Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

God kväll, dagen idag då?

Jo idag så har jag tvättat, tror jag har tvättat sju jävla maskiner tvätt. Galet faktiskt?

Åt en god lunch på verandan idag igen då regnet aldrig kom in. Vaniljyogurth som jag kastade ner lite färska jordgubbar, björnbär, hallon och blåbär i. Väldigt, väldigt gott. Åt dessutom en god baguette som jag värmde lite i "mackegrillen"

Hämtade upp barnen och trodde på en normal dag idag men då berättade P att han haft lite huvudvärk till och från under skoldagen idag och att han egentligen tänkt gå hem idag igen men han var rädd för skolsystern. Vi bestämde då att det var bättre om han vilade från dagens basebollmatch. Så när vi kom hem fick J göra sina läxor och göra sig klar, vi hann också titta på United, såg faktiskt nästan hela matchen som ju slutade bra. Sen körde jag och P J till matchen, efter att A kissat i bilen trots att han varit ute helt mycket under eftermiddagen, och lämnade J där innan vi körde hem igen så att P fick lite mer vila. P verkade ju må bra och hade varit ungefär som normalt utan att ha haft huvudvärk på någon timme så då föreslog jag att han skulle göra sina läxor men oj då. Då fick han genast en fruktansvärd huvudvärk. Gick över på en minut ungefär så då föreslog jag läxor igen och oj då. Då kom huvudvärken tillbaks. Lät han titta på tv i kanske fem minuter innan jag föreslog läxor igen men oj då. Då var huvudvärken tillbaks igen, efter att han påpekat att han inte fejkade så sa jag att det var ett himla sammanträffande med tre huvudvärksattacker inom 10 minuter och samtliga kom när jag nämnde att han behövde göra läxor, så gick han till slut ut och gjorde sina läxor och sen de var klara har han mått bra. Får se hur de är imorgon, han verkar ha en lite seg huvudvärk som inte vill släppa utan kommer tillbaks lite ibland.
Innan de övriga kom hem så hann P också äta och vi tittade lite på family guy och slutet på Harry Potter igen. Imorse lekte jag, J och P Harry Potter förresten, helt normat. Där sprang vi runt med trollstavar (ja de har såna) och kastade förtrollningar på varandra. Jag var rätt snäll och försökte bara skada dem lite medan de (ungarna) försökte döda mig hela tiden.

JJ kom hem med J och en vän efter matchen och det blev rena jävla cirkusen i en halvtimme där då tre barn samt en hund och dess pipleksak lät som ett helt förbannat dagis.

Här får ni några bilder från helgen, ha det så bra.

Filip och Fredrik   Fredrik  Filip  Hela gänget, Björn Skifs, Thorsten Flinck, Filip och Fredrik

Thorsten blev lite trött i pausen så han tog en liten powernap  Bacon brothers  Björn Skifs

Det får räcka med bilder idag, håll muspekaren över bilderna för beskrivning, klicka för att få dem större. Imorgon kommer lite bilder från ett times square i skymningen.

God natt

Just the way you are

God kväll...
Klockan är nu 21:17 och jag sitter på verandan i shorts och t-shirt. Hur underbart är inte det? Solen har gått ner för ett tag sen och det är trots allt lite blåsigt idag men jag sitter ändå i shorts och t-shirt här ute och lyssnar på JJs gamla godingar. Ska också påpekas att jag är rätt frusen, det betyder alltså att det är varmt. Fem dagar i rad i shorts och t-shirt och det är bara april, vad händer i sommar tänker jag?

Jaja, imorgon ska det bli svalare iaf, och det ska regna. Men men får väl vara nöjd ändå.

Ja alla ni som undrar, Torsten var full, han såg inte full ut bara, han var full. Han snubblade för mig bokstavligen fem centimeter ifrån mig och det luktade inte helt nykert kan jag väl säga.

Idag var P som väntat hemma från skolan, så jag jobbade lite längre än vanligt imorse, sen fick jag en liten paus innan jag började jobba igen vid 11. Ah ja, var inte så farligt, vi såg på tv i princip hela dagen, såg lite Harry Potter och Austin Powers vilket ju är bra mycket bättre än vissa av de andra tecknade serierna som det också tittades på. Jag gick sen och hämtade J och när han kommit hem gjorde barnen lite läxor och vi tittade på champions league. Efter det gick vi ut i trädgården, i det underbara vädret ett tag vilket var skönt. In igen och gjorde middag åt barnen. Efteråt var det mer läxor och sen åt jag, JJ och M middag. Lite lax och crab cakes samt en god sallad intogs här på verandan i det ljuvliga vädret och här sitter jag nu kvar alltså.

Som sagt så ska jag kanske till nöjesfältet six flags här i närheten senare i maj. Fick idag höra från J att ett av six flags nöjesfälten har världens snabbast berg och dalbana. Ja och jo, det var ju fint nog det nöjesfältet jag skulle till som hade den. 0-205km/h på 3 sekundern sedan 150m rakt upp i luften (90 grader), vänder på en femöring och stupar 150 rakt ner mot marken (återigen 90 graders lutning) där man hinner med en twist innan man planar ut och färden är över. Ja, jag tänker pressa mig upp i den, verkar ju helt enormt. Sen att jag mycket väl skulle kunna göra på mig är en annan sak.

Rangers åkte precis ut ur slutspelet, synd, hade hoppats på lite hockeyfeber i stan i helgen.

Här kommer lite bilder från helgen:
Beskrivningar finns till bilderna idag, håll muspekaren över bilderna för att se beskrivningar, klicka på bilderna för att få dem större.

FN byggnaden, utan alla flaggor av någon anledning  Chrysler Building  Lite av NY från east river vid FN-huset  Grand Central

Bryant Park  Bryant park och vyn från den, den höga byggnaden är bryant park hotel. På förra bilden syntes New York City Public Library (där Carrie gifter sig i sex and the city, på denna bilden syns gatan där hon kastar blommor på Big)  En annan vy från Bryant Park  Manhattan från Hudson River

En annan vy från Bryant Park  Och en sista vy från Bryant Park  Nej förlåt, här kommer sista bilden från Bryant park

Ja, det blev ju en del bilder från Bryant park idag men så kan det bli :p

Imorgon kommer bilder från Fille och Fredde.

God natt

En timme senare:

Nej nu blir jag arg, fick precis ett sms från min kusin. De hade precis sett förbannade Brad Pitt på stan, jaja men okej. De har varit här i fem dagar och sett två kändisar. Jag har varit här i över 3 månader och kanske sett Angelina Jolie, va fan alltså. Som att jag är dömd att inte se någon kändis och alla andra ska se hur många som helst.

Right now

Nej nu klabbar jag, kom i säng i en sån där tid som kan vara riktigt härlig ibland. Det vill säga tidigt, tänkte då att jag skulle klara av bloggandet snabbt och sen se ett avsnitt av något på datorn innan ögonen fick vila för natten.

Nej då hittar jag ju alltid något intressant på det stora nätet och inte fan har jag sett något avsnitt ännu utan jag sitter nu här och har precis börjat blogga istället.

Iaf, var soligt och varmt idag men va fan gör det när jag bara varit inne hela dagen. Kanske var det min aktiva helg som tog igen sig imorse för jag gjorde i stort sett inte ett skit då, faktiskt inte. Hade ju tänkt gå till banken och komma ut lite men nej, jag "orkade" inte ta tag i mig.

Igår var det förresten såå ubervarmt att jag satt ute på terassen i shorts och t-shirt till 22:00 utan att frysa det minsta.

Precis när jag hade gjort färdigt min lunch och skulle gå ut och sätta mig i solen, äta min lunch i lugn och ro, njuta av värmen och sedan ringa mina föräldrar så ringde telefonen här hemma. P kände inte sig bra, lite ont i magen så JJ fick köra och hämta honom. Han kom hem iaf, åt en massa och vilade lite medan jag hämtade J. Det började bli dags för läxor och P som verkade må bättre fick ungefär samtidigt väldigt ont i huvudet men botade det till slut genom att sätta tryck mellan tummen och pekfingret (han hade läst att det funka). Efter läxorna så tog JJ med sig J som skulle iväg och spela basebollmatch. Tanken var att jag och P och skulle följt med, P skulle j spelat, men då P inte mådde så bra så stannade jag hemma med honom. Efter läxorna verkade han må bättre iaf och jag lagade lite mat till honom och tvättade etc medan han spelade dator och var uppe och rörde sig och lekte med ace lite. Han såg då ut att vara frisk igen under någon timme men när M, JJ och J kom hem igen så fick han en fruktansvärd huvudvärk och M fick ringa läkaren nu ikväll för att få tips (ville mest vara säker på att det inte var hjärnskakning då han slog huvudet igår) så länge det inte blir värre efter lite medicin eller så länge han inte kräks eller nåt så ska det inte vara någon fara.
Känner dock att det kan betyda en lång arbetsdag för mig imorgon då han nog inte kommer orka gå till skolan.

Så min dag har väl egentligen bestått av vård av sjukt bar. På kvällskvisten åt jag en god sallad tillsammans med lite korv, kyckling och stek som var helgens rester.

