Slapp helg...

Efter en liten fundering så kom jag fram till att mina lugna helg egentligen inte hade med Mark att göra. Detta var ju faktiskt min lediga helg för december månad, hade inte skänkt en tanke åt det faktiskt...

Det var också därför som de ordnades med barnvakt idag när mark och susie såg minnesota vikings slutspelsavgörande match live.
Ja barnvakten var ju i och för sig dottern till paret som såg matchen med Susie och Mark så det var ju inte så ansträngande för dem att skaffa barnvakten.

Helgen har iaf varit mycket, mycket slapp. Utan dator och med familjen hemma mestadels av tiden samt i en tid där jag faktiskt försöker spara lite pengar har jag inte kunnat göra mycket mer än att stanna i mitt rum och läsa en bok. Det har iaf varit mycket skönt det med...
Imorgon jobbar jag halvdag sen sticker familjen på en liten semester över nyår vilket blir en fortsättning på min ledighet.

Hoppas att jag får min dator tillbaks iaf så att jag kan sluta använda denna fruktansvärt sega dator...
Ett litet besök till mall of america kan också ske, får se vad jag bestämer mig för att göra med mina pengar:P

Det roligaste jag har att berätta om idag är någon kommentar från barnen eller jaa Charlie...

Imorse (någon gång efter lunch) hörde jag honom utanför mitt rum, jag hade fortfarande inte gått upp men trots det varit vaken i någon timme och låg och läste min bok.
Han öppnade dörren iaf och kom in, lite så där smått osäker eftersom att han egentligen visste att dem inte får "väcka mig"...
"Eh....eem...do you wanna wake up now? ehr, or when do you wanna wake up?"...
Lite lustigt iaf...Han undrade mest om vi kunde spela wii, men att han måste väl ändå undra vad jag gör om jag läser en bok i sömnen?

Nu ikväll såg familjen lite på sound of music när jag kom upp för en kvällsmacka...
Jag satt där ett tag sen kom där en scen med ett dansande par i vackra utstyrslar...

Vad Charlie egentligen menade är lite oklart men jag uppfattade iaf som att han undrade när mamma skulle gifta sig med pappa så som dem gjorde på tv. Susie å andra sidan uppfattade det nog som att Charlie undrade om de var gifta som dem på tv...Ska försöka publicera konversationen mellan Susie och Charlie...

"Do girls dance better than boys"...

"Sometimes"...

"But mommy, when are you gonna marry dad like those ones"...

"Well, we are married"...

"But moommmyyy, when?"

"Ohh, may 24th"

"May 4th"

"May 24th"

"Oh, but like when, like 2008 or something?"

"1998"

"Nooo, when, is it like 2000 something, maybe 2022 or something?"

"We got married in 1998" 

"But mommy, do you have a dress like that?"

"Yes"

"At least I got a boy dress like that, that is pretty good I think"

Jag fick dölja lite av det skratt jag hade inombords för att försöka höra vad han sa, men herrejävelen vad roligt det var alltså:P

Annars är där inte mycket skoj att berätta förutom att de hela tiden bråkar om vem ska sitta bredvid pappa eller sitta i hans knä etc. När en blir utelämnad frågar han snabbt mamma när det blir hans tur att göra något "special with daddy"

Ciao

Dags för nytt inlägg?

Fem dagar utan inlägg, jag undrar om det har hänt i min bloggvärld tidigare...Tror inte det faktiskt.

Får väl snabbt summera från var jag slutade senast då.
Måndag finns det nog inget speciellt att berätta om, en helt vanligt dag bara. Tisdag likaså även om hemlängtan då var ganska stark. Lilla Julafton firas ju inte speciellt här.

Julafton var det i princip vanlig jobbedag för föräldrarna och jag jobbade heldag alltså. Tog barnen till gratis bio så länge man donerade mat, sedan åkte vi till IKEA och åt köttbullar innan vi körde hem och lekte ett tag igen. på kvällen åkte vi till några släktingar till familjen. Där var mer än en släkting i det huset dock. Troligen 30 andra personer. Ah ja, det var roligt iaf och där var massa god mat, fick prata med en del folk också vilket kan va skoj.
Kommer någon ihåg att Susies syster typ halvt älskade mig efter att ha varit på besök här i en halvtimme. Lite så var det i onsdags också. Susie poängterade att det var rätt lustigt att jag troligen var den au pair som träffast flest släktingar och vänner till familjen, det vill säga en hel del, eftersom att jag nu ska lämna.
Då svarade folket som befann i närheten att jag också var den första roliga au pair Susie och Mark hade haft.
Gud vad jag verkar göra bra intryck på folk här. I onsdags hade jag också mitt andra "glas" med alkoholhaltigt innehåll sedan jag kom hit. Wiihoo, två öl på på två och en halv månad, blev faktiskt bjuden av de mycket trevliga värdinnorna denna gång.

Onsdagen bestod annars i en enorm depression och hemlängtan under dagen. På morgonen hade jag pratat med de flesta av mina släktingar på Skype när de firade jul hemma hos oss och det var ju för deprimerande bara. Det blev dock lite bättre på kvällen.

Torsdagen var ju själva dagen man firade jul här, den dagen barnen fick sina presenter och jag steg upp klockan 06:00 bara för att se detta ske. Det var rätt roligt att se deras lycka när de slet upp presenterna för i nästa sekund typ skita i vad dem fick för att leta efter nästa present.

På eftermiddagen körde vi sen hem till Marks bror för att fira jul med lite släktingar där med.
Återigen god mat och lite omväxlande sällskapp höll humöret uppe en del.
Om sanningen ska fram så är släktträffarna och "vänträffarna" något jag kommer sakna härifrån.
Alla verkar ju faktiskt bry sig om mig vid sådana tillfällen och är mycket trevliga människor hela högen. Att det också serveras massa god mat vid dessa tillfällen är ju inte heller fel.

Idag var det återigen jobbedag för föräldrarna i huset, om än bara halv sådan. Där är ju en helt sjuklig skillnad på Mark och Susie, är Mark hemma behöver jag inte jobba särskilt mycket om ens alls. Han hjälper ju faktiskt till med saker och ting i sitt egna hus, som till exempel att ta hand om barnen, städa, plocka undan, fixa och laga mat till skillnad från Susie.
Susie bara berättar allt hn vill ha gjort och förväntar sig att jag ska göra det sen låser hon typ in sig i sitt rum.
Jag har kommit på att hon är en enorm drama-queen. Det är därför hon aldrig orkar göra någonting för allting är så överdrivet, överdrivet tungt eller mycket etc.
Eftersom att Mark också är hemma denna helgen så behöver jag inte jobba alls från och med nu faktiskt...Under helgen då, sen jobbar jag måndag förmiddag fram till att familjen åker iväg innan jag är ensam hemma till första eller andra januari. Det är alltså en rätt skön tid som väntar nu. Tyvärr har jag ju ännu inte hört något nytt om min dator.

Idag spelade vi först lite Wii iaf, innan vi åt vi började spela Monopol i tre timmar, dock med avbrott för lunch. De fick nämligen Monopol av mig i julklapp. Sen spelade vi lite mer Wii, måste ändå säga att jag hatar wii, det är så fruktansvärt dåligt jämfört med andra spelkonsoler. Efter att ha spelat wii ett tag åkte vi till biografen och såg bedtime stories, en mycket bra film faktiskt. Teresa Palmer var ett nytt namn för mig i skådespelar-världen men hon gjorde ett bra jobb som en paris hilton kopia.  Adam Sandler var lika bra som vanligt.
Efter bion körde vi sen och åt middag på en närliggande restaurang så idag har faktiskt varit en rätt trevligt och mysig dag.
Noterbart är att biografen har en enorm parkering som var smockfull, trots det var där inte särskilt mycket folk inne på biografen, vår salong var endast halvt fylld.

Jultomten hade förresten lämnat två klappar till mig också, en minnesota vikings-mössa och en minnesota hockye tröja. En mycket mysig tröja som nog kommer användas en del i det kyliga huset. Kanske blir det bättre med kylan nu i och för sig, termostaten hade tydligen varit sönder men blev fixad idag.

Jag tänkte berätta några sista grejor innan jag slutade för dagen.
Där är inget nytt på familjefronten och jag förväntar inget nytt förrän efter nyår.

Joey fick en ny cykel i julklapp och när Charlie cyklat på den inomhus sade han sedan "In the summer we can all ride our bikes and go to the tennis fields, you can use daddy´s bike"
"Well, I´m not gonna be here in the summer"
"I know, you are leaving january first"
"No not really, but january 16th maybe"
"Oh YEAAH!, then we can go to the tennis fields"
Härlig tidsuppfattning ungen har:P''

Allt för mig, godnatt

Vanlig tur?

Jaha...
Idag har varit en rätt seg dag...
Har varit ledig och utan dator med familjen hemma större delen av tiden vilket inneburit att jag inte kunnat göra så mycket...Ja alltså eftersom att barnen ockuperade "min tv" och jag inte hade dator så blev ju livet rätt låst...

Jag hann ändå göra en del.

Gick först upp imorse vid åtta i hopp om att åka skidor men Mark sa typ till mig att jag likabra kunde vända igen och sova vidare, det var för kallt och varnades om att det skulle bli kallare (minus 35 grader celsius med vindeffekt).

Jag hann alltså knappt upp för trappen innan jag vände igen. Sov vidare till strax efter tolv då jag halvt steg upp och pratade med familjen på skype en sista gång...
Sedan körde jag iväg och lämnade in dator på reparation, innan jag körde och tränade samt besökte biblioteket eftersom att jag misstänkte att jag kunde behöva lite underhållning i datorns frånvaro. Tyvärr var biblioteket "stängt" fast det var öppet, eftersom att det bara var ett tillfälligt bibliotek så hade dem börjat packa för flytten till det riktiga bibilioteket och man kunde således bara lämna tillbaks böcker...

Jag hade tänkt köra till mall of america för att handla julklappar därefter men fick lite huvudvärk och sket i det...

Hem igen och strossade mest runt i huset lite utan att egentligen göra någonting. Sen åt vi middag med familjen innan jag hjälpte till lite i huset för att sedan köra och köpa en kaffe i närheten....
När jag kom hem hade jag fått ett samtal från "geek squad" som reparerar dator, kunde jag ha sån tur att den var klar redan?
Nej inte riktigt, tydligen var där fel både på CDROM/DVD och hårddisken eller någon annan hårdvara och dem behövde skicka iväg den. Nu kommer det ju "bara" ta 1-4 VECKOR innan jag får tillbaks den. Troligtvis är jag inte ens här om fyra veckor, så jag fick ringa tillbaks och berätta det, nu skulle dem försöka skynda på det lite. Troligtvis 1-2 veckor, inga garantier dock och ni kanske börjar förstå vilken tur jag har med datorer?

Tur iaf att jag fortfarande har min bärbara dvd och snart får påfyllt i mitt dvd-skafferi...Också tur att dem har cirka 600-800 tv kanaler här...

Kan också berätta att här varit kallt som satan idag, inte riktigt 35 minus dock utan bara 15 minus...Kändes i och för sig som att man skulle frysa till is varje gång man gick ut...
Inte bara utsidan av huset har varit kallt, även insidan, termostaten har klabbat och inte fungerat som den ska idag. Kanske för kallt för den också?
Iaf, på ovanvåningen hade dem imorse 14 grader...Jag har alltid kallare här nere och hade möjligtvis ca 12 grader här. Börjar dock bli lite bättre nu efter mina värmeljus men ser inte fram emot att lägga mig direkt. Igår hade jag fyra täcken och frös...Trots att jag sov i långkalsonger och pyjamas

Sitter för övrigt på en dator jag lånat av Susie nu, inte världens snabbaste direkt men men...

Förhoppningsvis kan jag låna Susie egna dator till att skypa med släkten på julafton 

Ha det bra alla...och God jul förresten


Christmas Party!

Tjenare, tjenare...

Idag har varit en ganska skön lördag trots allt.
Lite less på allting dock men det har varit en bra dag idag iaf...

Fick ju sovmorgon imorse också, när jag väl vaknat till liv fick jag sedan köra till best buy (där jag köpte min dator) för att fråga vad som var fel med den förbannade datorn.
Ni som känner mig någorlunda vet väl att jag inte kan ha en enda dator utan att den ska klabba...

Denna gången slutade min CD/DVDROM att fungera. Faktum är att den bara helt plötsligt försvann från datorn...Jag har faktiskt inga virus på denna dator så jag vet inte vad som spökar.

