Den fulaste flickan i världen

Håkan Hellström och "den fulaste flickan i världen" får stå för dagens låt. Jaa visst har jag mina idéer om hur jag kopplar denna låt men det vore ju lite fult av mig att skriva det här.

Jag måste börja med att beklaga mig lite.. Jag är helt slut, förstår faktiskt inte riktigt varför för jag sover bra och hyfsat mycket även om det blev lite senare igår. Jag har mina misstankar om att besöket i huset tar rätt hårt på mig för jag är mer psykiskt trött än fysiskt trött..

Inte bara jag som är trött på besökarna, John och Madonne behöver nog lite utrymme, de har ju med två veckors uppehåll haft besökare i huset sedan början av December. Barnen är också rejält trötta och stressade över att ha detta besök här. De har varit sjukt tjuriga idag och alla behöver nog bara en lugn dag vilket vi förhoppningsvis får nästa vecka då besökarna lämnar på söndag.

Fler åsikter än vad den kvinnan har får man nog leta efter alltså. Lägger sig i allt, allt, allt och allt. Dessutom är de såna som kommenterar om allt möjligt gärna andras barnuppfostran men sen kan dem inte riktigt följa det själv.

Idag hjälpte jag som vanligt först barnen men slapp att köra dem till skolan. Å andra sidan fick jag köra dit ändå eftersom att Jack glömt sin "lunchbox" Efter min frukost och efter att jag duschat så körde jag till banken sen vidare till mataffären för att handla vad jag behövde för kvällens middag. Hem igen och då skulle jag bara lämna av varorna för att direkt köra iväg på en lite egen utflykt till Marshalls, behövde lite egen tid. Tyvärr visade det ju sig att vårt kära besök ville följa med för de ville ju också till Walmart som är en fruktansvärt tradig affär (sjukt stor, säljer mestadels mat men även lite annat strunt). Jaja jag var ju lite förvarnad om detta så därför sa jag klart och tydligt att jag ville lämna vid tio, möjligtvis strax efter tio. När jag kommer hem och är redo att sticka igen är klockan 10:07, eftersom att ingen av dem var klara då utan till och med var i duschen då så fick jag vänta ett litet slag och inte förrän 10:31 lämnade vi huset. Då hade jag nog ändå sagt till dem 10 gånger att jag skulle köra strax efter tio. Madonna sa till mig att jag kunde be dem ta en taxi men jag orkade inte starta något. För besökarna tror nämligen att jag är deras au pair och att jag ska köra dem överallt, diska efter dem, plocka undan efter dem, laga mat åt deras dotter etc. etc.

Iväg kom vi iaf men jag fick ju inte direkt någon shopping-ro när deras dotter sprang efter mig genom hela affären och skrek BOOON! Jo helt sant är det. Hon sprang från sina föräldrar till mig och skrek, skrek, BOON hela vägen. Sen vände hon direkt och skrek MAAAMMY hela vägen tiillbaks och upprepade detta en himla massa gånger. Det gjorde att jag inte orkade leta särskilt länge. Jag hittade ändå en Original Penguin-piké för otroliga 20 dollar men ännu mer otroligt är att jag avstod den. Vi körde sen till deras Walmart, de fick vad de ville och efteråt lurade jag in dem i en annan affär medan jag tog en titt hos T.J Max som är en affär lik Marshalls. Där hittade jag faktiskt en skön tröja, den var mestadels skön men givetvis också snygg. En brun Original Penguin typ "jacka". Inte jacka heller men jag kommer inte ihåg vad det heter. En tröja med blixtlås hela vägen lite likt en kofta eller cardigan fast med blixtlås så alltså inte en kofta eller cardigan. Mysig var den iaf och så var den ju en penguin.

Väl hemma igen inväntade jag bara pojkarna, rymde ut ett litet slag till uppfarten och spelade basket, mest för att få lite lugn.

Pojkarna kom hem och efter att jag börjat med dagens middag så begav vi oss sen till skolan för att springa lite med Ace. Hem igen och där fortsatte jag med middagen. gjorde först barnen innan jag började med min egen. Kycklingfilé i limesås skulle jag tillaga till resten av huset fråntaget barnen idag. Middagen blev faktiskt bra, ingen svår rätt att laga men jag är ändå imponerad av mina matkonster trots att kycklingen blev lite seg. Precis som Lina säger så är jag ju nästan lite huslig av mig numera. Tyvärr blev inte min glass särskilt bra idag heller. Jag har helt enkelt fel recept och även är mina nyckelingredienser inte helt i form. Idag smakade inte min saffran så mycket som den borde. Det var ju inte vanligt saffran"pulver" utan saffrantrådar typ. Blev hyfsat iaf.

Förlåt för att det blev ett långt inlägg idag men det har varit en lång vecka och jag behövde nog skriva av mig lite. Nu när det ändå är så långt så kan jag ju lika bra fortsätta med två andra saker jag haft i åtanke för detta inlägg.

Först: Herregud vilket kap jag kommer vara för den tjej som anser att jag har rätt utseende och personlighet, Jesus. Det saknas bara en hantverkarkurs för att jag ska ha hela paketet. För precis som Lina kommenterar så är jag nästan numera huslig. Och Vad mer kan en tjej kräva än en kille som kan tvätta, städa, laga mat, bryr sig om inredning, älskar shopping och tänker bli svinrik?
Ja jag kan ju inte komma på något iaf...HAHAHA (denna del om "drömmannen" bör väl läsas med lite ironi)

Second: Jag kom också att tänka på att mycket kommer vara annorlunda när jag kommer hem. Till exempel kommer jag, efter en ovanlig uppgörelse för min del, inte veta vad vi har för bil. En ny bil kan ju vara på ingång nu och jag har sagt att jag inte vill veta något om den.
Dessutom kommer huset hemma se annorlunda ut efter att en liten nätt fuktskada inträffat i huset. Som jag förstår det så kommer jag ha nya golv och lite nya färger i mitt rum/mina rum.
Hallen och kanske även matvrån kommer också ha nya färger och golv. Klädkammaren likaså. Gör det lite extra roligt att komma hem.

Jaja, godnatt på er. Imorgon väntar NY för min del om vädret håller.

Jag glömde ju för guds skull berätta om det roligaste idag. Jag fick brev. Från mormor som gratulerade mig på födelsedagen, som i och för sig inte är förrän nästa vecka men det visste ju hon. Brevet var för snabbt bara. Det var jätteroligt att läsa vad hon skrev även om jag hade stora svårigheter emellanåt med att läsa den väldigt lilla skrivstilen.
Får väl ta och svara henne en dag. Man tänker ofta på sin familj och sina närmre vänner när det är lite ensamt här. Det är nästan lite lätt hänt att en sån som mormor hamnar lite i skýmundan. Jag vill ju bara säga att mormor, trots att mamma, pappa och syrran får mer tanketid än henne, betyder oerhört mycket för mig. Det är en underbar person som jag älskar väldigt mycket och jag kom idag på hur mycket jag saknar henne. Jag brukar ju i och för sig tänka på den dagen då jag återigen får äta världens godaste köttbullar.

No Regrets

Nej idag har jag inget att ångra. Har varit en bra dag...

Lite besviken är jag trots allt. Förra veckan kommenterades det flitigt i bloggen men nu verkar alla ha lagt av med det igen. Dessutom så svara inte min far på mina mail längre. Kanske har han fullt upp att njuta av ett tomt hus då mamma och syrran är i sthlm och morbror, moster och kusinen...

Ja som jag sa så var det en bra dag idag...

Barnen började tidigt så det var ett snabbt morgonpass.
Fick sedan köra och köpa både bröd och skinka så att jag kunde äta min frukost, gott med nybakat bröd till frukost. Åt min goda frukost, fyra mackor och apelsinjuice. Tog mig sedan upp till badrummet på ovanvåningen för en dusch innan jag gick ner och gjorde mig klar. Pär kom sen hit och vi tog bilen till Stamford Mall. Första besöket på det köpcentrat och även om jag inte tänkt köpa något så kan väl alla gissa hur det gick. En tröja senare (en mycket fin Ralph Lauren, 55% rea) för min del och någon t-shirt för Pärs del drog vi vidare.
Vi hann dock med en kort kaffe innan vi körde vidare till trevlig butik som jag tydligen missat tidigare. En butik likt den där Marshalls jag tidigare pratat om.

Väl där hittade fyndade jag också en del...Hade ju tänkt köra till Marshalls imorgon för att handla kalsonger och strumpor, behövs nog inte nu även om risken finns att det sker ändå.
Letade och letade och till slut hittade jag ett par kalsonger i storlek small som jag ville ha, hittade också tre par strumpor innan jag begav mig till kassan. Lustig nog var både strumporna och kalsongerna Ralph Lauren, känns som att jag bara köper ralph även om jag tittar bland massa andra märken också.
Väl i kassan hittade jag sen ytterligare ett par kalsonger. Var ju tvungen att köpa dessa också eftersom att jag spenderat 10 min letandes efter just detta paret tidigare. Två par kalsonger och tre par strumpor fick jag alltså med mig innan vi körde hem igen. Bra pris dock. Fick alla dessa kalsonger och strumpor till priset av vad jag skulle fått enbart ett par kalsonger i Sverige.

Så fort jag kom hem fick jag reda på att besöket i huset ville till stationen och att jag kunde köra dem. Besöket berättade också för mig att dem skulle laga mat ikväll och att jag därför kunde köra och handla åt dem.
Körde dem iaf men handlade inte utan segade framför tv:n ett slag innan jag gjorde lunch istället. Ringde också en signal till Stockholm och pratade med moster cia, syrran och morsan.

Jag gick och hämtade barnen och de åt sitt mellanmål innan vi återigen passade på att njuta av friheten och spelade basket. Tyvärr hann vi bara 1.5 match i vår bäst av tre serie för sen blev Patrick arg på Jack och gick in. Gud alltså, jag måste säga. Patrick kan bli sjukt arg, nästan över ingenting faktiskt. Idag sa Jack till honom att inte skjuta och Patrick sa då att Jack kunde börja passa, Jack svarade att det gjorde han ju och då blev Patrick sjukt irriterad. Igår var det lite likadant. Då hällde Jack ut en vattnet ur sin vattenflaska i trädgården och Patrick blev då också sjukt irriterad eftersom att Jack slösade på vatten i sådana kristider som nu...USA kunde ju faktiskt bli som Australien där dem har begränsad tillgång på vatten. Kanske rätt tanke men gud han blev arg och gick...

