It´s magic, you know, never believe it´s not so

Hej igen!

Så där ja, då har jag precis kommit tillbaks efter en dag i New York.

Var lite tveksam på om jag verkligen orkade imorse men ryckte upp mig själv och åkte iväg.
 
Hade ju ett uppdrag idag, skulle handla julklappar. Fan, det är ju riktigt jobbigt och svårt att handla julklappar.

Sprang lite överallt i New York i jakten på klappar till diverse. Kan ju tyvärr inte riktigt säga var jag sprang för då kanske folk kan lista ut vad jag handlat. Hittade i alla fall till en del personer men är tyvärr långt ifrån färdig trots att det spenderats en hel del idag.

Måste in till New York igen nästa helg och avsluta shoppingen då en del personer lämnats utanför. Den enda jag kan säga att jag inte har hittat något till är mamma. Det kunde ju antagligen alla räkna ut på egen hand så därför gör det inte så mycket att jag avslöjar det. Kanske kan passa på att fråga henne här och nu på bloggen vad hon önskar sig? Jag var ju inte så kreativ idag direkt så jag behöver lite förslag. Brukar ju ofta lämna ärrenden som dessa till syrran men nu får jag alltså klara mig själv.

Min förhoppning är att jag nu ska orka slänga ihop ett CV också så att jag att jag får helgens mål avklarat.

Tufft med ekonomin nu framöver, måste spara en del så att jag kan leva lite i Kalifornien också, sen måste jag handla julklappar, födelsedagspresenter och avskedsgåva till barnen. Något litet till J och M också. Dessutom måste jag fortfarande handla fler presenter och klappar till people hemma. Skulle ju kunna ta lite från mitt lån men det vill jag ju samtidigt betala tillbaks.

Utöver detta vill jag ju avskedsshoppa lite åt mig själv också...

Tuffa problem ibland, god natt.

Lillebror, bli inte som jag när du blir stor.

Hej hopp.

Kör på ett tidigt inlägg idag.

Sitter på Panera Bread just nu, har precis skrivit färdigt min läxa från au pair helgen. Hade tänkt mig att skriva mitt CV idag också. Egentligen hade jag tänkt göra bägge delar imorgon men då det lovades en himla massa regn och storm här idag så skippade jag New York idag. Får ta det imorgon istället.

I alla fall, tog mig en skööön sovmorgon imorse och gick sedan upp och tittade på United-Arsenal. Mycket dramatisk match måste jag säga, slutade ju underbart dessutom.

Såg en liten stund på Yankees också innan jag tog tag i mig och promenerade bort til Panera Bread där jag varit kreativt de senaste timmarna. Skrev hela sju eller nio sidor om New York Yankees, beroende på storlek, trots att jag bara behövde skriva fem. Därför tog det också längre tid än vad jag tänkt så nu sitter jag här och funderar...

"Ska jag ta och käka något gott och dricka ännu en latté nu när jag ändå är här? Familjen är ju inte hemma ikväll ändå så"

"Eller ska jag vara ekonomisk och promenera hem igen och käka"

"Hmm, käkar jag här kanske jag kan klämma det där CV:et också, vilket jag inte gör om jag går hem, å andra sidan ska jag ju få mitt gamla CV skickat till mig imorgon, det kanske behövs som inspiration?"

Tufft val alltså, käka gott och tvingas plugga? Eller vara ekonomisk, käka tradigt och slappa?

Ah, pizza i frysen avgör, jag ska bege mig hemmåt nu och njuta av det tysta hemmet ikväll...
Behöver ju trots allt spara lite pengar nu, hade ju tänkt köpa lite julklappar i New York imorgon såå någon kär släkting kanske blir lidande för att jag käkar gott idag? Så kan vi ju inte ha det.

God natt!

Fix the world up for you

Hej igen!

Inte länge sen jag bloggade sist men här kommer ännu ett inlägg. Utan anledning egentligen, kände bara för det.

Efter 2.5 timmars försening dök mitt sällskap äntligen upp och vi kunde bege oss till biografen.

Denna gången var vi i tid till filmen också vilket gjorde att vi hade tid på oss att hitta till biografen och faktiskt komma in denna gång. Så nu har jag alltså fått sett Hangover och det var en film som var väl värd att se. Mycket rolig, föll mig i smaken.

På vägen hem i bilen så spelades två slumpmässiga sånger och av någon anledning fick jag en himla hemlängtan av bägge två. Vet inte vad det var som gjorde det, nog inget med sångerna i sig. Jag blev bara lite hemsjuk, kanske för att det var en likadan bil som vi har hemma. Vi har ju själv kört några nattliga äventyr i den bilen och kanske var påmindes jag om det idag. Vem vet, var lite märkligt i alla fall.

Blev på lite speciellt humör, jag gillar att filosofera lite grann ibland, så därför blev jag avsläppt vid stationen istället och gick den sista biten hem. Var skönt att gå där i mörkret och duggregnet med ipoden på coldplay och rensa tankarna lite.

35 dagar till sen beger jag mig till Kalifornien förresten så det är inte lång tid kvar nu. Ska bli skönt faktiskt, som sagt. Går lite upp och ner med en massa känslor nu sista tiden men just nu känns det väldigt skönt att det är nära.

God natt!


I promise you I will learn from my mistakes

God kväll...

Fick lite sovmorgon imorse och började inte förrän 10:00, därefter har det dock varit full rulle...

10:30 droppade två kompisar in, så fram till att jag slutade vid 18:00 fick jag ta hand om fyra ungar. Fyra killar som lät som ett dagis med tjejer när de spelade sitt förbannade Halo 3. Jag har inte mycket till övers för det spelet.

Nej, så farligt har det ändå inte varit, bortsett från ljudnivån är det inte för ansträngande att titta efter fyra barn som spelar tv-spel. Det är ju klart, lite krig har det också lekts, sen har det ju badats lite i poolen också, trots regnet.

