Blew down the doors to let me in...

Hejsan...

Jag har haft en skön dag idag...

Började tidigare än förra veckan eftersom att barnen denna veckan har en "förstart" till middleschool som de börjar till hösten denna veckan, och nästa...

Såg alltså till att barnen fick frukost och blev klara innan jag körde iväg dem. När jag kom hem käkade jag frukost och tog en tupplur i barnens säng så att jag undvek städarna...
Körde och hämtade barnen nyss och vi körde hem igen och åt lunch innan vi begav oss ner till en annan skola, deras gamla skola. Där vi spelade/lekte lite olika lekar.
Vi hann komma hem och spela några matcher fifa innan min dag tog slut i princip. En kompis till barnen ringde och undrade om de ville sova över vilket de givetvis ville så jag körde dem dit och sen var jag ledig.

Har varit uppe och duschat och nu sitter jag här i köket och har precis käkat en god lunch, kött som familjen åt igår samt en sallad jag nyss slängde ihop. Baconbitar, sallad, tomater, gurka, krutonger och salladsdressing.

Väntar på att klockan ska slå 20:00, då har jag nämligen au pair-möte. Vädret har varit underbart idag förresten, mycket trevligt ;)

Tänkte att jag får ju visa er alla helgens inköp så idag har jag också fotat mina senaste inköp. Tänkte slänga upp bilderna nu,,,

Så varsågoda!

Skjorta från H&M, 5 DOLLAR     

Ovan ser ni mina tre kortärmade skjortor (de två första från H&M och den tredje från Ben Sherman), längst till höger ser ni min nya jacka från Banana Republic.

Nedan ser ni min nya kofta från Banana Republic, min hatt från H&M och mina jeans från Marc Jacobs.

     

Nu måste jag tyvärr gå, även jag har fler bilder att visa. Får väl slänga upp dem en annan dag, nu är det au pair möte.

Ha det gott, tja på er!

You and me babe, how about it?

Hejsan alla!

Var uppe med tuppen imorse och pratade med mina föräldrar...
Haha, nej inte riktigt tuppen kanske. Klockan var ju faktiskt 10:00 så det var ju inte så himla tidigt.

Blev ju en del shopping igår så idag tänkte jag mig att det inte skulle bli så mycket shopping, mest något roligt från Marc Jacobs, typ en t-shirt. Visste i och för sig att risken fanns att kanske skulle komma att handla en del på Urban Outfitters.
Så blev det inte, nej nej nej.

Tänkte mig idag att jag skulle åka härifrån 11:42 och vara i NYC vid 12:35. Istället var jag i New York vid 14:00. Först var Pär seg och sköt upp vår träff ett tåg, sen kom inte det tåget och vi fick vänta på ytterligare ett. Det i sin tur var försenat i ca tjugo minuter. Vilket klabb det var alltså, tågen brukar aldrig vara försenade men idag fick vi till och med byta sida på perrongen och grejer innan tåget kom. Sen kom det precis efter att jag lagt mig ner i solen på en bänk. FY!

Jaja, vi kom iväg i alla fall. Träffade Pär och hans tjej Sanja på nästa station och vi tog oss till NY. Herregud vad vi promenerat idag, promenerade hela vägen från Grand Central ner till Soho där vi letade efter Marc Jacobs butiken som vi till slut hittade men då var det ju fel butik. Istället hittade vi Armani Exchange där jag råkade köpa ett par shorts. Efter en snabb latté på starbucks råkade vi sedan, helt oplanerat, springa rakt in i Ben Sherman butiken som jag önskat besöka ett bra tag. Där inne råkade de också ha rea samt jeans i min stil. Har ju som sagt sjukt svårt att hitta Jeans i USA då alla är helt vida och breda. Detta gjorde att jag lämnade den butiken med två par nya jeans och en ny kort-ärmad skjorta.

Sedan gick vi vidare i jakten på Marc Jacobs affären, vi hade nu tagit reda på var den låg, och råkade då springa rakt in New York Pride Parade. New Yorks gay-parad alltså för er som inte hängde med. Jävlar i helvetet vad där var mycket människor som kommit för att titta på homoparaden. Var nästan lite studentkänsla över det hela med lastbilsflak med dansande bögar och lesbiska samt hög musik. Var ju förstås en hel del gåendes i paraden också. Faktiskt rätt fascinerande att se måste jag säga trots allt. Pär och jag blev smiskade på bakändan också, av några i publiken, som lyckligtvis var tjejer. De hade nämligen delats ut speciella "smiskpinnar".

Jaja, vi tog oss förbi allt det i alla fall och kom till Marc Jacobs affären där jag inte kunde hålla mig utan jag var ju bara tvungen att handla ytterligare ett par jeans.

Jag är ändå nöjd med dagen trots att jag spenderade bra mycket mer än vad jag räknat med. Vad ska jag göra, jag hittar liksom väldigt sällan jeans som passar mig i detta landet. När jag då till slut hittar jeans så blir jag liksom helt i extas. Dessutom är det väldigt svårt att få på dessa jeans som jag köpte idag i Sverige. Så jag är nöjd, har förresten inte kollat kontot ännu, kanske inte är lika nöjd då ;P...

Därefter tog vi oss till tåget, via subway (maten) och hem...
Var en lång dag och jag och mina fötter är helt slut.

Just det, hittade förresten en check på 750 dollar i provrummet på Ben Sherman idag. Synd att det inte var kontanter då det inte riktigt går att lösa in en check som inte är utskriven åt en själv. Ärlig som jag är så lämnade jag in den till personalen. Skulle kanske tagit den själv och letat upp personen den var ämnad för och fått en hittelön...

Burger King & piss & sweat

God afton.

Jag är tillbaks här hemma nu efter en dag med galen shopping i New York. Oj oj oj, vill knappt tänka på vad jag bränt...

Vem skojar jag med? Sjukt nöjd med min dag och mina spenderade pengar. Fick relativt mycket för mina pengar måste jag säga.

För några månader sen skrev jag här i bloggen att det vore trevligt att shoppa lite på Banana Republic men att många av deras trevligare varor var mycket dyra. Jag tänkte specifikt på en cardigan då, den var väldigt väldigt snygg men kostade ofattbara $300. Idag köpte jag den, inte kostade den $300 inte...

Jo, jag sprang förbi Banana Republic och tänkte att jag får ge det en chans till, gick in och såg att de hade världens rea. Hittade dock bara två fynd, var nästan tvungen att hitta tre för om man köpte tre rea-varor så fick man ytterligare 20% rea och det vore ju dumt av mig att inte hitta den tredje varan då eftersom att jag utan den tredje varan hade fått betala $220. Med den tredje varan å andra sidan så fick jag enbart betala $200.

En liten mattefråga, vad kostade då den tredje varan? Jag utlovar någon form av pris till vinnaren...

Vad fick jag då för dessa 200 dollar?
Jo jag fick den mycket snygga koftan som sagt, sen fick jag dessutom en löjligt snygg jacka samt ett par manschettknappar. Så istället för att betala $300 och bara få koftan så fick jag en kofta, jacka och manschettknappar för $200 dollar.

Sedan bar det vidare till H&M, hör och häpna, och där fortsatte mitt fyndande. Hittade inte de snygga shortsen jag såg där förra gången men även H&M hade rea idag och därför införskaffades en kort-ärmad skjorta för fantastiska FEM dollar samt lite somriga strumpor.

Sprang därefter över gatan och tog mig till Sunglass Hut, där jag också shoppade. Ett par Ray-Ban solglasögon införskaffades och äntligen fick jag mina älsklingar. Nu kan jag sluta tjata om mina solglasögon för nu har jag ett underbart par. Vet inte vad dem kostar i Sverige så ni får väl berätta för mig om jag fyndat när jag köpte dem för $150 här borta. Skit i vad dem kostade egentligen, dem är ju übersnygga.

Därefter tog jag mig till Macy´s som är eller har varit världens största affär. Äh, alltså den är för stor för mig, helt löjligt. Efter att ha handlat i de tre första butikerna redan så var jag ändå inte så sugen på att shoppa mer då, det fick vara nog, storleken gjorde inte det bättre.

Åkte i alla fall deras rulltrappa från typ 1930 innan jag sprang därifrån och sprang till Orignal Penguin affären, kunde ju inte missa den. Tur var ju det att jag gick in där för där fortsatte jag fynda, köpte en t-shirt som kostat 35 dollar för ynka tio dollar. Nu kan man se det på två olika sett, antingen var det tur eller otur att de inte hade fler av de billiga t-shirtarna i min storlek för då hade mer pengar försvunnit.

