676 timmar!

God afton, jag har nu varit här i staterna i ca 676 timmar eller fyra veckor och ca fyra timmar om det är lättare för er.

Det betyder också att jag har ca 8736 timmar kvar här i staterna eller 52 veckor om det är lättare för er. Det vill säga om jag använder min sista månad till att resa i USA annars har jag bara ca 8064 timmar kvar här i staterna eller 48 veckor om det är lättare för er.

Denna dagen har varit bra, kanske rent av den bästa sen jag kom till familjen. Vaknade ganska tidigt imorse när Jean-ann, min LCC, ringde och meddelade om den svenska närvaron i närheten. Låg och drog mig ett tag innan jag gick upp och mejlade den svenska besättningen och några andra samt kollade rundor på nätet lite och pratade med svenska vänner hemifrån. Sen fick jag duscha och göra mig klar, äta frukost etc. Det var ju idag som Susie skulle bjuda mig på en minnesota vikings match, det är amerikansk fotboll minnesota vikings spelar för er som inte vet. Direkt efter att jag svalt frukosten och borstat tänderna körde vi för att hämta upp Susies väninna som skulle följa med på matchen samt lämna av barnen hos familjen foerester. Susie hade ju fyra biljetter till matchen (Mark´s firma som har säsongsbiljetter som de delar ut till kunder), hon hade tänkt ge alla fyra till mig men jag hade inte så många vänner så istället kom hon på idén att hon själv skulle gå med en väninna också skulle hon bjuda med deras gamla au pair Anutosh för min skull.
The metrodome (som arenan heter) låg i downtown minneapolis så jag fick ju även se lite av det på väg till och från arenan. Skyskraporna imponerar även här även om de inte var en tjugondel så många som i NY.
Vi mötte Anutosh utanför arenan, lite, inte så farligt, påverkad kanske men det var ju en trevlig ice-breaker för umgängets skull. När vi nu samlat upp alla ställde vi oss i kön till arenan. Fruktansvärt mäktigt att stiga in på arenan, en superstor inomhusarena (täckt av ett tak i något tältliknande material), ljudnivån var skyhög eftersom matchen redan var i full gång. Mycket stora delar av åskådarna var klädda i hemmalagets lilla tröjor, även jag. Så fort där var ett spelavbrott dränkets hela arenan i HÖG musik, det var planerat för att man ska störa bortalaget när de diskuterar taktik på planen, och cheerleader tjejerna slog klackarna i taket. Arenan har, när det är football, plats för 64000 åskådare, jag gissar att där var något över 55000 på plats idag. Det går inte att beskriva känslan av 55000 busvisslande personer när bortalaget gjorde något bra, Det går absolut inte heller att beskriva känslan av att se och höra 55000 personer ställa sig upp och jubla/skrika när hemmalaget gjorde touchdown. Det var också helt fantastiskt att se cheerleader-tjejerna dansa till musiken från högtalarna. Ni vet när man ser saker som t.ex. cheerleaders och sport på filmer så känns det som att de överdriver som bara den. Idag fick jag uppleva det live och det går faktiskt till ungefär så som när man ser det på film. Atmosfären var tokig och jag fick gåshud flera gånger, det var verkligen en upplevelse jag kommer minnas länge. Det var också mycket bra platser trots att det var långt ifrån de bästa. Men det bör ju i och för sig vara bra platser om biljetterna kostade 120 dollar styck, tack för att jag slapp betala iaf :P Inget man kan göra varje vecka.
Minnesota Vikings vann ju till slut också över Houston Texans med 28-21. Jag förstår nu faktiskt en del av denna underliga sport. Många gånger kastar det bara bollen till någon som springer som en dåre och försöker undvika hela det andra laget som kommer rusande mot honom. Seriöst alltså, det ser för roligt ut, en kille har bollen och elva andra jagar livet av honom. Får de tag på honom bildas en enorm klunga eller hög. Får de inte tag i honom blir det touchdown och ett jäkla liv. Det är en sport där det blir enorm mycket uppehåll men det är rätt roligt, de bjuder på en trevlig underhållning i varje avbrott, antingen cheerleaders som dansar eller något annat trevligt. Umgänget under matchen, Anutosh, var en person som till viss del motbevisar teorin om att de i min au pair grupp inte är tillräckligt umgänge för min del.