På tal om mat så har jag förresten kommit på att jag måste ta några av mina besökare till spotted pig här i NY. Är tydligen ett av Fredrik och Filips favorithak/restauranger här i the big apple. För att det inte ska bli fel så ska jag helt enkelt citera en av dem när de uttalar sig om restaurangen "Ät burgaren, ackompanjerad av deras monumentala shoe string fries. De knullar en i munnen", säger Fredrik."

Jaha, så tycker Fredrik iaf.

Jaja har en massa roliga helger framför mig nu, om nästa helg är helg 1 så ser det ut så här just nu.

Helg 1: Martin och Emma samt Malin och Kamilla

Helg 2: Malin och Kamilla samt The Killers och eventuellt Woodbury

Helg 3: VIP-gäster på söndagsparty med Filip och Fredrik

Helg 4: Coldplay

Helg 5: Six Flags (stort nöjesfält)

Därefter är det mitt i allt juni.

Jaa, hade man bara haft besök varje helg så kunde man ju bott i NY för alltid.

Orkade inte med att klabba med bilder idag då jag var lite seg, så jag säger god natt istället.

All out of love

Hej hej.
Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat under hela helgen men där finns lite förklaringar.
Faktiskt så var det så att jag inte mådde så bra efter min heldag med min kusin i lördags. Skulle tro att jag faktiskt nästan fick lite solsting, eller så tålde jag helt enkelt inte landskronafolket längre. Iaf, jag somnade typ direkt när jag kom hem.

Igår mådde jag bra efter en dag med min kusin och emma men då funkade inte bloggen.

Jag har iaf haft en underbar helg, verkligen jätteroligt och jättetrevligt har det varit. Åkte in till NY i lördags morse i shorts och t-shirt då värmen var gaaaalen. Alltså inte bara gaaaaleen utan GAAAAAAAAALEEEEEN! Det var inte bara sommarvärme utan det var värm sommarvärme. Lätt över 30 grader. Kom till grand central iaf och efter att ha väntat ett tag så var han iaf där, kusin martín. Kändes ju märkligt att stöta på honom i NY som det första bekanta ansiktet på sju månader men trevligt var det.

Vi spenderade ett par timmar i den galna värmen i NY, väldigt mycket promenerande i jakt på strandpromenenader, lunch, toaletter och annat men det var en roligt dag. Vi hann också med en liten picknick i bryant park med en smoothie från jamba juice som satt fint i värmen. Tog en titt på FN-huset och gick ner till hudson river gjorde vi också där vi åt lunch. Promenerade ett tag längs vattnet innan vi tog oss upp mot stan igen och hoppade på vars en tunnelbana. Martin och emma skulle på grillfest och jag skulle tillbaks "hem" så vi skildes vid fyratiden redan men det var rätt skönt faktiskt då jag haft huvudvärk, varit yr, trött och illamående halva dagen. Så jag åkte hem och lade mig och tittade på serier på datorn innan jag somnade klockan åtta för att vakna tolv timmar senare. Kunde kanske druckit och ätit lite bättre under dagen vilket kan ha haft en del med det hela att göra.

Söndagen gick jag upp tidigt igen och fixade och donade lite innan jag återigen promenerade till tågstationen (promenerade och promenerade, får alltid springa till tåget oavsett hur tidigt jag går upp). Var återigen löjligt varmt, vid 9 var det 25 grader i skuggan. Så shorts och t-shirts på igen och tog mig in till the big apple där jag ännu en gång fick stå och vänta på martin och emma. Vi körde en repris på lördagen då vi tog en ny smoothie i bryant park innan vi återigen gick skilda vägar då de promenerade till museum of national history och jag gick till 26 street där jag träffade Linnea och Ida. Vi skulle ju sitta i publiken på söndagsparty med filip och fredrik så vi gick in och fick sitta i typ ett väntrum i 1.5h innan vi blev insläppta i studion för att där få reda på att just våra platser blivit borttagna så vi fick typ stå utanför scenen eller studion i en trång liten "korridor" som ledde till studiotoaletten och kika in på sändningen. Vi fick välja mellan att stå där och titta, gå ner och sätta oss i väntrummet, dricka vin och titta på det på tv eller gå hem. Vi valde att stå kvar trots att vi inte var helt nöjda med det. Som kompensation ska vi dock få vip-biljetter till annan valfri söndag.

I alla fall, trots lite missnöje blev våra platser rätt så intressant trots allt. Vi stod ju som sagt mitt i korridoren till toaletten och jaa vem susar förbi där mitt i allt om inte torsten flinck omringad av några ur filmteamet snubblandes till toaletten. Fem minuter senare gick han upp i direktsändning och det kändes väl inte som att allt stod helt rätt till, såg helt enkelt ut som om han vore packad och det förvånar mig inte efter den närgånga passeringen av oss om han vore det. Var både roligt och pinsamt att se. Filip och Fredrik gick och skakade på huvudet i paus, Björn Skifs tittade mycket märkligt på honom under intervjun, halvt skrattandes och nu kommer nog det bästa. Torsten somnade i soffan i reklampausen förresten. Det var väldigt underhållande att se den showen faktiskt. Filip och Fredrik är ju riktigt grymma, gillar dem skarpt. Tur då att vi ska få se dem igen, som VIP-gäster.
Efteråt gick jag ut i den varma New York luften, jag hade tydligen skippat den värsta varmen under mina fyra timmar inomhus mitt på dagen.
Visade Ida var en affär låg innan jag halvt sprang 40 kvarter genom staden för att ta mig till central park där jag mötte martin och emma igen. Då bestämde vi oss för att traska 18 kvarter tillbaks mot det hållet jag kom från, vi gick upp mot times square där vi hittade kvällens restuarang Chevy´s. En mexikansk restaurang som var väldigt god, hyfsat stora portioner kan man väl säga. En trevlig middag var det, efter middagen promenerade vi tillbaks mot bryant park där martion och emma tog tunnelbanan hem medan jag fortsatte mot grand central där jag tog tåget hem.
Mycket nöjd med helgen är jag, har varit väldigt trevligt. Det mesta lutar åt att jag åker in till city igen på fredag kväll och bor med martin och emma till söndag (på söndag kommer för övrigt malin p och hennes syrra hit)

Nu ska jag försökna vakna till liv idag och göra något av dagen, ta mig upp i duschen och gå till banken. Är fortsatt vackert väder idag så blir kanske en stund i solen sen.

Några bilder från helgen kommer ikväll.

Sol, sol sol

Fy vad skönt det är när solen tittar fram på riktigt igen.
Har ju varit en ganska grå vecka hittills men idag var den fantastiska solen tillbaks.
Tog tag i lite olika saker imorse innan jag tog tag i mig själv och gjorde mig klar. Promenerade i det underbara vädret ner till banken i Darien och löste in veckans förtjänst. Lämnade jacka hemma idag men jag var ändå väldigt varm i solen och hade lika bra kunnat lämna tröjan hemma också.
Gick från banken till panera bread där jag mötte Vivian och vi hade en trevlig tvåtimmars frukost utomhus i strålande solsken. Idag åt jag en rostad chocolate chip bagel med den här haselnötsostkrämen igen och drack en vaniljlatté.

Var så j-vl- fint att bara sitt där i den strålande solen med en underbar frukost. Det var förresten min andra frukost för dagen då jag tidigare hade ätit vaniljyogurth med färska hallon, jordgubbar och blåbär. Började sen min promenad hem men kände att jag itne kunde gå direkt hem så istället tog jag en liten omväg och hamnade på apoteket där jag köpte handrengöring och solkräm.
Gick därefter hem och sköt lite basket med mig själv på uppfarten innan jag ringde stärre delar av släkten som var på kalas hos farfar. Får ju förresten gratulera honom på 82-årsdagen.

Har sedan dess ätit en lunch i solen på terassen och nu sitter jag här ute på terassen i shorts och t-shirt med datorn i knäet och försöker ta reda på hur jag ska lägga upp min NY vistelse denna helgen. Med lite tur kan jag bo hos kusinen och Emma och då kanske jag åker in redan ikväll. Annars får jag väl helt enkelt åka in imorgon bitti som planerat.

Idag är det fotbollsträning och barnen så det blir en runda till norwalk för fotbollsträningen sedan tillbaks hit och avlämning för baseboll. Tror inte att vi hinner göra så mycket mer än det idag.

Min dator säger att det är 18 grader, känns betydligt varmare kan jag lova. Ryktas närmre 30 grader imorgon. Underbart.

Nej nu tycker jag att kusin får svara på mitt sms. Själv ska jag snart hämta barnen så ni får väl ha det så bra kära läsare. Ni har iaf fått höra om min hittills underbara dag

Figure it out

Vet ni vad duktig jag har varit. Jag har knappt spenderat några pengar den senaste veckan eller så, kanske till och med mer. Det senaste jag kommer ihåg att jag köpte var en kaffe på Grand Central i lördags. Jag spenderade för övrigt bara sju dollar i NY i lördags.

Jaja då, nog om det.
Imorse begav sig kusin till flygplatsen i Köpenhamn och vid lunchtid landade han här i NY. Jag har ju ännu inte fått träffa honom men på lördag så...
Jag undrar lite hur det kommer kännas, jag har faktiskt inte funderat så mycket över hela det här besöket men på lördag så kommer jag för första gången på över ett halvår få se ett välkännt ansikte.