Tog medan sedan förbi bryant park till 5th avenue där jag gick in på ett annat H&M och shoppade vidare. Slutade med att jag lämnade den butiken med en hatt!, ytterligare en kort-ärmad skjorta för fem dollar och tre armband!

Därefter kände jag att det var nog så istället för att shoppa vidare så letade jag upp det svenska kaféet fika, köpte en baguette med köttbullar och rödbetssallad samt en latté (utan någon extra smak) och gick över gatan till Central Park där jag slog mig ner i det sköna vädret och åt min lilla middag. Fötterna värkte efter det och klockan hade tickat fram en del så jag bestämde mig sen för att åka hem. Gick via "David the doorman" och the waldorf till grand central där jag hoppade på tåget och åkte hem. Hann dock med att köpa att köpa en key lime pie (typisk för key west) på grand central innan jag åkte och när jag sedan kom till Darien så gick jag in om Panera bread och köpte med mig en karamellatté som jag tog med mig hem och drack där samtidigt som jag åt min paj och resten av familjen åt middag.

Har varit en trevlig dag, imorgon väntar New York igen, då med Pär. Varning för att mer pengar kan spenderas dåå.
Vill ju fortfarande till Urban Outfitters som säljer mina röda jeans. Dessutom står Marc Jacobs butiken på listan.

Ha det bra!

There´s a place where we can go

God dag...

Ursäktar för att jag inte bloggade igår, glömde bort det helt enkelt...

Så jag tänkte, då får jag väl blogga om gårdagen nu och ta ett senare tåg till New York bara för det!

Det var ju inte så mycket att blogga om egentligen. Fick lite sovmorgon igår igen då M jobbade hemifrån, sen var det en rätt långtråkig dag måste jag säga då. Satt ärligt talat mest och tittade på tv med barnen och det kanske inte låter så fel men problemet var ju att de tittade på sina dumma tecknade tv-serier. Tecknat är ju inte mycket för världen. Ah jaa, P kände sig sen lite bättre så jag lurade i alla fall utom i trädgården ett tag. Vi hade en tävling där barnen blev skyldiga mig en tjänst om jag räddade 50 av deras nickar i rad. OM inte så fick jag köpa svenska bilar till dem. Släppte tyvärr in en nick efter 27 raka räddningar, så nu blev jag skyldig dem lite ahlgrens bilar.

Sen kom regnet, på riktigt, så då fick vi gå in. Satan vad det regnade, fan länge sedan jag sett något liknade. Fullkomligt störtade ner, ackompanjerat av lite blixt och åska samt lite blåst. Satan i gatan alltså. Åt sedan en god och ganska lång middag faktiskt innan kvällen var över i princip.

Nu har dagen bara börjat, och vilken dag det kan bli. Solen skiner för en gångs skull, har lovats regn senare tyvärr. Det struntar jag i för i dag ska jag till New York i alla fall. Möjligtvis imorgon också men vi börjar med idag.
Har ju inte shoppat så mycket på senare tid utan sparat så mycket jag bara kan, är lite segt då faktiskt men nu har jag i alla fall fått reda på att JJ inte har något tågkort i juli vilket betyder att jag får betala mina NY resor själv, därför ska jag åka in denna helgen och shoppa allt det som jag tänkt shoppa i juli denna helgen istället. Får se var det slutar, kan väl bara bli bra?

Ha det gooootT!

You, you got what i need.

Hejsan alla...

Ytterligare en dag av sommarlovet har snart passerat. M jobbad hemifrån så jag behövde inte börja förrän vid tio idag, har dessutom redan slutat.

Nu sitter jag och tittar på Star Wars med P som är sjuk idag, snart ska jag upp i duschen.

Jo, P är lite sjuk idag, Han har varit sjuk mycket på senaste tiden...
Har ju gjort att dagen blivit lite annorlunda då P bara tittat på tv idag. Eftersom att M varit hemma idag så har vi ändå kunnat hitta på lite, jag och J har hunnit med lite fotbollstennis och lite vanlig fotboll idag. Vi har också gjort vår egen smoothie som blev väldigt god och tittat på Brasilien - Sydafrika.
Förutom detta så har jag också lagat lite mat till barnen och tittat lite på tv med dem under dagen så det har varit en rätt skön dag igen måste jag säga...

Det var väl allt för idag...
Oh, läste nyss att Michael Jackson är död, hmm, lite oväntat...

If you never try you never know

Kocken har slagit till igen!

Först gjorde jag (och J) hemmagjord kyckling och pasta-soppa som blev väldigt god. Sen provade jag ytterligare ett nytt recept åt oss vuxna. För er som vill prova det så gjorde man så här, mycket enkelt: Doppa kyckligfiléer i lite vispade ägg, kruta in dem i brödsmulor? Kommer inte på vad det heter på svenska... Sen tar ni lite krossade tomater, blandar dem med en påse taco-kryddmix sen kletar ni ut det äver kycklingfiléerna och kastar in det i ugnen i ungefär 50min, ca 180 grader.
Till det kan ni servera en god sallad och pasta eller ris till exempel. Lite creme fraiche vid sidan är inte heller fel.

Har varit en trevlig dag idag. Kunde dock varit väldigt mycket trevligare om det inte vore för allt förbannat regn.
Imorse åt vi först frukost, sedan såg jag och P lite på Star Wars medan J spelade spel. Sedan packade vi med oss i princip all sportutrustning dem har här hemma och packade med lite lunch sedan satte vi oss i bilen och körde till en liten park där man kan göra allt möjligt. Tyvärr började det ju regna så fort vi kommit ut ur huset men vi trotsade regnet och det slutade rätt snabbt. Tanken var att vi skulle äta en trevlig lunch, spela basket, baseboll, fotboll, fotbollstennis och ha en trevlig dag helt enkelt men det satte regnet stopp för. Vi hann bara med tennis och lite, lite baseboll samt en lunch under träden där vi var skyddade från regnet.

Istället fick vi köra hem och spendera dagen framför teven och Spanien-USA som USA överraskande nog vann. Sen har alltså stora matlagningskvällen intagit resten av kvällen. Blev gott allting så då får man väl vara nöjd.

Nu är det exakt en månad kvar, 30 dagar. Fan vad underbart...

Ska avsluta dagen med dagens, veckans, kanske månades absolut bästa citat. Fan vad jag garvade alltså... Kommer dock inte förklara det, för det är det inte värt, så ni kommer nog inte skratta lika mycket, eller alls.

"That´s fourteeen, dickhead!"

Regn, regn, detta eviga regn. Regnar fan snart bort alltså.

Idag har det regnat igen...Normalt brukar det regna sex dagar i Juni här borta. Nu har det istället regnat alla dagar UTOM SEX! Kanske överdrev lite där faktiskt. Det har nog varit HELA SJU regnfria dagar.

Ytterligare en lång arbetsdag idag, måste säga att den varit helt ok ändå.
Vaknade ju upp med tre ungar i huset och efter att ha tagit mig igenom morgonen och förmiddagen. Gjorde svenska pannkakor till frukost förresten. I alla fall, efter att ha tagit oss igen om morgonen så körde vi alla över till kompisens hus då de skulle leka där under eftermiddagen. Det råkar också vara det hus där den andra svenska au pairen Pär håller hus så vi hade en rätt trevlig eftermiddag faktiskt. Efter att ha snackat ett tag med Pär och efter att vi lekt med barnen där så körde jag iväg och handlade sedan hem för att få lite fritid innan jag hämtade hem "mina barn" igen.
Lagade middag åt dem och vaktade dem ett tag innan M och JJ kom hem och jag kunde göra det sista med vår middag eftersom att jag varit så duktig och förberett allting. Blev den där apelsinkyckligen idag, gott.

Efter middagen somnade jag i soffan och tänkte att då var det nog dags att sova, så nu ska jag somna till ett avsnitt scrubs...

God natt.

Ronaldo, ditt lilla svin, ditt olojala svin!

Usch, läste precis lite artiklar av olika slag om Cristiano Ronaldo. Satt och blev lite småirriterad måste jag säga. Vilket svin, en girig, olojal liten playboy med för stort ego är vad han är. Usch!

Han har nyligen varit i Los Angeles och lekt Hugh Hefner där han spenderat en natt med Paris Hilton och nu för någon dag sen hade han lämnat någon klubb med två tjejer i sällskap, tjejer som han senare spenderat natten med.
På frågor om detta så svarade han "Jag försöker bara njuta så mycket jag kan av min korta semester".

