant att skriva om idag heller.

Har bara tittat efter barnen, började vi elva så fick i alla fall lite sovmorgon igen.

Pratade med Norén på skype innan jag började också. Var roligt. Vi har pratat om att prata på skype sen januari? Nu blev han äntligen klar att ta tag i det i alla fall, tidigare har han inte hämtat sina hörlurar som varit hos mina föräldrar. Nu i veckan kom han på att han ju faktiskt hade inbyggd kamera, mikrofon och högtalare på datorn han haft sen juni. Smart va? Norén i ett nötskal...

Efter att ha varit här hemma ett tag fick jag köra lite ärrenden åt M och JJ. Posta lite brev och hämta upp lite saker. Fick då också tid till mig själv så jag kunde köra till TJ Maxx och handla en ny resväska åt mig själv...
Om jag ska vara helt ärlig så blir det nog inte jag som handlar en resväska till slut utan det visar sig nog att min mamma vill ha en resväska. I så fall får jag ju tacka henne så hemskt mycket. Mamma fyndade i alla fall när hon handlade resväskan idag. Köpte en Samsonite-resväska för 740kr, nu är jag ju inte helt säker men kostar inte dem typ 2000kr hemma?

Jaaa, vad ska jag göra utan TJ Maxx och all annan FAAAANTASTISK shopping? Det är nästan det jag har mest ångest över.

Mamma har i alla fall räddat min resa hem, nu kan jag få med mig allt jag köpt här. Vill ni höra något sjukt?
I oktober förra året betalades det "hyfsat" med övervikt för att flyga till USA. I Januari skickades det sen hem 31 kilo från Minnesota till Sverige för 243 dollar. Samma månad betaldes det lite mer övervikt för mina två sprängfyllda väskor och mitt handbaggage när jag flög från St Paul till New York. I augusti tog mina föräldrar med sig en stor resväska och ett fyllt handbaggage hem, räknar på att där var runt 30kg kläder.
Nu i oktober när jag själv ska hem så kommer jag trots mina försök ändå ha med mig två resväskor och ett handbaggage hem, minst 40kg... Det är fan inte helt klokt, baserat på detta så har jag alltså runt 100kg kläder.

Vi säger godnatt på det.

Concrete jungle where dreams are made of

Hej...

Ännu en dag med ett hus fyllt av sjuklingar.

Fick en hyfsad sovmorgon imorse i alla fall, började vid elva. Mycket skönt.

Har faktiskt inte jobbat särskilt mycket idag, hela familjen har ju varit hemma. Lite har jag ändå jobbat, hjälpte barnen med lunch och grejer innan jag körde dem till doktorn (M och JJ var redan hos sin doktor). Efter att M och JJ också dykt upp där så kunde jag köra hem och ringa till min mor så att vi fick pratat lite.

När familjen sen kommit hem igen så körde jag iväg och handlade lite åt familjen innan jag själv tog mig på en liten tur, körde bort till Best Buy och TJ Maxx. Köpte en liten drinkbok och ett par hörlurar till mig (mitt par, som jag köpte när mina orginalhörlurar till Ipoden gick sönder, gick sönder för någon vecka sen). Köpte också en lite avskedspresent till M och JJ. Har ju tänkt att jag får försöka hitta något litet till dem och idag sprang jag på en dvd-samling med Sherlok Holmes filmer. Passade ju perfekt då priset var mycket bra dessutom.

Körde hem igen och hjälpte till med maten och nu efter att vi har ätit är jag fri igen, håller mig på mitt eget rum. Vill helst inte dra på mig något av deras symptom. Verkar som att alla fyra har drabbats av influensa.

Är rätt trött ändå så det gör mig inte så mycket att vara lite isolerad, ska nog ta och se några avsnitt Greek. Såg förresten säsongspremiären av Gossip Girl igår, började förra veckan i USA. När börjar det i Sverige?

God natt

One hand in the air for the big city

Heeej...

Ännu en dag av sjuklingar, inte bara barnen denna dag utan även föräldrarna. HELA familjen J har alltså varit hemma sjuka idag.

Peppar peppar säger jag och hoppas att jag klarar mig undan vad som än pågår i detta hus just nu. Till och med Ace har blivit sjuk.

Skulle ju vara fint att bli sjuk nu sista dagarna, framför allt med Kalifornien framför sig. Usch nej, får hoppas att jag klarar mig undan allt detta.

Ser ut som att J blir hemma från skolan imorgon igen medan det ser lite ljusare ut för P. Betyder ännu en lång dag idag även om jag får det lite lättare nu när både M och JJ också är sjuka och hemma.

Fick komma ut ur huset idag i alla fall. Planen var att barnen skulle tagit med en kompis hem från skolan idag, han skulle sen stannat här och jag skulle kört de tre av dem till träningen. Nu blev det ju lite svårt eftersom att "mina" barn var sjuka. Fick i alla fall hämta upp kompisen på skolan och köra hem honom här där han stannade i typ en kvart innan jag körde honom till en annan lagkamrat. Efter det körde jag och handla så jag fick ett hyfsat skönt brejk där.

Har förresten bestämt mig för att avslöja vilket datum jag kommer hem. Vet inte varför men folk har ju i princip listat ut det redan så det är skitsamma. Däremot vill jag inte att ni berättar för min mormor...

Här kommer det, håll i er...

Jag flyger från JFK tidigt på morgonen den 29 oktober och kommer hem sent på kvällen, torsdagen den 29 oktober...Däär, avklarat....Syns då!

There can be miracles...

God kväll...

Sjuka barn idag med så har varit ännu en lång dag. Enbart en massa tv-tittande idag, lite, lite tvätt också för den delen.

Blir lite småsegt att bara gå och dra hela dagen men finns ju inte mycket man kan göra.

Lagade mat åt barnen och oss vuxna ikväll.

Stek, grönsaker och pasta för barnen medan det blev stek, potatismos och sallad för oss vuxnas del. Köttet blev väldigt gott i sin lilla marinad (honey-bbq)

Får räcka för mig idag, behöver lite sömn innan det är dags för ännu en ny lååång dag imorgon.

Var har pappas kommentarer tagit vägen förresten? Han har ju missat fyra inlägg nu...

50 veckor i USA!

Gud...Idag är det 50 veckor sen vi hade vår första dag på au pair skolan på Long Island.

Jag firade i och för sig mitt 50 veckors jubileum redan igår då jag kom en dag före de flesta andra. Helt sjukt vad fort tiden går i alla fall.

Har varit en lång dag idag, barnen var sjuka så jag har jobbat ca 13 timmar...
Blir ungefär likadant imorgon, inte riktigt 13 timmar, får nog nöja med mig 11 timmar imorgon då JJ och M inte har något föräldrarmöte att gå på efter jobb.

Det har ju å andra sidan inte varit en särskilt jobbig dag, mycket tv-tittande, så man får väl vara lite nöjd även om man tycker det är lite synd att missa sin sovmorgon.

Har tvättat en hel del idag också, brukar bli så på måndagar.

