Sömnlös!

Ligger nu här och kan inte sova nu heller. Det har verkligen varit många nätter då jag inte kunnat somna på sistone.

Som vanligt funderas det en hel del när man ligger så.

Tänkte lite på hela min situation här.
Jag fick ju det där mailet från Robin på cultural care där det verkade som att jag bara hade två veckor på mig att hitta ny familj. Stämmer det så har jag bara fem dagar på mig att hitta en ny familj, allt är nere under thanksgiving så före måndag kommer inget nytt hända. Sedan är det fem veckodagar, jag räknar inte med att det händer så mycket under helgen. Susie hade dock pratat med Robin och hon trodde inte att det var några problem utan att jag bara fått ett automatiskt mail. Lite orolig är jag dock.

Har tänkt lite mer på den familjen jag matchats med också och jag tror inte att den är helt rätt om jag ska vara ärlig. Den verkar dock ha sina positiva sidor som många au pairer i området, sportintresserade aktiva ungar, många resor, nära NY, nära andra trevliga städer etc. Men det är med fyra ungar, hemma-mamma utan pappan i huset känns inte helt bra. Jag vill bo i en familj med mamma och pappa, det har jag kommit fram till genom att umgås med släktingarna till min nuvarande familj.

Susie letar också ny au pair och har tydligen hittat en som hon är rätt intresserad av, en tysk au pair, kille, 19år. Hon frågade mig lite grejor och vad jag tyckte om dem, grejor om honom då.
När jag svarat på det så frågade jag Susie om hon ville att jag skulle mejla honom och se om han undrade något. Det ville hon inte, tydligen hade hon inte berättat om hela situationen med mig? Istället ville hon att Robert (en av hennes gamla au pairer, en liten favorit-au pair, hon har haft tre efter honom) skulle maila honom eftersom att Robert också var tysk...Problemet är bara att jag vet och troligen Susie också, att varken jag, Maria eller Anutosh (Maria och Anutosh är deras gamla au pairer) trivts helt i familjen eller då mer i området för min del, så därför vill hon inte att vi ska säga något. Istället ber hon Robert prata med honom eftersom att hon gillade honom och han gillade familjen. Hon gjorde samma sak mot mig, jag tänkte inte på det då men har tänkt på det nu efteråt och det är rätt fult gjort. Det är ju smart för henne men inte helt ärligt mot deras nya au-pair, att inte berätta om min situation verkar också mycket udda...

Jag upplevde också något hemskt idag, det var dock inte förrän nu ikväll när jag låg sömnlös som jag insåg hur hemskt det var. Jag reagerade rätt starkt tidigare också och undrade vad som egentligen hände men nu kunde jag tänka över det och inse hur hemskt det var.

Here´s the story: Charlie hade bytt till sin pyjamas och hade bara pyjamas-byxorna på sig och ingen tröja alltså. Charlie hade då gjort något borta vid "Uncle Bill" som satt i sin fåtölj och charlie skulle gå därifrån. Då sa uncle bill "Come back her just for a second buddy, I just want to look at your back, so if you could turn around and look at grandma"
Charlie blev då livrädd, helt skräckslagen, inte på ett sätt så att han började skrika eller gråta eller fråga vad han gjort för fel eller fråga om han skulle få smisk utan han gick tillbaks ett par steg och sedan bara stod han där, han visade aldrig ryggen mot uncle bill utan bara stod där. Fullkomligt skräckslagen och undrade vad som egentligen skulle hända. Bill sa då "You haven´t done anything wrong and I´m not going to do anything do you, I just want to look at your back" Charlie stod fortfarande kvar och både Farmor och jag försökte få honom till att vända ryggen mot Farbror Bill och inse att ingenting skulle hända honom, att det inte var något farligt. Han fortsatte att bete sig så märkligt, givetvis för att han var såå fruktansvärt rädd vilket jag insåg på riktigt först nu. Han ställde sig upptryckt mot soffkanten med magen mot Bill, han vägrade flytta sig på fem minuter, han ville inte sitta hos farmor eller sitta hos mig och läsa en bok, han bara stod där. Till slut lyckades vi övertala honom att sätta sig hos farmor med hunden daisy som han gillar så mycket. Ingen får hålla henne eftersom att hon är livrädd för allt men han fick lov att hålla henne och först då kunde han flytta sig, han gick sidles eller bakåt hela tiden så att han aldrig skulle visa rygge mot Bill.
När jag fick barnen i säng ikväll och Charlie hade lagt sig så frågade jag honom varför han gjorde så som han gjorde tidigare:
"Cause, cause...Cause i thought..."
Cause you thought he was gonna give you a spanking`?"
"Yes"
Han var helt enkelt så rädd eftersom han trodde han skulle få smisk, vi misstänkte ju det och det var ju så men alla tyckte ändå att det var lite märkligt och inte förrän nu insåg jag då hur jävla hemskt det måste varit för honom just då.
Det är fullt tillåtet att slå sina barn här och troligen rätt vanligt också, det händer i min familj, dock inte på det sättet att man ber dem komma tillbaks och vända ryggen mot och sedan smiska skiten ur dem. Utan mer spontant att Susie bara smiskar till dem på ändan när de verkligen inte lyder. Detta är ju bara vad jag sett men vem vet om de händer mer våldsamma former av smiskning i huset också. Inte för att Susies sätt på något sett är acceptabelt i mina ögon. Jag berättade för Bill om att Charlie varit rädd. Han sa då typ också att det var konstigt och sa även att kanske det är så Mark (barnens far) säger åt dem när han smiskar dem. Det var verkligen hemskt att se Charlie så, och ännu värre nu när jag tänker på det, han var helt paralyserad av skräck och hur kan man vilja utsätta sitt barn för något sådant, jag förstår det verkligen inte. Lika lite som jag förstår det, lika lite verkar amerikaner förstå att det är emot lagen att slå sina barn i Sverige. De blir helt chockade när jag berättar det.

Iaf, dessa dagarna har varit jättemysiga. Det är ett supermysigt hus de har här uppe, det ligger precis vid en goflbana och en stor sjö som nu är täckt av is och snö, dagarna är bara så lugna och mysiga. Man äter typ hela tiden, igår var det så iaf men även idag faktiskt. Jag trodde dock att vi skulle ha mer mat igår även om vi hade mycket. Jag har också fått sova länge här vilket är mycket skönt. Personerna här är ganska lätta att umgås med och jag gillar verkligen Farmor Sheila, hon är liksom så härlig. Ät vad du vill, gör vad du vill, hon bryr sig om alla och vill allas bästa.
Igår åt vi alltså mest hela dagen, idag har vi varit och badat i poolen på country cluben med barnen vilket var skoj, sedan var det födelsedagskalas för Charlie och hans kusin Noelle med massa lekar och tårta etc. Som sagt allt är bara så avkopplande och skönt jämfört med "hemma". Jättemysigt. Lite som när vi åkte till Weissenhauser strand fast utan alla aktiviteter. Det sköna är också att vi är 7 vuxna så jag slipper typ ta hand om barnen.

Nu ska jag försöka ge sömnen ett nytt försök, så hoppas på bättre lycka denna gång så kanske jag publicerar några bilder eller annat imorgon.
Tack och hej...

Thanksgiving!

Sorry I´m a little buisy right now...
Jag skrev ett inlägg om thanksgiving igår, tyvärr klabbade datorn och inlägget försvann så jag gissar väl att jag får skriva ett nytt inlägg om helgen när tid finnnes.
Det är iaf underbart här

Upcoming thanksgiving!

Thanksgiving är superstort här har jag nu märkt.
Jag tror att vi är 16st som tillsammans ska fira denna högtid imorgon, och vi ska typ äta hela dagen.
Jag befinner mig nu alltså i Voyager Village i Wisconsin i en så kallad stuga men det är mer små radhus och i två såna radhus som Marks mamma har om jag förstått det rätt befinner sig nu delar av släkten. 8 ungar och 8 vuxna tror jag att det är.

Det är jättemysiga "stugor" iaf men min säng är för liten, den är bred så det räcker och blir över men inte tillräckligt lång, dessutom måste jag sova i en sovsäck och den "korvar" sig hela tiden.

Det ska iaf bli mycket roligt att se morgondagen och hur allt går till då.

Idag var det Charlies födelsedag och alla barnen var lediga så vi åt frukost på McDonalds sen körde vi till Chuck E Cheese innan vi återvände hem för lunch och packning.
Susie kom hem sen också och hjälpte till med den sista packningen...Ibland blir hon stressad och helt jävla otålig, idag var ett sådant tillfälle fast att jag tyckte det var onödigt. När hon blir stressad blir hon också helt arg och superbossig. Hon saknar tålamod i vanliga fall och vid tillfällen som idag är det ännu värre. Hon berättade för mig att hon definitivt behövde mer hjälp med städning etc där hemma...Till exempel kunde jag tvätta mer...Herregud, jag tvättar minst två maskiner om dagen, om inte tre och tvättkorgen är aaaalltid full, vad vill hon att jag ska göra? Barnens rum, köket och storarummet är också undanrymt, vad vill hon att jag ska göra där?
Eftersom att barnen varit mycket jobbiga denna veckan så har denna veckan varit lite värre så därför ska det bli skönt att spendera ett par dagar i Wisconsin för här kommer jag få en del avkoppling, inte alls som hemma.

Fick ett mail från Cultural Care idag, det verkar nu som att jag bara får två veckor på mig, vilket betyder att jag bara har en och en halv vecka på mig till och ingenting kommer hända i helgen. Ska dock kolla upp detta för Jean-ann lovade mig fler veckor.
Iaf i samma mail stod det också att en familj just nu tittar igenom min ansökan. Har tittat igenom deras också och där är lite negativt och lite positivt, får se hur det blir med de två veckorna innan jag bestämmer något där.
De hade fyra barn, fyra killar som alla sportade. Jag tror dem var 11, 9, 6 och 4 år gamla. Att de var så många var ju inte helt bra men de var äldre och sportade vilket var bra, de reste ofta, florida, michigan, vermont och new hampshire och ville att jag skulle följa med vilket också var bra. Dessutom bodde dem 50min med tåg från NYC vilket är super och där var också många au pairs i området.
Till det lite negativa verkar det som ganska mycket jobb där också och schemat inte helt toppen, det är en ensamstående mamma, frånskild utan jobb, undrar hur hon har råd att bo i hus med fyra barn som sportar en massa och reser hela tiden by the way? Hon är hemma hela dagarna vilket kan bli frustrerande om man inte kommer överens till 100%. Det är ju lite negativt men samtidigt är där lite positivt också med massa sportande och ett aktivt liv (hockey, skridskor, fotboll, skidor, simning, baseball, football etc etc.)

Det känns inte helt hundra men samtidigt så är där bra grejer och har jag nu bara två veckor på mig så vet man inte vad som händer....Nära till Boston, Philadelphia, Washington och NY lockar ju en del

Godnatt, jag kommer gå upp 10kg denna helgen by the way. Bara idag sen vi kom till stugan vid sex har jag ätit lite äpplekaka med glass, någon amerikansk variant av små bullar fyllda med grädde, lite kalkonfyllning och lite pizza. Imorgon lär det ju bli värre men nu somnar jag snart framför datorn så godnatt på er alla

Läste kommentarerna nu förresten och såg att min syster påpekade min shoppingnerv.
Jag vill säga att har mer än en sådan nerv och att de nerverna var rätt lugna eftersom att jag räknat med ett bra tillskott till mitt kapital på fredag vilket innebar en massa shoppande när jag kom hem. Nerverna fick sig dock en törn idag när Susie berättade att fredagen är den absolut största shoppingdagen i amerika med massa rea och affärerna öppnar typ mitt i natten. Mall of America skulle öppna klockan 05:00 t.ex.
Hon berättade också att eftersom att de öppnar så tidigt så förbereder de allt idag och att man därför kunde fynda ikväll, då åker massa iväg så ingen shoppar vilket betyder att man är ensam i ett reaparadis. Det var lite jobbigt för mig att höra detta. Jag hade givetvis varit på plats både ikväll och på fredag om jag stannat hemma.
Lite intressant fakta:

Mall of America räknade med 200 000 besökare på fredag, TVÅ HUNDRA TUSEN!!!!

Tuesday.

Hjälpte barnen som vanligt sen somnade jag själv framför slutet på polisskolan. Åt min egen frukost och duschade innan jag tog Marks bil och körde till one dollar tree, target och sam´s club. Köpte lite inför vår resa denna vecka och handlade även Charlies födelsedagspresent.

När jag kom hem igen försökte jag ha ett samtal med mina föräldrar på skype. Det kunde ju gått bättre. Tydligen hade min pappa för ovanlighetens skull mycket att göra på jobb så vi var mycket sent på det. För det andra så lyckades de ju inte lösa den tekniska biten där hemma så varken mikrofon eller högtalare funkade...Får väl se om det funkar en annan dag...
Sen kom Sammy hem och gjorde allt jag sa till honom att inte göra och min huvudvärk började komma...
Hans kompis kom hem till oss fast jag sa till Sammy att det inte skulle ske, vi körde iaf och hämtade Charlie sen hämtade vi grejer som Sammy sålt för scouterna som nu skulle delas ut och därefter hämtade vi Joey.
Körde hem igen och de lekte lite medan jag gjorde massa annat sen delade vi ut de saker som skulle delas ut här i närheten, därefter åt vi igen.
Sammys kompis skulle också sova här idag men ångrade sig av någon anledning. Barnen lekte lite till iaf och jag gjorde annat innan jag slängde dem i säng. Sen kom Susie hem och pratade lite och gick igenom lite om helgen. Nu är jag återigen tillbaks här nere, var på väg till YMCA men det blev lite sent för det, slutade typ inte jobba förrän nio.

Imorgon är det iaf Charlies födelsedag och med thanksgiving runt hörnet är också alla barnen lediga, så vi planerar en frukost på McDonalds för att sen köra till Chuck E Cheese. Efter det blir det lunchdags och sen ska jag packa färdigt min egen och barnens väskor, sen sticker vi till en stuga i Wisconsin som Marks mamma har. Där ska vi fira thanksgiving med delar av släkten. Trevligt.

Har haft lite huvudvärk idag så ska snart lägga mig...

Någon av barnen har mixtrat med termostaten för hela huset, de ändrade den från 20 grader celsius till 30 grader celsius så nu är här varmt som aldrig förr. Här brukar vanligtvis vara kallt i detta huset, nu är här istället mycket varmt.

Får väl se om jag lägger på mig lite vikt under thanksgiving, sägs att det enda man gör är att äta så vem vet, kanske kan jag passera 60kg-gränsen.

Allt för mig idag, godnatt eller god morgon kanske

Prospekt´s March!

Helloj!

Morgonen var sig lik alla andra morgnar. När barnen kommit iväg till skolan så åt jag frukost, tränade lite här hemma och lyssnade på musik. Sen plockade jag med mig allt jag behövde och körde till YMCA för att fortsätta min träning, tyvärr han jag knappt simma tio varv innan mina ben krampade och jag fick ge upp. Kanske tog träningen igår hårt. Hade kramp i benen hela kvällen igår iaf :p Men men det är väl ett tecken på att det har gjort nytta eller vad säger Landoras nye coach, har han någon expertis inom det området? Kan ju vara på sin plats nu...
Efter mitt korta besök på YMCA körde jag till banken och frågade varför min kort inte fungerat. Fick också konstaterat att det inte var saldot iaf. Istället var det någon irriterande jävla gräns som de hade på mitt kort. Tydligen kunde jag inte spendera mer än 100 dollar per dag, eller 100 dollar under en helg..Fan vad fjantigt, visst det var i och för sig för att skydda mig från att övertrassera samt att skydda mig om jag tappade bort kortet eller om det blev stulet men ändå? Det betyder att jag hädanefter måste planera alla mina inköp. Eller så säger jag bara till dem att ta bort spärren innan jag ska till Mall of America. För det var nämligen så man skulle göra, när man planerade inköp över 100 dollar fick man meddela dem, tyvärr har jag ju ingen amerikansk mobil så då måste jag besöka banken varje gång det händer...Något annat som är sorgligt är att jag inte har något social security number, eftersom att en flytt härifrån är nära förestående är det inte lönt att klabba heller. Hade jag haft det hade jag kunnat vara medlem i alla affärer jag handlar och fått massa rabatt.


Just det, jag fick ett litet ryck igår faktiskt, jag bytte inte till min pyjamas direkt utan jag gick ut och åt på applebee´s med Silvana och Katja, Pasta Alfredo med kyckling och broccoli. Mycket gott.


Efter bankbesöket körde jag 300m till en frisör där jag klippte mig, trevligt med drop in. En klippning var verkligen på sin plats, håret var ju helt långt innan. Kanske bara ovan vid min frisyr men jag har stirrat i spegeln efter min klippning. Som sagt antingen är jag bara ovan eller så saknar jag kusin Mias klippning.


Från Fantastic Sam körde jag sen till Target, tänkte handla Charlies present men väntar till imorgon istället handlade jag tre nya handtvål eftersom att mitt andra var slut och jag inte kunde välja bland de tre vilket jag ville ha. Fick nu en melon, en kashmere och en whipped frensh vanilla.

Det var ju inte det viktigaste jag inhandlade på Target utan givetvis var det viktigaste Coldplays nysläppta "Prospekt´s March" En cd-version av EP:n dem släppte med 8 nya låtar, otroligt bra som alltid när det gäller Coldplay.

Hem igen via Subway för en god lunch. Allt var som vanligt när barnen kom hem, det enda jag tänkt nämna nu är att Joey är mitt favoritbarn för stunden. Alla tre, dock Joey minst av alla, är dock väldigt otacksamma och ouppfostrade. De tackar aldrig för något, gråter så fort de inte får som de vill och väntar sig alltid att få som de vill etc. Men men de är ändå jättegulliga.


Nu på kvällen körde vi till "Funzone" eftersom att barnen var inbjudna dit. Det var faaaantastiskt, sjukt roligt. Det var precis som på film, ni vet en sån inomhushall där man åker rullskridskor på en rink till musik och ljus etc. Riktigt roligt, var precis som en modern av de filmer man sett där de hade rullskridsko-danser och party. Skillnaden var att majoriteten hade rollerblades istället för rullskridskor. Det var iaf jättekul och det är sjuukt skoj att åka rollerblades, speciellt under dessa omständigheter med lagom mycket folk, discolampor och discokulor etc. Spelades massa bra musik dessutom, gamla klassiker som "Jerk It Out", "Bye Bye Bye" etc. Det är definitivt något jag ska göra om jag får chansen.


Vad mer kan jag säga,

Förhoppningsvis kommer där bilder från kvällen senare


Jag sitter nu i min nya pyjamas, provar den riktiga pyjamasen eftersom att jag körde på shorts och t-shirt igår. Båda alternativen är otroligt sköna. Det saknas bara ett par morgontofflor, en morgonrock och en till överdel innan jag är nöjd med min pyjamas-outfit.


Jag älskar att handla smågrejer, accessoarer och sånt jag aldrig skulle handlat  hemma.

Det är jätteskoj att handla typ neccessärer, väskor, solglasögon, pyjamas, plånbok, klockor etc.

Ska definitivt handla mer sånt här eftersom att det är billigt och lätt att få tag i.

Exempel på sådant jag funderar att handla är till exempel är ett set väskor, alltså resväskor med tillhörande handbagage då, fler "hand"väskor, "förvaringslåda" (för klockor, plånbok, mynt etc.) någon cool accessoar till höger handled (förslag? Får inte var något tacky eller något som syns för mycket,), skärp, slips, och massa andra coola småsaker, roligt att impulshandla sådant.


Jag funderar också på att handla en samling med alla O.C säsonger eller alla vänner-säsonger, de är på rea nu, halva priset och man kan få Vänner för 1000kr och OC för typ 5-600. Ekonomin är redan hyfsat god och tar ett stort steg upp på fredag också med två löner på inkommande.


Dollarn sjönk trevligt nog idag från 8.4 till 7.9


Denna vecka handlar allt om Thanskgiving, barnen går bara i skolan imorgon också sen är de lediga och på onsdag ska vi köra till Marks mammas stuga i Wisconsin för att fira med släkten. Det ser jag faktiskt fram emot väldigt mycket, ska bli kul att få komma iväg lite och framför allt roligt att uppleva thanksgiving.

Inlägget blev längre än vad jag tänkt mig (som alltid) så ni ska få en bild på min pyjamas och min nya väska där även en relativt ny tröja syns


Tack och hej för mig


"There´s a wild wind blowing, on the corner of my street"

Wild-goalien Josh Hardin under Call of the Wild


New bag, även t-shirten är new


Samma sak, annan bild


Min nya pyjamas, härlig pose eller?


En annan bild på mig pyjamas, kanske inte riktigt sr hur den egentligen ser ut, är iaf en skjorta och ett par byxor, allt lite, lite stort men mycket mysigt.


Nu när jag satt och klabba med dessa jävla bilderna bestämde jag mig förresten för att slänga in bilderna på resdagboken för allas tillgänglighet


Declined!

Mitt förbannade amerikanska bank-kort blev "declined" an någon anledning idag....
Där var tillräckligt med pengar och det funkade i andra affärer både efter och innan att det blev declined så jag fattar ingenting. Fick använda mitt svenska kort vilket jag inte gillade. Vill helst inte röra pengarna på det kontot...Får försöka flytta pengar från mitt amerikanska konto till mitt svenska imorgon...

Jag har iaf varit på Mall of America idag, körde dit efter att ha tränat ett slag på YMCA...
Som jag sagt innan så älskar jag stället så mycket att jag hatar det. Så fort jag kommer in så hamnar jag bland Ralph Laurens lilla rea. Det var verkligen det första jag såg. Dessutom hade de rea på en tröja jag planerat att köpa sedan ett tag så jag var ju tvungen att köpa den. Det var ju bra att jag hittade den men stället är inte bra för ekonomin.
Fick sluta titta bland allt dem hade. En annan sak som är lite dåligt men också jättebra är att dem har sju miljarder saker man vill ha...
Tittade lite lätt bland andra saker innan jag sökte mig mot Marshalls, det är den typ outleten i köpcentrat som jag pratat om innan. På vägen dit stannade jag också i en affär där allt kostade en dollar, behövde en dricka, så jag tog en cola, hittade också Coca Cola Vanilj som jag inte trodde tillverkades längre. Jag köpte inte den idag dock. Istället köpte jag läpsyl, tuggumi, en liten leksak till barnen som jag blev av med och såpbubblor. Har nämligen hört att om man blåser såpbubblor när det är tillräckligt kallt så fryser de till isbollar i luften vilket verkar fräckt att visa barnen.
På Marshall´s slog en ny våg av shoppingbehov emot mig och jag ville ha typ allt dem hade här. Jag gick ifrån affären med två nya pyjamas(er?), en riktigt pyjamas och en "falsk" pyjamas (Shorts och t-shirt), fem par strumpor, en "handväska" och en necessär. Jag gillar verkligen Marshalls, de har allt möjligt och det är verkligen billigt. Allting är typ under halva priset jämfört med andra affärer. Det var dock här mitt kort blev declined tyvärr.

