Radio

Idag har varit en rätt trevlig dag igen. Inte mycket sport men lite lek ändå.

Barnen hade vanlig dag i skolan och det var pappas första dag hemma efter hans resa så de var väl lite uppspelta. Mamma tog också ledigt idag så faktiskt var hela familjen hemma. Efter skolan gjorde de sina läxor och grejor sen gick vi ut i trädgården och lekte krig. Hahaha, jaa så var det faktiskt...De har massa såna vapen och grejer som skjuter typ skumgummipilar och de gillar att attackera mig med dem.

Jag vann kriget iaf.
Nu ikväll firade vi min värdmammas födelsedag "på riktigt" då min värdpappa åter var hemma.
Middag på den väldigt trevliga lilla restuarangen "Little Thai Kitchen". Jag åt en god kycklingrätt, typ kyckling i jordnötssås med cashewnötter och ris. Väldigt gott och trevligt.

Är väldigt trött idag men jag ska nog titta lite på tv ändå...
Hörs imorgon.

Ajajaj, kom nyss på att jag glömde spela in gossip girl. Får väl se det i helgen istället då...

Just det, glömde också berätta om mitt nya schema, eller barnens nya schema. Nu drar deras träning med det lokala fotbollslaget igång, deras träningar med fotbollslaget everton drar igång och deras basebollträningar drar igång. Detta betyder att vi får det lite mer hektisk numera. På fredag har de först fotbollsträning med lokala laget från 4pm-5.30pm sen har de match med Everton 17.30-19:30.
Imorgon har de baseboll från 18-20 och torsdag har de träning med lokala fotbollslaget igen. Detta är bara vad som rör mig. Dessutom har de baseboll och fotboll på lördag och baseboll på söndag.

Saturday night´s alright for fighting

God kväll...


Slapp söndag idag, sovmorgon vilket alltid är skönt. Har sedan mest slappat framför datorn, men även spelat en väldigt underhållande runda basket i det blöta vädret. Tog mig också ner till affären och lämnade tillbaks filmen samt köpte lite chips och popcorn.
Har ätit en god middag nu ikväll annars har det faktiskt inte hänt så mycket mer idag.

Jo det var ju värdmors födelsedag också, hon gillade min present. Ett presentkort på Macy´s.
Nu är hon iväg och hämta min värdpappa som kommer hem efter en ganska lång tjänsteresa, det betyder att jag måste se till barnen nu, jaa alltså jag ska ju bara se till att de försöker sova. Så jag ska nog ta lite av mina popcorn eller chips nu och sätta mig framför tv:n

Ha det bra...

100 Years

Lördag,,,hmm den är ju efter tolv så jag kanske ska skriva igår istället för idag. Nej jag ska skriva idag.

Idag har varit en rätt skön dag. Sovmorgon ett tag först, sen när jag gick upp så var där tydligen pannkakor till mig, mums.
Jack älskar verkligen "svenska pannkakor" och han har nu också lärt sin mor att göra dem.

Fick titta efter barnen ett litet tag medan Madonna gjorde något ärrende, hade inget bättre för mig då ändååå....

Sen tog jag bilen och körde och spontanklippte mig (bara 33 dollar denna gång) innan jag handlade lite grejer till mig i mataffären, som ben & jerry glass, nutella, någon konstig frukostgrej, tops och bomullstussar. Sen körde jag hem igen och nästa gång jag lämnade huset så lämnade jag bilen hemma och promenerade istället. Promenerade till en annan matvaruaffär där jag köpte ett presentkort på Macy´s till min värdmamma. Därefter gick jag vidare till Starbucks, beställde en vaniljlatté innan jag satte mig ner och läste min tidning ett bra tag. Promenerade därefter ännu längre, bort till Darien sports shop som säljer lite roliga saker. Till exempel Ralph Lauren kläder, när jag varit där tidigare har jag knappt märkt att de haft mer än en våning men det fick jag reda på idag. Efter att ha pratat lite med en försäljare om storlek så sa han att på tredje våningen hade dem en ralph lauren barnavdelning och där kanske fanns något som passade mig. Om där gjorde? Fan jag hittade ju en hel del där, flera par shorts, pikéer och tröjor. Köpte inget idag, men gud vad trevligt, det är ju sjukt mycket billigare än på vuxenavdelningen och passar mycket bättre. Därför ska det nästa vecka inhandlas iaf två par shorts. Om de inte har fått in min klocka det vill säga.

Fick spela lite basket när jag kom hem igen, sen var det dags för middag och efter middagen tog jag bilen igen och körde via mataffären, denna gång för att hyra film och köpa popcorn, till Pärs hus. Sjukt fiffigt att man kan hyra film i mataffären, de har en sån automat, typ som en läskautomat eller godisautomat fast man väljer film istället också ploppar den valda filmen ut. Jag och Pär såg Get Smart idag, rätt roligt faktiskt. Sedan såg vi också lite på Nickelodeons kids choice awards och snackade lite. En trevlig kväll helt enkelt.
Nu ska jag sova, så

God natt!

Ps. Lovestory, Malin och Lotta....Skulle tro att jag har hört den låten 200 gånger på radion här borta (nej kanske inte men ni förstår). Bra låt dock, väldigt bra.
Ds.


White Horse

En låt från Taylor Swift som jag nyligen upptäckt och som jag gillar.....

Fantastiskt väder här idag, inte så jättemycket sol men riktigt varmt. Klarade mig hur lätt som helst i t-shirt och jeans.

Har blivit lite basket på eftermiddagen med Jack, Patrick var med mamma och handlade grejer till träkojan de ska bygga i helgen. Vi såg också lite tv och spelade sen mer basket. Jag lagade nu ikväll mat. Tacos idag, precis som förra fredagen, gott, gott, gott.

Imorse körde jag i desperation till Norwalk där jag hoppades hitta min klocka. Tyvärr fanns den inte och tyvärr tror jag det kommer bli riktigt svårt för mig att hitta den till det priset igen. Köpte inget annat när jag var där utan jag var duktig. Motstod också en kaffe i solen på starbucks, får nog ta det i helgen dock. Ja om det fortfarande är sol då. Blev trött nu efter middagen så jag får väl ta lite glass och slänga mig framför tv:n.

Idag fick jag både ett kuvert och ett paket i brevlådan. Kuverten innehöll mina ovärderliga Coldplay-biljetter och paketet innehöll något helt annat. Au pairen i min gamla familj sa för någon vecka sen att han och Susie hade hittat min kamerasladd och idag kom paketet, jaa fast inte fan innehöll det någon kamerasladd. Nej istället fick jag en mobil-laddare till en sony ericsson. Ja vad hade jag förväntat mig? Tyskar och ex-värdmamma är ingen höjdarkombination.
Tyvärr har jag ännu inte fått mina nya solglasögon eller paketet från mina föräldrar.

Malin och hennes syster bokade flyg tidigare i veckan. Yeah, lite besök i maj kan ju inte skada. Väldigt roligt. Nu får vi börja leta The Killers biljetter och eventuellt hotell på riktigt.

Även om jag trivs ganska bra nu och dagarna bara glider förbi så skulle jag kunna må bra av något jag inte riktigt vet vad det är nu...Kanske någon riktigt rolig shopping, eller en fika med någon riktigt roligt person. Eller någon sorts äventyr kanske. Kanske en brakfest till och med?

Fortfarande ingen som gett mig ett vettigt svar på vad i hela friden jag ska ge till min värdmor...Börjar lukta desperation här borta.

SP05Me planerar re-union...UTAN MIG!

Såg vänner igår, tveklöst den bästa serien som någonsin gjorts i min smak, ni andra får ju tycka annorlunda förstås.

Ah jaa, Ben & Jerry kallar...

Tjingeling


En timme en minut

Så känns det som att varje dag är nu. Varje dag denna veckan har gått sjukt snabbt.

Roligt att ni uppskattade min bowlingkommentar förresten, eller ja min och min?

Idag har återigen varit en skön dag, som jag sagt så går dagarna fort denna veckan och jaa, jag är väl på rätt bra humör och dagarna är bra och sköna.

Idag efter den normala förmiddagen så hämtade jag barnen på eftermiddagen, efter lite snack och fritid körde vi och fixade deras klippning. Inte bara pappa som väntar på att tanka bilen till bensinen är slut,  idag hade vi 1.5 mil kvar enligt färddatorn innan bensinen tog slut när jag bestämde mig för att tanka. Ja alltså normalt är det inte jag som brukar/ska tanka bilen utan jag brukar istället ge pengar till någon av värdföräldrarna för min körning, men idag fick jag ta av matpengarna, inte mina, så att vi kunde komma hem. När vi kom hem tittade vi lite på family guy innan det var läxor och sedan mat.
Ja därefter såg vi lite mer family guy och lite mer tv innan jag började med kvällens måltid för mig och värdmor. Stek/steak/biff idag, blev gott även om jag hade kunnat göra den lite mer medium och lite mindre well done.

Nu tittar jag lite på House, en serie jag börjat gilla sen jag kom till denna familjen. Kanske för att värdföräldrarna tittar på den ganska ofta. Funderar dock lite på om jag ska slå över till vänner nu när jag har tv:n för mig själv.

Tjingeling

Förresten, ingen har hjälpt mig....Vad ska jag ge till min värdmor som fyller år på söndag? Jobbigt nu när min syrra inte kan handla åt mig juuuuuuu.

When You Say Nothing At All

God kväll kära läsare.

Idag har varit en bra dag. Jag vet inte varför men återigen kändes det bara bra hela dagen av någon anledning, jaa nästan hela dagen iaf.

Imorse var det som vanligt jobb, efter min frukost och lite fritid, dusch m.m så körde jag sen iväg och mötte Robert, en annan au pair här i närheten. En kaffe på starbucks och ett långt snack, en längtan om sommaren när vi såg den strålande solen utanför. Känns som att man kan få en ganska skön sommar här faktiskt :)

Hem igen och väntade på att värdmor kunde bli klar i telefon så att hon kunde ge mig pengar så att jag kunde köra och handla matvaror. Det gjorde jag efter ett tag och sedan var det i princip dags att hämta barnen efter en snabb lunch. Gick ner och hämtade dem idag eftersom att vädret var underbart. Vi kom hem och Jack var jättetjurig eftersom att han fått någon superjobbig uppgift i skolan som han inte förtjänat. Det löste sig sen iaf när vi kom ut i det supervackra vädret och spelade basket, jag behövde bara ha på mig en t-shirt faktiskt, så skönt var det. Idag var barnen på baskethumör och jag fick förlorade då med.

Efter deras läxor så tog mamma med dem ner till bokmässan på skolan idag igen och jag fick lite fritid även om jag skulle förbereda lite mat. När dem kom hem igen åt vi och sedan har barnen bara spelat tv-spel och duschat och nu sover de. Ja, idag fick en ännu mer detaljerat beskrivning av min dag än normalt.

Något som kanske gjorde mig på bra humör var att jag imorse fick reda på att Chelsea, Inter och Milan skulle spela en turnering i USA i sommar, då Jack är ett stort Chelsea-fan och familjen gillar sport är sannolikheten väldigt stor att de ska se Chelsea-Milan i Baltimore. Ja sannolikheten att jag hade kunnat följa med dem är också väldigt stor. Ja om det inte hade varit för att det är samma dag som mina föräldrar kommer hit. Men men, det blir nog bra, nu får mina föräldrar och min syster lite tid att installera sig här utan min värdfamilj omkring vilket kanske kan vara skönt. Något negativt är väl då att det är rätt troligt att jag inte kommer ha någon bil att hämta min riktiga familj i om min värdfamilj kör till Baltimore samma dag. Jag tänker dock till varje pris vara på flygplatsen när min familj landar så i värsta fall får jag hyra en bil.