Har också försökt ta reda på vilka regler som gäller angående mitt baggage när jag flyger hem. På de flesta ställen står det att jag får checka in två gratis väskor medan snubben jag pratade med sa att det bara var en och att den andra skulle kosta 60 dollar. Det vore ju synd eftersom att jag definitivt behöver två väskor, det stod klart idag efter min provpackning...

Jaja då, nu får det vara nog, ett avsnitt greek sen sömn. Tidig morgon imorgon juuuu.

God natt.







Så, då fick ni lite bilder från Boston också...Titta inte på mitt hår bara, förskräckligt. Längre än vad det borde vara och ingen dusch på morgonen...ILLA! Klippning nästa vecka, koooort


Curse missed opportunities

Hej...

Har varit en fantastisk helg, grymt roligt.

Gårdagen har jag ju redan berättat om så jag får väl berätta om denna dag istället.

Vaknade upp hemma hos Ida imorse och när vi alla var klara så körde vi iväg för en liten rundtur på cape cod. Vi körde till stranden, Cape Cod är lite småkännt ställe i USA och många kändisar har hus här, efter att ha varit på stranden så förstod jag varför. Väldigt, väldigt vackert.

Vi körde sedan till ett "mall" i närheten där vi åt lunch, de övriga åt maccas (mcdonalds) medan jag åt thai-mat. Väldigt god sådan.
Efter maten stack jag ut ur mängden igen när jag var den enda som inte spenderade några pengar på kläder i detta mall. När shoppingen var färdig så bestämde vi oss för en fika på Panera Bread innan Ida körde oss till bussen som tog mig och Taylah tillbaks till Boston. Där lyckades vi lura oss på bussen som gick klockan 18, egentligen skulle vi åkt 15 och man brukar inte få byta tid men vi lyckades ändå.

Så för att summera så har det varit en väldigt trevlig och väldigt rolig helg.

30 dollar, NY-Boston tur och retur är inte fy skam. Till och med dyrare mellan Cape Cod och Boston.

Det enda jag kanske ångrar lite är i så fall att jag inte fick sett lite mer av Boston, men men smällar man får ta. Fick ju träffa Ida och se Cape Cod istället. Dessutom fick jag ju sett vissa delar av Boston. Boston är för övrigt en väldigt mysig och trevlig stad, lite gammaldags så där...Kall dock, betydligt kallare än vad det är i New York...

Cape Cod

HEEEJ!

Vi överlevde dagen i Boston och har öven fått skydd över natten.

Jag och Taylah tog oss till New York imorse där vi efter en liten promenad hittade våran buss. En upplevelse att åka med den bussen. Fung Wah hette företag. Bussen gick nere från chinatown och tog oss till Boston på några timmar.

I Boston promenerade vi sen runt i några timmar, tittade lite affärer och tittade på staden innan vi åt middag på någon irländsk restaurang. En jävligt god sallad blev det.

Efter middagen var det dags att bege sig på nya äventyr så vi åkte ut till Cape Cod där Ida (som var på au pair-skolan samma vecka som mig) hämtade oss. Vi körde till någon biograf i närheten där vi såg Love happens innan vi åkte tillbaks hem till Ida och umgicks ett tag. Filmen var väl sådär...

Nu står sömn på schemat och imorgon ska få se lite av cape cod i dagsljuset också innan vi åker tillbaks till Boston. Förhoppningsvis hinner vi njuta lite mer av Boston innan bussen tar oss tillbaks. Boston var nämligen en fruktansvärt trevlig stad, väldigt mysig.

Shipping out to Boston!

Heeeej!

Jag borde sova nu eftersom att jag ska på äventyr imorgon, så är dock inte fallet...Jag är vaken och ska titta greek och vänner innan jag somnar.

Var en rätt trevlig dag idag.

Körde J till en kompis medan P stannade hemma, hämtade sedan J igen och jag, J och P gick ut i trädgården och spelade lite fotboll.

Sedan fick vi besök i huset. Vänner till M och JJ var på besök från Australien, bodde i New York men tog sig ut hit för middag ikväll...

Var rätt trevligt.

Imorgon ska jag i alla fall till Boston. Efter en helvetes massa om och men så åker vi till slut...Egentligen skulle vi varit tre stycken men en i vårt följe ångrade sig för typ en timme sen. Våra bussbiljetter gick inte att avboka så vi som blev över bestämde oss för att åka ändå.

Inget hostel eller hotell har vi heller så fan vet var detta kommer sluta. Bussbiljetter har vi i alla fall, fan vet. Kanske åker upp där utan packning...Känns som ett litet äventyr jag kommer göra typ en gång så att....
Förhoppningsvis träffar vi i alla fall Ida från au pair skolan där uppe...Natten får väl spenderas på starbucks och biografen...

Ha det bra, hörs möjligtvis på söndag...Då är i alla fall våra bussbiljetter hem bokade...

Good morning USA!

hEJ!

Måste skriva ett morgoninlägg idag. Har ju kommit fram till att jag knappt kommer blogga under min tid i Kalifornien så jag kommer därför publicera mer än ett inlägg vissa dagar de närmsta två veckorna, så att jag har bloggat i snitt ett inlägg om dagen under min tid i USA ni vet...

Var uppe med tuppen imorse, 06:20 och lagade frukost åt barnen, passade på att äta min egen frukost också.
När de sedan var ombytta och klara så körde jag dem till skolan denna ljuvliga morgon. På sitt sätt så älskar jag morgnar, de är så rofyllda eller vad man ska säga, orörda och härliga. En bitter kyla som trots allt är rätt behaglig i solljuset. Ja så var morgonen idag i alla fall. Kanske inte likadant alltid men jag tycker faktiskt alltid att morgonen är rätt härlig. Å andra sidan inte sagt att jag tycker det är så skönt att gå upp. För det gör jag oftast inte.

Efter att ha skött lite enklare sysslor och surfat lite här på nätet ska jag nu ta igen lite sömn. Först ska jag dock se ett avsnitt Greek här framför datorn i sängen i mitt behagligt svala rum.

Lotta undrade om det kommer några nya serier här och om där är några jag tänkt se...Hmm, tuff fråga, får tänka på den ett tag.

Vet ni vad? Vampyrfilmen med Megan Fox, Jennifer´s body, har ni hört om den? I vilket fall som helst, oavsett om ni hört om den eller ej. Den har fått mycket uppmärksamhet här borta i USA och idag har den premiär...Vet ni när den har premiär i Sverige? I november, haha. Nästan värt att se den här bara för det... 


She´s cheer captain and I´m on the bleachers

God kväll...

Känns som att det varit en rätt bra dag.

Hämtade barnen på skolan och efter lite mellanmål så körde vi hem till deras kompis M för att gå runt i deras område och sälja tidningar för deras skola. Det var meningen att jag skulle gå med dem eftersom att M (mamman här i detta huset M och inte kompisen M) inte vill att de går ensamma. J kom i alla fall på att han inte hade vad han behövde så vi struntade i att sälja. Istället stannade vi hos Mark (även jag) och spelade wiffle ball, eller vi kanske spelade baseboll med plastboll och plastslagträ. Efter lite fusk från barnens sida så förlorade jag till slut och vi var tvugna att lämna.