Vi körde hem igen, hämtade barnen hos Foerester och släppte av Susies väninna. Väl hemma var det meningen att vi ganska snart igen skulle lämna huset för att köra till Marks föräldrar och fira Susies födelsedag som är imorgon. Jag följde aldrig med, jag hade fått mejl från en av de två svenskarna som jag mejlat imorse. Hon meddelade att där faktiskt var en del svenskar i närheten av minneapolis/st paul. Bestämde mig för att ringa den andra au pairen, en kille vid namn Emil. Han var tydligen tillsammans med de några andra svenskar just när jag ringde, men detta har jag redan berättat för er så vi skippar till biten när de hämtade mig.

Ett litet tag efter vårt andra samtal så stod de alltså på uppfarten till vårt hus. Fyra stycken var de jag träffade idag, Ullis, Karro, Johanna och Emil. Vi körde och fikade i närheten och pratade lite. Det var mycket trevligt att få träffa lite svenskar faktiskt. Jag kan väl också säga att de körde över min teori om ej tillräckligt umgänge. Kanske nästan så mycket att det istället drog mot gränsen för mer än tillräckligt. Men mycket hellre det än på andra hållet. Det var alltså ett mycket öppet gäng svenskar jag mötte, jag vet mer om dem efter en timmes umgänge än vad jag kanske borde göra. Det var iaf mycket trevligt och roligt. Blev en hel del skratt vilket varit ganska uteblivet de senaste veckorna. Skönt att få prata svenska också. Nu är man ju så van vid engelskan att man inte längre funderar på att man faktiskt pratar ett annat språk än svenska. De berättade att det förutom dem även fanns tre eller fyra andra svenskar i området, även om en skulle åka hem denna veckan. Jag berättade också för dem att det tydligen ska komma tre svenskar till inom en ganska kort tid. Snart är vi alltså hela tio sve nskar, och jag som trodde att jag var ensam svensk i området. Min utvärdering av MInneapolis skjuts alltså upp ytterligare någon vecka till jag lärt känna svenskarna lite bättre.

När de släppt av mig hemma vid igen så kom jag på att jag inte ätit så mycket under dagen, faktiskt bara frukost hemma och en hot dog för 5 dollar på arenan. Jag bestämde mig för att köra till det extremt närliggande mcdonalds för att fylla på magsäcken. Fyra bitar chicken McNuggets med barbecue-sås, en liten kycklingburgare, en dubbel cheeseburgare och en liten pommes blev det. Efter skatt betalde jag 4.27 dollar. Trevligt att det är så billigt. Efter att ha suttit ute och fikat var jag fortfarande frusen. När solen gått ner var det inga 20 grader inte så jag bestämde mig för att ta ett snabbt bad. Det har jag nu gjort och därför sitter jag nu här vid bloggen.

Igår kunde jag inte somna faktiskt, låg nog vaken i ca en timme innan jag somnade. Jag hann tänka på en hel del under den tiden och jag ska nu dela med mig av lite av det min hjärna tänkte på. Jag döper det till nattens punkter:P

Nattens punkter

Hur blir det att komma hem igen, hur är det med alla ens vänner, tänk om det har förändrats helt eller gör något helt annat någon helt annanstans? Det blir ju en sorts anpassningsperiod när man kommer hem igen, allt kommer ju inte vara som när jag lämnade.

Hamnar man i rätt omgivning och familj som au pair, då kan man få ett helt underbart år.

Jag måste ta reda på vilka konserter i närheten som står på schemat igen. Så att man inte missar något för det vore ju dumt.

Detta året (från juli 08- juli 09) ska nog bli mitt konsertår. Jag tänker se en massa konserter då. Några konserter jag redan idag kan säga att jag sett under perioden är (förhoppningsvis) Oasis, The Killers, Coldplay tre gånger, Håkan Hellström och Kent. Bara det är rätt bra tycker jag, men det ska inte ta stopp där.