Iaf, idag har varit en skön dag. Slapp framför teven idag och en god lunch var väl det jag hann med innan jag behövde hämta barnen i skolan. De åt mellanmål och gjorde sig klara så att vi ganska strax efter att vi kommit hem kunde köra till fotbollsträningen. Lämnade av dem där innan jag körde hem igen och fixade lmed lite saker innan jag behövde hämta dem igen. Körde dem direkt till baseballträningen. Ja vi fick ju stanna till hemma snabbt och hämta deras baseballskor också. Lämnade sen av dem på deras skola där de hade baseballträning idag. Körde hem igen och fixade med dubbel mat så att den skulle vara redo när barnen och föräldrarna kom hem. Slängde ihop en potatisgratäng idag, lite mycket grädde och ingen lök men det blev gott ändå. Till det hade vi fläskfilé som vi efter att vi ätit hälften av upptäckte att den var gammal. Bara fem dagar men ändå, kanske inte helt bra.

Fick också köra till affären för att plocka upp lite saker innan jag återigen begav mig ner till skolan för att hämta upp barnen, väl där träffade jag JJ och M så jag kunde efter ett snabbt besök köra hem igen och se till att barnens mat var så gott som klar när de kom hem,
Nu till maten tittade vi på The Daily Show with Jon Stewart på kanalen comedy central. Det är lite som en variant av David Letterman eller Jay Leno fast baserat på humor. Idag hade de ett långt inslag om Sverige vilket jag givetvis uppskattade, det var faktiskt förbannat roligt. De träffade bland annat Sveriges kung, ja inte den riktiga kungen men den de tyckte var kung, ABBA-Björn och de pratade bland annat om socialism, girighet och hur det var orsakat av ABBAs "The Winner Takes it All" och "Money money money"

" -You say one thing that´s good with Sweden and I answer with somethings that´s just as good with America"

" -Free healthcare"

" -Baconaisse" (Mayonaisse mixat med bacon)

De använde också svenska blondiner för att visa hur regeringarna bara tog ens pengar och killen i inslaget tvingades ge bort tre av sina fem blondiner i skatt men sedan fick tillbaks en i skatteåterbäringen. Killen i inslaget var sen väldigt glad att lämna Sverige, han var trött på jämställdheten m.m Inte kunde man väl bo i ett land med fri vård? Tyvärr hittade han ett IKEA precis utanför flygplatsen (faktiskt rätt roligt, något av det första man ser om man landar på Newark är faktiskt ett IKEA) och där var det igen, de förbannade Sverige.

Efter ett lite långt inlägg kommer här de tio sista bilderna från förra veckans NY tripp.

     

     

 

Så, där var alla bilder. Idag fick ni se lite bilder från blandade platser som Hudson River, Bryant Park och Broadway.

Ha det så bra, tjingeling.

Vertigo

God kväll...

Idag har varit en rätt bra dag. Barnen har inte haft mycket läxor så det har blivit mycket lek, de hade en kompis över i eftermiddags och vi lekte ett långt krig i källaren, vilket kan vara skoj ett tag men kanske inte i två timmar.
Sen åt de middag och de gjorde därefter läxor. Efter att läxorna var klara så gick vi ut i det blöta vädret (har regnat hela dagen idag igen) och spelade lite fotboll en kort stund innan vi gick in och spelade hockey i källaren.

I eftermiddags när jag hämtade barnen i skolan så följde jag med J upp till hans skåp eftersom att vi behövde leta efter ett usb-minne som han blivit av med. Vi hittade inget usb-minne men däremot hittade vi gammal lunch från flera månader tillbaks. Typ helt gröna, ruttna och mögliga mackor och tomater. Usch, var jättevidrigt och luktade jättevidrigt. Sån är J, ibland glömmer han sin lunchlåda och när han kommer ihåg att ta med den hem flera veckor senare så visar det sig att han glömt äta brödet i lunchlådan, så det har då förvandlats till typ knäckebröd. Fräscht det med.

Basebollträningen blev inställd idag på grund av regnet, tradigt med detta regn. Tredje dagen nu. Imorgon ska kusin Martín ta med sig det fina vädret iaf. Hockeymatchen fick vi avbryta när jag armbågade J i huvudet.
På tal om hockey så leder Rangers just nu den fjärde matchen med 2-0. Står de sig så leder de med 3-1 i matcher. Hade hellre sett att Capitals vann denna matchen för då hade matchen på söndag definitivt blivit av och eftersom att jag och kusinen kanske ska gå och se den så vore det ju trevligt om den spelades.

Imorgon kommer som sagt kusinen hit så hela helgen ska spenderas i NY. Väldigt roligt ska det bli.
Nu är det mat så ha det så bra.
God natt.

     

     

 

Jag har nu lämnat Central Park och flyttat mig några kvarter bort. Dessa bilder är tagna nere vid vattnet, Hudson River.

Radar

Hej...

Idag var allt som vanligt igen. M var tillbaks på kontoret idag vilket betydde att det inte var någon annan än jag hemma när barnen lämnats på skolan.

Tog väl det som vanligt rätt så lugnt under förmiddagen.
Hämtade barnen i duggregnet och när det slutat och vi alla ätit lite grann så gick vi ut och spelade fotboll, rätt roligt i blött väder. Känner dock för att spela fotboll på riktigt och inte bara i trädgården. Får se vad vi kan göra åt det.

Gick in igen och barnen gjorde läxor medan jag gjorde mat till dem och strök lite kläder, hängde tillbaks lite tvätt etc.

Efter maten gjorde dem mer läxor så jag strosade omkring ett tag innan det var dags att börja med "vuxenmaten". J och M var lite sena hem idag efter tågproblem så jag fick se till att barnen blev klara för säng, det gick bra idag. Har varit en rätt skön dag även om Liverpool kvitterade så sent man bara kan (det var ju ett bra resultat ändå).

Idag och igår har det alltså varit mycket läxor för barnens del men dem behövde få lite gjort av veckans planering. Från och med imorgon börjar det ju igen med Baseball, på torsdag och fredag är det fotboll, lördag och söndag fotboll och baseboll.

Jaja, här får ni lite fler bilder iaf.

     

     

Så ja, då var Central Park temat avslutat. De första sju bilderna är från Central Park men den sista är från baseballmatchen nere vid hudson river.

Copacabana

Där skulle jag nog vilja vara idag, till skillnad från helgen då det var underbart väder så är det idag kallt och blåsigt och renget har öst ner under perioder.
Detta ledde ju till att barnens basebollmatch ställdes in, blev ingen säsongsöppning idag alltså.

Istället blev det en eftermiddag fylld med läxor innan jag lagade middag åt dem och dem åt. Efter middagen spelade vi hockey i källaren, inspirerade av Rangers på tv kanske. Roligt var det iaf, efter det var det min tur att äta middag, god stek idag. Har sett lite på tv sedan dess, såg ett avsnitt CSI Miami med Blair Waldorf. Ja alltså inte riktigt Blair Waldorf utan här var hon Heather, jaa alltså för er som inte hänger med så pratar jag alltså om Leighton Meester som ju spelar Blair i Gossip Girl. Jag gillar att se skådespelare från mina favoritserier i andra sammanhäng än där man normalt ser dem. I detta fallet var dock Blair blond och jag måste säga att jag skulle föredra den mörkhåriga Leighton framför den ljushåriga i hissen på Waldorf...

Har också hört ett jätteroligt rykte som jag ska sprida till ett par exklusiva få så fort jag får reda på om det stämmer,

Tills dess, njut av lite fler bilder.  Fortsätter på temat Central Park idag igen.

God natt

     

     

     

400 slag

God kväll.

Idag var det söndag, började med sovmorgon. Sedan var dags för pannkakor och Manchester United, tyvärr förlorade de ju vilket jag aldrig gillar.

Gick ut och spelade en snabb fotbollsmatch mot barnen som jag lite medvetet förlorade idag så att de skulle ha lite bättre självförtroende inför kvällens match. De hade nämligen säsongens första match ikväll.

Satt lite vid datorn sedan och snackade med Fridman och Malin innan jag gjorde mig redo och följde med familjen till barnens bortamatch. Tyvärr förlorade de med 3-1 men det var en rätt underhållande match med en massa målchanser.
Nu har jag en fråga till min far: när började vi spela 11-manna och hur långa var halvlekarna?
Här spelade dem 11-manna, två gånger 40min, 11 år är dem.

Var hemma rätt sent efter matchen och jag åt nu ikväll en onödig måltid från KFC och nu är det lite tv-tittande.

Här kommer ytterligare tio bilder som jag lovat.

Central Park  Lite lugn och ro i Central Park. Inte så mycket folk här.  Beachvolley i central park  Soccer i Central Park

     

Cricket i central park 

God natt

Prospekt´s March

En trevlig coldplay låt, snart dags att se dem ju...

Idag har jag haft en helt underbar dag...Vädret var helt klart det bästa jag sett detta året, kanske till och med över 30 grader. Fullkomligt galet, definitivt sommarvärme. Att det fortfarande är 23 grader här i "hemstaden" tyder väl på det. Då är klockan ändå snart 21:00. Dessutom är NY ofta värmare än här och det är ju där jag befunnit mig hela dagen. Har promenerat så att mina fötter värker nu, galet mycket promenerande men det var så underbart. Var dock helt för varm i mina jeans, men jag klarade mig bra. Skönt att kunna gå i jeans och t-shirt hela dagen även om jag önskat att jag valt shorts imorse.