Hem igen och då kom en annan kompis till vårt hus, de lekte lite tillsammans innan jag körde de alla till träningen. Deras träningar ser väldigt roliga ut nu och jag vill också spela fotboll. För att svara på Lottas fråga så är svaret: Jaa, det brukar ställa in träningar så fort det regnar lite, helmesigt.

Efter träningen körde vi hem och åt tillsammans då M och JJ är i NY ikväll. Vi åt i alla fall min asiatiska kyckling rätt, mycket god. Fyllde precis på med lite cheesecake dessutom :D Nu är tyvärr cheesecaken slut...

Barnen gjorde sen färdigt sina läxor och duschade innan de gick och lade sig. Jag sitter fortfarand framför teven och väntar på M och JJ men jag får nog ta mig till sängs snart, ska tydligen jobba morgon imorgon eftersom att föräldrarna är ute och svirar idag. Det betyder att jag börjar 06:20 istället för 14:00, skoj...

För att svara på pappas fråga, så är jag nästan botad, shoppar knappt alls längre. Istället sparar jag till Kalifornien...Jag är rätt duktig nu.

En snabb fundering innan jag säger god natt...Jag har börjat se serien Greek nu, som handlar om livet på college. Fy fan vad det ser roligt att studera på college i USA, givetvis är det ju långt ifrån så som det ser ut där men men...Synd att det är så jävla dyrt, någon som vill finansiera?

God natt

You make me wanna lose control

Heeej!

Så ja, då har man hittat boende i New York nästa sommar :D Ska väl bara till att man hittar ett jobb också :)

Och nej, det var inte så drygt svar pappa...

Ännu en dag avklarad, varit lite drygt idag också. Jag närmar ju mig hemresan med stormsteg och nu skulle det vara rätt skönt att vara klar här. Men men, två veckor på lördag, sen flyger jag till San Francisco. Oh, måste förresten komma på hur fan jag ska ta mig till flygplatsen den morgonen, verkar som att det är för tidigt för att mina värdföräldrar ska kunna köra mig. Flyget går 09:05 från JFK så jag måste ju vara där absolut senast 08:00. Just nu lutar det att ta tåg från Stamford 05:03 till New York och sedan buss till JFK. Fast hur kommer jag då till Stamford? Kanske får åka in och spendera natten i New York istället...Vill helst inte bränna för mycket pengar på transport till flygplatsen.

Har annars varit en ganska vanlig dag. Skola, läxor och fotbollsträning.

För en gångs skull så tränade barnen faktiskt trots att det regnade. Annars brukar man ju ställa in alla träningar så fort det bara droppar lite, men inte idag alltså. Regnade dessutom rätt friskt. Satt i bilen och blev lite avundsjuk när jag tittade på. Fotbollsträning i regn kan vara riktigt roligt. Ser väldigt mycket fram emot att börja lira fotboll igen när jag kommer hem..

Har inte så mycket mer att rapportera idag.

Nu ska jag käka lite cheesecake och titta lite på tv. Hittade en ny serie igår förresten, eller inte ny, men ny för mig. Greek hette den i alla fall. Ganska bra, men ikväll blir det nog vänner istället...

You heard that I was trouble but you couldn´t resist

Hej hej!

Idag har det varit en ny dag, barnen var på bra humör idag. Bättre än på länge, de tyckte nog det var skönt att inte ha någon fotbollsträning eller något annat att göra idag. De tog med sig en kompis hem direkt efter skolan idag och lekte ett tag. Sedan gjorde de sina läxor och åt lite innan de lekte igen. Har varit en enkel dag och även om min rygg har värkt lite nu ikväll så har det varit en bra dag. Nu undrar ni kanske varför min rygg värkte? Ibland kan ju en rygg värka utan anledning. Så var inte fallet idag. Min rygg värkte eftersom att jag lagat mat hela eftermiddagen idag, typ tre-fyra timmar i sträck. Med min andra sysslor så gjorde det att jag knappt satt ner på fyra-fem timmar. Kan väl säga att sitta typ är det enda jag gör annars. Sitta och titta på barnens tv-spel till exempel. I alla fall, lagade först en liten kycklingrätt med tomat och bacon som jag ska frysa in så att vi har något snabbt att värma efter barnens fotbollsträningar. Sedan lagade jag lite stekt ris med kyckling och grönsaker för samma syfte. Efter det lagade jag min asiatiska kycklingrätt med det där citrongräset, återigen för samma syfte. Efter det var det dags att laga den mat de skulle äta idag, stek, pasta, grönsaker och sås. När det var klart behövde tvätten och annat skötas sen fick jag laga lite mat åt oss vuxna också.

Så jag har bokstavligen lagat mat hela dagen...

Läste min systers blogg, där hon "hyllade" våra föräldrar lite. Faktum är att jag gjorde samma sak förra veckan, trots det ska jag hylla dem igen. Ni förstår, jag uppskattade min familj redan tidigare men sen jag kom till USA så uppskattar jag min familj så mycket mer än tidigare. Min syster skrev med sina ord lite vad jag känner så därför snor jag hennes inlägg och kopierar in det här på min blogg så att jag ännu en gång fått uttryck min uppskattan för min familj, känns bra att göra det ibland. Det här med känslor kan vara svårt att omvandla till ord, därför blev det ju enkelt att sno syrrans blogg :D


"Hade ett otroligt givande samtal med min kära Mamma igår.. äntligen ngn som förstod, precis vad jag menar & känner. Det kändes otroligt skönt att få prata av sig & känna att hon verkligen förstod mig. Min fina lilla Mamma.. vad skulle jag göra utan henne?
Tänk att hon skulle vara den som verkligen förstod. Men, kanske är det inte så konstigt.. jag är trots allt hennes dotter..

När jag skriver om att jag hittat på ngt med min Mamma & därefter hyllar henne litegrann.. så känner jag ibland en sorts skuld gentemot Pappa.. för att jag inte skriver på samma vis om honom.
Jag vet att det är löjligt, för jag vet att min Pappa vet att han är den bästa Pappan man kan tänka sig ( Ja jag vet jag har ingen annan.. ) No doubt about it! Men jag vill iaf skriva lite om det nu. Så att det på ngt vis blir rättvist..

Jag väljer att göra detta med hjälp utav en bild:



"Jo, den är på mig & Lillebror.

Denna bild valde jag eftersom den representerar ett utav de allra finaste minnena i mitt liv. Usa med familjen. En resa vi kunde göra tack vare Pappa.