Jaja, dem lugnade ner sig sen iaf och spelade sina spel ett tag innan besökarna kom hem igen från sin lilla utfärd och undrat om jag varit och handlat. Nej det hade jag ju inte och jag fick då se till att pojkarna började med sin läxa medan jag tog med mig frun i besökarsällskapet och körde till affären. Lite lustigt för tidigare idag, när jag frågade vad besökarna skulle göra under sin utflykt så svarade dem att dem inte visste, pappan sa också att dem kunde ju iaf plocka upp vad dem behövde för kvällens matlagning men då sa mamman, nej det behöver vi inte, det kan Björn göra sen. Sen när blev jag deras au pair?

Efter affären var det dags att laga mat iaf och det gjorde jag, serverade pojkarna och plockade undan efter dem innan jag själv åt. Därefter kom Madonna och John hem och jag stack iväg till ett au pair möte, mitt första här faktiskt.

Rätt trevligt litet möte på ett fik i Norwalk. Träffade lite nytt folk vilket är skönt, en del svenskar verkar finnas här omkring också till och med. Många märkliga historier fick jag också höra. Bland annat om en au pair vars familj då hade en au pair samt också två nannys och housekeepers. En annan hade au pair bodde i en familj där ingen av föräldrarna arbetade...Många andra au pairer hade antingen mamman eller pappan utan jobb. Ofta mamman, de var alltså hemmafruar.
Det har jag hört om Darien också. Madonna har berättat att det typ bara är 5% av kvinnorna i Darien som jobbar...

Hemma igen och jag meddelar nu er om min dag...Nu är den i stort sett över, den sista timmen ska spenderas sovandes så ha det så bra...

Move On

Move on.
Lätt att tolka. Alla som är fast i något, grämer sig över något eller vad som helst...Move On. Själv tror jag inte att jag är i det stadiet nu.

Idag har varit en rätt skön och rolig dag...
Dessutom har jag varit duktig.

Huset var nästan tomt idag, så när på Madonna som jobbade hemifrån men hon jobbar ju så jag kan göra vad jag gör.
Idag tittade jag lite på tv innan jag hamnade i ett märkligt tillstånd i min säng. Jag sov inte men jag var inte heller vid medvetande, så kändes det iaf. Kanske sov jag trots allt.

När jag vaknade upp var jag rätt trött men så fort jag började med min lunch så piggnade och jag blev väldigt flitig.
Gjorde en mycket god lunch idag, baconlindad ostfylld kyckling toppad med lite senap, philadelphia-ost, grädde och mer ost samt kryddor...Lyckades dessutom idag och det blev otroligt gott, till det gjorde jag pommes och åt lite brocolli och blomkål,
Dessutom har jag tvättat idag, två maskiner åt barnen och fyra maskiner åt mig. Jag har också stryck kläder, plockat undan, handlat matvaror, lagat mat åt barnen och varit allmänt duktig.

När barnen kom hem spelade dem först sina spel innan vi spelade basketboll (något jag faktiskt gillar nu) och studsade studsmatta. Barnen njöt också av det tomma huset och vi hade en skön eftermiddag.
På kvällen när huset var fullt igen, lekte vi lite kurragömma idag igen vilket också är rätt roligt.

En middag och lite diskning efter maten och här är jag nu igen. Tittar lite på CSI NY...Trevligt. Dock ska jag snart till sängs då jag märkligt nog är trött idag igen trots mycket sömn inatt.

Har för mig att jag skulle dela med mig av något annat idag men ja, jag kommer ju inte ihåg det nu så det får väl va så...

Tja på er

Gårdakvarnar och Skit...

Vad händer nu här...Måste jag enbart hitta såna märkliga låttitlar som gårdakvarnar och skit, Magic Pie eller Cindy.

Jaja, Håkan Hellström är ju en bra artist så att...


Vad kan vi berätta om dagen...

Mina nerver och psyke tar ordentligt med stryk nu om dagarna. Jistanes alltså. Detta problem blev min orsak eller anledning till att ta en liten "tupplur" efter att ha klarat av morgonpasset.

Jag försvann in i mitt rum och slog igång ett avsnitt Gossip Girl. Det var ju i och för sig ett par veckor gammalt men trots det långt före Sverige. Detta var ett mycket dramatiskt avsnitt. Kanske ska jag inte berätta vad som händer om någon läsare vill ta reda på det själv istället. Däremot kan jag ge ett par alternativ och ni kan skapa ert alternativa Gossip Girl även om ni tids nog får reda på sanningen...

Gissa vad som händer i GG kallar jag denna del.


1: Vanessa dör?


2: Eric Van Der Woodsen/ Bass dör?


3: Serena blir gravid?


4: Jenny blir misshandlad?


5: Chuck och Blair?


6: Dan blir rånad?


7: Nate får fängelse och lämnar serien?


8: Rufus och Lily gifter sig?


9: Serien läggs ner?


10: Inget av ovanstående?


Jaja nog om GG...Efter att avsnittet var färdigt somnade jag tyvärr aldrig men jag fick lite välbehövlig vila åtminstone. Sen fick jag stiga upp och köra vårt kära besök till busstationen 3 minuter bort. Jag passade också på att shoppa lite matvaror.


Väl hemma igen fastnade jag lite framför tv:n innan det var dags att hämta upp barnen. Fullt hus idag också när vi kom hem och jaa...Inget mer att säga om detta fulla hus.


Körde Jack till en kompis så lite mindre folk var vi ju sen. Gick annars mest och oroade mig för United under eftermiddagen.

Planen var att matchen skulle spelas in och ses imorgon i lugn och ro. För viktig match för massa stim. Jo inspelningen i sig gick väl bra, jag menar den fungerade ju på sitt sätt. Tyvärr fungerade inte tv:n utan bilden försvann och kom tillbaks med jämna mellanrum. Detta upptäcktes lite för sent men efter att av misstag råkat byta kanal till matchen som då pågick så såg jag resultatet 0-0 och såg resten av matchen. Bra resultat för United.


Gjorde sen middag till pojkarna och Ashleigh och hämtade upp Jack. Vi lekte efter middagen lite kurragömma idag också. Förstörs dock lite av en tre-åring som var oerhört kinkig idag och grät hela, hela, hela tiden. Hon grät för precis allt. Något roligt hann hon dock slänga ur sig när hon inte grät. Jag satt uppe i Patricks säng efter ha gömt mig (våningssäng). När jag skulle ta mig ner och Asleigh stod och väntade nedanför så började hon skrika. 1, 2, 3, FAALL!!

Schysst va?


Efter ännu en god middag och ännu mer tv-tittande (Obamas stora tal inför kongressen, senaten) är nu denna dag också så gott som över.


Som avslutning kan jag väl säga att Obama är otroligt populär, faktiskt både herr och fru Obama. Även om republikanerna ibland tvekade inför att stå upp och applådera så har han ett enormt stöd. Jag gillar honom, han kommer nog göra landet gott.


Nej sömn lockar.

Godnattttt


Magic Pie

Oasis, Magic Pie. Dagens låt...

Idag har väl allt varit tillbaks som vanligt. Killarna hade skola igen efter en veckas lov och schemat var därmed tillbaks som vanligt

Det betyder för min del att jag stiger upp vid sju och fixar deras frukost och lunch sen kör jag dem till skolan innan jag rymmer undan lite här hemma och sedan är jag ledig tills jag hämtar dig igen.
Måndag är den dagen då jag ska tvätta deras lakan och dessutom kommer städerskorna vilket innebär att man direkt efter frukost får försöka hålla sig undan tills dem är klara. Vi har ju fortfarande besök här i huset, jag börjar väl känna att mina nerver tar lite stryk av detta.

Efter att sedan ha lämnat av detta besök i staden och hämtat dem samtidigt som jag hämtade pojkarna var vi alla tillbaks i huset igen. LIte läxor, lite wii, lite studsmatta och lite basketboll fördrev vi eftermiddagen med. Denna lilla 3-åriga dottern till Uncle Rob & Auntie Shannon har också börjat förfölja mig efter att jag lekt lite med henne.

Efter middagen som var ganska enkel idag så lekte vi även lite hide & seek.
Sedan var väl i princip dagens arbestdag över och efter att ha ätit lite kex och ost var det dags för den riktiga middagen. Teriyaki-fläskfile, riktigt underbart kött....MMMM. Det brukar bli rätt sen middag här eftersom att John och Madonna sällan kommer hem före 19:30-20:00 så kvällen rinner rätt snabbt iväg. Idag blev det lite tv-tittande efteråt. Madonna och John gick till sängs tidigt vilket innebar att Uncle Rob styrde fjärrkontrollen och då blev det lite wrestling. Herregud vilket skämt den "sporten". Ren uppgjord, fake bullshit. Lite lustigt att titta på det bara för det dock...

Imorgon kommer det bli en dag lik denna. Egentligen skulle jag kört besöket till något ställe typ en timme härifrån för att titta på några motorcyklar men rätt skönt nog så stoppade John och Madonna detta.

Inget mer att berätta om denna dagen.

Kom i och för sig ihåg att jag glömde något oerhört viktigt angånde min hissflirt.
Hur i hela fridens namn kunde jag glömma tvillingarna Olsen. Jesus koss, de kommer väl mest med på gamla meriter men jesus säger vi bara. Fan det var ju min filmstjärne"crush" som yngre tonåring.

Jaja that will do...


Our Time Now

Jaha, dagens "our time now" blev dagens låt, kan väl tolkas som att det är dags för oss ungdomar att ta över, nu är det min tur:P
HAHAHA
Nej jag har väl ingen aning egentligen.

Idag har jag verkligen inget att berätta om, inget särskilt spännande, inget nytt, inget annat.

Jag hade lite sovmorgon idag, gick upp vid tolv, eller ja egentligen gick jag inte ens upp då. Utan istället har jag bara legat i min säng hela dagen med min dator...

Var uppe och duschade men annars har det bara varit en supeeeerslapp dag.

Vid sjutiden lämnade jag sängen och inväntade middagen. Därefter diskade jag undan allt stök efter middagen, tog nog nästan 40 minuter.

Annars kan jag ju faktiskt berätta att nu är hela USA-resan bokad. Flyg till NY, flyg till Orlando och flyg hem från Miami är bokat. Trevligt, trevligt. 24 juli blir en stor dag för mig:D Ja just det, först måste ju mitt flyg från Miami-NY också bokas, det förstås.


Med tanke på mitt inlägg igår om kärlek vid första ögonkastet så måste jag säga att jag funderade på just den biten om Miley Cyrus. Jag visste att någon skulle kommentera henne och visst hade jag rätt. Okej hon kanske inte är den snyggaste, men hon är ung, helt ok utseende trots allt och rik. Det duger för mig. Till mitt försvar måste jag också säga att jag inte brukar titta på Hanna Montana och därför har jag inte så bra koll på henne eller hennes mun som vissa andra har ;p Hahaha


För att göra detta inlägg kan jag berätta om mina planer för nästa vecka...