Kom in till NYC och började min superpromenad. Har faktiskt bara gått in i en klädesbutik idag, som jag lämnade direkt annars har jag bara promenerat, i runt över fyra timmar. Gick från Grand Central upp till Central Park som var väldigt underhållande idag, där promenerade jag runt i typ en timme och bara tittade på allt som hände där. Fruktansvärt mycket folk, skulle absolut inte förvåna mig om där var närmre 100 000, dessutom var där en himla massa aktiviteter och ståhej. Fick sett lite fotboll, lite volleyboll, lite beachvolley, lite cricket, lite baseball, lite frisbee och en massa andra galna människor som bjöd på massa shower. Bland annat en när dem ställde fem människor sidleds i rad och en snubbe hoppade en volt över dem alla. De blev dem rika på kan jag säga då dem gick runt och tog betalt av de typ tusen åskådare som samlats där. Det fräckaste var dock att den femte killen i ledet stod på händer och han som hoppade, hoppade bokstavligen mellan benen på honom.

Tog mig sen ut från Central Park och då hade jag inte ens promenerat halvvägs genom parken, den är helt enormt stor. Köpte mig en Ben & Jerry´s glass på pinne och gick sen hela vägen ner till Hudson River där jag sen promenerade en underbar sträcka längs vattnet och jag fick bland annat se 10min av en baseball-match och en himla massa annat skoj. Gick runt 35 kvarter bara längs vattnet och stannade bara för en kortare stund på en gräsmatta i solen för att vila mina fötter.
Promenerade upp längs 42nd street förbi broadway och times square via Bryant Park och Original Penguin butiken (förlåt jag ljög tidigare kom jag på, jag gick ju in i pingvin-affären också där jag nästan köpte ett par skor) tillbaks till Grand Central där jag köpte med mig en vaniljlatté och hoppade på tåget hem. Kom hem precis lagom till middagen som var väldigt god idag. Bytade om till shorts efter maten och spelade lite fotboll med barnen vilket var kul.
Ska nog gå ut och sätta mig på verandan nu igen och njuta av vädret.
Är det likadant väder imorgon blir det kanske NY då igen, hade en helt underbar dag idag och fick se en helt annan del av NY som jag inte utforskat så väl tidigare.

Finns inte mycket mer att säga efter en dag som denna mer än att jag f-ck-ng älskar New York City.
New York, Barcelona och London, det är tre städer jag väldigt gärna vill studera i. Helst inte hela utbildningen men kanske ett halvår eller ett år.

Idag har jag också fotat en del och det blev rätt många trevliga bilder så då får jag ju bjuda med mig av dem. Har nog närmre 60 bilder så jag tänkte göra så att jag publicerar runt tio bilder de kommande dagarna tills jag inte har fler bilder helt enkelt. Vilket ju borde vara på torsdag om jag inte räknar helt fel.

Varsågoda och njut.

  Central Park från 5th avenue  Central Park återigen från 5th ave   

Precis som förra bilden så är även denna bild inne från Central Park  Central Park  Ursäkta att bilden är på sniskan 

 

Ursäkta att jag glömde kommentera de flesta bilderna...De är samtliga på/i central park iaf. För musen över bilderna för att få kommentarer på de bilder jag kommenterat och klicka på dem för att få dem större.

Trevlig söndag.

See full size image

I´ll call you

God kväll. Fredag idag, en mycket hektiskt sådan.

Morgonen började ju som bekant bra, det fina vädret höll i sig och det var nog upp emot 25 grader under dagen. Väldigt väldigt varmt. Till och med nu ikväll är det varmt, strax under 20 grader.


För att fortsätta från mitt tidigare inlägg så får jag börja någon gång efter lunch. Under eftermiddagen fick jag börja planera och förberreda en massa inför alla dagens aktiviteter. Redan då fick jag i princip ha maten för oss vuxna och barnen redo så att vi bara kunde värma det nu ikväll. Packade alla barnens väskor och grejor och gick sedan och hämtade dem. De åt ett snabbt mellanmål och hade sedan tid att ta det lugnt i typ 15 min innan vi var tvugna att sticka.


Då var det nämligen dags för fotbollsträning med det lokala laget. De han inte avsluta den förrän vi (det vill säga jag och M) hämtade upp dem igen och då körde vi direkt till nästa fotbollsträning som var med Everton (den kom de som planerat försent till), de avslutade den sen körde vi direkt igen till deras basebollträning (som de som planerat kom försent till). När jag lämnat av barnen och M och de mött JJ så körde jag hem igen och fixade middagarna så att allt var klart när de kom hem igen.

Åt en god middag och sedan var det lite CSI.


Nu väntar väldigt efterlängtad sömn efter denna hektiska dag, kan ni egentligen förstå att de har tre träningar på en dag...Galet faktiskt, jaja. Lite av barnens egna val, de vill gärna gå på samtliga och fredagen är ju den klart värsta dagen då inga liknande kollisioner händer de andra dagarna.


Imorgon kan det bli NY. Rätt troligt faktiskt, bara glassa lite i solen i Central Park kanske. Eller ta mig ner till området där vänner och sex and the city spelades in (greenwich?)

Trevlig helg..

Min far har nu kommenterat ikapp, men det räknas ändå inte eftersom att alla kommentarer skickades idag.

Hälsa tillbaks till Åhgren förresten.


Sunny morning...

Hur skön morgon har inte jag haft?
Faktiskt så skön att jag var tvungen att skriva ett inlägg här på bloggen om bara min morning.

Hjälpte barnen imorse, tog med mig hunden och promenerade dem ner till skolan. Redan då var det rätt skönt ute.
Gick hem igen och fixade lite olika saker lite snabbt. Lämnade hunden sen tog jag mig på en ny promenad ner till affären där jag köpte tuggumi. Klockan var då innan nio och redan då kunde jag gå med uppknäppt jacka och fortfarande vara varm. Gick till banken och löste in veckans förtjänst. Promenerade bort till Panera Bread där jag köpte två limpor av det riktigt goda brödet och jag bestämde mig också för att äta min egen frukost där. En stor fin karamell-latté, en chocolate chip bagel med haselnöts philadelphia-ost och granola parfait (vaniljyogurth med färska jordgubbar och musli). Fruktansvärt gott måste jag säga, en väldigt god frukost.

Tog sen med mig mitt bröd, tog på mig mina solglasögon och promenerade ut i det fullkomligt underbara vädret. Galet vackert väder, knappt någon vind och strålande sol. Trots att det bara är mitten på april och klockan var halv tio så var det nästan för varmt för mig där jag gick i min långarmade tröja med jackan i handen.
Väl hemma igen gick jag ut i trädgården i bara t-shirt och lekte lite med hunden Ace och lekte lite själv med en fotboll.
Underbar morgon alltså.

OBS. Oavsett vad ni läst i denna blogg tidigare så måste jag ju säga att jag verkligen inte försöker plåga hunden och jag är ingen djurplågare :)

Angels on the moon

God kväll...

Skriver till min syster som verkar vara enda läsare. Eller iaf enda som kommenterar efter att min far misslyckats totalt nu.

Idag kära syster har det varit en ganska vanlig dag. Tog en lite promenad i eftermiddags efter lunch. I den väldigt varma solen tog jag mig ner till affären och tänkte köpa mig en trisslott. Efter att ha först fått visa leg då jag inte såg ut att vara över 18 kunde jag sen inte betala med kort så jag blev inte miljonär idag. Typiskt.

Tog mig en titt på mina The Killers biljetter som kom igår, såg att det var rad ett, sektion tre. Så jag kollade upp var sektion 3 var, misstänkte att det var längs bak. Nej snarast tvärtom visade det sig. Sektion var allra längst fram vilket betyder att jag sitter så jävla nära scenen man kan komma. Hur underbart är inte det?

Efter att ha köpt mig en smoothie med passionsfrukt och massa andra goda tropiska smaker så promenerade jag hem igen och avnjöt den väldigt goda smoothien på trappan in till huset där ingen vind nådde mig utan bara strålande sol. Var fan helt sjukt varmt där...Smoothies är förresten något annat vi kan testa när ni är här.
Gick därefter ner utan jacka ner till skolan och hämtade barnen. Efter ett snabbt mellanmål körde vi till deras fotbollsträning där jag fick pratat med coachen som skulle se om han kunde fixa så att jag också kunde spela...
Hem och donade med middagen innan jag tog med mig Ace tillbaks till fotbollsträningen där jag promenerade med honom ett tag. Återigen ber jag om ursäkt till alla djurvänner då Ace nog från och med idag ser mig som hans framtida mördare. Nej kanske han inte förstod att det var mitt fel idag. Iaf, han satt i framsätet och rätt vad det var höll jag på att missa svängen och fick bromsa. Då halvt flög Ace rätt in i instrumentbrädan. Ah ja han blev inte skadad eller något men hoppade upp på mittpanelen för att få tröst av mig.
Kom sedan att tänka på vad jag mer gjort mot den stackars hunden. Jo jag har ju glömt honom ute i kylan i typ en timme. Sen har jag jagat honom med dammsugaren så att han ramlade och kanade rätt in i trappan. Fast det var ju mest på lek. Han är fullkomligt livrädd för dammsugaren men ändå intresserad av den så jag sprang efter honom med den i handen och han kuta som en galning, så snabbt att han ramlade.
Ah jaa, till mitt försvar så är det ju inte medvetet jag försöker skada hunden men han måste ju ändå vara helt traumatiserad.