God natt vänner.

Coldest Winter

Tja, denna rubrik hade kanske passat om jag varit kvar i Minnesota men här tycker jag inte att den stämmer.
Väldigt skönt i solen idag igen, precis som många dagar har varit här på senare tid. Våren verkar vara på gång.

Innan jag berättar om denna dag så får jag först hoppa tillbaks till gårdagskvällen.

Jo igår var det ju au pair möte och de är ofta väldigt flummigt här på östkusten, inte alls som i Minneapolis.
Jag har fortfarande ingen riktig koll på vilka som tillhör min grupp, vilka som tillhör andra grupper eller vilka som ens är au pairer. De är lite mystiska de här mötena. Igår skulle vi spela bowling och roligt då att där var sjukt mycket folk inne i hallen. Ingen liten hall heller, snarare tvärtom, 48 banor faktiskt. Ja sen är våra LCC, jag säger våra fast att jag egentligen bara har en men dem är typ alltid tre, alltid sena så man stor där helt jävla lost och spanar efter dels LCC:s samt också andra au pairer. Sen är det jättemånga som sticker direkt när dem kommit så det är inte så många kvar när det verkliga
"mötet" äger rum. Mötet igår började vid nio, inte förräns strax efter tio började vi spela bowling. Jag hamnade då med en svensk, en norsk och en amerikan (dottern till en LCC) på min bana. Vilka som spelade på de två banorna bredvid oss vet jag inte för som sagt så saknar mötena lite struktur. Iaf, vi hade rätt trevligt. Sportsligt gick det sådär från en början men efter ett riktigt gott slut så vann jag över alla andra au pairer med mina 145 poäng. Varför mötena är så röriga har jag lurat lite på och jag tror det är för att vi är tre grupper som har möte samtidigt typ. Därför man inte känner igen en enda heller:P

Idag har varit en skön dag igen, såg ett avsnitt Gossip Girl imorse, såå bra serie, nästan så att jag älskar den. Därefter såg jag lite Las Vegas, också sjukt bra. På eftermiddagen körde jag och barnen ner till skolan igen och tittade lite på bokmässan och lekte lite på lekplatsen, hem och spelade basket, de gjorde läxor och jag fick stryka lite kläder och laga lite mat, sen var det lite tv-spel och läxor igen innan mamman i hushållet kom hem och jag bjöd på min snart traditionella baconlindad kycklingfilé. Nu hoppas jag att det visas lite CSI eller liknande på TV.

Nille: Jag sa aldrig att Coldplay var det enda bandet som gjorde bra låtar, jag sa bara att Coldplay var bäst.
Syrran: Denna gången föll jag för "tv-shop". Efter att ha senast ha köpt en halvt misslyckad ansiktsprodukt för 80 dollar så kan det vara värt att prova proactiv för 20 dollar.

Ska hålla lite i mina pengar denna veckan, om de inte har fått in min klocka det vill säga. Annars ska det kanske bli ett skärp, det ska bli en klippning (efter kusins generösa klippningar så hatar jag numera att behöva planera för, betala för en klippning, själva klippningen är inte alls lika rolig heller) och en present till värdmor som fyller år på söndag, vad köper man till henne.

XOXO som man säger i GG

Ofta när jag är "färdigbloggad" kommer jag på något jag glömt skriva om, fallet var så även idag

Igår när vi spelade bowling fick jag höra något väldigt roligt, iaf tycker jag det
Det svider också lite att säga att följande citat kommer från en svensk och tyvärr inte från en tysk :) Ett litet nederlag i mitt lilla "krig"

Här kommer det iaf, jaa det hela rör ju sig som ni kanske förstår om bowling.
"Ska man välta så många som möjligt eller så få som möjligt?"

Mannequin

Hej hej, får bli ett snabbt inlägg idag.

Har varit en bra dag, imorse var städarna hör och störde efter att jag haft min underbara frukost med bacon, hash browns, macka och apelsinjuice. Jag såg filmen Walking tall medan de städade, sedan när de försvann var det dags för lite lunch, dusch etc.

Hämtade barnen, körde ner till skolan igen efter ett mellanmål. Var tydligen en bokmässa där så barnen handlade någon bok. 

Hem igen och då spelade vi basket innan det var läxor, middag och tv-spel. Nu väntar jag på min egen middag sen är det au pair möte och bowling klockan 21. Trevligt.

Idag sa jag nej till allt barnen frågade, jaa på skoj då...De fattade det till slut och började ställa löjliga frågor varpå Patrcik frågade:
"Are you the swedish guy with lots of pimples?"
"Are you the guy with a overly large forehead?"
Are you the guy with your face covered in zits?"

Trevliga frågor va?. Inte tycker jag själv att jag har så mycket finnar nu för tiden men men, kanske var det ändå dessa frågor som fick mig att beställa proactiv (ni vet det dem gör reklam för på tv hela tiden med jessica simpson och andra?)
Får väl se om det hjälper då?

Tack och hej

Constant Craving

Jaja men jaja. Då var söndagen också avklarad. Det känns som att tiden bara rinner iväg när man ser tillbaks på dagarna. Jaja, det har jag ingenting emot för tillfället.

Lite sovmorgon imorse även om jag varje morgon störs av ungarna. Mitt rum ligger väldigt dåligt till och det är svårt att sova på helgmorgnar om familjen är hemma.

Tog mig upp iaf, segade ett tag i sängen efter frukost innan jag gjorde mig redo och promenerade ner till Starbucks med min dator. Köpte en vaniljlatté, en cream cheese chocolate muffins och slog på datorn. Satt sedan där ett bra tag, över en timme, kanske närmre två timmar faktiskt. Skönt. När jag sedan kom hem var barnens kompis fortfarande kvar och de lekte krig med varandra fram till att jag attackerade dem. Då enade de sig och attackerade mig istället, lekte ett bra tag faktiskt, ända till kompisen försvann hem igen. Då gick vi ut och spelade basket istället, vi spelade ändå tills Patrick blev skadad för typ sjätte gången gillt och då var det nog spelat för honom. Han hade för ont för att fortsätta.
Då gick vi in istället och strax efter serverades en god middag i form av kyckling.

Jag har några roliga månader framför mig nu faktiskt, om någon vecka är det skidsemester, strax därefter kommer kusin Martíin och innan han ens hunnit åka hem kommer Malin P och hennes syster. Veckan efter att dem åkt hem är det dags för Coldplay (NEJ LINA, NEJ NILLE VARKEN METALLICA ELLER HÅKAN ELLER NÅGOT ANNAT BAND ÄR BÄTTRE!). Veckan efter det är det redan juni och bara ett par veckor kvar till min egen familj kommer. Allt detta ska ju givetvis bli skojsigt. Sedan har dessutom Nille, Fridman och Melker sagt att dem hoppas kunna besöka. Förhoppningsvis kan någon av dessa komma sista månaden då många av mina andra tänkta resekamrater försvunnit.

Imorgon är det au pair möte förresten, bowling klockan 21:00 så jag får se om jag orkar blogga efter.

Vi säger väl det för denna veckan.

Tittade igenom alla mina bilder idag så här kommer två äldre bilder.
Mich und mein parents

Jag och gutte i calella

One

Jaha, då var lördagen också i princip avklarad. Idag blev det lite jobb för min del faktiskt.
Första gången jag jobbat en lördag sen jag lämnade Minnesota.

Min värdpappa är ju inte hemma och värdmamman ville bygga lite i källaren så då fick jag passa barnen ett par timmar. Fast jag fick ju sovmorgon, började inte förrän tolv. Dessutom var det inte så mycket läxor och matlagning som vanliga dagar så vi hade en rolig eftermiddag. Det var väldigt bra väder här idag så vi var ute en del. Spelade lite basket och lite street soccer med mera.

Nu på kvällen åt vi en god middag som BARNEN HADE LAGAT! Jo, jag övervakade bara, de gjorde nästan allt och det var gott faktiskt. Efter maten spelade vi sen lite mer basket innan det blev för mörkt.

Det är väl i stort sett min dag.

Jo igår kväll såg jag också Gossip Girl, det har äntligen börjat vissa nya avsnitt igen och fy vad den serien är bra :)

Imorgon gissar jag att det blir en ganska seg dag. Får kanske se om barnen vill spela lite basket eller nåt, kanske lite street soccer igen för det var väldigt roligt. Jag ska nog också promenera ner till Starbucks imorgon. Älskar verkligen Starbucks, goda lattés sen är det ju också väldigt amerikanskt. Igår var första gången jag var på det starbucks som finns här i staden jag bor i och det var väldigt trevligt och väldigt fint. Nog det finaste starbucks jag varit på, så då passar det ju att ta med datorn och spendera en timme på starbucks imorgon. Har redan planerat att promenera ner dit när familjen kommer på besök här i sommar. Det och Dunkin Donuts är vad jag planerat än så länge.

Jaja, nog svamlat. God natt

Bad day

Nej faktiskt har det varit i princip raka motsatsen. Idag har varit en mycket bra dag.
Vet inte varför men jag var på gott humör hela dagen idag, började redan imorse faktiskt.
Kanske var det för att jag vaknade och såg direkt att United fick en på pappret väldigt bra lottning. Underbart.

Efter lite frukost och hushållspysslor så slappade jag lite vid datorn ett tag medan jag inväntade dagens biljettsläpp. Tre coldplay-biljetter införskaffades till min stooora glädje. 23 maj smäller det!

Därefter skulle dagen bli ännu bättre då jag bestämt mig för att inhandla klockan idag.
Ah jaa, där fick väl humöret sig en lite smäll då klockj-vlen var slut. Dessutom är det en sån affär där dem aldrig är säkra på vad dem ska få in utan utbudet varierar kraftigt. Jag får väl bara hoppas på det bästa helt enkelt.
Glad var jag inte då däremot. Tog en titt på best buy men var för besviken för att titta så istället körde jag och köpte tröstmat, tre kakor och en baguette från subway. På vägen hem körde jag också inom starbucks och plockade med mig en vaniljlatté. Sedan satte jag mig i köket med datorn och njöt av min väldigt goda baguette, kaffe och kakor. Då blev jag på bättre humör igen, väldigt trevlig lunch iaf. Klickade också hem ett par solglasögon som tröstköp. Just det, i affären där jag inte hittade min klocka köpte jag förresten också ett kamerafodral.

Ett snabbt stopp i mataffären innan jag hämtade pojkarna. Vi körde sen ner till skolan och lekte lite, spelade lite basket och lite street soccer. Väldigt roligt, speciellt det sista.
Hem och förberedde mat oss alla. Tacos idag, sjukligt underbart. För guds skull bara andra gången jag ätit tacos sen jag kom till USA. Denna gången var det nästan som hemma också även om de har de tradiga skalen här borta.
Nu på kvällen har det bara varit lite tv-spel och så men överlag har ju dagen varit trevlig. Väldigt nöjd att jag lyckades få biljetter samt att jag äntligen beställt mina solglasögon. Min lunch var också trevlig, vad kan bli mer amerikanskt än starbucks. Starbucks=Amerika och det är icke överskattat.


Här fick ni också en bild på dagens inköp.

För övrigt kan jag väl säga att jag tröttnat lite grann på vara under 21 i detta land och längtat lite hem till en utekväll idag.

God natt!

Just det. Ska man kommentera om Coldplay i min blogg så får man enbart hålla med mig och säga att dem är bäst. Man kommer inte hit här och kommenterar och tror att man kan skriva att där finns bättre band än coldplay.

Postcards from far away

Idag valde jag rubrik själv...

Jag är på världens coldplay humör nu så det fick bli en coldplay truddelutt som står för rubriken.
Lyssnar och tittar på inspelningar från den underbart magiska kvällen i St Paul den fjortonde november. Det kan ha varit en av de bästa kvällarna i mitt liv och det är ofattbart hur sjukligt bra platser en tant bara gav till oss så där mitt i allt.

