I'm back on the net

Sadar kara lasare, nu ar det dags for ett nytt inlagg. Det betyder ocksa att jag inte har nagot battre for mig denna fredagkvall, det ar ju faktiskt kvall har nu aven om ni har natt.

Idag har varit en ratt lugn dag igen, fast fan nu har jag ju tva dagar att beratta om. Tillbaks till gardagen da.

Igar, igar, vad gjorde jag igar?

Overraskande nog var jag inte pa mall of america. Det pratades dock en del om det fantastiska stallet. Maste ju ha nagon sorts ersattning for det nar jag inte ar dar. Kommer till vad det sades senare, faktiskt intressant och sa javla amerikanskt.

Igar tog jag chansen att ta en sovmorgon, borjade ju inte forran tva eftersom att barnen var lediga och jag inte orkade ta hand om dem 12 timmar i strack. Darfor hade susie hyrt in en nanny som tog morgonpasset 07:00 - 14:00. En trevlig prick som dock hade lite mycket lekar till barnen. Jag menar dem behovde val inte leka en mycket upphetsad och skrikig version av kurragoma precis utanfor mitt rum nagon gang under morgonkvisten!? De storde dessutom min underbara drom. Kommer typ inte ihag vad den handlade om faktiskt. Men jag kommer ihag att jag tyckte den var underbar och en gang nar den avbrots av att barnen kom in och vackte mig eftersom att jag hade telefon sa lyckades jag faktiskt dromma om nagot liknande eller samma personer trots ett somnavbrott pa tio min.

Gick upp iaf och at lite av barnens lunch till frukost, sen skulle jag faktiskt kora sammy till en kompis tjugo minuter harifran. Ja fast att jag var ledig. Men men det gick ju ganska snabbt och latt sa pa vagen hem tog jag en titt i det lilla "shoppingomradet" i narheten. Kanske inte riktigt var ett shoppingomrade men anda. Dem hade en mobilaffar, var inne och fick lite tips. Dem hade dessutom nagra andra affarer dar men mest cafe och restauranger. Just det, dem hade ju faktiskt ett apotek ocksa, helt normalt och helt vad jag hade raknat med sa hade dem ju ocksa drive thru, typ som mcdonalds eller liknande. For inte ska man val behova ga ur bilen och in pa apoteket??
Fick ett tips om ett bra datorstalle nagon mile away. Korde dit och fragade om datorer med svenska bokstaver, inget dem hade eller kunde ordna tyvarr.

Dags att kora hem igen kande jag eftersom att klockan narmade sig tva, men inte utan att prova de valdigt billiga baguetterna pa subway. Pizza nanting sub blev det och den var val ratt god. Ska tillbaks dit och kopa kakor en dag. 4 dollar for 12 av deras extremt goda kakor!

Nar jag kom hem igen satt barnen och nannyn och spelade tic tac toe pa uppfarten, pratade lite med nannyn, som forresten hade nagon van i halmstad, och da kom mall of america pa tal. Tydligen finns mall of america endast i minneapolis. Jag trodde det var en kedja men ack sa fel det kunde bli, det var namligen meningen att det skulle vara THE mall of america och liksom sticka ut ur mangden. Ar man mall of america ar man ocksa mall of world och sa var det ratt lange. Nu ar tydligen ett kopcentrum i kanada storre. Inte sa lange till dock, mall of america planerar namligen en utbyggnad, till deras lite natta siffra pa nagot over 200 butiker/matstalle sa ska dar namligen tillkomma 64 butiker! Halva vala och lite till.
Varfor? Kopcentrat i kanada har tydligen 60 butiker mer an mall of america. Strax ar dem alltsa varldens storsta kopcentrum igen. Inte undra pa att jag fortfarande inte kommit igenom forsta vaningen. Inte heller undra pa att dem har gift shops och den dar lilla nojesparken. Folk kommer tydligen overallt ifran for att besoka kopcentrat. For att beskriva lite mer sa kan man jamfora macy's, bloomingdales och nordstrom med NK eller ahlens i sthlm. Macy's, nordstrom och bloomingdales far alla plats i mall of america. Forutom detta har man aven ett fyra vaningars sears och da over 200 andra butiker.

Det basta med stallet ar dock att dem alltid verkar ha rea.