Skönt var det iaf att höra killen på best buy säga att han troligen kunde fixa det på några minuter. Givetvis kunde han inte det, för mina datorer åtar sig bara allvarliga åkommor. Jag fick alltså köra hem igen och spara det viktigaste på datorn, sen ska jag lämna in den imorgon igen så att dem får behålla den och laga den. Jätteroligt.

Mitt jobbande började med att vi direkt körde och åkte pulka, det var en slö backe så det var rätt segt men barnen gillade det iaf...Det har på tal om pulka och indirekt därmed snö, snöat som bara den idag, helt sjukt...

När vi kom hem igen fick det bli lite tyst lekande eftersom att pappa sov, vilket innebar att barnen spelade Wii och jag tittade på. Därefter började jag med maten och Susie och Mark stack till Julpartyt som Marks företag höll i, sedan åt vi också den maten jag gjort, pizza som jag bara stoppade i ugnen:P Men jag gjorde faktiskt brownies också...:) Efter maten kom fick jag vara barnvakt till två av barnens kompisar vars föräldrar också skulle på ovan nämnda party...
Eftersom att en annan kompis varit där sedan tidigare fick jag alltså 6 barn på halsen. Fast det var bara skoj, vi lekte lite "monster tag" och lite kurragömma i mörker med ficklampa. Måste säga att det är rätt roligt;P

Vi gjorde också färdigt mina brownies och åt dem innan vi avslutade kvällen med chips och filmkväll:)

Nu sitter jag alltså här och sparar ner det sista jag vill behålla på datorn innan jag tvingas lämna in den imorgon.

Imorgon kan det bli skidåkning för min del. Resten av familjen ska iväg och jag är lite sugen på att följa med, får ju ta chansen nu när jag kan, kan ju uttnyttja helvetesvädret på något sätt. Å andra sidan är det nästan lika skönt att bara njuta av ett tomt hus som att åka skidor men men där blir nog tid till det med snart...

Jag har också en liten fråga till kommentarerna till mitt förra inlägg innan jag ska avsluta detta inlägg. Det kan som ni kanske förstår alltså dröja ett litet tag innan nästa inlägg på grund av datorfel...

Iaf, jag undrar vad min pappa undrar, när han undrar var jag har gjort av hanna från au pair-skolan?...

XOXO

Friday!

Det är fredag, det är fem dagar kvar till jul och 12 dagar kvar av 2008.
Något mycket märkligt är att jag inte insett detta över huvudtaget. Kanske för att den enda juldekorationen vi har är en julgran och lite julbelysning på utsidan. Kanske för att jag inte vet om jag ska fira nyår med någon, något som dock är säkert är att jag inte kommer fira nyår med någon jag bryr mig särskilt mycket om.

Även om jag inte insett att Jul, nyår och år 2009 står runt hörnet så rullar dagarna på.
Jag berättade ju om min matchning tidigare idag. Nu ikväll meddelade jag familjen att jag inte var intresserad, så nu är det bara att vänta vidare. Troligtvis kommer inte så mycket att hända förrän efter nyår, med lite tur något i nästa vecka men mellan jul och nyår tror jag inte ruljansen blir för stor. Fast vad vet jag, jag har ingen aning om hur man jobbar här...

Idag har inte riktigt varit en vanlig dag. Jag fick ju en mycket skön sovmorgon idag, sedan var i och för sig eftermiddagen lika vanlig som annars men både mamma och pappa kom hem vid fem-tiden, de tog i princip över därifrån också. Jag hade kunnat bli ledig om jag velat men jag ville faktiskt följa med familjen, dem skulle ut och äta på restaurang och jag tyckte det var trevligt att följa med så det gjorde jag.

Kom hem igen men stack ganska snart och såg film med Silvana, Katja och Leola? Vi såg faktiskt Mamma Mia, lite svenskbesläktat som fick mig att tänka på nyår. Alltså varje gång dem spelade någon låt tänkte jag på nyår. För övrigt tänkte jag på Linas vän Ullis när jag såg Sophia (huvudrollsinnehavaren). Kanske tyckte jag att dem var lika eller nåt, vad vet jag...

Nu sitter jag alltså återigen här vid bloggen, ska nog leka runt lite med datorn ett litet slag innan jag lägger mig. Har ju faktiskt sovmorgon imorgon också...Och på söndag, inte ofta man får tre dagar i rad...

Imorgon innan jag börjar jobba ska jag försöka ta mig till YMCA också, blev ju inte mycket tid till träning idag. Får väl se om jag kommer dit i och för sig, varnas för snöstorm och mer än 2 decimeters snö inatt/imorgon.

"It was a lone and dark december"

Hittade lite bilder lite här och var som jag inte sett innan, tänkte publicera några nu.
Nedan ser ni en liten Bötte i NY



En ?!mystisk?! bötte tillsammans med Hanna...På au pair skolan




Bötte poserar utanför skolan

Herregud

Jag glömer ju berätta för er om mina matchningar...

Kanske är jag lite kräsen, speciellt efter miljardmatchningen...
Men sedan den försvann har jag faktiskt fått två matchningar redan, igår fick jag en men sen försvann den eftersom att dem också ville ha en tjej. Det gjorde inte så mycket för det var ingen vidare intressant familj trots allt.

Idag hade jag faktiskt fått en till, är inte riktigt bekväm med den heller.

En ensamstående pappa med arabiskt ursprung, mamman hade gått bort, med två sportande söner som bodde utanför San Francisco...Det pratades franska, arabiska och engelska i huset.

Det jag inte är bekväm med är att det är en ensamstående pappa, jag vill bo i en familj med två föräldrar av olika kön...
Dessutom var den typ sjukligt religiös, kristet reiligiös och ville gärna ha en religiös au pair men det var inget tvång. Inte direkt så att jag kan kalla mig religiös.
Pappan hade också invandrat till USA så hans engelska var väl lite bristfällig vilket inte heller är något jag önskar, kanske inte det största problemet men ändå...

Så nu vet ni det iaf:)


Daddy is home!

Ja idag var äntligen dagen här, dagen då pappa kom hem.

Gud vad uppspelta ungarna var och det var såå roligt att se hur glada dem var när dem fick leka med pappa för första gången på tre månader. Sen slog dock jet-lagen till och fader Mark somnade på storarumsgolvet:)

Första dagen med Mark har varit mycket bra faktiskt.

Susie har till och med lagat mat och även gjort lite hushållssysslor. Mark var ju förståeligt nog ledig resten av eftermiddagen men även Susie var ledig så vi var tre vuxna med tre barn vilket gjorde detta till en ganska enkel dag då pappa givetvis fick all uppmärksamhet och fick stå för allt lekande.

Mark verkar vara en trevlig person och det ska bli skönt att ha honom omkring tills jag sticker. Kanske var det bara för att han inte varit hemma på tre månader, men han verkar ju faktiskt bry sig och kan leka med barnen när han är hemma vilket också är skönt.

Den lugna dagen har gett mig lite tillåtelse till att anstränga mig lite till för att försöka få tag på miljardfamiljen, ja enligt rykten var pappan faktisk var en miljard dollar...Det skulle vara trevligt om dem hörde av sig...Själva familjen verkade bra med sportande barn etc. Att dem är skitrika var ju inte mig emot...

Jag fick faktiskt redan idag en ny matching, men det tog inte lång tid förrän de också försvann från mitt konto. De ville nämligen också ha en tjej au pair. Det gjorde faktiskt inte mig så mycket för jag hade troligen aldrig tackat ja till den familjen ändå...

Att Mark kom hem innebär också en jättetrevlig överraskning för min del. Mark och Susie är nämligen lediga imorgon för att shoppa julklappar. Eftersom Mark är van vid en helt annan tid så kommer han troligen vakna tidigt, tidigt imorgon bitti. Han hade inga problem med att ta hand om barnen på egen hand så jag får soooovmorgon. Oväntade sovmorgnar är otroligt sköna.

Det har alltså varit en bra dag och vad som skulle kunna toppa denna dagen till en riktigt bra dag är om jag får tag i Silvana nu så att vi kan köra till underbara Cafe Latté för vår planerade fika...

Haha, min vikt kom på tal under middagen och enligt barnen var anledningen till min låga vikt för att jag var så snabb. Enligt Sammy var jag till och med så snabb att jag skulle kunna vara med i OS och slå världsrekord.

Sammy sade också något annat väldigt roligt i veckan. När farmor var här i måndags och vi satt och åt middag så sa Sammy återigen att jag var kär i Silvana, han gillar att retas med det nu. Han och Silvanas värdbarn går nämligen i samma klass och har kokat ihop den lilla historien. När jag då förklarade att så inte var fallet, jag var faktiskt inte kär i henne. Han gav sig dock inte, inte ens när mamma Susie berättade att Silvana hade en pojkvän, faktiskt en vän till barnens gamla au pair...:"Sammy, she has a boyfriend, do you know Roberts (gamla au pairen) friend patrick? Silvanas boyfriend is Patrick"...Då svarade Sammy. "Well he´s not here...He has gone home to germany"...Ungefär som, vadå det kvittar väl han kommer ju aldrig få reda på det ändå:P

Tack och adjö för min del...Godnatt

Too bad

Vad synd, familjen jag matchats med bestämde sig för att dem ville ha en tjej...

Jag hade ju precis börjat gilla tanken av familjen och njuta av tanken på LA...
Dessutom hade jag ju hittat lite info om familjen som inte gjorde saken sämre, detta ungefär samtidigt som de försvann från mitt konto.

Till exempel hittade jag att pappan blivit rankad som den 14:e bästa finansiella rådgivaren under 40 år i hela USA utav någon wall street tidning. Jag såg också att deras hus kostade cirka 20 miljoner svenska...Detta var ju bara ett litet trevligt tillägg till familjen, men tyvärr så ville dem ha en tjej istället...Synd, synd, synd...

Troligen är pappan värd ca 1 miljard dollar by the way


Whyy?

Just när det kändes mycket bra angående den nya familjen och jag hade goda förhoppningar såg jag att det var borta från mitt account vilket betyder att jag inte längre är önskvärd av dem...

Mycket synd måste jag säga att det är....

New match!

Tjingeling...

Har återigen ställts inför ett dilemma efter att blivit matchad med en ny familj...

Faktum är att jag trots allt är ganska optimistiskt men optimismen har inget starkt övertag.

Familjen bor i LA eller strax utanför och när jag tänker på det är det ju helt fantastiskt. Tidigare idag kände jag att NY var förstaprioritet, men innan jag åkte till USA var ju Kalifornien första prio...

De verkade ha det ganska gott ställt vilket aldrig är fel ;)
Barnen sportade vilket inte heller är fel.
Pool i trädgården låter inte heller dumt...

En del positiva saker...Efter att ha upplevt skitväder här lockar det ju med 10-15 plus som värst...

Det som jag oroar mig över en del är att det är fyra pojkar, 3, 4, 6 och tio år gamla. Kanske nästan som här, men jag känner ju ofta att tre pojkar är nog.
Mamman är dessutom hemmafru vilket innebär att vi kommer spendera massvis med tid tillsammans, klickar man inte med henne är det kört.
Det är vad som oroar mig mest, sen att jag inte har egen bil stör mig också lite...

Men frågan är om LA kan gå fel, fick också höra precis om någon kille som bytat och blivit granne med Jennifer Lopéz och han extraknäcker som limmo-chafis...Det är min familj, det är en sån familj jag väntar på...
Fast helt ärligt, det låter nog som en bra familj. Tror i och för sig att det rör sig mycket om hur mamman och jag fungerar ihop. Pratade med mamman tidigare men hon såg hellre att vi pratade när pappan också var hemma så dem ska nog ringa mig senare...

Får väl se, hör av mig när jag pratat med dem...
Dagen här har väl gått ganska bra, lite uppspelt ikväll bara, kanske för att pappa kommer hem imorgon?

Såg att jag fått en kommentar från Gerry på pappas jobb också:
Haha, nej jag misstänkte faktiskt inte dig trots vår ganska naturliga olika syn på olika saker.
Trevligt att du uppskattar min blogg, kul att höra....
Vad jag menade med min jul i ensamhet var kanske lite otydlig, julen i sig kommer inte spenderas i ensamhet. Däremot ska familjen på semester över nyår och många au pairer åker också iväg vilket ökar risken betydligt för nyår i ensamhet. Tyvärr var jag osäker på om jag skulle vara kvar över nyår annars hade jag följt med några au pairer någonstans...Förhoppningsvis löser det sig dock

"Ok, Sammy what´s the temperature?"

Herregud, vad är det för rykte som spridit sig till staterna.

Jordbävning i skåne!?