Ett tag fick de alla för sig att leka krig mot mig och samtliga fyra ungar siktade sina smått irriterande pistoler mot mitt huvud. Inte helt skönt att få pilar i ögon och grejer.

Har hittat en "ny" sång. Lost by Coldplay, inte direkt så att sången är ny men nu har jag hört den i en version jag aldrig hört förr, akustisk, framförd på piano av Chris Martin. Helt gudomligt bra, älskar den versionen, löjligt, älskar Coldplay för den delen också.

Egentligen skulle jag varit på bio vid detta laget men mina följeslagare till bion har dragit ut på tiden så istället för att se två biofilmer idag så får vi nog nöja oss med en. Annars är det perfekt (har jag hört) att se två filmer på bio här i USA. Du visar nämligen din biljett för att komma in, när du gjort det så kommer du till en "korridor" med alla salar. Där går du in på filmen du valt och ser den, när den är slut så går du ut. Då kommer du ut till samma korridor (inte som i Sverige när du kommer ut på gatan) och kan därför smyga in på en annan film.

I alla fall, hoppas att mina kamrater hör av sig snart så att vi äntligen kan se Hangover.

Ha en god natt kära vänner, eller kanske en god lördag?

Romeo take me somewhere we can be alone

Gooood niight.

Ungefär samma visa idag igen, fast barnen mådde i och för sig bättre idag så just nu är dem på fotbollsträning.

Annars har det varit tv-tittande och tv-spelande idag igen.

Måste säga att det fortfarande är skönt. Gillar trots allt vissa av serierna de tittar på. Förutom när de får för sig att titta på tecknat förstås. Annars kan det ibland vara lite smått underhållande serier att titta på, eller i alla fall serier jag inte har något emot.

Det gäller oftast disneychannels serier med riktiga skådespelare. Gillar dem serierna, suite life, jonas, wizards on waverly place m.fl. Många coola kids där, Jonas Brothers, Miley Cyrus, Dylan & Cole Sprouse, Demi Lovato, Selena Gomez.

Jonas Brothers kan man väl diskutera vad man tycker om dem men deras klädstil är fan i mig prickfri. Gudomligt snygga kläder, så även i deras serie.

Som sagt så är barnen på sin fotbollsträning nu, så jag har varit ledig sen fem. Mest segat lite men även varit lite produktiv och skrivit en del av min läxa som jag var tvungen att ta tag i förr eller senare. I helgen ska den vara klar och då ska även mitt CV skrivas.

United fick bra lottning i CL förresten, nu gäller tre poäng på lördag också.

Until next time, have a great time (nu måste jag nämligen fixa barnens mat, lagade köttfärsen tidigare idag och ska koka pastan nu)

It´s all in my mind

Hej...

Samma visa idag igen som de andra dagarna denna veckan.

Barnen fortfarande sjuka men lite bättre idag. Trots det bäst att stanna hemma och vila lite idag igen så vi har även idag spelat lite tv-spel och tittat på tv. Fortfarande skönt.

Nästa vecka är det ju tillbaks till allvaret igen när skolan börjar. Ryktas förresten att jag har nya tider nu när skolan börjar igen.

Förra "året" när barnen hade skola så var jag uppe på morgonen och lagade barnens frukost och gjorde dem redo för skolan innan jag körde dem dit. I år däremot så börjar barnen tidigare än förra året och skolan ligger på vägen till föräldrarnas tågstation som dem kör till varje morgon. Alltså verkar det nu som att jag får rejält med sovmorgon och jag börjar inte förrän 14:00 varje dag eftersom the parents sköter morgonen.

I alla fall, imorgon är det nog slut med vår slappa tillvaro då förhoppningen är att J och P ska kunna återuppta fotbollsträningen då.

Var rätt skönt så länge det varade.

God natt

Come take me away

God kväll...

Inte mycket nytt att meddela ikväll, vad jag skrev imorse stämde rätt så bra med hur dagen såg ut.

Bägge barnen mådde kasst idag så det har inte blivit mycket gjort idag. Ingen av dem gick på fotbollen de hade idag utan vi har bara varit hemma dagen, aldrig kommit ur våra pyjamaser utan bara titta på tv hela dagen, jaa spelat lite tv-spel också förstås men oerhört mycket tv-tittande.

Vissa gånger kan det ju vara väldigt segt men både idag och igår har det ganska skönt att bara ta det lugnt.

Fick ett lite intressant mail av min coach idag...

Måste fan ta och skärpa mig lite så att jag kommer på något att göra när jag kommer hem. Får ta och skriva mitt jävla CV nu så att jag kan börja söka lite jobb. Känns väl inte helt bra att jag stressar över det redan men men, jag vet bara att jag är en sån person som inte klarar av att bara sitta hemma. Vill ju göra en massa saker också och då behöver man ofta pengar, visst, här är jag väl inte olik någon annan.

Skulle jag komma hem och få gå hemma några månader utan jobb så skulle jag bli tokig i alla fall. Då skulle jag också ångra att jag inte förlängde här.

Ah jaa, allting har väl sin tid. Löser sig säkert, prio på att fixa ett CV i helgen dock.

Bara att tvinga ner mig på Panera Bread med datorn på söndag och fylla på med lattés tills jag är klar med skiten.

God natt i alla fall

What does greatness taste like?

Hey

Ursäkta att jag inte bloggade igår, it just slipped my mind.

Var ju inte så mycket att blogga om dock. P var sjuk och J mådde inte heller helt bra så vi satt inne hela dagen och spelade tv-spel och tittade på tv. Det var faktiskt inte helt fel det heller.

Jag mådde inte heller helt bra, hade lite lätt huvudvärk, ni vet så lite huvudvärk att det knappt märks men är asirriterande. Undrar om jag får för lite sömn vissa dagar... Eller om det är när vi sitter inne hela dagarna...

På eftermiddagen hade J fotbollsträning så vi körde honom dit och lämnade av honom innan vi körde hem igen.

JJ hämtade honom när träningen var slut.

Lagade mat åt barnen när J kommit hem och sedan åt vi andra själv.