Jag bokade ju inga coldplay-biljetter idag trots allt då det klabbade lite, men ingen fara. De släpps ju egentligen inte förrän imorgon. Kära Coldplay, på återseende i Maj. Fy faaan vad fint, fyy faaan vad jag längtar. Fattar inte att jag ska se dem igen. Världens bästa band. PUNKT SLUT!

Idag då? Joo idag har varit en skön dag igen, mestadels iaf.

Vanlig dag och morgon. Jag var i och för sig på banken idag.

Sen hämtade jag mina värdbarn plus en kompis och körde dem till kompisens hus där de lekte ett par timmar medan jag slappade och tittade på tv hemma. När jag sedan hämtade dem så körde vi hem för att göra lite läxor vilket idag var ett litet problem då Patrick inte var riktigt fokuserad och han hade dessutom massvis att göra. Fick väl gjort det mesta iaf och efter ett bad för dem båda så var det dags för middag. Lite av en farväl-middag idag då alla åt tillsammans eftersom att pappan i familjen åker på tjänsteresa imorgon och blir borta 1-2 veckor.

Nu sitter jag då här och lyssnar på mina coldplay låtar och tittar på videor. Helt sjukt måste jag säga att det är, helt sjukt så mäktigt det är se dem live.

Oh well... "Be my mirror, my soul and shield"

God natt.

Viktig dag imorgon förresten. Coldplay-biljetter ska inhandlas och kvartsfinalerna i CL ska lottas. Dessutom kanske det slutar med att jag köper en klocka, eller ett par solglasögon. Vem vet?

Idag har ju förresten dollarn också varit nere under 8kr. Det var ju längesen sist känns det som.

Inatt fick jag nog också några sms av Fredrik Fridman, jag är fortfarande inte säker på om det bara var en dröm dock. Rätt säker på att det var verklighet är jag dock. Fick ett sms där det helt enkelt stod "kom hem" Haha. Jag tyckte det var trevligt, och lite roligt.

Nice

Jaha, jaa men joo...Dagen har väl varit rätt "nice"

Ibland är det märkligt hur fort tiden kan gå trots att man inte gör någonting speciellt. Imorse var det lite så, åt frukost och sen rätt vad det var så skulle jag hämta pojkarna.

De tog med sig en kompis hem idag, lekte lite här först innan vi körde tillbaks till skolan där de lekte lite till på lekplatserna.

Hem igen och då startade de ett krig mot mig med sina vapen de har. Rätt roligt trots allt. Sen kom kompisens mamma och hämtade honom. Då blev det istället läxdags och matdags. Spelade väldigt lite basket nu på kvällen samt en del tv-spel och tv-tittande. Värdföräldrarna ville äta på restaurang idag då John åker till Australien i någon vecka på fredag så jag fick jobba lite längre än vanligt idag. Fick också göra min egen mat och jag var ju inte beredd på detta så det blev bara en varm macka och en rostat macka.
Fick precis barnen i säng så jaa nu ska jag väl troligen titta på tv ett tag. Är inte så trött idag men det är kanske för att jag somna typ jättetidigt igår, redan innan tio.

Imorgon ska det bokas coldplay-biljettter, jadå. Fjärde Coldplay konserten på mindre än ett år, men jaa tyvärr missar jag ju dem i stockholm i augusti. Hade älskat att se den spelningen på stockholms stadion. Jag får nöja mig med USA dock, blir nog bra det med.

Nille, hmm. Jag lovade att skriva en liten del om honom idag. Vad skriver man då om honom?
Jo nille är väl en människa som jag kännt ganska länge nu ett tag. Vi gick ju i samma klass i tio år såå jaa, man kan ju säga att jag kännt honom ett bra tag, runt 15 år. Sen att jag inte kännt honom, kännt honom mer än de senaste 5-6 åren kanske är väl en annan sak. Det är iaf en trevlig grabb som hänger på det mesta och är väldigt snäll, han är pålitligt som vän även om han lider lite grann av sin mentala sjukdom gårdagens bilder samt bild nedan). En rolig prick helt enkelt.

Tja på er!

Här kommer ytterligare en smickrande bild på denna Nille.
OBS. Inte så farligt som det ser ut, det är "bara" tacokrydda från McDonalds el maco burgare.

Grattis Nille!

Idag är det ju den 17 mars på riktigt, åtminstone så är det fortfarande den 17:e i USA så därför kommer nu min officiella gratulation till Mr. Nilsson.

Hade tänkt publicera något roligt om honom också men då jag är löjligt trött idag igen så får det nog vänta tills imorgon.
Jag ska dock ge er en bild senare.

Idag har varit en normal skoldag för barnen och en hyfsat normal dag hemma också.
Patrick mådde i och för sig inte så bra så det har inte blivit särskilt mycket basket eller liknande idag. Mest läxor, tv-spel och tv-tittande. Har varit en lite seg dag, kanske saknade jag lite mer aktiva aktiviteter än tv-tittande men jaa som vanligt rätt skönt ändå.
Nu ikväll firade vi St Patricks Day då den australienska familjen tydligen har lite irländskt blod i sig också. Trevligt med en god familjemiddag så här på kvällskvisten.

Nej detta räcker för mig idag för som sagt är jag fruktansvärt trött idag också, vet inte riktigt vad det är. Fick mycket sömn inatt. Hmmm? Blir nog bättre imorgon, Godnatt.

Ben & Jerry´s Half Baked är by the way uuunderbaarr.

Nille, som han så gärna kallas, behövde shoppa lite på lidl

Ännu en smickrande bild på nille. Lidl hade tydligen inte vad han behövde så han begav sig till infarten. På bilden har han precis tappat sin tandborste och tandkräm ur morgonrocksfickan.

Move

Hej.
Jag är trött...Trött, trött, trött. Jag sov inte så bra inatt och idag var en lång dag, väldigt lång dag.

Imorse började jobba vid sju, eftersom att barnen var lediga idag så var det ju inte min vanliga dag där jag jobbar lite på morgonen och sen är ledig ett par timmar utan idag jobbade jag heldag.
Faktiskt mer än vad jag får jobba egentligen men här i denna familjen bryr jag mig inte så mycket. Dels för att jag normalt sett jobbar väldigt mycket mindre än de 45 timmarna jag är tillåten till, dels för att jag ganska ofta har hyfsat roligt när jag jobbar.

Idag var det en lite slö start på dagen med frukost, tv, tv-spel, lunch och ännu mer tv-spel fram till att klockan var ungefär ett. Sen gick vi ut och spelad basket och fotboll sen rätt vad det var så var det ju dags för att gå in igen, tvätta och stryka lite för min del medan barnen spelade spel. Maten skulle sen fixas, tidig mat idag då det var fotbollsträning. Ja efter lite om och men blev det ju ingen fotbollsträning trots allt så då fick vi ytterligare lite tid till att leka med Ace utomhus och spela mer basket. Tröttheten har verkligen slagit mig nu efter maten här ikväll och jag ska skynda mig ner i sängen när detta inlägg är klart. Ja och detta inlägget är väl i princip klart nu. Har ju inte hänt så mycket mer idag så jag har ju inte så mycket mer att berätta om.
Ja eller det förstås, Patrick har nog blivit skadad ca sju gånger idag. Ja fråga inte om alla skadorna han fick idag, de är väldigt dramtiska i alla fall.

Idag får jag väl också säga gratulerar till Fredrik Nilsson som fyller 20 idag, jaa det är ju fortfarande den 16:e här men om inget sensationelt har hänt så är klockan efter midnatt i Sverige. Så grattis myyy maaan.

God natt.

Feeling Better

Ja, det stämmer väl nästan idag.

Idag har varit en slapp dag igen men så brukar ju mina söndagar vara. Jag sov rekordlänge idag typ till två men det var nog för att familjen inte var hemma. Mitt rum ligger precis vid köket och det rum där barnen alltid är så jag vaknar typ varje morgon när någon annan är uppe.

Jag satt och drygade lite vid datorn ett tag sen tog jag tag i mig själv och ringde hem för att få något att göra. När jag pratat med mina föräldrar ett tag så ringde jag till faster Eva och Farbror Leif också för att tacka för födelsedagspengarna. Det var ju roligt att få prata med dem också eftersom att man inte pratar med dem särskilt ofta annars. När jag hade pratat med dem fick jag dock lite hemlängtan men det skulle ju bli bättre. Efter en dusch kom sen barnen hem från sin fotbollsturnering och vi gick ut och spelade basket på uppfarten i det riktigt underbara vädret. Det var mycket varmare än vad jag trodde, min dator sa att det var 9 grader men det måste nog varit närmre 15.
Vi gick in och åt lite till innan vi spelade lite mer basket och det var väldigt roligt idag igen och jag har inte längre någon hemlängtan. Jag körde precis till affären och köpte en Ben & Jerry´s glass som jag nyss åt lite av. Väldigt god, dem har dessutom sjukligt många smaker här borta, många fler än i Sverige.

Ah ja, jag har väl inte mer att berätta om idag så här ska jag bjuda på en bild eller två från gårdagens filminspelning. Spara synen av dessa bilder i er lilla minnesbank i huvudet och tänk på dem när/om ni sen ser filmen Salt
Inspelning av filmen salt  Drama!  Tydligen någon begravningskortege  Limousinerna som användes i filmen, parkerade utanför Waldorf

Innan jag säger tack och hej för idag så måste jag ju också uttrycka mina sympatier för Lina som ska jobba jääätteelänge idag trots att hon är supersnuvig och sjuk!

Tack och hej

Ge mig sööömn!

Klockan är 01:28 här borta och jag är så trött att jag håller på och somna.
Varför jag inte somnat tidigare det vet jag inte. Kanske för att jag inte försökt. Varför har jag då inte försökt?
Ja det vet jag inte det heller


Question Excisting

Min "question excisting" är: Såg jag Angelina Jolie idag eller inte? Faktum är att jag inte vet själv faktiskt.

Idag åkte jag till NY, jag åkte dit med vetskapen om att United blivit utspelade och förlorat med 4-1. Det värsta är att dem mötte Liverpool och man får ju aldrig förlora mot dem så dagen började inte så bra.

När jag kom till NY gick jag min vanliga promenad till fifth avenue via Waldorf. Precis utanför grand central stod det en massa poliser och jag undrade lite vad som pågick. Det var i och för sig ingenting mot vad som komma skulle. När jag kommer till Waldorf står där en sjuklig massa människor, hundratals ja kanske tusentals människor som tittar på något jag inte riktigt uppfattar vad det är från en början. En massa nyhetsteam och filmteam var också där samt även hundratals poliser och krypskyttar på taken och tungt beväpnade poliser på gatorna samt även livvakter. Något dramtiskt på gång på Waldorf? Nej det ser mer ut att vara en parad av något slag men det var väl mycket uppmärksamhet för en parad. En begravning då? Där stod ju en likbil, massa polisbilar och limousiner. Kanske var det en polisbegravning? Men nej inte skulle dem skämta så mycket då? Inte skulle väl en annan polis då skämta och föreslå att dem skulle placera de 20-30 varma kaffena i kistan eftersom att den var isolerad?
Efter att ha luskat, lysnnat och frågat lite stod det klart vad som pågick.
Det var en filminspelning, en inspelning av Angelina Jolies nya film Salt, därav all uppståndelse. Efter att ha tittat ett tag var det dags för mig att traska vidare, promenerade bort mot times square där det efter mycket om och men bestämts att jag skulle träffa Louise från au pair-skolan. Efter att hon först sprungit förbi mig på gatan utan att se mig träffades vi iaf och började dagen med en kaffe på starbucks eller ja det var meningen åtminstone men efter lite missförstånd fick jag istället en varm choklad som inte ens var god.