Jag planerar inte att göra någonting imorgon eller på tisdag, förutom att möjligtvis besöka mataffären.

På onsdag eller torsdag ska jag nog köra till denna trevliga affär Marshalls. Som är typ en outlet liknande affär. Säljer en massa trevliga märken men till typ halva priset. Där ska jag plocka upp lite roliga kalsonger, för trots att man far säger att man kan tvätta kalsonger så vill jag ha nya nu. Dessutom måste jag köpa lite strumpor för sådana saknar jag nog. Sen vet man ju aldrig vad man råkar inhandla när man är där men min plan är att inte spendera för mycket pengar utan istället åka till "the big apple" på lördag eller söndag.


Så ja, mitt livs historia återigen uppdaterad.

Ha en trevlig måndag mina vänner för jaa, det är ju måndag hos er nu...


Trouble

Coldplay får återigen stå för dagens låt...Denna gången med underbara trouble.
Vet väl inte riktigt hur jag ska koppla trouble, för stunden är inte jag i trouble i alla fall. Däremot är alla SAAB-ägare lite grann i trouble.
John har ju en sådan t.ex. och han kommer få mycket svårt att sälja den.

Idag har återigen varit en lugn dag, har mest tittat på tv hela dagen. Sett lite friends har jag gjort, sedan har jag också sett United vinna även om de tyvärr släppte in mål. Nu på kvällen såg jag Oceans´ Eleven, körde filmerna i omvänd ordning alltså, tog sista filmen igår och första idag.
Förhoppningsvis går Oceans´s Twelve imorgon.

Det är faktiskt mycket bra filmer, man ska väl inte säga att de är fantastiska eller något sådant men de är lättsedda, roliga och ganska charmiga filmer. Helt lysande skådespelare som medverkar i alla filmerna eller vad sägs om George Clooney, Brad Pitt, Andy Garcia, Bernie Mac, Elliott Gould, Matt Damon, Al Pacino, Julia Roberts, Eddie Jemison, Don Cheadle, Catherine Zeta-Jones. Ganska hyfsad stjärnsamling. Kombinationen är dock mycket bra och det blir inte för mycket stjärnglans. Clooney och Pitt är en perfekt duo i dessa filmer, mycket underhållande.
Jag tycker det är lite roligt att leta efter lite detaljer i filmer, i åtminstone första filmen har de en ganska tydlig detalj där Brad Pitt i väldigt många scener äter eller dricker något, intressant.

Jag har faktiskt lämnat huset idag också, jag tog Ace på en liten promenad så att han fick springa av sig lite. Tacksam som han är så var det nog därför han kissade på senare på kvällen. Jo visst gjorde han det, jag släppte ut honom i trädgården nu ikväll så att han skulle kissa där, gissa vad han gör så fort han kommer in istället. Jag försöker ta av honom hans "jacka" som är spänd under magen, mitt vad det är känner jag något varmt på handen, skönt...Hundjäv--n hade precis varit ute i tio minuter men han väntar med att kissa tills han kommer in...
Ah jaa, han har ju varit duktig resten av helgen så...

Familjen kom också hem idag, ganska sent så jag var ensam nästan hela dagen. Vid tio dök de upp iaf och barnen började direkt trakassera mig med sina nya vapen. Denna gången var det en pilskjutande spionväska och en penna som ger en stötar.

Hmm, tyvärr visste jag inte att det var New York Fashion Week förra veckan när jag var i NY...Annars hade jag ju givetvis letat upp platsen där hundratals kändisar befann sig. Mitt mål är att jag ska stöta på/se minst en kändis när jag är här i USA. Andra au pair kollegor har ju sett Paris Hilton på Macy´s eller Anders Svensson på Victoria´s Secret så jag borde väl också få se någon.
Kärlek vid första ögonkastet i hissen på Waldorf med Leighton Meester, Lauren Conrad, Jessica Stroup, Hayden Panettiere, Rachel Bilson, Miley Cyrus, Katy Perry, Taylor Momsen, Willa Holland eller Jessica Szohr bara för att nämna några vore väl inte heller fel. Fast det är klart, att springa på Ed Westwick som ger mig en roll i Gossip GIrl hade också funkat, ja till och med om jag skulle råka springa på Chris Martin, David Beckham, Barack Obama eller någon sådan skulle jag också vara rätt nöjd.

På tal om NY så får jag nog ta mig in där nästa vecka...
Planerar dock också att åka till en mycket billig och trevlig affär vid namn Marshalls i veckan, men enbart för att inhandla lite kalsingar och strumpor men vi får väl se vart det slutar...

Drömde inte så mycket i natt, synd. Det är roligt att drömma. I Minnesota drömde jag sjukligt mycket varje natt...Undrar vad det är som gör att jag inte drömmer lika mycket här...Ja drömmer lika mycket gör jag kanske, vad vet jag...Minns lika mycket gör jag inte iaf.

Cindy

Dagens låt: Cindy.
Känner ingen Cindy så jag kan inte koppla denna låttitel till något...
Lite roligt, för någon dag sen sade jag att man kunde koppla typ alla låtar med något, sedan dess har jag misslyckats med att koppla flertalet låtar till något...

Idag har jag inte heller så mycket att berätta. Har varit en lugn och skön dag, vaknade vid elva, gick upp åt frukost gjorde lite nyttigheter på datorn innan jag duschade, tog på mig och promenerade till banken. Gick också till affären och köpte juice innan jag gick hem igen. Hämtade min tidning som jag hade glömt sen traskade jag iväg igen. Denna gången till Dunkin Donuts. Åt två munkar, drack en kanel-latté och läste min tidning. Väldigt trevligt var det faktiskt. När jag åter traskade hem igen var klockan hyfsat mycket.
Har bara slappat och tagit hand om Ace sen jag kom hem, Ace kissade lite här och var och ville av någon anledning springa upp där uppe och vägrade lyssna på mig. Ah jaa, sen lyssnade han och nu har han sovit i flera timmar. Han ligger här och snarkar bredvid mig. Det är allt en liten konstig hund, alla hundar är ju så himla glupska men denna lilla Ace brukar ofta strunta i att han har mat i matskålen...

Mycket skönt med ett tomt hus är det åtminstone, får njuta av en nästan hel dag imorgon också.
Faktiskt har jag varit lite duktig idag och tvättat samt rymt undan i köket.

Vad mer kan jag berätta?

Jo nu ska jag se Oceans Thirteen på HD-DVD. HD är jättetrevligt.

Jag drömde massa märkliga drömmar i natt.
Prins Carl-Philip, (han var nog kronprins i min dröm) kom hit här med sin flickvän och bodde här ett tag för han hade ingen annan plats att bo på när han var på besök i USA. Han berättade också lite om vad han kunde köpa på sitt kreditkort utan att behöva betala själv. Kommer inte ihåg så mycket men i alla fall så kunde han köpa det bröd vi brukar äta här och såna saker som bröd etc. slapp han betala för själv, för det gjorde staten.
Mitt i allt var jag sen hemma från USA igen. Det var bara pappa som visste att jag kom hem den dagen så han skulle hämta mig på kastrup men om jag minns rätt så var han försenad och istället kom farbror Leif och hämta mig. Av någon anledning stannade vi sen precis utanför Landskrona, ni vet på helsingborgsvägen på väg mot Glumslöv. Där ställde jag mig och sköt golfbollar från en stenig åker mot Fredrik Fridmans hus och även bilar som körde på vägen utanför huset, detta tills min klocka gick sönder och jag blev skitförbannad. Dels för att jag hade förstört klockan och dels för att jag inte lyckades träffa Fredrik Fridmans hus. Sen kom pappa och hämtade mig och jag svor en himla massa i bilen, hela vägen hem.

Jag är lite trött på designen på min blogg men orkar inte riktigt sätta mig in i hur jag ändrar den. Någon som känner för att ställa upp?


Jag tackar så mycket Gerry för ditt erbjudande om att skicka en kortläsare men jag kollade faktiskt här innan idag och dem säljer dem billigt här borta. Så jag får väl fundera på om jag ska köpa en sådan eller en ny kamera?


Pappa, som min syste skrev så verkade du köra en liten frågesport...

Landora får väl lycka till iaf.

Glassen blev sådär, krävs att ni hittar mitt recept åt mig

Jaa om jag inte har fel för mig så betalade du för dem telefonkort jag använder för att ringa hem...
Lösningen till skämtet har du fått
Ja vad är livet fyllt av? Det tycker jag ni läsare kan svara på, kan ju vara en himla massa...Sorg, glödje, misstag, nyheter, överraskningar, enformighet, roligheter, risker, nöjen, räkningar, utmaningar, möjligheter, liv, val

Nej nu ska jag nog sätta igång min film, börjar ju bli sent. Dessutom måste jag ju komma upp vid halv tolv imorgon, då är det nämligen United.

Här kommer slutet på mitt skämt, måste säga att jag tyckte ni var dåliga på att gissa...

"Why are midgets laughing when they are playing soccer?"
" - Cause the grass is tickling their balls"


Falling Down

Falling Down är dagens låt. Inte säker på hur jag ska koppla den...

Har inte så mycket att berätta om dagen. Familjen drog till Washington D.C imorse, kunde ju inte följa med då bilen var full. Istället får jag njuta av lite lugn och ro här hemma och det är precis vad jag gjort idag.
Sovmorgon till strax innan tolv, sen gick jag upp, åt frukost och bara slappade en stund.
Senare på eftermiddagen ringde jag faktiskt min syster, vi provade först skype vilket inte fungerade så bra så jag ringde istället. Vi pratade nog i 1.5h och det var roligt att få prata med henne för omväxlings skull, pratades om lite allt möjligt.

Därefter hade jag ju tänkt göra något nyttigt med min dag och jag skulle därför gå till banken och sedan till dunkin donuts för en fika. Det slog mig sen att banken kunde vara stängd så jag kollad upp det och jag hade ju rätt. Märkligt nog stängde banken redan klockan 16 eller 17. Normalt har ju allting öppet hur länge som helst i USA. Jag bestämde mig då för att strunta i att lämna huset idag och gick istället upp och duschade.
Efter att ha ätit min moussaka idag igen så sitter jag nu åter här. Trevligt va?

