Trubbel i paradiset?

Tydligen som någon redan misstänkt så är det fler svenskar från au pair skolan än jag som inte trivs helt i min familj, är det bara vi svenskar eller vad står på?
Ah jaa hoppas det löser sig för alla iaf:)

En liten korrigering till gårdagens inlägg. Jag skrev att jag skulle träna efter "jobb" men så belv inte fallet, en annan au pair vid namn Silvana ringde och undrade om vi skulle hitta på något. Vi körde och fikade i St Paul och jag hittade ett något som gör det mer värt att stanna här: Café Latte, inte själva drickan då utan stället vi fikade på hette så och herregud vilket ställe.
Att fika är rätt mysigt faktiskt, att sitta inomhus på ett trevligt café med en sjuuuukligt god chokladtårta (det är mest den som är orsaken till att stället är så bra) och se när snön faller utanför är ännu mysigare än att bara fika...Jag har bara varit i St Paul en gång innan, denna gången var jag i en del jag inte sett tidigare, typ huvudgatan. verkligen en jättemysig, ganska liten stad. Eller så var det bara området som var litet, men mysigt var det iaf, så där gammaldags med äldre byggnader. Snön och lamporna i träden gjorde det hela mysigare. Jag åt alltså en stor chokladtårta, supermäktig men supergod. Först ett lager chokladtårta, mer lite som sockerkaka, sen ett lager av någon choklad och smörkräm, sen ytterligare ett likadant "dubbellager" sen återigen lite choklad"kaka". Det hela toppades med lite smörkräm och hallonsylt. Till detta intog jag någon sorts mandelsteamer som var god den med. Ska definitivt besöka detta ställe igen eftersom att min tårtbid bara var en i mängden av de som såg underbart goda ut.

Idag har dagen dockm varit sig lik. Hjälpte barnen sen gick jag ner och såg ett antal Las Vegas avsnitt innan jag somnade, vaknade igen, körde Joey till skolan, såg lite mer Las vegas samt åt lunch, återigen den underbara smörgåse, idag toppat med lite citronpeppar och bbq-sås. Ännu godare givetvis. Därefter kom barnen hem och det var den gamla vanliga proceduren. De hade i och för sig några vänner över idag vilket inte händer varje dag. Vi har dessutom kommit på en ny lek: The monster game" Låter lite värre än vad det är, det är egentligen bara kurragömma fast i mörker så att den som letar har ficklampa. Jag brukar dock skrämma barnen, och därav namnet "the monster game".

Efter jobb körde jag och simmade lite på YMCA, pratade en väldigt kort stund med en förälder i bubbelpoolen som förstod precis hur skönt det var att komma ut ur huset en stund.

Lite snabb info att meddela er.

Mina inlägg ska bli kortare hädanefter...Och innehålla fler bilder

Joey tuggade idag på en morot som var ca 1-2cm stor i kanske 7 minuter, jag lovar att det verkligenv ar så länge. Det tog honom nästan 1 timme att äta färdigt, tredje dagen det händer...

Charlie hatar den taekwondo han har efter skolan på tisdagar och torsdagar, idag var tredje gången han grät kvällen innan och säger att han inte vill gå till skolan imorgon. I måndags när han kom hem vid halv tre tiden sa han till mig "Do I have school tomorrow?"..."Yes"..."But i don´t wanna go, do I have to?"..."Yes you have to go, why don´t you want to go?"..."Cause, cause I´m gonna be tired tomorrow" Det visade sig då att det var taekwondon som spökade.