Tröjan, t-shirten, shortsen, pyjamasen och ett par strumpor var Ralph Lauren, ni kanske tror att jag bara handlar Ralph Lauren men problemet är att det är alltid Ralph Lauren jag hittar först och efter att man hittat sin första sak, hittar man på samma ställe massa annat av samma märke och sen är typ budgeten sprängd. Måste alltså se till att jag hittar något annat än Ralph Lauren först nästa gång. Necessären, fyra par strumpor och väskan var inte Ralph iaf :D

Nu ska jag väl snart byta om till någon av mina pyjamaser och mysa framför teven, om jag inte får ett ryck och hittar någon som vill gå på bio...

Där var sjuktligt mycket bilar på parkeringarna till Mall of America idag, de hade till och med folk som visade var man fick parkera, typ som vid stora evenemang. Trodde därför att stället skulle vara överbefolkat men det var det inte, där var sjukt mycket folk, men det är inte som på väla när det är sjukt mycket folk. För detta stället är så stort att man inte märker alla människor. Det hade dock en hel del parkeringar över så jag kanske inte har upplevt när där verkligen är mycket folk där...?

Trodde också att jag fått väääärldens bästa överraskning idag, när jag vandrade omkring inne på Macy´s så började Coldplay spelas sjukt högt strax utanför Macys, det lät verkligen som att de stod och spelade live och hann tänka att det är för bra för att vara sant innan jag förstod att det verkligen var för bra för att vara sant :P

Allting har verkligen kännts jäääättebra idag. Har ingen direkt aning om varför, troligen en blandning av att jag är ledig idag och att mötet igår gick jättebra samt att allt känns bra med Susie nu...Trots att det också spenderades massa pengar idag så hade jag ingen ångest över det. Jag såg att jag hade mer på kontot än vad jag trott och att ekonomin var god trots de 200 spenderade dollarna idag :) Just det glömde också nämna att jag åt lunch på Wolfgang Puck idag, var längesen och herregud vad gott där är...
"What if there was no time" 

Signed the papers!

Det blev inte så mycket sömn under fredagen heller, vilket gjorde det jobbigt att gå upp 06:30 för att jobba på lördagen. Två sömnlösa nätter och tidigt jobb går inte hand i hand så att säga.
Lördagsmorgonen innehöll hockey för barnen iaf, satt nästan och somnade på de stela bänkarna i åskådarrummet.
Efter hockeyn körde vi och hämtade upp lite ballonger till Charlies födelsedagsparty innan vi körde hem och jag åt frukost medan barnen lekte utomhus i det tunna snötäcket som lagt sig under natten. Jag hann också tvätta och städa lite innan barnen kom in och det var dags för lunch. Just det, jag glömde nästan att berätta om Joey. Jag hörde att han grät, han låg inne på badrumsgolvet och grät eftersom att han precis fått en time-out. Det blev lite fel...Jag skriver om...Han fick en time-out (den får man i badrummet och joey gråter alltid genom hela), sen slutade han gråta och time-outen var över , det tog kanske 2-3 minuter innan han började igen. Då låg han kvar i badrummet och grät, jag lyfte upp honom och tog in honom i hans rum och försökte ta reda på varför han grät. Han svarade inte och efter ett tag kom Susie och sa att jag bara kunde lämna honom till han slutade gråta... Vi lade honom i hans säng och sedan grät han KONSTANT, jag lovar att det verkligen var konstant i över en timme och vi hade ingen aning om varför han grät.

Han kom iaf ut när det var lunch och åt den, sedan skulle barnen ha "tyst tid" och titta på tv på sammys rum. Under tiden körde Susie och fixade lite till partyt. När hon kom hem så skulle barnen sova middag och jag och Susie hade möte med Jean-ann.
Vi satt en dag, 9 Januari. Om inget oförutsett händer så kommer jag alltså stanna här till dess. Det betyder också att jag har till dess på mig att hitta en ny familj vilket Jean-ann kunde garantera att jag skulle göra. Det blev alltså bra för både mig och Susie, hon får längre tid på sig att hitta en au pair och jag får längre tid på mig att hitta en familj. Susie sa också att om hon inte hittat någon till dess kunde jag få bo kvar och jobba kvar även om hon hade sin nya au pair här vilket är jättesnällt för då får jag ännu mer tid på mig att hitta en familj och detta innebär att jag inte kommer behöva åka hem. Å andra sidan fick jag också säga att om hon inte hittat någon au pair och min nya familj inte behövde mig omedelbart kunde jag stanna någon vecka till så att hon kunde hitta en au pair.

När barnen sen vaknade, de somnade i och för sig aldrig men ändå, då var det iaf dags att bege sig till partyt. Jag trodde det skulle vara massa lek så jag var också med ute på taekwando-mattorna. Då var det värsta uppvärmningen med sit-ups, sparkträning och armhävningar. Fan värsta träningspasset på ett barnkalas. När det var över var det iaf dags för lek och det var ju det roliga. Just det vi fick också göra en hinderbana. Efter lite lek åt vi tårta och Charlie öppnade presenter innan vi lekte lite till..När kalaset var över försökte också taekwando-ledarna få mig att börja med taekwando, hur konstigt detta än låter så lockade det lite faktiskt.

När vi kom hem igen var min arbetsdag över och jag provade ringa några stycken, när de inte svarade så satte jag mig vid datorn. Tänkte uppehålla mig där ett tag innan jag provade ringa igen, ville nämligen gå på bio, och om jag inte fick tag i någon då så skulle jag köra till YMCA. Strax innan sju stängde jag datorn, tänkte att jag kunde vänta lite till innan jag provade ringa igen. Så jag satt kvar i soffan, tog fem minuter innan jag sittandes somnade. Jag bara satt rätt upp och ner och somnade, vaknade en timme senare och var övertrött såå jag gick och lade mig direkt i sängen, tog bara av mig kläderna och somnade på studs. Vaknade imorse´vid sjutiden av att barnen försökte skrämma mig med en fjärrstyrd spindel. Eftersom att jag såg barnen samt spindeln lös så blev jag inte jätterädd. Fortsatte sen att sova tre timmar till med barnen lekandes utanför rummet vilket resulterade i till och från-sömn.

Nu ska jag äta frukost innan jag ska träna på Y och sedan köra till Mall of America.

Sömnlös natt.

Herregud, jag somnade kanske vid tre, halv fyra inatt. Låg vaken hur länge som helst, kunde inte sova.
Kanske var det två cafe latte jag drack på cafe latte för mycket för mig så sent.
Kom för det första i säng sent, men kunde ändå inte sova...
Låg där ett tag och tänkte, sen hämtade jag datorn såg ett avsnitt privileged eller kanske till och med två avsnitt. Det var iaf en mycket trevlig serie som jag kommer fortsätta att se på.
Därefter var jag fortfarande helt pigg, så jag började spela schack på datorn, schack är faktiskt underskattat.
Dock blev jag mycket irriterad när jag inte kunde vinna på level 1. Stängde sen datorn och försökte sova, gick inte så då läste jag lite, sen tog jag fram ipoden och lyssnade på musik och någon gång under musiklyssnandet somnade jag sen.
Fick alltså runt två timmars sömn och var myyycket trött imorse.

Jag hjälpte barnen och eftersom att Susie var sjuk idag fick jag också köra Joey till daycare, sen satte jag igång en maskin tvätt och sprang ner här nere. Sysslade lite med allt möjligt på datorn innan jag lade mig i sängen och tittade på gossip girl, blev tröttare och tröttare och när jag efter gossip girl satte igång everybody hates chris så somnade jag ganska snabbt och fick två, tre timmars skön sömn innan barnen kom hem.

Charlie grät så fort han kom hem, och fick sova middag med Susie medan jag och Sammy körde till Target, på vägen hem hämtade vi Joey fårn daycare. När vi kom hem grät Charlie igen. Han var helt fruktansvärt idag, han grät ich skrek om allt, helt sjukt. Har aldrig sett honom eller någon av de andra så sedan jag kom. Han var magisk, grät för guds skull i 5 timmar.
Efter att ha matat Charlie och Joey samt skickat iväg Sammy till en kompis körde iaf jag, Joey och Charlie till YMCA och badade men det var inte skoj idag för där var en miljon andra människor. Hem igen och lade barnen sedan kom mina svenska släktingar och hämtade mig.
Vi körde till Applebee´s och åt middag. Det var supertrevligt faktiskt, jätteroligt att få ett sådant överraskande besök, de var kusiner till man pappa båda två. Den ena hade barn vilka då blir mina nästkusiner som jag aldrig träffat och den andra var barnlös. De var nu här i USA för lite släktforskning och nöje. De hade varit i New York, Wisconsin, Iowa, Illinois och Minnesota. Imorgon skulle de till Toronto och på måndag tillbaks till Chicago innan de flög hem på onsdag.
Det var verkligen jättetrevligt och skönt att bara prata om lite allt möjligt, hur galna amerikaner är, släkt, au pair etc. Båda två var pigga och mycket trevliga damer, de hade till och med tagit med sig ett stort marabou till mig och bjöd mig även på middagen. Lite pinsamt att jag ensam åt för nästan lika mycket som de gjorde tillsammans men till mitt försvar hade jag räknat med att betala själv och erbjöd mig även det. De släppte sedan av mig igen och nu när jag skrivit detta inlägg tänker jag slå datorn i schack innan jag lägger mig. Upp klockan 06:30 imorgon också för jobb ju...
Det är svinkallt här nu, imorse var det typ minus 12 grader eller kanske till och med 13, inte mycket varmare nu på kvällen...

God natt

If I were I boy?

Hello again!

Kanske lite lustig rubrik och kanske inte helt passande men jag valde den ändå. Gillar låten så

Mina avlägsna släktingar ringde till slut idag, eller egentligen kanske de inte är så jätteavlägsna, de är min pappas kusiner, då bör det vara min högst okända nästkusinerns föräldrar... Inte så långt bort i släktträdet...

Iaf de ringde, de har nu kommit tillbaks till Minnesota efter en tripp till Wisconsin och bor på ett hotell i Eagan som inte är så långt härifrån.
De planerade om vår träff till imorgon, så efter jobb imorgon ska vi ut och äta någonstans i närheten. Hela denna historien är ju lite märklig men det ska bli mycket roligt att träffa dem iaf.

Vår planerade träff blev ju inte av idag så istället ringde jag Silvana och vi körde med min "enljusade" bil till Café Latte. Mitt ena framljus på bilen har slocknat om ni undrar. Kanske inte helt bra att köra i mörker då när polisen ofta syns till här, men men får hoppas att jag kan smita undan med min svenska bakgrund som skuld om de stoppar mig.
På café latte intogs återigen en Chocolat Hazelnut Latte, mycket god, till den provades en ny tårtbit som även den var superb. Jag såg också att de en steamer med namnet "swedish", den var smaksatt med sirap (tror jag) kanel och kardemumma samt vispgrädde. Får kanske prova den en dag, någon som vet om dessa ingredienser har någon speciell koppling till Sverige som de inte har med andra länder?

Under vår fika pratade vi lite om barnen och jag kom på att "mina" barn är väldigt roliga. Historien om suspensoaren och konversationen om de nedre regionerna kom upp igen och den är fruktansvärt rolig. Något som slog mig var också att mycket är roligare på engelska...Till exempel att höra Joey säga "sparka mig på pungen" tror jag inte vore hälften så roligt som det var att höra honom säga "kick me in the nuts"
Joey är absolut den roligaste av de tre små liven, han är alltid så entusiastisk och säger alltid roliga eller gulliga saker. Ett annat exempel på roliga saker han är sagt kan ni få här:
I förrgår  och någon annan dag så slog han eller sparkade mig i huvudet när vi lekte, i förrgår började det blöda och jag frågade han varför han gjorde så...Det tog ett tag, först ville han inte svara sen sa han "It´s not me, it´s my brain"
Jag sa åt honom att sluta iaf, så igår sa han till mig på morgonen, "today i won´t hit you or hurt you". Han lyckades att inte slå eller skada mig under hela dagen och på kvällen var han lite nöjd över det och sa "You know, I didn´t hit you today"

Säga vad man vill om barnen men roliga är det, det kan ingen ta ifrån de :)

Susie kom också hem under min óväntade fritid idag och när barnen inte kom hem fick vi chansen att prata lite om allting. Det är konstigt hur bra allting känns och hur lugn Susie är, hon har inte varit alls likadan sedan jag berättade om mitt beslut. Hon berättade dock idag att hon ville att jag skulle stanna till dem hittat sin nästa au pair vilket troligen inte blir förrän i Januari. Jag vet ju inte om det är något jag vill men där är en grej som gör att jag kan gå med på det. Jag kan gå med på det om det är möjligt att förlänga den period på tre veckor som jag har på mig att hitta en ny familj. I så fall får jag ju tid på mig att hitta den nya "perfekta familjen" i den perfekta staden (NY) och behöver inte tacka ja till en familj som inte känns helt rätt bara för att inte behöva åka hem.
På tal om NY har en svensk au pair kollega flyttat dit nu, det är ju rätt sjukt att hon i sin blogg skriver "Imorgon ska jag till stan för en lunch med lite tjejer" Det i sig är ju inte så sjukt, det sjuka är att hon benämner New York F..k.ng CIty som stan, det vill jag också gööööra!!!!

Annat jag kan berätta är att jag har massa ny musik (som jag berättade igår) och därmed massa nya favoriter...
John Legend - If you´re out there är en superlåt
Diverse låtar av James Blunt är superbra
The Killers nya album är trevligt
Beyonce - If I were a boy är en mycket bra låt därav rubriken
Oasis nya album också trevligt
Likaså Keanes nya album
Andra diverse låtar jag inte vet namnet på just nu från skivor som "future dance hits" och The best of Hip Hop/R & B/pop" t.ex. Insomnia med craig david.

Dessutom har jag hittat ett nytt band som är megabra, kanske den största favoriten och överraskningen av alla nya låtar/band. Jag tackar Robin för detta tips för Glasvegas är nämligen underbara...
Har också en ny favoritradio-station som spelar massa bra låtar.

Imorgon ska jag prata med Eric Noren på skype, jag kommer få hemlängtan då, jag får det när jag pratar med mina vänner men det ska iaf bli otroligt skönt att få höra en väns röst igen...

Jag ska avsluta detta inlägget med att ställa en fråga:

Hur kommer det sig att min far har kommenterat mitt förra inlägg klockan 04:38??? En TORSDAG???? Eftersom att han ändå verkar vara uppe kan jag lika bra ringa och fråga honom nu...

Nu ska jag nog titta på privileged som verkar vara en bra serie

Thursday

Hej, idag är det torsdag!

Det betyder egentligen inget speciellt, ville bara poängtera det ändå...
Fast just det Rebecca fyller ju år så gratulerar...

Dagen har återigen varit sig lik, hjälpa barnen till skolan, frukost, tv, sova, dator, köra joey, vänta på barnen...Läxor, snacks och lek.

Eftersom att Joey ville åka och bada tidigare så bestämde jag att Sammy kunde leka hos en kompis medan vi andra bada, när alla sen kom hem ville Charlie inte bada så han grät och Joey hade ändrat sig och ville inte heller bada. Istället fick alla leka med kompisar, alla skickades till det hus där Sammy skulle leka och nu har jag alltså fått två timmars oplanerad fritid. Mycket, mycket skönt, obeskrivligt skönt faktiskt. Får se vad jag ska använda denna fritid till, skönt är det oavsett.

Min fars kusiner har inte ringt ännu, får hoppas att dem gör det faktiskt så att vi kan träffas ikväll, vore trevligt.
Livet är rätt segt just nu, samma visa varje dag och jag väntar bara på en ny familj, först måste ju matchningen dock börja. Hoppas verkligen att jag hamnar på ett roligt ställe i en bra familj, vore ju roligt att hamna tillsammans med någon av au pairerna som var på au pair-skolan tillsammans med mig.

Dollarn fortsätter stiga, inte bra, nästan uppe i 8.4 nu...

Resten av dagen kommer vara lik övriga dagar förutom om kusinerna ringer då..
Ha det bra
XOXO

Hoppas på det bästa

Hej hopp...

Idag har dagen faktiskt varit lite olika andra...
Ja morgonen också, jag försov mig tjugo minuter idag, tror inte att Susie är för nöjd med mig, hon tycker nog att det händer alltid. Det har faktiskt bara hänt 2.5 gånger...Idag räknas som en gång, sen är där en annan gång som räknas som en gång men det var på grund av att jag trodde att jag började senare. Så jag var i tid till den tid jag trodde jag började bara det att jag skulle varit en halvtimme tidigare. Sen en annan gång har jag sovit över fem minuter vilket bara räknas som en halv gång...

Efter att barnen kommit iväg var min dag sig lik, jag såg lite på tv, använde datorn lite, åt lite, sov lite. Mellan allt detta körde jag också Joey till skolan.
Sen kom de hem, något som var nytt med det var att en granne ska hädanefter hämta Joey eftersom att hon ändå hämtar sin dotter. Så jag slipper köra till skolan och hämta honom, nu ska jag bara lämna honom. Kunde varit tvärtom, hade varit bättre men detta är ändå skönt.
Gjorde Sammys läxor, han var mycket duktigt idag. Sen lekte vi en kort stund innan vi åt lite, därefter körde vi till en restaurang där Comcast (kabel-tv bolaget som susie jobbar på) samt ESPN (sportkanal) hade en inspelning av en intervju med Minnesota Wilds (hockeylaget i minnesota) målvakt (Josh Harding). De pratade lite sen fick publiken ställa frågor och få tröjor etc. signerade. Sammy frågade om de hade några svenska spelare i Wilds och berättade att han hade en svensk au pair. Gissa vem som fått honom till det? Joey å andra sidan, trängde sig före en tjej och ställde den fråga hon tänkt ställa så att hon började gråta:) Vi får väl se om något av detta kommer med på tv...
När vi sen körde hem igen var det ganska lugnt, lite wii och sen sängdags.
Charlie fyller sex år nästa onsdag, idag sover han med blöja...Susie låter varje kväll en av pojkarna sova med henne när Mark är borta och idag var det Charlies tur men eftersom att han kissat på sig de två senaste gångerna han sovit med henne så får han alltså ha blöja idag.

Något annat ovanligt som hänt idag är att min mobil har ringt...TVÅ GÅNGER.. Min svenska mobil då, har ingen amerikansk ännu.
Först ringde Landskronahem och lade på så fort jag svara??
Sen efter ett tag ringde det igen, och eftersom att jag såg på tv var jag på väg att inte svara, misstänkte att det var Landskronahem igen men det var det faktiskt inte.
Istället var det min pappas kusin, de hade typ inte pratat på 40 år eller nåt men så ringde kusinen till min pappa förra veckan, de hade hört att han släktforskat och ville fråga om det. Sen började de prata lite om sina barn. Då berättade pappa att jag var här, då sa kusinen att hon och hennes syster eller vad det nu var skulle hit till minnesota denna veckan för att släktforska. Så nu ska vi nog äta middag imorgon, galet måste jag säga...Men roligt!!

Annars har jag inte så mycket att berätta. Vill verkligen här ifrån nu, efter att beslutet togs har jag bara velat komma härifrån. Är dock mycket rädd för att jag inte hittar ny familj och måste åka hem, det vill jag absolut inte. Min LCC trodde inte att jag skulle ha några problem utan hon skulle rekommendera mig och dessutom kolla om där var många familjer i behov av au pair innan vi startade letandet. Jag hoppas också som bara den att jag hamnar i NY, vilken dröm det hade varit att hamna där, vilken stad det är alltså. Kollade idag och hittade en familj idag som bodde på manhattan, hur fint hade inte det varit. Tyvärr var det inte med EF

Kan också berätta att jag saknar gullstrand och skolan, det var några underbara år. Såg bilder någonstans från studentfesterna eller kanske till och med en filmsnutt och vilka tider det var...

Idag träffade jag Marks styvpappa, känns mycket konstigt att sitta och berätta att man ska stanna och ljuga lite om hur man trivs etc när man vet att man ska härifrån, men barnen ska ju inte ha reda på det ännu så det är ju inte helt officielt så att säga...Har också känslan av att jag kommer få svara på ett x antal sådana frågor till innan min tid här är över.

En bra sak är iaf att jag har massa ny musik på datorn nu, kanske 300 nya låtar.
En dålig sak är att den förbannade dollarn bara verkar bli dyrare och dyrare. Den är uppe i hela 8.2 nu...Fyy!
XOXO

"When you get what you want but not what you need"

Done

Så där ja, nu har jag pratat med Susie...

Idag var morgonen seg som sagt och Las Vegas slutade ruttet...Efter att ha duschat lite och så, så hämtade jag Joey och körde honom till skolan. Därefter körde jag inom Caribou Coffee på vägen hem och köpte en haselnötslatte som jag drack till min superlunch och tårtresterna från besöket på "restaurangen" cafe latte i lördags.
Sen väntade jag bara in barnen och rutinerna började om. Jag sket dock i att tvätta idag så jag fick mer tid till att leka med barnen. Fick också näsblod efter att Joey slagit mig i huvudet annars var dagen sig lik till Susie kom hem.

Jag hade lite tvätt att sköta så jag gick in i tvättstugan och sorterade massvis med strumpor, då smög Susie sig på mig.
Hon sa att jag måste prata med henne om saker, jag undrade om hon ville att jag skulle prata om något speciellt och då sa hon att hon kände på sig vad jag skulle säga. Jag undrar om hon bara kände det på sig av ren kvinnlig intuition eller om hon överhörde mitt samtal med Jean-ann igår...
Iaf så berättade jag att jag tänkt på det i helgen och besämt mig för att byta. Jag skyllde på det sociala men hon misstänkte också att det var något med henne :p Då sa jag bara kort och gott att hon också hade sina negativa sidor utan att specifiera, skyllde också på schemat men sa att det skulle ha funkat om det sociala funkat samt att jag älskade ta hand om barnen.
Det var jätteskönt att få det ur luften framför allt eftersom att hon knappt reagerade på det utan bara höll med och var väldigt förstående så det gick bra att prata med henne och nu är det ur vädret. Verkligen skönt. Ett möte med henne och Jean-Ann ska också planeras, kommer troligen att ske i helgen, då kommer lite papper att skrivas på och sedan börjat sökandet efter en ny familj. Ber till högre makter att jag hittar en bra familj i en bra stad så att jag inte får åka hem för det vill jag ej...

Det känns skönt och bra nu iaf, får se hur det blir när matchningen börjar...

Nu ska jag njuta lite av min fritid...Orkar inte köra och träna idag även om jag är sugen men då måste jag tanka och det pallar jag inte, hahaha.

"How long must I pay for this"

So sick of it!

Hello allihopa!

Imorse var jag bara sååå trött på att vara här. Inte så speciellt jobbig morgon, jaa barnen var ju lite dryga och ville inte klä på sig etc men det gick rätt bra ändå. Trots det var det bara såå jävla segt och jag hoppas verkligen att jag kan berätta om mitt beslut för Susie ikväll så att matchningen för en ny familj kan börja. Jo fortare jag kommer härifrån desto bättre, känns bra att jag tagit beslutet som sagt.