Han sa också att bråket mellan Real och United var hans fel, då han uttalat sig offentligt förra året om önskan att gå till Real. Varför lämna han världens bästa, möjligtvis näst bästa klubb för tillfället. Jo för att han är olojal och girig. Han vill bara ha mer titlar, ära, beundran och pengar, man talar om ett kontrakt värt 2.7 miljoner kronor per vecka för svinet, inklusive en årlig ökning på 25%. Precis som jag har sagt länge så har han själv uttalat sig nu och sagt, nu har jag vunnit allt jag kan i Man U, efter CL förra året kände jag att jag uträttat allt här och därför vill jag byta klubb. Usch, han kan inte ens sköta detta hela transfern särskilt snyggt. Jag må beundra hans förmågor på planen men hans personlighet, NEJ TACK!

Första sommarlovsdagen idag för pojkarna, innebar en arbetsdag på 12.5h för min del idag då JJ och M jobbade sent idag. Räknade idag ut att om jag hade räknat 12.5h alla dagar denna veckan och tjänat min senaste svenska lön istället för en sketen au pair lön så hade jag denna veckan tjänat 860 dollar. Hade nog inte varit fel va?

Har varit en rätt skön, men svettig dag dock med lite tv-spel, tv, basket, fotboll, four square, och lite annat. Dagen gick rätt fort ändå, de sista timmarna var kanske lite sega men det blir väl så när man jobbar bokstavligen hela dagen. Det hjälper väl dock att hålla sig aktiv, vilket vi verkligen har gjort idag. Pojkarna har skött sig dessutom, inte mycket bråk idag. Åtminstone inga större bråk. Nu har den en vän över som sover här idag så imorgon bitti, precis som det var ikväll, så blir det tre pojkar att ta hand om.

Ser inte ut som att P och J klarar uttagningen till Everton-laget i år, vilket är lite synd. P kommer bli väldigt besviken då han tänker att det är slutet på fotbollskarriären. M och JJ har då försökt få honom till att inse att där finns andra vägar och det har kanske gått in lite. P hade nämligen sagt igår eller när det var att det inte gjorde så mycket om han inte kom in ändå. "För Björn kan ju ändå coacha mig tills han måste åka hem sen kan vi hitta någon annan som kan coacha mig så kan jag söka in nästa år" Jag tyckte det var jätteroligt/trevligt att han sa så. Trevligt att han ser upp till mig på det sättet.

Nu får ni ha det bra alla, om ni undrar så kan jag på grund av något tekniskt fel inte kommentera vissa andra bloggar...

Wake me up when september ends

God afton,

Snabbt och enkelt inlägg idag. Inte så mycket gjort idag heller vilket underlättar när man skriver inläggen.

Vaknade imorse och tänkte att jag skulle ta mig till New York men då det utlovats lite regn och himlen såg mörk ut så skippade jag det. Istället gick jag ut och spelade lite fotboll med barnen i trädgården sedan stack vi alla till "mästarmatchen". Det var dags för finalen av basebollslutspelet och även om ingen av barnen deltog i den så stack vi dit ändå eftersom att J skulle få ett pris efter matchen. Matchen avklarades och solen sken när det blev dags för J att ta emot sitt ståtliga pris. Han fick pris för den mest sportsliga i sitt lag. En väldigt fin utmärkelse med en trevlig motivering så han var så klart glad. Lite tur hade vi allt för så fort hela prisutdelningen så öppnade himlen sig men då var vi på väg hemmåt.

Fick se efter barnen ett tag när M och JJ stack iväg och handlade en cykel. Var ganska lugnt även om de hade deras galna vän på besök. När M och JJ kommit hem igen tog jag sedan med mig min dator och promenerade ner till Panera Bread där jag drack en god karamellatté och åt en god kaka, någon kolakaka, samt lekte med min dator ett bra tag. Var trevligt att få komma ut lite denna helgen i alla fall.

Tillbaks hem igen, klarade mig precis undan det värsta regnet även här, och åt en god fars dag middag.

Så har min söndag sett ut...

Imorgon börjar sommarlovet och mina långa arbetsdagar :)

M, JJ, P och J kommer förresten hem från Kanada en dag tidigare vilket betyder att min familj kan få träffa "min familj" trots allt....

Now that you´re mine

Hej!

Har utforskat höjden av slapphet idag. Mina föräldrar var inne på samma spår såg jag, dock av olika orsaker.

Jo, hade ju tänkt att jag skulle till NY idag. Tog mig därför upp ganska tidigt imorse, redan innan nio var jag uppe. Gick direkt från sängen och satte mig i fåtöljen i "barnrummet" där resten av familjen satt. Märkte inget konstigt alls, sen försvann barnen och M och jag tänkte ta mig in till mitt rum igen. Reste mig upp ur fåtöljen och gäspade, precis samtidigt kände jag något väldigt obehagligt skölja över mig och detta kunde sluta illa kände jag. Har aldrig svimmat förr men så som jag föreställer mig att man känner sig sekunderna innan kände jag mig just då. Snubblade frammåt och sedan åt sidan innan jag återfick balansen igen. Ja, alltså lät kanske väldigt illa eller konstigt nu, jag svimmade aldrig för er som inte hängde med. Däremot kände jag direkt att det var något konstigt och att jag skulle tappa kontrollen. Vad som egentligen (orsakade detta) hände vet jag inte men det var väldigt obehagligt i alla fall. Kände direkt när jag reste mig upp att jag skulle tappa balansen och det halvt svartnade för ögonen medan jag snubblade ett par steg frammåt och vinglade åt sidan. Usch, det var faktiskt lite läskigt. Lyckades hålla mig på benen igen satte mig försiktigt ner ett tag samtidigt som yrseln tog över innan jag tog mig in till sängen igen, skippade New York resan och somnade om ett par timmar. Satt på sin plats och jag mådde bättre sedan men har ändå tagit det lugnt idag, tittat på tv och sovit hela dagen och ätit en god middag ikväll (revben och pommes)

Får nog bli New York imorgon istället :)

Å andra sidan kan jag se det som att jag sparade en massa pengar idag och kan därför spara dem istället så att jag kan boka min bussresa:)

Stilla midsommar...

Har varit en betydligt lugnare midsommar än vanligt. Har inte gjort mycket mer idag än andra dagar.

Får väl skylla mig själv som inte tog tag i saker och ting.
Hade dock blivit lite komplicerat då jag jobbat rätt länge och jag hade inte kunnat vara i NY förrän vid tio-tiden kanske...

Denna dagen har väl egentligen gått ut på två saker. Skolavslutning och "try-outs"

Barnen kom hem mycket nöjda efter att ha slutat skolan och började sedan sina lugna eftermiddag för nu ikväll var det ju den viktigare av de två "try-outs" de har i år. För någon vecka sen var det Darien try out och idag var det dags för Everton vilket är betydligt svårare och lite viktigare att klara av. Får väl se om några dagar hur det gick för pojkarna. De gjorde så gott de kunde och det är väl allt man kan begära, kommer de inte med så kommer de inte med.

Det var nog allt jag hade att säga om dagen. Imorgon blir det troligen en sväng till NY.

Ha det!

18th of June, namnsdag!

Hejsan alla!

Idag har jag namnsdag så grattis me.

Läste precis om lite svenska saker att göra i NY. Bland annat om ett kafé kallat fika på 58:e gatan. Att jag har missat det tidigare...

Får nog undersökas på lördag, såg att dem hade köttbullsmackor med röttbetssallad. Fan vad gott, herregud.

Har man lust kan man ju alltid ta sig in till battery park imorgon för att fira midsommar, dock lite oklart med tider så får väl se vad som sker.

Idag då?
Jo, J har varit på mycket bättre humör idag så det har varit en rätt bra dag. De hade en kompis över i eftermiddags så det blev lite tv-spel och lite krig. När han lämnat var det en rätt lugn och skön kväll. Lagade god fisk åt barnen först. Sedan lagad jag och M lite tillsammans mycket god fisk åt oss vuxna. Lax, potatismos, rivna morötter och wookade grönsaker, omänskligt gott var det idag...Vet inte varför, var väl hungrig.

Tack och hej

Live forever

Hejsan!

Har varit en skön och jobbig dag idag.

Imorse hade ungarna något event på gång i skolan så då begav jag, JJ och M oss ner dit för att titta.
Alla femteklasser skulle sjunga lite låtar och priser skulle delas ut och man ropade upp alla som gjort något bra för skolan i år eller alla som deltagit i olika evenemang etc. Det var så jävla amerikanskt, aulan var smockfull med uppklädda föräldrar som alla applåderade som dårar och fotograferade med sina systemkameror eller filmade med sina videokameror. Alltså, "föräldrarkulturen" är så enormt stor här i USA. Föräldrarna måste vara med på precis allt barnen gör, oavsett om det gäller sport eller en helt jävla vanlig presentation av ett skolarbete eller projekt. Ni får väl tycka vad ni vill, jag tycker det är löjligt och överdrivit. Allt ska vara så viktigt och formellt, kändes så jäkla amerikanskt.