För detta & det faktum att han alltid ställer upp för oss så är jag honom evigt tacksam. & stolt. Framförallt är jag så otroligt stolt över min Pappa, Mamma & min Lillebror. Alla utgör dom en unik & alldeles speciell del i mitt liv. Min familj är utan tvekan det jag värdesätter mest här i livet. För oavsett vad jag hittat på, var jag än befunnit mig i livet så har jag alltid vetat att dom finns där för mig & stöttar mig. Kanske har jag inte alltid förtjänat det, men jag försöker att gottgöra det nu. Jag försöker verkligen att vara en snäll dotter :)

Så med detta vill jag alltså få sagt det som är ganska så klart. GUD VAD JAG ÄLSKAR ER! <3. Det är ni som får mig att orka när livet känns tomt. Tack för att ni finns!"

Det var min systers ord, av vilka jag delar de flesta. Får räcka för idag, som vanligt mycket text. Kom på för någon dag sen att där inte kan finnas någon annan i bloggvärlden som skrivit fler ord i sin blogg sen 4 oktober förra året än vad jag har gjort...
Över 300 blogginlägg senare och jag kan fortfarande inte skriva korta inlägg...Bloggen har dock varit en skön tillflykt under mitt år. Inte så många att gnälla av sig på, så blogget har fått vara min "go to guy"

God natt på er i alla fall.


Spoiled little LA-girl, you´re just a LA-girl

God dag.

Tillbaks till jobb idag efter helgens äventyr...

Usch, varje arbetsdag såå längtar jag bara heeem.

Ännu mer uusch är hur mycket jag kommer sakna New York. Kunde jag inte hittat ett riktigt jobb här och bott i city?

Igår i Central Park så såg jag massa pappor som kastade baseboll med deras söner...Jag kan verkligen se mig själv göra samma sak om femton år. Jag tror att jag utan tvekan hade kunnat bo i New York. Drömmen till att börja med hade varit att hitta typ ett säsongsjobb här...Åkt tillbaks här i April (efter jag fyllt 21!) och kommit hem igen i Augusti. Blir jag rik, så rik så att man typ bara kan ha en lägenhet ståendes någonstans så ska jag lätt ha en lägenhet i New York, kanske inte bo här året om men i alla fall.

Jajaja, tillbaks till verkligheten.

Denna dagen är strax över den med och dagarna bara flyger förbi måste jag säga.

Hämtade barnen på skolan, även idag var de lite tjuriga och ingen av dem ville egentligen träna fotboll. Det gjorde dem i alla fall, så jag fick stanna kvar och titta på träningen. M vill att jag stannar kvar och tittar så att jag kan rapportera till henne.

Efter det körde vi hem och de gjorde sina läxor och duschade sedan åt hela familjen middag tillsammans. Så kan man väl sammanfatta min dag idag.

Har varit mycket tyst på arbetsfronten, illa. Måste verkligen hitta ett jobb. Det skulle verkligen underlätta min hemkomst. Inga nya jobb att söka heller...

God natt på er i alla fall. Nu är det en bra bit under 50 dagar tills jag kommer hem.

VMA 09

Fy, sitter och tittar på MTV Video Music Awards nu, fick ju ett smakprov tidigare så får ju ta mig en titt nu.

Tänker mest att det var lite synd att jag inte stannade kvar i New York och folkmassan ett tag.

Kunde ju fått sett en himla massa kändisar.

Adam Brody och Megan Fox för att nämna några...

Hade varit rätt coolt så det stör mig faktiskt lite, hade ju trots allt "bara" behövt vänta drygt två timmar :D

Can´t touch this

God kväll...

Har varit en händelserik dag i bötte liv idag...

Började med att jag fick gå upp tidigt idag, redan klockan 08:30.

Gjorde mig klar och promenerade till stationen där jag tog tåget till NY. Där skulle vi ha au pair möte idag. Ja du, herrejävlar. Fy för vad många au pairer där var.
Hittade min grupp i alla fall och det blev dags för skattjakt. Vi fick springa genom New York och leta efter saker och svara på frågor. Var rätt kul faktiskt, vi hittade dessutom världens bästa hjälp på Macy´s. Vi frågade en av de som jobbade där om frågorna vi skulle svara. Det slutade med att hon tog vårt papper, letade upp svar på internet, ringde allt alla, sprang genom hela affären och till och med ut från Macy´s för att hitta vad vi behövde. Tyvärr hjälpte det inte då vi bara blev fyra eller femma. Vann ett par örhängen gjorde jag i alla fall :) Fick sedan bytat dem till ett Starbuckskort.

Efter skattjakten gick vi och käkade, eller jag käkade inte men i alla fall. Sen skulle vi möta en av mina vänners vän som tydligen stod utanför Radio City Music Hall där MTV:s Video Music Awards hålls nu ikväll. Där behövde vi inte stå innan vi fick sett vår första kändis. OCH GISSA VEM DET VAR? Fan i mig ingen mindre än Leighton Meester (Blair i Gossip Girl). Helt sjukt med tanke på att jag tjatat om det i bloggen halva året:P

Tyvärr har jag inget foto på henne, allt hände så fort så jag uppfattade knappt att det var hon.

Efter det lämnade mina vänner mig så jag fick ensam se Taylor Swift uppträda, hon sjöng you belong with me. Var väldigt bra faktiskt, en liten upplevelse eftersom att jag mest hamnat här på chans.

Tog mig sedan en sväng i Central Park, gick en bra bit faktiskt. Som jag älskar den parken alltså. Så full med liv och rörelse såna här varma och soliga helgdagar som idag. En väldigt vacker park.
Åkte därefter ner till Ground Zero och tittade på den minnestavlan, var fullt med blommor och ljus. Mycket sorgligt. Har sett Ground Zero en massa gånger nu och varenda gång jag är där nere så tittar jag ut i den tomma luften där tornen en gång stod. Har så otroligt svårt att förstå vad som hänt, fortfarande fattar jag inte att där en gång stod två fantastiska torn. En massa andra byggnader stod där ju också förstås men dem glöms ju ganska lätt bort även om de mötte samma öde som World Trade Center 1 och 2.

Därefter åkte jag tillbaks till Radio City Music Hall i hopp om att se någon kändis till men då var där så mycket folk att jag inte pallade...Fick i alla fall sett Leighton och Taylor. Ska slänga upp en bild på Taylor här under...



Yankees-Rays at Yankee Stadium

Taylor Swift



Central Park

9/11 Memorial

I have five clocks in my life and only one has the time right

God kväll...

Får tacka Lotta för hennes cheesecake-recept. Får dock prova det en annan dag, har redan provat att göra en cheesecake idag och är efter lite cheesecake och burger king löjligt mätt. Får nog ta tag i mina sit-ups igen.

Jaa, idag njöt jag av lite sovmorgon (som vilken dag som helst), efter att ha sovit ut ett tag så gick jag upp och gjorde mig en lite omelett medan jag såg Spurs-United. Väldigt underhållande match, som United dessutom vann. Kul att se hur bra United var men även Tottenham bjöd upp till dans. Första halvlek var fenomenal, man kan förresten undra hur bra Wayne Rooney kommer bli.