Idag såg jag mina två sista Las Vegas avsnitt...Fan vad irriterande, först så klabbade boxen, så det som var det absolut sista avsnittet visades först och det näst sista visades sist. Det var kanske i och för sig bra, eftersom att de avsnitt jag såg först (det sista) var irriterande även det. Det slutade med "To be continued", så det märktes ju klart att producenterna inte visste om att det var sista avsnitt. För inte kan man väl avsluta en serie med ett to be continued avsnitt där man inte får reda på om Danny och delinda får barnet eller om Cooper får fortsätta äga hotellet och genomföra sina storslagna planer, Man får inte heller veta om danny och delinda gifter sig eller hur det går för mike och piper som ska gifta om sig eller om sam gifter sig. Allting sög så jag är lite arg. Dessutom kom Jillian tillbaks, hon hade skiljt sig från Ed...

Är utråkad också, men trots det så springer tiden galopp mot 14:30 då barnen kommer hem. Livet här är tröttsamt som sagt.

Iaf, igår läste jag min egen blogg, jag läste dem första inläggen. Det var verkligen roligt, jag skrev roligt då. Allt om kändisar, sing-a-long etc.och då fick jag mig ett par trevliga skratt när jag läste detta.


I lördags på partyt så var där två bebisar som precis lärt sig krypa. Då ville jag besöka min kusin, undrar hur det går för henne, hoppas hon är lycklig sin fortfarande nya värld och att hon mår bra, utvecklas som hon ska etc.


Imorse var det freaking kallt här, -8 grader, inatt var det tydligen minus 12 grader...


"When you try your best but you don´t succeed"


Still no clue?

Jag undrar om Susie anar mina planer...?

Morgonen var rätt lugn och trevlig, barnen gjorde som jag ville och blev klara i god tid...Susie hade inte så mycket nytt att komma med mer än att jag skulle tvätta allt i tvättkorgen idag vilket innebar ca fem maskiner. För er vetskap så tvättar jag i vanliga fall minst två maskiner om dagen.
Även om allting gick bra och var lugnt så kändes det otroligt skönt att ha tagit ett beslut om att lämna.

När barnen försvunnit såg jag ett avsnitt gossip girl, liggandes i min säng, sedan lekte jag bara lite med datorn innan jag somnade. Tänkte sova mellan 10-11 men gick inte upp förrän 14:00, hade i och för sig på känn att jag skulle sova över lite.
Precis när barnen kom hem satt jag och åt min andra frukost eller lunch kanske det heter då. Jag hjälpte som vanligt barnen med läxor sen lekte vi lite innan vi hämtade Joey och körde till Charlies kompis som också har en au pair så därför bestämde jag att alla barnen skulle följa med och leka där. Vi var där runt en timme innan vi körde hem, gjorde mat, lekte lite mer och sedan fick barnen i säng.
För at ni bättre ska förstå nästa del av inlägget så bör ni veta att barnens strumpor har varit ett mysterium sen jag kom, de har typ inte haft några...Nu har jag iaf hittat dem men det vet nog inte Susie.
Medan barnen lekte försökte jag också ringa till jean-ann för att få klartecken att säga till Susie om mitt beslut, jag ville gärna ha det gjort. Tyvärr visste inte Jean-Ann mer idag än vad hon gjorde igår så vi ska vänta till imorgon innan jag säger något.
Det är synd, dels för att jag vill ha det gjort och dels för att Susie var bitchig när hon kom hem. Hon berättade dels då att hon inte gillade att jag använde hennes badrum, har hon inte sagt innan...Det är dessutom inte mitt fel att mitt badrum fortfarande är en röra för att hennes barn bajsat i en toalett med stopp i...
Hon gillade inte heller att barnen låtit en dörr från källaren till garaget stå på glänt ca en centimeter..
Dessutom sa hon att jag borde kolla källaren för där verkade vara massa strumpor, kanske anledning till att de inte hade några. Då kollade jag källaren och fann två par strumpor...Rent allmänt var hon bitchig och gnällig, men det är ju klart hon är ju alltid så trött när hon kommer hem från jobb så det är väl jobbigt för henne. Men när hon var på det humöret ville jag i princip bara skrika att hon kunde hålla k----n för att jag ska ändå inte vara kvar här. Tyvärr fick jag då inte det, kanske inte hade gjort det även om Jean-ann vetat mer men jag blev lite skadeglad vid tillfället.

Mamman till barnen i familjen vi lekte hos idag kom hem medan vi var där. (Au pairen i huset heter Paddy förresten) Paddy och jag hade pratat lite innan om vad jag fick göra till exempel så när hennes värdmamma kom hem och tog upp Charlies födelsekalas på lördag så sa Paddy till sin värdmamma att jag skrivit inbjudan. Då sa värdmamman "how nice of Susie". Eftersom att hennes barn spelar hockey samtidigt som mina så har hon också sett mig i ishallen tidiga lördagsmorgnar. Hon undrade om jag behövde följa med varje vecka, det behöver jag juu så jag sa jaa...Då skämtade hon lite om den dagen de skulle tvinga med Paddy dit, det skulle liksom aldrig hända. Sen undrade hon varför Susie hade barn överhuvudtaget om det bara var jag som tog hand om dem hela tiden. Faktiskt kan jag förstå det, jag menar om man är förälder och inte vill ta hand om barnen på sin lediga tid varför har man då barn? I deras familj jobbade Paddy tills föräldrarna kom hem, därefter slutade hon, hon jobbade aldrig på helgerna för då var ju föräldrarna lediga...Dem har ju själv valt att bli föräldrar och förstår ansvaret, varför blir man förälder om man inte orkar/vill ta hand om sina barn?

Jaja, efter jobb idag så körde jag och åt en dessert och tog en kaffe med Paddy...

Hoppas jag får berätta för Susie imorgon iaf, vill ha det ur världen nu och börja om så fort som möjligt. Det känns bra iaf, jag har tagit rätt beslut.
Klockan har passerat midnatt i Sverige, vilket betyder att det är den 18:e så därför måste jag gratulera min super-mormor på hennes födelsedag, saknar henne och hennes köttbullar.

Jag har nu inlett min sjunde vita vecka...Hmm händer kanske inte för ofta?

Nu har jag bara två avsnitt Las Vegas kvar, känns inte bra. På tal om Las vegas har jag upptäckt en rolig miss. I en scen har Mary en kofta på sig, en sekund senare är den borta.

Igår när jag läste sportmagasinet så upptäckte jag att de angett Wikipedia som källa till en artikel...Hallå?? Det fick inte ens vi göra när vi skrev för skoltidningen kaktusbladet

En annan rolig/underlig sak Susies syster sa till mig igår var "Too bad you can´t go with us to our house, you would like it there, a looot more than here"

Tack för mig idag, take care everybody.

Besökte förresten Starbucks idag för första gången, har inte kollat igenom deras fullständiga meny ännu men det är i min mening överskattat...

"I miss you"

Annorlunda magkänsla

Hmm, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag vet inte riktigt hur jag känner nu...

Helgen har varit skön iaf, idag vaknade jag vid tolv, såg ett avsnitt Las Vegas, åt frukost och använde datorn. Sen bestämde jag mig för att duscha/bada i Susies badrum eftersom att mitt eget är en röra...Klockan var då runt 15 och jag hade au pair möte klockan 16. Jag hade räknat med att familjen inte skulle komma hem före mitt möte men så fort jag steg in i Susies badrum tänkte jag att det är bäst jag låser dörren för dem kommer när som helst. När jag var färdigduschad så hörde jag ungarna genom hela huset. Fick alltså lite pinsamt springa ner till mitt rum, förbi Susie och hennes bekant i bara handduk och dessutom förklara varför jag använt hennes badrum...
Känslan jag fick när jag hörde att dem var hemma igen var förresten obeskrivlig.

Därefter körde jag till mitt möte, lite försenad blev jag och fick äta när alla andra ätit upp, som tur var serverade Jean-ann sina goda brownies. Mötet var väl ungefär samma som senast, rätt drygt. Fast det var lite bättre idag när jag hade några fler att prata med än sist, tyskarna gillar dock att gruppera sig och prata tyska.
Jag hade en liten avsikt med mötet och jag dröjde därför kvar till de allra flesta lämnat. Sen tog jag "mod" till mig och berättade för min LCC Jean-Ann hur jag kände. Hon är verkligen en underbar LCC, hennes man Dennis, som förresten har norskt blod är också underbar. De två frågade varför jag kände så och jag berättade hela historien om att det mest var det sociala som inte stämde men att det inte stod helt rätt till i familjen. Hon visste precis vad jag pratade om och det var otroligt skönt, vi pratade igenom lite saker under närmre en timme. Hon visste hur Susie fungerade och frågade om saker redan innan jag hann ta upp dem. Hon förstod också ganska snabbt att detta inte skulle fungera för mig och nästa steg för våran/min del blir att meddela Susie om mitt beslut. Hon och Dennis förstod att jag behövde börja om på nytt och söka familj på nytt. Vi ska först invänta lite om situationen dock, imorgon ska hon ta reda på om där är många familjer som söker au pair just nu...
Jag sa att jag haft tid att fundera nu i helgen och att jag troligen ville flytta, hon och dennis sa då att de förstod det, de kunde se på mig att jag inte var lycklig och att vi behövde göra något snabbt och drastiskt för att förändra detta och det blir till 99% att söka ny familj. VI kommer troligen ha ett möte senare i veckan där jag och susie får signera lite papper och sen börjar allt om igen.
De var verkligen förstående och det var otroligt skönt att hon visste vad som pågick. Hon visste hur Susie fungerade och hon hade hört från andra au pairer hur det gick till hos familjen Rogers. Det var också rätt roligt att en annan au pair kille som var på mötet blev helt chockad när han fick reda på att jag var au pair i denna familjen, han tyckte inte att dem borde få ha au pairer. För att summera det hela så kommer det troligen ske en ny matchning för mig inom det närmaste. Det är det jag behöver göra, jag har kommit underfund med det under helgen, det kommer inte bli bättre här utan jag behöver börja om. Så länge jag inte jobbar är familjen trevlig och jag känner mig hemma, de hittar på mycket, t.ex. besöker de ofta vänner för middag och sådant är roligt. Men när jag jobbar fungerar det inte alls med Susie och ännu viktigare är att mitt sociala liv inte fungerar. Jag gillar verkligen killarna/barnen och det kommer kännas jobbigt att lämna dem för dem är väldigt gulliga och roliga, men jag måste ge upp lite för att få det bättre.

Efter ett långt snack med Jean-ann och dennis, då jag också fick träffa deras underbara barnbarn så lämnade jag deras hus och körde hem igen. Den lilla 3-åriga flickan var verkligen en jätterar tjej. Hon var tre år men pratade jättebra engelska och använde väl utvecklade meningar med vissa komplicerade ord, hon kunde dessutom en del spanska och var väldig väluppfostrat, social och glad.

När jag kom hem igen var det huset fullt igen, alla tre barnen var fortfarande uppe och sprang, trots att klockan var halv nio. Dessutom var Susie syster och hennes barn på besök. Han var 18 så det var trevligt att prata med någon i egen ålder som hade lite mindre kunskaper om Sverige samt gillade musik. Han hade faktiskt hört talas om the sounds. The rogers boys ville då "visa upp" mig och ville att jag skulle hoppa över fåtöljen, de tycker att det är skitcoolt, de ville också visa hur snabbt jag kunde springa och jag fick knappt gå på toa. Susies syster var en lite underlig människa. Rätt trevlig tyckte jag men lite underlig, efter att ha pratat med dem en timme så älskade hon typ mig och frågade om inte jag kunde komma och hälsa på dem i Wisconsin utan familjen någon gång, hon ville också ha min e-mail och skämdes för att hon "looked like crap" och jag var så "hot" när det var fotodags. Hon tyckte också att det var synd att jag inte bodde närmre dem för jag skulle kunna bli bästa vän med hennes son, han som var på besök då. Ah ja, det var roligt att bara prata eller lyssna ett tag iaf.

Nu är jag tillbaks på mitt rum, tillbaks till det gamla vanliga, fritiden är över och imorgon är det jobb igen. Jag funderar på om jag ska ringa mina föräldrar om ett litet slag, klockan är trots allt runt 06:00 där då. Jag har en del att berätta om och det hade varit skönt att prata med dem..
När jag körde i bilen på väg hem från au pair mötet insåg jag att jag precis tagit beslut om att flytta härifrån. Jag menar, jag visste ju det innan men nu var det verkligen gjort och det skulle nu bli verklighet. Jag började givetvis då tänka på vad jag kommer sakna:
Mall of america, GIVETVIS!
Pojkarna, de är verkligen roliga och har precis börjat att verkligen gilla mig
Jag tror jag kommer sakna Justin, jag hinner nog knappt träffa honom igen men det kändes skönt att ha en äldre vän. Då kunde jag få total avkoppling från hela au pair grejen, och ibland är det mycket skönt att prata med en vuxen om lite mer vuxna saker.
Café Latte
Jean-Ann och Denis kommer jag definitivt sakna, de är nog "one of a kind" LCC:s och bryr sig så himla mycket om sina au pairer.
Jag har ju redan vuxit in lite grann i minnesota och the twin cities och det kommer ju ändå vara lite konstigt att lämna här. Jag har börjat fastna lite för "mina lag", de sportlag minnesota har då känns som mina lag. Jag har hunnit orientera mig en del och hittar på egen hand nu. Jag har kommit in i vardagen och rutinerna här..
Allt sånt här kommer ju börja om igen men det är ju för mitt eget bästa och troligen kommer jag hitta likvärdiga alternativ till allt det jag lämnar här på mitt nya ställe. Skulle ju vara en dröm att hamna kring NY.

Jean-ann bad mig vänta med att berätta för Susie ett litet tag så hon vet fortfarande inget. Det kändes därför lite konstigt när framtiden diskuterades under kvällens samtal med hennes syster. Jag fick ju spela med som att jag skulle stanna här och det kändes konstigt. Jag mår också lite dåligt för familjens skull, barnen och Susie verkar trivas med mig och de har det väldigt tufft utan Mark, det blir ju inte bättre av att jag lämnar. Vad jag förstår är dock att jag måste göra vad som är bäst för mig och därför försöker jag slå undan dessa tankar. Funderar också på att stanna här till Mark kommer hem i december så att det blir lite lättare för dem, men det beror ju på hur snabbt jag hittar en ny familj och hur snabbt den nya familjen vill ha mig. Jag vill ju trots allt se oasis och bara en vecka efter oasis spelning kommer Mark hem, så jag har en anledning till att göra det lättare för familjen ju ;P
Jean-Ann var också säker på att jag skulle hitta en ny familj eftersom att jag var en rar pojk, pratade perfekt engelska och var svensk, svenskarna var tydligen populära här. Hon skulle definitivt rekommendera mig och även förklara för familjen hur det låg till om Susie blev helt skev och skulle prata skit om mig inför den nya familjen nu. Hon vet hur det ligger till som sagt och jag fick också förklarat att Susie var nöjd med mig i nuläget.

Gud det är ju tur att jag sparar lite pengar just nu, det slog mig också att det nu kommer krävas en flygbiljett till min nästa ort samt att återigen betala övervikt...Inte roligt

Förlåt för att det återigen blev ett långt inlägg men jag hade ju faktiskt återigen något intressant att berätta.
Ha det bra så får ni reda på mer om hur det hela utvecklar sig senare i veckan....

Förresten, jag ska också ta mig tid att svara på kommentarer eftersom att där var så många idag...

Syrran det var en mycket skön kväll. Jag kan trösta dig med att vädret inte är mycket bättre här, halvsnöar och är kallt och jävligt varje dag. Angånde glassen garanterar jag dig att jag tänker försöka hitta en sådan här med. Vi har allt här borta sis.

Pappa Jag kan verkligen tänka mig att BoIS och Coldplay i en jämförelse är ungefär lika stora, så det var nog ungefär samma upplevelse även om du tycker att min upplevelse var lite mesig
Det lät ju inte som någon vidare trevlig grupp för Wormo men vad jag hört så gjorde dem mycket bra ifrån sig i en annan inomhusturnering nyligen där de stod upp bra mot division 3 och 4 lag samt även slog något sådant lag. Håller dock också Besa som favorit.

Fanny, här är allt bra, hoppas att allt är bra med dig också även om jag inte riktigt vet vem du är men det gör ingenting du kan låta mig vinna din tävling ändå...

Malin Det var FANTASTISKT så du bör vara avundsjuk men jag har ju iaf delat med mig av upplevelsen. HIttade förresten massa nya fjärilar i min ficka idag.

Mamma Får väl se om det är lönt att ta fler bilder härifrån, men det var en skön helg iaf

Lina, jag tackar först för din hårkommentar, igår var en mycket bra hårdag trots att jag ännu inte klippt mig.
Till nästa del: All heder åt Håkan men är du lite sjuk i huvudet? Du kan inte jämföra Håkan och Coldplay!!??

"Just be patience, don´t worry"

Dagen efter!

Hello! (Förlåt om det blir ett långt inlägg men gårdagen var händelserik och den biten är klart läsvärd)
Dagen har varit fylld av underbara återblickar från gårdagen, herregud alltså det går knappt att beskriva. Gårdagens inlägg var kanske lite confusing så jag ska förklara lite mer om gårdagen senare...

Idag gick jag alltså upp 06:30, "måttligt trött" och hjälpte Joey och Charlie med frukost och att få på sig sin hockeyutrustning, därefter funderade jag på att vara vaken men jag istället ner och lade mig i min säng, kollade ett avsnitt las vegas på datorn sen somnade jag. Vaknade till några gånger, familjen lämnade senare än väntat och barnen hann störa mig då. Fick också ett telefonsamtal strax innan 12 men somnade om igen. Huset blev tomt vid denna tid också så jag ville njuta lite av friden. Jag tänkt gå upp runt 12 för att njuta av friden, fick en smärre chock när jag vaknade och klockan visade 15:58, det sjukaste av allt är nog att jag klockan 22 idag var trött igen. Jag gick alltså och lade mig när vissa av er där hemma gick upp och vaknade när vissa av er gick och lade er.

Liten rättelse verkar också krävas efter att vissa verkar tro att jag vill hem.
Förtydligande: Jag har inte värre hemlängtan och vill INTE hem! Det jag förstod när jag pratade med Fredrik Fridman var att det inte skulle vara såå farligt att få komma hem igen dock. Det ryktas nämligen att om man söker ny familj så får man två veckor på sig, hittar man ingen ny familj inom två veckor så måste man åka hem. Det är en risk man tar alltså och efter att ha pratat med Fredrik Fridman insåg jag att om jag inte hittar någon ny familj och måste åka hem så blir det ändå bättre än vad jag har nu. Givetvis hoppas jag att jag hittar en ny familj, jag tror nämligen att jag efter idag och gårdagens insikt kommit fram till att jag ska söka ny familj. Au pair möte imorgon, så jag ska passa på att prata med min LCC då. Jag vill alltså stanna i USA och hoppas hitta en ny familj, att åka hem är inte prioriterat men det är numera en risk som är värd att ta.

Efter att ha vaknat använde jag datorn lite innan jag såg ett avsnitt las vegas och duschade, gjorde mig klar efter det.
Sen körde jag och hämtade upp Silvana och Katja. Vi skulle på något "party" hos Susies väninna för deras nya au pair. Det var oerhöört tradigt och gjorde mig mer säker på att söka ny familj. Jag måste dock vara kvar här till 10 december då är det nämligen Oasis, hur det blir med The killers om jag söker ny familj är lite osäkert. På tal om hela den här grejen med ny familj så har jag även hört ryktet att man efter de två veckorna kan få bo hos Jean-ann, vår LCC tills man hittar ny familj så jag ska prata med henne om det imorgon. Är det så får jag tid på mig att verkligen hitta en familj där jag kan trivas, som känns rätt. Iaf, efter "partyt" körde vi till Café Latte, jag har längtat dit sen i tisdags och nu var det dags igen. Denna gången provade jag en ny tårta, inte lika god men trots allt mycket god. Jag provade också att byta dricka, idag blev det en latte med haselnöt, grädde och choklad. Fy föör vad god, jag var inget större fan av latte tidigare men det kommer jag vara hädanefter. Om tårtan var sämre än sist så utjämnade latten det hela. En liten nostalgi-känsla flöt över mig när jag nästan skymtade xcel energy center en bit bort och jag ville bara tillbaks till gårdagen.

Nu till gårdagen, när vi kom hade jag ett uppdrag: Jag lämnade mina vänner för att leta upp det magiska stället där coldplay skulle springa i korridoren. Lyckades inte riktigt hitta det och gick tillbaks till min plats, inga vänner där men det dröjde inte länge innan de knackade mig på axeln "Do you have the tickets, we got better tickets". Tydligen hade de sprungit på någon dam i korridoren som delade ut biljetter till en om man bara kunde visa upp sina "riktiga biljetter" och svara på frågor om coldplay. Jävla tur att mina vänner hittade sina biljetter på toaletten...Precis innan de berättade om de nya biljetterna för mig hade jag suttit och tittat ner där det brukar vara ståplats, där var nu massa rader med stolar, fjolligt tänkte jag men det skulle ju vara underbart att sitta där.
Efter att ha sett konserten två gånger hade jag en liten aning om var våra nya biljetter skulle vara, damen ville dock inte berätta förrän mina vänner hittat sina bíljetter. Som tur var gjorde dem det till slut, min misstanke var fel, men vad gjorde det när damen sade: här ni får tre biljetter till femte raden precis framför scenen. På grund av stolsraderna fick vi också massa utrymme, trots att detta var skiiiiitbra platser. När konserten började stod alla upp och vi stod kanske 5 meter från scenen. När konserten sen pågått ett litet tag skickade jag ut mina kamrater mot den ena armen av scenen eftersom att jag visste vad som skulle hända. När Chris Martin senare hoppar ut där under "In My Place" är vi givetvis på plats och jag är max 2 centimeter ifrån att kunna röra Chris Martin, kanske hade jag klarat det men säkerhetsvakten såg skrämmande ut. Ni förstår inte hur det kändes alltså, vid flera tillfällen var jag max en halv meter ifrån Chris Martin, utan att behöva trängas eller någonting. Vi var också så nära så att jag kunde se och fota hans svettfläcka i baken under "The Hardest Part". Helt jävla underbart, vilken upplevelse att få stå så nära och leva sig in i konserten. Vi fick reda på att de platserna vi satt på kostade 250 dollar styck, vi hade betalat 90 dollar styck :D Jag hittade också scenen på sittplats och efter under Lost tog jag mig dit, tyvärr verkade det vara fler som visste vad som hände och säkerheten var lite större än i Sverige, så denna gång såg Chris inte mig och min plan gick inte i land, även om jag försökte ;p Det gjorde inte så mycket eftersom att kvällen var fantastisk ändå. Vi stod mitt i regnet av fjärilarna under "Lovers In Japan" och allting var helt galet. Roligt också att se att i princip allting var identiskt med Sverige, hela uppträdandet, låtordningen allting. Den enda skillnaden var att det var ett nytt förband, dessutom hade dem någon annan snubbe som mixade lite och visade någon video efter förbandet. Det tog också ca 1.5 h innan coldplay gjorde entre, det gjorde mig ingenting, det var värt väntan. Låtarna precis innan Coldplay gjorde entre var också likadana och folkets dans likaså:) Något annat som var fantastiskt var att mitt under konserten titta runt i arenan och inse att runt omkring mig vistas 18000 människor, alla står upp, alla sjunger med och jag har bäst plats av alla...Magiskt helt enkelt, eller som Mr Martin sjöng "Such a perfect day"
Förband var förresten Sleepercar som är rätt trevliga och den andra killen hette antingen Rob eller John Hopkins...
Jag var ju förresten tvungen att köpa den amerikanska versionen av coldplay tröjorna också...
Efter åt var vi ett atg på väg till en bar men när de andra fastnade på gatan, dansandes till några snubbar som slog på burkar så körde jag hem istället.