Därefter promenerade vi mest utan att tänka på var vi gick och mitt vad det var så hamnade vi i trakterna kring empire state building och vi käkade en lunch på en pizzeria där vi sedan snackade gamla minnen från au pair skolan, hur sorgligt det var att så många åkt hem och en massa annat innan det var dags att gå skilda vägar.
Jag promenerade tillbaks mot times square och broadway och letade efter ett hostel (på uppdrag av malin) ett tag innan jag begav mig tillbaks mot grand central. På vägen tänkte jag hälsa på David the doorman. Utanför Waldorf var uppståndelsen till och med ännu större då en när jag lämnat platsen fyra timmar innan. Nu var där även en massa paparazzis och inspelningen pågick fortfarande. Stod och tittade ett tag och sen blev det lite galna de där paparazzis för då fick de nämligen syn på henne. Ja Angelina Jolie då, jag stod tillsammans med ca 15 paparazzis och tittade precis mot det stället dem riktade sina kameror när de skrek här kommer hon, här är hon, looking sharp och allt vad de skrek. Alltså måste jag ha sett henne, problemet var bara att där var så många människor, både runt henne och mellan mig och Angelina att jag inte kunde urskilja henne bland folkmassorna. Räknas det som att jag har sett henne då?

Gud, efter all denna dramatik gick jag tillbaks mot grand central (david the doorman jobbade inte ens idag) och tog tåget hem.
Jag missade tydligen familjemåltiden idag så istället åt jag två mackor, nu är jag fasligt trött, känns nästan som att jag ska bli lite sjuk och ska därfor koppla av med någon tv-serie eller film i min egen säng.
Det har varit en bra dag iaf och det var jätteroligt att träffa Louise och prata lite minnen framför allt. Louise är en lättsam människa och det gillar jag.

Idag har jag förresten också fått reda på att den killen jag delade rum med på au pair skolan...Han är gay.

XOXO

Bilder från dagens drama får ni kanske imorgon.

She´s Like The Wind

God kväll.

Tidigt inlägg för min del idag.
Faktiskt så har idag varit en liten underlig del. Jag jobbade som vanligt imorse, runt en timme. Sen åt jag frukost och stack till banken innan jag drygade lite framför datorn, duschade och sedan körde till Best Buy och TJ Maxx. Jag var duktig och spenderade inte mer än fem dollar. 
Jag bara fönstershoppade och hittade något jag verkligen måste köpa. Jag hittade en klocka, men inte vad för någon klocka som helst utan en Armani-klocka. En sådan vill jag ju ha så mycket, och de två jag hittade var så fina. Normalt sett kostar det typ 400 dollar och de är ännu dyrare hemma så därför har jag aldrig köpt någon. Idag hittade jag dem för 149 dollar. Hur bra är inte det? Då är det ju definitivt värt att köpa den fast att jag redan har två klockor, så det tänker jag göra.
Först måste jag bara köpa ett par solglasögon samt se om det blir någon Coldplay-konsert eller ej. Förhoppningsvis blir det de för jag har hittat en som vill gå med mig. Denna person som vill se Coldplay med mig har förresten varit med om något orättvist, föra helgen råkade hon stöta på Carina Berg (om ni tycker det är woow så vänta lite), hon lyckades också stöta på Markus Schenkenberg (det blir värre) samt JUSTIN TIMBERLAKE!!! Hur galet är inte det. Som om inte det vore nog så såg hon även Blair, Chuck och Nate från Gossip Girl på en Knicks-match. Stopp här ett tag, var det inte jag som skulle stöta på Blair??

Jaja, efter två burgare från mcdonalds drive in körde jag hem igen och väntade in barnen. När de kom hem och ätit lite och jag packat deras väskor så spelade vi basket i en halvtimme. Därefter var min arbetsdag slut då barnen skjutsades av Madonna till ett födelsedagsparty med övernattning. Jag har alltså jobbat två timmar idag. Var väldigt skönt, basketen var sjukt rolig idag även om jag till slut förlorade.

Sedan har jag pratat med lite folk från Sverige på msn och även promenerat till dunkin donuts för två munkar och en riktigt god kokosnötslatte. Nu väntar indisk take-away food.

Jag har ju förresten inte berättat vad jag köpte idag. Jag köpte en bodylotion, jag kunde helt enkelt inte låta bli för den luktade såå jävla gott. Hazelnut butter skulle den lukta, jag tyckte den luktade som man kan gissa att det lukta i himmelriket. Jag är besatt av dofter faktiskt och älskar väldoftande lotions, shampoo, duschtvål, handtväl, läpsyl, parfymer etc.

Här kommer en bild på skönheten jag såg idag

Är den inte fin?

God kväll

Fyra timmar efter publicering av orginalinlägg:
Nu har jag ätit god indisk mat och sett filmen Australia (passande nog). En ganska bra film även om den var lite lång, någon sorglig del i slutet också, usch då.
Som om det inte vore nog med kändisskvaller i bloggen idag så kan vi ju även rapportera min värdpappa idag stod alldeles bredvid Ralph Fiennes i en bokhandel i centrala NY. När min värdpappa sedan gick för att betala så stod denna Ralph Fiennes precis bakom honom i kön. Fräckt va? För er som inte vet vem Ralph Fiennes är så kanske det underlättar för er om jag säger att det är han som spelar Lord Voldermort i Harry Potter filmerna.

Desire

U2, Desire. Dagens låt. Desire, tjaa jag har väl egentligen lite desire att göra en hel del saker. Shoppa till exempel. Gå på massa konserter, se någon Rangers-match, Yankees-match och Giants-match.

Idag tänkte jag faktiskt shoppa, en hel del till och med men det visade sig att jag inte shoppade någonting.
Först skulle jag ju handla min United-tröja. Jaha, då var den slut i min storlek. Då fick jag för mig att jag sett ett par billiga badbyxor som jag ville ha (10 dollar för original penguin badbyxor), nehä. Fanns inte heller i min storlek. Sen fick jag ett mail om 25% rabatt på Ben Sherman Jeans, så efterlängtat, har ju inte hittat jeans som passar mig sen jag kom till USA men nu hittade jag dem på rea, i min stil och i min storlek. Jaha, då kom jag på att jag inte har något kreditkort från Sverige för tillfället och detta sket sig också.

Dagen har varit skön och ganska rolig. Barnen slutade normal tid idag, efter tre tidiga dagar. Detta betydde mer fritid under dagen för min del. Återigen en massa tv-tittande och dator-användande. När barnen kom hem och hade haft sitt mellanmål och gjort sina läxor så spelade vi lite basket, vi spelade tills Patrick blev arg igen och gick in. Därefter strök jag lite kläder och lagade deras mat och dem åt, efteråt har dem bara spelat sina spel medan jag börjat med kvällens andra matprojekt. Idag försökte jag mig på potatisgratäng, om ungefär tio minuter vet vi hur det gick. Till det slängde jag in den där supergoda Teriyaki-fläskfilén i ugnen och snart ska jag klabba med grönsakerna. Förhoppningsvis kommer nu värdföräldrarna hem i tid för maten:P

En sak som har stört mig idag faktiskt, vet ni vad det är? Jo nu typ de fyra senaste dagarna jag har hämtat barnen i skolan så har ett gäng killar, typ mellan 3-5st, runt 10-11 år, stått och stirrat som bara den på mig. Jag förstår verkligen inte varför dem stirrar men efter fyra dagar börjar det ju bli lite jävla irriterande. Idag stod dem kanske 2-3 meter ifrån mig och viskade, pekade och stirrade. Vad är problemet liksom, det tänker jag fråga dem nästa gång dem stirrar. Gud alltså, detta har stört mig halva dagen. Fattar verkligen inte varför dem stirrar.

Jag försökte mig på potatisgratäng idag, inte så avancerat men trots det känner jag mig väldigt nöjd med mig själv för att jag ens försöker. Jag gillar verkligen hur kreativ jag har blivit och jag tycker det är roligt att laga mat nu för tiden och få lite uppskattning för det. Dessutom så äter vi ju typ en timme tidigare när jag lagar mat än om värdföräldrarna först ska komma hem vid åtta och sen börja med maten.

Nej detta får räcka för idag för nu måste jag fixa med middagen.
Tjingeling.

En timme senare:
Nu har vi ätit min potatisgratäng och den var ju faktiskt väldigt god även om den hade sina brister så ger jag den mer än godkänt. Egentligen hade den inga brister förutom det typ täcket som lagt sig på toppen. Tror jag hade lite för mycket ost på toppen och den blev sen lite bränd och det var bokstavligen som ett täcke. Man kunde lyfta av allting.

Hör Patrick nu från köket, han kan tydligen inte göra den sista biten av läxan för att han har hicka.

Godnatt

Memory Lane

Gud vad roligt, av någon anledning fick jag för mig att läsa mitt första blogginlägg. Det slutade med att jag fastnade en bra stund framför mina egna inlägg men gud vad roligt det var att läsa dem. Orkar inte läsa fler nu men jag måste läsa fler imorgon. Alla kommentarer och tysktävlingarna, gud jaa jag skrattade till och med åt/med mig själv.

Postat av: Nille

hallå bäste vän, kul att läsa om dina dagar i usa, hoppas du har det rba och kul. jag kommer och hälsar på dig senare så att vi kan köra lite pes eller nåt:D, saknar dig som fan bötte. Men jag håller tummarna och tänker på dig varje dag och hoppas du har det bra och trivs, vi hörs och så// Nille

2008-10-07 @ 13:13:46

Postat av: Malin

haha nille kanske vill ta över min plats som "flickvän" numero UNO?
2008-10-07 @ 13:58:02

Desssa två kommentarer var ju också väldigt roliga att läsa, Hahaha, har dock svårt att komma ihåg när Malin var min flickvän men jag förstår hennes poäng.

"Forresten provade forst pa lunchen har pa skolan, tjihoo:D En tradig sallad pa burk eller ruttna applen."
Citerat mig själv, av någon anledning tyckte jag att detta var jätteroligt att läsa ikväll och skrattade för mig själv.

Någon gång i oktober skrev jag också i bloggen. Coldplay, Oasis och The Killers-konserter, vad mer kan man önska sig? U2? Joho men vet ni vad? Coldplay har jag sett, Oasis har jag sett, The Killers kommer jag förhoppningsvis få se i Maj. Detta visste jag när jag skrev mitt inlägg, vad jag inte visste var att U2 skulle ha konsert. Men vad tror ni jag fick reda på för någon dag sen? Att U2 spelar i NY i september?


Hello

Ja det blev dagens låt...
Hello The treble kan vi säga idag. För idag tog United sig ett steg närmre trippeln. Långt kvar att gå det måste man ju säga men man måste ju också säga att det ser bra ut. Nu väntar en ny viktig match på lördag mot Liverpool, detta äckliga Liverpool, usch...

Vad har jag gjort idag förutom att titta på underbar fotboll? Jo vi spelade lite basket, jag och barnen, innan jag körde dem till deras kompis där de lekte medan jag själv tittade på fotboll. När jag sedan hämtat dem var det dags för mat, strax efter att de ätit färdigt började jag med andra omgången av matlagning. Denna gången lagade jag mat åt mig och John. Madonna är i Washington. Visste ju inte riktigt vad jag skulle göra så då körde jag på något säkert, nämligen bacon-lindad kycklingfile fylld med ost och lite annat gott. Det kunde ni väl nästan gissat? Gott var det åtminstone.

Förhoppningsvis visas något bra på tv just nu för det är nämligen vad jag tänker göra nu snart, titta på tv. Först ska jag dock klicka hem en United-tröja. På tiden att jag skaffar en nu, superbra pris för tillfället. Möjligt att det får bli en ny sen i sommar när dem har nya tröjor.