I alla fall, nar nannyn korde sa tog hon med sig Charlie till hans kompis, en familj med svenska far eller morforaldrar. Barnen i familjen hette lars, henrik och magnus. Ingen, varken barnen eller foraldrarna kunde svenska vilket var synd. Det var alltsa bara jag och joey kvar, det var meningen att joeys kompis som ocksa hette magnus skulle komma men det blev lite missforstand sa istallet korde jag och joey ocksa hem till den svenskattlade magnus. Han hade ju ocksa en au pair fran osterrike sa jag stannade ocksa ett tag innan jag tog med mig barnen hem. Trevligt att traffa min forsta au pair har. Hon hade inte sa roliga saker att beratta dock. Hon sa att de tva foregaende au pairerna i min familj inte hade trivts. Mamman var lat och bossig, far val se om den sidan visar sig for mig ocksa. Det var aven lite annat som inte stamde. Dessutom sa hon att har inte var sa manga andra au pairer i narheten, man var liksom tvungen att gilla dem som fanns har for att inte hamna utanfor, sa uttryckte hon det. Barnen tror verkligen att de vet allt ocksa, framfor allt sammy, han vet allt och hans broder inget, knappt jag vet nagot. Nar vi korde till magnus visste da joey vagen, jo verkligen va? Han kunde beratta att vi skulle svanga vanster i forsta svangen, sen kom han inte ihag forran vi var typ framme. Haha men han ar sa rolig lilla joey sa...

1: "I've just seen a face, I can't forget the time or place where we just met she's just the girl for me"

Dags att kora hem och borja med maten blev det iaf, behovde bara laga mat och charlie och joey eftersom att susie var med sammy och gav honom mat. Jag har inte riktigt kommit in i maten grejen, men det ar inget susie stor sig pa, hon gillar snabb mat, typ fardig mat. Sa jag undrar om jag nagongang tanker komma in i matbiten, varfor klabba liksom bara mer jobb, sa lange barnen ater gronsaker verkar allt gront. Darfor at vi resterna fran lunchen pa kvallen. Sedan var det som vanligt dags att gora dem klara for sangen och lata dem titta lite pa tv. Gardagen stack i och for sig ut lite fran vanligheterna. Eftersom att ytteligare en annan au pair, sylvanna hade ringt tidigare sa smog jag inte ner i mitt lilla krypin nar klockan slog atta utan istallet akte jag med sylvanna hem till henne och sag en ratt dalig film (across the universe) med henne och katja, annu en au pair. De hade ungefar samma saker att saga som Paddy, au pairen fran osterrike.
Filmen hade iaf nagra bra latar men det var nog ocksa allt. Tillbaks hit har ingen och ingen ork att blogga, darav anledningen till franvaro av inlagg igar. De var alla trevliga au pairer jag traffade igar men paddy sa det som kandes, man maste liksom gilla alla. Det ar ju inga manniskor jag skulle hitta pa nagot med sarskilt ofta back home.

Idag vaknade jag faktiskt relativt tidigt efter en natts skon somn. Det gjorde ocksa att jag fick lite tid till att kora till....Mall of america? Ja det stammer. Skulle ju "bara" dit och kopa kepsen jag sett haromdagen, behovde den for min halloween utstyrsel. Det slutade ju som vanligt med lite mer. For att bli sa amerikansk som mojligt maste jag ju ha en pyjamas och morgonrock, man ser ju det hela tiden i filmer. Sa jag provade en sadan men vantade med att kopa den. Istallet blev det bara en planbok och lite toalettartiklar jag saknat samt da kepsen. Allting var pa rea. Dem har superpriser har alltsa. Man kan fa en Ralph Lauren kostym for 2000kr exempelvis, one day sale kallade dem det men jag raknar med att den kommer tillbaka.

Efter att ha inforskaffat de obejkten sprang jag ivag och fragade pa ett annat stalle om en dator med svenska tangenter, efter att ha fatt nobben tre ganger igar hade jag ju inga höga tankar men återigen hade jag ju fel. Tydligen kunde man ändra inställningar på datorn så att den skriver med svenska bokstäver. Det syns alltså inte på tangenterna men dem hamnar där osynligt och det blir som ett svenskt tangentbord. Det slog ju inte mig forrän nu att man borde kunna ändra denna datorns inställningar också så hädanefter kan ni få svenska bokstäver även här på bloggen, how lovely. Därfor lutar det väldigt mycket åt att jag köper en dator har i staterna ändå istället för att skicka en från sverige.  Det gör jag nog i början av nästa vecka så då ska ni nog kunna få lite bilder också.

2: "You can take my breath away"

Efter denna trevliga upptäck, datorerna är ju rätt mycket billigare här, så blev det som vanligt lunch på Wolfgang Puck Express. Fantastisk mat, idag blev det pizza, en annorlunda pizza med bbq sås, kyckling, röd lök och nåt grönt trams. Den var väldigt god även den, precis som allt annat där. Glömde kanske berätta att jag åt en kyckling quesadilla senast jag var där som var exceptionell. 