Jag har en ny parfymälskling i min samling. Jag kom på det igår när min kudde luktade denna parfymen och jag låg och luktade på kudden till jag somnade. DKNY Be delicious är min nya favoritparfym från min egen samling.

Gucci Envy Me gör fortfarande en kvinna oemotståndlig och behåller därför förstaplatsen på tjejsidan. Kommer ihåg att en klasskompis alltid hade den och den luktar så gott. Så tjejer vill ni ha mig vid er sida så inhandla denna parfym.

Jag funderade också på om jag förbättrat min engelska under dessa fyra veckor...Det känns inte som att jag gjort det. Den enda skillnaden jag märkt nu är att jag slutat tänka på svenska när jag pratar engelska. Jag pratar engelska ungefär som jag pratar svenska. Helt naturligt det vill säga, funderar inte över att det är ett annat språk en svenska som jag nämnde innan. Jag tänker i och för sig fortfarande på svenska, men även en del på engelska. Någon sa att man drömmer på engelska efter ett tag men det kan jag nog inte säga, jag kommer inte ihåg om jag drömt på svenska eller engelska i och för sig.

Av någon anledning kom jag också ihåg att jag blivit "smygfotad"  minst tre gånger hahaha. Rätt roliga incidenter faktiskt.
Första gången jag kommer ihåg var när jag, fridman och fibbe var i sthlm. Efter en förmiddag med shopping bestämde vi oss för att äta lunch på mcdonalds. Vi satte oss och vid ett bord en liten bit ifrån oss satt ett gäng tjejer som kanske var 2-3 yngre än oss, vi var nog 17 då. Vi såg att de fnittrade och misstänkte att de pratade om oss. När jag sen gick förbi borde sa någon av dem "han där?". När jag sen kom tillbaka och vi tre satt vid vårt bord såg vi att dem tog upp en kamera och började fota varandra. Fibbe påpekade ganska snabbt att de snart skulle fota oss och visst gjorde de det. Eller de riktade kameran mot oss iaf men om de fotade vet jag inte eftersom att de nog blev lite skraja när fridman räckte finger åt dem :P Det var faktiskt sjukt roligt. Inte nog med att de fotade ossm trots att de gick 5-10min före oss så stod de kvar utanför mcdonalds när vi kom ut. När vi sen började gå så följde de efter oss, hela vägen från drottninggatan till NK. Väl i korsningen vid NK hamnade de på fel sida gatan, inte på samma gata som oss alltså. De tänkte då ta sig över till vår sida, men eftersom att vi retades lite så gick vi en gata ytterligare fram. Då sprang de diagonalt tvärs över hela jävla korsningen :P När vi sen gick in på NK så försvann de. HAHAHA vi tyckte det var lite lustigt att ha våra egna stalkers iaf.

Den andra gången jag kommer ihåg var när jag och Eric Noren var på landskrona karnevalen nu i somras. Vi satt vid ett långbord och fick snart sällskap av tre tjejer i vår ålder och två personer runt 30 sträcket, en kvinna och en man i samma sällskap. Vi pratade inte med dem, efter ett tag tog de också upp en kamera och fotade lite utan att vi tänkte på det. Rätt vad det var lös blixten åt vårt håll och när vi tittade dit var kameran riktad mot oss. När de förstod att vi upptäckt deras "diskreta" smygfotning var det inte lönt för dem att klabba längre så de bad oss om att få ta någon bild istället :p De fick de, men de nöjde inte sig med det, utan efter att det gått ytteligare en liten stund så kom den äldre killen i sällskapet fram och bad att fota oss på uppdrag från "kvällspressen", vi lyckades klämma ur fotografen att "kvällspressens redaktion" var tjejerna i vår ålder. Även denna incident var rätt lustig HAHAHA.

Sista gången jag kommer ihåg var också nu i somras när jag och Eric Noren, återigen, var och såg Kent och Håkan Hellström på sofiero i Hbg. Denna gången var inte lika rolig eller händelserik utan mer diskret. Framför oss stod ett sällskap på 7-8st varav två mycket söta tjejer faktiskt. De två skulle sen fota sin eget lilla sällskap och gjorde så. Vi stod då precis bakom sällskapet. När de tagit en bild flyttade de sen sig åt sidan så att deras eget sällskap måste försvunnit ur bilden och vi dök upp där istället. Som sagt inte lika rolig men kanske det mer lyckade fallet av smygfoto...