Det är ju ganska sjuka nyheter måste jag säga.
Jag trodde inte sånt hände på de breddgraderna, galet, galet, galet...
Imorse när jag kom upp så berättade jag för Susie och barnen:
"There was an earthquake in my hometown this morning" Susie svarade: "Ok, Sammy what´s the temperature?"
Härligt att få lite respons va :)

Å andra sidan kan man ju nästan förstå Susie, det enda man behöver bry sig om är ju faktiskt temperaturen. Det är nästan så kallt att man kan skita i om där varit en jordbävning i sin au pairs hemstad.

I söndags var det 39 grader fahrenheit, vilket är ca 4 grade plus i celsius. Igår morse var det minus 6 grader...Ja fahrenheit då alltså, igår kväll och imorse var det minus 9 grader fahrenheit. Motsvarar ungefär 23 grader minus i celsius.
Det är nästan lika galet som en jordbävning faktiskt, framför allt temperaturskillnaden mellan söndag kväll och måndag morgon är galen. Det skilde cirka 25 grader celsius, och det på bara några timmar. Sjukt.

Gårdagen handlade alltså mycket om kylan, givetvis höll vi oss inne förutom när vi var tvugna att skotta...
Efter att ha tagit mig igenom en annars normal dag så kom farmor på kvällen och skapade lite julstämmning. Hon hade tagit med sig pepparkakshus som vi byggde tillsammans med barnen och hon lagade underbar middag. Det kan ha varit min bästa måltid sen jag kom till USA. Givetvis inte bättre än mammas mat men ändå mycket god, till och med bättre än thanksgiving-maten, som för övrigt också tíllagades med farmors hjälp. Igår blev det iaf revbensspjäll, potatismos, brocolli och någon majsgrej som är sjukt god. Givetvis uppskattas sådan hemlagad mat mycket mer när jag annars bara äter frusen färdigmat. Det var kanske också därför som jag åt tre riktigt stora portioner, det i sin tur tillsammans med stor matkonsumtion under söndagens annars trista au pair möte som gjorde att jag för första gången i mitt liv vägde 60kg igår kväll. Har alltså gått upp ett kilo sen till sen i torsdags. Tror jag har gått upp två kilo sen jag kom till USA. Ah Ja, det är bara behövligt för en sån som mig, har kommit igång med träningen också och var och tränade igår igen. Kanske är det 1 kilo muskler jag har lagt på mig ;P

Vad kan jag annars säga, jo jag kan kanske förklara det här med familjeletandet en gång till...Det började ju med att jag fick två matchningar på en dag men sedan jag tackade nej till den senare familjen har ingenting hänt och det är mer än en vecka sedan. Det får ju mig att tveka lite på mitt utbud även om jag troligen har goda chanser att hitta en familj, frågan är då bara om jag hittar en familj jag trivs med och det kan jag ju aldrig veta.
Vad jag vet är att om jag den 15 januari bestämer mig för en familj som jag inte helt tror på och som jag sedan inte trivs i så kommer jag ångra att jag inte åkte hem innan jul. Skulle jag inte hitta någon trevlig familj alls efter jul och därmed tvingas åka hem kommer jag också ångra att jag inte åkte hem innan jul. Då undrar jag ju lite, varför bestämmer jag inte mig för att åka hem innan jul, om jag inte redan innan jul hittat en lämplig familj?
Grejen är ju då att om jag åker hem innan jul så kommer jag ångra att jag inte stannade till efter jul för att försöka hitta en ny familj. Det hela är alltså lite rörigt.

Såg att jag fått en anonym kommentar om att vi (svenska?) au pairer var en grupp bortskämda rikemansungar som trodde att livet här skulle vara en dans på rosor och insåg sedan att det inte var det och därför åkte vi hem.
Jag vet inte om kommentarer var skämtsam eller ej och bryr mig egentligen inte heller. Skulle dock vara roligt om personen gav sig till känna. Det enda jag vet är att kommentarer kommer från någon på min pappas jobb.

Jag kan också svara på kommentarer oavsett om den är skämtsam eller ej...
Givetvis finns där säkert en del au pairer som har trott att det hela ska vara något enkelt där man slipper jobba och kan spendera all tid till att upptäcka USA sedan inser att så inte är fallet. Det betvivlar jag inte, jag kan dock konstatera att man aldrig kan veta hur man kommer trivas i en familj. Trivs man inte måste man göra något åt det och då finns inga garantier för vad som händer. Det är inte heller meningen att man som au pair ska jobba åt familjen som städerska eller något annat. Oavsett om man det inte är särskilt många extra sysslor man måste göra så är det inte därför man vill spendera ett år i USA.  Man vill ta hand om barn och det är därför man är här, att städa, tvätta föräldrarnas kläder, skotta, eller göra massa annat som man faktiskt inte är tillåten att göra ingår ej i ens sysslor. I vissa fall handlar det nog inte om mängden sysslor utan snarare om principen och att man faktiskt kan känna sig lite utnyttjad. Känner man sig obekväm måste man göra något åt det och återigen finns inga garantier för vad som händer.

Att vi klagar på för många sysslor hör nödvändigtvis inte ihop med att vara en rikemansunge...

What to do?

Hej hej!

Läser dagligen andra au pairers bloggar...
Idag upptäckte jag att två av mina kollegor valt att åka hem. Det kom lite som en liten chock måste jag säga...
De trivdes helt enkelt inte med att vara au pair. Jag vet inte om ni inser hur många av svenskarna från au pair skolan som åkt hem. Jag tror vi var 25 st, vad jag vet så har minst 5st åkt hem, kan nog vara fler. Säkert 10 har eller ska byta familj. Resterande 5-10st trivs väl antar jag men det är ändå galet vad vi ställt till med problem här.

Jag har själv funderat på det, att åka hem alltså.
Jag har ju verkligen inte trivts helt med att vara här.
Det jag levt för har ju varit shoppingen, jag har också tänkt lite på min matching. Jag har ju inte fått någon ny matching sen i måndags.
Vad jag har tänkt på är då min nya matching. Vad gör jag om där inte kommer en matching som känns helt rätt?
VÅgar jag chansa då och prova att hitta lyckan ändå...Eller ska jag avsluta mitt år här och åka hem.
Det känns ju lite som att det är dumt att ta en chansning och få uppleva olycka igen...
Varför inte bara åka hem istället för att ta en riskfamilj. Under jul kommer inte mycket att hända, det innebär att jag har max tre veckors letande kvar. Kanske 1.5 efter jul...Om jag då inte hittar någon ny familj innan jul, är det inte lika bra att packa ihop reda innan jul då.  Risken finns ju annars att man spenderar jul och nyår i ensamhet helt förgäves, dvs om man inte hittar en bra familj efter jul och nyår....Måste jag åka hem den 15 januari känns det som att jag lika bra kan åka hem 23 december.
Problemet är dock att jag inte kommer vara särskilt nöjd med mitt äventyr då. Jag kommer egentligen bara ha upplevt Minneapolis&st paul och fyra timmar av ny vilket inte känns tillräckligt.
Det känns ju som att man med lätthet kan hitta ett jobb som betalar dubbelt så bra som här, då får man ganska snabbt råd att besöka detta landet i och för sig och upptäcka det man inte upptäckt nu. Återigen är det dock det här om att ha en unik möjligthet nu...

Nightcap

Hej hallå!

Fy för kattsingen vilken hemlängtan jag hade idag igen. Troligen till stor del på grund av nightcap. Hade så gärna varit hemma idag och sett Wormo ta sig till semifinal precis som jag tippat. Har också fått höra från flera håll att domarna genom några tabbar stal wormo på finalen och placerade Team LP turneringsseger på ett silverfat som så många gånger förr...

Roligt att det gick bra för wormo iaf och synd att domarna stoppade sensationen.

Idag måste jag ju passa på att gratulera kusin Michaela som blir ett år...
Jag fick lite sovmorgon idag, Susie behövde inte min hjälp förrän på eftermiddagen så på förmiddagen och tidig eftermiddag körde jag till YMCA samt Ingebretsens som är den svenska affären jag pratat om...Där var fullt med folk i den lilla lokalen som låg i ett område som såg ut att vara en fattig förort till Minneapolis. I bilen på vägen dit tänkte jag på att jag knappt svor längre men i bilen på vägen hem haglade svordomarna med tätta mellanrum då trafiken var katastrof. De hade ju för guds skull stoppljus varannan meter och det var givetvis rött varje gång. Sen var dessutom motorvägen knökad med folk och stundtals kom man ingenstans...

När jag kom hem började mitt jobb, men jag ställde faktiskt mig och stekte köttbullar eftersom det fanns tid för det. Susie och barnen gillade dem. Anledningen till att jag åkte till ingelbrektssen och köpte köttbullar, under 1 kilo för 100kr var att jag måste ta med svensk mat till au pair mötet imorgon, alla ska ta med mat från sitt land vilket blir skoj. Jag gjorde även sån vit sås (köttbullssås, jag har dock aldrig haft den till köttbullar) som jag älskade när jag var mindre, jag kallade den sjukesås...
Charlie stack till en vän med hans väns bror kom till vårt hus och lekte med Sammy och Joey. Vi lekte lite "kull" och hade ganska roligt, sen lagade jag mat, hamburgare och det var ju mycket gott. Därefter kom charlie tillbaks hem medan sammys vän lämnade huset. Susie skulle på något party idag så jag jobbar faktiskt fortfarande, hon kommer nog inte hem förrän tolv så jag har varit ensam med barnen sen fem men vi har haft kul.
Efter att Charlie kom hem så gjorde vi brownies och såg film, nu har de lagt sig och jag ser på tottenham-united.

Imorgon är det först skidor sedan ska jag på au pair möte och om jag har tid efter det ska jag träna...
Livet är oerhört tungt och enformigt här just nu....Idag var jag så redo på att åka hem. Jag hade kunnat ge allt för att få se nightcap idag och spendera jul och nyår med familj och vänner. Jag tänkte på om jag faktiskt inte passade, att vara au pair kändes rätt korkat idag, varför lämna sin familj och sina vänner för att försöka hitta nya vänner här som man till 90% sannolikhet inte kommer trivas lika bra med som de man har hemma?...
Jag funderade nästan på att avbryta familjeletandet och ta mig hem...
När vi trots allt hade en trevlig tid idag, jag och barnen så kom jag dock ihåg att jag har en unik möjlighet att upptäcka amerika och det känndes lite bättre.

Igår var vi förresten och bowlade på dagen vilket jag nog glömde berätta.

Idag fick jag prata svenska i fem sekunder på ingelbrektssens,

Jag hörde också två amerikanska tjejer sjunga lucia-sånger på både svenska och amerikanska

Jag höll på att skita ner mig av rädsla nyss, i ett par sekunder var jag säker på att brandlarmet gick. Precis samtidigt som jag lagom stirrig kom upp för trappan, och skrek på barnen insåg jag dock att det var en väckarklocka. Lät fruktansvärt likt ett brandlarm. Det var inte roligt, ensam med tre sovande barn och brandlarmet går, inte direkt ett önskescenario.

Nu har jag två och en halv timme att slå ihjäl innan jag får sova:)

Imorgon ska jag försöka gå upp tidigt så att jag kan prata med mina föräldrar på skype...
Ciao

125kg Lady?

Hej hej, idag blev det lite spontant ett besök till NBA i basket mellan Minnesota Timberwolves och San Antonio Spurs...
En intressant upplevelse även om våra 10-dollars biljetter inte gav oss den bästa sikten och "wolves" fullständigt suger i basket....Dessutom var mina "kollegor" ganska försenade så vi hann bara se halva matchen...
Fick se Eva Longorias make också förresten...

Oj, efter en del oväntade utgifter i veckan som bensin, bowling, mat etc. kom idag stjärnsmällen, skulle betala min biljett till matchen men det gick inte. Upptäckte att jag bara hade 8 dollar på kontot. Som tur är får jag ju lön idag för två veckor så på måndag eller tisdag bör allt vara lugnt igen då pengarna nått kontot. Siktar nog ändå in mig på en lugnare vecka ändå.

Imorgon är det nightcap, gud var jag hade velat vara hemma just nu. Fick en duns hemlängtan ikväll igen och i onsdags morse hade jag enorm hemlängtan. Annars har jag faktiskt inte haft så mycket hemlängtan här ännu men denna veckan har dn smygit sig fram
Som sagt så hade jag så gärna velat se nightcap imorgon, var precis inne och läste en artikel på HD om Wormo och det gjorde inte mig mindre sugen.
All lycka till mitt gamla lag, ta alla lag med storm säger jag... I och för sig lite tradigt om det ska gå bra för dem nu när jag inte är hemma, känns lite typiskt i så fall.