Ikväll ska jag ju inte direkt göra särskilt mycket, fördriva lite tid till framför datorn innan jag avslutar dagen framför tv:n.
Familjen har ju tagit bilen så jag måste alltså promenera eller åka tåg om jag vill hitta på något. Det försvårar ju lite och jag ska därför spendera min frihet inomhus. Bortsett från att jag ska promenera till banken, affären och dunkin donuts imorgon. Gud Dunkin Donuts har mycket bra erbjudande, två munkar och en latté för 3 dollar. Får ta med mig en tidning och spendera lite av morgondagens eftermiddag där. New York får däremot vänta till nästa helg.

Haha, för att jag inte ska glömma stackars Ace så har jag med hjälp av häftmassa monterat upp kökstimern på ytterdörren...

Stop Crying Your Heart Out!

Hejsan, idag blev det stop crying your heart out som blev dagens låt. En mycket bra låt som från Oasis som man troligen kan koppla till en hel del. Det kan ju handla om allt från att bara leva det liv man lever och inte klaga så mycket till att bara sluta klaga i allmänhet, inte dela med dig så mycket eller att lämna något bakom dig och gå vidare till exempel.

Idag har jag nog fan i mig stått i köket hela dagen, jaa om inte hela så åtminstone halva. Jag började imorse med att laga pannkakor till frukost, efter att ha städat upp den röran var det bara lite lek som stod på schemat innan vi promenerade till Dunkin Donuts och intog en liten belöning innan lunch. Tillbaks igen och då var det dags för lunch. chicken nuggets, fiskpinnar och pommes. Inte långt efter lunchen började dagens stora projekt. Jag begav mig till affären för att inhandla allt som behövdes och sen startade köksröra då jag började laga moussaka. Som tur var fick jag lite hjälp av Johns syster. Mitt middagslagande innebar också att jag fick köra till affären ytterligare en gång för köpa något vi saknade som vi sedan hittade hemma trots allt. Min moussaka skulle ju lagas till barnen som äter vid sex och sedan till oss som äter om tio min. Så jag har faktiskt stått i köket nästan hela dagen. Även om barnen inte tyckte om det särskilt mycket så säger jag själv att jag lyckats hyfsat.

Förutom denna moussaka har jag också provat på att göra hemmagjord glass fast jag har inte mitt "traditionella" recept så jag vet inte var det slutar. Dessutom var vaniljsockret inte tillräckligt bra så det blir nog inte för bra men inte heller misslyckat.

Ja jag har ju inte mycket mer att berätta, har inte gjort mycket annat nyttigt än att laga mat. Förhoppningsvis blir alla nöjda och glada iaf, jag är åtminstone nöjd med mig själv. Dessutom gjorde jag så att det räcker och blir över. Jag, som är ensam hemma torsdag-lördag, kommer inte behöva laga någon ny mat under den tiden. Hahaha jag kommer kunna äta moussaka i veckovis rent av:D

Nej nu ska jag avsluta sista delen av mitt matprojekt så tack och hej...

Just det, några på gamla skolan Justus Tranchell har startat ett miljöråd. Oj vem gjorde inte det förra året och nu tar de alla ära... Hahaha nej så elaka ska vi inte vara, för allt jag vet kan de bara ha tagit över efter oss...

En timme senare:
Nu har vi ätit min moussaka och herregud vad gott det var, jaa jag tyckte det iaf, jag kan ju aldrig garantera vad de andra tyckte men de sa att det var gott i alla fall.
Det gick till så här, jag gjorde nämligen tre formar moussaka så ni kan ju förstå hur mycket där var och hur mycket där är över. Den första formen var en egen omgång som var "barnens" den smakade väl helt godkänt men inget jämfört med mors. De två andra var ungefär samma omgång, samtidigt i ugnen etc. Jag åt först från en av dessa formar under middagen och den laddningen var ännu bättre än första, nästan så god som mors. Efter att ha ätit upp denna portionen provade jag den andra formen och saatan. Det var nog så nära mammas jag kunde komma. Mycket nöjd med detta och därför gjorde jag nu ett tillägg till dagens inlägg som helt enkelt går ut på att skriva hur nöjd jag blev med min moussaka. Lite heder till Johns syster som hjälpte till mycket dock. Nu återstår det bara att prova glassen, som tyvärr inte kommer få samma höga betyg...

Ett annat litet skämt till er kan jag bjuda på som avslutning. Ni ska själv få fundera på det dock...

Jag läste nog det på svenska men det var roligare när jag översatte det till engelska till resten av huset.
Engelska är alltid roligare än svenska.

"Why are midgets laughing when they are playing soccer?"
Frågan är alltså, varför skrattar dvärgar när dem spelar fotboll?

Svaret får ni imorgon

Thriller

Hello, här är jag nu igen. Idag blev det thriller som blev dagens låt, men jag måste erkänna att jag fuskade lite. Först blev det någon knasig låt med ett namn i stil med CHiPs Theme eller något men jag vet ju knappt vad det är så jag valde en ny och då blev det thriller.

Idag har barnen varit lediga från skola, det är dem hela denna veckan. Ja har då jobbat heldag men det har varit en rolig dag. De flesta dagarna är faktiskt rätt roliga och går rätt fort.
Imorse när jag vaknade så tänkte jag på att jag numera inte "fan är det redan tid att gå upp". Jag kan lova att jag tänkte så varje dag i Minnesota "Fan redan dags, jobba, satan vad tradigt, kan det inte vara kväll redan"

Idag har jag varit duktigt, jag gick banne mig upp imorse och lagade pannkakor till barnen, inga jävla tradiga amerikanska pannkakor här inte utan riktiga "svenska" om de nu är svenska det vill säga. Ni vet såna tunna i alla fall.
Mina pannkakor fick faktiskt gott betyg av barnen och 9/10 och 10/10 och jag var själv nöjd med dem. Ryktet spred sig till och med och nu måste jag laga dem imorgon igen till andra delar av släkten.

Efter pannkakor och lite krig spelade jag och Jack färdigt vårt monopol, äntligen. Jag vann till slut (givetvis), det slutade med att jag ägde allt som gick att äga, hade 12 hotell och 12 hus och Jack var körd.
Vi intog sedan en snabb lunch innan vi tog hunden med oss ner till skolan och spelade kickball (fotbollsbaseboll) där jag vann till en början men efter tag blev jag sjukligt trött, konditionen är ju långt ifrån på topp, och gav upp. Vi gick hem igen och lekte ett tag utomhus i trädgården innan jag skötte lite tvätt etc. In igen och jag lagade mat, barnen åt och sedan var jag i princip klar för dagen då (tittade först på när dem spelade tv-spel ett tag medan jag pratade med Johns syster och hennes man som är på besök med deras underbara lilla dotter) John och Madonna båda var hemma. Sitter nu och lyssnar med halvt öra när de andra pratar lite men jag ska strax strutta iväg till sängs.

Idag har jag också pratat med de flesta i min gamla värdfamilj. Pratade med alla barnen vilket var trevligt, roligt att höra dem igen och de verkade tycka det var skoj att höra från mig. Sen pratade jag också med Susie, jag behövde något papper från hennes försäkringsbolag som sa att jag inte var med i någon bilolycka där. Tyvärr så slarvade ju Susie och hade inte mig korrekt försäkrad vilket troligen leder till att mina nya värdföräldrar kommer få betala 20% mer för deras försäkring som täcker mitt bilkörande också. Kanske räcker det med att min far kan hitta ett sådant bevis från vårt svenska försäkringsbolag.

Jag hade för övrigt en trevlig kväll igår, jag var ju på födelsedags och det var jag och sju tyskar men de var faktiskt inte så mycket som alla andra tyskar utan rätt trevliga faktiskt. Jag undrar dock hur jag ska klara mig på helgerna för enligt dem så går alla ut då för de som inte är 21 har falskleg. Jag är inte 21, inte heller har jag falskleg. Jag är för att vara ärlig inte heller särskilt sugen på att skaffa ett falskleg. Skulle dem "fånga" en så har jag för mig att man riskerar att bli hemskickad. Å andra sidan kan jag ju bara åka till NY på helgerna och shoppa istället. OH YEAH.

Imorgon har jag faktiskt planerat att jag ska slå på stort, förutom pannkakor tänkte jag också göra hemmagjord glass. Så mamma om du läser detta så måste du hitta min "lördagsgodisbok" som troligen ligger i en av lådorna jag skickade hem. Jag vet inte vad som flög i mig för sen när slog det mig att jag borde köra hela kittet då och slå till och försöka mig på moussaka också. Återigen mamma om du läser detta så måste du skicka recept till mig eller nåt i den stilen. Alla recept jag hittar är nämligen med aubergine och zucchini och skit och mög. När jag sen läst det riktiga receptet så får jag se om jag vågar prova på det eller ej. Om du tror det är för avancerat mamma så kom på något annat lätt jag kan laga till 5 personer.

Mitt kameraproblem blir bara större och större. Idag stod det klart att sladden inte lyckats ta sig till Darien, det stod också klart att det kostar 550kr att få en ny. Det betyder att det faktiskt är vettigt att köpa en ny kamera istället. Definitivt roligare att köpa en ny kamera för 1500 än en ny sladd för 500.

Jag måste också säga att jag håller med min pappa, det är med lite vemod man tänker tillbaks på Landora, hade vi bara fått behålla vårt lag är där ingen som vet hur bra vi hade blivit. Vi hade faktiskt ett riktigt bra lag precis innan det sprack och alla lämnade.

Som en avslutning för dagen så ska jag bjuda er på två små skämt vi har hört här i staterna idag.
I USA har man en sorts godis som kallas Swedish Fish, lite lustigt faktiskt. Jag har ännu inte kommit fram till någon koppling mellan de röda gelefiskarna (typ gott och blandat) och Sverige men iaf. Idag när jag gick ner mot barnen som studsade studsmatta så skrek jag "oohh, look here comes the swedish fish" vilket faktiskt var rätt fiffigt.

Ni måste också veta att denna familjen har en liten hund, en 6 månader gamal valp vid namn Ace. Här i USA är det inte så vanligt att gå ut med hunden, istället skaffar man ett elektriskt "stängsel" runt tomten, öppnar dörren, släpper ut hunden och kallar in den lite senare. Dock är dem lite bättre här, där de faktiskt promenerar lite med hunden och tar honom till parken för att springa lite etc. De har i och för sig inget elektriskt stängsel ännu utan han har ett "trädgårskoppel". I vilket fall som helst så är jag väl lite glömsk ibland och det har hänt förr (kanske två gånger) att jag släppt ut hunden och sedan helt glömt honom vilket lett till att han varit ute i kylan i runt 40min-1h.
Idag hände det igen, jag har faktiskt ingen aning om hur länge, min officiella version var 40min då madonna frågade mig när hon hittade honom utanför dörren (inte var det jag som hittade honom:p) men jag fruktar att det kan varit 1h upp emot 1.5h kanske. OOBS. Denna hund har också blivit kastrerad nyligen och Madonna skämtade sedan lite lustigt "Yeah the dog is up there sleeping now in the warm bed after that Bjorn tried to freeze what´s left off his balls off" vilket faktiskt var rätt roligt då han blev kastrerad för två veckor sen.