Efter att barnen sjöng så hade J sen en presentation, precis som resten av klassen, och då samlades istället alla föräldrar där uppe. Ja, där skulle det i och för sig också delas ut lite presenter till lärarna och berättas lite historier samtidgt som man fikade men återigen var det så amerikanskt.

Hämtade barnen senare på eftermiddagen och ganska snart efter att vi hade kommit hem så körde jag dem till en kompisen. Kompisen hade tidigare en svensk au pair som jag hängde lite med och nu hade han kommit tillbaks igen efter att ha åkt hem för en månad sen ungefär. Denna gången jobbar han i och för sig som au pair svart och får där med bättre lön. Han bor hos samma familj och ska vara deras au pair över sommaren innan han ska åka hem och vända för att sedan komma tillbaks för att bo med familjen igen och fortsätta jobba som deras au pair och för detta så betalar de hans utbildning vid ett lokalt college här i närheten.
Stannade kvar och snackade lite med honom innan jag körde hem via apoteket. Ett tag senare körde jag tillbaks igen och snackade lite mer med honom innan jag tog barnen med mig hem.

Nu börjar det jobbiga, när vi kom hem var J jättetjurig och han har varit riktigt djävlig, jobbig och odräglig ikväll. Precis som han var stora delar av dagen igår. Både han och P är nog lite uppspelta, oroliga och lite annat möjligt eftersom att de på fredag slutar den trygga skolan och nästa år är de minst igen. Dessutom har de try outs för Everton på fredag vilket de nog är lite oroliga över. Vi gick därför ut och tränade lite fotboll ikväll, det gick bra ett tag tills J blev lite arg och P överreagerade och sa att J förolämpade honom, så han började gråta och gick in. Så jaa, J har mest varit trubbel idag.

Längtar efter sömn ikväll då de tre timmarna från 18-21 var väldigt jobbiga med allt tjurig gnäll och bråk.

Blir förhoppningsvis bättre nästa vecka när allt är över och de bara kan njuta av sitt sommarlov.

Har förresten shoppat lite idag. Efter mycket om och men så köpte jag en parfym från Calvin Klein idag och fick därmed en förtjusande Calvin Klein Weekend-bag på köpet. Valde mellan det eller en Ralph Lauren parfym och en Ralph Lauren bag. Hade fruktansvårt svårt att välja. Kan hända att jag köper en ralph parfym också...:P

FREE Duffle Bag with your $60 Purchase of Calvin Klein Men's Fragrances!
Fin va?

"Och egentligen är det okej med mig"

God afton...

Ikväll är det alltså premiär för nya datorn...
Vilken grym en dator jag har införskaffat...Känns trevligt, nu får vi vårda denna datorn lite bättre tycker jag.

Fortfarande lite som det måste klabbas med, måste se till att mitt virusprogram funkar samt att alla låtar lagts in på itunes. Eller ja, lagts in har det men jag har dubbla kopior av varje låt så jag får väl ta mig en stund imorgon förmiddag till att sortera bort en massa trams.

Best buy personalen...Eller jag kanske ska säga deras geek squad (så deras dator/serviceteam kallar sig) har gjort ett strålande jobb i alla fall...De lyckades föra över allting från min gamla dator och jag behövde inte göra någonting med den nya datorn utan allting låg precis där det skulle, precis som det låg på förra datorn. Tror dessutom att jag undkom att betala ytterligare 60 dollar idag. Jag fick ju fortfarande betala 100 dollar för den back-up geek squad gjorde men om det var över 10gb så skulle jag få betala 160 dollar...Skulle tro att de körde back up på minst 40gb.

Har varit en hyfsat rolig dag idag. Imorse var jag på best buy för att hämta datorn, då var den ju tyvärr inte färdig, så jag fick köra hem tomhänt. Efter att jag hämtat barnen så hade de lite mellanmål innan en kompis kom över och därefter spelade vi "four square" ett tag innan vi spelade lite tv-spel och sedan en lång fotbollsmatch där jag till slut fick stryk med 30-29.
Sedan blev det matdags och ganska strax därefter kom M hem, Jag hämtade senare upp JJ på stationen, släppte av honom hemma innan jag körde iväg och hämtade min dator som äntligen var klar. Körde hem och åt och sen kan ni nog tänka er att jag meckat lite med datorn...

Det var min dag, ha det bra everybody...

But he talks like a gentleman, like you imagined, when you were young

God kvall...

Eftersom att ni verkade tycka att det var storigt nar jag skrev som jag gjorde igar (vilket var helt medvetet) sa andra jag idag tillbaks till det vanliga igen...Tankte att det skulle underlatta sa att dar inte blev nagra missfortstandan nu nar jag tvingas skriva "pa amerikanska". De symbolerna jag skrev med igar sitter namligen dar vara svenska a,a,o brukar sitta :)

Jaja, ingen fara att fa panik kara vanner...Imorgon ar jag tillbaks med riktigt svenskt sprak igen...
Jag kopte namligen min nya dator idag...Tyvarr har jag annu inte fatt hem den eftersom att bade min nya och gamla dator ar kvar pa best buy sa att de kan hamta filerna fran min gamla dator och fora over dem till den nya. Det skulle varit klart ikvall, men nar jag kom till best buy sa visade det sig att min harddisk pa gamla datorn troligen var mer skadad an vantat och det tar darfor lite langre tid...Imorgon bitti ska jag dock dit och hamta den...

Har varit en battre dag idag...Har inte varit sa nere idag...
Har dock, av numerous orsaker, inget vidare sjalvfortroende for tillfallet vilket ar lite jobbigt...
Loser sig nog pa nagot satt med tiden...

Hamtade barnen och vi stack direkt till tandlakaren fran skolan. Aven M var med idag da barnen har lite tandlakarskrack tydligen. Inget jag sag idag dock utan det gick hur bra som helst aven om jag satt i vantrummet hela tiden. Det fanns en risk att barnen skulle bli inskickade i var sitt rum och darfor var jag med, sa blev inte fallet sa da satt jag i vantrummet istallet.

Efter en snabb runda hemma bar det ivag till baseboll...Sasongens sista match som olyckligt nog slutade i forlust for pagarna...
Hem och serverade dem middag innan jag sjalv blev serverad middag, en god sallad och en god biff/stek.
Sen begav jag mig som bekant ivag till best buy dar jag fick kora hem tomhant igen...

Nu vantar bingen och imorgon far jag min nya dator...grymmedatorn...battre en forra, denna gangen med tillaggsforsakringen "accidental damage" sa nu kan jag gora precis vad jag vill med datorn, tappa den, spilla pa den eller nagot annat kul och anda fa en ny...
Tyvarr tackte inte min forsakring den har lilla olyckan jag nyss haft, sa dar var ju ytterligare en orsak till att teckna "accidental damage" denna gangen...
Turligt nog sa hittade jag dock till slut en en forsakring som tacker mig (och syrran) vid sadana har situationer till viss del, inte till fullo men till viss del vilket alltid ar nagot ;p Vi far val tacka mina foraldrar for att dem tecknat denna forsakringen till oss...

"Will your system be alright, when you dream of home tonight?"

Slip inside the eye of your mind

God afton.

Har varit en fruktansv'rt seg dag idag, har verkligen inte gjort n[gonting.

Har haft betydligt mer hemlangtan an vanligt de senaste dagarna...Om jag ska vara helt 'rlig s' bruklar jag inte ha s[ mycket heml'ngtan men de senaste dagarna har det varit v'rre. Vet inte riktigt vad det 'r som g;r det men jag saknar framf;r allt mina v'nner just nu. Vill bara vara hemma och ha allting som vanligt, har val tr;ttnat lite p[ livet h'r och de hyfsat enformiga dagarna. Det 'r nog dock bara f;r stunden som jag k;nner s[ och f;rhoppningsvis 'r det n[got jag kommer ;ver snart.

Yankees vann i alla fall. De har under helgen spelat "subway series" och efter en knapp och turlig vinst i fredags, f;rlust ig[r s[ vann dem idag med fantastiska 15-0...

"My soul slides away"

Familjen 'r inte hemma f;r tillf'llet s[ och det blir ingen vanlig middag h;r hemma ikv;ll s[ ist'llet f;r att jag sj;lv st'ller mig vid spisen s[ tar jag nog bilen en sv;ng upp till McDonalds. Lite sugen p[ en big mac s[...