Här kommer bilder från HDs artikel.

Rubriken till mitt inlägg förresten, den kanske ni undrar över...

Så här ligger det till, förra veckan när vi åkte skidor och jag skulle hyra mina skidor så undrade dem vad jag vägde?
Lite anpassad till amerika svarade jag ca 125...Då frågade dem om det var i kilo...Ursäkta mig, jag kanske har gått upp ett kilo men jag ser väl ändå inte ut att väga 125 kilo. Nej lb fick jag iaf säga till dem...
Ikväll när vi satt på appelbees kom servitrisen fram och sa "hello ladies", sen såg hon dock att jag var en kille och ursäktade sig men men är det så man ser ut efter två månader i USA, som en 125 fet kvinna?

Verkligen hög tid för sömn just nu såå återigen, all lycka till wormo. Jag ska hålla tummarna ;)

YMCA

Jaja, eftermiddage blev lite bättre när jag väl kommit hem...
Passade barnen ett tag, två kompisar kom över så fick passa dem också, sen stack de igen och vi åt middag innan jag körde barnen till ett fantastiskt evenemang...
PNO eller parents night out. Flickscouterna arrangerade lite aktiviteter och föräldrarna kunde lämna av sina barn där så jag blev ledig redan 18:30 vilket var skönt. Därefter körde jag till gymet, YMCA. Innan jag började träna så vägde jag mig och tydligen har jag gått upp över ett kilo sen igår morse! Det är ju rätt sjukt måste jag säga, kanske är det så att jag har en morgonvikt och en kvällsvikt:P Maten här är definitivt inte bra och den är dessutom väldigt enformig, kanske påverkas min vikt av vad jag äter för första gången sen jag föddes;p...
Jag blev iaf då ännu mer motiverad till min träning och med ipoden i öronen lade jag även till ytterligare fem övningar. Idag var det faktiskt kul att träna:) Efteråt bastade jag och duschade sedan ett bra tag innan jag körde hem igen. Tydligen väntade jag på en liten utskällning, hade väl knappt räknat med det kan jag tillägga..
Jag har varit här i familjen i över två månader nu och kört barnen till cirka 700 ställen när Susie inte varit hemma. Jag har aldrig bekräftat för henne att de kommit fram, troligen inte en enda gång utav de 700. När hon inte är hemma frågar jag heller inte om jag kan låna bilen, förutom om där varit problem. Det var där ju idag och jag frågade om jag kunde använda den till att lämna barnen och det gick bra, hon hade pratat med bilverkstaden och det var ingen fara att köra bilen. Så egentligen var där ju inget problem och då frågar jag inte henne om hon inte är hemma...När hon inte är hemma ringer jag inte heller henne och berättar vad jag ska göra på min lediga tid och hon har typ aldrig tidigare krävt det heller. Dessutom sade hon till mig tidigare att hon skulle träna till runt sju så jag kunde inte få tag på henne mellan 17:30-19:00.
Trots detta får jag en hyfsad utskällning när jag kommer hem för att jag ingen var hemma i princip....Jag borde ringt henne och berättat att barnen kom fram till kyrkan där aktiviteterna var, jag borde ringt henne och frågat om jag kunde låna bilen och jag borde ringt henne och sagt att jag skulle träna. För övrigt sa hon förresten till mig igår att jag kunde uttnyttja min extra fritid idag till något skoj och jag sa att det kunde jag ju, så det kunde väl inte vara så jävla oväntat.
Det räckte inte att klaga på ovan nämnda utan dessutom tyckte hon att diskstället alltid var fullt och det ska tömmas varje dag, till exempel hade ett lock till en pannar stått där sen i måndags....Ojoj, det är sä skönt att få kritik för sånt hon inte har en jävla aning om...Allt i diskstället placerades där klockan 17:30 Torsdagen, den 11 december, är det idag? Ja det är det nog, bara för att locket användes i måndags också, togs bort i tisdags morse och placerades där ikväll igen så betyder inte det att det varit där konstant sen i måndags men det hade hon ingen koll på. Ah jaa när jag berättade hur det låg till att hon hade fel, så hittade hon ju nåt annat att klaga på. Jag har inte tillräckligt bra koll på barnens alla papper, hon visste inte att det var charlies tur att ta med snack till skolan nästa onsdag och det var mitt fel tillsammans med en hel del andra pappersproblem. "You have to read the papers" sa hon och jag svarade "well, i read them everyday and put them at the table for you to read them" vilket jag sagt till henne x antal gånger tidigare och hon svarade "I don´t read them everyday, I don´t have time unfortunately" OJ! Konstigt att hon inte vet va fan som pågår i skolan då. Hon förväntar sig tydligen att jag ska hålla koll på allt som pågår för barnen vad gäller typ allt, inte bara skolan. Jag undrar hur lång tid det tar innan hon ber mig läsa hennes post också. För det kommenterade hon nämligen också "when I come home, I just want to eat then i want to relax, I hate going true all the papers and the mail, cause there´s a lot" Okej men va trodde hon egentligen när hon skaffade barn att hennes vardag skulle se likadan ut som tidigare bara det att tre barn befinner sig i huset när hon kommer hem. Okej, om hon också läser alla papper som kommer hem så ska vi nog tillsammans kunna hålla koll på allting, men då får hon väl börja läsa dem också. Att hon inte har tid är ju skitsnack. Hon kommer typ aldrig hem efter 18:30, jag jobbar till 20:00, eftersom att barnen lägger sig då. Jag anser att hon har ganska gott om tid till att både äta, läsa de papper som kommer hem varje dag samt ta det lugn. För er information är det kanske 5 papper per dag plus post, men eftersom att hon läser dem typ en gång i veckan så är där istället fem dagars post samt 25 skolpapper, då blir det ju mycket.
Just det, hon sade också att jag inte bara fick se det som ett jobb utan jag skulle bry mig om vad barnen lärde se i skolan och se till att de sköter sig, det är för guds skull bara jag som ser till att de har med sig allt de ska till skolan och sköter sig. Hon kan ju börja bry sig själv först...

Sen klagade hon på att där inte var upprymt, resten av dagens kritik sket jag rätt mycket i men detta kunde jag köpa, hon vill trots allt att där ska vara upprymt och idag hade jag glömt att stoppa in de två filtarna på fåtöljen i skåpet och tre kuddar låg på golvet och inte i soffan samt att någon penna och sax låg en halvmeter bredvid pennburken istället för i den.
Jag kan i och för sig köpa hennes resonemang vad gäller en del av det andra också, som t.ex. att hon vill veta var jag och bilen är och om barnen kommit fram, men eftersom att hon inte bett mig om det tidigare under mina två månader så kändes utskällningen rätt onödig, hon kunde sagt det till mig istället...

Iaf, nu ska jag nog försöka slänga mig i säng.

Det snöar förresten också, vilket är skit för det betyder att jag måste skotta imorgon. Barnen är lediga imorgon så jag kan ju ta dem till hjälp ;) Vi ska köra och bowla också, vilket ska bli kul :)

"No I don´t want to battle from beginning to end"

Vilken hel---es j--la sk-t eftermiddag!

Fy för satan, vilken rutten eftermiddag jag har haft idag.

Efter en timmes förmiddagssömn vaknade jag igen vid 12. Det var då dags att ta på sig och köra och hämta Joey för att sedan bege sig till den svenska affären.

Jag försökte googla affären igår men hittade inte den, dock hittade jag "wikstroms gourmet" i NY... Eftersom att jag inte hittade affären hittade jag inte heller adressen men jag visste vilken gata den låg på och googlade det sen ringde jag även min LCC för att kontrollera. De gav mig inte riktigt samma beskrivning som google men eftersom att tiden stämde ganska bra med båda beskrivningar så satsade jag på google.
Körde och beskrivningen stämde..Nästan, förutom att den inte riktigt tog mig till något som hette lake street utan istället hamnade jag mitt i ett jävla bostadsområde och hade ingen aning om var jag var. Försökte komma därifrån men körde lite vilse och det tog ett tag innan jag hittade tillbaks. Lagom irriterad behövde jag sen köra hem igen via st paul för att tanka oc köpa lunch. Fick tag i lunchen och skulle tanka. Skruvade av locket för att se att själva locket var sönder, den absoluta toppen på locket hade brutits från den biten som går ner i röret som leder till tanken. Jättebra, ingen bensin i tanken och ingen möjlighet att fylla på. Som tur var låg där en bilverkstad mycket nära och de lyckades få ut den biten som satt i röret och jag körde tillbaks för att tanka...Tankade för 20 dollar för att sedan märka att bensinmätaren inte rörde sig ett dugg så nu vet jag inte om jag lyckats få i någon bensin eller ej. Lyckades ta mig hem iaf, bensinmätaren rörde sig inte då heller, inte på något håll så kanske där lite bensin lyckades ta sig till tanken ändå.

Ringde Susie när jag kom hem och på henne lät det typ som att det var mitt fel. Hon sa att jag nog tankade fel bensin, det var nog därför själva locket bröts...Jo visst, sen frågade hon om jag tankade diesel...

Allt med bilen har hänt på en gång också, för kanske tre veckor sen slutade en framlampa att fungera, efter att ha kört mestadels i dagsljus efter det så började en varningslampa för "emission system" att lysa. Reparation i måndags borde väl ha fixat det mesta men ack nej då ska det fan i mig börja klabba igen och jag har fortfarande ingen svensk mat eller present till au pair mötet på söndag. Dessutom var det svinkallt, kändes ungefär som 600 minusgrader och mina fötter förfrös nästan till is.

En rolig grej om Sammy kan jag berätta förresten, han säger alltid emot, han vet precis allt.
Säger jag; My car is broken, så svarar han "No it´s not", säger jag "You can´t play with anyone today" så svarar han "yes I can", säger jag "we are going somewhere tonight" så svarar han "no we are not" Så han vet helt enkelt allt fast han egentligen inte har en aning...Lite skoj

"Don´t look back in anger"

Hej hej,
Gårdagen var väl sig rätt lik, körde till YMCA på förmiddagen och hade mina skor med mig denna gången...

På eftermiddagen tog jag hand om barnen och på kvällen...

Var det dags för oasis!!!

Jag hade väldiga förväntningar på gårdagens konsert och om man ser till dem var det faktiskt en liten besvikelse...
Missförstå mig inte de var ju fortfarande riktigt bra men inte så bra som jag tänkt mig. Det var inte så att jag fick gåshud, jag hade gåshud under hela coldplays konsert...Det var inte heller så att jag hade gått och sett ikväll igen om de hade spelat då igen. Coldplay var sjuukt mycket bättre live än vad oasis var i min smak, sen gillar jag ju givetvis coldplay bättre men när jag trots det ser oasis som kanske världens näst bästa band så är jag lite missnöjd.

Inledningen av konserten var rätt dryg med en massa nya låtar och låtar ingen riktigt kunde sjunga med till. Det var också en mycket sämre show än coldplays. Här stod dem rätt upp och ner och bara spelade, de flippade inte riktigt ut, sprang omkring (snarare tvärtom, de var sjukt lugna och liam gallagher gav lite ett intryck som sa "låt detta vara över så att jag kan bli dyngrak", de hade inte heller några spelningar ute i publiken eller specialnummer utan det var en helt vanlig scen där de spelade 15 låtar rakt upp och ner. Vilket i och för sig kan uppskattat men jag hade väntat mig mer. Ett litet mellansnack där de undrade om det var kallt nog och frågade om vi från minnesota; Know about a place called california, they are wearing fucking shorts there right now, shooorts!!"

Jag måste också säga att Liam Gallaghers röst ej var den bästa liverösten, sjukt otydlig. Dock var gåshuden ytterst nära de gånger Noel Gallagher fick ta i och sjunga själv. Att höra honom sjunga "Don´t look back in anger" var nära magiskt.

Efter att ha spelat en del lite tradigare låtar mixat med en del bättre men inga giganter bortsett från "wonderwall" som också var i det närmaste magisk, så lämnade dem scenen för att strax efteråt komma tillbaks och spela kanske 5 låtar till däribland "Don´t look back in anger" och "Champagne Supernova"

För att summera det hela var det ju mycket bra när man tänker efter men det kunde varit så mycket bättre och det var ju givetvis vad jag hoppades på. Tyvärr spelades inte heller live forever.
Trevlig kväll iaf...

Idag tänkte jag besöka ingelbrektssons eller engelbrektssons, inte säker. Det ska tydligen vara en svensk butik som säljer massa svenska saker...