Nej det var nog för mig, läggdags...
Godnatt

Queen Of Apology

Det blev alltså dagens låt, queen of apology.
Vet faktiskt inte hur jag ska tolka det.

Idag har varit en rätt skön, bra och rolig dag trots att jag steg upp 05:45...
Galet!

Barnen spelade sin fotbollsturnering idag och jag var frivilligt med som stöd, en turnering med fyra lag i deras åldersklass. Ja fotbollen är underlig här i staterna. Det började bra med vinst i första matchen, sedan blev det två saftiga förluster (11-0 och 6-2). Det betydde att man fick spela en tröstmatch om "tredjepriset" mot det lag man slog i första matchen. Då vann man igen. Bröderna Jarret stod för en bra insats måste jag nog säga, Jack gjorde en assist till sin bror, sen sprang de mest och kallade på bollen i sjukligt fria positioner men deras lagkamrater var lite väl individuallistiska. Jag kan väl också tillägga att inget i laget förutom typ en kille som är ganska bra faktiskt håller den klass jag förväntat mig för att spela i ett lag som Everton. Utan att skryta så kan jag väl säga att om dem spelar i Everton så hade jag själv och de flesta jag spelat med genom åren kunnat spela i Manchester United. Vår bästa uppställning i Landora på den gamla goda tiden hade utan större tvekan vunnit denna turnering om jag får säga mitt.

Skönt nog fick jag lite sömn i det väldigt trånga baksätet i saab cabben på vägen hem. Eftermiddagen spelade jag lite mer monopol med Jack, efter tre dagars spelande har jag nu Jack i ett litet hörn med mina 100 miljoner dollar på kontot. Ja här spelar man med kreditkort istället för sedlar. Sedan lekte vi lite utomhus och spelade lite tv-spel.
Nu står snart maten på bordet, fisk idag...Efter maten ska jag på födelsedagskalas hos en annan au pair här i närheten. Får väl se var detta slutar. Det är lov i staterna precis som i Sverige just nu så jag jobbar längre dagar nu men jag får ju en liten belöning då familjen sticker på en liten semester till Washington torsdag-lördag. Tyvärr kunde jag inte följa med eftersom att de sju sätena i bilen är upptagna. Kommer nog fler chanser dock.

Jaja jag tackar för mig idag. Blev lite bråttom här nu ikväll så det blev ett snabbt inlägg idag...
Ciao

Forget Me

Dagens låt blev Forget Me med Leona Lewis. Det är idag rätt lätt att tolka den låttiteln. Jag undrar dock om låten inte heter Forgive Me egentligen...I alla fall, det står Forget Me på mitt Itunes så jag kör på forget me.

Idag har jag nämligen bara velat glömma gårdagen i New York, det var ju en sådan trevlig upplevelse att jag har längtat tillbaka som attan och jag vill bara dit nu på studs igen. VÄRLDENS UNDERBARASTE STAD, alternativ VÄRLDENS MEST UNDERBARA STAD. Tycker det är lite skitsamma, det ena sättet känns bättre än det andra vissa gånger och vice versa. Vad som är det 100% korrekta vet jag faktiskt inte.
Känner dock att jag skulle kunna tjäna minst fem gånger så mycket och ändå inte kunna släcka min begär i staden men för att göra det lite bättre kanske jag får bestämma mig för att endast åka dit varannan vecka. Kan jag då hålla lite i min lön så kan jag också spendera mer pengar i NY:D Just nu har jag en del jag vill köpa (som inte är kläder) samtidigt som jag återigen blivit biten av (kläd)shoppingdjävulen. Det är alltså lite lurigt det här med hur jag ska spendera min inkomst. Kanske får jag till och med spara, typ 50 dollar i veckan, då har jag fortfarande en del att shoppa för samtidigt som jag kan använda de sparade pengarna till något nyttigt/nyttigare än kläder iaf, så som att resa sista månaden till exempel. Skulle jag sen inte resa sista månaden så kommer jag ju kunna shoppa som en tok sista veckorna...

Eller så får jag helt enkelt bara göra upp en budget och planera vad jag ska köpa vecka för vecka och hålla mig till det. Så som det är nu kommer inte funka helt iaf, eller jo varför inte förresten. Min poäng är iaf att jag har nu 12 dollar kvar på kontot och får inte in min nästa lön på kontot förrän på lördag. Denna veckan är ju rätt lugnt för barnen har lov så jag kommer jobba mest hela dagen, men skulle jag andra veckor vilja göra något under dagarna så blir det ju svårt. Därför kan det vara lättare om jag får en lön, spendera en liten del av den och när jag får nästa lön så kan jag åka till NY...När jag då har mer pengar med mig till New York så behöver jag ju inte spendera allt samtidigt som jag kan spendera mer än bara en lön...Smaaaart!!!

Nu är det inte bara min familj som planerar ett besök till staterna. Malin P och hennes syster tänker nog också komma på besök, dessutom kommer kusin Martíiin i Maj och även Fredrik och Fredrik vill besöka mich. Väldigt skoj.

Ja förutom att ha längtat till The Big Apple har jag alltså inte gjort så mycket idag, jag har haft sovmorgon, jag har tittat på fotboll (Derby-United och Milan-Inter) sen har jag också spelat monopol med Jack idag igen eftersom att vi aldrig blev klara igår. Vi blev faktiskt inte klara idag heller. Jag har ätit en god middag med hela familjen och nu tänker jag sova för gud vilken hemskt tidigt morgon jag har imorgon. Barnen ska spela fotbollsturnering och vi måste lämna här strax efter 06:00. Det värsta av allt är att det faktiskt är frivilligt för mig att följa med och jag väljer att stiga upp i gryningen för att se 11-åringar spela fotboll. Ni kanske reagerade på att det var frivilligt, ja fy för sören, det är helt andra regler på östkusten än i centrala USA...

Godnatt
Här kommer ytterligare någon bild för mina läsare eftersom att jag är så duktig.

The exterior of the Mandarin Oriental Miami by night


Mandarin Oriental Hotel i Miami

The Scientist

Dagens låt blev The Scientist...
Det är väl en låt som jag faktiskt inte kan koppla till något. Inte är jag någon Scientist iaf så mycket kan jag säga.
För övrigt är det en otroligt vacker låt som nog är underskattat, kanske till och med i mina ögon. Det är nog mer på senare tid som jag börjat inse att det är en av Coldplays absolut bästa låtar. Fruktansvärt vacker och bra. Kanske är det nu i USA som jag börjat uppskatta den mer i takt med att jag blivit mer sentimental i min frånvaro från mina nära och kära.

Om jag hade hemlängtan igår så har jag kännt allt annat än hemlängtan idag. Denna dag har gett mig ett lite större perspektiv på mitt liv som Au Pair. För inte kan jag väl vakna upp i min säng i Landskrona, tänka tanken på att sticka till NY och en timme senare sitta på ett tåg till NY...
Att kunna ta sig till NY rent spontant är fan i mig underbart. Ja för er som inte kopplat ännu så har jag alltså varit i New York City idag.

Jag har nog nämnt detta tidigare men det är ju en fruktansvärt mäktig och berusande stad. Efter att hoppat av tåget på Grand Central Station och först tittat runt i den väldigt fina byggnad som Grand Central faktiskt ä promenerade jag sen ut i NY. Det var en liten kylig dag men hyfsat skönt trots allt, jacka och vantar var lagom för att hålla sig varm. Flera gånger om när jag kom till en ny korsning med ett nytt kvarter stannade jag upp och bara sög in hela NYC atmosfären och bara stirrade på de höga byggnaderna. Först letade jag efter vårt framtida hotell, waldorf-astoria men när jag insåg att jag var lite på fel håll så sökte jag mig istället till 5th avenue. Jag handlade först en I LOVE NY t-shirt innan jag började promenera längs 5th avenue. Tog mig nästan enda ner till Broadway, inte riktigt, innan jag vände och promenerade upp mot lite mer shopping. Jag gick också in två av dem större elektronikkedjorna och tydligen verkar mitt kameraproblem vara större än väntat då ingen av dem kunde hjälpa mig utan rekommenderade mig att kontakta tillverkaren. Jag tog en titt på Rockefeller Center och dess enormt berömda isrink. Först gick jag bara och njöt av NY men till slut så tog mitt shoppingbegär över. Jag kom på att mitt motto eller snarare en väldigt passande beskrivning av mig skulle vara "Once I start shop I can´t stop" Tittade i lite diverse affärer innan jag hittade Lacoste och dess rea, dock handlade jag inget utan promenerade vidare lite. Hittade en Gant-affär och ojojoj, de hade 70 procent rea. Tänk er då att det är billigare än Sverige redan till Normalpris. Fyndade enormt där då jag inhandlade två tröjor för 50 dollar. Skulle troligen kostat fem gånger så mycket i Sverige. Sedan tog jag min lilla Gant-bag och struttade vidare. Gick mest för skojs skull in en Gucci affär, tog mig också in i Trump Tower och tittade lite kring de mer exklusiva shoppingområdena i NY. Tog mig ner till Central Park där jag vände utan att gå in, jag gick också in i en av världens största (om inte den största) leksaksaffärer. F.A.O. Schwartz, helt enormt stort. Dem hade till och med en Harry Potter avdelning där dem sålde allt möjligt, de Harry Potter saker som inte finns där, finns troligen inte heller att köpa. Därefter promenerade jag tillbaks och jag kunde då inte hålla mig från att köpa en tröja på Lacoste också, men det var ju rea så det var ett bra pris där med. Tog mig tillbaks till Grand Central och bestämde mig för att hoppa över ett tåg och sätta mig med en latté, en cheesecake och bara titta på folk. Det var nästan det bästa med hela dagen. Latté är för övrigt ett mycket konstigt ord att uttala på engelska. Dessutom spelade min Ipod en himlans massa bra musik för mig också.

Nu sitter jag här hemma igen på mitt rum och efter detta inlägg ska jag spela Monopoly World Edition med Jack.

Tyvärr kan jag alltså inte visa er några bilder från The Big Apple även om jag fotat en del idag. Jag har nu ännu mer orsak att köpa en ny kamera.