Idag var det lite grann tillbaks till verkligheten även om jag nu njuter av friheten i hemmet. Funderar på att göra något jag inte kan göra annars, t.ex. ta ett bad i Susies badkar just nu, eller baka, eller bara stanna uppe halva natten och titta på tv.

Just det, något jag verkligen älskar med coldplay är deras texter, det är troligen det bästa med coldplay. The scientist är troligen världens vackraste låt men även, violet hill, fix you, amsterdam, yellow eller någon annan låt med coldplay innehåller så vackra textrader. Jag tror jag har hittat en ny liten favoritrad, den är från violet hill och är väldigt vacker. Jag tänker publicera den här så att fler kan förstå magin med coldplay...
"I took my love down to violet hill, there we sat in snow, all the time she was silent still. If you love me, won´t you let me know"

Bildeeeer!

Bötte in the kitchen


Bötte in the kitchen #2


Bötte in the living room #1


Bötte in the living room #2


Bötte with friends on coldplay


Bötte with friends on coldplay #2


COOLDPLAAY!


Bara trummisen saknas


Mest för att skryta, ni kanske ser att Chris står mycket, mycket, mycket nära mig här?


Under Fix you, eftersom vakten skällde på mig fick jag ta bilder istället för att filma fix you


Älskar denna bilden av någon anledning


Vilken underhållning...


Vilket uppträdande...


Vilken show...


Vilken kväll...Större delar av publiken lyser här med mobilerna, mäktigt.

Eftersom att jag tog 179 bilder och filmade 10 klipp så kan jag inte visa er allt idag. Funderar på att slänga in lite bilder på resdagboken imorgon. Nu ska jag iaf inte visa fler bilder idag...Ha det bra...

"For some reason I can´t explain"

Holy fu..ing shiiit!!

Coldplay är såå braaaaaaa!
Det går inte att beskriva.
Jag ska inte skriva så mycket om konserten idag, jag ska bara nämna att jag hade ca 2314 fjädrar i fickorna tidigare...Hur fick jag det när jag satt väldigt långt från ståplats med biljetter för 95 dollar styck....
Låt bara säga att paret bakom oss kanske tyckte det var lite retligt att vi satt på samma ställe fast de betalade 250 dollar per biljett, mer infor får ni imorgon.
Ska också avslöja att min plan inte lyckades men skiiit i det eftersom att det var såå jävla braaa.
17 September, Coldplay i globen 12 av 10 böttepoäng
18 September, Coldplay i globen 14 av 10 böttepoäng
14 November, Coldplay i xcel energy center, ingen färdig utvärdering ännu men möjligtvis 16 av 10 böttepoäng.

Dem är helt enkelt såå bra att man efteråt mår så bra att man mår dåligt.

Nu blir det dock bedtime för mig, trots att jag nu efter att datumet ändrat till lördag börjat min HELT lediga helg som vi är BERÄTTIGADE till så ska jag upp och JOBBA IMORGON...KLOCKAN 06:30. Jag kanske inte ska jobba så länge men ändå, det känns inte rätt, speciellt inte efter att ha varit ute och svirat på coldplay idag, 00:30 är klockan här nu, sex timmar sömn räcker väl enligt Susie, ah fast jag ska ju först bli klar för sängen så inte riktigt sex timmar men det skiter väl hon i...

"Such a perfect day"


Min kamera hade tydligen en jävla zoom, eller? Jag SATT långt ovanför Chris Martin & Co, eller?

Viva La Vida!!!

Enbart tanken på att jag ska se Chris Martin & Co. om mindre än 8 timmar är såå underbar. Bara den tanken får berg och dalbanan att börja med en uppförsbacke, vilket då innebär att det är något bra. Jag känner själv att metaforen inte riktigt stämmer utan det bör alltid vara nedförsbackar. Dels för att jag tycker det symboliserar humöret i botten rätt bra, men samtidigt så påpekade min syster att det är nedförsbackarna som är de roliga..Därför symboliserar nedförsbackarna både bra och dåligt humör numera...
Idag symboliserar det givetvis något mycket bra, dagen kommer vara underbar, allt tack vare coldplay. Dessutom försvinner ju familjen imorgon och jag kommer även vara au pair åt en ny familj imorgon...Familje Martin, ni har väl redan hört om min plan antar jag?

Från något bra till något mindre bra.
De senaste dagarna har jag sett massvis med Las Vegas avsnitt, efter en liten svacka är det nu återigen min favorit-serie...Det kom jag på igår, jag fick också reda på igår att jag bara har fyra avsnitt kvar att se...Jag som äntligen börjat älska det igen, Piper & Cooper gör ju trots allt rätt bra i Eds & Marys frånvaro, dessutom var det helt nya avsnitt...Men tydligen har jag då bara fyra avsnitt kvar och sedan avslutas serien mitt i...Producenterna visste inget så det planerade inget riktigt avslut så man kommer lämnas med massa frågor...Herregud vad dåligt.

Morgonen började annars som vanligt förutom att det tog både Charlie och Joey tio minuter att svara på vad det ville ha till frukost, efter min egen frukost såg jag några Las Vegas avsnitt givetvis.
Nu har jag någon städpatrull på besök i huset. Två stycken som kommer varannan vecka, ska förmodligen upp och duscha snart sen köra till banken och därefter djursjukhuset. Lite sugen på att fortsätta den turen för en lunch på Wolfgang Puck, var ett tag sen. Men eftersom att jag då bryter mot mitt köpförbud, även om lunch knappt klassas där samt att jag måste tanka så tror jag att jag skippar det. Får vänta med att köra bil till ikväll då jag ska spela coldplay-musik i bilen på väg till...Coldplay-konserten:D

Allt för nu, jag suktar vidare efter en Wolfgang-burgare och även en tårtbit och en steamer från Café Latte

"I used to rule the world"

http://www.youtube.com/watch?v=c5Olw_Wf76I&feature=related

Var ju även tvungen att en dag som denna lägga in en video på världens bästa låt: FIIIIX YOUUU!
"Coldplay and the choir of Stockholm"
Dags för mig att leta upp den där coldplay t-shirten, lovely...Tja

Litet tillägg:
Jag pratar just nu med Fredrik Fridman på msn, han har tydligen inflyttningsfest ikväll. Hade ju varit trevligt att gå på. Vi diskuterade också lite om min situation. Roligt också att han drömt om mig samtidigt som jag antingen både drömt och tänkt på honom inatt eller bara ett alternativ, iaf så drömde/tänkte jag att vi åkte till thailand för en lång semester och bara tog det lugnt. Sen nu när jag pratade med honom så kom jag på att jag han och nille borde åka till berlin och äta pommes på restaurang. Vi pratade om lite annat också och jag kom på att jag har ju det rätt bra hemma, han tyckte att jag skulle chansa och prova byta familj. Jag är ju inte helt lycklig här, antingen blir situationen bättre i en ny familj, eller värre och då får man byta igen. Skulle man inte hitta en ny familj får man åka hem, det är kanske inte vad jag egentligen vill men jag har ju det mycket bra hemma så det vore kanske inte så farligt. Jag har hela tiden trott att detta är ett mycket bra sätt att se världen, och visst är det de, det är en chans att uttnyttja sina yngre år, men alla dem möjligheterna har jag hemma också. Med lite tur får man kanske tillbaks sitt gamla jobb och då öppnar sig en massa möjligheter. Slutpunkten av allt tjat är iaf att jag tror att Fredrik Fridman ingjöt lite mod i mig, faktiskt tillräckligt med mod för att söka en ny familj genom att jag numera ser det som två bra alternativ, två alternativ som är bättre än det jag har idag, istället för ett bra och ett dåligt, . Dock väger det ena alternativet lite tyngre än det andra fortfarande men det vore ju trots allt inte så farligt att komma hem, det bästa vore dock om man hamnade i ett nytt område i en rolig stad med massa roliga människor så att man får chansen att hitta på massa saker här och uttnyttja mitt år här. Det har jag inte gjort ännu och det stör mig.

Här kommer också en bild

Faktum är att detta är en fruktansvärd bild men den fick synas här på bloggen ändå


Snart helg!

Och vilken helg sen, den är mycket efterlängtad, troligen den mest efterlängtade helgen sen jag kom hit, herregud vad skönt det ska bli. Nästan två dagar utan någon förutom mig själv i huset. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i helgen, jaa förutom coldplay imorgon då. Just det sen är det ju au pair möte på söndag och på lördag hade någon av Susies vänner au pair träff för deras nya au pair så det kanske blir ett besök där med...Där dök alltså upp lite mer än vad jag räknat med, kanske också hoppats på. Det hade varit bättre om allt detta dykt upp när familjen inte var hemma, jag tänker nämligen njuta så mycket som möjligt av den alldeles egna tiden när jag faktiskt kommer vara fri och kunna göra som jag vill...Därför är alla uppdrag förlorad fritid.

Dagen har annars varit sig lik, jag hade i och för sig huvudvärk vilket gjorde hela dagen till en lång och dryg, lite arg och tradig dag. Det löste jag i och för sig rätt galant med en tidig middag och två timmars filmkväll med barnen...

För att bara förklara lite eftersom jag insåg att vi alla har lite olika syn på berg- och dalbana visionen. Stupen brukar ju normalt sett vara det roliga när man åker en berg- och dalbana och bör kanske därför ses något positivt. Fast i min berg- och dalbanavision så symboliserar stupen hur mitt humör sjunker och är därför något negativt. Det kan ju bli lite jobbigt när man använder metaforer ibland så jag ville bara klargöra...

De flyttplaner jag haft tidigare som sedan lades på is ett tag har börjat synas i hjärnans produktiva tankecenter igen, jag tänker mer och mer på att jag troligen inte vill vara här men återigen "life is a rollercoaster". Jag måste ju verkligen säga att NY och Washington verkligen låter lockande men att även Kalifornien skulle fungera. Det händer lite mer kring storstäder som NY, Washington eller Los Angeles t.ex. än vad det gör i "the twincities" Där bör också finnas lite fler spännande au pairer där. Om inte så kan man ju för gods skull underhålla sig själv i NY i flera år. Varken familjen eller det sociala stämmer helt här heller.

På grund av min lilla huvudvärk orkar jag inte träna idag heller, istället ska jag se något Las Vegas avsnitt innan jag slänger mig i sängen. Jag låg back i mitt las vegas tittande så jag såg nog sex avsnitt imorse, det bästa med dem var att jag nog inte sett mer än ett av dem innan. Även om Ed är borta så flyter det rätt bra nu igen.

Jag måste också kolla upp hur dyrt det blir att åka till NY kring nyår, men nu ska jag återgår till Las Vegas.

Just det jag måste också nämna en annan lite dum sak jag hörde idag...Imorgon ska jag ju på konserten, med två andra. Vi pratades vid idag och hon föreslog att vi skulle mötas klockan sju vid byggnadens vänstra hörn...Problemet är att jag tror att byggnaden är ganska rund var hittar man ett hörn då? Låt säga att den nu är fyrkantig, femkantig eller någon annan form med hörn iaf. Hur vet man då vilket som är vänstra hörnet? Skitsamma egentligen för jag har ju biljetterna, Mohahaha

Här kommer också bilder som jag lovat


Bild från det huset där dem hade det fantastiska halloween-partyt


Bild från mall of america. Detta är verkligen inne på köpcentrumet


Bild på det sjukligt dekorerade huset på vår gata

"One day the sun will come out"

Also...Also...Then also...Also make sure...Also

Also! Vad betyder det ordet för mig?
Inget speciellt kanske, bara det att det ordet jag hörde absolut flest gånger denna morgon. Herregud alltså, Susie bara radade upp also hela morgonen lång. Jag skulle inte bli förvånad om hon ringer snart och fortsätter sin also-lista.

Also make sure you wipe down the kids bathroom every day, then you could also put away the halloween stuff, also I noticed that it seemed to be more stuff in Charlie´s hockeybag than in Joey´s, you could also make sure that they are organized. Detta var bara en del av det hon sade till mig imorse, hon radade alltså upp en massa nya saker jag kunde göra...massa roliga saker varav många verkligen är mitt ansvar, jag glömde dock nämna en sak hon tog upp, men man ska väl spara det bästa till sist?
"Also I don´t know if you understood this but even when I´m giving you the weekend off, you are going to work 45 hours that week" Ja för varför låta en au pair få lite fritid, varför inte uttnyttja honom till sista timmen istället?
Det roligaste är egentligen att hon sen fortsätter meningen ovan med att säga "Well but then I´m not that person who will make sure that you actually do work 45 hours a week"
Nej okeeej!! Det är nog därför jag kan garantera er att jag jobbat MINST 44 timmar VARJE VECKA SEN JAG KOM HIT. Kan nog också tillägga att jag troligen jobbat mer än 45 timmar någon vecka...
Hon gillar också ordet flexibilitet, ni vet om jag jobbar över "någon" gång så kan jag ju sluta lite tidigare då och då...I och för sig ska jag ju sluta lite tidigare på fredag eftersom att det är coldplay men jag undrar om det gottgör att jag har jobbat över 10-15 min i princip varje dag sen jag kom hit...Dessutom måste man ha en HELT fri helg varje månad, nu denna helgen har jag min fria helg. förutom att jag ska hjälpa dem komma iväg till hockey på lördagmorgon och hjälpa dem komma iväg från stugan när de kommer hem från hockeyn. Sen ska jag ju också hjälpa dem komma i säng och packa upp när de kommer hem på söndag. Jag gissar att vi då är kvitt för att jag slutat tidigare på fredag...
Men såna regler som att ha helt fria helger gäller väl ändå inte, "I mean, theoretically you are working, but your not working that much practically". Hon säger samma sak om jag tvättar etc.  vilket enligt Cultural Care klassas som arbete men knappt enligt Susie...

Hon tog också upp den där förbannade handduken igen, ni vet den jag pratade om igår...
"Can you please fold that towel and put it away?"..."What towel?"...The one in the laundry who has been sitting there for days"...Well I put it there yesterday when i came home from YMCA in the evening"..."Well I don´t like it there"...
Okej jag måste återigen fråga, var torkar man sina handdukar och varför har man en torkställning om man inte får använda den?

Ah jaa..I guess life is a rollercoaster, morgonen började med ett jävla stup bara

Trubbel i paradiset?

Tydligen som någon redan misstänkt så är det fler svenskar från au pair skolan än jag som inte trivs helt i min familj, är det bara vi svenskar eller vad står på?
Ah jaa hoppas det löser sig för alla iaf:)

En liten korrigering till gårdagens inlägg. Jag skrev att jag skulle träna efter "jobb" men så belv inte fallet, en annan au pair vid namn Silvana ringde och undrade om vi skulle hitta på något. Vi körde och fikade i St Paul och jag hittade ett något som gör det mer värt att stanna här: Café Latte, inte själva drickan då utan stället vi fikade på hette så och herregud vilket ställe.
Att fika är rätt mysigt faktiskt, att sitta inomhus på ett trevligt café med en sjuuuukligt god chokladtårta (det är mest den som är orsaken till att stället är så bra) och se när snön faller utanför är ännu mysigare än att bara fika...Jag har bara varit i St Paul en gång innan, denna gången var jag i en del jag inte sett tidigare, typ huvudgatan. verkligen en jättemysig, ganska liten stad. Eller så var det bara området som var litet, men mysigt var det iaf, så där gammaldags med äldre byggnader. Snön och lamporna i träden gjorde det hela mysigare. Jag åt alltså en stor chokladtårta, supermäktig men supergod. Först ett lager chokladtårta, mer lite som sockerkaka, sen ett lager av någon choklad och smörkräm, sen ytterligare ett likadant "dubbellager" sen återigen lite choklad"kaka". Det hela toppades med lite smörkräm och hallonsylt. Till detta intog jag någon sorts mandelsteamer som var god den med. Ska definitivt besöka detta ställe igen eftersom att min tårtbid bara var en i mängden av de som såg underbart goda ut.

Idag har dagen dockm varit sig lik. Hjälpte barnen sen gick jag ner och såg ett antal Las Vegas avsnitt innan jag somnade, vaknade igen, körde Joey till skolan, såg lite mer Las vegas samt åt lunch, återigen den underbara smörgåse, idag toppat med lite citronpeppar och bbq-sås. Ännu godare givetvis. Därefter kom barnen hem och det var den gamla vanliga proceduren. De hade i och för sig några vänner över idag vilket inte händer varje dag. Vi har dessutom kommit på en ny lek: The monster game" Låter lite värre än vad det är, det är egentligen bara kurragömma fast i mörker så att den som letar har ficklampa. Jag brukar dock skrämma barnen, och därav namnet "the monster game".

Efter jobb körde jag och simmade lite på YMCA, pratade en väldigt kort stund med en förälder i bubbelpoolen som förstod precis hur skönt det var att komma ut ur huset en stund.

Lite snabb info att meddela er.

Mina inlägg ska bli kortare hädanefter...Och innehålla fler bilder

Joey tuggade idag på en morot som var ca 1-2cm stor i kanske 7 minuter, jag lovar att det verkligenv ar så länge. Det tog honom nästan 1 timme att äta färdigt, tredje dagen det händer...

Charlie hatar den taekwondo han har efter skolan på tisdagar och torsdagar, idag var tredje gången han grät kvällen innan och säger att han inte vill gå till skolan imorgon. I måndags när han kom hem vid halv tre tiden sa han till mig "Do I have school tomorrow?"..."Yes"..."But i don´t wanna go, do I have to?"..."Yes you have to go, why don´t you want to go?"..."Cause, cause I´m gonna be tired tomorrow" Det visade sig då att det var taekwondon som spökade.

Susie är sjukligt lat, det enda hon gör när hon kommer hem är äter, tittar på tv, tittat möjligtvis igenom sin egen post, om hon orkar, pratar med Mark sen går hon och lägger sig. Gissa vem som gör resten...
Imorse sa hon till mig att jag nog kunde hitta lite vantar och annat som barnen behövde, problemet är att hon inte visste var dem var men jag kunde nog hitta dem. En annan au pair beskrev det mer som att man faktiskt var en förälder och de riktiga föräldrarna förväntar sig att man ska ta hand om allting medan de inte gör någonting, inte bara när man jobbar...Det var en utmärkt beskrivning...Här följer hans citat, ursäkta stölden Robin
"Jag brukar ofta känna att jag har ett otroligt ansvar för att uppfostra och leka med P&M när vi är med någon av/eller med både John och Joanne, jag känner att dom måste vara helt slut efter jobbet så jag måste leka och göra läxor hela kvällen så dom kan vila. Och det känns även som dom förväntar sig det, men igentligen så borde det vara som så att jag borde låta dom vara "föräldrar" när dom väl är hemma. "

Att man känner att dem förväntar sig det får en själv att förvänta sig det av sig själv...

Ibland kan Susie också fråga mig väldigt konstiga frågor för att inte säga korkade helt enkelt...För någon dag sen t.ex. så hade jag hängt en handduk på torkställningen i tvättrummet, då frågade hon mig, "Why is that towel there"..."To get dry?"..."Why"..."It´s wet cause i used it?"..."Why"..."To get dry?"..."Where did you use it?"´...At the YMCA since i took a shower there" Jag menar vad använder hon sina handdukar till??? Och framför allt hur torkar man handdukar här i staterna?...Ni kanske undrar varför hon inte frågade "Why" några gånger gånger till?...

Något som framkom igår under min fika med Silvana var också att Susie verkar tro att jag är något fotbollsproffs eller nåt...Det kan ju ha och göra med att jag spelade i ett klubblag hemma i Sverige, spelar man i klubblag här i USA är man oftast rätt bra men det behöver man ju inte vara i Sverige. Hon hade iaf berättat för Silvana och några andra, innan jag kom hit, att mitt lag var typ skitbra och jag var jätteduktigt. Om jag förstod det hela rätt verkade hon också tro att jag typ kunde spela i landslaget när jag kom hem...Hmm, landslagsproffs i fotboll eller ta han dom barn i USA för en tiondel av lönen? Vad hade ni valt?

Måste avsluta inlägget nu,lovar att det ska bli kortare imorgon...

Ska bara avsluta med att säga att jag verkligen vill se julen i NY, det hade varit fantastiskt, kanske kan åka dit över nyår då familjen ändå inte är hemma, fast jag behöver någon att åka med eller umgås med juu...

Låttiteln "Life is a rollercoaster" passar perfekt för mig, det är verkligen upp och ner hela tiden...Kanske lite väl många stup i denna berg och dalbana bara.

Inga bilder idag men dock ett litet videoklipp, kände att det passade med tanke på min fredagsaktivitet. Själv får jag rysningar i hela kroppen utav bara tanken,,,eller videon...

http://www.youtube.com/watch?v=fKDs2WmLRcM

"Every river that I try to cross"

Joey and Phoebe

Slutet på the guardian var onödigt, men kanske lite oväntat. Det är ju i och för sig bra när det är oväntat men det var ändå inget bra slut

Som jag skrev innan så skulle jag alltså iväg och handla lite, så jag gjorde mig färdig och stack iväg. Körde direkt därifrån till banken så att jag kunde få en speciell check som Susie behövde för att fixa med automatisk överföring varje vecka. Från banken körde jag sen till Best Buy, jag skulle dit för att fråga något om min dator men det glömde jag när började titta efter massa roliga serier. Eftersom att serierna var ganska dyra, även äldre serier och säsonger så fastnade jag inte direkt för något förutom GG och scrubs...
Jag fick sen köra hem om och slänga in varorna jag köpt innan jag körde och hämtade joey och släppte av honom på skola.
När jag kom hem igen var det lunchdags, ohh herregud vilken lunch det var. Det slog mig tidigare under dagen att Joey och Phoebe gör en god sandwich i ett vänner-avsnitt. Jag tänkte att det var något jag kunde försöka idag när jag inte skulle spendera några pengar på mcdonalds eller liknande.'
Jag gjorde mig två dubbelmackor, mitt egna påhitt med nutella och jordnötssmör som man värmer i mikorn, mycket gott. Sen provade jag också göra en J & P inspirerad macka. En dubbelmacka med tre skinbitar, två bitar kalkon, två skivor ost, två tomatskivor och lite mayo och senap...Fy för sören vad gott, kanske den godaste lunchen jag ätit i Amerika.
Jag tror inte jag bloggar ikväll, ska försöka sova lite så därför kan jag berätta redan nu vad jag ska göra...