P är fortfarande sjuk idag och J mår inte bra idag heller, han kan ha världens jobbigaste hosta. Han hostar bara en gång, ni vet en singelhostning (host) sen går det ungefär en minut (om ens det) sen hostar en singel igen och så vidare....

Blir väl lite tv-spel och tv-tittande idag igen.

Bra eller anus

God kväll...

Söndag idag, har inte blivit mycket gjort idag.

Familjen kom nyss hem från sin tripp till Dallas...

Jag sov hur länge som helst idag och när jag vaknat åkte jag med Tina och Taylah till Stamford mall där jag fick vara smakråd idag. Jag åt också frukost kring 17:00 på mycket goda Panda Express, deras orange chicken är grym.

Åkte därefter hem och såg till att allt var i ordning tills familjen kom hem.

Nu har dem som sagt kommit hem och grejer så nu är det tillbaks till det vanliga igen.

Ikväll ska jag på bio igen, tredje gången sen förra söndagen. Ska se Hangover, inte helt oväntat tillsammans med Taylah och Tina. Ps. Jag vet, jag är väldigt väldigt sen med Hangover, vet att alla har sett den för superlänge sen och att jag är helt efter.

Igår var vi ju som jag skrev i NY. Var en trevlig kväll, mötte först Chris och sedan mötte vi Tina och Taylah. Käkade middag på Bella Vito, den grymt goda italienska restaurangen som jag hade hoppats att min egen familj skulle få uppleva. Tyvärr hade dem fullpropat då. Igår när vi var där vi samma tid var det däremot inga problem att få bord så då fick det bli en grym pizza.

Gick sedan och satte oss på lite olika ställen innan vi tröttnade och var på väg hemmåt. Vi fastnade dock kring times square där vi började leka leken "bra eller anus" från Filip och Fredrik. Vi bedömde helt enkelt människorna som gick förbi. Såg kanske 500-1000 människor och inte en enda bra, hur deprimerande är det?

Sedan lämnade vi Chris i alla fall och åkte hem. Var väldigt trevligt trots mycket anus.

I got what she wants

Hej!

Supersnabbt inlägg idag.. Förlåt för missat inlägg igår.

Var i Greenwich, CT igår med (Mar)Tina och Taylah som jag träffade på silver bay förra helgen.

Var en väldigt trevlig kväll med god dricka :), goda rester, trevligt sällskap och dopp i poolen.

Taylah bor rätt så hyfsat kan jag väl säga, i en asrik familj och jag huset är det absolut största jag varit i, säkert dubbelt stort som det näst största jag varit i. En stor jävla källare med en liten biograf, lufthockey, pingis, bar, poker, biljar, vinkällare och förvaring. Typ tio badrum, stall med två hästar, världens största trädgård, tre garage, fem bilar, pool, tennisbana, tio badrum, vet inte ens hur många vanliga rum där var. Helt sjukt var det. Dessutom ganska fint inrett. Sagolikt, meningslöst stort.

I alla fall där spenderade vi kvällen med lite goda rester och god dryck som sagt. Ett antal dopp i poolen blev det också innan vi somnade någon gång i natt.

Utan frukost imorse körde vi sedan hem till mig, lämnade av Ace och åkte in till New York där vi träffade två av Tinas svenska kompisar. Gick till Max Brenner´s som är en sagolik chokladrestaurang där man bland annat kan få chokladpizza. Jag tog våfflor med chokladsås, glass, bananer och nötter. Väldigt gott men jag var alldeles för hungrig så jag blev bara illamående. Som tur var fick jag äta lite av damernas rester, mycket god omelett och burrito.

I vilket fall som helst, nu har jag precis varit hemma om en sväng och matat Ace, bytat kläder etc. Nu väntar NY igen. Ett nattäventyr denna gång. Återigen tillsammans med Tina och Taylah men också min svitkamrat från Silver Bay, Chris...

Ha det gott

Goose

Vad jag gör uppe det vet jag faktiskt inte?

Familjen har lämnat hemmet idag och begett sig till Dallas så jag njuter av ett tomt hus. AC:n funkar inte riktigt som den ska dock men jag klarar mig nog ändå, får hoppas att mitt rum är svalt.

Jobbade imorse och en stund i eftermiddags innan familjen begav sig som sagt.

Sedan njöt jag av ensamheten ett par timmar innan Pär kommer över och såg film här. Idag såg vi 17 again, jag har ju redan sett den men ah ja, den gick att se igen även om det inte är någon superfilm.

Det har alltså varit en skön dag idag, alltid skönt att bli lite extra ledig.

Nu ska jag sova dock, även om huset är tomt så måste man kanske sova också. Klockan är ju trots allt 03:30 här...

Indian Thai Chicken

Nej, så hette det inte riktigt va? Däremot heter det Little Thai Kitchen och där var vi och åt med "familjen" ikväll.

Var mycket gott och trevligt, dessutom avslutades det ju med god gofer-glass efteråt.

Dagen idag har annars varit lite jobbigt den med. Barnen har även idag varit motvilliga till att gå ut i den fina vädret så istället har jag mest suttit eller legat och kollat på när de spelat tv-spel eller lekt krig.

Imorse hade de en kompis över så då var det fyra ungar att se efter, sen när han stuckit hem och det gjorts lite ärrenden så att jag blev lite halvt ledig så kom nästa kompis och det blev återigen fyra ungar att se efter.

När även denna kompis lämnat så lyckades jag till slut övertala de andra tre att åka ner till skolan och spela lite baseboll och fotboll så det gjorde vi. Helt död var jag efter att ha lirat fotboll i 20min, helt slut. Var mycket svettigt, får skylla på konditionen att jag tappade 6-0 till förlust 9-10.

Efter en snabb dusch begav vi oss sen ner till Little Thai Kitchen eller då Indian Thai Chicken som vår besökare trodde att det hette.

Mitt förslag till mina föräldrar efter morgonens kommentar är väl att de tar sig en sväng förbi IKEA...