I andra halvlek passade jag på att baka lite cheesecake, jag hade ju lovat P och hittade ett recept igår så att..
Har aldrig bakat cheesecake för och blev lite förundrar över hur lätt det faktiskt var. Provade att laga en cheesecake med vit choklad och varm blåbärssås. Blev mycket gott måste jag säga, blåbärssåsen gjorde susen. Föredrar dock vanlig cheesecake. Är för övrigt fortfarande så mätt att jag skulle kunna kräka lite grann.

Efter matchen tog jag tag i mig själv och stack till New York. Märkte när jag kom dit att det regnade lite så det blev en ganska snabb runda idag. Gick runt någon timme innan jag käkade på Burger King och åkte hem igen. Lät nästan lite deprimerande... Jag är i alla fall stark nu, handlar ingenting, känner inte ens någon lust till att handla. Spara, spara spara. Måste spara till Kalifornien och när jag kommer hem därifrån ska jag sen bränna alla extrapengar på min sista New York-shopping.

Märkligt, tänkte lite på tåget och kom fram till att livet kan vara lite märkligt. Det är idag mindre än fem veckor sen jag lämnade familjen i Miami. Idag var jag i New York City och om tre veckor är jag i San Francisco och ytterligare fyra veckor efter det är jag tillbaks i lilla Landskrona efter nästan 400 dagar i USA där jag fått uppleva en himla massa och sett en massa nya platser som Minneapolis, St Paul, New York, Boston (om vi nu kommer dit nästa helg), Miami, Key West, Orlando, San Francisco, Washington D.C, Hollywood, Santa Barbara, San Diego, Grand Canyon, Las Vegas m.m

Ja, känns lite märkligt. Det börjar närma sig hemkomst och jag blir lite mer tankspridd för var dag som går...

Imorgon är det au pair-möte i New York, någon skattjakt...Med au pairer från Connecticut, New Jersey och New York...Skoj...

You might be a big fish in a little pond

God kväll...

Har återigen varit en stilla fredag och jag har låtit tankarna vandra iväg en stund till fredagar i framtiden.

Var meningen att jag skulle gått på bio idag men en del av mitt sällskap behövde jobba lite extra då hennes värdunge försökt sälja droger så hon behövde hålla "close watch over him"

Var på bra humör idag, höll tills att jag hämtade barnen, för som vanligt nu för tiden så skulle de ju bråka med varandra, ingen har fel och de argumenterar om allt samt samarbetar inte alls i hemmet när vi ber dem göra saker,  utan allt tar en jäkla tid. Ah, ja jag höll modet uppe i alla fall men det var ändå rätt skönt att jag fick köra dem till en kompis så att jag fick lite extra fritid.

Hämtade sedan upp dem också och när JJ kommit hem åt vi alla middag tillsammans samt hade en god efterrätt (äpplepaj med glass och grädde).

Därefter såg vi Derek Jeter i New York Yankees sätta historisk rekord när han fick sin 2722 träff och därmed hamnade överst på listan över personer med flest träffar i New York Yankees historia. Ytterligare en grej man kan komma ihåg med 9/11.

Ja, det har ju varit 9/11 idag, har ju inte märkts så mycket måste jag säga. Sett lite dokumentärer och annat på tv. Yankees spelade i speciella kepsar till exempel samt hade någon speciell invigning. Flaggats på halv stång har det också gjort så det är väl klart att man märkt det lite. Fast inte särskilt mycket :)

Får kanske ta mig ner till ground zero imorgon och se hur där ser ut...

Ja, det blir New York imorgon. Spurs-United först sen "the big apple"

Någon som vet ett gott/enkelt recept på cheesecake? Jag har nämligen lovat P att baka det en dag. Har dessutom lovat dem att laga köttbullar och hemlagad sås. Så det behöver jag också hjälp med.

God natt.

I´m your biggest fan, I follow you until you love me

Lady GaGa har tydligen någon ny låt som spelas på radion här borta nu...Mycket bra...

Idag har det inte varit lika frustrerande som igår, gissar att jag var på lite sämre humör igår.

Hämtade barnen idag efter att ha varit i affären och försökt hitta "lemongrass". Hade själv inte någon aning om vad det var så jag frågade någon i butiken och det krävdes tre eller fyra personer för att reda ut vad jag ville ha. Nu vet jag hur det ser ut men jag vet ändå inte vad det är, har inte hittat något svenskt ord för det ännu.

Ni där hemma kan kanske hjälpa mig, tydligen vanligt i Asien, ser lite ut som ett mellanting mellan pinnan/grenar och purjolök, salladslök. Det är alltså avlångt och runt...Lite så där träig konsistens och typ någon lite halv brun färg, inte riktigt brun men ändå brun. Något mellanting mellan färglös och brun...Allting har väl färg i och för sig. Mycket rörig beskrivning, jag förstår...Men men, försök att lista ut det om ni kan. Tydligen inte bra att äta i för stora mängder utan ska bara användas för smaksättning.

Efter att barnen gjort sina läxor körde jag sedan dem till en vän där de lekte ett tag innan jag hämtade upp dem och vännen igen. De var här och lekte ett tag vilket innebar att jag också fick leka. Jag fick ha ett svärd och de tre hade pistoler, sen skulle jag försöka döda dem, eller infektera dem faktiskt för mitt svärd var infekterat.

När vännen sen åkt hem och familjen (JJ) kommit hem så började jag med maten, lagade bara enkla kycklingbröst, grönsaker och pasta åt barnen medan det var dags att prova nytt recept åt oss vuxna idag.

Stekte lite tunnt skuren kycklingfilé i jordnötsolja, saltade och pepprade. Blandade i det här okända lemongrass, vitlök, vårlök/salladslök och ingefära, stekte det ett tag tillsammans.  Föredras att använda wokpanna. Sedan blandade du i lite kycklingbuljong och lite asiatiska mixer, asian fish sauce stod det i min bok men jag körde på lite soya, asian fish sauce samt oyster sauce. Toppa sedan med lite mynta och servera med ris. Jävligt gott och ganska enkelt.

Tisdagens recept kan jag också skriva ut här eftersom syster bad om det...

Ta en helt vanlig fläskfilé (rulle, ej smaksatt) och olja in den, salta och peppra den samt gnid in den i chilipulver. Stek den lätt så att den får färg på alla sidor. Flytta över den till ugnssäker panna, låg sådan och kör in i ugnen på ca 230 grader i 15-20 min. Spara resterna från pannan.

När fläskfilén är klar flyttar du den till skärbräda eller liknande och täcker den med aluminiumfolie. Låt den vila där i tio minuter medans ni under tiden slänger i lite majs i pannan ni använde tidigare. Steker dem tillsammans med lite kummin i ett par minuter. Ta bort från plattan/värmen och blanda i lite gullök, hackad tomat, limesaft och koriander. Till detta kan ni servera klyftpotatis gjorda av sötpotatis istället för vanlig potatis. Skala och hacka potatisen, placera på ungssäker form, olja, salta och peppra. Kör in dem i ugnen tillsammans med fläskfilén, vänd dem efter halva tiden.