Alla tjejer som läser detta kanske tänker att det är vardagsmat men så är det nog inte för oss killar, jag kan ju bara prata av egen erfarenhet så vad vet jag egentligen. Jag har uppfattat alla gångerna som ganska roligt iaf, speciellt när vi blev förföljda. Vi får ju också hoppas att vi alla gångerna blev fotade i en positiv bemärkelse så att säga, men det vet jag ju inte det heller :P

Något annat jag kom att tänka på var när Lina lite olyckligt råkade dra ner byxorna och kalsongerna på mig i mitten av klassrummet, första året på gymnasiet. Det var inte riktigt lika roligt som att bli smygfotad. Tur var det iaf att jag klassen var rätt upptagen av annat och att jag rätt snabbt märkte vad som hände. Annars kunde det blivit ännu mer pinsamt än vad det blev nu.

Jag har ju nu också bestämt mig för att jag troligen inte kommer hem under mitt år som jag tänkt tidigare. Det betyder också att jag missar studenten vilket är väldigt synd då i princip alla lagkamrater tar studenten nästa år.

Jag hade också en sån konstig mag-känsla igår. Vet inte riktigt vad den berodde på, kanske att jag var helt nöjd med situationen, kanske längtade jag efter allt hemma eller NY, umgänge eller något annat. Kanske var det för att det gått en månad och jag knappt uträttat något här. Jag vet faktiskt inte vad det berodde på. Får väl se om den återkommer ikväll.

Jag måste lära mig de amerikanska måtten och enheterna etc.

Jag måste kolla med Susie hur det var med det där medlemskapet på YMCA (ett gym)

Jag måste kolla med Susie om de kan se vem som ringt till dem, i så fall kan jag få reda på Justins (killen från planet) nummer så att vi kan gå på hockey.

Mina föräldrar undrade om jag ville ha något skickat till mig till jul så jag måste komma på vad jag vill ha.

På tisdag är det val här i USA, ska bli kul att se hur det går...Enligt msn hade Barack Obama fått 91% av rösterna och John McCain 8% (om jag minns rätt, bör ju vara 9 men kan vara en procent som är osäker) om Sveriges befolkning hade röstat.

United vann igår. De verkar vara på g nu även om de bara fick ett pöäng mot everton. Berbatov har visat sig vara väldigt nyttig för klubben, rooney har växt till en spelare av absolut världsklass, ronaldos formkurva pekar uppåt, nani har mognat, rafael verkar lovande, ferdinand, vidic och evra stabila som vanligt. Nu får nog alla andra se upp helt enkelt.

Min egen lilla önskelista/inköpslista

Här kommer lite saker jag är sugen på att köpa till mig själv under mitt år. Vet dock inte om jag kommer genomföra alla köp

En pyjamas, jag vet att jag tidigare har sagt att jag aldrig sover i mer än underkläder, men det ser ju så mysigt ut när barnen springer i pyjamas. Dessutom är huset kallt.

En elektrisk tandborste

Solglasögön, vet har precis köpt men jag vill så att säga ha ett par roliga.

Minst en "hand"-väska

Strumpor och kalsonger

Playstation 3

Iphone eller Ipod Touch

Någon sorts behandling på ett spa för egen del

Massvis med kläder och skor.

En systemkamera

En united-tröja

Jag hoppas nu att dollarn ska gå ner, då tjänar jag ju i och för sig mindre, men det känns ändå som att allting är mycket billigare då även om det egentligen inte är det då jag ändå inte tjänar så mycket.

Jag har kommit på att vår au pair lön ändå är rätt bra. 176 dollar i veckan. Med dagens dollar-kurs har vi ca 1350kr i veckan och i Juni får vi löneökning till 200 dollar vilket är nästan 1600kr i veckan och runt 6000 skattefritt i månaden. Tyvärr är det väldigt lätt att göra av med pengarna eftersom att här finns en del att köpa t.ex. Men har man bara en strikt budget kan man både leva gott och spara en hel del.