Nu ska jag sova i alla fall, eller nja, kanske tittar på ett avsnitt family guy först.

God natt

HOPPA, HOPPA!!! JUMP JUMP!!!

"One, two, three, four, five, six, sieben, now why the hell did I say sieben?"

Nu har ni fått ytterligare citat från helgen.

Har förresten funderat, kanske borde jag skriva min blogg på engelska den sista månaden? Vem vet, kanske någon som inte kan svenska som vill läsa bloggen. Dessutom tränar jag ju min engelska. Tränar inte på att skriva så mycket annars.

Idag har varit en jobbig dag igen till en början. Den är extra besökaren i huset gör att allting blir lite mer komplicerat och grejer. De pallar inte göra nånting utan sitter bara inne och spelar tv-spel hela dagen.

De fick dock besök av en kompis idag men det hjälpte inte så mycket, det var ju nästan bara jobbigt. Fyra barn, fyra killar, lät som ett halvt dagis. Högljutt och stökigt, huvudvärk efter fem minuter. Som tur var tröttnade de på att vara här så istället stack de till kompisens hus och lekte där ett par timmar så att jag kunde vila middag.

Hämtade upp dem och såg efter dem någon timme till innan vi åt middag på verandan där myggen bet ihjäl oss. Efter middagen kom Pär och hämtade upp mig, vi hämtade upp vars en latté på starbucks och körde till Norwalk där vi såg på bio. District 9 blev det idag och det var verkligen ingen film jag kan rekommendera. Inte alls min typ med massa aliens och grejer. Nu har jag alltså sett två filmer på bio på tre dagar och kan inte rekommendera en enda av dem. Skandal.

Trivs med livet denna veckan i alla fall. Helgen på Silver bay gjorde mig mycket gott och det verkar hända lite mer roliga saker framöver, nästan så att man tycker det är mycket synd att man åker hem så snart. På torsdag flyger min värdfamilj till Dallas och det blir nog lite spännande saker som händer i helgen också.

Ha det bra i alla fall

Titta in ett nytt filmklipp på mig på facebook. Där ser ni lite av vad vi lekte på vår fritid på Silver Bay i helgen...


"VARFÖR KAN VI ALDRIG ÄTA KINAMAT!"

God kväll.

Som jag skrev igår så var helgen fruktansvärt roligt, mycket mycket rolig till och med. Skrev ju att jag skulle berätta lite mer så det får jag väl göra.

Som vanligt var där ju en massa dryga tyskar, men denna gång också ett gäng jobbiga brudar från Australien. Detta gjorde inte mig så mycket då jag träffade en himla massa sjukt roligt folk som varken var dryga eller jobbiga. Så därför hade jag en grym helg, givetvis många svenskar som var med i den grymma gruppen av grymma människor men även lite andra nationaliteter. Min svitkamrat (vi hade en svit och inget rum vilket vi berättade för alla) var också skittrevlig och han var ju ändå från Österrike :) Vi hade en massa skoj tillsammans denna helgen.

Under helgen har jag lärt mig att göra glass som vi sedan skakade tills den blev som glass, jag har nattbadat i sjön och simmat längre än vad jag borde vågat, där kunde ju till exempel varit ormar i vattnet. Jag har paddlat kanot, lekt lekar både under lektionerna och på fritiden. Jag hade ju kära Anna och Ida från au pair skolan med mig så då fick vi givetvis köra en repris på karusellen. Jag har åkt med en riktigt knasig och framför allt arg förare (tysk), jag har varit gift, jag har sovit för lite, jag har legat ute i gräset under bar himmel i typ en timme och tittat på meteorregn/stjärnfall (kalla det vad ni vill). Jag har spelat hjälte i en pjäs, jaa jag var hjälte och fick "pussa" en äcklig "manboy" från australien och jag fick dessutom stryk av skurken (som var en kille från au pair skolan, där han hånat mig och jag trodde nu på revansch men icke) och svimmade. Ärligt talat, vilken hjälte får stryk av skurken och svimmar? Det är meningen att hjälten ska vinna. Jag ställde upp som frivillig för okänt uppdrag vilket slutade med att jag fick sitta i en stol mitt i salen framför 100 andra medan tre andra killar (lärare) sjöng kärlekssånger till mig (så som man ser på film) och cyklat för första gången sen oktober.
Detta är en del av vi gjort i helgen, mycket trevligt som sagt. Efter att själva weekendkursen var över och vår tyska chaufför släppt av oss så avslutade vi helgen med en bio (jag och min svitkamrat, och våra svitgrannar Taylah (ausutralien, inte en av de jobbiga och irriterande) och Martina (svensk). Inte direkt någon bra film (kommer inte ens ihåg vad den hette, goods nånting) men trevligt ändå. Synd att min svitvän åker hem om två veckor.

Idag var det jobb igen, jobbigt var det dessutom då jag var trött och jobbade länge. Dessutom med en extra unge i huset då familjen har besök denna veckan (barnet från en familj som min familj känner). Har varit lite långtråkigt faktiskt med lite gnäll och mycket tid inomhus trots det fina vädret. Var ute och sålde lemonade var vi i alla fall. På kvällen, efter maten var det helt ok faktiskt, nästan roligt. Då delade jag nämligen med mig av lekarna jag lärt mig i helgen.

Bilder från helgen har jag tyvärr inga (ännu). Däremot har jag lovat mig själv att snart lägga upp bilder på facebook från min resa med riktiga familjen.

Ha det!


"Jag vill inte ha nått jävla italienskt"

God kväll!

Får bli ett oerhört "speedigt" inlägg idag.
Har ätit popcorn till middag så jag är rätt hungrig och rätt trött.

Helgen har varit sjukt jävla rolig, asrolig faktiskt. Har skrattat så mycket att jag hade träningsvärk i magen imorse.

Vet att jag lovade inlägg under helgen men tyvärr dog internet igår så det blev inte mycket det. Helt isolerad från omvärlden har jag varit denna helgen, ingen täckning på mobilerna och inget internet. Illa, illa, illa. I vilket fall som helst så har det varit en sjukt rolig helg där jag träffat lite gammalt folk och pratat lite härliga minnen samt även träffat en hel del nytt och fräscht folk.