Jag undrar också vad det var som fick min far att gilla mina förra blogginlägg mer än andra dagar. Peka gärna på det som var extra bra...

XOXO, på tal om "XOXO" så såg jag säsongsavslutningen for Gossip Girl säsong 2 (tror jag) igår...Helt sjukt bra faktiskt...
Jag har tidigare skämtat här på bloggen och sagt att någon ska dö, jag insåg igår att mitt skämt inte var ett skämt...Någon dör faktiskt

Postcards from far away

Hejsan hejsan.

Dagen varit sig lik, fick jobba över en timme imorse också dock eftersom att Susie ville att jag skulle skotta med hjälp av någon maskin. Jag behövde alltså vara lite olaglig (tror jag) och dumpa ut någon sorts olja, bensin eller något annat gegigt typ mitt bland några misslyckade buskar. Kanske inte helt på lagens sida kändes det som och som ordförande och grundare av Justus Tranchells miljöråd bröt jag kanske ännu mer mot mina principer än mot lagen. Tyvärr fick jag inte skiten till att starta och när inte heller grannens startade innebar det att jag fick och pojkarna fick skotta för typ femte dagen i rad för det är tydligen det man har en au pair till här och det suger.

Annars har det vanligt ungefär som vanligt. Charlie besökte en vän så jag slapp faktiskt göra mat till honom men de andra var hemma och skulle underhållas och matas.
Joey fick en timeout, det innebar att man går till badrummet och lugnar ner sig för att man gjort något dåligt. Problemet denna gången var att han inte ville gå till badrummet för sin time-out eftersom att där kunde finnas spöken. Var han nu fick det ifrån är jag inte helt säker på, har jag aldrig hört innan. Dock har jag ett starkt tips. Under middagen så dämpades ljuset utan att någon rörde dimmern och jag sa att det nog var spöken:p

Jag körde till YMCA nu ikväll efter avslutat skift, jag har nog glömt berätta att jag var där i torsdags för en gratis orientering av gymmet. Då fick jag typ en personlig tränare som tog fram ett personligt program till mig och fanns där när jag behövde henne. Gratis. Ofta är servicen faktiskt mycket bra i USA. På mcdonalds till exempel beställer man smidigt från en av de två "automaterna", sedan betalar man i första kassan och hämtar maten i andra. Det är verkligen supersmidigt (till skillnad från hemma där det tar 10min att få en cheeseburgare) och det har hänt mer än en gång att jag plockat upp min beställning i farten.
Iaf, när jag kom till YMCA idag, jag hade först tvekat till att köra dit, men eftersom att jag struntade i det igår på grund av snön så tvingade jag dit mig idag. Kom dit och såg faktiskt fram emot träningen men insåg sen att jag glömt mina skor så jag fick sitta lite i bubbelpoolen istället eftersom att jag inte orkade trängas på de upptagna banorna för motionssimming.

På lördag vore ju en bra dag att besöka svenska kyrkan faktiskt, dels för att välsigna kusin Michaelas 1-årsdag, hon är ju så bunden till gud på grund av hennes föräldras starkt kyrkliga intresse men också för att kunna få se lite lucia sång och längta hem lite.

Jag har insett att jag inte kommer få sovmorgon på minst tjugo dagar, hade ingen förra veckan, kommer inte ha någon denna veckan och troligen inte heller nästa vecka.

För att svara på era kommentarer så kan jag nämna till Cia att du nog är ganska säker på mitt boende under ett eventuellt sthlm-besök. Jag kommer även sakna alla er där hemma under julen, kommer nog bli en jobbig period. Eftersom att ni inte var närvarande förra året så vet ni troligen inte heller att vi lagt ner hela grejen med jultomte, det är istället under denna tid som den numera legendariska julbötten kommer på besök. Kan kanske vara så att vi nu får ta tillbaks tomten igen då vi har ett yngre liv ibland oss numera.

Far, rövarbandet coldplay kan vara i trubbel, vi får väl se hur det går med de där...De är fortfarande världens bästa band:D Får någon band röva så är det dem... Lite synd att du inte ska assistera i nightcap, jag hade velat ha lite info därifrån från din sida...Nightcap är alltid nightcap, aldrig särskilt roligt men man måste dit...Tyvärr för egen del kommer jag inte få se Wormo ta alla med storm när de förlorar finalen mot besa eller och slår ut bois i semí.

Syrran, snön är mysig det är inte lika mysigt att skotta bort den varje dag bara....

Till sist kan jag ju tillägga att det är dags för oasis imorgon:D
Godnatt godnatt,

"It´s such a beutiful night"

 

Coldplay

Faktan nådde mig idag;
Coldplay spelar på Stockholms Stadion i Augusti nästa år...

Värt att åka hem för detta? Jag hade ju lagt hemplanerna på is men att ta en liten semester i Sverige i samband med coldplay låter ju lockande. Biljetterna rätt billiga nu också

Snökaos...

Idag har det snöat typ hela eftermiddagen.
Förmiddagen var sig lik många andra dagar förutom att jag då fick samtalet från familjen, inte varje dag man väljer familj...

På eftermiddagen när barnen kommit hem, körde jag dem till några vänner som bor i samma område. Där fick de leta medan jag tog Susies bil och körde den till henne på hennes jobb. Herrejävelen, de snöade rätt mycket ute och jag sladdade fan hela tiden, men bara ofarliga sladdar så det var rätt roligt, förutom när jag höll på att glida rakt ut i en korsning. Jag rekommenderar henne att byta ut hennes all around däck mot vinterdäck om det ska fortsätta så här.

Susie körde mig sen till bilverkstaden där jag plockade upp min bil och körde hem, en rutt som annars tar typ 10min tog på grund av snön idag 50min. Då körde jag dock en liten liten omväg också för att hämta en latte från cafe latte.
Kom hem igen och hämtade barnen, vi skottade hela uppfarten vilket kändes lönt eftersom att den var snöfylld igen en timme senare.

När vi kom in gjorde vi middag och eftersom att de drygade sig vid matbordet, de skötte sig egentligen men pratade så mycket så att de glömde äta, så tog ätandet nästan en timme och med efterföjande bad blev det snabbt läggdags. Jag jobbade också över lite idag, var mitt uppe i tvätten och lite städning och bestämde mig för att göra klart det.

Har kanske inte så jättemycket intressant att berätta om dagen mer än att de väntar sig väldigt mycket snö inatt också. Kanske till och med så mycket så att skolan ställs in imorgon. Vad jag har hört pratar dem om 4-6 inches vilket är 10-15cm, räcker det verkligen för att ställa in skolan ? Det händer iaf tydligen runt tre gånger per att man får ställa in skolan på grund av snö.
Att jag nobbat en familj idag är kanske också intressant för er att läsa men det har jag ju redan nämnt för er...

Barnen var också rätt roliga idag, de är ganska ofta roliga faktiskt. Idag skulle de ha hemlig omröstning om vad man ville göra på fredag då dem är lediga. Eftersom att ingen annan skulle veta vad man rösta så fick man blunda och hålla för ögonen. Jag frågade vem som ville bowla och både Joey och Charlie räcker upp handen och skriker "Meee!". Så mycket för att hålla det hemligt, de sa även en hel del andra roliga saker som jag dock glömt nu.

Jag tittade också igenom lite blandade bilder nyss. Jag får alltid ett litet sting av hemlängtan när jag gör det, men det är så underbart att se bilder, sjukt roligt. Där var bilder från min galna söndag med nille och fridman, från ikea-besök, varma förfester i för små tröjor. klassbilder, studentbilder, calellabilder och massa annat. Gud vad jag saknar vänner, klassen och student etc. när jag ser bilderna. Det är kul att titta på dem trots det:)

Detta räcker väl för mig idag, så tack och hej:)

Done

Familjen ringde mig för ett litet tag sen...

Jag berättade hur jag kände och vi kom överens om att gå skilda vägar. Visar det sig sen att vi gjort ett misstag, om jag inte hittar en trevligare familj eller de en au pair så kontaktar vi varandra igen helt enkelt men nu är det gjort iaf.
Jag tackade nej och det känns skönt att ha tagit beslutet, förhoppningsvis trillar där in massa matcningar nu.

Beslutsångest!

Alltså herregud, jag har inte en aning om vad jag ska göra med familjen.
Ena sekunden tänker jag att dem nog är rätt bra, andra känner jag att jag inte vill ha den familjen.
Susie läste precis deras ansökan och tyckte dem lätt bra men hon tyckte inte att min magkänsla lät bra, jag vet inte alltså. Det verkar ju vara en ganska bra familj även om jag inte är helt nöjd med åldern på barnen samt att de verkar ha ett tradigt, enformigt liv. Magkänslan är också något som skrämmer mig, den skrämmer mig väldigt mycket.

Fick ett mail från Jean-Ann (vår lcc) i helgen där hon skrev att jag skulle "keep my options open and remember that boys isn´t allways that easy to match) Detta skrev hon efter att jag skrivit att jag troligen skulle tacka nej och att jag trots det var optimistisk om att hitta en ny familj. Det gjorde mig också lite orolig. Det kändes precis som att hon visste något som inte jag gjorde, typ att där inte är många familjer som letar efter au pair just nu...

Måste verkligen prata med Jean-ann också och se hur vad hon har att säga.
Något som också kan tilläggas är att familjen inte har ringt mig i helgen som de sa att de skulle, de har heller inte svarat på mitt mail som jag skickade i fredags.

Får väl se vad jag ska göra, anledningen till att jag inte sover redan är för att nuvarande familjen bestämde sig för att se ensam hemma 2 men hade lite att göra först vilket drog ut på tiden. Jag bestämde mig för att se den med dem och nu är den över och jag ska bege mig till sängs...

Godnatt

Afton Alps

Tjenare, tjenare

Idag har det varit skidåkning, det var en trevlig upplevelse även om den hade varit sju gånger trevligare utan barn...

Eftersom att man måste hålla koll på var alla tre ungarna är så blir det en skidåkning med ganska mycket uppehåll och man kan inte riktigt njuta av sin egen skidåkning stundtals. Jag själv flög av en sittlift två gånger efter att ha fått den i ryggen. Första gången var ju en liten halvrolig incident, jag och charlie skulle åka upp, jag stod till höger om honom när vi väntade på liften och han tryckte ut mig lite så jag bad honom flytta lite till vänster. "I know which way is left" svarade han och flyttade sig åt höger vilket innebar att han stod på mina skidor och sekunden senare kom liften. Upp kom vi iaf och skulle på liften igen, denna gången gick nåt annat snett och jag slungades typ av liften ner i snön:P

Afton Alps heter alltså området vi där vi åkte och det var ett trevligt endagsområde. Inte för litet men kanske lite mycket transportsträckor. Det är ju det värsta med att åka skidor, att ta sig någonstans utan lutning neråt. Förhoppningsvis kommer jag till Afton nästa vecka också med Justin och kan då få lite mer effektiv åktid.
Joey var också en tradig unge idag, han har gråtit halva dagen och vägrat göra massa saker. Tyvärr har han varit så hela veckan och leder överlägset veckans checklista för dåligt beteende. Synd för han brukade vara den snälla och söta nu har han istället blivit lite tvärtom...

Kallt har det också varit idag, typ minus 10 grader så jag fick köpa typ en rånarmask för dagens äventyr. Det var skoj iaf men nu är vi hemma igen och jag har precis tagit ett bad och njuter av ledigheten jag har nu. Tröttheten smyger sig på mig redan nu så det blir tidig sänggång idag. Tror faktiskt att jag strax ska välja något bra att titta på och lägga mig i sänge och titta på det, det kommer garanterat leda till tidig sömn...

Den kommande veckan ska bli ganska lugn. Ska försöka att inte spendera så mycket pengar, vilket betyder att jag inte kan göra så mycket, fram till fredag för att återhämta förra veckans personliga finanskris även om jag definitivt ligger på plus fortfarande. Jag spenderar aldrig mer än vad jag tjänar så det behöver mina föräldrar inte oroa sig iaf:P
Har ju i och för sig oasis att se fram emot på onsdag. Mycket trevligt...

Förresten, jag fick höra något sjukt tradigt igår. Tydligen går ryktet om att vi au pairer ska behöva betala skatt nu också. Vad är det för jävla hittepå...Vi tjänar inte särskilt bra och nu ska vi donera det till amerikanska staten också, som inte ens är vår egen stat....

Nej nu ska jag göra något annat än att blogga vidare, har inte mycket mer att berätta om ändå:)

XOXO

Freeeziiiiiing!