Fick ett samtal ig[r fr[n k;ra Lina...Hon ringde fr[n Ven coh skickade klassens h;lsningar. Samtalet som varade i drygt en minut och kanske kostade 20kr fick inte fram s[ mycket vettigt...Ja, allts[ jag skiter v;l egentligen i epngar inte s[ jag menar...Vi h;rde inte varandra s[ bra i alla fall men det var ju trevligt att f[ h;ra fr[n klassen och veta att jag var saknad...

Jag t'nker ta tag i min egen re-union n;r jag kommit hem i alla fall...

Nu f[r ni hade det s[ bra i alla fall f;r nu ska jag vara mycket amerikansk och ta min superstora bil och k;ra till McDonalds.

Klicka f�r att st�nga bilden
H;r ;r i alla fall delar av min underbara klass....Bj;rn hj'rta SP05Me

Don't look back in anger

Nej, det ar val nagot som passar mig idag?

Idag ar det den trettonde juni....Det betyder att det ar exakt ett ar sen jag tog studenten, sjukt, mycket sjukt. Idag ar aven dagen da min kara media klass har re-union pa ven, skulle varit kul att vara dar, mycket kul...

Har varit en lite jobbigare helg denna, igar var det ju studenten och da skulle jag garna varit hemma och firat alla vanner. Idag var det media re-union och da skulle jag ocksa garna varit hemma...J undrade varfor jag inte var hemma denna helgen...

Kanske hade varit vart det anda, men nar jag tittade var det nog lite val dyrt att komma hem.

Forutom att helgen var tuff redan innan sa skulle jag ju ocksa forstora min dator denna helgen...
Var och tittade pa nya datorer idag, alskar ju min HP sa det for nog bli en HP aven denna gang...

Hemforsakringen har tacker inte min olycka, garantin tacker inte heller. Sa pa mandag far jag ta reda pa om min au pair forsakring tacker och min pappa far ta reda pa om min svenska forsakring tacker det. Om inte far det val inhandlas en ny dator. Tittade till mitt svenska konto idag och jag undrar om det ar mina skattepengar som kommit...Beloppet var inte helt ratt och meddelandet var konstigt, stod tva bokstaver och en massa siffror. Om det inte var skattepengar sa var det val nagon som tyckte synd om mig och ville vara snall och gav mig lite pengar till en ny dator.

I eftermiddags var jag och tog en lite fika pa egen hand har i Darien. En javulskt god kanelkaka med en annu godare vaniljlatte till...

Ikvall hade vi besok har hemma. Nagon van till JJ och M fran Australien ska spendera natten har och vi har atit god tre ratters idag. Visste inte om det nar jag at det men tydligen at jag sniglar som forratt.

Nu vantar val bingen.

God natt.

SP05Me <3

Laste forresten nyss att serien Privileged ska borja pa tv i sverige nu pa sondag (idag, imorgon?). Ni inbitna blogglasare kanske kommer ihag att jag rekommenderade denna serie for mer an ett halvar sen. Usch, Sverige ar sa efter? Flera av de filmerna jag sett har i staterna pa bio till exempel. Som de jag sag nar Martin och Emma var har eller nar Malin och Kamilla var har, de har ju for guds skull premiar i Sverige strax eller kanske nyligen.

Helvetets helvete...

FAAAAAAAAN! FAAAAN, vad jag ar irriterad...

Bloggar fran J:s dator idag...Varfor? Jo, for att jag har forstort min dator idag...Riktigt forstort den, hur? Varldens mest oturliga olycka..Skulle dra for gardinerna till mitt fonster, drog i dem och da faller en del av gardinerna ner, en liten natt typ traribba som kanske vager ett kilo flog ner och landade mitt pa datorn som ju genast slutade fungera...

Var precis pa best buy precis och tydligen kommer reparationen bli saa dyr att jag lika bra kan kopa en ny dator...Yippieee, precis vad jag hoppats pa, en ovantad utgift pa ett par tusen..
Far val stalla mig fragan om jag da behover en ny dator, vet nog redan svaret dock....Fy fan vad jobbigt......
Precis som om man inte kunde anvanda pengarna an nagot nyttigare till att ersatta en dator man kopte for ca atta manader sen.

Jaja, orkar knappt beratta om resten av dagen, fick hjalpa till att fa bort vatten fran basebollplanen sa att barnen kunde spela, dem vann.

Gratulerar alla till studenten idag forresten 

Home alone...

God afton...

Torsdag idag, snart helg...

Tittar på lite basket nu, återigen spännande...Måste dock dra mig till sängs snart, midnatt om åtta minuter...

Inga föräldrar hemma idag vilket betyder att jag passat barnen hela dagen. Föräldrarna kommer inte hem förrän imorgon..

Det har gått bra idag, barnen har skött sig och allting gick smidigt...
De hade fotbollsträning, eller träning och träning...Det var ju "try outs" idag vilket betyder att man måste försöka spela sig till en plats i laget. Gick nog rätt bra för pågarna skulle jag tro.

Vi har inte hunnit leka eller göra så mycket mer än det. Direkt efter "träningen" så gjorde de sina läxor medan jag lagade mat, potatismos och lax åt mig och P medan J fick torsk och pasta...Vi alla åt blomkål, broccoli och morötter till det, mycket gott. J tog sen lång tid på sig att göra sin läxa efter maten så därför blev det inte så mycket lek.

Efter att barnen lagt sig ikväll så har jag tittat på tv ett tag, rätt skönt att vara lite ensam faktiskt.
Tittat på en liten blandning, bytade mellan basket, baseboll, bond och hitch.

För övrigt har jag idag försökt smälta sanningen. United har klargjort att de kommer sälja Ronaldo och det var ju lite tufft att smälta...

"Beskriv vilka tankar som rör sig i ditt huvud just nu!
- Förvirrad men ändå stabil."

Så sa en annan United-supporter om samma ämne...Det är lite så det känns, mycket tankar om denna affär idag. Kan ju till och med jag (trots att jag känner så där) tycka är lite sjukt att man kan bli så påverkad av en sport.
Tycker citatet ovan låter lite som om killen svarat på en fråga om hur han känner sig efter bilkraschen han hade nyss och inte om någon tramsig fotbollsspelare.

Jaja, nu är klockan tolv minuter över midnatt så nu tackar jag för mig...

Let it be...

Nej pappa, gårdagens rubrik "42" stod inte för antalet dagar det är kvar tills ni kommer.
42 är titeln på en coldplay sång...

Det är fortfarande 44 dagar kvar (onsdag) tills ni kommer...

Idag skulle jag nog masat mig till barnens skola för att titta på något event de höll där men som så mycket annat i detta landet så blev det inställt eftersom att det hade regnat (igår). Var nere i källaren och försökte träna imorse men faktum är att min axel inte klarade det, trodde den skulle vara bra vid detta laget men icke sa nicke.

En snabb städrunda och en liten maskin tvätt blev det imorse samt lite slapperi slappera...

Fick förresten hem mina tre t-shirts idag. Helt invaderade av myror eftersom att vår brevlåda för tillfället är ett myrhem. Jaja, myrorna gick ju att skaka av, det viktiga är att tröjorna var sjuuukligt snygga...Ska nog slänga upp lite bilder imorgon... Passade också på att skriva färdigt mina vykort och måste nu bara införskaffa lite frimärken...

På tal om imorgon, det är ju en lite speciell dag kan man kanske säga. M är i Tokyo och imorgon innan vi andra vaknat så lämnar JJ hemmet för en tur till New Haven där han ska stanna över natten vilket betyder att från någon gång imorgon bitti till någon gång på fredag efter middag är där ingen annan hemma för att ta hand om barnen. Det enda speciella egentligen är väl att varken M eller JJ är hemma över natten, men det ska nog gå bra ser ni....

Idag då...Jo hämtade barnen och såg till att de blev klara för fotbollen och när deras två lagkamrater lämnats av här hemma så begav jag, JJ och de fyra barnen oss iväg till Trumbull för deras fotbollsmatch. Ingen skönfotboll direkt men barnens lag vann till slut i alla fall. De gjorde 3-2 med dryga minuten kvar så lite spänning var där allt.
Hemresan var hyfsat jobbig måste jag säga då det var fyra väldigt exalterade och uppjagade barn som satt i bilen. Fan, var ju helt slut när jag kom hem...Såg Yankees förlora mot Red Sox även idag, inte bra. De var åtminstone lite närmre idag och det kan väl alltid vara någon tröst. Måste bli vinst imorgon tycker jag.

Nu är det sängen, somnade till redan under Yankees så jag längtar nu efter redig sömn.

Tjo på er


42

Hejsan alla!

P stannade hemma idag igen, vilket har betytt en lång dag idag också, utan träning även idag.