Efter en sån här helg känns det ju lite synd att man snart åker hem. Helt plötsligt har jag i alla fall fått mycket att göra nu dem närmsta veckorna. Roadtrips till boston och niagara fallen bland annat.. Ja jesus då, säger då det.

Nej, eftersom att jag bara sovit kring åtta timmar sen i fredags så ska jag nog ta igen lite sömn nu. Skoj har det i alla fall varit. För er som inte vet så var vi i Silver Bay som ligger i "upstate New York" lite mer än tre timmar härifrån om man kör raka vägen... En otroligt vacker plats var det där vi hade vår helgkurs med väldigt vackra små berg fyllda med grön träd som omringade hela skolområdet (om det nu var ett skolområde) och en stor sjö i mitten där man kunde padda eller paddla kanot/kajak vilket vi gjorde.

Mer info imorgon kanske,

tjing

Life is a rollercoaster!

Usch, ibland är allt lite jobbigt. Sen är det mindre jobbigt, sen är det lika jobbigt igen och sen...Ja ni förstår var det här leder.

Sen jag har kommit tillbaks till Darien har jag haft lite blandade känslor. Det är klart mestadels tycker jag förstås att det skulle varit oerhört skönt att vara hemma igen och jag har haft en hel del hemlängtan sedan i tisdags. Vissa stunder går det dock över och jag tänker att det är rätt skönt att vara kvar här i USA och att jag har en del till att uppleva.

Till exempel så kan jag idag meddela att jag har bokat min sista månad nu. Allting är klappat och klart, ska bara fixas lite fickpengar men det löser sig nog det med. Problemet är bara att jag får dra in på shoppingen lite. Fast lite insikt har jag nog fått och kommit fram till att jag inte behöver mer kläder. Ändå skulle det ju varit roligt med lite skor och annat. Ska faktiskt skriva i dagens inlägg vad jag tänkt handla så får vi se om jag håller det.

I alla fall, sista månaden är spikad och jag ska idag också meddela er mina planer (och datum) för den månaden.
Den 3 oktober lämnar jag Darien och New York då jag flyger till San Francisco. Där hinner jag utforska lite under dagen innan jag på söndagen påbörjar min spektakulära bussresa på västkusten. Fyra (eller fem) delstater och en massa städer och annat kul hinner jag upptäcka under den två veckor långa färden. Bussen går från San Francisco genom ställen som Los Angeles, Santa Barbara, Tijuana (inte för min del), Hollywood, San Diego, Grand Canyon, Red Canyon, Yosemite national park, Death Valley, Colorado River och en massa andra nationalparker, sjöar, öknar och städer innan den avslutas i Las Vegas den 18 oktober. Då har jag fått upptäcka fyra eller fem stater i Utah, Kalifornien, Arizona, Nevada (och Colorado). Fast jag är inte nöjd där, nej jag ska spendera en natt extra i Las Vegas. Sent på måndagskvällen (19) flyger jag sedan mot Washington D.C där jag landar på tisdagen (20 oktober) sen spenderar jag hela tisdagen i D.C, stannar över natten på något hostel och spenderar halva onsdagen (21oktober) i D.C innan jag tar tåget tillbaks till Stamford och Connecticut för ett sista avsked hos familjen. Alltså behöver ni inte räkna med att jag kommer hem före den 22 oktober i alla fall...Får se om jag avslöjar mer en annan dag.

Dagen idag har varit rätt skön trots allt, lite tv-spel, lite tv och lite sport har klarats av idag. Skönt nog kom vi ut ett tag idag och spelade lite baseboll och fotboll. Under senare eftermiddagn hörde sedan en kompis av sig till barnen och det blev bestämt att dem skulle sova där inatt så jag lämnade av dem och blev ledig lite tidigare än väntat. Har också skrivit lite läxa idag (ska ju på weekend kurs i helgen) men är ännu inte färdig. Har bara skrivit 2 av 5 sidor om mig själv, får väl skriva lite i bilen imorgon då jag är för trött idag. Dessutom måste jag sen skriva 5 sidor om något ämne relaterat till USA, tror det blir Yankees för min del. Nästa vecka måste jag dessutom sätta igång och skriva mitt CV.

Min planerade shopping för återstående tiden; En handduk, en resväska, en necessär, ps3-tillbehör, filmer, julklappar och presenter och det är allt. Givetvis blir det ju farligt om jag råkar passera någon rea men jag ska försöka vara stark.

Tar nog med mig datorn i helgen så ni får nog ett inlägg då med.

Otroligt roligt, som vanligt, att läsa min fars kommentarer idag. Måste ju dock meddela att jag inte alls tyckte Key West var för slött. Det var alldeles utmärkt för den tid vi spenderade där, hade med lätthet kunnat spendera fler dagar där. Lite irriterande att dem var hårda med leg dock, något som för övrigt gick smidigt under resten av resan. Däremot skulle jag aldrig kunna tänka mig och bo där så som jag gör här borta i Connecticut, nog inte många delar av Florida jag hade kunnat tänka mig att bo (förutom om jag blir delfintränare på sea world) i då det var hiskeligt varmt och väldigt dött på sina håll. Dock en helt underbar del att spendera en semester på.

Jobb igen

Så, då var första arbetsdagen också avklarad...

Känns ju lite trist att vara tillbaks här efter att ha umgåtts med familjen några veckor. Men men, jag antar att jag bara ska komma in i rutinen och vardagen igen.

Sov sjukt mycket inatt, men var ju sjukt trött. Sov nog från 19:30-08:00.

Vaknade imorse och började jobba direkt, första gången på ett tag nu.

Det gick ju rätt bra idag ändå, ofta rätt slappa dagar här och så även idag.