Sammy kommer hem om en halvtimme, han gör lite läxor sen hämtar vi Charlie och Joey på skolan därefter äter de ett litet snack sen gör Sammy läxor, därefter leker vi lite, sen gör jag mat, därefter leker barnen medan jag gör hushållssysslor. Sen hjälper jag dem att bli klara för sängen. När de kommit i säng kör jag och tränar, ska försöka springa tre mile idag och simma 20 varv igen om jag inte kör styrka istället...Eftersom att far min återigen ska träna Landora så får jag nu träna mig i form för hans skull juu...När jag tränat färdigt kör jag hem, tittar på tv och lägger mig...

Ha det bra Schweden...

Coldplay på fredag

"Just be patient, don´t worry"

Fy skäms!!!

Nu måste ni skärpa er, ni måste börja läsa bloggen igen och KOMMENTEEERAA!!
Kommentera bara i största allmänhet eller kommentera det jag skriver om, bara ni kommenterar och ni måste börja läsa bloggen igen, läsarna rasar varje dag, inte roligt att skriva då...

Idag var morgonen vanlig, jag försov inte mig idag faktiskt :)

Susie berättade dock för mig om lite saker jag borde göra, jag ska ju inte jobba så mycket i helgen så därför ska vi kompensera för det genom att jag jobbar mer nu i veckan. Vad kul, hon uttnyttjar verkligen mig till sista minuten, jag måste jobba så nära 45 timmar i veckan som möjligt. Vi får nämligen inte jobba mer än 45 timmar i veckan men kan man jobba 44.5 är Susie rätt nöjd i alla fall. Så eftersom att familjen ska iväg till någon stuga i helgen och jag då blir ledig så måste det ju kompenseras för tio förlorade arbetstimmar. Därför ska jag tvätta lite mer, under dagarna, jag ska organiserar pojkarnas garderob och avgöra vilka kläder som ska slängas samt plocka undan där. Eftersom att Charlie kissat i Susies säng inatt så måste det ju tvättas under dagen, dessutom ville hon att jag skulle bädda hennes säng men sen kom hon på något om att det behövde vädras så jag slapp det. Jag kan ju säga att jag är 100% säker på att det inte är min uppgift att tvätta hennes lakan och bädda hennes säng. För att klargöra ännu mer att jag jobbar mycket kan jag tillägga att jag varit i familjen i 32 dagar och jobbat 29 av dessa. Inte helt säker på om jag räknat rätt men jag tror faktiskt det.

Det känns hyfsat att vara här nu, bättre än innan men inte särskilt bra, det får mig att fundera på vad jag ska göra här, jag hade inte riktigt föreställt mig att mitt år skulle vara så här. För att nämna en grej som jag inte väntat mig, det kanske är lite löjligt men familjen snålar som bara den, det hade jag inte väntat mig. T.ex så kan Susie stå och leta efter det absolut billigaste av någonting fast att det skiljer kanske 10 cent. Jag måste också betala bensin själv fast att det enda jag gör nu för tiden är att köra barnen överallt.

Jag kunde inte somna igår heller, det är ganska ofta som jag inte kan somna så istället ligger jag och funderar på allt möjligt. Eller egentligen är det väl så att jag inte kan somna eftersom att jag redan då funderar på någonting. Som sagt, allting står inte helt rätt till och då börjar man lätt fundera på allt möjligt.

Jag såg aldrig GG igår, de nya avsnittet fanns inte på datorn ännu, så istället såg jag massa intervjuer med skådisarna. Tydligen hade killarna i serien varit på promotion turné i Europa, de besökte London och...Stockhooolm, synd att man inte var där. GG är min nya favorit serie, fy vad trevligt det skulle vara att få vara med i GG som skådespelare, det är min nya dröm tillsammans med att bli au pair åt Obama eller Martin...

På tal om nya favoriter så har New York City ersatt Berlin som min nya favorit stad. Gud vad jag vill uppleva julen i NY, det är en super trevlig och mysig stad trots 10 miljoner invånare...

Jag har utropat totalt köpstopp denna veckan, eller jag kanske måste klippa mig och jag kanske köper något litet på coldplay men jag ska inte spendera några större summor iaf. Det ska jag ju faktiskt inte göra före Charlies födelsedag om två veckor. Jag är rätt optimistisk om att klara det faktiskt

Jag måste komma ihåg att skicka en "önskelista" på saker som jag vill att mina föräldrar ska skicka till mig i jul

Man missar mycket där hemma när man är här borta. Fredrik Fridman har tydligen flyttat hemifrån och flyttat in med sin bror, undrar vad mer man missar förutom en jäkla inflyttningsfest då...

Igår morse var här minus 7 grader och ungefär lika kallt på kvällen. Runt 0 grader på dagen, men herregud vart är detta på väg.

Nu måste jag lämna er och gå ner och göra mig redo, ska iväg och handla lite på Sam´s club nu. Funderar på om jag ska köra och träna efter det eller om jag ska ta det ikväll...

"To see what it feels like now..."

Paris Hilton

Gissa vem som sett Paris Hilton på Macy´s?
En svensk au pair kamrat till mig...:) Ett tag trodde ni att det var jag vaa?
Jag har iaf handlat på Macy´s fast inte det macy´s i san francisco där Paris Hilton synts till...Sjukt iaf att man bara lyckas se henne, men jag ska ju antingen bli Obamas, Beckhams eller Martins nästa au pair så det stör mig inte så mycket...

Annars har min dag varit sig lik. Jag råkade försova mig imorse igen, inte med 30 minuter men 12, inte så bra. Förstår inte vad som hände med min klocka idag...Efter att ha skickat iväg barnen åt jag lite frukost själv och satte mig i fåtöljen framför el telvision. Just nu stör det mig supermycket att jag inte kommer på vilken film jag såg först, så det var ju tur att jag kom ihåg att det var epic movie. Därefter såg jag höjdpunkter från veckans Champions League och med 5 min kvar av det somnade jag..Vaknade kanske 3.5h senare och började då titta på the guardian efter att ha sett färdig CL höjdpunkterna. Det var en mycket bra film faktiskt, att jag inte har sett den tidigare...Måste se färdigt den imorgon eftersom att lunch och barnens hemkomst gjorde att jag inte kunde det idag.
Sen när barnen kom hem var det samma visa, läxa, snack, joey, kompisar, lek, mat, bad, säng....
Lite roliga kommentarer fick jag även idag när jag fortsatte att visa lite bilder på min data...
Denna gången var det bilder från en ny mapp men där var även lite foton från au pair skolan där också. När Johanna dök upp på bild denna gång så undrade de inte om de var min flickvän som de gjorde sist. Istället undrade då: "Is that your sister?" ..."no"...dem har sett bilder på min syster innan och vet väl att hon är blond så alla blonda måste ju vara min syster...När där sen dök upp en bild på min gamla klasskompis Malin L så undrade de igen "Is that your sister?" De hade nu bytat ut jakten på min flickvän till en jakt efter min syster...Men de kunde ändå inte riktigt släppa flickvänsspåret, de tog det till och med en nivå till. När där dök upp en bild på mig och kära Carro från balen så undrade de vad vi gjorde, när jag då berättade att det var bal och Carro var min baldejt så frågade de sen: "Did you marry her then?" Hahaha gud vad jag skratta, alltså Carro om du nu läser detta så skrattade jag inte riktigt åt att vi skulle vara gifta, eller kanske det med men mer åt barnens lite oförstående bild av det hela vilken var rätt komisk...Senare dök där upp en bild på mig, Malin P och hennes pojkvän Coffe. Då utbrast Sammy: "Who´s that" och syftade på coffe, jag förklarade då att Malin och Coffe var ett par och att han då hette Christoffer, då säger Sammy "He looks dumb"..Jag frågade "Why"...."Well I don´t know, he just has a dumb face". Jag skrattade då ännu mer än när de undrade om jag var gift...Gud det är verkligen roligt att visa dem bilder och höra deras kommentarer.

Efter att barnen kommit i säng sprang jag ner och tog vad jag behövde sen körde jag till YMCA, ska verkligen försöka hålla mig till mitt schema att träna varje dag även om jag missade igår...Idag sprang jag två miles, förra gången var det bara en mile så nu har jag ökat takten. Dessutom simmade jag minst 20 längder till skillnad från de 14 jag simmade i lördags. Nästa gång siktar jag på att springa tre miles, dock tror jag inte att jag orkar simma längre än vad jag gjorde idag efter att ha sprungit tre miles. För er vetskap kan jag informera er om att en mile är ungefär lika med 1.6 kilometer.
När man springer så springer man runt delar av anläggningen fast en våning över, men vid vissa delar är där typ öppet mellan löparbanan och då t.ex. basketplanen. Denna gången spelade två-tre tonåringar basket, när jag sprungit något varv kallade de på mig som om de kände mig. jag hörde inte riktigt vad de skrek men men, jag sprang vidare iaf, därefter sade dem något till mig varenda gång jag passerade basketplanen. Hade lite svårt att höra dem så jag vet inte om de trodde att jag var någon kompis eller om de bara skojade med mig och typ hånade mig. Ingen aning faktiskt även om mina misstankar lutar lite åt de senare...Jag såg även den olympiske löparen men denna gången spelade han basket, inte med de tonåringarna dock...
Efter att först ha sprungit och sedan simmat hann jag även med att ta en lång dusch och basta lite. Det är skönt att bara ha lite tid för mig själv och jag älskar att träna när där inte är mycket folk, återigen var min bil den enda på parkeringen när jag kom ut...

Körde hem igen och satt som vanligt vid datorn, jag ska nu forstätta använda datorn, tänkte nämligen lägga mig i sängen och se det nya GG avsnittet, säg till om ni vill veta vad som händer.
Till nästa gång vi hörs så får ni ha det så bra...

Just det, glömde berätta om lite annat bra som hände idag. Justin ringde, han hade tittat efter lite hockeymatcher men det verkade svårt. Fast sen hade någon av hans kompisar tydligen säsongskort så kanske kunde vi få någon biljett därifrån. De skulle gå att lösa iaf men eftersom att han inte visste vilken match vi skulle så eller när den gick så tyckte han att vi kunde träffas innan det ändå. Han skulle bara få lite mindre att göra på jobb, han var tydligen i arkansas? nu...

Det var något annat jag också glömt, men eftersom att jag inte kommer på det nu heller kan jag nämna namnet på en au pair i min grupp. Läste precis det och tänkte att det kunde vara intressant för er att veta. Här kommer det iaf, jag ursäktar mig på förhand för eventuella stavfel
Mmamotshwanedi Pearl Motshwanedi, hon är från Sydafrika, en annan i min grupp som är från Thailand heter Onuma Lappakittaro och en tredje, också från Thailand heter Rujired Kwan Mongkonsongchai. Undar hur konstigt Björn låter för dem egentligen...

Kom förresten på vad det var jag tänkte på. Roligt att läsa min fru Carros kommentar om väggarna. För att förklara (och svara på syrrans fråga) så vet jag inte om det är under uppbyggnad eller om de tänker låta det vara så eftersom att det ändå bara är barnens lekområde och au pairens område....

På fredag är det COOOOOOOOOLDPLAAAAY för min del, ville bara informera er som möjligen missat detta. Att ösa coldplay i bilen och veta vad som väntar är en fantastisk känsla.

"And since I fell for that spell"

Ps. Citat mitt i mina inlägg finns ofta där utan ha någon direkt kopling till mina känslor. de kan helt enkelt bara var där utan anledning medan de citat jag avslutar med istället för att inte säga alltid så åtminstone ofta har någon koppling till hur jag känner och därför också finns där av en anledning. Ds.

Här kommer bilden från balen, "dum face" och båten till frihetsgudinnan, det var de bilder som kommenterades idag

På väg till frihetsgudinnan med Hanna och min syster? (Det är nog mer likt än nästa kandidat iaf)


Denna bilden kommer jag också ihåg att de kommenterade, tyvärr kommer jag inte ihåg vad, så det var kanske inte så roligt men bilden är rolig iaf
Detta var nog vår roligaste kväll under hela NY veckan. Vi lekte massa lekar. Sjukt skoj

Coffe with the dum face?


De undrade också om Jesper här var min bror


Min dejt till vänster om mig är min fru och tjejen till höger om mig är min syster eller hur var det nu ?



Just det, när där kom en bild på mig och mina lilla bebis 08:a kusin så sade sammy också att det inte bara var coffe som looked dum utan bebisar var dum, de såg inte bara dum ut, de var också dum. Mest för att de alltid grät, och då också grät när de såg honom eller någon annan. Men eftersom att de sade till oss på au pair skolan att vi verkligen skulle vara försiktiga när vi publicerade bilder på barn så väljer jag att inte publicera den bilden, det är också orsaken till att bilder på mina värdbarn inte publicerats. Har inte tagit upp det med Susie. Hmm kanske ska ta bort bilden på Jesper nu när jag tänker efter...

Ah jaa, n blev klockan alldeles för mycket så godnatt igen, GG kanske får vänta...

Och återigen en avslutning från coldplay, samma som ovan men det är ju viktigt att det blir det sista i inlägget så...

"And since I fell for that spell"

Bilder

Ett tag sen där kom bilder så jag får väl slänga in tre bilder från denna dag så att mina föräldrar (och ni andra) kan se hur jag ser nu för tiden, drastiska förändringar sen ni såg mig sist.


Här sitter jag i soffan innan vi skulle iväg idag, området bakom mig är den plats där jag brukar ligga och titta på tv.
Dörren till vänster leder till mitt badrum och precis till höger, vägg i vägg med badrummet ligger mitt rum som ni inte kan se nu.


Här sitter jag i trappan som leder upp till resten av huset från "mitt område" samt det område där barnen leker och spelar wii. Denna bild är tagen efter vår tidiga thanksgiving middag idag


Samma område, samma trappa, samma tid, samma bötte bara stående denna gång.


Early thanksgiving!

Hello!

Idag skulle jag inte jobba så då fick jag lite sovmorgon. Även om det är svårt att sova ut i detta huset eftersom att barnen alltid springer rundor, hoppar så hela mitt rum skakar eller bara skriker så brukar det gå rätt bra för mig att sova ut.

Vaknade vid elva men trodde att klockan var typ nio så fick en liten chock. Låg och drog mig ett slag innan jag tänkte att jag kunde ringa mina föräldrar, det var ju fars dag hemma i Sverige denna söndag. Hela familjen var samlad hemma hos mor och far, även om "hela familjen var samlad hemma hos mor och far" betyder att min syster tagit sig till huset så var det ju trevligt att få prata med alla.
Jag berättade också för min syster om min lysande plan när jag ska se coldplay på fredag.
Senast jag såg dem fick jag ögonkontakt med chris martin på en meters avstånd. Det betyder att han sett mig, denna gången ska han se mig igen och jag ska påminna honom om sthlm då kommer han tro att jag är världens mest hängivna fan och ta med mig backstage sen kommer vi lära känna varann. Det kommer sluta med att jag blir familjen Martins au pair. Eftersom att dem troligen har lite hus överallt i usa samt spenderar en del tid i england så kommer jag vara mycket ledig och bo typ överallt i USA. Dessutom kommer jag få mycket mer än 176 dollar i veckan. Detta kan till och med vara bättre än att vara au pair åt familjen Obama.

Ah jaa efter att ha pratat med alla familjemedlemmar så åt jag en snabb frukost innan jag tog på mig och blev klar. Vi var tvugna att sticka till Marks bror och hans fru för en tidig thanksgiving middag. Jag trodde att det skulle vara vår familj och deras familj men när vi kom dit var där 14 barn och minst tio vuxna. Då fick jag åtminstone uppleva en riktigt familjemiddag, lite av allt möjligt serverades skiljde inte sig så mycket från våra svenska släktträffar. Jag blev dock tillsagd att bara vänta till riktiga thanksgiving får då kunde jag gånga den maten dem hade idag med ungefär 10. Tyckte dem sa att dem brukade ha två stora skinkor och två kalkoner bl.a.
Det var rätt roligt iaf, pratade lite med lite nytt folk, såg minnesota vikings vinna igen, fast på tv denna gången. De delar tydligen ledningen med Chicago i sin division nu.
Tre sorters efterrätt bjöds det på senare på eftermiddagen, inte lika gott som de vi brukar ha på våra släktträffar i sverige men...Sen sprang någon runt med en iphone och höll just då på med google earth. By the way så är iphone en fantastisk skapelse, måste ta reda på mer om hur man skaffar en sådan här. Iaf så slog det mig att jag kunde hitta mitt hem i sverige via google earth. Satt nämligen just då tillsammans med två andra vuxna och pratade om sverige och lite om var jag bodde och hur det var där. Susie tyckte också att det var fräckt när jag berättade det för henne så jag fick visa det för henne på hennes dator också. Kvällen kom närmre och det blev dags för kvällsmat, därefter körde vi hem. Mycket senare än vad jag trodde vilket gjorde att jag inte kunde träna på YMCA idag. Vi var där i hela sex timmar, något jag inte räknat med, men det var ganska trevligt ändå. Fick uppleva ett och annat också, jag drack ur de berömda röda muggarna, dock bara cola men ändå. Blev faktiskt erbjuden vin men tackade nej. Jag fick även uppleva en bordsbön, oh herregud, jag fick anstränga mig för att inte börja skratta när jag stod och lyssnade på hur de tackade gud för mat och sällskap. Alltså kanske inget fel med det egentligen men det är ju inte direkt något jag är van vid då vi aldrig i världen skulle göra det i sverige, iaf inte i vår familj så hela situationen blev lite ironisk. De bodde också på en golfbana, inte vid utan verkligen på en golfbana, ni kanske inte tror mig men det är sant. När Susie berättade för mig att de bodde på en golfbana trodde jag inte riktigt på det men när jag tittade ut genom fönstret mot trädgården såg jag bunkrar kanske 50m från huset och precis där deras trädgård slutatde fanns såna vita "out of bounds" pinnar uppsatta.

När vi körde hem fick jag köra eftersom Susie tyckte det var bättre då hon druckit lite vin. Inte mig emot, roligt med lite olika fordon att köra. Det var dock fruktansvärt jobbigt i början, Alla eller kanske två av barnen skrek, grät och bråkade som galningar och kallade på mommy hela tiden. Det är nog inte jobbigt att köra bil när det låter som om man har ett helt jävla dagis i baksätet och alla gråter och skriker. Dessutom visste jag ju inte var vi skulle så jag försökte lyssna på Susie samtidigt, hon i sin tur skulle ge mig instruktioner samtidigt som hon skällde på barnen.

Väl hemma fixade jag bara lite snabbt med lite saker innan jag sprang ner här. Just det, jag åt lite Ben & Jerry Cinnamon Bun glass också, herregud vad god den är...Pratade lite snabbt johanna på msn innan hon försvann och jag fick då kolla lite bloggar och facebook istället innan jag började med min egen blogg. Nu undrar jag om jag ska sitta kvar vid datorn eller titta på tv istället...

Fick precis höra något otroligt faktiskt...Ni vet att jag skrev för någon dag sedan att Obama vore den ultimata familjen?
Gissa vad jag läste på en annan au pairs blogg nyligen? Det ryktas att familjen Obama har en au pair, från EF Cultural Care. Vet någon vilken organisation som ordnat mitt år som au pair? Just det EF CULTURAL CARE...Hur jävla mycket tur har man inte om man matchas med familjen Obama...Man sitter hemma en kväll, helt plötsligt ringer telefonen: "Hello I´m from cultural care, I have a family on the phone for you, do you have time?...Yes...Hello this i Barack Obama, president of United States of America, would you like to be our au pair....JA TACK!...Besides your one bedroom and bathroom in the white house you get five more bathrooms and bedrooms, your own stylist, bodyguards, personal driver, five cars, one airplane, a helicopter, 2000$/ week , access to our limo, access to the worlds most famous people, personal assistent, housekeeping, a chef, lots of spare time since we travel a lot, payed gas, personal trainer, personal barber, personal free doctor and dentist. What else would you like? Just name and you got it...

Det är ju sjukt, jag ska bli deras nästa au pair...Vet inte hur jag ska bära mig åt men jag ska iaf bli det...

Jag måste verkligen klippa mig nu men det är inte lika roligt, enkelt eller billigt som hemma när jag bara ringde kusin mia och bad om en klippning.

Nu måste jag klaga lite på er, just nu är det bara min far och syster som kommenterar, ni andra får skärpa er...

Dags att lägga ner bloggen för kvällen för min del. God natt

YMCA

Lördag, idag är det lördag, lördag. Lördagen den 8:e November.

Dagen började 08:30 idag, den borde ha börjat 08:00 eftersom att det var tänkt att jag skulle börja jobba då men när jag trodde att jag började 08:30 så fick jag ju en halvtimmes extra sömn.
Fick inte ens äta frukost eftersom att vi inte hade tid utan det var bara att kasta sig iväg till hockeyn. Ett jävla liv var det också då de två hockeyspelarna gnällde över allting. Skydd som satt fel, skridskor, handskar och gud vet vad. De grät båda två iaf.
Iväg kom vi ändå och de lugnade ner sig när de var på väg till rinken.

Efter hockeyn körde vi hem igen och det var dags för mig att tvätta lite och göra lite annat hushållsarbete samt skriva inbjudningar till Charlies födelsedagskalas. Ja samtidigt skulle jag ju håll koll på barnen också, Susie hade tagit med sig Joey till Sam´s club men jag fick ändå hålla koll på tre barn då Sammys vän Jo var på besök.

Det gick rätt lugnt och barnen skötte sig själva, när Susie sen kommit hem med Joey och vi fått i oss lite lunch så bestämde jag, Charlie och Joey oss för att vi skulle bada idag igen medan de andra stannade hemma. Vattenrutschbanan var ju öppen idag så det var ju spännande, det blev ändå ett jävla liv där också först ville ingen av dem, sen ville en av dem, sen ville båda, sen ville en av dem, sen ville båda, sen ville ingen. Ja herregud vilken cirkus men även där löste det sig och vi kom iväg. Det är rätt roligt att bada med dem och tiden går dessutom mycket snabbare. Det är definitivt något jag ska göra fler gånger, gratis dessutom då det ingår i medlemskapet på YMCA som familjen har. Även jag ingår ju i det medlemsskapet nu, så det är toppen. Direkt efter badet bar det iväg till ishallen för lite skridskoåkning. Vi mötte upp Susie där men vi var alla lite sena så vi kunde bara åka skridskor i tio minuter. Positivt är iaf att jag kunde åka skridskor trots att det är kanske fem år sen jag försökte stå på ett par skrillor senast och då gick det inte bra.

Sen bar det hem igen och min arbetsdag var slut med råge så jag smög ner i mitt lilla krypin igen, jag tittade lite på tv, satt framför datorn lite, försökte få tag i något umgänge för kvällen. Tyvärr gick den sista biten inte så bra så efter att ha ätit, tröttnat på datorn och teven så tänkte jag att jag kunde besöka YMCA igen. Behöver som sagt lite motion och det var ett bra tillfälle att få det nu. Jag visste ju att jag inte skulle hinna med så mycket eftersom klockan blivit en del men 30min simning skulle väl gå...