Ska dock återgå till vanligheterna imorgon med träning igen. Ska faktiskt bli lite skönt...

P har tittat på en himla massa skittradiga serier idag så dagen har varit lite lång idag. Inget bra tittade han på, han ville inte se film eller spela spel så då blir dagen lite längre. Inte förrän J kom hem visades det något bra på tv som P valde att titta på.
Ja så det är mest det som gjorts idag, tittat på tv nästan hela dagen...
Har regnat hela dagen här så vi har varit inne hela tiden, imorse öste det ner på riktigt. Så mycket regn har jag inte sett på länge. Åskan skrämde slaget på en sovande Ace och en vilande P vid ett tillfälle, ja till och med jag blev lite skrämd. Mitt från ingenstans kom världens en stark blixt följt av världens knall och skakande rutor. Sen blev det inte så mycket mer dock. Passade på att göra lite andra saker imorse i och för sig, skrev till exempel en del vykort även om jag inte är färdig ännu, planerade min sista collegeweekend här borta och tvättade, plockade lite. Gjorde mig också en god lunch idag. P ville ha vita bönor i tomatsås så jag passade på att göra lite av det till mig med, sen stekte jag dessa omskrivna "hash browns", stekte lite bacon och stekte en macka. Sen åt jag lite bönor i tomatsås på mackan med bacon och hash browns vid sidan om. Mer som en frukost, men väldigt gott som lunch

Nu på kvällen blev dock en snabb runda lek då vi lekte (på P:s initiativ) star wars och attackerade varandra (J och P mot mig givetvis) med lasersvärd. Sen blev jag också attackerad med deras nya vapen, en sån pistol som de har i massor faktiskt men denna är lite värre. Denna är batteridriven och gör faktiskt ont på riktigt. Sen skjuter den typ 20 skott på 15-20 sekunder.

Lagade stek/biff till pojkarna sedan till mig och JJ när han kommit hem. TIttar nu på supermötet mellan Yankees och red sox. Tyvärr gör inte Yankees så bra ifrån sig utan ligger under med 6-0 mot "the stinking socks/sox) Så för tillfället tittar vi istället på sjätte matchen av stanley cup finalen. Vinner Red Wings (med en massa svenskar i laget) så vinner de hela skiten. Om Pittsburg vinner däremot så väntar avgörande match sju på fredag.
Dessutom är det NBA final idag, så det är en stor sportsdag idag. Får gå till sängs lite senare när där är så mycket att titta på idag.

Ha det gut...

Whispering words of wisdom

God kväll...

Ska börja med att förklara för min far...

Det är faktiskt inte jag som har planerat min resa sista månaden.

Nej risken finns att jag får åka själv och istället för att åka till massa ställen själv så har jag nu letat upp detta bussbolag som har specialiserat sig lite på au pairer och erbjuder oss bättre priser. Där har jag sen valt en av deras organiserade turer. Vilka inkluderade en hel del och blir bra mycket billigare än min egen turné.

P var hemma sjuk idag, eftersom att han inte valde någon bra film idag så blev dagen lite segare idag. Lite längre liksom, men rätt slapp. Nästan lite för slapp vi ett tillfälle, framför allt för att jag inte fick någon bra sömn inatt. Somnar aldrig i tid på söndagkvällarna, kan inte somna helt enkelt.
Blir därför lite återhämtningssömn idag.

Var med P hos doktorn också, var ett litet märkligt besök, han konstaterade aldrig riktigt vad han trodde att P hade utan sa att han bara skulle fixa någon medicin. Sen pratade han om hur viktigt det var att barn drack mjölk i fem minuter kanske. Helt utanför ämnet liksom...

J kom hem och vi har haft en rätt lugn eftermiddag, en liten tur i trädgården med fotbollen och sedan en match fifa, lite matlagning och tvätt. Lugn dag överlag...

P stannar nog hemma imorgon också...

Ha det gut kära vänner.


Jo förresten, glömde att en massa personer försökte döda mig inatt, de hade omringat mitt hus som de placerat sprängladdningar i och stod bara där utanför och väntade på att jag skulle dö. Var väldigt hemskt, framför allt eftersom att personerna utanför var mina vänner. Kommer bara ihåg Lina och Melker idag, för de var de ledande personerna. Som tur var hade jag kusin Martin på besök i mitt lilla hus och han hjälpte mig att hitta alla sprängladdningarna så tack vare Martin så överlevde jag :)

Glömde förresten också att berätta att jag glömt ge tillbaks tågkortet till JJ vilket gjorde att han fick betala sin biljett på tåget till och från jobb idag. Detta kostade mig onödiga 26 dollar.

Glömde också att berätta att M flög till Tokyo imorse...Kommer tillbaks på fredag.

Time after time

Jaha, dagarna går...Det går och går...

Vad jag gjort med denna dagen vet jag knappt, det betyder att det inte skett något intressant denna dagen.
P är sjuk idag, han har feber och grejer så det blir en lång jobbedag imorgon också. Får köra honom till doktorn dessutom.

Fint väder har det varit idag, fast det har jag struntat i, har nästan bara legat instängd på mitt rum idag.

Något annat intressant är att M och J har provat min glassbok idag, jaa jag köpte ju en sådan för några veckor sedan och J blev helt överförtjust när jag visade den för honom så idag har dem lånat den och "bakat" päronglass. Inte färdig ännu men enligt ryktesvägen (M provade smeten) så ska den vara helt underbar. Ser fram emot att testa den om någon timme.

Efter mitt lilla shoppande igår så har den nu vaknat, jaa min lilla shoppingnerv eller vad man ska kalla det. Det är alltså den som har vaknat i alla fall...Nu vill jag bara köpa, köpa och köpa. Lite irriterande nog så måste jag då använda hela nästa veckas lön till att betala den här dumma kursen jag måste läsa... Sen är det ju också lite irriterande att jag tvingar mig själv att spara en massa. Fast jag måste säga att jag är väldigt duktig nu, det är ju ingen superlön man får som au pair (även om jag tycker den är godkänd sett till hur hårt jag tvingas arbeta och att jag inte har några fasta utgifter) och ändå har jag snart lyckats spara ihop till min resa jag tänkte göra i Oktober. Hoppas då åka på en busstur genom större delarna av Kalifornien (några nationalparker, grand canyon, las vegas, los angeles, san francisco, san diego och mexiko bland annat) dessutom hoppas jag kunna komma till washington, niagara-fallen och hawaii. Med mitt starka psyke (det är vad jag är imponerad av) så har jag nu lyckats hålla mig ifrån shopping och sparat ihop en stor del av resokassan faktiskt.

I alla fall, jag planerar ändå lite shopping de närmsta veckorna. Vill trots allt hitta ett par solglasögon, ska shoppa mer från Urban och ska även titta en sväng på H&M och Zara, som är grymt här...

Ha det bra dear friends.

Nu är det ny vecka som gäller och i nuläget tänker jag bara "en vecka närmre 24 juli"


Skottlossning och nationaldag!

M och JJ flyttade precis in från verandan och stängde alla fönster och dörrar då dem nyss hörde något som lät som en skottlossning i närheten. Minuterna efter hörde jag också något ljud som kunde tänkas vara det.

Ingen större fara verkar det vara dock, inga sirener eller något har hörts och här är ingen panik i detta lägret i alla fall
Men lite intressant är det väl ändå, hit ska min familj komma. Till detta lilla zoo där man nu också skjuter lite grann, ska väl dock tilläggas att det inte på något sätt är bekräftat att det verkligen var skottlossning vi hörde.

 I vilket fall som helst så har jag varit i New York idag. Var en fin dag så jag tog på mig shorts och piké och satte mig på tåget i förmiddags. Mitt mål var ju att köpa solglasögon men när jag stod och provade dem så tänkte jag, "men jag är ju rätt nöjd med mina nuvarande solglasögon och det kände mest liksom "bara för att..."" Så det blev inga glajs till slut.

Hittade ju faktiskt ett par fina som jag tänkte köpa men man fick ju inget fodral till...Och vem vill ha ett par gucci glajjor utan fodral, nej det blev lite för skumt för mig. Så istället promenerade jag till Urban Outfitters där jag råkade hitta lite kläder och jag kunde således spendera mina pengar på något (för alla er som var oroliga för att jag inte skulle klara av det). Efter att ha provat tolv plagg, eller ja, man kanske ska säga tio plagg och två par skor så lämnade jag till slut affären med betydligt mindre pengar fast med två par nya skor och tre par t-shirts. Har dessutom planer på att komma tillbaks och handla mer i den affären som var väldigt väldigt trevlig. Jo nu ska ni få höra (vissa kanske ska blunda för kommande del av bloggen) men jag provade två par jeans och ett par shorts som jag måste köpa, såg dessutom något par skor till och en väska jag vill ha. Jag varnar er igen, för nu kommer delen som kan vara lite känslig för vissa. Shortsen och ett par jeans var nämligen turkosa, det andra paret jeans var röda...Vad säger du om det mamma?