Sen körde jag hem för att passa barnen som hade två vänner över. Det blev återigen lite fotboll och jag visade idag att jag bestämmer när jag vann bägge dagens matcher. Förhoppningsvis ska vi vara många som spelar på söndag, jag ska vinna igen då. Det blev även lite wii eftersom att dem fick ett nytt spel igår. Sen på kvällen när Susie kommit hem kom också farmor med pizza, det uppskattades ju givetvis men jag måste säga att vi har bättre pizzor i Sverige. Gjorde barnen redo för sängen, innan det åt vi också lite glass med jordgubbar och chokladsås. Splendid. Sen försvann jag ner här och skötte bloggen som haft ett litet uppehåll.

3: " You can take a picture of something you see"

Feedback på kommentarer

Malin återigen, det är inte mycket du förstår. Svårt citat dock, får ha lite betänketid för att klura ut det. Barnen kanske inte har bajsat i sängen men dem kom in idag och sa "Chester pooped on the au pair car" och menade ungefär vad du sa. Så här menade dem egentligen "Chester pooped on the grass and we placed it on the car"


Pappa jag förstår verkligen att du undrar var shoppinggenen kommer ifrån, det är som en gåva från ovan.


Melker vissa gillar att läsa men jag håller med om bilderna, skärpning nästa vecka. Nu får du åtminstone läsa med svenska bokstäver.

Mamma, en container är nog en bra idé, kan ju bli en hel del shopping. Nej men jag får väl ta med en resväska för avlämning hemma när jag är på besök och sen får väl ni ta med er lite hem när ni är på besök.

Syrran du vet väl att jag inte riktigt kan hålla mina köpstopp, hälsa mimmi om du ser henne igen, haha.

Lina, hon var faktiskt inte så snygg;P Men jag får nog börja tänka på ekonomin

Moster Cia, visst har jag svar på allt, tack för pengarna vi nyligen hittat förresten. Hälsa min lilla kusin och den dryga 08:an

Carro, ja jag vet men hon är som hon är. Haha jaa jag ska fota mina inköp, men inga bilder förrän nästa vecka tyvärr. Du vet väl att jag tar allt seriöst

Friend, vem är du egentligen?, intressant att veta.

Rebecca, bara för att ;)

Nille, hahaha jaa kan jag göra, med glädje. Du och fridman eller någon annan rolig får planera för besök.

Favoritkusinen(??). Haha det är ju mycket oroväckande att mor min springer på tycho. Kanske tur dock att det är på vardagarna. Skulle nästan kunna försäkra alla där hemma att jag skulle vända tillbaks till staterna igen om jag träffade henne på tycho when I´m back. Det där om ölgenerna kan vi väl diskutera en annan dag, jag är inte helt säker på att det är en av sakerna som vårt starka blodsband förenar oss med. Tja anledningen till att jag orkar skriva så mycket är väl för att jag i nuläget inte har så mycket annat att göra.

Dagens punkter

Folk börjar känna igen mig på mall of america.

Idag när jag skulle betala kepsen av samma person jag köpte tröjorna av i Onsdags så kom ett annat butiksbiträde fram och sa "Nice sweatshirt, did you buy this here" Det hade jag ju gjort men det svarade jag inte för istället svarade mannen i kassan som hjälpt mig i onsdags "Yes i sold it to him the other day, where did you say you were from again, Sweden?"

När jag beställde min lunch, samma kille som båda de andra gångerna så frågade han "So do you happen to work here in the mall?"

Dem har ett stort IKEA som ligger på ikea way i närheten av mall of america.

Nästa vecka ska jag köpa en dator

Senare ska jag köpa en fräck pyjamas

Jag vill köpa en till klocka, annan färg och skitfräck, på rea.

Ska försöka boka coldplay biljetter nu.

De andra au pairerna i området är inte många och dessutom 21+

Jag saknar de andra svenskarna

Jag saknar gossip girl känslan i solen på trapporna i New York

Jag saknar mammas mat

Jag fick höra igår att det kunde bli minus 40 grader celsius här om någon månad, varmt ännu.

Jag kan definitivt tänka mig att hitta något jobb i USA och stanna här ett år efter mitt au pair år.

Jag kan också tänka mig att plugga i USA

Fantastisk mat på wolfgang puck express.

Jag kommer besöka världens största köpcentrum.

Imorgon ska jag på apple picking med andra au pairer och deras familjer samt min familj.

4: "You don´t know how lovely you are"

Bye bye Sweden

"Science of progress"


Kommentarer
Postat av: Pappa

Det verkar inte till att gå någon större nöd på dig, hoppas att du håller igång kroppen något sånär annars känns det som att vi får hem 175 cm och 90 kg Bötte. De flesta kilona mitt enligt känt föräldramönster. Tror tyvärr att du måste inse att livet inte alltid är som på trappan i New York. Vi kan byta några dagar om du vill. Hoppas att vi ses innan du stannar för gott i shoppingparadiset.