Jätteroligt att ha fått så många kommentarer till mina senare inlägg, dagens kommentar från min pappa kan ha varit den roligaste jag någonsin fått här på bloggen. Gud jaaa...
Angående hans fråga om min stavning så skrev jag madonna av misstag...
Jag undrar också vem Mazze är, jag har ingen riktig aning om vem det kan vara men det skulle vara roligt att veta. Mazze ville iaf inte att jag skulle sluta blogga.

För att släcka er törst efter NY-biler lite så kommer här en bild på den underbara staden


Bild tagen från http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/00/1d/3d/32/new-york-city.jpg

XOXO

PS. Här kommer en liten ps, detta eftersom att jag efter publicerandet av mitt inlägg surfade runt lite på internet, där råkade jag läsa min systers blogg. Hon pratade liksom mig även om vår USA-resa. Precis som hon också sa så är det kanske inte så intressant eller stort för er läsare att höra oss tjata om denna tripp, men som hon säger så är det en otroligt stor grej för vår familj. För att lite grann visa hur stort det är och hur troligen mina tre andra familjemedlemmar känner så ska jag publicera ett utdrag ur hennes blogg. Jag kan säga att det definitivt är så jag känner iaf

"För er läsare kanske detta inte är ngn big deal, men för mig är detta HUGE!
Okeeeej, here we go; Jag, Mamma & Pappa ska åka till USA i sommar. Yesbox. I två veckor ska vi befinna oss in the states. 2 veckor i detta mäktiga land.. & så såklart, det viktigaste av allt.. vi ska äntligen få träffa vår älskade Bötte igen! 2 veckor ska vi ha tillsammans, återförenade som en familj. Jisses! Det är bara så underbart att jag knappt kan tro att det är sant :)

Kan inte känna att det är på riktigt förrän allt är bokat.

MEN. Fattar ni? JAG SKA TILL USA! JAG SKA FÅ TRÄFFA LILLEBOR! <3
Först ska min kära Far bara råna en bank, tur att vi bor i L-a då. Här tycks man kunna råna banker & dylikt hur enkelt som helst!"

Om jag inte känt någon hemlängtan tidigare idag så kände jag lite hemlängtan nu, den lilla biten om att vara återförenade som familj slog mig och jag blev faktiskt lite tårögd, något som inte brukar hända trots min hemlängtan faktiskt.

För övrigt så ska jag göra en sak som min syster gjorde på sin blogg. Hon skröt faktiskt om sommarens händelse och VI FÅR faktiskt göra det, jag måste ju erkänna att jag ser mig som rätt ödmjuk och jag försöker att inte skryta för mycket iaf. Nu ska jag dock göra ett litet undantag, jag glömde ju förstås att berätta att Miami-hotellet var ett hotell av yppersta klass, det råkade ju vara 5-stjärnigt. Förutom detta 5-stjärniga Mandarin Oriental i Miami ska vi ju även bo på berömda Waldorf i NY och Casa Marina Resort i Key West, Casa Marina tillhör också Waldorf-kedjan och hotellet i Key West har bland annat en privat strand. Hotellet i Orlando är ju då det klart ynkligaste med sina ynkliga tre stjärnor men det ser ju ack så fint ut för det. En dag får jag nog publicera bilder på våra hotell.

DS.

Unusual You

Dagens låt blev unusual you...

Haha, det roliga är att oavsett vilken låttitel jag får upp så kan jag koppla den till något...
Denna gången handlar det lite om en ovanlig person eller hur man ska tolka det...Jag tolkar det som att någon istället agerat lite konstigt på senaste tiden.

Jag ska inte säga vem det är utan se om denna personen själv kan lista ut att jag syftar på henne/honom...

Det är ju hyfsat många som har lagt sig i det här med min försvunna kamerasladd. Jag får nog försöka leta upp den imorgon, framför allt eftersom att jag planerar att åka till NY på söndag. Något som dock är märkligt är att dem har inte hittat den i Minnesota, och jag har inte hittat den här...Jag är dessutom rätt säker på att den låg i väskan. Den enda tanke jag har är att den på något sätt tappats under den massiva säkerhetskontroll jag fick genomgå som innebar att jag bland annat tömde mitt handbagage på allt innehåll. Jag misstänker att min kamerasladd låg i handbagaget och risken finns ju att den försvunnit då. Jag måste ju också erkänna att det skulle vara rätt så enkelt och fan så mycket billigare att köpa en ny sladd istället för en ny kamera, men vadå? Varför lägga pengar på något sånt när man kan få en ny bättre kamera? Det ger ju mig liksom en anledning till att införskaffa en kamera.
Jag gillar folk som resonerar så, precis som faster Eva kommenterar om farbror Leif, varför inte köpa en ny bil istället för ett nytt bilbatteri? Helt rätt tanke. Lättare, eller i alla fall roligare att köpa något nytt istället för att på något sätt reparera något gammalt.

Gerry kommenterar att jag inte är eller var ensam i en au pair misär...Hahaha nej det har jag lite koll på efter att 8 utav 22 svenskar från au pair skolan har åkt hem:P Det är en liten chansning man tar som au pair, ibland fungerar det, ibland inte...

Idag nästan varit en ovanlig dag. Jag slapp att hämta och lämna barnen på skolan eftersom madonnan jobbade hemifrån. Johns syster och hennes familj kom hit idag, de är på besök från Australien. Bortsett från det har det väl i och för sig varit sig rätt likt. Vi var ute och lekte ett tag idag, ute och studsade studsmatta istället för att hänga framför datorn eller tv:n

Jag har också längtat hem rätt mycket idag. Ibland blir det så bara, ibland utan anledning, ibland med anledning. Idag var det nog mest utan anledning. Det är lite jobbigt när man längtar hem, man vill bara skjuta fram tiden till den dag man kommer hem igen. Man kan nästan ge vad som helst för att ha chansen att ringa en kompis och fråga om man ska hitta på något. Det är lätt att bli rastlös här, det är ju inte direkt så spontant som hemma. Jag skulle ju faktiskt träffa en au pair kollega idag men det sket sig när ingen av oss hade tillgång till bil idag. Trots allt så är jag rätt duktig. På söndag har jag varit i USA i 18 veckor. Jag har faktiskt varit här i fyra månader redan, 131 dagar idag. 8 månader, runt 230 dagar kvar nu.

Idag blev också vårt hotell i Miami bokat. Mandarin Oriental, ser ut att var hemskt trevligt. Sommaren kommer bli en upplevelse. Nu återstår bara transportbiten.

På tal om kameror och så, så ska jag idag igen bjuda på en bild, sen är det nog för mig för idag.
Så godnatt och varsågod och njut.


Jag och fridman runt midnatt i Magaluf i somras...

Jag vet vad ni tänker...Men nej ingen promille här inte. Spiknyktra...:P

Square One

Dagens låt blev Square One, en mycket trevlig sång. Givetvis är den trevlig, trots allt gjord av Coldplay.
På tal om Coldplay så dök där upp lite nytt hopp idag, jag kommer ju med största sannolikhet att missa deras konsert i Stockholm i augusti. Något jag är mycket besviken över.
Det "braiga" är då att dem slänger in några USA-spelningar också. Tyvärr inte speciellt nära Darien men det går ju att fixa, massachusetts är inte för långt bort.

Det är alltså tre konserter jag gärna ser här inom den närmre framtiden. Coldplay, The Killers och Glasvegas.
På tal om framtiden så leder det in mig på en annan liten tanke. Jag funderar väl rätt ofta på framtiden men nu sen jag kom till USA har jag funderat ännu mer på framtiden. Det är väldigt ofta som jag funderar på hur det blir att komma hem igen, hur min vardag ser ut här om någon månad, hur det blir att träffa min familj igen, shopping, hur Florida är etc. Med tanke på dagens låt och dessa tankar om framtiden kan man nu, som alltid, ta till Coldplays underbara textrader och säga "The future is for discovering"

Hmm, efter att nog ha gjort en toppnotering i antalet kommentarer idag så kan jag väl ändå inte sluta blogga...

Jag vet att ni vill se foto, tro mig jag vill också se foto. Det går ju tyvärr inte så bra när jag inte kan lägga in bilder på datorn. Har nämligen fortfarande inte hittat min sladd till kameran, vilket är mycket irriterande och därför får jag kanske köpa en ny kamera istället. Fast det kan ju bli svårt nu när jag återupptäckt shoppingens härliga känsla. Moster Cecilias kommentar om att jag kanske tröstshoppade i Minnesota stämmer nog. Där behövde jag lämna huset för att inte bli tokig vilket jag inte behöver här. Inte sagt att jag kommer sluta shoppa när jag är här för det...

Dagen har precis som ni nog gissat varit sig lik idag. Imponerande nog så stannar jag nog faktiskt uppe 9 morgnar utav 10 istället för att somna om efter att jag kört barnen till skolan. Även om det var rätt varmt idag så förstörde blåsten det. Det blåser rätt rejält här idag och då blir det ju också lite kallare. Igår hade vi för övrigt 15 grader plus och sol, annat än Minnesota det. Nästan så att jag valde min vårjacka när jag promenerade och hämtade ungarna.

Annars har dagen mestadels bestått av att titta på när barnen spelar diverse tv-spel.

Något som oroar mig är att min handled gjort väldigt ont de senaste dagarna, idag har den nästan gjort löjligt ont. Jag vet inte var denna smärta kommer ifrån men jag får den rätt regelbundet, typ varannan, var tredje månad. Så har jag den i några dagar, någon vecka kanske sen går den över. Nötterna på vårdcentralen trodde att det är någon inflammation av något slag men dem gjorde inte så mycket åt det. Igår när vi spelade basket tog jag emot bollen med den skadade handen och det kändes nästan som när jag bröt min andra handled. Undrar var detta mystiska kommer ifrån bara.
Som grädde på mosen har mitt knä också gjort väldigt ont idag av någon annan mystisk orsak.

Som tröst för detta inlägg där jag mest babblar på, samt för brist på bilder ska jag se om jag hittar någon intressant bild på datorn...
Jag efterfrågade en bild där jag sitter på golvet på mcdonalds i NY för detta syfte men den verkar sorgligt nog vara försvunnen.
Någon bild hittade jag iaf,

Titta bara så roligt man kan ha på ett hotellrum.



Gissa vem det är som får plats i denna lilla miniatyr-barnstol på ikea?


Gissa vart han tog vägen nu?

Fallen

Dagens titel blev fallen.
Vet inte hur jag ska tolka det idag. Eller man kan väl säga att "I have once again fallen for shopping".
Jag var nämligen och shoppade idag, på marshalls som är en mycket trevlig affär, eller egentligen mycket tradig men deras priser är ju jättebra så affären blir ju automatiskt rolig.