Körde hem med barnen och jag lagade mat i två omgångar och de gjorde läxor och åt. Vi fick också bevittna värsta dramat på gatan utanför då polisen stoppade typ 5 bilar. Varav de flesta tillhörde en au pair kollegas familj. Min au pair kollega var också på plats. Samt hans värdföräldrar vars barn går i samma klass som mina värdbarn. Hela den familjen var iaf inblandad. Eller nästan, au pairen, mamman, pappan/dottern. Samtliga körde vars en bil och blev alla stoppade. Vet inte vad det handlade om.

Kastade lite baseboll ikväll fram tills att J blev arg för att jag och P "fuskade" och han kastade därför sin basebollhandske i ryggen på mig...
Massa drama alltså.

Sett ett avsnitt Without a trace nu ikväll till middagen vilket är en trevlig show.

Hundtricket tror jag kan funka förresten ;)

Wednesday Nights

Det var ju en sådan igår...

En rätt trevlig sådan...
Kunde dock inte blogga igårkväll eftersom internet klabbade.

Igår var allt som vanligt på morgonen förutom att P försökte typ tjata sig till en feber, termometern visade nog fel enligt honom. Eller nej han sa nog att han gillade termometern i skolan bättre eftersom att den  visade lägre temp än vad man verkligen hade.
Jaja, inte helt oväntat ringde han vid 10 och ville hem så M som jobbade hemifrån då hon ännu inte kände sig bra körde och hämtade honom och jag fick börja jobba vid 10:30 istället för 14:30. Hur sjuk han egentligen var kan man väl undra men han fick komma hem och vilade hela eftermiddagen iaf så idag är han i skolan igen....

J kom hem och jag promenerade sedan honom till en kompis där han lekte ett tag medan jag faktiskt fick chansen att kolla lite på United...Som ju vann,,,YEES! Satan vad nervös jag var i slutet dock. Gick och hämtade J igen och började sedan med middagen, efter middagen gick vi ut och kastade lite baseboll, ja hör och häpna baseboll, ännu en sport till "meritlistan". P kom också ut ett tag och det var rätt roligt med lite baseboll faktiskt.

Inne igen var det dags för mig att äta med föräldrarna och jag ber nu alla djurvänner att skippa detta stycket då nästa del nästan till och med äcklar mig lite grann. Jo igår åt jag nämligen något lite ovanligt. Jag åt kanin...Kanin? Det lilla söta hoppande djuret åt jag upp igår. Nästan lite hemskt. Såg två väldigt bra avsnitt house efter det innan jag somnade sött i min lilla säng.

Promenerade barnen till skolan imorse och efter det somnade jag ett litet tag på soffan. M är fortfarande inte helt bra och jobbar därför hemifrån igen, vilket innebär fjärde dagen denna veckan. Då hon jobbar hemifrån imorgon också, kommer jag alltså inte ha haft en enda ensam dag denna vecka...

Nu ska jag planera lite inför kusins ankomst nästa vecka...Ha det bra!

Fuzzy

God kväll...

Helt anfådd efter min lilla träning nyss...

Idag var det ytterligare en dag då bägge föräldrarna var hemma...
Var en ganska skön dag men det var mycket läxor och lite lek idag igen...

Vi var dock ute ett tag och lekte med Ace och spelade en halvlek fotboll. Jag ledde med 10-4 i halvlek. Sen gick vi in igen och då började alla läxor. P hade inte så mycket idag men J hade en del och eftersom att han var helt seg så tog det ganska länge och jag och M tvingades sedan hjälpa honom att bygga hans skolprojekt som ska redovisas imorgon.

Jag slapp iaf tänka på att laga mat idag, varken till oss vuxna eller barnen. Jag blev bara serverad då bägge päronen var hemma. Så jaa, det har varit en skön dag får man väl säga även om lite mer lek kunde önskats idag också...

God natt

Jag läste i min syster blogg för någon vecka sen att min far hade som mål att kommentera varje inlägg jag skrev i min blogg. Fram till dess hade han väl lyckats rätt bra måste jag säga...Kanske till och med 100%, men sedan dess har han ju varit helt kass. Ja nästan värdelös faktiskt...Bara lyckats kring 80% skulle jag tro..

It´s my own cheating heart that makes me cry

God kväll kära läsare...

Idag var det tillbaks som vanligt, jaa nästan iaf...Allt var som vanligt förutom att både JJ och M jobbade hemifrån eller knappt jobbade alls då ingen av dem kände sig bra...

Imorse var städerskorna här, då gäller det att hålla sig undan, idag var dem dessutom tre stycken samtidigt, då vet man fan inte var man ska ta vägen. En var i tv-rummet, en var i köket och en var i mitt rum. När jag då går ner i källaren och tittar på tv så dröjer det fem minuter innan de stormar ner där också...

Idag är lite av en tvättdag idag då jag tvättar barnens sängkläder samt alla de kläder de använt i helgen så lite av morgonen gick åt till det...

Dessutom planerade jag för Malin och hennes syster besök och efter mýcket om och men fick vi till slut bokat våra biljetter till The Killers. Ja sen fick vi reda på att mitt kort inte funkat så då fick vi prova igen, då funkade men mina önskade biljetter hade då tagit slut så nu ikväll fick jag ringa dem och då blev det fixat.
Som om inte det var nog med biljettbokande så försökte jag också få biljetter till en av rangers slutspelsmatcher. Biljetter till sex hemmamatcher släpptes idag, alltså runt 120 000 biljetter. Samtliga var slut inom en minut efter biljetsläppet. Kanske går dem att få tag i ändå.

Hämtade barnen och vi hade en lugn eftermiddag då de hade väldigt mycket läxor. Faktiskt bestod nästan hela eftermiddagen fram till middag av läxor. Rätt skönt trots att jag blev lite rastlös...
Får bli lite mer aktivt imorgon...

God natt

Easter sunday

Min far skrev igår att han ville veta mer om påsken, anledningen till att jag inte skrivit något om det tidigare är för att det inte firats förrän idag.

Idag är det nämligen easter sunday här borta, dagen då många affärer har stäng etc. så jag misstänker att detta är påskfirardagen i USA.
Här hemma firades den rätt enkelt, det enda som hände egentligen förutom att det önskades en "happy easter" är väl att barnen imorse hade en liten skattjakt där de fick springa och leta efter små (verkligen jättesmå, som riktiga ägg ungefär) påskägg fyllda med godis. Även lite blandat godis (sånt som inte fick plats i äggen) var utspritt lite här och var. Detta var alltså presenter från påskharen.

Imorse när jag vaknade kände jag direkt att det skulle bli en seg dag, och det blev det.
Har varit en ganska lång dag kan man väl säga, jaa den var ju inte längre än andra dagar, men den kändes längre. Så som mina söndagar här borta ofta gör. Jaja, jag har tagit det lugnt iaf, det enda jag egentligen gjort är väl att jag lekt lite med barnen utomhus en stund på eftermiddagen. Sedan somnade jag i min säng innan middagen och nu på kvällen såg jag lite på ocean´s twelve och åt en god paj.

God natt

Imorgon är allt som vanligt förresten, skola som vanligt och inga besökare...

Open Arms

Lördag, har snart gått en vecka sedan jag hade min milstolpe med ett halvår i USA, redan?. Sjukt...

Idag fick jag först lite sovmorgon, efter frukost och lite fritid körde vi alla sen iväg och åkte skridskor, det var roligt måste jag säga. Sjukt vilken prisskillnad där var på skridskoåkning beroende på om man åker här eller i Minnesota:p. I Minnesota kostade det typ 3 dollar, här kostade det åtta dollar tror jag. Jaja M och JJ betalade för mig ändå, men jag behövde också hyra skridskor och det fick jag betala själv. Tolv dollar kostade det, en sleten hamburgare, pommes och en cola för nio dollar inhandlades också...
Skridskoåkningen var rolig iaf, fram till för någon månad sen visste jag inte ens att jag kunde åka skridskor men idag gick det ju väldigt bra faktiskt.

Jag fick till och med min egen lilla fansskara efter mig. En bunke tjejer i typ tolvårsålderns som började åka efter mig och fotografera mig. Ja jag tvivlar ju på att det var på grund av min imponerande skridskoåkning ;P. Intressant var det iaf, eller jaa intressant och intressant. De visade ju upp ett rätt märkligt beteende. Tänk om en bunke tjejer i åldern 18+ hade gjort samma sak, då hade det kanske varit intressant.