I helgen blir det förhoppningsvis NY igen, då ska jag återigen försöka hålla lite i pengarna så att jag kan köpa nya solglajjor nästa vecka.

Förra veckans budget följde jag ju rätt så bra, visst jag köpte inte några paul frank tee´s eller någon Gant-skjorta men dem hade ju ingen rea längre så jag väntar lite med det. Jag köpte däremot lite mat, kaffe, ben & jerry glass, shampoo och duschtvål. Jag sparade också mer än vad jag tänkt, så jag tycker jag var duktig. Vet ni hur mycket dem ville ha för vanligt dove duschtvål på ett apotek i NY förresten? TIO jävla dollar, 90kr för duschtvål. Är det jag som inte är tillräckligt vuxen och saknar erfarenhet av shampoo-shopping? Eller var det dyrt? Det jag köpte sen kostade bara sju eller åtta dollar.


Jag visste ju också att jag skulle få mig ett par kängor för morgonens inlägg om barnens sämre sidor, till mitt försvar så skrev jag ju också detta.


God Natt!!


Manchester United!!!

Gud vad jag måste älska barnens timing. Det är inte jätteofta de de går till kompisars hus på vardagar men idag, idag valde dem att göra det. Gud vad underbart, jag behöver inte hämta dem förrän vid 18. Varför är detta så underbart, joo för nu kan jag se Manchester United - Inter i champions leagues åttondelsfinal live utan att bli störd. Fan vad skönt...
GOOOO UNITED!!.

Usch, snart avspark, börja bli rätt såå nervös nu. Sjukt viktig match. Jag har lovat mig att jag ska köpa en United-tröja ikväll om dem vinner. HEJA HEJA HEJA.

Jag har ett enkelt svar på mazzes fråga.

Hade jag inte trivts så hade jag åkt hem. Med andra ord trivs jag, påpekade mer att det inte är särskilt länge tills mitt år är över, vilket i och för sig ska bli lite skönt men jag kommer också sakna det.

Nej, nu är det avspark.


Detta vill vi se i år igen. Bild från thesun.com

We Almost Made It

Det vet jag inte vad det skulle vara men men..."We´re leaving home for good". Så sjunger dem också i låten, skulle ju vara skrämmande om jag tvingades åka hem nu snart. Förhoppningsvis händer inte det, inget som pekar på det iaf.

Igår kunde jag inte blogga, hmm. De här systemunderhållen som ibland sker nattetid, svensktid krockar med min blogg tid här borta i amerikat.
Det var iaf en bra dag igår, aktiv och rolig.

Barnen slutade ju tidigt igen och först tog vi det lite lugnt och sen gjorde barnen de mesta av sina läxor, sen spelade dem lite golf i trädgården medan jag tog det lugnt. När dem kom in igen tittade vi lite på Champions League sen gick vi alla ut och spelade lite basket, sen lite fotboll sen lite mer basket. Det var alltså en aktiv dag. Tyvärr förlorade Sverige mot Australien i fotboll med 10-9, behöver inte göra någon djupare analys där men tyvärr höll min kondition inte ens för spel på denna nivån. Dags att ta tag i det?
Sverige fick iaf revansch i basketmatchen då jag vann med 4-0 i matcher, eller kanske vi räknade som 3-0 då vi nog bröt fjärde matchen när Patrick blev skadad. Det händer rätt ofta att han blir skadad, enligt egen utsago vred han igår ankeln och sträckte en armmuskel. Förra veckan blev han nästan blind och började då halta för det gör man tydligen när man blir blind. Dessutom var han nära att bryta nacken förra veckan, också enligt egen utsago. Precis som jag kan tänka mig att många andra barn också har, kanske även jag, så har Patrick också förklaringar till allting, rätt roliga att lyssna på faktiskt.. Som igår till exempel, när vi spelade basket så lyckades inte Patrick med sina skott, på grund av att bollen var för liten. När vi bytade till en stor boll så lyckades han inte då heller, på grund av att han inte tränat med den stora bollen på länge.

Dem är bra ungar iaf, givetvis inte perfekta men vi har ofta rätt roligt och är mycket aktiva. Framför allt när vädret är bra.
Dock tänkte jag att skulle berätta lite om sämre sidor. Jacks favortitmening är "just wait" vilket kan vara lite irriterande ibland. Du kan kalla på honom ungefär fem gånger utan att han svarar sen svarar han "just wait" eller "just wait I´m just gonna........" Sen får du kalla på honom fem gånger till för att han ska göra det du ber honom. Bägge barnen kan ta tid på sig att göra enkla saker och ibland svarar dem inte ens och när du då fortsätter kalla så blir dem irriterade. Imorse bad jag Patrick sex gånger att låta Ace gå ut, sjätte gången svarade han "Trust me, he doesn´t want to go out", tre sekunder senare släppte jag ut honom och han var så glad över få komma ut. Ja att dem kan vara riktigt dryga och ibland inte ens svara är lite irriterande men jag tror inte att dem är ensamma om detta i världen.

Nu ska jag ge er några bilder också som jag lovade i förrgår.
Igår kom jag förresten på att det är 20 veckor och någon dag tills mina föräldrar kommer. När jag kommer hem till min värdfamilj igen efter semestern med min riktiga familj är det exakt åtta veckor tills min sista dag i familjen, därefter kan jag resa i en månad eller komma hem direkt. Det är ju egentligen ingen tid alls. Speciellt inte om tiden går så fort som den har gjort sen jag bytade familj.

Avenue of the americas  NY, Empire state i bakgrunden  New York city library (baksidan, med någon park)  Times Square, platsen för

Tattoo...

Ja egentligen har jag väl inga planer på att tatuera mig. Visst har jag funderat på det men jag skulle i så fall vilja ha typ en tillfällig tatuering som försvinner av sig själv om 10-15 år...Dessutom vet jag inte vad jag skulle vilja ha eller var. Viva la vida var i och för sig ett bra förslag. Inte bara är det en coldplay låt utan en fin mening. Faktiskt det som spelar mer roll än en coldplay låt. Å andra sidan skulle jag också kunna tänka mig att tatuera in  "Lights will guide you home". Mest för att fix you är världens bästa låt och väldigt fin. Sen skulle den textraden komma att symbolisera mitt år här lite. Typ att vad som än händer så finns vissa människor kvar för dig och jag alltid har någonstans att ta vägen hur illa det än skulle vara...Ja blev ju väldigt komplicerat för ett hypotetiskt resonemang...

Idag har dagen varit lite jobbig, eller mest eftermiddagen. Barnen slutade tidigt (idag, men även imorgon och onsdag) så jag hämtade dem redan vid ett...
Därefter var vi tvugna att köra Ace till veterinärer eftersom att han blivit lite inflammerad efter ett fästingbett. Det ville ju ingen av barnen och dem visade sig från sin allra värsta sida ett tag, iaf Jack. Riktigt bortskämd för stunden var han då han ville spela sina spel och inte brydde sig om något annat utan allt handlade om honom, de hade slutat tidigare just av detta skäl sa han. Vi kom iväg iaf och det blev på lite bättre humör, kanske var det lite mat i magen som gjorde honom gott. När vi kom hem igen var det dags för lite mer läxor och tjureri från båda ungarnas håll då de återigen ville spela spel och inte träna fotboll denna gång. De vägrade i princip byta om och åkte därför i de kläder de haft på sig tidigare. Som tur
är har de alltid rätt sportiga kläder på sig, typ sporttröjor och mjukisbyxor och där var ju inget krav på klädseln idag.
Återigen blev det lite bättre när vi väl kom iväg, kan återigen ha varit maten, som intogs strax innan avfärd, som gjorde susen.

Efter träningen fick vi skynda hem då John på något vänster lyckats låsa sig ute, värdmor är i Washington. På vägen pratade barnen om hur tränaren hade plågat dem på dagens fyspass. Vi räddade John och Ace iaf och John lagade middag åt mig och honom. Det var en snabb och enkel men god middag. Intogs snabbt och diskades snabbt sedan smög jag in på mitt rum och gjorde mig klar för sängen. Var bara tvungen att fullfölja min plikt om dagligt bloggande innan jag ska sova...
Sov inte alls bra natten till idag, tog lång tid att somna och jag vaknade sen flera gånger. Var väldigt trött idag men som tur var lyckades jag sysselsätta mig i eftermiddags med tvätt, strykning och matlagning. Nu är det däremot dags för sömn.

Innan jag säger god natt får jag kanske först be om ursäkt för gårdagens inlägg där jag klagade på bilen. Det var ju lite ofärskämt av mig även om det inte var menat särskilt allvarligt utan mer som en pik åt far min. Jag lät nästan lite bortskämd vilket jag faktiskt inte är och inte vill att folk ska tro att jag är såå därför ber jag om ursäkt. Vilka i-landsproblem man kan ha. Dessutom har jag princess sparkle i min familj och hon vill ju ha en röd bil och då vet väl alla att the princess får en röd bil då. Min far sa också att jag ju hade lång tid på mig att vänja mig vid tanken och jaa, lång tid eller ej, det har jag nog redan gjort.

Jag har också börjat spara pengar, denna veckan har jag sparat 50 dollar. 50 dollar i veckan, det blir snabbt en hel del pengar. 200 i månaden faktiskt, till och med mer). Är jag riktigt duktig så blir det 1550 dollar på mina återstående 30 veckor (räknade med den femtio lapp jag sparat från förra veckans lön också).

GOD NATT!
 (Fler bilder från NY kommer imorgon

Lost for Words...

Ja det kan man väl säga om idag, men mest för att jag inte har gjort särskilt mycket idag som är värt att berätta om...
Dagens höjdpunkter var väl min sovmorgon, att jag pratade med mina föräldrar samt en god kycklingmiddag nu ikväll...

Inatt ställde vi fram klockan här, det betyder alltså att vi för tillfället endast är fem timmar bakom Sverige...

Sen kan man ju förresten också diskutera om det var en höjdpunkt att prata med mina föräldrar, eller i alla fall min pappa...

Hela den här grejen med att jag inte vill veta något om vår nya bil sprack nämligen idag...
Här har jag gått och trott att vi ska få en ny fin mörkgrön/olivgrön S80 nej nej då mitt i allt försäger fadern sig och tydligen ska vi nog ha en V70 istället. Hur roligt är det? Det är ju en sån bil vi har nu? Halllååå!!!??? Vet ni vad dessutom? Det är en röd V70, en RÖÖD? Jaja förhoppningsvis är det väl inte så illa som det låter utan det är ju trots allt en duglig bil men den röda färgen får jag nog vara orolig över tills jag kommer hem. Kanske är den skitfin?

Jaja, tur är väl att en bild säger mer än tusen ord då jag saknar ord idag.
Här kommer nämligen några bilder.

Apple Store  Central Park  Trump Tower

 Times Square Times Square Times Square

God natt

Supreme

Robbie Williams: Supreme.

Idag har jag varit i NY.

En trevlig dag måste jag säga trots att jag, hör och häpna på vad som komma skall för det kan vara årets sensation, enbart spenderade TOLV DOLLAR!!!
Jo det är sant, jag var i New York i flera timmar idag och spenderade bara tolv dollar, hur sjukt är inte det?
De tolv dollarna spenderades på en latté på starbucks, en hot dog på gatan, en Ben & Jerry´s glass.

Vad gjorde jag då i NY om jag inte shoppade? Jo jag promenerade mest runt och njöt av det helt otroliga vädret, fruktansvärt fint väder idag. Jag visste att det skulle vara rätt varmt väder idag så när jag lämnade hemmet valde jag min vårjacka framför vinterjackan. När jag hade promenerat ca 7 minuter till stationen var jag tvungen att ta av jackan, var ganska varm faktiskt. Satte mig ner på en bänk och väntade på tåget mellan solen riktigt värmde huvudet. Säkert 20 grader i solen.

