Rekord!

Hello allesammans.
Igår slog jag rekord på bloggen. Jag hade hela 39 unika sidvisningar. Tack till alla er som läser, fortsätt med det. Vi måste sikta mot nya rekord hela tiden:P

Jag har ju redan beskrivit halva denna dag. Så jag får väl fortsätta med nästa halva nu.

1: "De säger att Sverige är vackert på vintern, hur kan de veta det? Då är det ju täckt av snö"

När barnen kom hem åt de som vanligt mellanmål, de äter hela tiden alltså. Så fort de kommer hem säger de, "can I have a snack?" En timme efter maten "Can I have a snack?" Galet men men, dem är väl hungriga.

Sen hann vi inte göra så mycket mer innan det var dags att hämta Joey på skolan. När vi kom hem ville han ha snack och givetvis de andra också så det fick de väl ha då då. Sen blev det dags för läxor. Sammy har läxor varje dag, nästan bara han som har läxor. Charlie och Joey brukar inte ha det. Men jag hjälpte Sammy medan de andra lekte utomhus, när sammy sen var klar ville han också leka utomhus. Jag stannade kvar inne och rymde undan lite snabbt innan jag också gick ut och lekte. Jag hann dock inte vara ute så länge för barnen tyckte det var bättre att leka "the swedish ballgame" (bollstå) inomhus. Även grannen Caleb var med oss idag när vi ordnade kaos i "källaren" Det är riktigt roligt faktiskt att leka bollstå med barnen inomhus. Efter att  ha lekt det i en timme eller så, så blev det dags att börja med maten, som vanligt sjukt avancerat. Medan jag stoppade in den färdiga maten i mikrovågsugnen, pasta med köttbullar, tomatsås och mozzarella, så lekte barnen utomhus ett tag till.

2: "Där är en sak jag uppskattar med små barn, de går inte runt och visar fotografier på sina föräldrar"

När maten sen var klar och barnen kom in sa dem att Caleb också skulle äta här, jaha det var något nytt, för tio minuter sen skulle han inte äta här.

3: "I feel so good today...I still feel so good today cause nobody saw me fall"

Jaja jag fick väl bara lyda och hämta en likadan förpackning och stoppa den också i mikrovågsugnen. Det var faktiskt en väldigt god rätt och de tyckte nog killarna med som åt upp det dem blivit serverade, Charlie bad till och med om mer. Efter maten lekte de lite till utomhus medan jag återigen städade och plockade undan. Har förresten även tvättat en del idag, men tja det gör jag väl varje dag. När sen mamma kom hem var det dags för att spela lite wii, göra dem klara för sängen och äta ett sista "mellanmål. De var rätt lätta att få i säng idag, eftersom att alla sov i olika sovrum. Två av dem delar sovrum och en sover själv, men när Mark inte är hemma så låter Susie barnen turas om att sova med henne. Sen stack jag ner till mitt lilla gömme igen, ikväll har jag sett slutet på United samtidigt som jag pratat lite med andra svenska au pairer runt om i landet. Trevligt. Efter det har jag tittat igenom de 1800(ca) bilder jag lyckats få med mig hit plus de 400(ca) jag tagit här. Det tog ett litet tag och det gjorde också att jag inte kommer lägga in bilder idag. Jag funderar förresten på hur jag ska sköta det här med att lägga in bilder. När jag tittade igenom de drygt 2300 bilderna noterade jag också de jag ville visa mer än andra. Det blev en hel del bilder av det med så jag vet inte hur jag ska göra. Blir ett sjukligt långt inlägg om jag ska publicera dem här på bloggen, samt att de blir lite jobbigt för mig. Någon som vet ett smartare sätt?
Nu ska jag bara skriva färdigt det här inlägget innan jag går och lägger mig och vilar ut inför morgondagen.
Dagen har varit rätt bra och barnen har skött sig relativt bra så det känns hyfsat bra idag men det är fortfarande det här med det sociala. Jag bör inte heller göra delar av det jag gör här hemma. Jag är även väldigt nära att jobba mer än de 45h/veckan som jag är tillåten att jobba. Får väl se vad som sägs på mitt möte med min LCC och Susie imorgon kväll.