Hmm, jag glömde förresten berätta om min tabbe på mall of america igår...
Jag parkerade bilen på våning 2, eftersom att alla affärer är inomhus och det är drygt att bära jacka så tog jag av mig den och lade den i bilen.. Sedan joggade jag de hundra meterna jag hade till köpcentrat. Väl där inne har jag ju berättat om hur det gick.
När var på väg ut till bilen så tänkte jag efter var bilen stod och planerade min rutt sen började jag gå. Hittade jag bilen? Nej...Var det förbannat j--la kallt ute och jag var utan jacka? JAAA.
Som tur var så tutar bilen om man försöker låsa upp den när den redan är upplåst. Visst tutade den men det gjorde ju bara mig mer förvirrad. Bilen var i princip omöjlig att hitta och jag sprang in igen för att söka värme och tänka ut var bilen verkligen stod. Provade en våning upp, ingen lycka, hörde inte ens tutan. Provade då en våning ner och efter kanske 5-7minuters letande i -5 - -7 grader celsius utan jacka hittade jag äntligen bilen.

Idag har jag jobbat....I tio timmar. Från 08:30 till 18:30 jobbade jag faktiskt, det var ju skoj...
Det jag lite grann undrar är; Varför ska jag jobba när susie är hemma?? Okej, hon var borta mellan 9-11 men varför jobbade jag resten av tiden. Hon var ju hemma, varför tog inte hon hand om barnen?

Dagen började med att barnen lekte med någon sorts blå sand som dem gjorde figurer av. Ni kan ju tänka er hur köket såg ut om samtliga tre barn (4,6 och 7år) lekte med den sanden.
I princip det första Susie sa till mig var att jag kunde städa det, hon skulle till gymmet. Jag skickade ut barnen för att skotta snö, de gillar faktiskt det lite grann medan jag själv började städa, jag trodde att jag skulle hinna hjälpa barnen att skotta men ack så fel jag hade, jag hade ju inte riktigt räknat med att det skulle ta runt en timme att få bort all sand i köket...

Vi lekte lite och när sedan Susie kom hem körde jag med barnen till McDonalds för att dela ut belöningen jag utlovade för snöskottningen. Hem igen för ett klädbyte sen körde vi till hela släkten Rogers julparty som var på ett naturcenter i närheten. Där var det lite presentutdelning för barnen, god mat och djuruppvisning. Djurkvinnan pratade lite om djur och visade sedan upp exempel, givetvis drar hon upp en 2 meter lång, äcklig, vidrig orm ur en låda som hon kutar runt med. Var faktiskt lite lugnare än vad jag trott dock, Charlie frågade mig om jag skulle klappa den. Draaa åt skogen tänkte jag...Inte en chans svarade jag istället för "dra åt skogen"

Sedan körde vi hem igen och lekte lite till innan jag körde Sammy till hans födelsedagsparty, hem igen och då åt vi middag, efter att sedan ha letat upp lite skidsaker så var arbetsdagen över och Silvana och Katja hämtade upp mig. Vi begav oss till en mexikansk restaurang där jag enbart intog en dessert efter att redan ha ätit. Sedan körde vi vidare mot biografen där vi fick vänta en timme på att "Role Models" skulle börja. Handlade om två killar som typ hatade barn men dömdes till samhällstjänst där de fick ta hand om barn. En ganska rolig film måste jag säga och jag har nu sett två bra filmer på två dagar. Jag gillar verkligen bio, även om jag inte åt popcorn idag, det är ju annars ett måste....

När jag kom undrade jag vad i hela världen som pågick. Alla lampor var tända i hela huset, där låg leksaker, kläder och fan vet vad överallt. Såg ut som ett litet bombnedslag med saker i hela köket och vardagsrummet. TV:n var igång på hög volym. Susie måste ju vara uppe tänkte jag men alla i familjen sov, undrar hur det kunde komma sig att det såg ut så. Brukar aldrig vara så annars...Jag undrade först om där varit inbrott eller nåt, såg ganska skumt ut om jag ska vara ärlig...

Nu måste jag nog lägga mig igen, imorgon är det skidåkning i aften alps så det blir tidig uppgång även då, redan innan åtta. Det har blivit en vecka med enbart tidiga morgnar, har inte haft en enda sovmorgon denna vecka faktiskt....
Ah, jaa det ska iaf bli skoj att åka skidor.

Just det, när vi kom ut från bion var det 14 minus grader, celsius då. De räknar också med att det ska bli under 0 grader fahrenheit i natt. Det betyder runt -20 celsius.
Glömde också att berätta att där var typ 30 ungar på släktgrejen idag och ännu fler vuxna, ingen liten släkt alltså...

Här kommer också lite lovade bilder

Fick ju faktiskt visa upp två av mina inköp från igår, skjortan och tröjan från club monaco även om skjortan inte syns så bra. (Försöker hitta nya vinklar på mitt rum vid mina olika självporträtt by the way, gillar min underbart rymliga garderob i bakgrunden)


Xcel Energy Center innan matchstart


Xcel Energy Center under match, här syns även en annan svensk på bild. Nummer fem i Minnesota, Kim Johnsson som laddar för skott.


Utsikten från baksidan av "stugan"


Framsidan av stugan/stugorna.

Ångeest!

Hej hej alla glada...

Idag är det ju fredag, jaa det är fredag ett litet tag till faktiskt.

Hjälpte barnen imorse, gick sen ner svarade på mail och skickade lite mail, gjorde mig klar körde till sams club och handlade till familjen. Sen körde jag hem för att lämna av varor och sedan köra till mall of america. Efter att ha rådgjort med Susie kom vi dock fram till att jag behövde serva bilen som nu varar för ett och annat. Fick alltså stanna hemma ett tag och hann slumra till innan Susie väckte mig med ett telefonsamtal där hon sa att bildoktorn fick vänta till nästa vecka. VI kom först fram till att bilen inte borde användas särskilt mycket innan dess men jag fick trots det lov att köra till mall of america. Bättre att ta min bil än Marks tyckte Susie...
Lite förseningar gjorde alltså att jag fick stressa lite på mall of america och tur var väl det för annars hade ännu mer pengar spenderats. Det är trots allt rätt sjukt med det där stället, det räcker att jag går in i en butik sen är ofta min dagsbudget sprängd. Är det inte galet att jag alltid, alltid, alltid hittar en massa i första butiken? Inte blir det mindre grejer i andra butiken heller så det är egentligen ett hopplöst ställe det där mall of america.

Idag var första butiken "club monaco" som sålde kläder av samma märke som affärsnamnet. Jag hade läst om detta märke senast igår i King. Jag lämnade club monaco med en cool skjorta, lite ljusblå och randig samt en fräck tröja typ lite gul nästan guldfärgad. Det var ju rea så vad skulle jag göra:)
Får ni nu för er att jag har gett upp den här lilla Ralph Lauren trenden som jag inlett under min vistelse här så har ni nästan fel. Club Monaco ägs nämligen av Ralph Lauren:P
Bestämde mig sedan för att jag inte skulle spendera så mycket mer utan mest titta lite och äta lite lunch innan jag besökte IKEA. Tyvärr råkade jag ju efter lunchen hitta en ny butk. Rätt fräck faktiskt, Nordstroms är en stor butikskedja som har en trevåningsbutik inne på mall of america, den butik jag hittade idag hette Nordstrom rack och tillhörde själva nordström, enda skillnaden var att det sålde vissa speciellt utvalda grejer från nordström fast till typ halva priset. Det måste man ju älska. Min beslutsångest där inne gjorde att IKEA fick skippas. Jag lämnade dock Nordstrom rack utan några varor trots bra priser på allt och jag måste ju erkänna att jag var mycket frestad.

Det mest intressanta att berätta om dagens arbetsinsats är troligen filmen vi såg efter maten ikväll. Under dagen var allt sig likt och allt som vanligt. Efter maten såg vi då Bruce den allsmäktige och det blev ju lite komplicerat för barnen att hänga med i hela historien om vem som var gud och hur han kunde göra allt det vilket innebar att jag troligen 40 gånger fick svara på samma fråga eftersom att de verkligen inte förstod.

När den filmen var slut så hämtade Paddy upp mig och vi körde för att möta Johannes vid bion. Tyvärr låg bion inne på mall of america och tyvärr var butikerna öppna, tyvärr började inte vår film på ett tag och tyvärr ville Johannes och Paddy titta i en butik, tyvärr var det en butik jag aldrig varit inne i tidigare, tyvärr hade de en killavdelning, tyvärr var det fräcka kläder, tyvärr handlade jag två tröjor.
Ja vad ska man göra, det var ju rea även här och massa coola saker, blev dock inte så dyrt faktiskt. Framme i kassan undrade hon om jag ville bli medlem i deras butikskedja, visst visst sa jag och fick fylla i en ansökan. Längst ner på ansökan frågade dem hur mycket pengar jag spenderat på kläder det senaste året. Knappt utan att titta kryssade jag i sista alternativet, de hade nämligen olika alternativ att välja mellan, typ först 40$-100$ sedan 100$-200$ etc. Sista rutan var "more than 1500$. Den lilla ångesten slog mig då när jag tänkte tillbaks lite och insåg att jag troligen skulle kryssat i den rutan även om de frågade om de senaste två månaderna:P

Hahaha, som tur är så brukar min ångest av denna typ lägga sig rätt snabbt, min ekonomi är trots dagens tokhandlande ganska god och med lön varje vecka återhämtar den sig snabbt. Jag håller mig nästan alltid till min veckolön, och spenderar aldrig mer än den. Jag fick ju också två helt nya märken till min kollektion så varför ha ångest då:P
American Eagle och Club Monaco, märken jag definitivt kommer titta efter fler gånger. Lite sorgligt var det dock att jag typ redan nu planerat för vad nästa lön ska gå till då jag hittade lätt 3 tre tröjor till jag "måste" ha.
Jag tänkte också på det idag, hade jag fått 100 000 dollar att spendera på mall of america under en dag hade jag utan minsta lilla tvekan klarat det. Det hade till och med varit lätt. I varje affär jag går in i hittar jag typ ofta tio saker jag vill ha. Tänk er då att mall of america har 5 våningar, butiker på tre dock men det blir en hel del butiker att besöka.

Där var mycket lite folk i köpcentrumet så man fick en bra blick över stället. Det är faktiskt ett helt fantastisk ställe även om det förstör budgeten och nästan blir för mycket. Troligen det jag kommer sakna mest när jag lämnar.
De har fem våningar, över 500 butiker enligt deras egen hemsida, nöjespark, biograf, restauranger, cafeer, affärer, barer, lekplatser, undervattensvärld, minst tre sjuvåningsparkeringshus och även stora öppna parkeringar, Du kan nästan nämna vad som helst och dem har det:) Det är fan galet.

Efter vår shopping tog vi oss upp till femte våningen där biografen låg och filmen hade redan börjat...Vi såg four christmases som var en bra film faktiskt, en lättsedd film med Reese Witherspoon och Vince Vaughn i huvudrollerna. Ganska rolig också måste jag säga. Något jag dock kom och tänka på under filmen är att gamla klasskompisen Ellen Klintenberg är ganska lik Reese Witherspoon, men det är kanske bara jag som tycker det? :P Tidigare i veckan såg jag också något annat där jag tyckte ellen var lik, just det Julie Cooper Nichol i OC var det:P

Ska också prata med familjen imorgon igen, tror dock att jag kommer tacka nej till dem, har tänkt på detta väldigt mycket och kommer nog gå på magkänslan...Både föräldrarna i den familjen och Susie har sagt till mig att jag är den som pratat bäst engelska vid inledingen av året utav deras samtliga au pairer. Susie har haft minst sju au pairer, tror till och med att det är fler och den andra familjen har också haft sju så det är ju lite kul att höra det:)

Nu är det iaf god natt för min del, jobb imorgon också juu...

Still no clue!

Hmm, jag har nog inte så mycket mer att säga nu än vad jag berättade om imorse.

Dagen har varit lugn och skön, barnen kom hem och ville leka med kompisar, Charlie och Joey skjutsades till kompisars hus och jag stannade hemma med Sammy. Efter att ha hämtat Joey och Charlie serverades mat och sen badade dem, lekte lite och gick och lade sig. Allting gick mycket smidigt vilket var skönt.
Jag jobbar dock fortfarande men man kan knappt kalla det jobb. Susie är inte hemma så jag har fortfarande koll på barnen kan man säga och det räknas ju som jobb. Inte särskilt avancerat att hålla koll på dem när de antingen sover eller är på väg att somna....