Susie är sjukligt lat, det enda hon gör när hon kommer hem är äter, tittar på tv, tittat möjligtvis igenom sin egen post, om hon orkar, pratar med Mark sen går hon och lägger sig. Gissa vem som gör resten...
Imorse sa hon till mig att jag nog kunde hitta lite vantar och annat som barnen behövde, problemet är att hon inte visste var dem var men jag kunde nog hitta dem. En annan au pair beskrev det mer som att man faktiskt var en förälder och de riktiga föräldrarna förväntar sig att man ska ta hand om allting medan de inte gör någonting, inte bara när man jobbar...Det var en utmärkt beskrivning...Här följer hans citat, ursäkta stölden Robin
"Jag brukar ofta känna att jag har ett otroligt ansvar för att uppfostra och leka med P&M när vi är med någon av/eller med både John och Joanne, jag känner att dom måste vara helt slut efter jobbet så jag måste leka och göra läxor hela kvällen så dom kan vila. Och det känns även som dom förväntar sig det, men igentligen så borde det vara som så att jag borde låta dom vara "föräldrar" när dom väl är hemma. "

Att man känner att dem förväntar sig det får en själv att förvänta sig det av sig själv...

Ibland kan Susie också fråga mig väldigt konstiga frågor för att inte säga korkade helt enkelt...För någon dag sen t.ex. så hade jag hängt en handduk på torkställningen i tvättrummet, då frågade hon mig, "Why is that towel there"..."To get dry?"..."Why"..."It´s wet cause i used it?"..."Why"..."To get dry?"..."Where did you use it?"´...At the YMCA since i took a shower there" Jag menar vad använder hon sina handdukar till??? Och framför allt hur torkar man handdukar här i staterna?...Ni kanske undrar varför hon inte frågade "Why" några gånger gånger till?...

Något som framkom igår under min fika med Silvana var också att Susie verkar tro att jag är något fotbollsproffs eller nåt...Det kan ju ha och göra med att jag spelade i ett klubblag hemma i Sverige, spelar man i klubblag här i USA är man oftast rätt bra men det behöver man ju inte vara i Sverige. Hon hade iaf berättat för Silvana och några andra, innan jag kom hit, att mitt lag var typ skitbra och jag var jätteduktigt. Om jag förstod det hela rätt verkade hon också tro att jag typ kunde spela i landslaget när jag kom hem...Hmm, landslagsproffs i fotboll eller ta han dom barn i USA för en tiondel av lönen? Vad hade ni valt?

Måste avsluta inlägget nu,lovar att det ska bli kortare imorgon...

Ska bara avsluta med att säga att jag verkligen vill se julen i NY, det hade varit fantastiskt, kanske kan åka dit över nyår då familjen ändå inte är hemma, fast jag behöver någon att åka med eller umgås med juu...

Låttiteln "Life is a rollercoaster" passar perfekt för mig, det är verkligen upp och ner hela tiden...Kanske lite väl många stup i denna berg och dalbana bara.

Inga bilder idag men dock ett litet videoklipp, kände att det passade med tanke på min fredagsaktivitet. Själv får jag rysningar i hela kroppen utav bara tanken,,,eller videon...

http://www.youtube.com/watch?v=fKDs2WmLRcM

"Every river that I try to cross"

Kommentarer
Postat av: Lina

Kul med den där Silvana.. Intresserad? ;) Tycker att det låter som att du börjar trivas mer nu, fast jag tycker fortfarande att du är lite mer än en au pair. Kanske så det är, vad vet jag! Jag är impad av dig som kämpar i alla fall :-)

2008-11-13 @ 11:01:31
URL: http://linala.blogg.se/
Postat av: Pappa

Håller med Lina, passar också på att gratta henne till körkortet. Hängde inte riktigt med i lönediskussionen men det gör inget. Ser fram emot din fortsatta fotbollskarriär som onekligen lyft sedan du kom till staterna.

2008-11-13 @ 12:57:22
Postat av: Lina

Tack för det pappa Björn :-)

2008-11-13 @ 18:17:04
URL: http://linala.blogg.se/
Postat av: Malin

Ohhh... vet inte hur mycket jag ahr kollat på klipp från globen :P

2008-11-13 @ 21:24:01
URL: http://malinprevolnik.blogg.se/
Postat av: Sis.

Vad mysigt det lät med den där fikan. Hoppas att din berg och dalbana får en riktigt härlig nerförsbacke snart Bötte!

2008-11-13 @ 21:47:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0