4: "How old his the patient? And how old was his when you started this process"

5: "Alltså, sannolikhet, va, det betyder väl nå't som är likt sanning. Och då är det synd, tycker jag, att man tydligen från och med i år - på grund av de rådande konjunkturerna - inte har råd med några riktiga sanningar längre, utan att man måste nöja sig med sannolikhetskalkyler. För dom är inte riktigt lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efter. Jag menar till exempel, före Harrisburg... och då var det ju ytterst osannolikt, att det som hände i Harrisburg skulle hända, men se'n så fort det hade hänt, då raka sannolikheten upp till inte mindre än hundra procent, så att det blev... det blev nästan sant att det hade hänt.

Ja, men bara nästan sant. Det är det som är det konstiga. För det är fortfarande som om dom går och tycker, att det där som hände i Harrisburg, det var så otroligt osannolikt, så att egentligen så har det nog inte hänt. Hela socialdemokratiska partiet går ju sedan mer än ett halvår tillbaka å väntar på besked om det som hände i Harrisburg har hänt eller inte. Innan dom kan bestämma sig för om dom ska tycka att kärnkraften är så farlig som den skulle va om det som hände i Harrisburg har hänt.

Ja, å man förstår ju att dom tvekar för jag har läst att enligt alla sannolikhetsberäkningar, så inträffar ju en sån där olycka kanske bara nå'n enstaka gång på flera tusen år. Och det är ju i varje fall inte troligt, att den skulle ha hänt redan nu, va? Utan det är i så fall betydligt mera sannolikt, att den har inträffat längre fram. Å då kommer ju saken i ett annat läge.

Se'n är det det också, att om nu det här som hände i Harrisburg verkligen hände mot förmodan, då är ju risken att det ska hända en gång till, den är ju så löjligt liten, så att... på sätt och vis, så kan man säga, att det som hände i Harrisburg, ja... det var tur att det hände, va. För då vet vi ju nu, att det är nästan säkert, att det inte händer en gång till. I varje fall inte i Harrisburg. Och i varje fall inte samtidigt som förra gången. Risken för det, den är så fabulöst liten, så att... så att den är försumbar. Med det menas, att den finns inte. Fast bara lite.

Nu är ju det här ganska komplicerade saker för gemene man, alltså. Så att... å ha folkomröstning om sån't här, det är väl egentligen ingen idé för att jag menar, folk i allmänhet dom resonerar väl på sitt grovhuggna vis så att, det som hände i Harrisburg verkligen har hänt. Dom tar det som en sanning.

Dom förstår inte att en sak, som inte ens är sannolik, den kan ännu mindre vara sann. Jag menar, dom har inte hängt med i utvecklingen, och... alltså dom fick säkert lära sig av sina föräldrar att alltid tala sanning. Tala alltid sanning, barn, sa nog deras föräldrar till dom. Det får vi inte säga till våra barn. Vi måste lära våra barn, att alltid tala sannolikt, så att dom förstår, att det som hände i Harrisburg inte kan hända här. Eftersom det inte ens kunde hända där, vilket hade varit mycket mera sannolikt med tanke på att det var där det hände."

Feedback på kommentarer

Pappa
Jag ska ju i och för sig börja plugga här någon gång under året, då kanske jag träffar lite fler amerikaner annars vet jag inte vad jag ska göra. Men men det brukar alltid lösa sig

Cecilia Jag tror det är en labrador, svart är den iaf, jag antar att alla svarta hundar är labradorer. Nej jag får nog ta och visa lite att jag vet lite vad jag får och inte får göra, vi får väl se hur det utvecklar sig.

Nille Vad trevligt att jag har ditt stöd:P Ja jag får ta reda på mer om det här när det är lämpligt med besök. Hade varit trevligt. Ni ska nog inte komma innan Mars iaf, ryktas vara extremt kallt här. De där med kontonummer ska jag nog också ordna.

Mamma Ja förutom den sociala biten så är det här med kylan något som oroar mig. Men men lite utrustning har jag ju fått. Saknar dock mössa ännu. Men förresten om den sociala biten inte löser sig så kommer jag ju ändå inte ha någon anledning att gå ut så.