Var lite tv-spel imorse sen blev det lite bad i poolen och lite lite fotboll. Efter lunch kom en kompis över och de lekte rätt högljutt ett par timmar. Ska inte klaga för mycket för ett tag var de över hos grannen och lekte vilket gjorde att jag blev lite halvt ledig där ett tag.

När den kompisen stuckit hem igen så dröjde det inte länge innan nästa kompisar ringde och då sprang barnen en bit upp på gatan och lekte där någon timme så jag blev ledig igen.

När barnen kommit hem igen så hade också föräldrarna kommit hem och det blev en trevlig middag på verandan även om myggen bet ihjäl oss. Inte lika bra väder här i Darien som jag varit med om de senaste veckorna. Nej, här var det regnigt och ett par grader kallare.

Eftersom att ingen kommenterade gårdagens inlägg så får ni inte heller någon ni ledtråd om när jag kommer hem. Jag måste ju först veta om ni klurat ut den första ledtråden (i gårdagens inlägg) innan ni får någon ny att klura på.

Idag har jag också fått klartecken för mina planer sista månaden så nu ska jag nog kunna boka lite roliga event lite här och var...

Tillbaka till vardagen

God kväll.

Då var det dags för ännu ett inlägg idag.

Min flygning gick smidigt hela vägen idag, inga förseningar eller någonting. Dessutom hade jag flyt med bussen och tåget tillbaks till Darien så jag var hemma redan strax innan fyra idag.

Tillbaks till vardagen alltså.

Har varit duktig och redan packat upp, har fått leka lite med barnen också så nu är det väl bara att komma in i det  hela igen. Verkligheten börjar väl så smått krypa ifatt en och det gör ju inte den vanliga vardagen bättre precis.

Familjen är alltså snart hemma igen, återigen ett par tusen mil bort och hela denna fantastiska resa är slutligen över. Också rakt in och jobba imorgon, usch usch usch.

Jag fick i alla fall en otroligt vacker utsikt över manhattan idag när vi gick ner för landning. Flög alldeles paralellt med så att vi såg allting, hela vägen från frihetsgudinnan och upp till bronx och grejer. När jag sedan åkte bussen genom New York tänkte jag ändå att det var lite skönt att vara tillbaks. Vara tillbaks i mitt New York. Alla städer vi besökt på denna resan var ju underbara och hade sin charm men New York är ändå New York, mitt New York, älskar New York...

Bussturen i Kalifornien är bokad, nu ska den bara betalas också så det får nog bli några lugna veckor ekonomiskt här framöver.

Nej, nu slog klockan precis 18 här, måste upp i duschen nu så att jag hinner lägga min innan sju. Är tröttare än fan vet vad.

För er som undrar när jag kommer hem till Sverige igen så ska jag ge er ytterligare en ledtråd.

363 dagar efter att jag reste till USA förra året så ska jag påbörja denna resa i Kalifornien. Den resan varar i 16 dagar, alltså kommer jag inte hem före dess.

En annan dag kan ni få fler ledtrådar

Rescue Blue

God morgon!

Inte många gånger jag skriver god morgon i bloggen.

Idag kan jag dock göra det då klockan bara är 08:34 här borta i Miami. 07:35 idag lyfte familjens plan mot Boston efter ett lite sorgligt farväl vid gate D23. Fast nu är det ju inte så lång tid kvar så det behövde ju inte vara särskilt sorgligt. Ungefär två månader then I´m back.

I alla fall, kvar lämnade dem mig. Här sitter jag helt ensam på Miami International Airport och åtminstone denna del av flygplatsen som jag sitter på (också gate 23) kan nog kvala in bland de segaste terminalerna i flygplatshistorien. Här händer verkligen inte mycket så då passar jag på att blogga. Mitt flyg går nämligen inte förrän 10:55. Dessutom är dem nog inne på att irritera mig också då jag inte sov mycket inatt. Är sjukt trött och givetvis ska dem sätta igång en massa otroligt högljudda alarm hela tiden.

Nog om flygplatsen.

Vår sista eftermiddag i Miami igår var verkligt underbar. Mycket mycket trevligt var det. Vi hade ju träffat en snubbe vid poolen på hotellet som kände några svenskar eller vad det var. Han berättade för oss vad vi borde göra och skickade med oss en liten färdplan. Vi bestämde oss för att följa den och tog oss till Miami Beach/South Beach där vi promenare bland lite trevliga gator med massa shopping och restauranger innan vi tog oss ut vid havet där vi också gick en sväng. Där tog värmen sedan kål på oss och vi bestämde oss för att ta oss till nästa punkt på färdplanen. En taxiresa senare hade vi tagit oss till mycket mysiga Port of Miami. Alldeles intill vattnet med en helt fantastisk utsikt satte vi oss sedan ner på den mycket trevliga Smith & Wollensky. Där åt vi sen ännu en fruktansvärt god och trevlig middag. Till och med jag, lilla bötte, drack rödvin till maten. Laxen jag åt gick inte att leka med. Helt grymt god.

Imorse checkade vi alltså ut från Mandarin Oriental och sedan skedde vårt avsked här på Miamis flygplats. Imorgon är allt tillbaks som vanligt, känns väl lite tugnt idag men jag kommer nog rätt fort in i rutinen igen och där är ju mycket som händer den närmsta tiden. Egentligen har jag inte mer än resten av augusti och hela september kvar. I början av augusti ska jag på busstur i Kalifornien (bokad nu) och sen blir det ju hemkomst.

Fick förresten ganska nyligen fotografera en kille när han stod och tittade på flygplanet utanför. Då tänkte jag "E du här eller?!"

Hoppas förresten inte att det är mitt plan här utanför, dem står nämligen närmre 20 personer och undersöker det planet...

Ha det bra!

Ska väl försöka slänga upp lite bilder här en dag. Har fotats över 1000 bilder under resans gång så något trevligt borde jag hitta

Mandarin Oriental och Miami Beach

Hejsan alla...

Då var vi här, resan är snart över efter några underbara veckor och massa fantastiska resmål.

Nu har vi checkat in på vårt lysande hotell i Miami, mandarin oriental. Ett helt otroligt hotell som vi är mycket nöjda med.