Blev lite besatt när jag väl kom dit idag och jag kan inte förstå att jag inte shoppat kläder på över en månad. Skönt att jag får lön på fredag för vi kan väl säga att där inte är mycket kvar av lönen från i fredags.
Jag tänkte ett tag handla en klänning till min syster idag. Det var en jättefin klänning och det bara slog mig att jag borde handla den till henne, jaa där finns ju inte så många andra damer i mitt liv för stunden. Fast sen insåg jag ju att jag inte var säker på om den skulle passa, det är åtminstone vad jag påstår. Mitt riktiga argument för att inte handla till min syster var nog att jag istället insåg att jag själv behövde ett eller två par nya skor...
Så jag inhandlade två par skor, ett par Calvin Klein och ett par Ed Hardy, allt för mycket överkomliga 90 dollar.
Man måste väl bara älska USA?

Det absolut bästa hade dock varit om de två par jeans jag provade hade passat mig. Jag kunde köpt två par jeans för 25 dollar, det hade ju varit helt galet, men tyvärr passade dem inte...

Idag har vi spelat basket ute på uppfarten. Tyvärr hann vi inte spela så länge, min handled gjorde nåt så in i h---et-s ont, utan någon anledning egentligen. Dessutom började Patrick och Jack bråka rätt rejält. Patrik tyckte att jag knuffade honom och när Jack inte höll med så hoppade Patrick på Jack och slog honom innan Jack slog tillbaks och sen kom en ny våg från Patrick innan jag fick ta i honom. När jag höll fast honom slänger sen Jack basketbollen på Patrick. Jag tror att situationen äntligen är över, vi är på väg tillbaks till huset och jag ber dem be om ursäkt och då vänder sig Patrick om och spottar på Jack.
Herregud alltså, bortsett från det var det en normal dag.

16 läsare idag, bottenrekord. Knappt lönt längre med bloggen. Lika bra att sammanfatta mina dagar i mail till min familj istället....Det kan man ju förresten också koppla till dagens låttitel.

God natt


Thank You

Thank You blev dagens rubrik, en ganska bra låt från Dido...
Man kan väl också säga att thank you nog passar rätt bra för stunden...

Av någon anledning kunde jag inte blogga igår, någon sorts strul men nu är jag tillbaks i bloggvärlden igen.
Jag vet inte om det finns så mycket att berätta om gårdagen när jag tänker efter.
Det var som vanligt en vanlig dag och det känns som att jag upprepar mig väldigt mycket här på bloggen. Lite nytt kan jag nog förmedla ändå, jaa det vill säga utöver gårdagen som var vanlig som sagt.

Eller inte helt för jag gjorde nästan en avancerad måltid igår. Jag stekte lax och torsk till mig och barnen igår eftersom att Madonna och John var ute och åt. Herregud även om jag stekte fisken lite för länge så att den blev lite torr och gick sönder så måste jag iaf ge mig själv godkänt efter mitt första fiskförsök. Till det kokade jag ris, stekte blomkål och morötter samt fixade till brocollin. Under dagen tog jag också en promenad (!) i Darien och jag fick lagat min klocka som gick sönder igen för någon vecka sen. Annars var det som vanligt, ni bör ju kunna den rutinen vid detta laget så jag nämner inte den idag.

Lite annat jag kan meddela er är då att jag tänker åka till New York i helgen. Budgeten är lite återhämtat och jag bör klara en NY tur. Jag försöker också få tag i lite vänner här i Darien, får se var det slutar annars får jag vänta till au pair mötet om någon vecka.
För övrigt funderar jag på vad mitt nästa inköp kan bli, efter att jag inte handlat kläder på över en månad (!!!!) så är det nog dags för ett klädesplagg men där finns andra saker som bränner också...
Igår blev också ytterligare en del i sommarens familjesemester bokad. Hotellet i Key West blev bokat igår och jag får väl säga att jag är mycket nöjd med det hotellvalet, det var ju trots allt ytterligare ett waldorf-hotell.
Nu återstår bara lite transportfrågor och hotell i Miami, små framsteg varje dag gör susen i längden.

Nej nu ska jag in och bygga en volvo s80 på volvos hemsida så att jag berätta för min far om det är en sådan eller en v70 han ska införskaffa.

Tack och hej gott folk

Pinch Me

Lite mysko att det råkade bli samma låttitel idag ige, nämligen pinch me.
Är det någon som försöker säga mig något eller vad pågår?

Idag har återigen varit en lugn och nästan rolig dag.
Lite tvätt och strykning men också lite krig mot barnen etc. De hade fotbollsträning idag också, så lite omväxling vilket faktiskt är rätt skönt, inte ens drygt att köra de 20 minuterna dit och de 20 minuterna hem
Jag har ju ett litet knep också, jag tar nämligen med mig min bärbara dvd och tittar på tv-serier under deras träning. Idag blev det nästan en timmes scrubs.

Förutom fotbollsträningen så har det som sagt varit rätt slappt, barnen kommer hem, äter litet mellanmål och spelar sina spel.
Nästan varje dag ser ut så och jag ska väl inte säga att det är ansträngande direkt.

Idag blev också hotellet i Orlando bokat, Hotel International Plaza. Det var ju varken Hilton eller Ritz så som jag önskat men hotellet såg trots detta mycket fint ut och det blir nog en trevlig upplevelse det med, poolen var väldigt fin där.
Nu återstår bara hotellbokning i Key West och Miami samt all transport sen är vi good to go.

När jag tittade på scrubs idag så insåg jag en sak, trots att jag sett hundratalet avsnitt så har jag nog ändå ingen aning om var det utspelar sig, märkligt va?

God natt

Pinch Me

Nu har jag stulit en idé från en ex au pair kollega. Nämligen att välja min rubrik genom att slumpa en låttitel i itunes.
Idag blev det pinch me.
Haha kan ju av vissa anledningar stämma rätt bra också:P

Söndag idag och jag är sjuukligt trött.
Barnen hade sitt kalas igår, övernattningsparty. Så huset var fullt och kaotiskt kan man väl säga, 10 ungar, herregud säger jag bara. Att ingenting gick sönder eller att inte fler skadade sig är ett mirakel. Det är nog ett mirakel att jag klarade mig undan också.
I och för sig så startade ju alla tio ett krig mot mig där de attackerade mig med allt de kunde hitta men jag överlevde faktiskt.
De sov ju dock 5 meter utanför mitt rum, det är ju inte direkt ljudisolerat så man ska väl inte säga att jag fick för mycket sömn inatt. Ni kanske förstår att barnen inte sov särskilt mycket utan tyckte det var roligare att prata eller knacka på min dörr.

Så idag har varit en mycket slapp dag där jag sett united, ringt till Sverige och fortsatt planera sommarens semester och sen har jag väl egentligen inte gjort något speciellt förutom att slå barnen i basket.

Nu är det middag om en minut och sen blir det väl lite tv-tittande innan tidig läggdags idag

Såå hej på er.

Friday...

Idag är det då fredag, har återigen varit en bra dag.
Var på banken och "växlade" in veckans lön, efter gjorde jag några små ärrenden och lite såå...
När barnen kom hem var det sedan som vanligt igen vilket innebär ganska lugna dagar även om de idag hade en kompis över och tillsammans startade de krig mot mig med sina vapen som skjuter typ skumgummipilar.
Deras kompis gick sen kanske lite till överdrift och dunkade mig i ryggen med vapnet istället för att skjuta. inte helt skönt men ingen större fara. Där emot fasar jag lite imorgon då barnen har födelsedags kalas med övernattning. Det betyder att här kommer vara åtta djävulsungar 5 meter från mitt rum som alla kommer övertalas till att söka hämnd för de krig jag än så länge startat mot barnen.

Nu ikväll har jag ätit god fisk med Madonna och John och nu ska jag väl titta lite på tv innan jag skaa sooova.

Idag har jag också kollat lite på fler hotell, denna gång i Florida.
Florida ser ju inte helt fel ut kan man väl nöja sig med att säga... Jag ser verkligen fram emot vår lilla familjesemester i USA...
De har ju faktiskt Waldorf hotell nere i Florida också, men kanske får jag erbjuda ekonomisk hjälp till min far om jag ska övertala honom till det denna gång också:P Kan det nog vara värt, privat strand på hotellets egna ö låter väl inte fel....

Just det, (jag kanske berättade detta igår men det kan vara värt att berätta två gånger) jag har nu hittat fantastiska sidor på internet med massa sjukligt bra priser. Eller vad sägs om 50-70% på solglasögon, väskor, kläder etc. från märken som gucci, prada, armani m.fl.
Dessutom har jag hittat sidor med billig elektronik, t.ex. 100 dollar rabatt på kameran jag är intresserad av..Underbart eller hur?

Det får nog räcka för idag...Så god natt på er


The Waldorf-Astoria

J. Lo, Madonna, Justin Timberlake, Queen Elizabeth II, Gwyneth Paltrow, J.K Rowling, systrarna Hilton,  Beyonce, Al Pacino, David Schwimmer och Harry Potter (Daniel Radcliffe) m.fl.

Vad har alla dessa kändisar gemensamt med mig efter sommaren?

Jo då har vi bott på samma hotell...

Idag har varit en bra dag, mitt humör blev rätt upplyft av att resten av min familj bokade sin resa till NY för att besöka mig i sommar. Till slut blev det hotell Waldorf-Astoria, jaa till och med pappa erkände sig lite lockad över tanken att bo på ett av New Yorks flottaste hotell. Dessutom fick vi ju ett rätt så överkomligt pris.
Flyget är nog i och för sig inte bokat ännu men det löser väl sig det med.

Som det ser ut nu ska det spenderas fyra dagar här i Darien hos min värdfamilj sedan fyra dagar i NY innan vi tar oss ner till Florida för en vecka i solen därefter är det åter skilda vägar när jag beger mig tillbaks till Darien och famljen tillbaks till Sverige. Trevligt är det iaf, nu har jag något att verkligen se fram emot...

Dagen har annars varit sig lik andra dagar, det har varit en bra och lugn dag precis som många av de övriga är här.
Jag har också lagat mat till barnen idag, förutom pastan och den enkla såsen så stekte jag kotletter. Fan alltså jag kan ta över köket från mamma när jag kommer hem. Nej inte riktigt kanske, dessutom hade jag inte kunnat skippa min mammas mat. Trots att maten är bra här saknar jag de otroligt goda familjemåltiderna på helgerna (även veckodagar) hemma i Suecia.