Hemma igen så valde jag att inte följa med och titta på bio. Var bara mamman och dottern i "besöksfamiljen" som skulle gå så. Istället körde jag en liten sväng. Jag körde först till Sports Authority där jag inhandlade ett par svarta converse för 40 dollar. Köpte dessutom något super, super otroligt superfiffigt till skorna för fem dollar. För fem dollar extra fick jag nämligen en extra "garanti" som innebär att jag när som helst inom ett år, med vilken anledning som helst kan lämna tillbaks mina skor och få ett par nya. Till och med ett par nya i annan färg tror jag. Så låt säga att jag i Oktober är trött på de svarta, där behöver inte vara något fel på dem eller någonting, jag är bara trött på dem, jaa då lämnar jag tillbaks dem och får ett par nya. Hur smart är inte det? Tänk för barnfamiljer, bara till att byta till en ny storlek inom ett år så behöver man bara köpa skor en gång.

Hemma igen åt vi en god middag, blandning av hämtmat från ett thaiställe och ett indiskt ställe. Därefter har vi sett slumdog millionaire och ätit en god paj-efterrätt samt lekt lite lite krig igen...

Det var min lördag,

Roliga kommentarer från min far förresten.
Godnatt


The Scientist

En av världens finaste låtar...

God kväll...

Lång dag idag har det väl nästan varit får man säga...

Började med sovmorgon till 10 iaf. Sen vaknade jag upp och åt min frukost och ungefär samtidigt började barnen skjuta på mig med sina pistoler. Ja jag glömde kanske berätta att den andra familjen som var inblandad i min värdfamiljs aktiviteter igår, de bor här i detta huset nu. De bor egentligen i Maryland men är här på besök. Så idag var det inte bara de vanliga två barnen utan hela fyra barn att se efter... Förutom  "mina egna barn" så var det också en 12-årig pojke och en 9-årig tjej.

Tog inte lång tid förrän kriget var i gång på riktigt men jag fick ju faktiskt förstärkning idag. Den 9-åriga tjejen var i mitt lag.
Vi lekte utomhus väldigt länge faktiskt, ett par timmar. Var rätt skönt väder även om det började regna precis vid lunchtid. Ironiskt eftersom att vi idag åtnjöt årets första måltid utomhus på terassen, dessutom hade det varit väldigt härligt väder hela morgonen fast det hjälpte ju inte utan vi fick ändå flytta in och äta sista biten av lunchen.

Fick en liten paus på eftermiddagen där jag körde till banken, apoteket och TJ Maxx. Även om jag börjat ge upp hoppet så måste jag ändå köra och kolla varje vecka om min klocka har kommit tillbaks. Stör mig att den försvann. Var på väg att handla en parfym men eftersom den inte luktade så gott i butiken så struntade jag i det. I bilen på väg hem fick jag dock ångra det då parfymen luktade gudomligt och jag vände nästan. Är helt dille på sånt med dofter, brukar spendera helt sjukt lång tid i vissa affären bland deras parfymer, body lotions, handkrämer, shampoo och allt vad det är. Köpte iaf ett nytt duschtvål som doftade vanilj och kanel. Gott.
På apoteket köpte jag också en bodylotion/handkräm som luktade kokos.

När jag kom hem igen var det dags för att spela lite basket ett tag innan vi gick in och åt middag. Alla föräldrar åt ute idag så jag var barnvakt nu på kvällen och efter maten spelade vi lite brädspel typ bingo och scrabble, där jag fick stryk mot en nio-åring. Vi lade också pussel. De som inte lade pussel eller spelade spel spelalde spel. Det var väl en rolig mening? De som inte lade brädspel spelade istället tv-spel menade jag.
När jag lagt de yngsta barnen spelade jag tv-spel med det äldsta barnet innan det var läggdags för honom, men då hade föräldrarna ändå kommit tillbaks.

Inatt drömde jag att det var dagen då min familj kom hit, fast jag mötte inte dem på flygplatsen utan på något märkligt ställe. Det var inte det enda som var konstigt, utan jag blev också så överlycklig att jag sprang emot dem alla och pussade min pappa men ingen annan, hahaha. Märkligt eftersom att det nog är den minst naturliga att pussa, måste varit en jäkla massa år sen något sånt inträffade. Drömmar är märkliga dock.

SP05Me planerar re-union samma helg som 90:ornas student, som ju något annat jag känner att jag verkligen missar här borta. Frestade mig att vara hemma den helgen så mycket tidigare idag att jag kollade flygpriser hem för den helgen. 800 dollar tur och retur var dock lite mycket.

Ha en trevlig lördag alla...

Ain´t got nothing

Alltså, jag trivs och så här borta men det känns ändå lite så ibland. Ja alltså lite så "Ain´t got nothing"

Idag har det varit löjligt fint väder, helt sjukt faktiskt. Har sprungit utomhus i shorts och t-shirt hela dagen. Fiiint.
Måste varit närmre 25 grader. När vi låg i solen på den svarta studsmattan kändes det ungefär som att ligga på stranden i Spanien eller något annat varmt land.

På tal om Spanien så spelar de en liten roll i något jag kommer missa hemma i Sverige i sommar. Jag hade gärna varit hemma för att se U21 EM live i sommar som spelas i Sverige. Tänkt att se framtidens stjärnor och även någon av dagens stjärnor. Något annat jag kommer sakna är den där Sp05Me re-union som det pratas om...
Idag har jag dessutom saknat fotboll och fotbollsträning...

Dagen har varit skön iaf, som sagt så har vi varit ute större delar av dagen och hoppat studsmatta, hjälpt till med fortet och lekt krig etc.
På eftermiddagen lämnade jag av barnen på deras fotbollsträning och sen fem-tiden har jag varit ledig för resten av dagen. Familjen är nämligen i NY. JJ, J och P ska tillsammans med en pappa och en son från en annan familj se NY Rangers - Philadelphia Flyers. Om jag hade velat se den matchen? Årets viktigaste match hittills. Under tiden passar M och mamman samt dottern i en annan familj (samma familj som pappan och sonen:P) på att se Mamma Mia showen på broadway.

Jaja även om jag missar Rangers (gick inte att få fler biljetter än 5) så ska jag inte klaga för mycket, rätt skönt att vara hemma i det lugna huset. Ska nog passa på att baka något. Sega chokladrutor kanske, lät gott. Får ju då passa på att tacka för boken jag fick av syrran i julklapp, nämligen där jag hittat dem.

Hörs imorgon för nu ska jag äta, baka och beställa hem ännu ett par shorts :) Handlade ju ett par vita, ett par gula och ett par orangea i lördags så nu får det bli ett par gröna...

Tja

One

Min one love idag är Coldplay, jag älskar Coldplay...

Fast det skulle också kunna vara denna trenchcoat från burberry. Fy fanken vad snygg den här...
Synd att jag inte har 800 dollar, jaa det är på rea då. Annars typ 1200 dollar. Pappa?



Alltså jag vet precis hur jag hade sett ut om jag varit rik, eller vad jag hade köpt för kläder eller mer klädstil egentligen. Synd att jag inte är rik. Hur blir man rik lättast?

Idag har varit en skön dag igen...Som vanligt var det en förmiddag inomhus som barnen använde framför tv och deras tv-spel medan jag faktiskt var lite nyttig och gjorde lite hushållsuppgifter...
På eftermiddagen efter lunchen begav vi oss till en park med en fotbollsplan där vi spelade lite fotboll ett tag. Det var roligt även om det var riktigt halt, blöt och kladdigt. Det snöade faktiskt precis innan vi stack dit. Snöade riktigt mycket till och med men det var mer som regn eftersom att det var plusgrader men det var ändå snö, innan det smälte.

Kom hem igen och tittade lite på Chelsea - Liverpool innan vi gick ut i trädgården och studsade studsmatta och hjälpte M att bygga pojkarnas fort/trädkoja.

Jag fick sen köra och köpa kvällens mat och köpte då också en ny tandborste och en ny tandkräm...Kostade mig elva dollar, satan alltså. Tandborste kostade fan sju dollar, fast så var det ju också en specialare som var batteridriven.
Åt den väldigt goda kyckligen och nu ikväll har jag läst ikapp allt man behöver läsa ikapp på internet så det var min dag det...

Pappa, jaa jag utmanade dig och du ska då svara på samma "frågor" som jag svarade på igår...

God natt.

Utmanad.

Hej, idag ska jag anta utmaningen men först ska jag berätta om min dag...

Inte så mycket sovmorgon idag utan istället fick jag gå upp och laga frukost åt mig och barnen...
Förmiddagen spenderades med tv spel...På eftermiddagen tvättade jag lite, vi gick också ut och sparkade lite boll även om P inte kunde vara med eftersom att han var skadad så han bara gick runt istället. Sen gick vi in och jag såg man u-porto medan barnen spelade tv-spel. Vilken besvilkelse. Vilket skit helt enkelt. Katastrof. Usch. Gjorde middag som barnen åt efter vilken jag körde barnen till baseboll-träning och min dag var sedan över då M skulle hämta dem. Trevligt förutom att skitmatchen slutade skit.