Har tänkt väldigt mycket på den här familjen som jag matchats med nu...
Jag kan inte komma på några större fel med den, bara mindre fel som att de inte spelar soccer, inte bor i NY men de bor ju trots allt i D.C. En 15-årig pojke känns kanske lite fel, familjen verkar enbart gå ut på att sporta och göra läxor i princip. Föräldrarna är oerhört involverade i barnens sportande och har typ ingen egen fritid. Jag skulle kanske föredra om det hittades på lite roligare saker än att fara rundor med bil till en massa arenor varje helg.

Det är inga större grejer jag kan klaga på men det känns ändå inte helt bra och jag vet inte vad jag ska göra. Ta chansen och lita på min känsla och hoppas på något bättre. Eller ta chansen att tacka ja till denna familjen....Har egentligen ingen aning. Lutar kanske lite mer åt att tacka nej än att tacka ja men samtidigt känns det som att jag hade tackat ja till denna familjen om den kommit lite längre fram i tiden som jag berättade om tidigare. Jag hade som sagt jättegärna velat läsa andra familjers ansökan samtidigt som jag inte förlorade denna familjen. Så jag har ingen aning helt enkelt. Tror att jag ska ringa min LCC för konsultation samt även mina föräldrar.

Tack hej för idag:)

Hej

Tänkte bara droppa in och meddela lite om morgonens samtal med familjen.
Jag har alltså matchats om med en ny familj nu igen och jag har oerhört svårt att placera mina tankar om denna familj.
Imorse pratade vi per telefon med varandra och det hjälpte nog inte mycket för min del.
Det verkar ju helt klart vara en intressant familj men trots det har jag mina tvivel, där är något obestämt jag inte känner mig riktigt nöjd med.
Mitt schema verkade iaf mycket bra, endast 30 timmar i veckan och helgerna fria till skillnad från jobb på helgerna här och 45 timmar i veckan. Jag skulle tydligen mer ha rollen som storebror och inte au pair, det var typ också ett taxijobb...
I princip skulle jag se till att alla kom iväg på morgonen sedan var jag ledig och när de kom hem skulle jag hjälpa dem med läxor och se till att de åt något innan träningen innan jag körde dem till träningen och där tog dagen slut. Det var ofta ett rätt slappt jobb för min del enligt föräldrarna. Det låter ju givetvis bra, jag pratade också med Robin från au pair skolan och hann sa att det var ett bra socialt område med många au pairer och en del svenskar samt nära till honom. Vienna var också ett fint område och nära till D.C.

Det känns lite som att jag hade tackat ja till denna familj om jag redan hade tackat nej till 3-4 andra familjer. I nuläget har jag ingen aning om vad jag ska göra, jag skulle så gärna vilja titta på lite andra familjer samtidigt som jag "behöll denna" men jag tror tyvärr bara det går att titta på en ansökan åt gången...
Eftersom att deras senaste au pair var en svensk fotbollsspelande kille tror jag att jag ska ta kontakt med honom och höra vad han att säga. Tills vidare får jag väl försöka fundera ut mina egna tankar.

Wiiild!

God kväll, god kväll ska snart omvandlas till god natt för min del, det sker väl ungefär samtidigt som det blir god morgon för er i Sverige!

Vad kan man säga om idag, jag har varit rätt duktig faktiskt...Hjälpte barnen till skolan sen skickade jag massa mail till lite personer hemma. Jag begav mig sedan till YMCA för en simtur innan jag fortsatte hem och skottade uppfarten. Tog en dusch innan jag hämtade Joey på daycare och körde honom till skolan. Just det, under min relativt korta tid hemma efter YMCA så fick jag ett samtal. Jag tackade ju nej till en familj igår eftermiddag. Igår kväll fick jag en ny matchning som jag inte visste om, men det såg jag nu i morse så imorgon ska de ringa mig men mer om det senare.

Efter att ha lämnat av Joey körde jag till banken, apoteket och även till en liten affär i närheten där jag köpte glass. Innan jag körde hem hann jag också plocka upp en vanilj och haselnötslatté på Carribou Coffee. När jag kom hem åt jag resterna från min Subway-lunch igår till det åt jag en massa brocolli. Mor jag kan glädja dig med att många grönsaker går ner nu för tiden och att brocolli är något jag nästan blivit besatt av, tillsammans med latté. Därefter fick jag äntligen lite tid till att inte göra någonting och jag hann leka lite med datorn och läsa ansökan från den nya familj som matchats med mig. Värdmamman hade också skickat ett mejl som jag svarade på och nu är det bestämt att de ska ringa mig imorgon bitti.
Jag har mycket svårt att att placera mina känslor och tankar efter att ha läst deras ansökan. Där är vissa grejer som känns rätt bra men det känns ändå som att det inte är heelt rätt.
Vad som inte är helt rätt kan jag dock inte sätta fingret på, barnen spelar inte soccer utan istället spelar de football och den lite fjolliga sporten lacrosse. De bodde inte i närheten av NY men dock bodde de 20min från downtown Washington D.C.
Något som är positivt är att de bor endast tio min från Robin som jag mötte på au pair skolan. Kan vara skönt att ha en vän på förhand.
Dessutom verkade de ha haft en massa svenska au pairer tidigare, jag tror de pratade om tre svenska au pairer. De skulle också resa till Sverige i sommar för att besöka dessa au pairer, vill de att jag ska följa med dem dit så är det nästan värt att tacka ja till dem enbart av den orsaken.
Något jag misstänker att jag inte var helt nöjd med är barnen. De hade två pojkar som sportade ganska tradiga sporter som basket och lacrosse. Den ena pojken var 11 och den andra 15, en 15-årig pojke känns lite tveksamt. Det är för guds skull som att ta hand om en vän. Vilket kanske i och för sig är trevligt, jag vet inte riktigt.
Schemat var ju i och för sig bra, jag jobbade bara 30-35 timmar i veckan och hade oftast ledigt hela helgen.

Idag fick jag också reda på att jag hade den först överenskommna tiden på mig att hitta en ny familj, vilket betyder att jag har mer än en månad till på mig. Det känns bara som att jag kan hitta något bättre innan dess....

Iaf, barnen kom hem och det var en lugn eftermiddag med lite läxa, lite wii och lite lek. Efter maten kom Justin och hämtade upp mig och vi begav oss mot St Paul för vår hockeymatch mellan Minnesota Wild och St Louis Blues.
Tyvärr var stjärnorna i båda lagen frånvarande vilket givetvis inte var kul men det var en helt oerhörd upplevelse och givetvis vann också Wild med 4-0 även om jag bara såg två mål live, detta för att vi stod utanför själva läktaren och pratade när 1-0 kom, men jag såg det dock när reprisen visades. Sedan såg jag 2-0 och 3-0. Tyvärr såg jag ju inte 4-0 men det var ju inte så lätt heller eftersom att de aldrig gjordes. Minnesota Wild tilldelades först straff med 20 sekunder kvar, vilken lycka tänkte jag, chansen är inte jättestor att jag någon gång igen kommer få se en straff i NHL. Tyvärr ändrade sig domarna och gav Minnesota Wild ett mål istället och alltså rövade mig på straffen, de ansåg att de inte spelade någon roll för matchens utgång och antog väl att Wild-spelaren hade gjort mål när han kom ensam mot ett mål utan målvakt innan han fälldes.
En sjuk upplevelse iaf och bilder från denna kväll samt thanksgiving kommer en dag.

Jag och Justin har troligen också bestämt att vi ska hinna med ett besök hos honom och en dag på skidor i aften alps innan jag lämnar. Det känns trevligt, han är en trevlig kille.

Nu måste jag bädda ner mig i sängen så att jag orkar upp imorgon.
God natt, god morgon, god kväll, god middag eller hur ni nu vill ha det...

Amen herregud, jag glömde ju nästan att berätta att Justin köpte en öl till mig idag också ju, herregud vad olaglig jag var:) Min svit på nästan nio vita veckor är nu bruten alltså. Jag kunde dock stoppat den på eget initiativ i helgen när Susie tillät mig att dricka vin eller öl dessutom.

Turn down...

Hello!

Efter mitt förra inlägg tänkte jag att jag själv inte varit särskilt bra på att nämna positiva saker om Susie, åtminstone inte här på bloggen men hon har definitvt ett par positiva saker hon med även om jag inte nämnt det varje gång...

Jag pratade precis med "min nya familj", modern där måste varit tankeläsare eller något i den stilen. Jag behövde inte ens säga något jag var orolig för angånende deras familj och område...

Hon visste direkt att jag oroade mig lite för schemat och att där var typ enbart tyska au pairer i området. Så samtalet tog bara lite mer än fem minuter sen kom vi överens om att söka nya vägar båda två. Nu börjar letandet alltså igen efter en ny familj, inte för att jag står för letandet utan de får leta upp mig...Hon gav mig dock några tips på vad jag kunde göra om jag blev desperat eller om det blir en kamp mot klockan. Hon jobbade lite hemifrån som LCC, det måste betyda att hon har haft att göra med massvis av au pairer och troligen massvis av ansökan och hon valde ändå mig:P
Iaf, nu är det bara till att hoppas på bättre lycka nästa gång...

Något som faktiskt är roligt med tanke på föregående inlägg är att jag pratade med Susie efter att ha pratat med familjen och vi pratade då lite om Susies nya au pair då. Hon hade då jämfört mig lite med den hon pratar med nu och gav mig lite positiv kritik:) Lite ironi i det hela kan jag väl se då jag publicerar ett inlägg om att hon sällan ger positiv kritik och tre timmar senare är det precis vad hon gör.

Min far har också kommenterat lite angående mitt liv här och misstänker att jag sover rätt mycket trots mitt tuffa schema. Jag skulle vilja säga att det stämmer, men att det är det tuffa schemat som får mig att sova en del. Tisdagar - Torsdagar sover jag nästan alltid efter att jag har jobbat på morgonen. Detta för att jag inte kan göra så mycket annat. Intressanta butiker (läs mall of america) öppnar inte före 10 oftast vilket enbart ger mig två timmar till det och jag gillar inte helt att stressa. Dock händer det att jag vissa dagar när jag ska hämta Joey på daycare till exempel kör och tränar eller gör andra små ärrenden på förmiddagen som att handla livsmedel eller tvätta etc. Mina dagar då jag sen gör någonting är oftast måndagar eller fredagar eftersom att jag har mer tid till att besöka mall of america då till exempel. Vad jag gör hänger dock lite ihop med min ekonomi samt sömn under natten. Kvällen är ju en del av min fritid och då umgås jag antingen med någon annan, tittar på tv, läser mail och använder datorn, ibland blir det lite sent och jag brukar aldrig somna före 12 vilket gör mig trött på morgonen. Jag kan typ inte somna före tolv, den senaste tiden har jag haft lite sömnproblem, jag har haft oerhört svårt att sova mycket ofta på senare dar.

Av någon anledning känner jag också lite grann att jag vill be om ursäkt för mitt svar till Gerrys kommentar.
Jag ber inte om ursäkt för vad jag egentligen skrev för det står jag för, alla behöver inte tycka som mig och jag behöver inte tycka som andra. Det jag ber om ursäkt för är om ni uppfattar mitt svar som lite bitchigt för det var det absolut inte menat som.

Nåväl, nu måste jag plocka upp Joey från daycare och köra honom till skolan

Tuesday!

Hej hej...

Kunde inte blogga igår på grund av något klabb med blogg.se...

Idag är jag iaf tillbaks för att berätta om gårdagen...
Den var sig lik alla andra dagar, nästan iaf.
Jag hade ju tänkt lägga mig och titta på lite TV men jag bestämde mig för att städa mitt badrum istället. Det var ju inte det lättaste när badrummet fortfarande var "smittat" av tidigare olyckor och städredskapen inte var det bästa. Jag satt på knä i minst en halvtimme och skrubbade toaletten med typ våtservetter:) Den blev ren utvändigt iaf men invändigt fick vänta då vi saknade toalettborste. Som tur är var städhjälpen Bob inplanerad att städa huset idag och han hjälpte mig även med toaletten.
Badkaret städade jag dock själv...
Jag städade/plockade också undan lite överallt i resten av huset, Eftersom att massa tvätt behövde göras så kunde jag inte heller lägga mig utan jag fick ta tag i det också, sen behövde jag köra till banken och "apoteket" då Susie trodde att dem hade toaborstar där, mycket hade dem men inte toaborstar.

Resten av dagen var dock sig lik, förutom då att jag tvättade i massor...Tror att jag tvättade fem eller sex maskiner, vilket i och för sig är mycket men kanske inte helt sjukt med tanke på helgens utflykt även om vi tvättade där också...
Då kan jag tycka att det är lite sjukare att där idag, efter att tvättkorgen var helt tom igår kväll, är minst två nya maskiner att tvätta, kanske till och med tre. Så är det dock i detta huset, tvätten är helt sjuk där är tvätt alltid.