Igår njöt vi först ett tag vid den underbara utsikten vid poolen innan vi på kvällen promenerade en kort sträcka till Brickell Village där vi åt en mycket mycket trevlig middag och hade en underbar kväll. Kanske en av de trevligare på hela resan.

Väldigt god mat, krabbpasta för min del och underbar och ovanlig dricka, i alla fall för min del då det dracks lite öl, vin och prosecco. Att man hade sällskap av sin härliga familj i en behaglig värme gjorde inte livet sämre. Just du undrade man faktiskt hur mycket bättre livet kunde bli och blev plötsligt mycket tacksam över livet man har. (peppar peppar...)

I förmiddags har vi fortsatt njuta av poolen men nu börjar det bli dags att röra på sig igen så vi ska snart ta en taxi till Miami Beach där vi har fått lite tips på bra ställen och upptäcka lite spännande saker där med och få lite nya intryck på den fantastiska resa innan allt är över imorgon,

Hörs imorgon igen då jag är tillbaks i Darien igen!

Welcome to Miami

Så, då var sista dagen i Key West också gjord.

Jag tog mig ner till poolen i förmiddags lite senare än alla andra igår. Hittade en härlig hängmatta under palmerna och där spenderades sen resten av dagen. Med lite uppehåll för något spel med pappa och lite bad i både pool och hav.

På kvällen åkte vi sedan in till den gamla delen av Key West igen och satte oss på samma trevliga restaurang som igår. Jag och syrran var ju tvugna att äta en favorit i repris så vi beställde in den löjligt goda mandelbakade brieosten med tillhörande sallad. Trots att hela familjen sen var riktigt mätt så kunde vi ju inte hålla oss från att beställa in två bitar key limepaj. Det är ju en specialare här på Key West och man kan inte lämna ön utan att ha provat den. Tur var väl det att vi beställde en sån. För fy för kattsingen, den pajen var ju lika löjligt god som brien.

Efter restaurangbesöket åkte vi sedan tillbaks till hotellet och resten av familjen satte sig och drack lite vin nere vid havet medan jag tog mig ett dopp i poolen.

Efter en hel del tvivel och halv så blir det Miami imorgon ändå. I vanlig Wikströms anda så ska ju inget fixas förrän i sista minuten så vi hade ju inte fixat bilen till morgondagens tripp innan. Nej det skulle vi göra idag. Jag och far gick upp på rummet och började ringa lite bilbolag. Efter att ha ringt en 5-6 stycken och samtliga sagt att alla bilar var slut började lite panik sprida sig och det gick så långt att pappa började räkna på vad en taxi skulle kosta. Som tur var hade vi inte mamma med på rummet. Hon hade nog svimmat då. Istället tog jag tag i det hela och lyckades hitta en buss med plats för fyra, men fy vad oroligt det var innan den blev bokad, det var nära att vi fastnade här. Så nu kommer vi nog till Miami på bästa möjliga sätt då pappa nog inte ville köra från början.

Jaja, det blev ju Miami till slut ändå så nu får jag väl sova en stund så jag är pigg imorgon...

Mycket intressant hotell då, Mandarin Oriental, fem-stjärnigt (kanske ända gången man bor på fem-stjärnigt) så då måste man ju vara pigg...

Tjing

Inte att förglömma...Yankees prylade Red Sox idag med, tre raka segrar mot stinking sox nu, underbart...

Sweden, here i come!

Har en seg start på min dag i Key West (idag igen). Mycket skönt måste jag säga att det är, bara ligga och dra lite för mig själv innan jag löper ner till poolen och de andra.

Ser ut som en lugn eftermiddag vid poolen idag igen innan vi precis som igår beger oss till lite mer händelserika kvarter i kväll.

Vädret är underbart nu igen så jag får nog ta och pilla mig ner, leta upp en hängmatta under en palm och lägga mig där ett tag.

Mitt flyg hem är bokat nu förresten, skickade ju in en "förfrågan" förra veckan och nu har Cultural Care bokat mitt flyg hem.

Nu vet jag alltså vilket datum jag landar i Sverige, hmm, känns lite märkligt. Om ungefär två månader står jag på Kastrup igen.

Vill ni veta vilket datum jag kommer hem igen? Får se om jag delar med mig eller om det blir min lilla hemlighet... Kan avslöja att det blir någon gång i oktober i alla fall, men det visste ni väl redan...

If Marsians arrive on earth

God kväll.

Då var den första hela dagen avklarad här i Key West. Imorgon har vi sista hela dagen kvar här innan vi åker till Miami på söndag för vår sista del av resen. Nu börjar det alltså närma sig slutet på den här trevliga trippen, tiden har ju gått otroligt fort.

Nu ligger jag i alla fall här i sängen och slänger iväg ett blogg-inlägg. Solen har kommit åt oss alla en del idag, framför allt mamma som ser ut som en kräfta eller nåt. Har varit en lugn dag, vi alla hade lite sovmorgon. Jag hade lite mer sovmorgon än alla andra. Sen har vi bara legat vi poolen och havet här på hotellet halva dagen. Käkat god lunch i baren, njutit av solen, poolen och havet.

Upp för en stunds vila på rummet innan vi blev klara och tog en taxi till andra sidan av Key West, vid hamnområdet. Där var ju väldigt väldigt mysigt så vi satte oss och käkade middag där. Mycket gott, lite räkor och crabcakes först innan vi beställde in sallad med mandelbakad/friterad brieost som var sjukligt j-v-a god. Därefter tog vi oss en promenad i de äldre delarna av Key West, också de delarna med mest liv. Tyvärr lyckades vi inte riktigt hitta en bar som passade oss alla då de hade id-koll på många ställen (ska bli skönt att komma tillbaks till Sverige igen och vara myndig). Så istället gick resten av familjen tillbaks ner mot hamnen igen och satte sig där medan jag satte mig och tittade på Yankees-Red Sox på en annan bar tills familjen kom och hämtade mig. Mycket behaglig dag har det varit, Key West är ett mycket mysigt men mycket speciellt ställe.