När jag kom till NY behövde jag inte heller någon jacka, även om där inte var lika mycket sol så var där fortfarande riktigt varmt, kanske till och med över 20 grader. Sägs att där var 63 grader fahrenheit här i "hemstaden" och 68 grader fahrenheit i the big apple. 68 grader F motsvarar ungefär 20 grader men det kan nog till och med ha varit varmare än så. Promnerade från Grand Central förbi Waldorf på väg till Central Park. Tog mig en promenad i Central Park, dock utan glass. Det var ganska fräckt att vandra omkring där, ännu fräckare var det ändå att se folk åka skridskor i kortarmat. Sedan promenerade jag längs fifth avenue ett tag, tog mig ner till rockefeller center och även här åkte man skridskor i typ sommarkläder. Gick från rockefeller längs avenue of the americas bort till times square, åt en hot dog på vägen. Tappade den första men försäljaren gav mig en ny. Kanske var det för att jag hjälpt honom att få en asiatisk kvinna att förstå vad han menade när han sa 34th street. Times square är rätt makalöst faktiskt, sjuka mängder reklam överallt och hela platsen är så levande. Promenerade tillbaks till fifth avenue och tog en latté på starbucks medan jag blickade ut över alla som promenerade förbi. Perfekt spanarplats hade jag då jag såg alla men de inte lade märke till mig, roligt. Gick därefter tillbaks till Waldorf och pratade med David the doorman ett litet tag. Tog mig också en titt inne på Waldorf-hotellet. Ojojoj säger jag bara. Satan vad elegant, väldigt gammaldags och stiligt.. Bland annat fick jag se "the grand ballroom" och "silver corridor" Den senare är en korridor som kvartstår från 1931 då hotellet byggdes. Tog en liten omväg tillbaks till Grand Central där jag köpte mig en väldigt god Ben & Jerry´s glass och satte mig och tittade på folk innan jag tog tåget hem.

Hemma förväntade jag inte mig att någon skulle vara hemma, de skulle ju iväg ikväll för att åka skidor imorgon. På grund av regn på skidorten ställde dem dock in det men det gjorde inte mig så mycket då det bjöds på indisk take-away food som var mycket god.

Jag har tagit en massa bilder idag, får väl publicera en del idag och en del de kommande dagarna...

   Soligt på stationen
1                                         2                                            3

New York från Central Park Central Park Manhattan Waldorf 

Dagens outfit fotat i en spegel på Waldorf:P Silver corridor 

1: Min frukost för någon dag sen, kände att jag var tvungen att ta ett foto och visa vad "hash browns" är...Det är alltså den fyrkantiga lilla saken till vänster

2: Relativt nya skor

3: Gårdagens outfit...

För musen över de andra bilder för att få beskrivningar, klicka sedan på dem för att få dem större...

XOXO

PS. Min plan om att förföra någon i hissen på Waldorf försvårades idag. De har nämligen mer än en hiss, snarare typ 20
DS.

Viva La Vida

Idag valde jag låttitel själv...
Tyckte att jag förtjänar det en dag som denna, jag kom på att det var en bra låt när jag läste det i syrrans blogg och spelade den sen på youtube...
Otroligt bra låt, givetvis gjord av Coldplay...

Jag vill börja med att tacka alla er som gratulerat mig idag...
Min 20-årsdag har varit mycket bra faktiskt efter allt, att vara väldigt långt hemifrån var lite jobbigt tidigare idag men det blev bättre senare.  Dagen började som vanligt med barnen till skolan etc. Sen egen tid, mest framför datorn idag. Ringde också hem, jaa mina föräldrar sa att dem kunde ringa men det är enklare om jag ringer så jag erbjöd mig. Det viktiga var ju att jag fick prata med dem. De sjöng för mig också faktiskt. Sedan skålade de för min födelsedag något som jag hört att även andra släktingar och vänner gjort.

Barnen kom och jag och Patrick spelade lite hockey, sedan var det dags för bingokväll på deras skola. Dem samlade in pengar för något. Jaja när väl bingon kom igång va det faktiskt riktigt roligt, innan dess var det mest drygt med 500 skrikande ungar i en gymnastiksal.
Efter att bingon var färdig rusade vi ut och körde till brewhouse restaurant i Norwalk där familjen firade min födelsedag. Mycket god mat, trevligt sällskap och ett presentkort på Best Buy gjorde det hela till en mycket trevlig kväll.
Nu ska den fortsättas med CSI eller Law & Order misstänker jag.
Imorgon blir det NY. Var ytterst tveksamt idag om jag skulle komma dit eller ej, tydligen skulle mina pengar inte nå mitt konto förrän på måndag sade dem på banken men mina ytterst trevliga värdföräldrar erbjöd sig att låna ut pengar till mig så jag ska åka in ändå. Det bästa med detta är att jag inte vill låna för mycket så jag ska bara låna 60 dollar vilket gör att jag inte kan spendera mer...Super.

Idag tänkte jag också på hur fort tiden har gått här. Idag har jag varit här i 5 månader. Det är bara lite mer än 4 månader till min familj kommer hit. Därefter är det bara runt 10 veckor kvar innan jag kommer hem...Gud vad fort det går...

Nu ska jag avsluta min födelsedag framför teven.
Tack igen för alla gratulationer.
Kommentarerna i min blogg är förresten väldigt roliga att läsa ganska ofta nu för tiden.

Godnatt på er

Bötte is 20 years old!!

Idag skippade vi hela "skapa en rubrik av en låttitel leken" för idag händer det viktigare saker.
Ja det kan ju i och för sig diskuteras om det är idag eller imorgon. Blir ju lite rörigt när det skiljer sex timmar mellan hemma och "hemma". I vilket fall som helst så är klockan efter midnatt i Sverige, det är fredagen den sjätte mars och jag fyller år. I USA har jag fortfarande ett par timmar kvar som tonåring men men, lite märkligt...Känns lite märkligt, både att ha "1.5 födelsedag" samt att inte längre vara tonåring och dessutom vara närmre 700 mil hemifrån.

Tidig start för barnen idag, men jag var förberedd och hade gjort lunchen igår..

Som vanligt en hel del slappetid medan barnen var i skolan. Ibland är det lite segt men ofta rätt skönt att bara sitta vid datorn eller titta på tv i ett par timmar. Jag tvättade ju faktiskt också idag så att lite flitig har jag allt varit...

När barnen sen kom hem igen efter att jag hämtat dem så spelade sina spel och gjorde sin läxa medan jag blev trött....Som tur var ryckte vi upp oss lite och gick ner och körde en uppvärmningsmatch i hockey innan vi gick upp och jag lagade middag åt barnen. Efter maten var det dags för den riktiga hockeymatchen och Sverige behöll sina fina form från uppvärmningen och tog en säker revansch efter gårdagens tunga förlust. En säker ledning redan från start ledde till ett avslappnat svenskt försvar i slutskedet av matchen som till slut slutade 80-73 till Sverige.

Det var i stort sett min dag, ingen matlagning för min del idag utan nu väntar jag på att maten ska bli färdig bara...Då kan jag ju passa på att berätta om min dröm som jag lovade.. Nej jag får nog skippa det, kommer inte ihåg tillräckligt mycket. Bara att jag var au pair i ett enormt, superstort mega huse...Där bodde minst fem familjer och jag var rädd att jag skulle ta hand om alla familjer. Huset var så stort att jag inte hittade mitt sovrum så istället tog jag en promenad i huset och där hittade jag tre andra au pairer från au pair skolan, dessutom skulle där komma fler och vi alla skulle vara au pairer tillsammans. Jag drömde också att min värdfamilj besökte mig i Sverige...

Det räcker för idag, hoppas ni har en bra 6:e mars...Det bör ni ju ha eftersom att den är så fruktansvärt speciell...

Tjingeling

Jennie Let Me Love You

Jaha jaha, svårt att tolka dagens låt också. Jag hoppas inte att någon Jennie ska låta mig älska henne...

Det var en mycket trött bötte imorse, funderade på att somna om igen när jag lämnat barnen men nej jag har fått för mig att jag inte ska spendera mina dagar genom att sova här...Dessutom skulle ju städerskorna komma så istället körde jag och handlade lite sen körde jag hem och gjorde mig en mycket god frukost. Bacon, rostad macka, apelsinjuice, flingor och rn hash brown. Lite oklart vad översättningen är för dessa hash brown. Det är iaf lite som en potatisbulle men ändå inte som en potatisbulle. Svårt att förklara också, tror iaf att det är gjort av potatis. Gott är det, och det är ju det viktigaste.

Slapp ju att diska och plocka undan efter mig själv också idag...Det är det bästa med städerskorna.
Sen stod jag emot tröttheten och satte mig istället vid datorn. Snackade ett bra tag med Hampus faktiskt, det var roligt eftersom att det kanske inte är den man snackar med normalt sett. Tittade lite på tv, åt lunch och duschade. Ja dagarna går rätt snabbt även när man inte gör någonting. Jag brukar normalt sett  inte göra så mycket men faktum är att jag inte har något större behov av att göra någonting heller. Det är ju klart, det var ju trevligt att komma ut lite, som förra till exempel när Pär och jag besökte Stamford Mall och Starbucks men jag har ändå inte samma umgängesbehov här som i Minnesota, inte alls samma behov. Här klarar jag mig ofta rätt bra på dagarna, lite lugn slappetid sen på helgen gillar jag ju att ta mig till NY och där behöver man inget sällskap för att roa sig. Nästan så att jag mer uppskattar att vara själv och ha min egen tid när jag shoppar. Blir ju lite stressigt annars och då kan man lätt missa något.

Barnen kom sen hem iaf och efter deras läxor fortsatte vi vårt källar-OS. Jag stod som slutgiltig segrare. Senare var det dags för en internationell träningsmatch i hockey då Sverige gästade Australien. Den matchen fick dock avbrytas tidigt på grund av interna problem i Australien. Man skulle nästan kunna säga att det var slagsmål inom laget. Som tur var så var det ju ändå dags för middag och efter att de fått i sig lite mat och lugnat ner sig kunde vi spela om matchen. Efter att Sverige haft ett stort försprång tappade man till slut matchen efter två självmål. Slutresultat Sverige 49 - Australien 50. De australienska spelarna firade sen ordentligt på flaggviftning och nationalsång i glädjeyran.

Det var i stort sett hela dagen med barnen för sen kom föräldrarna hem och jag hade då börjat med matlagningen åt dem och mig. Just nu gillar jag att vara lite kreativ i köket och har ingenting alls emot att laga mat åt dem. Ofta är det ju ganska lätt så. Idag körde jag något som vi snart kan kalla en bötte-klassiker...Tre kycklingfiléer, fyllda med ost, lindade i bacon. Toppade med lite grädde, philadelphia-ost, kryddor, senap och mer ost. Gott, gott. Slängde även ihop lite pommes, brocolli, blomkål och morötter. Nu ska jag berätta en historia om dagens morötter som ni flesta bör häpna av, framför allt mina föräldrar. Normalt sett äter vi alla dessa tre grönsaker som jag nämnt ovan, MEN idag, ja idag då sa Madonna att jag bara behövde göra morötter om jag ville ha dem och vet ni vad jag gjorde? Jo även om inte de andra ville ha morötter idag så gjorde jag morötter åt mig själv. Jesus dåå...

Gott var det iaf och efter det såg vi ett avsnitt Law & Order, intressant idag...Jag var ju trött imorse och kommer vara så även imorgon om jag inte somnar snart så nu ska jag avrunda...
Först måste jag berätta om det jag tänkt berätta om idag...