Lät därefter mina fötter vila ett tag när jag drack en blåbär och choklad smoothie gjord av fryst yoghurt. Väldigt god, fast inte som den med banan och frusen youghurt som jag drack med ludde och paulina. Köpte sen lite New York souvenirer i form av vykort. Har väl tänkt göra något vettigt med dem och skicka hem några sådan vid något tillfälle. 20st för $1 är bra! För övrigt så är två par skor och tre t-shirts för $102 också väldigt bra.

Vykorten blev början på min superpromenad (från 14 gatan till 65 gatan, ner genom central park och tillbaks till grand central på 42 gatan via kentucky fried chicken)

Efter att ha gått den långa promenaden där jag enbart stannade för att prata lite med David the doorman utanför Waldorf (passade på att fråga honom om allt tjafs med dricks och vid hotellet är det normalt att ge två dollar i dricks om dem fixar en taxi till en eller hjälper en ur taxin etc. Vid inchekning är det normalt att ge piccolon som bär upp dina väskor till rummet två dollar per väska, så nu vet jag det) så tillätt jag mig för en lite stek i gräset i solskenet i central park. Låg nog där i 20min vilket var väldigt skönt. Därefter tog jag mina enormt plågade fötter, stoppade ner dem i skorna igen och promenerade tillbaks till Grand Central och åkte hem efter att ha käkat lite KFC.

David the doorman sa förresten också att det kunde vara värt att åka limousine i New York då (om man var bra på att pruta) inte behövde bli så mycket dyrare än en taxi, framför allt inte om sällskapet var på fem personer eller fler, dessutom var det ju ett bra fototillfälle och en rolig grej liksom. Trevlig prick den där David, snart klarar han nog av att uttala mitt namn också. Får väl nöja mig med att han känner igen mig så länge.

     

En rolig obama t-shirt blev det. Kan ni läsa texten och se tabellen på tröjan till vänster så kan ni själv se att den är rolig.
Sen blev det även en till Obama t-shirt, inte så rolig men snygg färg. Den tredje tröjan är väl rätt så vanlig men trevlig för det och skorna ser ni till höger.
Ha en fortsatt trevlig nationaldag tänkte jag skriva men det är väl upp till mig det då er nationaldag redan är över.

God natt på er!

Underneath you clothes, there´s an endless story

God kväll...

Måste säga att dagen har varit fruktansvärt seg idag, utan anledning egentligen. Har bara varit fruktansvärt rastlös idag så för mitt eget bästa måste jag nog till New York imorgon.

Efter frukost, lite tvätt, lite städ och en runda på banken imorse så var jag sedan tvungen att fortsätta mitt lilla beroende. De senaste dagarna har jag börjat spela lite football manager och det spelet är ju fullkomligt beroendeframkallande. Spenderat halva dagen framför datorn och football manager idag. Nördigt men sant.
Hämtade barnen och då det regnat hela dagen här idag så var ju också alla träningar inställda. Så istället fick jag sitta och titta på när de spelade sina tv-spel innan JJ körde dem till deras kalas/party som de skulle på idag. Då fick jag lite mer fritid och återgick till min dator.

När barnen kommit hem var det dags för oss vuxna att äta lite, blev indisk hämtmat idag. Väldigt gott, ska nog följa mitt lilla begär som tränger inom mig och skölja ner den indiska maten med lite Ben & Jerry.

Tills vidare så får ni alla ha en bra tid...

Oh, herregud. Glömde ju bort att berätta om mitt stora jubileum idag. Idag är det på pricken 8 månader sedan jag kom till USA och jag har då också exakt 4 månader kvar i la familia. Sedan väntar förhoppningsvis lite resande. Får väl se vart det bär av, är fortfarande på planeringsstadiet. Trevligt iaf. Idag är förresten också dagen då vi nästan kan starta nedräkning på riktigt, nu är det nämligen mindre än 50 dagar tills my real family shows up. 7 veckor på pricken, 49 dagar alltså. Om ca 1176 timmar bör min familj ha sett min andra familjs hus.
"This is the world that we live in"

Goder afton

Goder afton allihopa.

Får väl först då be om ursäkt, visade bristande kunskap om Pirates of the caribbean filmerna igår och detta påpekade ju givetvis piratnörden Malin. Filmen heter ju inte "world at end" utan "at world´s end".

Har varit en seg dag idag igen, gjorde inte så mycket i förmiddags heller. Sprang bara 1.6km istället för mina vanliga 3.5km, får skärpa mig nu...

Min axel besvärar mig fortfarande och den är väldigt besvärande måste jag säga.

Hämtade barnen och då var det nästan raka vägen till fotbollen. Släppte av dem strax innan det var tänkt att börja men det kändes lite märkligt så därför skyndade jag mig supermycket till affären och kom tillbaks en kvart senare, det vill säga tio minuter efter att träningen skulle börjat. Där var inga tränare utan bara P, J och en annan lagkamrat. In i bilen på jakt efter träningen, släppte av den andra lagkamraten när vi insåg (då vi körde förbi en annan träningsplan) att träningen blivit flyttad utan att vi fick reda på det. J och P hade inte tid att träna längre ändå då de hade en basebollmatch också.
Så istället körde vi till basebollplanen och där var allt som det skulle vara med tränare och lagkamrater på plats.
Efter en sväng hemma om så var jag åter tillbaks på basebollfältet och tittade på matchen med Ace. Var ju inte mycket att titta på idag dock, var dags för slutspel idag och eftersom att barnens lag inte gjort så bra ifrån sig (8:a och näst sist i sin grupp) så fick man möta det näst bästa laget från den andra gruppen. De var ju lite för bra och det blev förlust med 15-3.

Ikväll har vi åtit den där goda fyllda laxen med lite pommes och sallad. Nu är det lite Law & Order men jag funderar på om jag ska skippa det och smyga till sängs.

Köpte förresten ett spel till mitt playstation igår. Singstar 3, kan vara sjukt roligt juu. Var tvungen att köpa det när jag såg att spelet innehöll Viva La Vida, fick ju ett bra pris på $3.50 också då jag hade en sån där "voucher".
Funderar på om jag ska köpa Singstar 2 också, finns för $10 vilket är sjukt billigt, fanns också tillsammans med två mikrofoner och singstar 2, även det för $10. Tyvärr var det slutsålt, så jag har mailat best buy för att se om det förväntas att komma in. Lite sjukt är det dock, singstar 2 och två mikrofoner kostar $10 medan bara två mikrofoner kostar $20. Behöver ju mikrofonerna också slutligen.

Happy Birthday!

Får börja denna blogg, denna dag med att gratulera min kära kusin. Vi nöjer oss med det och hänvisar alla hyllningar till min systers blogg då jag med hyfsat stor säkerhet kan instämma i vad som skrivs där..

Så till dagen. Var otroligt seg imorse, gjorde faktiskt inget nyttigt överhuvudtaget. Eller jo, det förstås, jag städade ju. Jag skippade min träning idag eftersom att jag idag (och igår) har en väldigt obekväm smärta i höger axel och det kanske inte är det bästa att styrketräna då.

Att jag var så seg imorse berodde nog på att jag var trött, hade ju jobbat två långa dagar och var trött redan i måndags. Har inte så mycket sömn som jag behöver sedan dess. Igår till exempel så låg jag i sängen redo att sova klockan 23:00, sen började min axel krångla och jag hittade ingen bekväm ställning för den. När det väl var gjort och jag återigen var redo att somna så fick jag näsblod och droppade blod på kuddarna så att jag fick byta örngott, som tur var blev det bara örngotten som behövde bytas. När jag sedan handtvättat de nerblodade örngotten var klockan nästan 00:00. Låg då och störde mig över det som inträffat igår (ni vet med värdfamiljen till kanada) och när jag slutligen var på väg att somna så fick jag en rad sms och jag somnade slutligen inte förrän vid 01:00. Då gick jag ändå och lade mig från början vid 23... Illa!