Utmanad.
Blev utmanad av min syster att utföra detta "test"

Fyra tvprogram jag brukar se:
* Gossip Girl
* Family Guy
* Las Vegas
* Vänner

Fyra saker jag gjorde i går:
* Tittade på basket
* Hoppade studsmatta
* Lagade mat
* Spelade tv-spel

Fyra saker som står på min önskelista:
* Solglasögon
* Min familj
* En himla massa kläder 
* En himla massa pengar

Fyra saker jag avskyr:
* Katter ( jo dom är ondskefulla) behöll syrrans,
* Att vara 6000km hemifrån
* När jag är fattig (behöll syrrans)
* Tidiga morgnar

Fyra saker jag tycker om att göra:
* Träffa mina vänner (behöll syrrans)
* Kanske lite party då & då? (behöll syrrans)
* Sporta (behöll syrrans, hahaha jo visst?)
* Resa (behöll syrrans)

Fyra saker jag åt i går:
* Kycklingfilé
* Ben & Jerry glass
* Pannkakor
* Nutellamackor

Fyra namn jag skulle kunna tänka mig att döpa ett barn till (förutom det/dem jag redan har)
* Jesper
* Eric
* Elin
* Emma
Förlåt för att jag väljer skittråkiga namn egentligen men jag gillar dem och jag ska ju erkänna att jag inte funderat på mina barns namn särskilt mycket

Fyra jobb jag skulle vilja ha: (Lönen är 25.000:- på samtliga du än väljer)
* Expertkommentator
* Sportjournalist
* Fotbollsproffs på heltid i Wormo
* Film/tv-recensent
Varför bara 25000? Då är det ju inte lönt att välja chefsjobb
Alla jobb skulle ju givetvis på deltid och enligt mina villkor. Förutom proffs i Wormo, tre träningar och en match veckan hade man väl kunnat stå ut med?

Fyra snabbmatsställen jag gillar:
* Wolfgang Puck Gourmet Express
* Grafitti (stavas..?)
* Panda Express
* Pizzeria Rhodos

Fyra personer som jag ringer eller sms:ar nästan varje dag:
* Pappa
* Mamma
* Syrran
* Det är inte många jag ringer eller sms:ar här borta men min familj är nog de jag har mest kontakt med härifrån, någon varierande vän hamnar väl på fjärdeplats

Fyra bloggar jag utmanar:
 Ska ju erkännas att jag inte läser så värst många bloggar och inte är säker på vilka bloggare som läser min blogg...
Jag väljer iaf Lina O, Malin P, jaa sen vetefan. Därför utmanar jag min mor och far att svara på dessa "frågor", kan vara på mail eller hur som helst, nej nej nu ska ju Lina klabba. Såg precis att hon redan gjort detta...Jag ger upp...

NCAA Champions

Vet ni vad, nu tittar jag på basket. Jag spelar inte utan jag tittar och faktiskt så pass intresserad av det att jag inte tänker utföra den lovade utmaningen idag...
För er som inte förstod det så hade jag tänkt anta en utmaning idag och publicera den på bloggen vilket betyder att ni hade fått se den imorgon. Nu antar jag utmaningen imorgon istället så ni får se den i övermorgon, jaa övermorgon svensk tid alltså men eftersom att det redan är imorgon i Sverige så blir det ju imorgon för er också?

Iaf, tisdag tänker jag anta utmaningen och ni ser den då på bloggen under onsdagen svensk tid.


Idag har det varit en skön dag. Har varit på bra humör hela dagen. Vaknade imorse och tänkte på att jag nu spenderat mer än halva tiden här. Eller ja, det beror ju på vad som händer sista månaden.

Fick sovmorgon imorse som jag berättade igår, när städerskorna lämnat åt jag sedan min frukost och körde sedan till svenske Pär som hade hand om 7 barn ensam. Där ibland mina två värdbarn. Stannade ett tag innan vi körde hem och åt lunch och sedan började vår slöa dag. Det regnade hela dagen, igår var det fint så idag fick det ju vara skit. Det betydde iaf att vi inte kunde göra så mycket så P tittade på tv hela tiden och J spelade fifa hela dagen medan jag tittade på.


Ikväll lagade jag också mat och mig och M, JJ är på tjänsteresa igen så...

Som vanligt blev det min baconlindade ostfyllda kycklingfilé.


Nej nu ska jag ut och hämta lite glass och sen titta vidare på basketen. Anledning till att jag tittar på basket idag. är faktiskt för att det är en riktigt stor match idag, en av årets största. J måste ju givetvis titta på den så jag gjorde honom sällskap och upptäckte att det faktiskt var rätt intressant. Det är det stora collegemästerskapet som avgörs idag. Landets bästa basketcollege utses ikväll...University of Connecticut och Minnesota är utslagna. Jag måste ju av förklarliga skäl hålla på de lagen. UCONN åkte i semin mot  Michigan State som idag spelar mot University of North Carolina, UNC. Michigan state har den stora fördelen av att spela på hemmaplan. Väldigt sällan det händer. Fast de kan de behöva då UNC är stora, stora favoriter och faktum är att de leder med 20 poäng efter 10 minuter, så nu är det inte så intressant längre.

Intressant är det dock att se hur sjukligt stort collegesporter är förut. Jag vet att jag har sagt det förr men jag blir själv lika chockad varje gång. För att beskriva lite så kan jag idag berätta att där är över 70000 åskådare på plats i Detroit och ser matchen live. Galet...

Jag själv skulle gärna också spela collegesport för något college, jaa fotboll då alltså. Så om min käre far kan hosta upp 200 000 dollar så kan jag studera fyra år på Yale.


Tjing.


Milstolpe...

Ska hålla mig kort för jag är väldigt, väldigt hungrig. Kanske inte så konstigt när det enda jag ätit idag är fyra pannkakor och lite glass...

Ja idag är alltså lite av en milstolpe för mig, idag har jag varit i USA i exakt 6 månader, ett halvår, 26 veckor eller hur ni nu tycker låter bäst... Nu börjar det alltså gå på andra hållet. Fram till idag räknar man väl hur många månader man varit här, nu kommer man nog börja räkna hur många månader man har kvar istället. Konstigt det hära. Året började ju lite märklig med tre lite sämre månader i Minneapolis, något som jag ändå gillar att bära med mig.
Sedan dess har det ju dessutom varit bra här borta och jag har hittills trivts i min nya familj och nu väntar dessutom en massa roliga äventyr framöver ju.

Idag då?

Jo har varit en varierande dag. Började väldigt bra då jag återigen kunde steka mig lite pannkakor till frukost och se på United i ett ensamt hus, United gjorde 1-0 och allt var bra. Sedan tappade dem till 2-1 och ungefär samtidigt började en huvudvärk sprida sig i mitt huvud. Tog mig samman efter ett tag i soffan och gjorde mig en kopp "kaffe" och åt lite glass, då kändes det bättre och efter att jag krossat barnen på fifa så var allt bra igen.
Vi gick sen ut och spelade riktig fotboll, då fick jag en himla magknip. Usch vad besvärligt, kanske också därför jag fick storstryk (20-11). Blev alltså lite magsjuk när söndagen gled mot senare eftermiddag, det är ju aldrig trevligt. Tur att där finns piller för allt nu för tiden.
Ja nu på kvällen har jag spenderat lite tid framför tv och tevespel samt datorn. Inte förrän nu har jag alltså blivit hungrig och nu ska jag gå ut och göra något åt det.

Imorgon har jag sovmorgon igen, barnen har lov denna veckan och idag sover de hos en kompis...Skönt.

Hörs imorgon

Rock you like a hurricane

Lugn och skön dag som kunde börjat perfekt.
Sovmorgon, alltid skönt, pannkakor till frukost, aldrig fel, träning, kan behövas då och då, Liverpool kryssar...
Men nej sen skulle ju de där Liverpool göra mål i sista stund och lite smått irriterad promenerade jag sedan iväg till Starbucks. Jag tog ju inte med mig mitt paraply så när jag hade gått 100 meter började det givetvis droppa lite. Fast som tur var så droppade det bara...
Läste min tidning, åt en kaka, drack min kaffe och fördrev lite tid på starbucks.

Fortsatte efter det min promenad bort till Darien Sports Shop där jag köpte tre par skjorts. Alla från barnavdelningen. HAHA. Jaja, ett par badshorts och två "vanliga" par blev det iaf...Kan behövas inför sommaren.

Gick hem igen och satte mig ett tag vid datorn innan det var dags för middag. Därefter fick jag stryk i fotboll av barnen...
Nu är nu och nu ska jag nog titta på tv ett tag...
Hade egentligen behövt göra något men men, fanns inte så mycket att göra idag. Kommer ju få en massa att göra i en hel månad om någon vecka också då jag får lite besök i NY.

God Natt...
Håll utkik i bloggen imorgon förresten, ska nog anta en utmaning då...


Give her the keys

Tjingeling...
Fredag idag och en efterlängtad sovmorgon imorgon. När jag tittar tillbaks på denna gångna veckan så har även denna gått sjukt snabbt.

Om inte vädret hindrar mig blir det NY imorgon, men vi får se. Kanske väntar jag till söndag och tar en shoppingrunda och starbucks här i Darien imorgon.

Idag var en vanlig dag igen. Som jag gissade imorse så blev fotbollen inställd idag, jaa med lite mer rätt idag då det öste ner halva eftermiddagen samt även åskade lite.