Ha det bra så hörs vi snart igen.

2008-10-18 @ 08:56:59
Postat av: Pappa

Tappade bort ett PÅ efter 'mitt' men det är inte det enda man tappat här i livet. Har snart tappat allt utom vikt.

Vill på detta sätt överaska dig genom att medela att jag inte ställer upp i citattävlingen den här gången.

Så vitt jag kan se finns det inte ett enda HASSEoTage-citat och då känns det som en tävling helt utan mening. Vi kommer att sakna dig på dagens kalkonmiddag hos moster, fast Mia var visst nöjd då det innebär mer sås till henne. Din favoritkusin (?) kommer visst inte heller, han gillar inte fågeldjur.

Förmodligen gäller hans motvilja även panelhön



Det är inte bara du som saknas här hemma, här saknas numera även Nille, Fridman, Ågren, Noren m.fl. fast jag tvivlar på att Fridman trivts tillsammans med den Tork som nu brummar dygnet om på hans plats.

2008-10-18 @ 09:58:04
Postat av: Sis

Jag känner att jag måste börja med att kommentera det viktigaste, nämligen det faktum att du tror att du kan tänka dig att stanna där i ett år till sen.. Det tycker jag INTE är en bra idé Björn :) Sa vi inte åt dig att du inte får bli där? Jo.

Det här med att dom känner igen dig på Mall of america är ett tecken på att du shoppar alldeles för mkt.. det är aldrig bra att vara igenkänd så :)

Jag träffade några av dina vänner ute igår.. då kände jag mig gammal.. jag tror att det är dags för mig att gå i pension snart!

Angående ditt förra inlägg (tror jag att det var) om din kompis, hunden.. så undrar jag om det kanske är så att han är din bästis eftersom han fick den fina leksaken vi gav dig?



Ja, idag kommer vi att sakna dig.. fast lite glada är vi allt.. eftersom det som sagt blir mer sås till oss.. Mia är speciellt glad över detta.



Ha en fin Lördag lillebror.

& som alltid.. fantastiskt roligt att läsa din blogg!



2008-10-18 @ 12:41:57
Postat av: Faster

Hej Björn, instämmer med alla andra att det är roligt att följa dig på bloggen, det är också väldigt skönt att du hittat "svenskknappen". Jag vet att du håller dig för god för att lyssna på skvaller, så bry dig inte om vad den där au-pairtjejen sa om din amerikanska "mamma", (det beror ju på au-pairen också). Som du hört kommer vi att sakna dig på kalkonmiddagen idag, (fast din syster och tjejkusin är de nog lite glada att du inte är här). Varför? Jo för då får de kanske äntligen lite sås till sin potatis, den du lagt beslag på ända sedan du började äta fast föda. Jag tror att jag kan lova att om du kommer hem vid denna årstiden nästa år så ska vi nog kunna skaka fram en kalkon. Tills dess får du nöja dig med mitt ordspråk:

" Kalkoner kommer, kalkoner går

men det du är med om det består".

Ha det bra och sköt om dig, hälsningar Eva.

2008-10-18 @ 13:28:43
Postat av: Sis, igen..

Just nu spelas Viva La Vida på radion, då tänker jag på dig Lillebror, det gör jag alltid när jag har Coldplaylåtar. & ofta annars också.

Idag tror jag nästan att jag har saknat dig lite..

2008-10-18 @ 16:23:06
Postat av: Sis....

hör..

2008-10-18 @ 16:24:03
Postat av: Robin

Tja! Verkar som du har det bra uppe i norr.

Men ska du köpa en pyjamas? Va det inte du som inte sov med kläder?



btw. Jag såg hon finskan från Harry Potter igår.

take care.

2008-10-18 @ 18:03:36
URL: http://robinsundstrom.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Är tjejerna du kollade på film med söta Björn?

2008-10-18 @ 20:39:59
URL: http://rebeccasoderstrom.blogg.se/
Postat av: carro

kommer du kunna leva utan mall of america när du kommer tillbaka till sverige? det verkar inte som det.. en sak till, finns det bara ralph lauren kläder på mall of america?

2008-10-18 @ 22:51:01
Postat av: Johanna Larsson

Nar ska vi ses da=)?

2008-10-19 @ 02:53:32
Postat av: Malin

awe, drömde du om MIG? :D haha! hahahha som sagt roliga barn om det med hunden och det var sant, om du vill veta vart mitt fina citat är från så är det bara att säga till! Och hoppas du får biljetter till coldplay! Puss

2008-10-19 @ 21:43:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0