Så då har ni alltså fått två recept idag och jag tackar för mig...

Efter vidare forskning visade det sig att lemongrass betyder...Citrongräs, vem hade gissat att det faktiskt översattes rent av? Inte jag i alla fall, kanske jag inte är så utbildad på köksord (på svenska) som jag bör vara...


Will your system be alright when you dream of home tonight...

God kväll...

Har inte varit någon särskilt tung dag men jag längtar ofta hem de dagar jag jobbar...

Bara trött på att gå här och dra mestadels, börjar reta mig allt mer på allt som händer omkring mig och skulle mest vilja hem. Exempelvis, att barnen aldrig, aldrig, aldrig svarar när man ber dem göra någonting är väldigt irriterande...Att J inte kan använda kniv och gaffel utan ofta använder händerna när han äter och sölar ner överallt är väldigt irriterande...Att P kör huvudet fullproppat med mat och sedan smaskar är irriterande. Att springa och plocka upp allting som de bara slänger överallt är irriterande...

Nej vi får sluta gnälla, jag har bara haft en lite dryg dag och ungarna är goa, jag gillar dem...De är bra barn men jag är bara lite frustrerad för tillfället.

I vilket fall, fick mig ett gott skratt när jag läste Leffes kommentar. Anklagar mig för att vara en liten syrk gör han, dessutom passar han på att håna mig för att Fram är på väg upp. Han fortsätter sedan med att säga att han ska dränka mig i sås, nästan i alla fall. Jag tolkade det som det när han skrev att jag kunde få bada och snorkla i sås.

Mycket underhållande, om någon inte skulle känna vår släkt så får vi väl förtydliga att hela detta lilla utspel, från bägges håll (hoppas vi i alla fall ;P) är på skämt. Så att vi inte skrämmer någon alltså.

Slapp följa med till barnens träning idag så har knappt jobbat idag. Har varit en lugn dag men som sagt, jag vill hem...

I have to laugh when she reveals me

Hej hej...

Långhelgen var över så idag var det tillbaks till skolan igen för ungarna...

Det betyder också att det var en vanlig arbetsdag för mig igen...

Vilket också betyder min oerhört sköna sovmorgon...

Lämnade huset vid 14 för att hämta barnen idag, men innan det hade jag faktiskt varit lite flitig...Trots att jag inte gick upp före 11:30 så hann jag med att leka med datorn, duscha, äta frukost, städa, tvätta och laga mat till barnen, både för idag och imorgon... Lagade lite köttfärssås som är lätt att värma efter den sena träningen imorgon, lagade också lammkotletter som de åt idag. Fan vad jag är duktig nu alltså, kanske kan söka jobb som kock när jag kommer hem, hahaha.

Jaa, dagen har annars mest handlat om träning och läxor, det är i princip allt de har hunnit med så att.

Ikväll lagade jag sen lite mer mat, fast då åt oss vuxna. Provade ett nytt recept idag som blev mycket lyckat måste jag säga.

Chili-fläskfilé med ugnsbakade sötpotatis (typ hemmagjorda pommes fast gjorda på sötpotatis) med en underbart god hemmagjord salsa bestående av lök, tomat, lime och majs. Till det serverade jag bara lite grönsaker. Blev grymt god, underbar kombination av sötpotatis, kryddig fläskfilé och salsan...
Enkelt som tusan dessutom

Efter det har vi sett lite på kommisarie morse eftertagare, kommisarie lewis kanske serien heter. Har också sett Yankees vinna ännu en dramatisk match idag.

XOXO

Can we be perfect?

Även om min far inte hade klarat att se en hel baseboll-match så klarade jag det. Var väldigt roligt faktiskt, har varit en bra dag idag.

För er som inte vet det så är det Labor Day i USA idag, röd dag och många är lediga.

Imorse tog hela familjen sig upp och efter att jag meddelat barnen om dagens surprise så begav vi oss alla till en diner i Stamford där vi träffade några av familjens vänner och käkade brunch/frukost.

När den var avklarad så släppte M av männen i familjen på stationen i Stamford och vi tog oss därifrån till Yankee Stadium i Bronx. Där såg vi matchen New York Yankees mot Tampa Bay Rays, en upplevelse, det måste jag säga. Fantastisk stadium och härlig atmosfär. En bra match dessutom även om jag hade velat se lite fler poäng och någon home-run till. Efter mycket bra insats från bägge lagens "pitchers" så stod det 1-1 i den åttonde inningen när det var Yankees tur att slå. Det ska väl dock erkännas att det var lite småsegt i någon inning där i mitten. Avslutningen på matchen var i alla fall fenomenal, i den åttonde inningen tog Yankees tag i matchen och slog hem några löpningar och gick där med upp i betryggande ledning med 4-1. Matchen avslutades sen elegant av legendaren Mariano Rivera som stängde matchen för Yankees.

En home-run fick jag se idag, lite synd att det inte var fler. Framför allt eftersom att matchens enda home-run gjordes av bortalaget. Var alltså en trevlig upplevelse och barnen verkade njuta av det även om P nästan somnade i mitten av matchen. Efter att matchen avslutats på ett lite dramatiskt sätt så trodde vi kanske att dramat var över. Då hade vi dock fel, när vi kommer ut från stadion och går mot tågstationen så hamnade vi i väldigt mycket mer drama än vad vi önskat. Usch, var rätt otäckt där ett tag. Vi hamnade mitt i ett gängslagsmål där de slogs och sparkades hejvilt, kastades flaskor, soptunnor, slog varandra med metallrör och högg varandra med skruvmejslar.

De var ju aldrig ute efter oss men vi fick ju inte direkt förr oss att stanna och titta utan vi sprang för livet istället, de hade inte brytt sig en sekund om de huggt någon oskyldig. Lite smått orolig hann man ju bli, framför allt när vi hade två 11-åringar med oss. Vid ett tillfälle hade de stod två killar och slog på varandra, den ena med skruvmejsel, ungefär en meter ifrån oss. Då var man ju lite lätt rädd. Vi nådde i alla fall stationen ungefär samtidigt som polisen fått nys om vad som pågick och rusade mot platsen. Undrar hur det gick för dem, vi såg bara ca fem poliser och en hund. Däremot var det kanske 30-40 gängmedlemmar.

Vi kom undan och hem säkert i alla fall, barnen var lite chockade men vi klarade oss åtminstone.

Efter en middag här hemma ikväll så åkte jag sedan och mötte Taylah och Tina för en kaffe/glass så jag måste säga att det har varit en bra dag.
Jag är mycket nöjd över att barnen gillade min överraskning.

It´s all in my mind

Just det glömde ju berätta om kniven i ryggen innan...Det skulle ju bli den viktigaste delen av mitt förra inlägg men jag glömde helt att berätta om förräderiet innan.

Pratade ju som sagt med mina föräldrar tidigare idag...
Det börjar ju närma sig hemkomst så det spånades ju lite om vad vi skulle hitta på när jag kom hem igen...