Dagens punkter

Jag har börjat planera lite för att jag ska sluta med att sova hela dagarna. Därför ska jag prata med Susie om gym-medlemskap så att jag kan träna tisdag, onsdag, torsdag. Eftersom att jag ska hämta Joey mitt på dagen dessa dagar har jag inte lika mycket tid då. Måndagar och fredagar ska då bli min "lediga tid" tiden då jag kan träffa folk för lunch, besöka mall of america eller något annat. Helgen ska sen bli den tid då jag verkligen umgås med lite folk. Det ser ju lite ljusare ut på umgängesfronten nu. Sen ska jag också kolla upp om ett lämpligt ställe att studera på och om där finns någonstans att spela fotboll om man inte går i skolan.

Imorgon har jag ett par förslag på vad jag ska göra. Jag funderar på att åka skridskor, men eftersom att jag är osäker på om jag kan åka så vet jag inte om jag vågar åka själv. Pinsamt att åka och ramla hela tiden om man är ensam.

Annars kan jag besöka banken och se hur det där med att "låsa pengar" fungerar.

Jag kan åka och klippa mig, behövs.

Jag kan ta med mig datorn och sätta mig på ett cafe med trådlöst internet.

Jag kanske måste åka till mall of america för att köpa något till susie, titta på en väska till mig och käka lunch.

Det är något av det jag funderar på att göra imorgon, nu ska jag stänga av denna elektriska sak och sätta igång tv:n istället.

Besöka IKEA och deras "svenska saker"-avdelning.

Bye Bye

"When we started we had high hopes"


Kommentarer
Postat av: Robin

Hej, kul att du hittat svenskar, hoppas dom är snälla, men du är alltid välkomen ner hit till D.C. :)

2008-11-03 @ 04:49:34
URL: http://robinsundstrom.blogg.se/
Postat av: Pappa

Lycka till med alla föresatser du angett, utom shoppingen för den klarar du utan mitt stöd.

2008-11-03 @ 09:09:08
Postat av: Lina

Jag mår dåligt för det där med byxorna fortfarande.. Haha. Tycker i övrigt att det börjar låta lite bättre, det är starkt av dig att ge det en rejäl chans! Jag vill också uppleva USA och allt som kommer med det, ska du veta. Så jag är sjukt avis på dig!

2008-11-03 @ 09:51:23
URL: http://linala.blogg.se/
Postat av: Mamma

Roligt att läsa att du börjar trivas bättre men som jag har skrivit innan är det bara du som kan bestämma hur du vill ha det.



Ha det bra Mamma

2008-11-03 @ 13:37:17
Postat av: Faster

Hej Björn, du ska se att det ordnar sig med det sociala. Tre veckor kan kännas länge när man inte ser någon ljusning på "vänskapsproblemet" men det är nog inte så lång tid när man ska etablera nya kontakter. Det är inte som när ni var små, då gick ni bara fram till vem som och frågade: Ska vi leka? Även då var det många som ni inte skulle kunna tänka er att fortsätta umgås med på hemmaplan. Det känns som du för tillfället har några svenskar som kan bli ett bra umgänge (kanske inte som här hemma me ibland får man nöja sig med det näst bästa). Förhoppningsvis leder detta till något bra, annars får du göra något åt det, handlingskraft är ju en positiv egenskap hos dig. Ha det bra, alla hälsar.

2008-11-03 @ 18:28:55
Postat av: Sis

Skönt att läsa att du verkar ha det lite bättre lillebror. Roligt att du hittat en del svenskar du kan umgås med. Där ser du, det löste sig med tiden! Men, se är det som jag sagt hela tiden, upp till dig att göra det du känner är rätt. Men jag tror att det är bra att du ger detta ytterligare en tid. Jag tror att du kommer få de underbart där brooor! :)

2008-11-03 @ 22:27:09
Postat av: malin

Rekord långt inlägg skulle jag kunna tro? Dessutom hade jag missat typ tre andra så tog ju ett tag att läsa alla

2008-11-03 @ 23:45:31
URL: http://malinprevolnik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0