Malin Prevolnik tänkte nu vara smart här och undrade hur 3.5år och endast 550 dagar hängde ihop. Givetvis är det ju inte så att jag har träffat Lina alla dagar sen jag lärde känna henne för 3.5 år sen. Nej, jag tänkte att vi nog träffats en ca 550 gånger, men som vanligt behöver ju Malin lite hjälp av "de mer kunniga" att förstå saker och ting. Återigen får jag alltså se mig som lite smartare och lite bättre. Det är ju egentligen inte hennes fel, hon gick ju trots allt social och jag gick media, det förklarar ju det mesta. Kanske till och med kan förklara varför jag en gång fick 100 poäng mer än henne på ett prov. MEDIA ÄR MAKT. (Måste upplysa folk som inte riktigt känner till min och Malins kamp om att denna del är rätt ironisk och inte fullt allvarlig för trots Malins bristande kompetens så är hon ju en trevlig dam)

Familjen här i staterna planerar en skidresa på påsklovet, det bjuder då med mig. Trevligt...

På fredag fyller jag ju år, efter lite oro om en ganska seg födelsedag (fyller ju trots allt 20) så fick jag igår reda på att familjen också tänkte bjuda mig på restaurang på fredag. Trevligt...

I helgen ska jag till NY, på lördag närmare bestämt. Min budget för nästa lön är följande, (Ska dela med mig av den för att se bättre om jag följer den) för nästa lön ska jag inhandla: två-tre t-shirts från Paul Frank på rea, ca 15 dollar styck, jag ska också spara 26.85 dollar. Jag tror också att jag ska handla en till skjorta från Gant eftersom att dem fortfarande har rea, borde kosta 48 dollar. Sen ska jag om jag har pengar över och det finns kvar köpa ett tv-spel till barnen. Dessutom ska jag köpa lite mat och någon kafffe kanske, samt även shampoo, duschtvål och deodorant. Förhoppningsvis kan jag ta en promenad i Central Park med Ben & Jerry glas i min hand.

Verkligen sovdags nu, näst sista natten som tonåring. Känns lite märkligt. Jag börjar bli gammal, inte säker på att jag vill bli gammal. Känns också märkligt att ha de sista tonårsdagarna här i USA

Imorgon ska jag berätta om vad jag drömde natten till idag. En märklig dröm, påminn mig om att jag ska berätta om det imorgon.

Godnatt

Utkast: Fredag, födelsedag ...

Oj,,,nu råkade jag publicera ett utkast, inte meningen...


Honky Cat!

Jo det är sant, jag har faktiskt Elton John musik på i mitt Itunes-bibliotek och idag blev det Elton John som fick stå för dagens låt.

Idag ska jag börja med att tacka för alla kommentarer idag. Herregud vad roligt det blev.
Hela denna röran med födelsedagar och gratulationer har ju bara blivit väldigt underhållande. Idag har jag till exempel fått inlägg från två fastrar...Trots att jag bara har en faster...Ja lite rörigt blev det ju där ett tag men men, skoj skoj skoj.

Jag måste ju, nu när vi har det uppe, också passa på att gratulera Lina. Idag är ju den officiela dagen (fortfarande 3 mars här) och här kommer min officiella gratulation.
GRATIS LINA! Släng över en låda sprit över atlanten nu när du kan så blir vi alla är nöjda.
Jag måste säga att Lina är en väldigt trevlig människa. Jag har ju trots allt inte kännt henne mer än i drygt 3.5 år. Trots detta känns det ofta (framför allt på senare tid) som att jag kännt henne hur länge som helst när jag pratar med henne. Hon förstår mig och kan lyssna, ibland kan hon sen slänga ur sig något helkorkat när jag förklarat mina problem men ofta kommer där något vettigt. För hon är ju trots allt en rätt vettig människa den där Lina. Det har vi ju gemensamt...HAHA. I vilket fall som helst är det trevligt att ha en sån människa i sitt liv och även om vi ibland blev lite irriterade på varandra så har de flesta av våra ca 550 dagar tillsammans varit trevliga. Jag hoppas verkligen att vi kan behålla kontakten när jag kommer hem igen. Det var ju lite lättare när vi gick i samma klass men vi löser förhoppningsvis det.

Jag ska också tillägga att något av det mest ovettiga denna människa sagt är att Håkan Hellström är bättre än Coldplay. Givetvis är det ju hennes egna åsikt, men även så... Det är ju som att säga att man hellre äter grönsaker eller typ sill istället för pizza...Hur kan någon människa säga detta, all heder till Håkan men Coldplay är ju Coldplay...Coldplay.

Idag då?

Joo idag har återigen varit en bra dag...
Jag spenderade lite fritid efter att ha lämnat barnen vid skolan idag. Första gången på länge kändes det som. Ja inte fritid i sig, men första gången allt var som vanligt på ett tag. Lov, snödagar och släktingar har ju stört den normala vardagen ett tag men idag var allt som vanligt igen.

Sedan när barnen kom hem och hade gjort sin läxa körde jag Jack till en kompis medan jag och Patrick spelade lite hockey i källaren. När vi hämtat Jack stekte jag sen en stek till barnen och kokade pasta. Därefter spelade vi OS, källar-OS. Vi hann inte riktigt ta oss igenom hela spelen på grund av lite skador och bristande kondition. Vi hann iaf köra lite basket och hockey, det var ju egentligen alla grenar vi hade fasti i flera omgångar, innan Patrick klagade på smärtor vid njuren. Då avbröt vi, jag hade stått som segrare i samtliga grenar så det var ju inte mycket tävling i det hela:P HAHAH nej kanske inte ska skryta när jag tävlar mot 11-åringar, fast en gren var ju trots allt basket.

Därefter vilade vi bara ut lite och jag tittade när barnen spelade sina spel igen innan jag började lite med min och föräldrarnas middag. Ganska enkelt, bara till att slänga in fläskfilén och pommesen i ungnen, skära grönsakerna och köra dem i mikron. Det blev ju gott åtminstone. Som jag sagt förut så är den fläskfilén sjukt god. Teriyaki-fläskfilé, muuums.

Just det. Jag måste också passa på att gratulera Jeppe Åhgren som har tagit körkort om jag förstått det rätt... Roligt roligt.
Har efter middagen sett ett avsnitt without a trace idag, rätt bra faktiskt...Nu ser jag fram emot lite sömn.

Ahh, kanske ska berätta att jag lite grann kraschade bilen imorse. Låter kanske allvarligt men egentligen körde jag bara lite för långt fram när jag skulle parkera den i garaget. Blev en liten studs i väggen men nog ingen större fara. Bara registreringsskylten som tog skada, den kan vara lite lös.

Ah jaa....Guten nacht.

Jag måste ju förresten fråga er en sak kära läsare. Jag funderar lite på att anmäla min blogg till Cultural Cares hemsida. Alltså anmäla den som en au pair blogg i princip. Jag hade tyckt det var lite roligt samtidigt som jag kan känna att det vore mycket synd om det personliga med bloggen försvann. Vad tycker ni?

Wednesday Nights

Hmm, en låt jag knappt visste att jag hade...Sleepercar var det iaf.
Kan det vara så att jag skaffat en massa låtar med dem efter att dem varit förband åt coldplay? Eller varför har jag detta bands musik på min dator. Hyfsat bra iaf.

Postat av: Pappa Bear

Ber att få gratulera lite grann för tidigt, ni börjar att bli gamla både du och vår lille Bötte
2009-02-27 @ 23:21:37
Postat av: Björn

Guuud.
Min far har kommenterat i din blogg. Vet inte vad jag ska säga

2009-02-28 @ 23:33:59

URL: http://botteinamerika.blogg.se/ Postat av: Faster Lena

Känner inte dig Björn men jag tycker det var omtänksamt av din pappa. Om jag minns rätt så fyller du på tor eller fre (Lina har nämnt det), så jag säger grattis till dig;-)
Lina, skäll inte på mig nu...
2009-03-01 @ 18:26:43 Postat av: Lina


Fredag fyller han år. Klart alla får gratulera varandra! :-)

2009-03-02 @ 08:04:35
URL: http://linala.blogg.se/

Förlåt, nu snodde jag en del av Linas blogg här. Jag hoppas att hon är okej med det. Jag tyckte i alla fall att det var väldigt roligt att läsa den skara av kanske lite märkliga kommentarer. Jag menade ju inte att min far inte fick lov att gratulera Lina, det får han ju. Kanske tyckte jag det var lite skrämmande att han nu har tillgång till lite mer "information" Han bör ju nästan kallas bloggkungen nu, kommenterat hos Lina, kommenterar också hos mig och min syrra vad jag vet. Man undrar ju nästan var han ska dyka upp här näst.

Annars då...
Jo det har varit en rätt skön dag, även idag har frånvaron av besökare gjort intryck på dagen. Jag har inte heller shoppat något idag, det kanske är överaskande för er.

Det kom ju en himla massa snö inatt så barnen hade ingen skola idag. Även föräldrarna i hushållet fick jobba hemifrån idag. För mig betydde det en liten sovmorgon, började inte förrän klockan 08:00. Därefter har jag jobbat nästan hela dagen, men som sagt, det har varit rätt skönt. I förmiddags tvättade jag lite och gjorde lite frukost och lunch samt tittade på när barnen spelade sina spel. På eftermiddagen var vi ute ett litet tag, därefter körde jag pojkarna till en kompis och sen körde jag till Barnes & Nobles (bokaffär) för att hitta en bok till Patrick. Tyvärr hade dem inte den så jag körde hem igen. Då var jag ledig ett slag, tills barnen kom hem faktiskt. När dem kom hem, tittade jag återigen på när dem spelade sina spel sen gick vi ner i källaren och spelade hockey. Väldigt roligt, varmt, men roligt. När vi var klara var det i princip dags för middag och jaa det var ju i stort sett min dag. Förhoppningsvis visas det något bra på tv idag, men det är ju tveksamt när fadern i huset ska på möte idag. Annars brukar vi normalt sett titta på inspelade avsnitt av House, CSI, Without a trace eller Law & Order till exempel.
Annars får jag väl fördriva lite tid här framför datorn med lysande musik i öronen innan jag bestämmer mig för att lägga mig.

     
1                                          2                                          3                                           4

1: Denna bild var menad att visa min nya jacka och inte en av de andra som publicerades i förrgår

2: Denna tavla hängde på stället där barnen spelade sin fotbollsturnering för någon vecka sen. Svenska fotbollsfans från VM 1994 med texten "Dedication"

3: En lite exklusivare shoppinggata i NY, typ 57th street. På bilden syns Burberry, Miu Miu, Dior och Chanel butiker. Jo ge mig lite högre lön såå...

4: Den berömda isbanan vid Rockefeller center

Tjingeling

The Saints are Coming

Jaha, hoppas då att dem kommer med lite mer pengar om det nu ska vara på detta viset.

För idag har mina pengar nämligen tagit helt slut vilket innebär att en mycket tafatt vecka ligger framför mig.

Låt mig berätta hur.
Jo idag har varit en mycket lugn och skön dag, sovmorgon till elva och en slapp start på dagen. Skönt nog lämnade våra besökare imorse så huset var väldigt tyst och lugnt. Sköööönt.
Släpade mig upp i duschen efter frukosten och efter att ha tagit på mig körde jag i hörlurarna i öronen och tryckte igång ipoden och gick på en promenad i lilla Darien. Lite kallt var det men rätt skönt ändå, skönt att bara få röra sig lite. Jag promenerade till en klädaffär här i staden som tyvärr var stängd, det var ju illa. Jag hade ju tänkt prova ett par chinos där. Ni förstår, jag har nämligen en ny plan som jag ska berätta om senare.