God natt

Oh yeah, this is happening

Good evening.

Har nu bytat New York mot ett par lugna dagar i Key West. Dar emellan har jag ocksa hunnit med ett par underbara dagar i Orlando.

Jag har dessutom bytt min egen dator mot datorn har i lobbyn pa Casa Marina Resort, darav inga svenska bokstaver i dagens inlagg.

I sondags flog vi alltsa ner till Orlando och checkade in pa det mycket trevliga hotellet Internatinal Plaza Spa & Resort. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vanta oss dar men hotellet var ju faktiskt toppen. Vi slogs av en enorm varme sa fort vi steg utanfor flygplatsen i Orlando och efter ett par hektiska dagar i New York valde vi darfor att spendera sondagen och mandagen vi en av de tre poolerna pa hotellet. Drinkar, pool och sol kan val aldrig ga fel? Pa tisdagen blev det sedan dags for sea world, bekvamt nog sa la vart hotell pa gangavstand till sea world, sa vi gick dit. Dar fick hela familjen en hel del rejala intryck. Deras shower var sa fruktansvart maktiga och imponerande. Den forsta showen vi sag var en delfinshow och hela familjen lamnade den showen tarogda. Helt galet bra. God mat, god dryck, enorm varme och fler harliga shower sags ocksa under tisdagen.

Pa onsdagen tog jag och syrran oss till ett badland som tillhorde sea world det med. Efter att ha plojt igenom det med sa tog syrran sig tillbaks till hotellet medan jag tog mig till sea world igen for att aterigen fa se den underbara delfinshowen men aven for att aka den basta berg och dalbanan jag akt i hela mitt liv och for att klappa och mata delfiner vilket var helt underbart det med.

Imorse (torsdag) hamtade vi sedan var hyr-bil och inledden den sju timmar langa korningen fran Orlando till Key West. Strax innan 18 checkade vi in pa vart andra Waldorf-hotell, casa marina resort. Ett helt underbart hotell som ligger precis nere vid vattnet med privat strand. Nu sitter jag har och vantar pa att ovriga familjen ska bli klar innan vi gor Key West osakert. Key West och de ovriga florida oarna kan jag inte jamfora med nagot annat, fruktansvart vackert och inte likt nagonting jag sett forutt.

Hela denna resan har i alla fall varit helt underbar och helt oforglomlig, fran lugna Darien till hektiska New York till varma och aventyrliga Orlando och nu vidare till otroligt harliga och lugna Key West innan vi avslutar i Miami

Tjingeling

Bloggar från Waldorf

Till att börja med...Herregud vilket j-vl- hotell.

Det sjukaste jag sett, så fruktansvärt elegant och servicen ska vi inte ens prata om. Det står till och med en person på toaletterna, vid vasken och ger en servetter när man tvättat färdigt händerna.
Bättre än så här kan man knappt bo, det övergår mitt förstånd att det "bara" är ett fyrstjärnigt hotell, jaa vi kanske får se om jag har en annan uppfattning efter att jag bott på våra andra hotell.

Vi kom hit i onsdags och har haft en fantastisk tid i New York. Började ju rätt bra när vi blev uppgraderade från Waldorf Astoria till Waldorf Towers och fick kronprinsen av saudiarabien som granne. Fast det är ju klart, han är ju inte där nu (hyr en lägenhet i waldorf towers) så istället får vi nöja oss med att prinsen av Kuwait lånar den saudiarabiska prinsens lägenhet. Tyvärr har vi inte sett någon skymt av honom. Däremot har vi idag sett presidenten av Filipinerna som också bor här på Waldorf. Ett litet elegant följe med en 25 bilar och säkerhetsvakter och annan personal överallt.

New York då, jo det är ju inte bara Waldorf som bjudit upp till dans. Även New York City har varit en fantastisk upplevelse även om regnet stört oss lite.

Vi har trots att det var lite kort om dagar hunnit med en hel del. Promenade i finansdistriktet, brooklyn bridge, greenwich, east village, midtown, central park, west village, chelsea, meatpacking district och hudson har vi hunnit med. Shoppats en del i soho och tagit en färja till staten island så att vi fick sett frihetsgudinnan. I soho var det härliga priser, jag var ju mer än nöjd när jag såg att Ben Sherman hade 50% rea på reapriserna. Två par jeans, ett par skor, två skjortor och en t-shirt inhandlades. Till och med pappa blev lite imponerad av mitt fyndade. Till och med så imponerad att även han gick in och köpte sig två tröjor som han var i behov av. Hör och häpna, ni som känner min far ramlar väl nästan av stolen när ni läser att han köpt plagg från Ben Sherman.

Idag var vädret strålande, då har vi varit ute en sväng i Darien så att min familj fick träffat min värdfamilj. Vi har också varit uppe i Empire State Building. Mycket imponerande utsikt måste jag säga, otroligt mäktigt även om mamma var lite rädd. Jag måste trots dagens imponerande utsikt säga att jag tyckte top of the rock var lite bättre. Vårt Express pass, (tydligen betalade vi 28 dollar mer per pass för att få dem, utan att veta det) var fruktansvärt coolt att använda. Istället för att stå i den vanliga kön, och tro mig där var fruktansvärt med kö, hade säkert tagit två timmar att ta sig igenom den, så fick vi bara glida förbi varenda person vi mötte på vägen. Jag lovar att det hade tagit oss minst tre timmar att stå i kö, åka upp, titta, stå i kö och åka ner. Med våra fantastiska men dyra express pass tog det oss mindre än en timme. Då spenderades minst en halvtimme uppe på utsiktsplatsen.

Jaja, nu får jag väl sluta. Det är ju trots allt tidig uppgång imorgon då vi flyger till Orlando. Kände mest att jag inte vill lämna mitt Waldorf.

Allting är toppen i alla fall. Ursäktar min frånvaro på bloggen, internet klabbade dem första dagarna.

RSS 2.0