Skyndade dit för att få reda på att jag kunde simma i tio minuter, ah jaa det blev nog 14 "varv" iaf så det var ju skönt. Resten av anläggningen hade öppet en kvart längre än bassängen så efter att ha duschat och hittat löparbanan hann jag också med 8 minuters löpning. Sprang lite över 1 mile så tillsammans med simningen blev det ett lagom första pass för att hitta tillbaks till gammal form ;) Där var oerhört lite folk på plats så här sent en lördag, min bil var den enda på parkeringen när jag kom ut, men det var bara skönt. Älskar att ha utrymme och slippa trängas i såna lägen. Där var iaf en annan på löparbanan, efter att jag varvat honom kanske tre gånger så tröttnade han och undrade om han fick jaga mig. Han berättade att han för 27 år sen varit med i uttagningarna till OS på 200m och att han var high schools bästa löpare. Det tog inte heller lång tid innan han visade lite av det och jag fick jaga honom:)

Just nu känner jag mig mycket motiverad till att sätta upp ett träningsschema. Jag vill komma i form igen, konditionen är usel just nu, det är ju dock alltid lättare så här efteråt, och även lättare att tänka hur man ska träna men en helt annan sak att verkligen göra det. Jag tänker iaf att jag borde kunna träna något varje dag, jag har ju fritiden till det och det är skönt att göra något. Om man kör löpning dag ett, styrka dag två, simning dag tre, styrka dag fyra och löpning dag fem och så vidare så borde man snabbt komma i form igen. Dessutom verkar det vara en bra variation i träningen, får kanske höra med ex-coach Melin vad han har för synpunkter. Jag fick ju även visa upp Wormos färger och det var rätt skönt att dra på sig den blåa dressen igen, saknar verkligen fotbollen och umgänget som tillkommer med den. Synd att missa året då vi blir exans bästa lag dessutom.

Det börjar också bli kaaaaallllt här nu, minus en grad celsius just nu, har varit kanske plus en tidigare idag. Jag har iaf börjat få användning för mina nya vantar och mössor. Tur att det var lite varmare igår annars hade vi fan haft en meter snö nu. Det snöade mycket igår och lade sig på morgonen men sen blev det för varmt fast det fortsatte att snöa men lade sig inte, idag har det också snöat lite men inte så värst mycket. Såg några snö/frost-täckta bilar på väg till YMCA åtminstone. Jag undrar bara vad jag ska tycka om några veckor om jag tycker det är kallt redan nu. Vad jag har hört brukar det bli allt från -25 - -40 grader celsius under den värsta tiden.

Den där magkänslan har följt mig idag igen, kan inte komma på vad det är, mer än att den står för lite olycka...Hade jag varit lycklig och trivts här hade jag inte haft den. Jag otrivs väl trots allt inte här just nu men det är långt ifrån så att jag trivs här så därför otrivs jag väl ändå. Funderar lite på vad jag ska göra åt den, ett tag la jag flyttplanerna på is men de börjar komma upp nu igen. Det enda jag lite kan beskriva om magkänslan är att den säger mig att detta inte riktigt är rätt plats, men ändå vet jag inte om den är tillräckligt stark för att ta steget för en ny matchning. Det sägs att om man inte hittar en ny familj inom två veckor och hade det inte varit för den regeln hade jag nog sökt ny familj. Samtidigt fungerar det rätt bra i familjen och barnen är härliga och relativt enkla att handskas med även om Charlie hatar mig om han nu gör det.
Det är en enda stor röra med mina känslor iaf så kanske enklare om jag inte förklarar mer om dem.

Kommentarer:
Syrran för att göra dig lite mer sugen på glassen kan jag säga att den möjligtvis var godare än saffran-glassen i gamla stan...Det var ju dessutom bara den första glassen jag smakat. Än så länge kan jag trösta dig med att saffran glassen trots allt är litet men ack så lite godare.

Pappa, jaa vi kan gärna höras imorgon, jag ska på en tidig thanksgiving middag mitt på dagen vilket krockar lite med er tid. Men om du hinner läsa detta kan ni ju ringa och vecka mig imorgon runt 1800 svensk tid så kan vi prata ett slag... Annars kan jag se om jag får tag i er någon gång under dagen....


Så där nu är det snart sängdags för mig, så god natt på er...

"Trouble that can´t be named"


Friday Night and 4 weeks...

Idag är det fredag kväll och jag har nu varit i familjen i fyra veckor.


Det är svårt att säga vad som pågår här borta...Det känns lite bättre nu iaf men ändå inte, det är därför det är svårt att förklara...

Denna veckan har återigen varit en sysslolös vecka sett ur umgängesperspektivet.


Idag har varit en bra och rolig dag iaf...

Barnen var hemma från skolan, Joey hade dcok sitt daycare även idag men Sammy och Charlie var hemma.

Jag var rädd för att det skulle bli långa tio timmar men det började bra, jag åt lite frukost, barnen tittade lite på tv så jag kunde sköta mig själv. Rätt vad det var hade det redan gått en timme och jag började göra mig själv och barnen klara för dagens äventyr. Susie hade lämnat oss lite pengar så att vi kunde besöka Chuck E Cheese. Jag visste inte riktigt vad det var så det var ju ett äventyr.

Vi kom till ett ställe med massa spelapparater, skönt nog så var det bara vi där. Vi köpte hundra spelmarker så vi kunde ju spendera ett bra tag bland automaterna. Vi provade på en massa grejer och det var väldigt skoj faktiskt. När våra marker var slut hade klockan redan hunnit bli elva och vi körde hem igen och stannade ett litet tag innan jag bestämde mig för att jag inte orkade göra lunch så jag bjöd på mcdonalds istället, överraskande va?


Efter lunch körde vi och lämnade av Charlie hos en kompis och hämtade en kompis till sammy. När vi sen kom hem igen skötte de sig själva så jag satt nästan och somnade framför teven i vardagsrummet. Det började bli dags att hämta Charlie så jag passade samtidigt på att lämna Sammy och Davis hos Davis, sammy skulle följa med dem och bowla. På vägen hem hämtade jag Joey på daycare och efter ett snabbt stopp hemma för lite snacks, så bestämde vi oss för att köra och bada på ymca som är ett gym. Tyvärr kunde jag inte motionssimma utan jag var tvungen att stanna med Charlie och Joey i barnpoolen hela tiden men det var ändå mycket roligt. Troligen roligare än att motionssimma men jag är i behov av motion nu...

Innan vi körde och bada så hade vi också kollat på lite bilder på min dator. Vi tittade på lite bilder från NY och bilder härifrån. Det blev roligare än väntat eftersom att barnen hade käcka kommentarer. När jag visade en bild på min familj och sa att "that´s my sister" så kom charlie ihåg något och sa "her birthday is today right?" Jag hade ju i och för sig sagt det igår kväll men ändå:p


Sen kom vi till NY-bilderna. Då dök en bild på Hanna och mig upp, då frågade dem först "is that your girlfriend?"..."No"..."She looks kind of weird" fyllde dem sen i med...Fy vad jag skrattade:P Jag ska ju publicera bilderna dem kommenterade sen...Sen kom där en bild påp mig och Johanna då sa dem "Then that´s your girlfriend", lite som att amen det måste det ju vara då. Dem tyckte inte hon såg weird ut iaf:p . Efter det kom där en bild till på mig och hanna, kanske före bilden med mig och johanna men jaa. Vi bläddrade förbi bilden men de sa, "back back" så jag fick lyda och backa, då sa de "Ohh it looks like she´s gonna kiss you". Jag pratade även med Sophia på msn, en annan svensk från au pair skolan och när de såg hennes bild undrade de igen "Well is this your girlfriend then?"

Sen kommenterade de även lite mindre roliga saker på vissa bilder och jag försökte även förklara den 11:e september men det gick kanske inte så bra. När vi sen bläddrade vidare kom vi till bilden med dockorna som vi utnämnt till just hanna och johanna. Det var ju rätt roligt att i princip alla deras kommentarer handlade om samma personer fast att där var 350 bilder. Då undrade de iaf "is that yours?" Det kanske hade blivit för mycket för dem om jag sagt ja, igår retade de nämligen mig för mina lilla kalsonger och påpekade att endast tjejer har det. När jag då sa nej undrade dem "Who´s playing with those and why do you have a picture of that?" Jag fick då försöka förklara för dem hur denna lite lätt invecklade historia låg till med att vi såg likheter etc. Det gick inte heller så bra...


Ah jaa vi hann tyvärr inte bada så länge utan fick lite skynda hem istället för att möta sammy som sen aldrig kom hem utan Susie hämtar honom nu.


Efter lite middag och lite tvätt etc så sitter jag nu här nere igen och väntar på kvällen. Resten av familjen ska iväg till familjen foerester och jag ska troligen iväg och träffa en annan au pair för en drink (?) Ska försöka hinna med en efterrätt på applebee´s också för att fylla dagens kvot av onyttig mat.


Kan rapportera om lite annat som händer idag.


Det är som sagt min systers och Marks födelsedag...


Det är exakt tre år sen jag så coldplay första gången och exakt en vecka till jag ser dem fjärde gången.


Charlie sa tydligen att han hatade mig idag, jag hörde inte det men sammy skvallrade. Charlie rusade ner till mig och sa att han inte sagt det...då frågade jag "Why do you hate me?" I don´t hate you, I just don´t like you" Jag kan ju faktiskt se lite komedi i det hela...Jag frågade återigen "why?"...Då svarade han "Cause, you allways put my shoes in my room and not in the mud room, it´s hard for me and I don´t like cause I can´t find them, I don´t want them in my room"

Det var ju en liten barnslig anledning och kom nog rätt spontant så jag brydde inte mig så mycket men det var ju lite tradigt ändå. Det blev lite bättre när Joey senare på eftermiddag sa "I love Bjorn, you are my favorite guy" Det var gulligt.


Nu tror jag inte att jag har mer att skriva om utan skriva om utan ska avsluta detta inlägg med att publicera bilderna som kommenterats av barnen...

Flickvän #1?


Lite weird?


"Ohh it looks like she´s trying to kiss you"


Flickvän #2?


Flickvän #3? Till vänster på denna bild, och nej inte damen i vitt...


Här undrade det också lite vad som hände, framför allt vad personen i svart och vitt till höger med den härliga posen gjorde...


Bilden med dockorna har ni redan sett så den publicerar jag inte igen ;p för nu ska jag kila...

Ha det så bra all readers..Ciao

Just det jag kom förresten på en sak till att skriva, idag har jag ätit glass. Ben & Jerry Cinnamon Bun. FY FÖR VAD GOD.


Maybe cause it´s not perfect?

Okej okej, detta skulle ju inte hända men tjaa jag kommer fortfarande i säng före elva.

Jag har undrat lite över hur jag egentligen trivs. Ibland känner jag att jag inte trivs och ibland känner att det ändå fungerar.

Jag har ångest ganska ofta över att jag valde denna familjen faktiskt. Jag hade för bråttom, platsen är inte heller riktigt rätt och familjen är inte heller helt hundra även om det fungerar rätt bra. Det kan ju vara att jag känner så här på grund av att de första veckorna varit jobbiga. Livet som au pair kan vara perfekt och underbart, det kan vara det för alla om man bara tar sig tid att verkligen hitta rätt familj och plats, det är de jag ångrar att jag inte gjorde. Det jag ska tänka på är dock att det kunde varit värre också och att man även kan hamna i riktiga skitfamiljer. Jag kan ändå inte hjälpa att känna att det kunde varit såå mycket bättre.

Magkänslan kanske befinner sig där cause it´s not perfect? Å andra sidan kan man inte heller förvänta sig det perfekta men jag vet ju att möjligheterna finns här.

Iaf till lite annat som jag också borde blogga om...

Jag haaaatar att köra bil till ökända ställen i mörkret. Fortfarande inte helt van vid trafiken eller kanske i trafiken här borta. Framför allt inte om man aldrig varit på stället först. Idag skulle jag till sam´s club som ni vet, det var mörkt och andra bilar måste undrat om jag var helt crazy. Jag såg sam´s club men inte infarten till det, jag hittade dock något som såg ut som en väg till parkeringen, problemet är att där stod do not enter. Eftersom att jag sett denna skylt tidigare på vägar till parkeringar på liknande ställen så tänkte jag att jag kunde skita i det lite grann. Jag körde en liten bit innan jag fick möte, hann också se att vägen svängde bort från sam´s club och lutade ner. Den lutade ner mot motorvägen, motorvägen som gick i motsatt riktning åt det håll jag körde. Jag märkte ju snabbt vad jag gjorde så jag fick backa upp på den andra vägen igen men herregud, jag kan väl känna nu efter att det var ju lite korkat att trotsa skyltarna :P

Mörkt, man har inte helljus här på samma sätt som hemma och jag var lost, sen började bli irriterad, då kan sånt hända.:P

Kom till slut till Sam´s club iaf och väl inne märkte jag att dem hade allt. Det var som ett gigantiskt lager där dem sålde i princip allt. Tog lång tid att ta sig igenom, dels för att vissa saker var intressanta (t.ex. en ipod touch för 217 dollar) och dels för att det var svårt att hitta vissa saker. Jag hittade till slut det jag skulle iaf och funderade på att hitta något extra till mig, men eftersom att jag redan köpt tre påsar cheetos (typ ostbågar fast, smala och krispiga, vi har dem hemma också fast med annat namn), två burkar pringles, ben & jerry (massa smaker som inte finns i sverige finns här) och popcorn kände jag att det var stopp för mitt frosseri. Jag köpte också nutella, på familjeräkningen. Jag hade ju klurat ut en ny frukost, mackor med jordnötssmör och nutella istället för jordnötssmör och jordgubbssylt.

Jag trodde att Susie skulle vara hemma när jag kom hem, men tydligen var dem inte hemma ännu, så jag fick vänta på dem och hjälpa henne att få barnen i säng. Det låter inte så dramatiskt kanske men där kan utspela sig sina scener där med. Joey och Charlie delar rum och badrum så de brukar bli väldigt fåniga på morgonen och kvällen när det är dags att ta på sig kläder/pyjamas.
Idag hade Charlie bajs på två fingertoppar, (ni får själv klura ut hur) och han tyckte sen att Joey skulle lukta på dem fingrarna. Till slut fick jag honom att tvätta händerna, dock inte tillräckligt så när jag bad honom göra det igen vägrade han och började gråta. Skönt var iaf att Susie kom och tog över då och min dag var över.

Innan denna äckliga scen hade utspelat sig hade Joey varit och bajsat (inte på min toalett denna gång), han sprang sen ut utan att tvätta händerna och jag fick som alltid efter att de varit på toa säga åt dem att tvätta händerna. Han vände tillbaks mot toan och jag gick därifrån. Eftersom att jag inte hörde något vatten gick jag tillbaks, jag såg då Joey stå uppe på vasken och undrade varför han gjorde det, han svarade då "I´m just checking så my butt looks good", jag insåg då att han kollade i spegeln om han torkat sig ordentligt. Det var ju i och för sig bra av honom om än lite märkligt.

Just det, kikade lite på hur livet går för en annan svensk au pair som var på skolan samtidigt som mig.

Hon bor i ett megahus i kalifornien, hon fick nyligen en egen ny bil, en ford explorer som kostar runt 30000 dollar. Sin nya bil kör hon då rundor i när hon inte kör familjens porsche eller badar i poolen. Där är den trevliga familjen jag skulle haft...Kanske är det när man läser om sådant som man själv känner att man är på helt fel plats.

Jag har också av någon anledning funderat över vilken familj jag helst hade varit au pair åt här i USA. Familjen Beckham är ju starka kandidater, likaså familjen Martin men jag tror ändå att jag hade valt familjen Obama. Haha tänk vilken dröm att vara au pair där. Ingen städning, ingen matlagning utan bara passa barn. Inte hade man varit avundsjuk på att andra kör ford explorer heller:P Sitt eget lilla rum i vita huset, troligen butlers och stylister och hela köret för min del också. Värdpappan skulle vara världens mäktigaste man.

Ah jaa slut på roliga berättelser, god natt

Soccer och sucker!

 Dagen började som vanligt med att jag hjälpte barnen till skolan. Sen gick jag ner och lade mig i min sköna stora säng och kollade på gossip girl på datorn. Två avsnitt hann jag med innan jag bestämde mig för att somna. Man skulle kunna titta på den serien och älska den enbart på grund av kläderna, gud vad jag vill ha en roll i gossip girl ;) Får bli mitt framtida yrke, skådespelare då alltså. Synd att Chuck "anordnar" Dan´s död bara.
Underbar sömn stod som sagt sedan på schemat, vaknade inte förrän 11:50. Då gick jag upp, borstade tänderna, tog på mig och körde Joey till skolan efter att ha hämtat honom på daycare. Därefter var det meningen att jag skulle byta bil och ta Marks stora SUV (ford expedition) för att köra och handla livsmedel samt tanka bilen. Men eftersom Susie glömt lämna nycklarna hemma gick inte det så bra. Lite besviken eftersom att jag gärna körde hans bil. Fick ta min egen, besvikelsen blev sen ännu värre när jag inte hittade till Sam´s club, då blev jag rent ut sagt arg:p. Körde till target istället och där blev jag på lite bättre humör, vet egentligen inte varför men så var det bara. Den underliga magkänslan började också släppa nu. Hade kört inom mcdonalds på vägen hem så jag åt det medan jag pratade med Susie som överraskande nog var hemma. Hon lämnade också nycklarna till bilen vilket betyder att jag snart ska hitta till sam´s club och även få köra marks bil.

Sen kom Sammy hem och efter att han hade gjort sin läxa tog jag marks bil och körde och hämtade Joey, Charlie och Benji (sammys kompis som vi inte gillar som skulle passas idag). Dessutom skulle vi hämta massa grejer som Susie sålt för barnens räkning. Så en massa lådor med cookie dough och annat skit hämtades upp på skolan innan vi körde hem. Väl hemma fick barnen spela lite wii innan vi gick ut i trädgården och spelade soccer. Vi spelade till 20 och när barnen ledde med 18-13 fick jag ju börja anstränga mig och Sverige slog till slut USA med 20-19 efter en spännande avslutning.
Susie hade också kommit hem nu så hon gjorde mat till barnen, fast att jag redan gjort mat till dem, eller höll på med mat till dem. Hon missade det men det gjorde inte mig något, mindre att städa för mig.
Nu har de kört iväg till något födelsedagsparty och jag springer rundor här hemma och gör lite allt möjligt, jag lyssnar på musik från gossip girl under tiden också. Just nu, som ni kanske förstår, så bloggar jag ju också. Men jag måste alltså sluta med det nu eftersom att jag ska köra lite roligare bil en "min egen".

Jag måste passa på och gratulera vissa personer idag, nu får ni försöka hänga med för det kan bli lite rörigt. Jag ska bara förklara att det är den 6:e november här fortfarande.

Eftersom att det är den 6:e här så måste jag gratulera min kära moster Cecilia i sthlm. Undrar om familjen Holmén blir förvånade när Urban Jungel vagnen står på verandan?

Eftersom att underbara Lina också tagit körkort idag måste jag verkligen gratulera henne, verkligen roligt, jag måste även tacka högre makter för att jag själv inte befinner mig på Landskronas gator nu.

Även om det är den 6:e här så är det ju inte det överallt i världen. I Kina där Mark befinner sig är det redan den 7:e och jag får gratulera honom då han fyller år.

Sen var det ju någon annan där hemma som också fyllde år, men vem var nu det???
Jo just det, jag måste ju verkligen gratulera min älskade, älskade syster Lotta som blir 25 år idag (7:e november, jag vet att jag gratulerade Lina för den sjätte men det är ju faktiskt den sjunde och jag fick inte reda på linas bragd förrän nu)
Jag hoppas verkligen att du min bästa syster får en underbar dag, du har ju hela dagen framför dig när jag skriver detta. Du vet väl om att du är närmre 30 än 20 nu förresten ?

Ska också nämna en kommentar från amerika idag. Jag berättade för Susie vad Sammy sagt igår om att Obama skulle ta hälften av pappas pengar. Charlie var i närheten när jag berättade detta så han sa "But we are lucky, cause daddy isn´t home" (Ja Obama kan ju inte ta hans pengar om han inte är hemma förstår ni väl). Tja det hade ju inte varit fel om världen varit så. Då hade jag skaffat ett jobb där man behövde resa hela tiden kan jag garantera.

Jag har också kommit på att jag älskar Kenneth Cole´s accessoarer. Jag har redan en klocka av det märket som jag älskar, dessutom är laptop väskan från kenneth cole, jag har även något annat därifrån som jag inte kan nämna :P..
Förutom detta har jag hittat många andra accessoarer från detta märke, jag ska till exempel köpa en väska och ett par solglasögon därifrån.

Soccer var ju den första delen av min rubrik, den andra delen är vädret...Fy vad tradigt väder det är idag, regn, blåst och mycket kallare än igår även om det är varmare än hemma. Imorgon ska det tydligen snöa också och det, det är en sucker. Jag vill också påpeka att sucker kan vara ett ord jag själv kommit på men det symboliserar i vilket fall som helst något dåligt. Nej nu måste jag kila.

Ha det bra Sverige, andra läsare och framför allt alla jag gratulerat idag. Grattis ännu en gång.
XOXO

Ps. Idag kommer där nog inte fler inlägg, jag jobbar från 7:30 imorgon till 17:00 eller vad det var, det betyder iaf att jag inte kan sova längre en till 07:25 så därför måste jag lägga mig lite tidigare ikväll...Ds.


Onsdagkväll

Onsdag den 5:e november. Tiden börjar gå undan även här borta.

Idag har det varit samma som vanligt.. skolförberedelse, läxhjälp, snack, lek, middag, städ, säng.

Orkar nog inte skriva mer än det, börjar bli lite uttjatad med samma visa om och om igen.

Kan dock svara på någon kommentar och slänga in någon citat från någon av barnen.

Sammy till en kompis: "Do you know Obama won the election?".."Yes"..."Do you know that now he´s going to take half your dad´s money. He does that from everyone so he gets a lot of money"

Charlie till mig: "You know what, I don´t want to go to school tomorrow"..."Why?"...Cause, cause I´m going to be tired tomorrow" Det visade sig att han inte ville gå på taekwandon han har direkt efter skolan imorgon

För att nämna något Joey har gjort idag, det är i och för sig inte alls roligt:p men jag nämner det ändå.
Där var återigen stopp i min toalett, jag berättade det för dem igår, det har fortfarande inte löst sig men Joey hade glömt att där var stopp så efter maten gick han och gjorde nummer två på min toalett och spolade sen. Jag fick alltså städa mitt badrum efter en mindre översvämmning av fräsch vätska från toaletten. Som tur var spolades inte de "fastare" materialet över bord.

Svar på kommentarer;

Lina: Jag vet inte som Susie är arg, vi har inte pratat om valet efter avgörandet faktiskt...Hon gillar i varje fall inte det och Mark gillar det ännu mindre. Haha jag visste faktiskt att ullis fyllde år nu även om jag glömt det:P. Jag kommer ihåg att hon fyllde arton eller nåt två dagar innan jag och fibbe såg coldplay  sthlm första gången

Pappa: Det var synd att de inte tappade poäng i ligan istället.


Syrran: Jag trodde du brydde dig skitmycket


Inte så många andra kommentarer att svara på faktiskt...

Just det, the killers ska tydligen spela här i minneapolis så jag kanske skippar min roadtrip till washington för denna gången.

God natt


Election Day Night?