P återgick till skolan idag så det var en vanlig dag idag. Hämtade barnen och efter lite läxor och mellanmål så bjöd de över två kompisar och hade en "playdate" här för en gångs skull. Var lättskött iaf, tittade bara på när dem lekte, behövde inte leka krig idag.
Mat och mer läxor och en halv match fifa innan M och JJ kom hem. Nu ikväll lagade jag mat åt oss vuxna, tyvärr stekte jag biffarna/stekarna lite länge och tyvärr smakade man inte heller så mycket av mina hemmagjorda marinader. Marinerade en bit i enbart flytande honung, en i honung och min hemmagjorde marinad (jordnötssås, ostronsås och soya) samt en i bara min hemmagjorda marinad. Blev juu gott ändå måste jag säga. Till stekarna/biffarna så gjorde jag potatismos, sallad (sallad, tomat, gurka, krutonger och riven ost) och sötpotatismos.

Nu hade jag tänkt krypa till sängs men eftersom att vi åt sent och eftersom att säsongsavslutningen av Law & Order började strax efter så ser jag nu det...

Ha det flinga!

Midsommar i Småland, det är därifrån vi har fått våra värderingar

God kväll, hoppas ni alla har haft en bra tisdag.

Vi börjar med en lite osmaklig del i dagens blogg. Alotta Fagina, så heter en av karaktärerna i Austin Powers. Att Lotta låter likt Alotta kan ju rätt många tänka sig och även P gjorde den kopplingen. Alotta Fagina är ryss i filmen tror jag, så utalet på efternamnet blir ju lite annorlunda det med...

P var hemma sjuk idag igen så jag har återigen haft en lång men ganska lugn dag. Hann med lite av mina egna saker idag så nu har jag fixat med min första collegekurs. Då jag själv segat fick jag nu ta något enkelt, därför blev det en skola som är lite utformad för au pairer och de erbjuder lite kurser om USA. Först skulle jag läsa om amerikansk politik vilket hade varit intressant. Tyvärr var den sedan full så jag fick istället ta vad som blev över så nu ska jag under helgen den 10-12 juli läsa "English exam preparation" som inte låter lika intressant. Ska tydligen förbereda en för det engelsktest man får göra om man söker till amerikanska universitet. Måste fortfarande ta tag i min andra kurs, hittade en del roliga på det lokala colleget men det blir nog svårt. Vad som är ännu mer synd är att det tydligen är för sent för att jag ska hinna med min superkurs som jag hittade. Studerade 4 söndagar på något Manhattan College sen spenderade man en weekend vid niagarafallen. Lät väldigt intressant. Nu får jag nog studera "Highlights of the Harlem renaissance" vilket inte låter alls lika intressant.

Egentligen hade jag velat studera någon credit vid Yale University men det blir nog aningen dyrt.

Tillbaka till dagen då, P var som sagt hemma sjuk så det blev lite tv-spel och mycket film idag. Slutet på Star Wars blev det samt hela Pirates of Caribbean - World at end. Ska väl inte säga att jag såg så mycket av den men en del såg jag väl. Har inte sett dem andra filmerna helt och hållet heller, får kanske göra det en dag.

J kom hem och idag igen körde jag honom till samma kompis som igår och jag och P spelade lite tv-spel. hämtade J och det blev dags för läxor och middag sedan blev det mer tv-spel tills M och JJ kom hem igen då gick jag ner och sprang lite sedan gick jag upp och åt middag.
Nu ska jag leta mig mot sängen.

Först ska jag dock meddela lite dåliga nyheter, eller nästan mer än lite dåliga nyheter måste jag säga...Var ett trist slag som kom alldeles nyss.
M och JJ har tvingats ändra sina planer för sommaren, deras vänner har hyrt ett hus i Kanada och hela min värdfamilj ska följa med dem...Gissa när? Jo, från den 25juli-2aug. Precis de datumen som min familj befinner sig i New York, förutom att detta betyder att min familj nu inte kommer få träffa min värdfamilj (vilket ju är det värsta) så har jag inte längre någon bil att hämta upp mina föräldrar i och vi kommer också sakna en bil för att glida omkring i Darien i. Detta var faktiskt väldigt tradigt får jag säga och detta får avsluta min blogg idag.

New York Yankees

Blev en liten spontan rubrik idag...Tittar på Yankees just nu så därför blev det så.

Vaknade väldigt trött imorse och inte blev det bättre när jag fick reda på att P var sjuk idag och skulle stanna hemma från skolan. Brukar ofta vara väldigt jobbigt att jobba hela dagar när man är trött. Många av er kanske tänker "vadå, det är väl ofta man är trött när man jobbar, dessutom har vi ju det lite tuffare på våra jobb än vad Björn har när han jobbar. Han sitter ju bara och tittar på tv och spelar tv-spel"

Det är ju kanske sant får jag väl säga men det är ju värre att vara trött när man tittar på tv, det är ju då man somnar om man är trött, man somnar inte om man jobbar med ett "vanligt jobb".

Måste säga att det inte blev så farligt ändå. Åt frukost tidigt och fick lite socker i mig, drack också en kopp kaffe och tröttheten höll sig borta tills senare på eftermiddagen.

Jag och P har iaf haft en trevlig dag, han har inte varit jättesjuk utan bara lite krasslig så vi har ändå kunnat hitta på lite.
Vi tittade på lite tv imorse och sen spelade vi lite tv-spel. Därefter skickade städerskorna bort oss från "tv-spelsrummet" så vi fick byta rum och då tittade vi lite på film. P valde och han valde star wars idag. Förra gången han var sjuk valde han Austin Powers så jag måste säga att han lyckas välja fullt godkända filmer. På tal om P och Austin Powers så har han med hjälp av den filmen kommit på ett litet osmakligt skämt om min kära syster...
Nästan så osmakligt att det inte nämns här i bloggen, åtminstone inte till en början. Först ska jag se om jag har någon inbiten Austin Powers fantast som kan klura ut P:s lilla skämt.
Om ni säger min systers namn på engelska så låter det väldigt likt förnamnet på en av karaktärerna i en av Austin Powers filmerna. Släng sen på karaktärens efternamn till min systers "engelska" namn och ni har hittat lösningen. Osmakligt men faktiskt ganska roligt om man känner P i alla fall. Det är väldigt typiskt honom att komma på ett skämt som detta. Han är helt otrolig med att minnas scener och roliga delar från filmer och serier och kan återberätta det i minsta detalj.

J har inte varit hemma så mycket idag, ganska direkt efter skolan så körde jag honom till en kompis och han lekte där ett tag. Läxor och dubbel matlagning skedde ikväll innan jag gick ner och tränade efter maten då jag inte kunde göra det imorse.

Som kvällens sista lilla del så kan jag berätta att jag och M kom till att prata lite sådär om trivsel igår. Jag nämnde att tiden gått väldigt fort här och hon sa att då måste jag trivas. Visst gör jag det sa jag, jag trivs mycket bra.
En timme senare frågade hon mig om jag funderat på att förlänga min vistelse här. Vilket var rätt skönt för det måste ju betyda att de är nöjda med mig?
Jag berättade att jag inte tror att jag hade kunnat hamna i en familj men att jag inte är redo att stanna borta ytterligare 6-12 månader. Som det ser ut idag är jag redo att komma hem i oktober och en förlängning känns avlägsen, i dagsläget.

Det får vara allt för mig idag.

Ha det bra!

Grattis på mors dag mor!

Jaha, idag är det ju mors dag...

Då fick jag ringa hem och gratulera moder min ju...Så det har jag gjort idag...Förutom att ha pratat med moder och fader min så har jag varit och tittat på en basebollmatch...Barnen förlorade med 11-2.

Jag har också varit och tittat på en bisarr fotbollsmatch som barnen vann med slutsiffror som ingen hade koll på.
Det var nämligen så här...Motståndarlaget var bara sju spelare, de ville ändå spela och eftersom att de var tillräckligt med folk, man ska egentligen vara elva stycken men man får inte vara färre än sju, så började matchen. När "vårt" lag ledde med 4-0 efter tio minuter så gav de dock med sig och man tillät några Darien spelare att spela i Greenwich. Så man förkortade halvlekarna och spelade en liten plojmatch så att barnen skulle få spela trots allt. En blanding av Greenwich mötte alltså Darien och det blev ju lite jobbigt för oss åskådare ett tag när J spelade i Darien och P spelade i Greenwich, vem höll vi på då liksom?

Många av de andra åskådarna hade slagit upp en liten picknick på gräset bredvid planen och de förtärdes en hel del goda saker, bland annat lite margaritha...Såg mysigt och gott ut...
Sommar och alkohol är två saker som går hand i hand tycker jag...

Förutom att titta på sport och prata med mamma och pappa så har jag ätit gott, skrivit brev och bara häckat lite.

Nu måste jag sluta blogga för nu har jag tänkt se säsongens sista avsnitt Gossip Girl.

Tudelu!


RSS 2.0