I don't like mondays'

Well actually I do like this monday.

Idag har barnen mestadels varit raka motsatsen mot tidigare. Jag gick upp halv sju imorse och hjalpte barnen innan skolan. De var alla hjalpsamma och gjorde vad dem skulle, at sin frukost, tog pa sig, borstade tanderna. Sen blev det dags for att badda sangen vilket gick bra, en av tre skotte inte sig och borjade klaga och grata lite men det far ses som en lugn morgon anda.

1: "I'm actually thinking about being an motivational speaker"

Sen hade jag lite tid for mig sjalv. Fritiden ar sa avkopplande och skon men samtidigt det som oroar mig. Visst jag har bara varit har ett par dagar och ska pa mote med alla andra au pairer i veckan. Idag pa min fritid sattade jag pa harry potter ; p pa den underbara on demand. Somnade till lite for lange, ett par timmar bara vilket gjorde att jag inte fick prata med min pappa idag utan bara med min mor och syster nar jag ringde hem. Sen korde jag en liten orienteringsrunda i omradet med min silvriga ford windstar arsmodell 00. Tur att jag hade Susie's GPS for annars vet jag inte var det hade slutat. Jag hamnade bland annat i downtown st paul och fick se xcel energy center innan jag stannade for lunch pa bk. Deras reklam frestade mig igar namligen.
Korde hemmat igen och orienterade mig lite dar och hittade faktiskt sista biten utan GPS.

Fick pallra med hem innan barnen kom hem. Jag laste lite reklamblad pa min sista fritid och elektroniken ar otroligt billig har. Annat roligt som ar billigt kommer under dagens punkter.

2: "Even if it means sacrificing your self"

Sammy och Charlie kom hem och de gjorde direkt sina laxor och at mellanmal utan brak. Sedan stack sammy over till en kompis medan Charlie istallet bjod over en kompis sa dem spelade wiee halva eftermiddagen medan jag tittade pa samt tvattade och stadade lite. Det blev sedan dags for mig och killarna att hamta Joey pa pre-school och sedan hem for att laga middag. Tro inte for mycket nu, jag kokade lite vatten i vilket jag slangde i fardig pasta (buitoni?) och lite broccoli.

3: "And...A lemon lime!!

De var sa duktiga hela tiden och brakade knappt, at bra och plockade undan. Det var verkligen skont for mig. Men sen nar mamma Susie kom hem och det blev narmre laggdags sa borjade de braka igen men det var ungefar samtidigt som jag slutade jobba, jag lyckades fa dem i sang dessutom. Tror jag, fast jag hor massa ljud ovanfor dock.

"Seriously, why not?

Imorgon tror jag att jag ska kora till det valdigt omtalade mall of america, det beror nog lite pa om jag kan lana GPS igen, annars kor jag nog och tar en fika nagonstans i narheten.  Men jag skulle nog behova en amerikansk mobil plus att det ar skont att ha nagot att gora. Jag har nu blivit den "poor little guy" jag sjalv alltid tyckt synd om. Ni vet han som ater lunch helt sjalv, fikar och gor massa andra umgangessaker helt sjalv. Det ar det jag oroar mig for valdigt mycket just nu, igar var det barnen ocksa men de har visat att dem kan skota sig. Jag oroar mig for att inte hitta umgange. Har ar inte sa manga au pairer har i narheten, kanske fler langre bort men inte just har om jag forstatt ratt. Utan umgange klarar man inte sig sa lange. Visst det ar skont att bara ligga hemma och titta pa film eller tv men det kan man inte gora hur lange som helst.

4: "Why can't I hang out with my peeps?

For mina svenska amerika vanner fran au pair skolan, om ni nu laser min blogg.

Helgkurserna ar uppbokade i host, kommer nya i var.

Jag sag ett avsnitt scrubs igar, den tyska barnvakten var med...

Jag tror att de flesta au pairer ar fran tyskland har i narheten, ni vet vad vi tycker om dem:P

Ett rykte om att vi har sett Orlando Bloom nar vi var i NY har startats bland mina lasare :D

Lite smatt och gott

Jag reagerade lite grann pa burger kings reklam som jag sag igar kvall, dem spelade rakt ut pa mcdonalds brister. "Our chicken wrap has 33% more chicken than mcdonalds chicken wrap"  Det kanns inte som att man hor det sa ofta hemma

Jag maste rengora badkaret sa att jag kan bada imorgon. Det ar jatteackligt.

Jag bloder just nu fran nagot konstigt utslag pa magen. Inget att oroa sig for dock.

Jag maste byta glodlampa har nere, den har brannt fast i lampskarmen vilket inte ar sa bra.

Jag hoppas dar kommer nya datum for "the american life" kurserna. Kurser fran fredag till sondag. Tror att jag ska valja New York, Boston eller Washington da eftersom att jag hoppas pa att fa aka till vastkusten sista manaden.

Jag ska snart satta igang harry potter igen. Den kommer till och med ihag var jag slutade tidigare och aterupptar darifran.