Nu är det klart, vi behövde tydligen inte vänta längre, med 297 elektorsröster mot 139 är Obama redan nu utsedd till Amerikas 44:e president i de amerikanska medierna trots att långt ifrån alla röster är räknade alltså. Över 270 elektorsröster krävdes och det har Barack Obama redan nu vilket gör honom till USA:s 44:e president och den första presidenten med afro-amerikansk bakgrund. WASP (White Anglo-Saxon Protetstant) är härmed en bruten svit.

Hade John McCain vunnit hade amerika fått sin (vid inledningen av presidenttiden) äldsta president och sin första kvinnliga vice-president. Så blev inte fallet utan Obama vann alltså

Election day evening!

God kväll.

Jag orkar inte riktigt blogga idag så jag ska försöka hålla mig kort.

Det är nu kväll här i staterna iaf och valresultaten börjar trilla in. Sista valdistriktet (alaska) stänger dock inte förrän om några timmar, det och lite annat gör att man inte vet säkert förrän imorgon vem som vunnit.

Det ser iaf ut som att Obama vinner, han har en rätt klar ledning i de här elektorsrösterna som är avgörande.
Jag har följt valet hela dagen på tv faktiskt, lite stolt över att jag bryr mig så mycket:P

Jag vågar säga redan nu att Obama vinner, man behöver 270 elektorsröster han har 200 och McCain har inte ens 100 utan bara 90.

Förutom att följa valet har jag också tagit hand om barnen. Som vanligt var det läxdags för sammy när han kom hem, sen körde vi och hämtade både charlie och joey på skolan. När de kom hem forstatte sammy med läxorna och alla åt snack.
Därefter ringde de kompisar och två brödrar, en lika gamal som sammy och en lika ung som charlie, 5 år. De kom över och lekte någon timme. Vi lekte lite allt möjligt, var rätt trött faktiskt så även om det var lite kul uppskattade jag inte det så mycket. Sen åt vi och därefter var det bad och läggdags.

Jag sa ju faktiskt att jag skulle hålla mig kort och det lyckades jag ju med när jag beskrev dagen iaf.

Lite annat jag tänkt på är att jag verkligen måste klippa mig.

Jag önskar att jag visste lite mer om kandidaterna. Vet inte riktigt vem som är bäst för landet, vet egentligen bara att jag tycker det är lite skoj att WASP-traditionen bryts om Obama vinner. Jag vet också att han tänker höja skatten rätt mycket, det brukar jag inte uppskatta. Tydligen kommer vissa nu få betala mycket högre skatt. Någon skatt som Marks företag betalar t.ex. skulle höjas från 15% till 25%.

Jag börjar också misstänka att vi hade för roligt på au pair skolan i new york. Ingen annan jag pratat med hade roligt överhuvudtaget på skolan. Vi hade det mycket kul, kanske för kul eftersom att man jämför mycket av ens umgänge med de från skolan.

Ah ja, stopp på mitt tjatande för dagen. Kan jag inte sova kommer där kanske ett inlägg "Election day night" vem vet?

Demokraterna leder alltså presidentkampen, de har redan vunnit makten i kongressen och leder överlägset när det gäller representanthuset. Det ser alltså ut som att amerika kommer få majoritet för demokraterna i de tre maktgrenarna.
 
Just nu leder alltså Obama i antalet elektorsröster. Det är lite märkligt här i USA för han har bara 400 000 fler röster än McCain och ställningen är egentligen 50% mot 49% men det är ju elektorsrösterna som räknas. Såg precis fantastiska bilder från Rockefeller plaza. Ni vet den kända isbanan i New York. Dem hade målat en karta över USA på isen och så fort man fick reda på att någon kandidat vunnit någon stat så färgades delstaten på iskartan i den kandidatens färg. Massa folk också givetvis. Jag skulle egentligen också vilja vara på ett offentlig ställe där valet följs i stora folkmassor.

Ska också ta mig tid och kommentera eftersoma att ni varit duktiga och kommenterat mycket den senaste tiden.

Ja pappa, jag får nog hålla mig till ditt shoppingråd om budgeten ska räcka. Roligt att du redan visste att Obama skulle vinna, fast det var väl ganska väntat i och för sig. Det är möjligt att det kan vara någon av dina anledningar som spökar, kanske fler en än...Vet inte riktigt

Moster, jag hade hört att Thomas ville ha en ny bil, en chrysler eller vad han nu pratade om, men om du hellre vill ha en vagn så kan ni bara skicka tillbaks bilen som står på er parkering på torsdag. Tur att både du och lotta påminde mig om vem som fyllde år...

Mamma, det var något nagelkitt från döda havet eller vad det nu var. Nagelkitt och handkräm som skulle vara skitbra. Han provade det på mig och det funkade faktiskt mycket bra. Min nagel skiner fortfarande. Kan vara så att shoppingådran kommer från dig, jag kan väl säga att den inte kommer från pappa iaf.

Syrran, vad tur att du påminde mig om din födelsedag, följer jag bara dina och pappas shoppingråd ska jag nog klara mig...

Faster, ett mellanting verkar vara det lämpliga. Skulle ha en mindre förmögenhet om jag följde pappas shoppingråd. Det är nog en bra lösning att inse att jag måste nöja mig med det näst bästa.  Hälsa alla som hälsar mig, jaa du kan hälsa andra från mig också för den delen.

Lina, du bör må dåligt över byxincidenten. Dessutom är där lite annat i ditt liv du bör fundera över nu ;)

Robin, hahaha jaa D.C lockar alltid, framför allt när The Killers spelar där.

Malin, din favoritkandidat verkar som sagt vinna, så grattis till dig. Filip och fredrik saknar jag också nu när du kommentera det:P

Ah nu är det verkligen slut på mitt tjat, ska bara ge er en sista uppdatering, om jag själv kan bli uppdaterad. Obama har utökat sin ledning till 206-89, McCain hade nog 89 tidigare också och inte 90. Viktigt att poängera att avgörande stater inte har avgjorts ännu.

God natt

Election day afternoon!

Hello, jag har inte så mycket nytt att meddela.

Jag kan ha rapporterat fel imorse faktiskt men jag är inte säker. Det verkar iaf som att de första valdistrikten stänger om först 4 timmar. Alltså vet jag inte så mycket mer än er.

Fick iaf precis reda på att man alltid röstar den första tisdagen i november eftersom att man alltid har gjort det. För länge länge sen var det så, det hade och göra med att man gick i kyrkan på söndagen sen behövde man ibland en dag på sig för att ta sig till platsen där man röstade.

Barack Obama fick hjälpa sin fru imorse när de röstade, han var tvungen att kolla så att hon röstade på honom :P

Om jag såg och förstod rätt på en färgkarta över rösterna nyligen så verkar det som att Obama leder...

Jag körde för att åka skridskor imorse. När jag kom dit var där helt släckt och inte en människa på plats...Där var öppet, jag hade kunnat åka om jag ville, men det kändes inte som att jag fick det när där var släckt överallt och ingen människa var på plats.

Nej lite vila innan barnen kommer hem låter inte helt fel.

Election day morning!

God morgon, eller ja god eftermiddag i sverige.

Det är morgon här i amerika iaf, och inte vilken morgon som helst. Det är election day idag, det är idag man väljer ny president.

Stor hyseri för en stor dag kan man väl beskriva det som lite snabbt. Man pratar om att det är runt tre timmars kö för att kunna rösta på vissa ställen. Jag var ju tvungen att köra och kolla på något valställe och körde dit Susie skulle rösta, där hade varit lite kö men när jag kom såg jag bara en massa bilar men inte så mycket folk så där var inga större köer iaf.
Vägen fram till det röstområdet var fylld med propaganda-skyltar:P McCain for president, Obama & Biden, Al franken for senate etc.

Nu sitter jag i fåtöljen här uppe med datorn i knäet och tittar på nyheterna som givetvis inte pratar om något annat än valet.
Det lutar väl åt att Obama vinner men man väntar fortfarande på resultaten från någon stat som avslutat sin röstning för någon timme sen. Då kan man se om de röstat som man väntat eller om Obama lyckats sno någon stat från McCain eller tvärtom. Även om Obama verkar leda så tror man att McCain har gjor en starkare slutspurt i sin kampanj och man väntar på effekterna av den. Det lär blir jämt oavsett vad som händer.
All reklam den senaste tiden har också handlat om valet, antingen hyllar man sig själv eller så trycker man ner sina motståndare. "McCain voted with bush 90% of the time" är en populär reklam från demokraterna medan republikanerna pratar skit om Obama och avslutar med "Senator Obama, to radical, to risky"
Det är fruktansvärt roligt att följa valet iaf och jag ska försöka uppdatera er några gånger under dagen på det som kallas "a historic election", "the most significant election in history" the most expensive election in history"

Tittar in sen igen.

Ps. Till och med Chester verkar intresserad, han satt här innan, lite lutad mot soffan och verkligen tittade på teven. Ds.

Hej hej

Jag måste sluta påverkas!

Jag påverkas hyperlätt av försäljare, antingen tvingar de mig till att jag köpa och jag vill inte såra dem så då köper jag det. Annars kan jag typ köpa grejer för att de inte ska bli besvikna eller för att jag tycker synd om dem :P

Det måste jag sluta med hahaha.

Idag hjälpte jag barnen till skolan, fick ju också gratulera Susie som fyller år idag. Någon mer fyller år denna veckan, tror det är någon som fyller år på torsdag och någon på fredag. Ja just det, Mark fyller år på fredag. Då var det nog ingen annan som fyllde år denna veckan.

Efter att ha skickat iväg dem så slumrade jag till i 20-30min framför teven. Jag satt och tittade på massa nyhetssändingar inför valet imorgon, först tittade jag på CNN men sen sa Susie till mig att titta på Fox istället för att de av någon anledning var bättre. Susie var förresten ledig idag för att shoppa lite någonstans så det var därför hon var hemma.
Efter att ha bytat till fox och tittat på deras nyhetsändningar lite längre än en halvtimme kanske så märkte jag att de bara haft inslag om McCain. Jag undrar varför republikanen Susie ville att jag skulle titta på fox istället för, vad jag uppfattade det som, det lite mer objektiva CNN.

Gick efter en snabb frukost ner och gjorde mig klar sen körde jag iväg till mall of america, tänkte ju äta en liten lunch där och hitta något till susie. Istället för lunch till mig och present till susie köpte jag lunch till mig och ansiktsprodukter till mig för 600kr. Kanske inte vad jag hade planerat direkt men den jävla försäljaren fångade mig. Han hade någon släkt i sverige eller vad det var och kunde lite svenska och snackade massa goja, men men det var ju faktiskt så att jag behövde ansiktsprodukter. Maten här är nog inte den bästa för hyn så det var ju trots allt värt ett besök. Han gav mig faktiskt en present också värd 40 dollar. Dessutom försökte han lura mig till att handla julklappar till min syster och mor för typ 100 dollar till men då sa jag nej, det vill jag faktiskt inte ha. Bra gjort av mig. Efter att sen ha provat på lunch på en thailänds restaurang så bestämde jag att nej, nu är det köpstopp. Fram till Charlies födelsedag den 26:e november ska jag inte köpa någonting förutom biljetter till oasis och the killers vilket i och för sig blir en del.
För övrigt ska jag inte handla några kläder eller liknande, jag måste ju fortfarande klippa mig och liknande i och för sig.

Efter lunchen började också den där underliga, obeskrivliga känslan söka sig fram igen. Kan inte riktigt komma på varför den spökar. Den är inte rolig iaf.

Jag tog bilen och körde till IKEA som låg tvärs över gatan, tänkte ju egentligen bara besöka avdelningen med svenska varor men gick en liten runda också. Kunde kanske hitta något till Susie här.
Jag inhandlande ett doftljus till mig och fyra vinglas till Susie, hon gillar ju verkligen vin så vinglas var typ det enda jag kunde komma på.
Sen gick jag ut till svenskavdelningen igen, jag tog en sväng där innan jag inledde shoppingen på själva ikea.
Gud vad det fick mig att längta hem när jag gick där och titta på marabou-choklad, kalles kaviar, pepparkakor och lite annat trevligt. Det var verkligen roligt att gå där och titta men jag längtade hem som bara den när jag såg allt. Magkänslan blev ju inte bättre då. Köpte en påse Ahlgrens bilar iaf som ska provsmakas snart.
Styrde hemmåt efter det, hade inte ens GPS:en med mig idag, lyssnade givetvis på coldplay i bilen också.

När barnen kom hem sen och skötte sig utmärkt och läxorna gick bra blev jag på mycket bra humör. Inget klabb eller gnäll så allt var frid och fröjd. Charlie ville sen leka hos en kompis så jag körde och lämnade honom och hämtade upp Joey på vägen. Sen var vi ute hela eftermiddagen och lekte. Fullkomligt underbart väder, varmare än i helgen, det var nog närmre 25 grader. Vi spelade lite baseball (fick så bra träff att bollen försvann), jag provade kasta en football (det gick inte så bra), vi åkte lite rollerblades och jag spelade lite landhockey, jag spelade lite basket, vi krattade ihop en stor hög av löv som vi (mest barnen) hoppade i och det var en allmänt trevlig eftermiddag.

Efter maten har dem gjort sig klara för sängen och nu sitter vi och tittar på ett barnprogram på tv. Susie ska på ett litet födelsedagsparty med några vänner idag så hon kommer inte hem förrän lite senare så jag måste lägga barnen själv. Det är sängdags om 20min får väl hoppas att de lägger sig relativt frivilligt och inte springer runt idag.

Dagens punkter

När Sammy kom hem från skolan idag frågade han "do you know it´s election tomorrow?", jag svarade ja, sen frågade antingen jag vem han ville skulle vinna eller så bara berättade han det. Så här lät den efterföljande dialogen iaf.
"I want barack obama to win"..."Why?".."Cause, he is... cooler.... and brown".

Idag har jag diskuterat lite saker med Susie, hon ska ändra sitt medlemskap på gymmet så att jag kan träna för 15 dollar i månaden.

Tydligen var det väldigt enkelt att ta reda på vilka nummer som ringt till en. Hon loggade bara in på någon sida och där hittade hon Justins nummer. Jag ringde honom och han skulle ta reda på när det passade honom och hitta en trevlig match sen skulle han höra av sig om ett par dagar. Trevligt.

The killers biljetterna till NY är redan slut, lutar nu åt att jag ska se dem i Washington, hoppas verkligen jag får se dem nu, men det löser sig alltid. Susie trodde att flyg tur och retur skulle bli för dyrt och föreslog att jag istället tog bilen. Bötte ska förhoppningsvisa roadtrippa till washington i Januari för att se the killers alltså. Blir en bra chans att se washington också...

Imorgon ska jag åka skridskor har jag bestämt mig för, undrar hur det kommer att gå...

Begriper inte den där magkänslan som förföljt mig hela dagen trots att det varit en mycket bra dag

Kanske har glömt att nämna något men men ni klarar er nog ändå.

"If you love me, won´t you let me know?"

676 timmar!

God afton, jag har nu varit här i staterna i ca 676 timmar eller fyra veckor och ca fyra timmar om det är lättare för er.

Det betyder också att jag har ca 8736 timmar kvar här i staterna eller 52 veckor om det är lättare för er. Det vill säga om jag använder min sista månad till att resa i USA annars har jag bara ca 8064 timmar kvar här i staterna eller 48 veckor om det är lättare för er.

Denna dagen har varit bra, kanske rent av den bästa sen jag kom till familjen. Vaknade ganska tidigt imorse när Jean-ann, min LCC, ringde och meddelade om den svenska närvaron i närheten. Låg och drog mig ett tag innan jag gick upp och mejlade den svenska besättningen och några andra samt kollade rundor på nätet lite och pratade med svenska vänner hemifrån. Sen fick jag duscha och göra mig klar, äta frukost etc. Det var ju idag som Susie skulle bjuda mig på en minnesota vikings match, det är amerikansk fotboll minnesota vikings spelar för er som inte vet. Direkt efter att jag svalt frukosten och borstat tänderna körde vi för att hämta upp Susies väninna som skulle följa med på matchen samt lämna av barnen hos familjen foerester. Susie hade ju fyra biljetter till matchen (Mark´s firma som har säsongsbiljetter som de delar ut till kunder), hon hade tänkt ge alla fyra till mig men jag hade inte så många vänner så istället kom hon på idén att hon själv skulle gå med en väninna också skulle hon bjuda med deras gamla au pair Anutosh för min skull.
The metrodome (som arenan heter) låg i downtown minneapolis så jag fick ju även se lite av det på väg till och från arenan. Skyskraporna imponerar även här även om de inte var en tjugondel så många som i NY.
Vi mötte Anutosh utanför arenan, lite, inte så farligt, påverkad kanske men det var ju en trevlig ice-breaker för umgängets skull. När vi nu samlat upp alla ställde vi oss i kön till arenan. Fruktansvärt mäktigt att stiga in på arenan, en superstor inomhusarena (täckt av ett tak i något tältliknande material), ljudnivån var skyhög eftersom matchen redan var i full gång. Mycket stora delar av åskådarna var klädda i hemmalagets lilla tröjor, även jag. Så fort där var ett spelavbrott dränkets hela arenan i HÖG musik, det var planerat för att man ska störa bortalaget när de diskuterar taktik på planen, och cheerleader tjejerna slog klackarna i taket. Arenan har, när det är football, plats för 64000 åskådare, jag gissar att där var något över 55000 på plats idag. Det går inte att beskriva känslan av 55000 busvisslande personer när bortalaget gjorde något bra, Det går absolut inte heller att beskriva känslan av att se och höra 55000 personer ställa sig upp och jubla/skrika när hemmalaget gjorde touchdown. Det var också helt fantastiskt att se cheerleader-tjejerna dansa till musiken från högtalarna. Ni vet när man ser saker som t.ex. cheerleaders och sport på filmer så känns det som att de överdriver som bara den. Idag fick jag uppleva det live och det går faktiskt till ungefär så som när man ser det på film. Atmosfären var tokig och jag fick gåshud flera gånger, det var verkligen en upplevelse jag kommer minnas länge. Det var också mycket bra platser trots att det var långt ifrån de bästa. Men det bör ju i och för sig vara bra platser om biljetterna kostade 120 dollar styck, tack för att jag slapp betala iaf :P Inget man kan göra varje vecka.
Minnesota Vikings vann ju till slut också över Houston Texans med 28-21. Jag förstår nu faktiskt en del av denna underliga sport. Många gånger kastar det bara bollen till någon som springer som en dåre och försöker undvika hela det andra laget som kommer rusande mot honom. Seriöst alltså, det ser för roligt ut, en kille har bollen och elva andra jagar livet av honom. Får de tag på honom bildas en enorm klunga eller hög. Får de inte tag i honom blir det touchdown och ett jäkla liv. Det är en sport där det blir enorm mycket uppehåll men det är rätt roligt, de bjuder på en trevlig underhållning i varje avbrott, antingen cheerleaders som dansar eller något annat trevligt. Umgänget under matchen, Anutosh, var en person som till viss del motbevisar teorin om att de i min au pair grupp inte är tillräckligt umgänge för min del.

Vi körde hem igen, hämtade barnen hos Foerester och släppte av Susies väninna. Väl hemma var det meningen att vi ganska snart igen skulle lämna huset för att köra till Marks föräldrar och fira Susies födelsedag som är imorgon. Jag följde aldrig med, jag hade fått mejl från en av de två svenskarna som jag mejlat imorse. Hon meddelade att där faktiskt var en del svenskar i närheten av minneapolis/st paul. Bestämde mig för att ringa den andra au pairen, en kille vid namn Emil. Han var tydligen tillsammans med de några andra svenskar just när jag ringde, men detta har jag redan berättat för er så vi skippar till biten när de hämtade mig.

Ett litet tag efter vårt andra samtal så stod de alltså på uppfarten till vårt hus. Fyra stycken var de jag träffade idag, Ullis, Karro, Johanna och Emil. Vi körde och fikade i närheten och pratade lite. Det var mycket trevligt att få träffa lite svenskar faktiskt. Jag kan väl också säga att de körde över min teori om ej tillräckligt umgänge. Kanske nästan så mycket att det istället drog mot gränsen för mer än tillräckligt. Men mycket hellre det än på andra hållet. Det var alltså ett mycket öppet gäng svenskar jag mötte, jag vet mer om dem efter en timmes umgänge än vad jag kanske borde göra. Det var iaf mycket trevligt och roligt. Blev en hel del skratt vilket varit ganska uteblivet de senaste veckorna. Skönt att få prata svenska också. Nu är man ju så van vid engelskan att man inte längre funderar på att man faktiskt pratar ett annat språk än svenska. De berättade att det förutom dem även fanns tre eller fyra andra svenskar i området, även om en skulle åka hem denna veckan. Jag berättade också för dem att det tydligen ska komma tre svenskar till inom en ganska kort tid. Snart är vi alltså hela tio sve nskar, och jag som trodde att jag var ensam svensk i området. Min utvärdering av MInneapolis skjuts alltså upp ytterligare någon vecka till jag lärt känna svenskarna lite bättre.

När de släppt av mig hemma vid igen så kom jag på att jag inte ätit så mycket under dagen, faktiskt bara frukost hemma och en hot dog för 5 dollar på arenan. Jag bestämde mig för att köra till det extremt närliggande mcdonalds för att fylla på magsäcken. Fyra bitar chicken McNuggets med barbecue-sås, en liten kycklingburgare, en dubbel cheeseburgare och en liten pommes blev det. Efter skatt betalde jag 4.27 dollar. Trevligt att det är så billigt. Efter att ha suttit ute och fikat var jag fortfarande frusen. När solen gått ner var det inga 20 grader inte så jag bestämde mig för att ta ett snabbt bad. Det har jag nu gjort och därför sitter jag nu här vid bloggen.

Igår kunde jag inte somna faktiskt, låg nog vaken i ca en timme innan jag somnade. Jag hann tänka på en hel del under den tiden och jag ska nu dela med mig av lite av det min hjärna tänkte på. Jag döper det till nattens punkter:P

Nattens punkter

Hur blir det att komma hem igen, hur är det med alla ens vänner, tänk om det har förändrats helt eller gör något helt annat någon helt annanstans? Det blir ju en sorts anpassningsperiod när man kommer hem igen, allt kommer ju inte vara som när jag lämnade.

Hamnar man i rätt omgivning och familj som au pair, då kan man få ett helt underbart år.

Jag måste ta reda på vilka konserter i närheten som står på schemat igen. Så att man inte missar något för det vore ju dumt.

Detta året (från juli 08- juli 09) ska nog bli mitt konsertår. Jag tänker se en massa konserter då. Några konserter jag redan idag kan säga att jag sett under perioden är (förhoppningsvis) Oasis, The Killers, Coldplay tre gånger, Håkan Hellström och Kent. Bara det är rätt bra tycker jag, men det ska inte ta stopp där.


Jag har en ny parfymälskling i min samling. Jag kom på det igår när min kudde luktade denna parfymen och jag låg och luktade på kudden till jag somnade. DKNY Be delicious är min nya favoritparfym från min egen samling.

Gucci Envy Me gör fortfarande en kvinna oemotståndlig och behåller därför förstaplatsen på tjejsidan. Kommer ihåg att en klasskompis alltid hade den och den luktar så gott. Så tjejer vill ni ha mig vid er sida så inhandla denna parfym.