Vi har tidigare pratat om att vi ska ut och äta med släkten första helgen jag är hemma, låter ju bra tycker jag...

Om det nu inte vore för Farbror Leif...

Farbror Leif har nämligen fått för sig att åka till Madrid den veckan jag kommer hem...

Jo så är det, när jag kommer hem så är han i Madrid. FY VAD ILLA! Alltså kan ni förstå hur jag känner? Det kommer ta lång tid för mig att dra ut den kniven. Sitter djupt som satan, men han är ju också en stark man den där leffe. Usch, krossat mitt hjärta har han gjort och det ska han veta. Madrid betyder alltså mer för leffe än vad jag gör, han har ju säkerligen planerat denna resa med en avsikt...Att fly Björn givetvis... Utan tvekan att han har valt datum själv...Detta samtidigt som hans fru planerar att dra in på såsen vid släktmiddagar...Alltså fy, vad ska man säga om dessa hemska människor?! Är det inte skamligt?

Tur att man har andra nära och kära som faktiskt bryr sig, det är det enda jag kan säga.

Här har ni en bild på honom, jaa han har inget namn för mig längre...Han är enbart ett ting, en varelse. För musen över bilden för bildtext...

Ser ni hur han smider planerna redan här?

You go ahead and tell your friends I am losing touch

Hej!

Har varit en seg söndag idag och hela helgen har väl egentligen varit rätt seg.

Tänkte ta mig till New York idag men jag orkade helt enkelt inte. Vaknade och kände inte alls för New York så jag skippade det.

Pratade en god stund med mina föräldrar på Skype istället. Var skönt att prata med dem idag, nedräkningen för min hemkomst har börjat och då vill jag mest åka hem men men, är ju fortfarande en del roligt kvar att göra här, viktigt att jag inte glömmer bort det.

Efter att ha pratat med mina föräldrar provade jag också att ringa mormor men fick inget svar där heller, så jag ringde gurra istället och pratade med honom ett tag. Har ju faktiskt inte pratat med någon förutom Norén på snart ett år och då mitt år snart är slut och jag har minuter kvar på telefonkortet tänkte jag använda dem. Ringde alltså gurra och pratade med honom vilket var skoj, provade också ringa norén men fick inget svar så istället ringde jag Åhgren och pratade med honom ett tag också.

Fick höra lite skvaller om Landskrona och fick även veta att mycket är sig likt förr, på gott och ont.

Efter att ha sett lite på filmen click på tv så tog jag mig upp i duschen och promenerade sedan till Panera Bread för en god karamellatté denna söndag.

Nu blir det lugnt resten av kvällen också, lite uppladdning för Yankees imorgon. Det ska bli sjukt skoj. Roligt att ge något barnen, vet att de verkligen kommer älska vad de ska få uppleva (de vet ännu inte vad det är vi ska göra) och efter morgondagens match kommer jag att ha sett samtliga av de fyra största amerikanska sporterna live. Basket, Amerikansk fotboll och hockey såg jag i Minnesota och nu kommer jag alltså få se baseboll imorgon.

Tack och hej

You gotta feel it

Hej...

Idag har det varit fotboll för hela slanten. Trots att vi lämnade vid 11 och var hemma strax innan tjugo så har jag bara sett barnen spela två matcher idag. En förlust och en oavgjord blev det där den oavgjorda matchen var ganska spännande faktiskt. Dock förundras jag alltid över kvaliteten när detta Everton spelar.

Imorgon har de i alla fall chans till revansch då de spelar två nya matcher. Då får de dock klara sig utan mitt stöd, jag hade tänkt ta mig till New York imorgon men man vet aldrig vad som händer. Kanske jag är lite för trött eller kanske mitt samtal med mor och far på skype tar länge tid än väntat. Har ju dessutom inte råd att spendera särskilt mycket pengar där så det kan inte bli någon shopping, varken julklappar eller annat. Däremot klarar man ju sig rätt bra i Central Park någon timme. Har ju ännu inte utforskat hela den parken ännu och det börjar ju bli lite tidsnöd nu. Fyra veckor från nu är jag ett par hundra mil härifrån då jag befinner mig San Francisco, ska bli mycket skönt.

Fick jobba lite när vi kom hem från fotbollen idag. M och JJ ville vara ute och svira lite längre än barnen idag. Eller rättare sagt, barnen behövde lite sömn inför morgondagen så de fick komma hem lite tidigare från partyt de alla var på medan JJ och M stannar lite längre.

Grattis Sverige idag förresten. VM-hoppet lever lite grann igen.

And all our hopes

God kväll...

Jodå så att. Kan väl börja dagens inlägg med en liten fråga.

Min syster skrev "inget att spilla sur mjölk över" i sin blogg och jag kommenterade detta utan omsvep. Förstod inte att där var något konstigt med meningen förrän min syster och min far sade att poängen med citatet var ju att någon hade sagt fel.

Då undrar jag om jag är helt ute och cyklar? Jag är nämligen rätt säker på att jag hört just det uttrycket förr men det har jag kanske inte?

På tal om uttryck, någon som hört uttrycket "mörkt som ett smearsel förr? Det uttrycket fick jag lära mig under vår lilla rundtripp i USA för några veckor sen.

Har varit en stilla fredag idag, eller nej va fan. Det är ju precis tvärt emot vad det har varit. Barnen har varit sjukligt arga idag och bråkat ungefär hela eftermiddagen och hela kvällen. Ja, sen de kom hem från skolan i princip. J var tjurig direkt och skulle inte göra mycket man bad honom om medan P faktiskt var duktig och snäll. När P sedan tog upp och tittade på shampooflaskan som J lagt i fåtöljen och jag därefter bad honom att lägga tillbaks shampoot på bänken i köket så blev han så arg att han började gråta eftersom att han fick flytta den 1 meter och J 1 meter istället för att J flyttade den 2 meter eftersom att han lagt den i fåtöljen. P tyckte nämligen att J hade utnyttjat honom trots att J inte hade många fingrar med i det spelet. Därefter bråkade de sedan med varandra konstant. Helt sjukt...

Vi hann i alla fall med lite fotboll mellan allt bråk innan de åt middag och lugnade ner sig innan två vänner kom på besök.

Efter att barnen lagt sig var det i alla fall lugna gatan och en trevlig film sågs efter en god middag,

Imorgon ska jag med och titta när barnen spelar fotbollsturnering, får ju passa på att titta lite när dem spelar innan jag åker hem. På kvällen vet jag inte vad som händer, vet ej när vi kommer hem så.
Söndag blir det New York skulle jag tro och på måndag då det är Labor Day så blir det New York Yankees.

Fick förresten två svar imorse på mina jobbansökningar från igår. Stadium i hbg och Rockaden klarade sig tyvärr utan mig.

Har fortsatt skicka in en massa jobbansökningar idag. Infarten, Kvantum, Statoil, City Gross, H&M, Team Sportia och MQ i Lund, Helsingborg, Väla och Malmö. Lite andra företag har också mottagit min ansökan så nu får vi väl bara hoppas på det bästa.