Jag ska starta en tavling, den borjar idag. Det galler for er lasare att koppla mina citat till ratt ursrung.
Exempelvis: Our chicken wrap has 33% more chicken than mcdonalds chicken wrap - BURGER KING. Det ar en korrekt koppling. Givetvis galler inte BK citatet eller andra citat som ni inte har en aning om var det kommer fran, t.ex om min vardmamma susie skulle saga nagot som jag citerar har pa bloggen.
Men ni har val markt att dagens inlagg inneholl en hel del citat. Jag ska nog till och med numrera dem at er sa att ni vet. Tavlingen borjar nu, fran och med detta inlagg och slutar med 22:00 svensk tid, tisdagen 21/10 blir det nog, NASTA TISDAG. TAVLINGEN GALLER ENBART NUMRERADE, FETSTILTA, KURSIVA OCH UNDERSTRUCKNA CITAT. MAN FAR BONUSPOANG OM JU MER MAN KOPPLAR CITATET TILL. MAX TRE POANG PER CITAT.
Exempel for ett poang: "look upp the stars, look how they shine for you" - coldplay ELLER
"Maybe you should change it to Josef Stalin...Oh i feels like I have heard that name before" - Vanner

Exempel for tva poang : Look upp the stars, look how they shine for you" - Coldplay, Yellow  Eller:
"Maybe you should change it to Josef Stalin...Oh it feels like I have heard that name before" - Joey i vanner

Exempel for tre poang: Look upp the stars, look how they shine for you" -  Coldplay, Yellow, Parachutes Eller:
"Maybe you should change it to Josef Stalin...Oh it feels like I have heard that name before" - Joey vill byta namn och diskuterar med chandler, vanner, sasong x.

Vinnaren ska fa nagot typiskt amerikanst pa nagot sett. Jag vet inte vad eller hur an sa lange. Jag ska komma pa nagot.
For att delta skickar man helt enkelt in ett mejl nasta tisdag med citatet foljt av ursprunget. Ni kan ju lamna det har i kommentarerna pa bloggen men da kan alla andra kopiera ert svar.

Dagens punkter

Mitt favoritcitat for dagen ar "And...A lemon lime" Sa otroligt bra och roligt. Lista ut var det kommer ifran och delta i tavlingen.

Jag hittade en snusdosa i bakfickan pa ett par av mina jeans idag. En snusdosa fylld med anvand snus. Det var nilles och fridmans pahitt. Till skillnad fran chipspasen sa slangde jag snusdosan.


Alla footlong kostar bara 5$ pa subway har i USA, det ar samma pris som en halv hemma i sverige.


Finanskrisen ar valdigt oroande i USA har jag hort fran en massa manniskor.

Mycket annat ar ocksa billigare har. Burger king t.ex var valdigt mycket billigare. En liten lask kostade 7kr/1dollar har. Min chicken wrap kostade bara 1.39 dollar. En san kostar 20 kr pa mcdonalds

Jag orkade inte leta igenom de ca 900 kanaler har finns sa jag missade nog det nya gossip girl avsnittet innan.

Jag misstanker att en okand tysk fran au pair skolan facebook raggar pa mig


Jag ar faktiskt valdigt avundsjuk pa alla andra svenska au pairer som verkar ha fatt super duper familjer.

Man kan kopa en sniper har for under 1000kr.


Konstigt att har sker skolmassakrar da och da?

"Be my mirror, my sword and shield"


Kommentarer
Postat av: Malin

fattade inte riktigt det här med tävlingen! vilka citat är det som gäller? Hmm..

2008-10-14 @ 12:16:32
Postat av: Nille

tja bltte, sorry för snusdosan men lite skoj ville man ha med dig nu när du inte är här:P, så du har inte slängt chips påsen??? jag är chockad;); hade nice:)

2008-10-14 @ 14:51:53
Postat av: Mamma

Skönt att höra att det går bättre med barnen. Det med umgänge löser sig nog Du får ge det lite tid. Jag tror inte att alla dom andra har det så perfekt som det ger sken av. Lika roligt som vanligt att läsa om vad Du har att berätta.



Sköt om Dig mamma!

2008-10-14 @ 17:22:08
Postat av: Rebecca

Jag tror precis som din mamma att dom inte har det så bra som dom säger.. Faktiskt!



Ofta alla får superduper familjer och tycker att allt BARA är toppen och hur jäkla bra som helst.. Nä, det är något lurt tror jag :P



Björn lilla :)

2008-10-14 @ 17:27:30
URL: http://rebeccasoderstrom.blogg.se/
Postat av: Syrran

Håller med de som skrivit att alla andra nog inte har "superduper familjer".. helt perfekta familjer tror jag inte att det finns nämligen. Skönt att det går bättre med barnen nu iaf.

Inte roligt att höra att du känner dig som "den stackars ensamma killen".. det ska du inte göra.. det är inget fel på att göra saker ensam.. såklart orkar man inte det i längen.. men som sagt (många ggr nu..:) så kommer det med all säkerhet att lösa sig det med!

Jag, precis som Pappa ser fram emot att du ska komma hem som en liten biff.. så börja träna nu Böttis :)



Som alltid, roligt att följa dig här.



Take Care!

/Sis.

2008-10-14 @ 19:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0