Jag har också fått en kommentar från Gerry på "jobb", av någon orsak kunde jag inte läsa den på själva bloggsidan utan jag fick läsa den "internt" Eftersom att jag då misstänker att ni inte heller kan läsa den så tänkte jag publicera kommentarer här då den är rätt intressant

Hej Björn! Läser dina berättelser o tycker att du gör rätt som byter familj. Kan bara inte sitta å hålla med i all kritik mor Susie.

Thanksgiving torsdag till söndag i stuga. Fredag sover du till 12, Lördag sovmorgon (kl 12?), Söndag till 11 + dusch. Söndag blir du uppmanad städa. Man kan inte säga i du jobbar ihjäl dig! Det var trots allt bara gamla farmor, farmor, Susie o du kvar. Att städa var ju det minsta man skulle göra innan man lämnade stugan. Varför tycker du hon måste säga till dig, du kan väl ta egna initiativ! Du skulle hon kanske sluta hacka på dig?!

Hej Gerry, trevligt att du läser min blogg och även kommenterar då och då...

Först måste jag säga att det var en mycket bra helg och att jag är glad och över att Susie lät mig sova ut och ta det lite lugnt, det tyckte jag ju var snällt av henne. Sen kan jag ju tillägga att jag anser mig vara förtjänt av det efter att tidigare haft en ledig helg utav sju möjliga. Jag vet inte hur mycket övertid du jobbar men en normal vecka för dig innebär väl fem dagar i veckan och 40 timmars arbetstid. Sedan jag kom hit har jag i princip jobbat sex dagar i veckan, 45 timmar med ett schema som inte tillåter mig att göra särskilt mycket under min lediga tid. Detta är ju bortsett från den lediga helg jag haft förstås (där jag ändå behövde jobba)

Eftersom att ägarnas gästfrihet var mycket uppskattad så klagar jag absolut inte på att vi behövde städa, det är väl självklart att vi ska städa när vi fått bo där. Därför klagar jag inte på det utan jag städade till exempel badrummet, sovrummen, hallen utan att klaga. Det jag klagade lite på var att jag behövde städa trappan? Den kan knappast ha blivit särskilt skitig utav vårt användande under fem dagar. Den var knappt skitig heller så varför skicka upp mig att städa den med de oerhört omständiga dammsugarna...Det var ju ett tillfälle för att henne att be mig hjälpa till att packa in i bilen istället som hon sedan klagade på. Att jag sedan fick städa det området hon precis städat kan jag också känna att det var lite onödigt.

Duschen jag tog var också godkänd av henne...Eftersom att jag trodde att vi skulle lämna vid 15-16, som diskuterats dagen innan och inte 13 så trodde jag att det skulle gå bra och det gick bra för henne också. En tonåring utan en fast tid har inte helt lätt att gå upp heller, det är något jag kanske skulle gjort. Men de var ändå ute och åkte pulka så jag vet inte vad det skulle hjälpt. När jag kom ut och duschen hjälpte jag sen henne hela tiden, verkligen hela tiden tills det att vi åkte. Därför ser jag inte att jag kunde gjort mycket mer, jag kunde kanske gått upp tidigare men när jag väl gått upp och duschat var jag i arbete hela tiden. Det är svårt för mig att dammsuga samtidigt som jag bär ut väskor till bilen...Därför tycker jag att kritiken hon gav mig var lite fel. Hade jag sedan visst att vi skulle bege oss redan klockan 13 hade jag aldrig tagit min dusch heller.

Vad gäller egna initiativ så tar jag lite sådana nu under dagarna. Eftersom att Mark inte är hemma så kommer inte julbelysningen upp, det är inte heller något Susie har bett mig om men jag tänker nu julpynta lite här ändå. Att Susie skulle sluta hacka på mig känns rätt oväntat, ingenting verkar bra nog i hennes värld. Som exempel på det kan jag tillägga att när Susie ger mig kritik så är den nästan alltid negativ och det är inte ofta hon berömmer mig för något. Huset var tipp topp igår när hon kom hem, all tvätt var borta, köket rent och fint, barnens badrum och rum rena och fina och allt var bra, sa hon något om det mån tro?

Jag vill också att Gerry förstår att jag inte riktar någon kritik mot honom. Vi har helt enkelt bara lite olika perspektiv på saker och ting, jag misstänker till exempel att de flesta ungdomar tycker som jag medan fler vuxna som läser min blogg tycker som du. Fråga min far om saken, jag kan tänka mig att han tillsammans med andra vuxna tänker lite som du.

"For better or for worse"

December!

Ja dewt är ju inte riktigt december ännu, inte här borta iaf. Men eftersom att det bara är lite mer än tre timmar bort så är rubriken tillåten!

Thanskgiving har varit mycket sköön, letar sig upp bland favorithelgerna...Inte för att jag slet ut mig denna helg men hade det inte varit för mitt diskande och städande hade den varit ännu bättre.
Det enda man gjorde var nämligen att äta och umgås och det gillar ju jag, man åt när man ville, vilket blev typ hela tiden, Fyllningen till kalkonen var underbar tillsammans med lite sås och kalkon. Denna helg var absolut den bästa helgen ur matperspektiv sedan jag kom till Amerika. Äntligen fick jag äta lite hemmalagad mat och inte den ständiga färdigmat som serveras i rogers-huset. Jag har trots mycket mat inte gått upp något, inte vad jag vet iaf:P
Torsdagen var alltså själva thanksgiving, fick sova länge denna dag, såväl som alla andra. Vaknade vid 12:30 och åt lite frukost, vid tvåtiden serverades sen middag med sås, fyllning, kalkon, skinka, potatismos, tranbär, majs"kaka", bröd och något som sades vara squash. Gott var det iaf, och där var myyycket mat, vi åt rester resten av tiden:P men om jag ska vara helt ärlig så trodde jag ändå att där skulle vara mer mat:P
Givetvis åt vi efterrätt också och jag provade allt som serverades vilket innebar, vaniljglass, kanelglass, äppelpaj, körsbärspaj och pumpapaj. Sen umgicks vi bara och släkten rogers är en trevlig släkt måste sägas.

Fredagen gick jag upp runt tolv, efter en dusch och lite frukost tog de manliga äldre delarna av släkten, räknar även in mig själv här, med sig barnen till "country cluben" där vi badade i poolen och jag hade bollkrig med de yngre pojkarna samt även männen i släkten som smygattackerade mig stundtals. När vi kom hem var det dags för överraskningsparty för Charlie och hans kusin Noelle eftersom att de båda nyligen fyllt år. Det blev ett barnkalas som pågick i fem timmar med massa lekar och skoj för barnen samt lite mat och även tårta eller kaka som jag passade på att prova givetvis.
Det var väl i stort sett hela fredagen.

Lördagen innebar också sovmorgon, det innebar också att de två andra familjerna som besökte farmors stuga skulle åka hem och kvar i Wisconsin blev vår familj, farmor och gamla farmor som fyller 100 i februari men är förvånansvärt pigg, åtminstone för en 99-åring.
När de andra familjerna lämnat så åkte vi till bion i den lilla staden som låg närmst. Ja den var verkligen liten, typ 1000 invånare men samtidigt rätt stor fast gammaldags. Jag menar att den var stor i jämförelse med svenska städer som har 1000 invånare. Hur många av de svenska städerna har mer än tre butiker samt biograf, subway, hotell och flertalet restauranger och en hel del annat. Att denna lilla stad jag besökte hade det kan bero på att massvis med människor har stugor i närheten precis som farmor rogers. Vi såg barnfilmen bolt som handlade om en hund med superkrafter som blev helt förvirrad eftersom att han var skådis och bara hade superkrafter på film. Trevlig film och trevlig upplevelse var det iaf. Det var i stort sett lördagen.

Söndagen innebar hemfärd för oss och en, som vanligt vid liknande händelser, märkbart stressad och irriterad Susie.
Innan vi åkta fick jag dammsuga hela övervåningen i huset vi bodde i med de pissiga dammsugarna de har i Amerika samt städa badrummet. Sen kommer jag ner och Susie ber mig dammsuga hörnorna i det område hon precis städat. När sen det är klart tror jag att jag är färdigstädad och precis innan dammsugaren hamnar i städskrubben säger susie till mig att jag likabra kan städa trappan också, det är ju likabra eftersom att den nog är fruktansvärt skitig när vi bott där i fem dagar och det enda vi gjort är att sova där. Dessutom var det jätteroligt eftersom att dammsugarna här verkligen är skitdåliga, helt bröliga och omöjligt att komma fram på små ytor eller under sängar etc. Det är liksom inte slangar med ett munstycke som i Sverige utan här sitter munstycket på en stor jävla maskin. Som att montera munstycket utan slang på hela dammsugaren liksom.
Iaf vi kom iväg och farmor bjöd på mat på en liten restaurang i närheten vilket var uppskattat, blev en burgare, en god sådan. Farmor Sheila bjöd även på bio igår och hon är som jag sagt tidigare en mycket trevlig människa som bryr sig om alla, eller kanske inte bryr sig om något så länge alla trivs. Det var som hennes son och likaså Marks bror sade, hon skulle kunna ge barnen en skål med socker om det var vad de ville ha, bara för att de skulle gilla henne liksom.

När vi sedan var på väg hem fick jag också lite skäll av Susie för att hon definitivt kunde behövt mer hjälp av mig med allting men jag hade sovit och inte hjälpt till. Jag tog inte riktigt åt mig för det enda hon hade behövt göra hade varit att säga åt mig, men hon sa ju ingenting om när jag skulle gå upp, hon sa heller inte vad hon behövde hjälp med vad gällde de bitar hon klagade över. Jag gick upp vid elva, då frågade jag henne om jag kunde ta en dusch, visst sa hon. Efter att jag duschat och borstat tänderna o blivit klar städade jag eller hjälpte till konstant tills att vi åkte...

Annat som hänt under helgen eller förra veckan är att jag fått en matching i New York som jag berättat om samt att det är lite osäkert med min nya matchningstid. Får se imorgon vad som händer men jag tror och hoppas att det löser sig.
Familjen verkar inte helt bra och jag tror jag kommer tacka nej.

Det är en frånskild mor med fyra barn
1: Fyra barn är mycket
2: Jag vill bo i en familj med mor och far, har märkt under denna helg med lite manligt sällskap att jag saknar det
3: Schemat var inte helt bra
4: Mamman jobbade inte utan var en hemmamamma vilket innebär att det kan bli rätt frustrerande att ta hand om barnen med henne hemma om vi inte klickar till 210%

Den hade dock positiva sidor den familjen också, till exempel så var barnen sportintresserade och aktiva samt två av dem var äldre vilket är skönt
Familjen bodde också nära NY, 50min samt också nära Washington, Boston och Philadelphia för att nämna några städer. Det verkade också hända en del i den stad dem bodde i och där var hela 40 au pairer där trots att staden bara hade 10000 invånare. Familjen reste mycket, till Florida, michigan och några andra ställen och ville att jag skulle följa med vilket är trevligt, mycket trevligt.
Jag fick dessutom också bil precis som här vilket uppskattas.
Så jag ska inte kasta dem i papperskorgen förrän jag pratat med dem men om jag har mer än en vecka till på mig att hitta en familj så är chansen stor att dem rycker.

Efter att vi kom hem idag har jag jobbat vidare, barnen skulle bada och läggas, innan det skulle vi äta, packa in och packa upp allting etc. När jag sedan slutat jobba ringde telefonen och jag misstänkte att det var Mark, men Charlie sprang in med telefonen till mitt rum och mycket roligt nog var det Justin från planet som ringde och berättade att han hade biljetter till en match med Minnesota Wild (NHL-hockey). Efter att ha kollat med Susie kunde jag berätta att jag definitivt var intresserad och på onsdag ska jag alltså se Minnesota Wild vs. St. Louis Blues vilket ska bli oooootroooligt roligt, fruktansvärt skoj.

För övrigt har jag också bokat biljetter till Oasis spelning i Minneapolis som äger rum nästa onsdag och det ska också bli sjuukt skoj.
Fick passande nog ett erbjudande om "gå 2 betala för 1" just på oasis-konserten, Jag verkar helt enkelt ha tur vad gäller konserter här:)

Har tyvärr inte orkat länga in bilder från Wisconsin ännu men det kommer väl en dag för det också.

Ha det bra till dess.
Tja

"Postcards from far away"

RSS 2.0