Jag funderade också på om jag förbättrat min engelska under dessa fyra veckor...Det känns inte som att jag gjort det. Den enda skillnaden jag märkt nu är att jag slutat tänka på svenska när jag pratar engelska. Jag pratar engelska ungefär som jag pratar svenska. Helt naturligt det vill säga, funderar inte över att det är ett annat språk en svenska som jag nämnde innan. Jag tänker i och för sig fortfarande på svenska, men även en del på engelska. Någon sa att man drömmer på engelska efter ett tag men det kan jag nog inte säga, jag kommer inte ihåg om jag drömt på svenska eller engelska i och för sig.

Av någon anledning kom jag också ihåg att jag blivit "smygfotad"  minst tre gånger hahaha. Rätt roliga incidenter faktiskt.
Första gången jag kommer ihåg var när jag, fridman och fibbe var i sthlm. Efter en förmiddag med shopping bestämde vi oss för att äta lunch på mcdonalds. Vi satte oss och vid ett bord en liten bit ifrån oss satt ett gäng tjejer som kanske var 2-3 yngre än oss, vi var nog 17 då. Vi såg att de fnittrade och misstänkte att de pratade om oss. När jag sen gick förbi borde sa någon av dem "han där?". När jag sen kom tillbaka och vi tre satt vid vårt bord såg vi att dem tog upp en kamera och började fota varandra. Fibbe påpekade ganska snabbt att de snart skulle fota oss och visst gjorde de det. Eller de riktade kameran mot oss iaf men om de fotade vet jag inte eftersom att de nog blev lite skraja när fridman räckte finger åt dem :P Det var faktiskt sjukt roligt. Inte nog med att de fotade ossm trots att de gick 5-10min före oss så stod de kvar utanför mcdonalds när vi kom ut. När vi sen började gå så följde de efter oss, hela vägen från drottninggatan till NK. Väl i korsningen vid NK hamnade de på fel sida gatan, inte på samma gata som oss alltså. De tänkte då ta sig över till vår sida, men eftersom att vi retades lite så gick vi en gata ytterligare fram. Då sprang de diagonalt tvärs över hela jävla korsningen :P När vi sen gick in på NK så försvann de. HAHAHA vi tyckte det var lite lustigt att ha våra egna stalkers iaf.

Den andra gången jag kommer ihåg var när jag och Eric Noren var på landskrona karnevalen nu i somras. Vi satt vid ett långbord och fick snart sällskap av tre tjejer i vår ålder och två personer runt 30 sträcket, en kvinna och en man i samma sällskap. Vi pratade inte med dem, efter ett tag tog de också upp en kamera och fotade lite utan att vi tänkte på det. Rätt vad det var lös blixten åt vårt håll och när vi tittade dit var kameran riktad mot oss. När de förstod att vi upptäckt deras "diskreta" smygfotning var det inte lönt för dem att klabba längre så de bad oss om att få ta någon bild istället :p De fick de, men de nöjde inte sig med det, utan efter att det gått ytteligare en liten stund så kom den äldre killen i sällskapet fram och bad att fota oss på uppdrag från "kvällspressen", vi lyckades klämma ur fotografen att "kvällspressens redaktion" var tjejerna i vår ålder. Även denna incident var rätt lustig HAHAHA.

Sista gången jag kommer ihåg var också nu i somras när jag och Eric Noren, återigen, var och såg Kent och Håkan Hellström på sofiero i Hbg. Denna gången var inte lika rolig eller händelserik utan mer diskret. Framför oss stod ett sällskap på 7-8st varav två mycket söta tjejer faktiskt. De två skulle sen fota sin eget lilla sällskap och gjorde så. Vi stod då precis bakom sällskapet. När de tagit en bild flyttade de sen sig åt sidan så att deras eget sällskap måste försvunnit ur bilden och vi dök upp där istället. Som sagt inte lika rolig men kanske det mer lyckade fallet av smygfoto...

Alla tjejer som läser detta kanske tänker att det är vardagsmat men så är det nog inte för oss killar, jag kan ju bara prata av egen erfarenhet så vad vet jag egentligen. Jag har uppfattat alla gångerna som ganska roligt iaf, speciellt när vi blev förföljda. Vi får ju också hoppas att vi alla gångerna blev fotade i en positiv bemärkelse så att säga, men det vet jag ju inte det heller :P

Något annat jag kom att tänka på var när Lina lite olyckligt råkade dra ner byxorna och kalsongerna på mig i mitten av klassrummet, första året på gymnasiet. Det var inte riktigt lika roligt som att bli smygfotad. Tur var det iaf att jag klassen var rätt upptagen av annat och att jag rätt snabbt märkte vad som hände. Annars kunde det blivit ännu mer pinsamt än vad det blev nu.

Jag har ju nu också bestämt mig för att jag troligen inte kommer hem under mitt år som jag tänkt tidigare. Det betyder också att jag missar studenten vilket är väldigt synd då i princip alla lagkamrater tar studenten nästa år.

Jag hade också en sån konstig mag-känsla igår. Vet inte riktigt vad den berodde på, kanske att jag var helt nöjd med situationen, kanske längtade jag efter allt hemma eller NY, umgänge eller något annat. Kanske var det för att det gått en månad och jag knappt uträttat något här. Jag vet faktiskt inte vad det berodde på. Får väl se om den återkommer ikväll.

Jag måste lära mig de amerikanska måtten och enheterna etc.

Jag måste kolla med Susie hur det var med det där medlemskapet på YMCA (ett gym)

Jag måste kolla med Susie om de kan se vem som ringt till dem, i så fall kan jag få reda på Justins (killen från planet) nummer så att vi kan gå på hockey.

Mina föräldrar undrade om jag ville ha något skickat till mig till jul så jag måste komma på vad jag vill ha.

På tisdag är det val här i USA, ska bli kul att se hur det går...Enligt msn hade Barack Obama fått 91% av rösterna och John McCain 8% (om jag minns rätt, bör ju vara 9 men kan vara en procent som är osäker) om Sveriges befolkning hade röstat.

United vann igår. De verkar vara på g nu även om de bara fick ett pöäng mot everton. Berbatov har visat sig vara väldigt nyttig för klubben, rooney har växt till en spelare av absolut världsklass, ronaldos formkurva pekar uppåt, nani har mognat, rafael verkar lovande, ferdinand, vidic och evra stabila som vanligt. Nu får nog alla andra se upp helt enkelt.

Min egen lilla önskelista/inköpslista

Här kommer lite saker jag är sugen på att köpa till mig själv under mitt år. Vet dock inte om jag kommer genomföra alla köp

En pyjamas, jag vet att jag tidigare har sagt att jag aldrig sover i mer än underkläder, men det ser ju så mysigt ut när barnen springer i pyjamas. Dessutom är huset kallt.

En elektrisk tandborste

Solglasögön, vet har precis köpt men jag vill så att säga ha ett par roliga.

Minst en "hand"-väska

Strumpor och kalsonger

Playstation 3

Iphone eller Ipod Touch

Någon sorts behandling på ett spa för egen del

Massvis med kläder och skor.

En systemkamera

En united-tröja

Jag hoppas nu att dollarn ska gå ner, då tjänar jag ju i och för sig mindre, men det känns ändå som att allting är mycket billigare då även om det egentligen inte är det då jag ändå inte tjänar så mycket.

Jag har kommit på att vår au pair lön ändå är rätt bra. 176 dollar i veckan. Med dagens dollar-kurs har vi ca 1350kr i veckan och i Juni får vi löneökning till 200 dollar vilket är nästan 1600kr i veckan och runt 6000 skattefritt i månaden. Tyvärr är det väldigt lätt att göra av med pengarna eftersom att här finns en del att köpa t.ex. Men har man bara en strikt budget kan man både leva gott och spara en hel del.

Dagens punkter

Jag har börjat planera lite för att jag ska sluta med att sova hela dagarna. Därför ska jag prata med Susie om gym-medlemskap så att jag kan träna tisdag, onsdag, torsdag. Eftersom att jag ska hämta Joey mitt på dagen dessa dagar har jag inte lika mycket tid då. Måndagar och fredagar ska då bli min "lediga tid" tiden då jag kan träffa folk för lunch, besöka mall of america eller något annat. Helgen ska sen bli den tid då jag verkligen umgås med lite folk. Det ser ju lite ljusare ut på umgängesfronten nu. Sen ska jag också kolla upp om ett lämpligt ställe att studera på och om där finns någonstans att spela fotboll om man inte går i skolan.

Imorgon har jag ett par förslag på vad jag ska göra. Jag funderar på att åka skridskor, men eftersom att jag är osäker på om jag kan åka så vet jag inte om jag vågar åka själv. Pinsamt att åka och ramla hela tiden om man är ensam.

Annars kan jag besöka banken och se hur det där med att "låsa pengar" fungerar.

Jag kan åka och klippa mig, behövs.

Jag kan ta med mig datorn och sätta mig på ett cafe med trådlöst internet.

Jag kanske måste åka till mall of america för att köpa något till susie, titta på en väska till mig och käka lunch.

Det är något av det jag funderar på att göra imorgon, nu ska jag stänga av denna elektriska sak och sätta igång tv:n istället.

Besöka IKEA och deras "svenska saker"-avdelning.

Bye Bye

"When we started we had high hopes"


Jag måste bara...

Jag måste bara ta ett varmt bad innan jag kan blogga eller titta på tv eller vad jag nu ska göra...Jag fryser som en varg utan päls

Sunday Bloody Sunday

Tjenare.

Tänkte bara droppa in med ett snabbt inlägg, söndagen har varit mycket bra. Jag vaknade lite tidigare än vad jag ville i och för sig men eftersom att jag väcktes utav ett telefonsamtal från min LCC som gav mig kontaktinfo till två andra svenskar i området. Mejlade dem imorse innan vi stack till vikings-matchen.

Vikings-matchen var fantastisk, ska berätta mer om den sen också.

När vi kom hem igen kollade jag dator, meningen var att vi ganska snabbt skulle iväg till Marks (pappan som inte är hemma) och äta middag och fira Susies födelsedag som är imorgon. Men jag ville bara kolla omjag fått svar från svenskarna. Jag hade fått svar från en som berättade att där var massa svenskar i närheten vilket ju lät bra. Jag ringde sen den andre svensken som inte svarat på mailet, en kille. För att se om han ville hitta på något ikväll. Det visade sig att han var tillsammans med många av de andra svenskarna just när jag ringde. Så nu väntar jag på att de ska höra av sig igen och komma och hämta upp mig sen så att vi kan hitta på något. För första gången sen jag kom hit känns det faktiskt bra. Det känns roligt och jag ser fram emot vad jag ska göra. Skulle inte förvåna mig om de inte hör av sig nu bara för det. Så istället för att följa med och fira Susie ska jag umgås med en del svenskar och förhoppningsvis blir det bra.

Vädret har dessutom varit fantastiskt idag, 20 grader celsius och strålande sol.

Pictures!

Hejsan här kommer lite bilder igen. Tittade rundor på lite olika ställen och hittade lite överraskande tre bilder på mig som jag inte kom ihåg eller hade sett innan. Här kommer dem iaf plus några andra tidigare "överraskningsbilder"

Bötte in New York, bilden snodd från Robin


Bötte knappt synbar bakom tjejerna från au pair skolan. Bilden tagen från någon jag inte kommer ihåg nu...


Bötte med Hanna och Johanna på "frihetsgudinnan-färjan" i NY


Älskade Wormo


Älskade Bötte på en av de älskade studentfesterna..Detta var den sista


Jag och Anna samt Karl, också på den sista studentfesten


Sista bilden för dagen från den sista studentfesten


När jag körde det lilla "älskade" konceptet här bland bilderna så lyckades låten från bert, "älskade ängel" fastna i huvudet på mig...

Så här många bilder har jag nog aldrig publicerat innan...Trevligt för er.
Tack och hej, godnatt

Lördag!

Idag är det lördag eller snart söndag faktiskt men fortfarande lördag.


Jag har också fått reda på att det är inatt som vi ställer tillbaks klockan, konstigt att man gör det vid olika tillfällen. För inte så längesen ställde USA om samtidigt som Sverige (och europa?) men nu gör man alltså inte det längre. Fick också reda på att till exempel paraguay hade ställt tillbaks klockan för två veckor sen redan...Märkligt värre, men så är det iaf så från och med imorgon är det sju timmars skillnad igen mellan Sverige och USA. Eftersom att klockan ställs tillbaks inatt kan man också säga att den faktiskt bara är 22:32 nu...


Idag var det dags för sovmorgon igen, såå skönt att få sova ut när huset är tomt. Ni kanske jag tycker att jag sover alltid, och visst det gör jag ju i princip också men jag är ju ändå trött. Vaknade inte förrän halv ett idag fast att jag somnade strax innan elva igår. Nu är jag återigen mycket trött.

Imorgon blir det inte lika lång sovmorgon utan jag måste upp redan vid tio fast att jag inte ska jobba, (kommer till det sen) men jag kan ju gå upp klockan elva kan man säga:P


Familjen kom hem precis innan jag gått upp, var de varit innan det är inte lönt att fråga för det vet jag inte. Jag hann precis kasta i mig frukosten innan vi var tvugna att sticka till hockey. Jag hann inte ens borsta tänderna, vi stack till hockeyn, charlie och joey tränade medan jag tog hand om sammy. För att fördriva tiden lite lånade vi Susie bil och körde till target så att Sammy kunde få sitt pris som jag lovat honom för att han vunnit tysta leken tidigare i veckan. Jag hade typ tänkt mig att han skulle få något väldigt litet som extra godis när de andra ändå åt godis eller nåt men han inbillade sig att han skulle få en bakogun (?), Det är någon ny sorts leksak som känns lite som pokemon. De kan ju inte vara för dyra tänkte jag så visst det kan han kanske få. När vi kom till target ville han dock ha ett helt sett med dem där bakogun?. Han hittade en för 20 dollar men då fick jag förklara för honom att det inte var så imponerande att vinna en tysta leken-tävling så att min fick pris för 160kr.

Han fick till slut en enskild bakogun med tillhörande figur och kort. Det kostade 7 dollar vilket också kan ses som lite mycket men han hade ju dessutom fått alla rätt på de två stavningsprov han haft sen jag kom så det var rättvist.

Vi körde tillbaks till ishallen igen och Sammy var rätt så uttråkad, tur att träningen snart var över.


När vi kom hem, (borstade jag tänderna), igen ville Charlie och Sammy bjuda över vars en kompis vilket de gjorde, vi lekte lita bollstå och någon annan tafatt utomhus. Sen var det dags att börja med maten och ungefär samtidigt lämnade Susie huset för ett party. Den ena gästen försvann medan den andra stannade kvar till efter middagen då hans pappa kom och hämtade honom. Efter att barnen ätit och tittat lite på tv medan jag fortsatte med tvätten som jag började med innan maten så fick de lov att plocka fram sitt godis också såg vi en film. Vi såg faktiskt Ninja Turtles 3, denna film tror jag inte att vi såg på filmkunskapen i skolan, kommer ihåg att vi såg någon Ninja Turtles film men inte så avancerat som trean. Jag plockade på mig lite godis själv också faktiskt :p

Innan filmen var slut fick jag också avsluta mitt tvättande för dagen samt bädda sängarna så att jag kunde skicka barnen via badrummen rätt ner i dem nybäddade sängarna. De skötte sig rätt bra och bråkade inte när de skulle lägga sig, de var inte ens uppe och sprang efter att de lagt sig som de alltid är annars.

Jag försvann som vanligt ner och tänkte börja blogga, skulle bara kolla min mejl först. Där hittade jag ett mejl från Silvana, en annan au pair. Precis samtidigt som jag läste att de skulle ut en liten runda ikväll så ringde telefonen och Silvana bjöd med mig. Jag tackade ju ja och fick ställa in bloggandet och spela in mr.deeds som jag tänkt se samtidigt som jag bloggade.

De kom och hämtade mig och vi körde till en restaurang ganska nära. Eftersom att jag redan ätit ett par gånger idag samt att jag åt lite godis så var jag ju inte hungrig men en förrätt skulle jag nog orka med. Inte ens det klarade jag, jag åt bara hälften av mina lökringar innan magen sa stopp. Tur att de var på halva priset då. På tv-apparaterna visades "college football". Jävlar vad college-sporterna är stora, de spelade på en fullsatt superstor arena, tidigare idag såg jag lite på en "college-hockey" match, där spelade de på en fullsatt NHL-arena. De är tydligen populärt med college-sport här. Får väl prova lite college-soccer hänåt våren.
För att beskriva den senare delen av kvällen, det vill säga restaurangbesöket så var väl underhållningen (sällskapet) kul men inte roligt, de var underhållande men inte trevligt. Någon som förstår vad jag menar? Det var helt enkelt inte tillräckligt. Det är så jag misstänker att umgänget kommer vara här. Återigen ska jag återge ett citat från en annan au pair. "Man måste helt enkelt gilla umgänget, man har inget val om man inte vill bli helt isolerad" Tyvärr känns det precis så även i mitt fall. Detta var tredje grejen jag gjorde här med "vänner" sen jag kom hit. Förutom idag har jag även sett en film med denna Silvana och hennes vän Katja, som också var med idag. Dessutom har jag varit på bio med två andra au pairer. Det kändes lite bättre med den ena av dem två som var med på bion men vad hjälper det när han flyttar till NY imorgon. Alla gånger har det jag kännt ungefär som idag sällskapsmässigt, helt enkelt kul men inte tillräckligt.

Imorgon måste jag som sagt gå upp vid tio, så att jag hinner duscha etc. Sen ska nämligen Susie bjuda med mig på en minnesota vikings match, amerikansk fotboll. Det ska ju faktiskt bli väldigt intressant att se, det var ju något av det jag tänkt gå på oavsett om jag blev bjuden eller ej.
Hon hade ju fyra biljetter som hon tänkte ge till mig men eftersom att jag inte har fyra vänner här så gav hon en till mig, tog en själv, bjöd med en vän till sig själv och bjöd med deras gamla au pair Anutosh för min skull. Jag har ju i och för sig redan träffat Anutosh någon gång men ska bli kul att träffa han imorgon igen. Han kanske kan motbevisa men tes om att ingenting är tillräckligt här. Ser fram emot det så jag får väl ta och packa ihop för kvällen så att jag kan få min skönhetssömn inatt.

Dagens punkter samt lite roliga händelser

Imorse när Joey blev klar för hockeyn och hade fått på sig sin suspensoar så sa han till sin äldre bror Charlie "Kick me in the nuts Charlie"

Därefter började de prata lite och Charlie sa "what´s that thing for?" Joey svarade "to protect my penis". Charlie fortsatte sen med något i stil med "oh really?" "You look like a monster"..."It looks like you have a big wiener, like daddy"

Alla tre barnen är väldigt mycket inne i den här kiss och bajs-åldern. De är också väldigt intresserade av sina "wieners" och tar sig där typ dygnet runt..:P För någon dag sen efter att vi ätit och jag stod och diskade hörde jag Joey utropa, "Ooh, Sammy tickled my wiener"

Joey har stått för en del roliga kommentarer den senare tiden. En kväll när de sprang rundor i sina pyjamaser innan läggdags så sprang Joey ut i köket i sin pyjamas och ett par solglasögön, därefter sade han, "hello baby, you look sexy"..."Hello sexy baby"

De ovanstående kommentarerna, dialogerna fick mig att skratta en del faktiskt.

Min far kommenterade om mitt halloween inlägg att där kanske dök upp någon snygg amerikan...När jag var stod där nere i mitt badrum och borstade tänderna i bara jeans och ingen tröja på mig så ringde det på dörren. Någon ny liten unge tänkte jag, spottade snabbt ut "tandkrämen" och hämtade en tröja på mitt rum som jag tog på mig i farten på väg upp där uppe. Precis när jag kom upp för trappen fick jag på mig tröjan och såg tre tjejer som var cirkus 15-16 år, svårt att säga, som fnittrade en hel del. Man ser nämligen in genom glasdörren till trappan, och jag hade ju inte riktigt fått på mig tröjan när de fick syn på mig. Tyvärr var det inga "donnor" som min far skrev...

Inne på det där ämnet med tjejer så tänkte jag också på det tidigare att jag tror inte att jag har sett någon vidare snygg amerikan ännu? Är det bara i Sverige vi/ni (tolka hur ni vill) ser bra ut eller? HAHAHA

Här brukar vara rätt kallt i huset, men igår kväll i "mitt storarum" var det tillräckligt varmt för att jag skulle kunna ta av mig tjocktröjan när jag såg på tv. Tyväär var det ironiskt nog kallare än vanligt i mitt sovrum. Ibland kan det i och för sig vara rätt skönt att krypa ner i sängenn och kura ihop sig i kylan. Au pair skolan i New York var i och för sig hemsk. Där var fan iskallt, jag låg i superfosterställning hela nätterna och frös a-s--t av mig. Inte tog jag på mig någonting att sova i heller. Nej det är inte riktigt min stil även om jag funderar på att köpa en pyjamas nu. Till slut fick vi iaf fler filtar och det blev åtminstone lite bättre. Det värsta var ändå att man frös som bara den när man vakna, sen blev det lite bättre, men sen gick man ut för att gå till frukosten, då blev det kallt igen. Därefter kom man in i frukost-salen, där var det typ kallare än ute så då blev det för jävligt igen. Varenda morgon fick jag skäll av Hanna för att jag inte tog mer på mig, hon klarade inte att se mig frysa varje dag, hahaha. Tja hon hade nog rätt, jag borde nog haft mer på mig faktiskt :P

Av någon anledning började jag tänka på att jag inte gråter längre när Silvana och Katja skjutsade mig hem ikväll. Förr i tiden kunde jag gråta rätt lätt, inte när jag slog mig men annars över andra saker. Jag grät till exempel floder när vi slutade 9:an. När vi tog studenten grät jag knappt alls, jag vill inte ens kalla det att jag grät. Där emellan kan jag inte komma på någon gång jag gråtit förutom två gånger i år på grund av familjehändelser faktiskt...Annars ingenting...Jo just det när jag lämnade familjen på kastrup inför denna resan. Men då grät jag mycket mindre än jag trott.
Jag undrar nu om jag blivit mindre känslig, om jag bryr mig mindre eller om det bara är en del av min uppväxt? Hmm, lite konstigt är det iaf, kanske ännu konstigare att jag funderar på det. Kan faktiskt också erkänna att jag i ren hopplöshet nästan har gråtit här i min tid i staterna. Inte för att jag längat hem eller något annat utan bara för att allting kändes rent hopplöst.

Jag har kommit på ett sätt att försöka spara lite pengar. Jag kan säga till banken att jag måste spara ett visst belopp i veckan och skriva på ett papper om att jag inte kan ta ut mer än ett visst belopp i veckan. Jag kan alltså låsa en viss summa pengar under en viss tid. Det vore ju rätt bra för ekonomin, framför allt när jag besöker mall of america.

Nej nu måste jag sluta. Nu skriker sängen efter mig, måste dessutom "slå en sjua"

Som vanligt hör jag väl av mig imorgon igen, ha det bra till dess

"When will I get out of this hole"


RSS 2.0