Malin Ja man vet aldrig med hundar :P Bilder, bilder, det var lite mycket tjat om det här med bilder, men som sagt det är ett problem jag funderar på.

Dagens punkter

Jag saknar att spela fotboll, träna fotboll. Till och med ett fyspass med coach melin skulle vara trevligt nu. Konstgräs dessutom så man hade sluppit det där gruset.

Jag får nog gå ut och skjuta lite själv imorgon, behöver lite motion.

Är dock lite orolig för knäet, har haft ont sen i måndags, då har jag ändå bara spelat inomhusfotboll med mig själv sedan dess och då var det en liten liten mjuk boll jag använde.

Nu kommer chester ner för trappan. Han har rymt från Sammys rum ner hit. HAHA nu går han in och lägger sig på mitt rum fast att jag sitter kvar här ute framför televisionen.

Imorse tänkte jag gå ut och springa, men jag gick och lade mig istället, När jag väl vaknade var det för sent.

Måste skärpa mig angående bilderna.

Citat-tävlingen tog förresten slut idag, men eftersom att jag glömt påminna om det så fortsätter den ett tag till. Ny sluttid är torsdag 07:00 svensk tid. Sista citatet publicerades i detta inlägg.

Jag måste få någon form av motion imorgon, får snart ta upp det här med gymkort.

Jag skrattade en hel del när jag tittade igenom bilderna innan.

Jag har kommit på något jag ska göra till en vana här i USA. Gå på konsert. Tyvärr missar jag the killers men oasis och coldplay ska vi nog hinna se innan jul.

GLÖM INTE TÄVLIGEN, HOPPAS NI DELTAR, SLUTTID 0700 SVENSK TID, TORSDAG 23/10

Hej hej sverige, hörs igen imorgon

"When you feel so tired but you can´t sleep"


Kommentarer
Postat av: Nille

ja men bötte vi har ju känt varandra i över 10 år nu om det inte är inne på det 14 året nu liksom eller vad det är, du är ju som en bror till mig:), ja men va fan jag har ju underhudsfett, det vet du om sen den gamla tjocka tiden:P, haha jag är ganska duktig på att mobba mig själv:P, ja låter bra:). När ska man komma då nu om det ska avra varmt och skönt?;P hade det nice så länge man

2008-10-22 @ 12:50:56
Postat av: Mamma

Inte så konstigt att barnen är hungriga jämt med den med tanke på vad dom äter inte så speciellt mättande. Kan förstå om du saknar svensk mat för det verkar ju som om du lever på hamburgare. Ser framemot vad du har att berätta imorgon efter mötet med din LCC.



Sköt om dig!

2008-10-22 @ 15:03:03
Postat av: Robin

Tja, jag betalar 70 bucks för min coldplay biljett..

2008-10-22 @ 16:03:36
URL: http://robinsundstrom.blogg.se/
Postat av: Pappa

Äntligen fick du med världebs genom tiderna bästa monolog. Tage D:s sannolikhetslära. Då jag även känt igen en del andra , bl.a låtar med GnällKent så funderade jag på att ge mig in i tävlingen men har beslutat mig för att ge er andra chansen. Har du hittat hockeypolaren ännu ? Intressant matsedel ni har om dagarna. Dollarn passerar snart 8 kronor. Jämfört med de 6 som den stod i för inte så länge sedan så är det en viss skillnad. Fortsätter det så så får vi planera om vårt tilltänkta besök. Vad sägs pm en videokonferens i stället ?

Skämt åsido. Ha det bra så hörs/läses vi snart igen.

2008-10-22 @ 16:21:35
Postat av: Malin

jag hade gärna varit med i tävlingen men som du vet så är jag inte helt 100 på den förstår inte riktigt och orkar inte läsa igenom det igen, men om de tär dom 1 2 3 4 och dom så är ju några stycken coldplay men som sagt inget för mig :P Gå ut och spring lite late! :D

2008-10-22 @ 19:11:51
Postat av: Lotta

GnällKent.. haha. Vilken koll Pappa har då.. eller är det kanske jag som skvallrat?

Jag tycker iaf att din tävling är för avancerad Böttis, för många citat att hålla reda på.. kan du inte ta & korta ner den lite? Annars orkar jag inte vara med :)

2008-10-22 @ 20:17:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0