Jag hade tänkt åka ensam till New York i helgen men istället tror jag att jag väntar till nästa vecka för då kan jag nämligen få sällskap av svenska Louise från Au Pair skolan.

Idag ska jag också bjuda er på en del som jag vill kalla skillnaden.

Skillnaden:

Skillnaden mellan min nya värdmamma Madonna och min gamla värdmamma Susie handlar det om idag.
Vad är då skillnaden, jo skillnaden (en av dem) är att Madonna ber om ursäkt för att inte ha postat ett brev jag skulle posta trots att jag inte bett henne medan Susie istället ber mig gå ut i kylan med feber och posta hennes brev.

Alrightyy then, det var nog allt för idag...

Some might say

God kväll, onsdagkväll är det idag faktiskt...

Har varit en ganska normal dag, lite segare idag men helt ok idag igen.

Som vanlig hjälpte jag barnen imorse men jag slapp köra dem till skolan för mamma jobbade hemifrån.

Klarade sen av att hålla mig uppe ett tag innan tröttheten tog över, jag sov rätt oroligt inatt, det betydde att jag fick ta en liten eftermiddgstupplur.
Skön sömn i två timmar var vad jag behövde, konstigt nog är jag fortfarande trött...

Vi var också ute för en liten pulkasväng idag, jag frös mest då eftersom att de var mycket kallt här idag, typ minnesota-kallt och jag hade inga varma strumpor på mig...

Annars har jag inte gjort något speciellt idag.
Under min vakna tid i förmiddags så hann jag kolla lite hotell i NY för att planera för min familjs besök i sommar.
Hittade två intressanta hotell där hela familjen kunde bo till vettiga priser.
Frågade Madonna om dem och det var tydligen mycket bra hotell, det ena var till och med "the hotel in NY", ett av de mest populära och fina hotell i NY.
Så vem vet, kanske bötte hamnar på Waldorf-Astoria i sommar, hade varit lite fräckt.
Speciellt med tanke på att det normalt kostar typ 500-700 dollar per rum och natt men vi hittade det mycket billigare. Madonna berättade att många kändisar bott där och att mina föräldrar därför kanske tyckte det kunde vara lite fräck att säga att vi bott på Waldorf men då förklarade jag att min pappa hade kunnat bo granne med President Obama utan att bry sig...

Har gjort lite budgetundersökningar imorse och kanske kanske kan det bli ett besök till NY i helgen, dock utan en helt fungerande kamera:P

God natt

God kväll!

Gud det blev ett sent inlägg idag, utan anledning också...

Idag har varit en trevlig dag, jag har egentligen inte gjort särskilt mycket men det var trevligt ändå...
Barnen fick sluta tidigare idag eftersom att det började snöa. Herregud vilken lyx...
Så fort det kommer lite lite snö så blir antingen skoldagen inställd, eller så får dem sluta tidigare, eller börja senare.
Vad är det för stil?

Annars har jag som sagt inte gjort så mycket idag, jag har i och för sig klippt mig.
Min dyraste och längsta klippning någonsin. 45 minuter och 45 dollar.
Inte vad jag hade räknat med men det var ju i och för sig på tiden att delar av håret försvann...
För att vara ärlig så var det faktiskt en mycket bra klippning. Killen lyckades få rätt så bra bukt med mina virvlar, men jag undrar trots det om det var värt 45 dollar...Ja jag fick ju till slut bara betala 40 eftersom att jag berättade för honom att jag bara hade 44 dollar på kontot...Det betyder att jag tills på lördag har fyra dollar att klara mig på...
Även om det var en bra klippning som sagt så frågar jag mig själv om jag tycker den var värd de 20-30 dollar jag betalar extra där jämfört med något annat ställe...

För er som tycker min shopping är intressant så kan jag nu meddela att jag är lite sugen på att spendera min nästa lön(er) på en kamera eller en elektronisk tandborste.
Jag köpte ju i och för sig en kamera innan jag åkte till USA men nu kan jag för ungefär samma pris som den jag köpte då få en tre gånger så bra kamera, en riktig grymming.
Dessutom har jag ju blivit av med min kabel till den kameran jag har nu, så varför inte köpa en ny kamera istället för en ny kabel?

God natt...

Ännu en dag i Darien...

Jaha, då var det måndag igen, snart är denna dag också över och imorgon har jag varit här i två veckor. Känns som att jag kom typ igår...

Det har varit en normal dag idag, hjälpte barnen imorse. Var ledig några timmar under vilka jag passade på att köra till biblioteket, köra till circuit city och best buy för att spendera lite pengar.
Dessutom försökte jag hitta en frisö här i Darien men det var lättare sagt en gjort, jag hittade till slut två stycken men de var hade båda stängt. Tydligen vanligt för frisörer att ha stängt på måndagar.
Till slut hittade jag en tredje frisör, även han hade stängt men jag fick iaf bokat tid till imorgon...

Han frågade mig hur jag hittade honom, om någon hade rekommenderat mig eller vad?
Jag svarade att jag inte är härifrån så jag har bara letat utan någon direkt tanke om hur, var eller liknande...
Då frågade han var jag kom ifrån och när jag sa "sweden" så svarade han på svenska var jag kom ifrån i Sverige.
Lite coolt att jag lyckas få tag på en svensk frisör faktiskt...

Sedan kom barnen hem och jag krossade dem i basket idag igen innan de gjorde läxor medan jag gjorde mat. Troligen den mest avancerade maträtten jag lagat i USA. Jag stekte lammkotletter, eller lammrevben till barnen och kokade pasta.
Förra veckan så fick jag gjort min kyckling förresten, även om jag förstörde de första så handlade John nya kycklingfiléer och jag lagade baconlindade kycklingfiléer fyllda med ost...

Barnen hade sedan fotbollsträning ikväll, fysträning och dem fick faktiskt springa rätt rejält...
Mycket sjukt att se hur dem gjorde i princip exakt samma övningar som vi brukar köra på exan med coach Dick...
Jag saknade för övrigt coach Dicks träningar när jag såg denna träning, detta trots att det bara var fysträning...

Nu väntar jag på att middagen ska bli klar och sedan blir det tidig sänggång för jag är trötter...

För alla er som vill se bilder från NY får jag ännu en gång beklaga.
Jag är inte helt säker på när jag tar mig till NY nästa gång, kanske i helgen, kanske inte...
I vilket fall som helst så har jag fortfarande inte hittat min sladd till min kamera och då kan inga bilder föras över till datorn....

Ciaooo

Glömde nästan att jag tänkt publicera en bild för er.

Igår hittade jag en trevlig bild på internet, först kunde jag inte komma på vem det likna sen slog det mig.
Se efter för er själva...


Vad gör en yngre och glad(are) morbror Thomas (till höger) tillsammans med skådespelaren Pat Robinson?

Hejsan hejsan..

Nu har jag bråttom, herregud det är ju Superbowl om bara några minuter.
Med strax under 200 miljoner amerikaner framför tv:n så står hela amerika still.
Affärer etc stänger tidigare på grund av detta event och det går inte att beskriva hur stort det är här borta.
Folk har rusat till affärerna idag för att köpa, chips, dricka, salsa, mat etc.

Idag har varit en lugn dag med sovmorgon.
Efter frukosten såg jag lite fotboll och pratade med mina föräldrar på skype.

Följde sedan med Madonna till någon av barnens kompisars hus där de hade haft någon brunch och nu var barnen och föräldrarna ute och lekte i snön.

Shoppade lite matvaror med John och sedan hade jag lite slapp tid igen innan jag gick ut och spöade barnen i basket och hade snöbollskrig.
Nu sitter jag alltså här och väntar på Superbowl som börjar nuu faktiskt. Har också förberett mig med chips och dippa och hela familjen ska äta framför tv:n idag.
Har planerat lite för mina föräldrars besök också och det har varit en skön dag idag...

Ojoj, nu skrek jack att det var kick-off mellan Arizona Cardinals - Philadelphia Steelers, måste gåå
God kväll...

Eftersnack:
Nu har jag sett min första Superbowl match och vinnare blev Pittsburg Steelers, jag ber om ursäkt för att jag skrev philadelphia steelers innan, det var ju givetvis fel.

Pittsburg vann till slut iaf efter en mycket underhållande match.
Hör och häpna, jag njöt av en match i amerikansk fotboll.

Se vad tre månader i USA kan göra;
Jag äter morötter, går på museum och njuter av amerikansk fotboll, vad kommer här näst?

The met...

Hejsan allesammans.

Även om dagens besök I NY var mycket trevligt så upptäckte jag ju inte så mycket av NY.

Jag hann ju dock se en hel del, en bilfärd på 5th Avenue är rätt trevligt det med.
För egentligen var det bara där jag såg NY på nära håll, genom min bilfärd på fifth avenue.

Vi bestämde oss för att besöka ett museum idag så vi besökte "The Met" eller Metropolitian Musuem of Art.
Vanligtvis kanske jag inte är världens största fan av museum men detta var fan ett sjukt fräck Museum.

Massa gammal konst, typ från medeltiden, från grekiska antiken, romartiden etc.
Mycket fräck att se.
Dessutom hade dem en del andra intressanta avdelningar med krigsutrustning, egyptiskta gravar etc, europeisk konst och skulpturer, tavlor från Picasso, Monét, Manet, Van Gogh etc.

Jag måste säga att jag tyckte det var ett mycket fräck museum och väl värt ett besök.
Madonna skulle möta upp oss som en överraskning, därför kunde vi ju inte flytta oss så mycket och därför blev det ett besök på ett museum som gällde.
Efter cirka fyra timmar där hade vi träffat Madonna och tagit oss därifrån. Vi körde sen mormor och morfar till flygplatsen för att släppa av dem, de åker hem till Australien idag.
Hemma igen lagade jag mat till pojkarna, eller värmde idag...
Mamma och Pappa skulle sen på party så jag tog hand om pojkarna ett tag, nu är dem i säng och jag har lite fritid.

Finns väl inte mycket mer att säga.
New York är en sjukligt mäktig och häftig stad.
Jag hittade mitt framtida hus/lägenhet idag, på hörnan av 5th avenue och 79th street.
Ett besök på egen hand till NY måste ske snart...
Eftersom att jag inte spenderade någon tid utomhus i själva NY så fick jag heller inga bilder därifrån.
Däremot tänkte jag publicera några bilder från metropolitan museum of art men eftersom att jag inte hittar min sladd för att föra över bilder går inte det heller...

Så jag får väl säga godnatt istället, godnatt

Förresten jag glömde ju nästan bort detta.
Jag måste också slänga in en hyllning till en annan blogg www.metrobloggen.se/gladapagar
En fruktansvärt lustig blogg

RSS 2.0