Part of a system, I am

God kväll...

För guds skull morgon i Sverige redan.

Blev ett mycket sent inlägg idag och jag försöka sova snart.

Har suttit uppe de senaste timmarna och letat lite jobb samt även skickat in lite jobbansökningar på sina håll. Kanske inget som känns särskilt lovande men man får ju göra vad man kan.

Fotbollsträning för barnen idag så det har egentligen inte varit mycket mer än träning och läxor för deras och min del idag.

Hade tänkt ta mig till NYC i helgen och shoppa vidare mina julklappar men det får nog vänta ett tag eftersom att jag istället spenderade mina pengar på biljetter till New York Yankees på måndag.

Ska ta barnen dit som en liten avskedsgåva eller tidig julklapp eller vad jag nu kallar det. Tre biljetter till Yankees var i alla fall inte gratis så nu fick er shopping vänta ett tag.

Gudarnas, nu går det undan i alla fall. 28 dagar på lördag tills jag flyger till San Francisco.

Känns trots allt rätt skönt att ha ansökt om några jobb men kan väl hoppas på lite bättre utbud trots allt.

God morgon på er!

Am I part of the cure or am I part of the disease

Hej hopp...

Nu börjar rutinerna sätta sig även om det bara är dag tre på det nya schemat...
Imorgon/idag är det för övrigt dag tre av september, galet.

Måste säga att jag fullkomligt älskar min nya sovmorgon. Hur skönt är det inte att kunna sova till typ halv tolv varje dag. Tyvärr ger dig mig lite sömnproblem på natten då det är halvt omöjligt för mig att somna innan 02:00

Elektroniska problem i huset idag. Playstationet klabbar och tv i det stora rummet funkar inte heller.

Barnen hade ingen träning idag heller och när inga vänner fanns på plats så fick vi hitta på lite annat när de gjort sina läxor. J hade fått sina nya fotbollsskor med posten idag så det passade ju bra att vi lirade lite fotboll då.
Har nog sagt det förr men tåls att sägas igen. Herregud, har ingen kondis kvar, halvt död efter fem minuter mot ungarna.

Ikväll lagade jag en massa mat, stod i köket i två timmar. NON STOP! Nytt rekord för böttis (möjligtvis undantaget den gången jag bakade kanelbullar hemma för några år sen) Lagade lite kyckling åt barnen samtidigt som jag även lagade lite stekt ris för morgondagen då det är skönt att ha något att värma snabbt efter barnens träning. Därefter lagade jag min apelsinkyckling till oss vuxna. Har faktiskt inte så mycket emot att stå i köket idag.

På tal om köket så kan jag genast be att få tala om (riktat mot faster) att där måste stå sås på bordet vid kalkonmiddagen, annars blir det uppror. Har fan klarat mig utan hemlagad underbart god sås i snart ett år. Kör bara färdigskit här.

För att fortsätta inlägget lite och göra det långt igen (efter ca 330 blogginlägg så ger jag upp, kan inte korta ner dem) så kan jag berätta att jag tittade lite på snittbetygen för senaste antagningen till civilekonomutbildningen i Lund. 19.27/20 i snitt för mitt tänkta förstaval civilekonomi med engelsk inriktning. Får kanske läsa med spansk eller tysk inriktning istället, "bara" strax över sjutton där, men där klarade jag i alla fall gränsen för högskoleprovet. Däremot måste jag i så fall läsa spanska steg tre innan ansökning. Analytiska inriktningen (andraval) kan jag också klara med lite tur, var precis under gränsen för högskoleprovet.

Ah ja, den tiden den sorgen.

God natt

Needless to say

God afton beundrare...

Ännu en dag med de nya rutinerna avklarad idag.

Lite annorlunda från igår var det dock men fortfarande samma otroligt sköna sovmorgon. Denna sovmorgon kommer för övrigt göra att jag inte kommer palla ta mig in i gamla rutiner igen och ta mig ner i källaren och träna varje dag.
Får väl i alla fall försöka klara av lite sit-ups.

Idag var det ingen träning och utan läxor så blev barnen också fria för att leka med kompisar idag och det gjorde dem. Hade fem ungar att ta hand om här under någon timme i eftermiddags. Herregud alltså, ni ska höra som dem skriker när dem spelar sitt förbannade Halo. Helt fruktansvärt. Huvudvärk efter 3.5 minut, som tur var gick dem i alla fall ut och lekte ett tag sen vilket var skönt.

Efter att alla kompisar stuckit hem så lagade jag först mat och barnen och sedan åt oss vuxna. Ingen briljans idag inte, bara lite stek/biff.

Längtar efter min hemkomst något otroligt nu faktiskt. Vet inte vad det är men jag känner väl att det börjar närma sig (trots att det fortfarande är 50+ dagar kvar). Känns otroligt skönt att komma hem igen faktiskt även om jag oroar mig för jobbandet.

Habt ein gutes mittwoch!

Just a little bit, just a little bit

Hej...

Ny dag och nya rutiner som gällde idag. Ny dag gäller väl i och för sig varje dag men nya rutiner gäller ju inte varje dag.

Sista augusti idag och det var alltså dags för barnen att börja skolan igen efter ett långt sommarlov. Ny skola dessutom så det var väl lite spänt här i lägret.

Vad kan man säga att dem började i? Mellanstadiet? De började i alla fall sjätte klass och det innebär att man tvingas byta skola. Skolgången i USA brukar se ut så att man går 1-5 i elementary school, 6-8 i middle school och 9-12 i high school. Ofta bytar man också skola för varje stadie.

Det innebar i alla fall en del nya rutiner från dem men även några rutiner för mig.

Numera slipper jag att sköta ungarna på morgonen då M och JJ tar hand om de. M och JJ kör också barnen till skolan så det innebär att jag numera har ledigt tills jag måste hämta barnen på eftermiddag. Alltså kan man säga att jag inte börjar förrän 14:00 varje dag. Det får man ju säga att det är rätt underbart.

Mer ansvar ska det också bli för hemmet och de måste numera göra lite mer själv, så som att sätta tallriken i diskmaskinen efter maten etc. På tiden kan jag tycka.

Efter skolan gjorde de lite läxor och vi hann se första halvlek av Barclona - Sporting Gijon. Eftersom att M dessutom jobbade hemifrån idag så slapp jag även följa med på dagens fotbollsträning (som också började idag) och blev därför ledig någon timme så då passade jag på att se Zlatan knoppa in säsongens första mål i säsongens första match. Förutom målet var det väl ingen strålande insats.

Nu räcker det för mig för idag, helt otroligt att det är första september imorgon. Förutom två dagar i oktober så har jag bara september kvar att jobba nu. SKÖÖNT!

Igår kunde jag inte sova förresten, så då tänkte jag att det kanske hjälpte om jag tänkte lyckliga tankar. Så jag tänkte på hur det skulle bli att träffa alla hemma igen. Det gjorde bara det värre, blev så exalterad att jag absolut inte kunde somna :D


RSS 2.0