Istället vandrade jag hemmåt igen, genom den överfyllda parkeringen utanför kyrkan. Dem verkar tro på det konceptet som den kyrkan står för "new beginning" för jag lovar parkeringen var superfylld. Tyvärr inte så roliga bilar, de där kyrkliga är väl tradiga antar jag. Under en promenad slog en annan tanke mig och när jag kom hem frågade jag därför om jag kunde låna bil. Det kunde jag och då körde jag till Circuit City, den butiken jag berättade om igår. En elektronikkedja som ska gå i konkurs och stänger nästa söndag. Därför säljer dem ut vad dem har och igår hittade jag ju en blu-ray dvd på 60% rea. Jag körde dit för att leta efter fler såna kap, återigen en del av min nya plan. Väldigt mycket var redan utsålt och jag fruktade att inget hitta men så blev icke fallet. Deras sektion var innehöll betydligt fler titlar än vad jag vågat hoppats på. Kanske inga superfilmen men trots allt så var det ju 70% rea. Så jag lämnade affären senare med ÅTTA nya filmer. Väldigt trevligt faktiskt, ja även idag fick jag ju dock ta till mitt svenska kreditkort, jag bestämde att jag fick lov att göra det idag eftersom att de ju snart är min födelsedag och jag räknar då med ett tillskott till kontot. Idag fick någon annan släkting ge mig fyra filmer, igår gav ju mormor mig fyra tröjor så det blir väl bra. De andra fyra köpte jag "själv". Kollade kontot när jag kom hem, hahaha 49 cent kvar:P Guud, lägsta på ett tag. Tur då att jag har min nya plan, nu undrar ni säkert vad min nya plan är. Det kommer, lugna bara.
Måste ju berätta så att ni förstår vilket fynd det var...Åtta filmer för filmer för 78 dollar...Hur bra är det? Skulle kostat 250 dollar i vanliga fall. Hemma kostar dem typ 300kr styck så man får ju säga att jag fyndade där, eller hur?

Igår fyndade jag ju också, penguin jackan jag köpte hade kostat 200 dollar. Jag köpte den för 60. Tröjorna var också kap, vet inte riktigt vad dem kostade men 12 dollar för t-shirten, 14 för en av tröjorna och 28 för den andra är ju inte heller farligt för tröjor som hade kostat typ 500-1000kr hemma. Såg dessutom en sån jacka som jag har hemma, den sålde dem för 50 dollar. Låt oss säga att jag betalade lite mer än så när jag köpte min i Sverige.

När jag sen kom hem efter mitt fyndande har jag egentligen inte gjort så mycket, degat lite med datorn och tagit det lugnt. Frånvaron av våra besökare har gjort dagen till en behaglig och lugn dag.
Åt en god middag nu ikväll, lamm. Gott var det. Stämningen i hela huset var också mycket bättre och vi hade trevliga samtal under middagen. Man kan säga att det var lite harmoniskt idag. Efter middagen spelade jag lite Fifa Street 2 med Jack och Patrick. Nu ska jag förmodligen titta på lite Law & Order eller CSI, det är vad John & Madonna brukar titta på så.

JO nu ska ni få höra om min plan. Jag vaknade imorse och något av det första som slog mig var att gud, jag måste ju slute shoppa på detta viset. Kanske var det de faktum att jag de senaste två veckorna handlat sju nya tröjor som gjorde att jag för typ första gången i mitt liv tänkte att jag måste sluta shoppa. Nu är det ju inte så drastiskt men ändå, jag kom i alla fall fram till en plan. Jag ska shoppa lite mer strukturerat och inte bara spontanshoppa. Hur detta går får vi väl se men mitt mål är iaf att shoppa lite mer strukturerat, typ efter en planering. Jag ska samtidigt försöka spara lite pengar men huvudmålet är dock en mer strukturerad shopping. Vi behöver ju inte överdriva så här i början av dessa radikala och drastiska förändringar.
Mitt mål är iaf att inte handla särskilt många nya tröjor i framtiden, känner att jag har så det räcker.
Däremot finns där ju andra saker jag vill inhandla.
Blu-ray dvd:er var en sådan sak och det lyckades jag ju med idag. Något jag hoppas kunna fortsätta med lite då och då. Jag ska också shoppa ett par solglasögon, en elektrisk tandborste, skor och shorts. Jag vill också gärna hitta en elegant och varm vinterjacka, typ en jacka från barbour eller en dunjacka från Ralph Lauren. Jeans hade jag mycket gärna shoppat men jeans-modellerna här i USA passar inte mig så mycket. Chinos däremot, likaså Paul Frank t-shirts. Jag ska också försöka upptäcka lite mer av NY. Resväskor, nya fotbollsskor, monopol, en United tröja och en Iphone är andra saker som står på min önskelista. Något jag också tänkt inhandla så länge Gant fortfarande har sin superrea är någon ny skjorta för det kan jag fortfarande behöva. Parfymer kan också tänkas inhandlas. Egentligen allt utom nya tröjor. De viktiga är dock att jag slutar upp med denna impulsshopping och handlar efter planerad budget istället. Lyckas jag spara 25 dollar i veckan är jag otroligt nöjd.
Lite mer struktur efterlyses alltså.

Innan jag slutar får jag ju också passa på att gratulera Manchester United till vinsten i ligacupen. 4-1 efter straffar. OH YEAH! Förlåt för att jag är en sportnörd.

De räknar med att det under natten ska snöa. Mellan 2 - 3.5 decimeter beräknas där ligga på marken imorgon vilket innebär bland annat en stängd skola...

Godnatt

Lazy Day Afternoon!

Det är nog vad som planeras imorgon.

Vaknade faktiskt ganska tidigt idag och är därför trött nu.

Dessutom har jag ju promenerat runt i NY hela dagen vilket inte gör saken bättre.

Det var en bra dag i New York iaf, lite kallt men det kan ju aldrig bli fel när man besöker den staden. Från Grand Central promenerade jag bort mot Waldorf, jag ville ju ta reda på var det låg och få en liten titt på hur det såg ut. Tjaa, man kan väl säga att det ser väldigt fint ut och ligger helt perfekt. De arbetade lite med någonting på hotellet iaf, en stor lyftkran skickade upp byggmaterial till taket på vårt kära hotell.

Från Waldorf promenerade jag sen fem minuter och rätt vad det var befann jag mig mitt på fifth avenue, precis vid rockefeller plaza och alla roliga butiker, bättre kan det ju inte bli. Gick en bit längs fifth avenue upp mot central park. Undvek ju inga butiker direkt utan tittade in i lite olika butiker för att se vad dem hade att erbjuda. Trevligt nog hade Gant fortfarande sin 70% rea. Det går ju inte heller att undvika så där inhandlades det en skjorta och en mycket fin tröja som jag velat ha ett tag. Allt för överkomliga 72 dollar. Hade utan tvekan kunnat spendera hela dagens budget där inne men jag var stark och duktig.


Tog mig därefter till Circuit city som ska likvideras och kollade om dem hade minneskortsläsare. Det hade dem ju tyvärr inte men jag lämnade inte heller den butiken tomhänt utan hittade ett överkomligt pris på en blu-ray dvd, The Invincibles.


Sedan bestämde jag mig för att leta upp dagens mål, Original Penguin butiken på avenue of the americas. Så härlig butik, fylld med enbart An Original Penguin by Munsingwear, måste ju vara mitt favoritmärke. Roligare skulle det dock bli. Hade dem inte rea på rea så hade dem rea på rea på rea. En t-shirt, två tröjor och en jacka (typ trenchcoat) inhandlades. Ni kan ju faktiskt få gissa hur mycket det blev? Jag bestämde att jag hade råd med detta också eftersom att jag snart fyller år faktiskt. Jag bestämde också att min mormor fick ge mig t-shirten och tröjorna i födelsedagspresent. Efter att ha lämnat den affären kände jag att jag inte behövde handla mer idag, det räckte mer än väl för en dag. Promenerade därför mest runt i NY. Lite längs broadway och upp mot times square, tillbaks till the bryant park och sen bort mot Grand Central igen. Jag handlade faktiskt en sak till, joo när jag lämnade Original Penguin butiken så visade det sig att nästa butik var en elektronikaffär och därför gick jag in och köpte mig en minneskortsläsare så att jag kan ladda över bilder. Tur var väl det för mitt minneskort var faktiskt fullt nu så jag kunde inte fota mycket idag.

En "lunch" bestående av en latté och en varm baguette med mozzarella, paprika, tomat och sallad intogs på Europa Café innan jag tog mig tillbaks till Grand Central. Väl där visade det sig att mitt tåg inte gick förrän om trettio minuter så jag tog mig en lite promenad på New Yorks gator igen. Promenerade lite i närheten av Grand Central längs lexington avenue och rätt vad det var hamnade jag utanför Waldorf igen. Hade ju lite tid att fördriva och eftersom att jag bestämt mig för att inte spendera mer pengar så började jag istället prata med David the doorman som jobbar på Waldorf. Han berättade lite roliga saker om hotellets historia och vad dem hade på hotellet. Bästa hotellet i NY med utmärkt service och utmärkt läge enligt honom. Dessutom det enda hoteller som presidenten bor på när han besöker NY. De är därför de enda hotellet i NY som verkligen kan säga att de har en presidentsvit. Presidentsviten på waldorf har faktiskt möbler från vita huset. En korridor i hotellet kvarstår, utan att vara ombyggd, kanske inte ens renoverad från de att man byggde hotellet 1931. Tydligen kunde man gå in och ta sig en titt så det ska jag göra nästa gång jag är i the big apple. Jag funderar på att göra David the doorman till min bundis och ta mig förbi Waldorf varje gång jag är i NY. Det är ju ändå ingen omväg till de ställena jag vill till så... Tiden sprang iväg rätt fort så jag fick ta mig tillbaks till stationen igen och åka hem. Därefter har jag nog inte gjort mycket vettigt.

IDAG:
Har jag hittat ett nytt märke som jag gillar som dock kan vara lite väl dyrt: Banana Republic heter det iaf. Lite Chuck Bass över det hela
Har jag räknat lite grann på min shopping och kommit fram till följande. Sen jag kom till USA i oktober har jag köpt en dator, ett playstation med lite tillbehör och några spel, 15 tröjor, en jacka, en klocka, två skjortor, två pikéer, fem par skor, några kalsonger och strumpor, en keps, mössor och vantar, runt 10 t-shirts och den smått och gott som x antal café latte, x antal måltider, minneskortläsare, film och 30kg klädfrakt till Sverige, en massa småskit m.m Det man kan reagera på mest är nog att jag köpt 15 tröjor. Guud, och fler kommer det bli....

Tror inte jag har så mycket mer att berätta för er nu utan istället ska jag bjuda på lite bilder. Ny ska få en hel del bilder idag faktiskt.

     
1                                          2                                            3                                          4

     
5                                           6                                            7                                          8

      
9                                          10                                         11                                        12

     
13                                         14                                         15                                        16

Ursäkta kvalitén på vissa bilder.
Här kommer iaf beskrivning till dem (klicka på dem för att få dem större)

1: Ny tröja och skjorta, Minnesota, 2: Tydligen fick jag inte ta med mig min pistol in på basketarenan. 3: Empire State Building, 4: Hotel Plaza, 5: Central Park och gula taxis, 6: Grand Central, 7: Waldorf-Astoria, 8: Times Square Tower
9: Ny trench, ny skjorta och ny tröja, 10: Samma som 9, 11: Ny tröja och skjorta (gant) 12: Ny tröja (penguin) 13: Ny tröja (penguin) 14: Ny t-shirt (penguin) 15: Oasis-konsert, 16: NBA-basket, Minnesota Timberwolves-San Antonio Spurs, Target Center, Minneapolis.

Tack för idag, ha det bra


RSS 2.0