Jack och jag gjorde pannkakor efter att jag hämtat barnen sedan körde jag snabbt till affären för att hämta upp lite saker. Krossade Jack på Fifa igen innan vi lekte lite utomhus när det slutat regna. När Patrick blev skadad fick vi dock avbryta. Först glidtacklade Jack honom på den blöta studsmattan sedan sulade jag en boll i huvudet på honom och då fick vi avbryta. Ja alltså, det låter ju hemskt när jag skriver det så, men varken jag eller Jack planerade detta överfall.

In i huset igen och jag började med maten. Stekt ris och stekt kyckling idag, väldigt gott faktiskt. Jag slängde i lite allt möjligt i min portion och det blev smakrikt och gott. Sedan upptäckte jag att det blivit en väldig röra i köket när jag lagat mat och haft mig så jag fick städa upp efter mig vilket tog ett tag faktiskt. Nu har jag precis ätit lite Ben & Jerry´s cinnamon bun ice cream och druckit en kopp kaffe. Ja riktigt kaffe faktiskt. Med smak av haselnöt och choklad samt grädde, mjölk och socker i men fortfarande riktigt kaffe.

Detta speciella kaffe var jag och köpte imorse faktiskt, inte planerat men jag råkade bara hitta det när jag var på TJ Maxx och letade efter min klocka. TJ Maxx säljer det mesta och det kan vara rätt underhållande att glo lite där. Hittade bland annat en ny supergod body lotion som jag inte köpte...Avstod också från att köpa armani-shampoo men istället handlade jag lite andra saker. Ja, kaffet då till exempel, kunde ju inte motstå lukten. Handlade också ett skärp, ett paraply, en t-shirt, en parfym och (nästan lika överraskande som kaffet) en kokbok...Gud alltså var har hänt med mig. Nu precis upptäckte jag att jag inte betalade för boken, ah ja då, vara bara 4 dollar ändå.
Mitt paraply är skitfräckt, jag klickar på en knapp så öppnar det sig, sen klickar jag igen och då stänger det sig. Coolt va?

Tyvärr hittade jag inte min klocka och jag förbannar mig över att jag inte köpte den direkt. Stör mig som f-n.

Ha en trevlig helg!

Shawty got me excited

God morgon.

Jag ursäktar mig för att jag inte bloggade igår men det var ju faktiskt så att internet inte fungerade på kvällen.

Så jag får väl berätta om gårdagen nu istället.

Det var en rätt vanlig dag, egentligen skulle ju barnen ha fotbollsträning typ direkt efter skolan men den blev inställd på grund av planerna var för blöta, alltså snälla? Det känns som att man letar efter anledningar till att ställa in sport och skolor här. Snöar det i en kvart så ställer man in skolan, i onsdags regnade det en kvart, inget regn igår. Då ställer man in fotbollen.
Jaja, det var sjukt fint väder igår igen så vi tog på oss shorts och t-shirts och spelade fotboll i trädgården istället. Igår vann Sverige med 20-19. In och åt middag och gjorde läxor innan vi spelade hockey i källaren. Sedan var det dags för mig att se till att barnen duschade och kom i säng. Mina värdföräldrar var ju inte hemma så jag hade ansvar för det igår...Det gick smidigt så när det var gjort så gick jag själv ner och satte mig och tittade på tv.

Imorse har jag tagit hand om barnen som vanligt, sedan har jag tvättat och ätit min egen frukost och nu ska jag dammsuga och rymma undan lite i "barnrummet". Planerar nog också att köra iväg till banken och kanske någon affär när jag är klar här hemma. Ikväll ska barnen ha både fotbollsträning och match men eftersom att det regnat en del inatt, fortfarande regnar lite och ska bli storm i eftermiddag så tvivlar jag starkt på att det blir av. Konstigt det här med vädret. Tisdag var det skitfint, onsdag var det skittradigt, torsdag var det skitfint, idag är det skittradigt?

Ha det så bra.

President Obama

Idag kom jag på hur mycket jag verkligen gillar en viss person. Denna person är President Obama, alltså det är nästan så att jag älskar honom. Han är så fruktansvärt härlig och visst kanske kan det ibland kännas som att det är mycket snack och kanske är det inte allt han gör och säger som är fruktansvärt bra men han säger ju väldigt mycket kloka saker. Idag lyckades jag se honom när han gästade The Tonight Show with Jay Leno och där mer än någonsin tidigare (när jag sett honom) så visade Barack Obama hur fruktansvärt lättsam han här, han sticker ut så mycket från alla andra presidenter eller personer med löjligt mycket makt. Liksom, det känns inte som att man hade sett eller hört Bush eller någon annan av världens mäktigase personer sitta och skämta om Secret Service, Air Force One, sin egen valkampanj, sin familj etc etc.

Obama däremot bara promenerar in, slår sig ner, ser så där harmonisk ut och börjar berätta om hur Secret Service inte lät honom promenera 700 meter från ett flygfält till närmsta lilla stad och hur galet han tyckte det var, när de sen lät honom promenera tillbaka skämtade han om att där hände så mycket kring honom och att han alltid hade sånt stort sällskap av agenter, läkare och gud vet vad att när de nu promenerade dessa 700 meterna tillbaka så var det nästan så att läkarna sprang bakom honom med den här chockapparaten. Han berättade också om hur cool han kände sig när han flög Air Force One och fick bära den speciella jackan ombord och spela bowling ombord (jag är bättre än honom på bowling). Eller hur hans barn njöt mer av godis än en helikoptertur kring Washington eller hur han numera inte blev tacklad när han spelade basket, kanske för att motståndarna var rädda för hans tiotalet beväpnade vakter.

Dessutom gillar ju Coldplay honom så jag kan väl inte annat än att gilla honom jag med?

På bilden nedan ser ni honom sitta och dricka öl på basketmatch (chicago bulls, hans favoritlag)
Ni kan ju gissa om öltillverkarna stormade vita huset för att ta reda på vad det var för öl han drack.

Bild från johnjohnsaidit.

"-What is it? Like five minutes?
"-Yes sir, sorry sir"

Miss America

Miss America enligt min åsikt får nog vara någon av de kändisar jag stöta på i hissen på Waldorf :P

Idag har varit en skön dag igen, började morgonen med en hyfsat lång promenad. Först fram och tillbaks till skolan med hunden Ace där jag lämnade av barnen. Sedan fortsatte jag min egen vandring in till  "centrum" där jag handlade mer av det underbart goda brödet. Promenerade tillbaks igen och bredde mig tre riktigt goda smörgåsar, kalkonskicka, "vanlig" skinka, philadelphiaost, tomat och peppar på alla tre mackorna. Till det drack jag lite god apelsinjuice och åt lite melon. Tidigare hade jag också ätit lite flingor förresten. Sen slappade jag bara framför tv, ser Las Vegas varje dag nu, helt underbart. Älskar den serien, men vilket jävla skitslut dem ger till hela serien. Det irriterar mig något fruktansvärt. Har följt serien i fem säsonger sen bara slutar den mitt i, inget avslut ens. Imorse/förmiddags/tidig eftermiddag så sysslade jag också lite med tvätten och försökte fixa med den här ordern på mina solglasögon för tydligen är de nu slut. Får väl se var det hela slutar.

Hämtade barnen som på vägen hem började bråka av någon anledning, ohh alltså de kan bråka en del och Patrick är då sur typ halva eftermiddagen och så var han även idag, riktigt förbannad och man kunde typ inte prata med honom på två timmar för allting var så orättvist. Jag spelade då lite fifa med Jack igen, idag var det Sverige-Australien där Sverige vann två matcher och Australien en. Sedan blev Patrick på lite bättre iaf när vi lekte lite med Ace och hade lite krig innan det var dags för mat. Därefter spelade vi lite hockey i källaren innan jag själv åt en riktigt god middag med värdföräldrarna nu ikväll. Lammkotletter tror jag att det var, i någon riktigt god sås med potatismos och massa goda grönsaker. Sjukt gott så nu är jag sjukt mätt. Får bli lite träning imorgon igen, började med den igår förresten.

God natt!

Vädret har förresten varit raka motsatsen mot igår, grått och tradigt hela dagen samt typ bara 5 grader. Vilket skit. Ska regna halva helgen också, jag som tänkt åka till the big apple.

Bianca

Hej hej...

Idag har varit en skön dag. Vädret har varit fullkomligt underbart, årets bästa dags hittills. Nu på eftermiddagen var det till och med för varmt för att ha långarmat på sig utomhus. Fick lite tid att sitta och njuta i solen ett tag idag också då barnens buss var försenad. De kom nämligen tillbaks till skolan med buss idag då dem varit på utflykt. De hade ingen läxa idag så efter deras mellanmål och två matcher fifa 09 på playstation3 där jag krossade Jack så gick de ut i solen och lekte med Ace ett tag medan jag fixade med deras tvätt, sedan gick jag också ut.

Enkel middag idag då jag bara värmde deras rester från restuarangen igår och därefter körde vi till deras första basebollträning. Eftersom att det är rätt nära härifrån så körde jag tillbaks igen och nu har jag lite fritid medan de tränar så då passar jag på att blogga och trevligt nog så visas även lite vänner på tv. Så efter lite vänner och något annat ska jag alltså återigen köra ut och hämta barnen efter deras träning. Ska försöka komma i säng tidigt i kväll då jag har varit trött hela dagen. Förhoppningsvis får jag äta något gott innan det.

Tjingeling

RSS 2.0