The Scientist

Dagens låt blev The Scientist...
Det är väl en låt som jag faktiskt inte kan koppla till något. Inte är jag någon Scientist iaf så mycket kan jag säga.
För övrigt är det en otroligt vacker låt som nog är underskattat, kanske till och med i mina ögon. Det är nog mer på senare tid som jag börjat inse att det är en av Coldplays absolut bästa låtar. Fruktansvärt vacker och bra. Kanske är det nu i USA som jag börjat uppskatta den mer i takt med att jag blivit mer sentimental i min frånvaro från mina nära och kära.

Om jag hade hemlängtan igår så har jag kännt allt annat än hemlängtan idag. Denna dag har gett mig ett lite större perspektiv på mitt liv som Au Pair. För inte kan jag väl vakna upp i min säng i Landskrona, tänka tanken på att sticka till NY och en timme senare sitta på ett tåg till NY...
Att kunna ta sig till NY rent spontant är fan i mig underbart. Ja för er som inte kopplat ännu så har jag alltså varit i New York City idag.

Jag har nog nämnt detta tidigare men det är ju en fruktansvärt mäktig och berusande stad. Efter att hoppat av tåget på Grand Central Station och först tittat runt i den väldigt fina byggnad som Grand Central faktiskt ä promenerade jag sen ut i NY. Det var en liten kylig dag men hyfsat skönt trots allt, jacka och vantar var lagom för att hålla sig varm. Flera gånger om när jag kom till en ny korsning med ett nytt kvarter stannade jag upp och bara sög in hela NYC atmosfären och bara stirrade på de höga byggnaderna. Först letade jag efter vårt framtida hotell, waldorf-astoria men när jag insåg att jag var lite på fel håll så sökte jag mig istället till 5th avenue. Jag handlade först en I LOVE NY t-shirt innan jag började promenera längs 5th avenue. Tog mig nästan enda ner till Broadway, inte riktigt, innan jag vände och promenerade upp mot lite mer shopping. Jag gick också in två av dem större elektronikkedjorna och tydligen verkar mitt kameraproblem vara större än väntat då ingen av dem kunde hjälpa mig utan rekommenderade mig att kontakta tillverkaren. Jag tog en titt på Rockefeller Center och dess enormt berömda isrink. Först gick jag bara och njöt av NY men till slut så tog mitt shoppingbegär över. Jag kom på att mitt motto eller snarare en väldigt passande beskrivning av mig skulle vara "Once I start shop I can´t stop" Tittade i lite diverse affärer innan jag hittade Lacoste och dess rea, dock handlade jag inget utan promenerade vidare lite. Hittade en Gant-affär och ojojoj, de hade 70 procent rea. Tänk er då att det är billigare än Sverige redan till Normalpris. Fyndade enormt där då jag inhandlade två tröjor för 50 dollar. Skulle troligen kostat fem gånger så mycket i Sverige. Sedan tog jag min lilla Gant-bag och struttade vidare. Gick mest för skojs skull in en Gucci affär, tog mig också in i Trump Tower och tittade lite kring de mer exklusiva shoppingområdena i NY. Tog mig ner till Central Park där jag vände utan att gå in, jag gick också in i en av världens största (om inte den största) leksaksaffärer. F.A.O. Schwartz, helt enormt stort. Dem hade till och med en Harry Potter avdelning där dem sålde allt möjligt, de Harry Potter saker som inte finns där, finns troligen inte heller att köpa. Därefter promenerade jag tillbaks och jag kunde då inte hålla mig från att köpa en tröja på Lacoste också, men det var ju rea så det var ett bra pris där med. Tog mig tillbaks till Grand Central och bestämde mig för att hoppa över ett tåg och sätta mig med en latté, en cheesecake och bara titta på folk. Det var nästan det bästa med hela dagen. Latté är för övrigt ett mycket konstigt ord att uttala på engelska. Dessutom spelade min Ipod en himlans massa bra musik för mig också.

Nu sitter jag här hemma igen på mitt rum och efter detta inlägg ska jag spela Monopoly World Edition med Jack.

Tyvärr kan jag alltså inte visa er några bilder från The Big Apple även om jag fotat en del idag. Jag har nu ännu mer orsak att köpa en ny kamera.

Jätteroligt att ha fått så många kommentarer till mina senare inlägg, dagens kommentar från min pappa kan ha varit den roligaste jag någonsin fått här på bloggen. Gud jaaa...
Angående hans fråga om min stavning så skrev jag madonna av misstag...
Jag undrar också vem Mazze är, jag har ingen riktig aning om vem det kan vara men det skulle vara roligt att veta. Mazze ville iaf inte att jag skulle sluta blogga.

För att släcka er törst efter NY-biler lite så kommer här en bild på den underbara staden


Bild tagen från http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/00/1d/3d/32/new-york-city.jpg

XOXO

PS. Här kommer en liten ps, detta eftersom att jag efter publicerandet av mitt inlägg surfade runt lite på internet, där råkade jag läsa min systers blogg. Hon pratade liksom mig även om vår USA-resa. Precis som hon också sa så är det kanske inte så intressant eller stort för er läsare att höra oss tjata om denna tripp, men som hon säger så är det en otroligt stor grej för vår familj. För att lite grann visa hur stort det är och hur troligen mina tre andra familjemedlemmar känner så ska jag publicera ett utdrag ur hennes blogg. Jag kan säga att det definitivt är så jag känner iaf

"För er läsare kanske detta inte är ngn big deal, men för mig är detta HUGE!
Okeeeej, here we go; Jag, Mamma & Pappa ska åka till USA i sommar. Yesbox. I två veckor ska vi befinna oss in the states. 2 veckor i detta mäktiga land.. & så såklart, det viktigaste av allt.. vi ska äntligen få träffa vår älskade Bötte igen! 2 veckor ska vi ha tillsammans, återförenade som en familj. Jisses! Det är bara så underbart att jag knappt kan tro att det är sant :)

Kan inte känna att det är på riktigt förrän allt är bokat.

MEN. Fattar ni? JAG SKA TILL USA! JAG SKA FÅ TRÄFFA LILLEBOR! <3
Först ska min kära Far bara råna en bank, tur att vi bor i L-a då. Här tycks man kunna råna banker & dylikt hur enkelt som helst!"

Om jag inte känt någon hemlängtan tidigare idag så kände jag lite hemlängtan nu, den lilla biten om att vara återförenade som familj slog mig och jag blev faktiskt lite tårögd, något som inte brukar hända trots min hemlängtan faktiskt.

För övrigt så ska jag göra en sak som min syster gjorde på sin blogg. Hon skröt faktiskt om sommarens händelse och VI FÅR faktiskt göra det, jag måste ju erkänna att jag ser mig som rätt ödmjuk och jag försöker att inte skryta för mycket iaf. Nu ska jag dock göra ett litet undantag, jag glömde ju förstås att berätta att Miami-hotellet var ett hotell av yppersta klass, det råkade ju vara 5-stjärnigt. Förutom detta 5-stjärniga Mandarin Oriental i Miami ska vi ju även bo på berömda Waldorf i NY och Casa Marina Resort i Key West, Casa Marina tillhör också Waldorf-kedjan och hotellet i Key West har bland annat en privat strand. Hotellet i Orlando är ju då det klart ynkligaste med sina ynkliga tre stjärnor men det ser ju ack så fint ut för det. En dag får jag nog publicera bilder på våra hotell.

DS.

Kommentarer
Postat av: Pappa

Vill bara dementera Lottas inlägg om bankrån, så illa är det inte. Familjen komme att använda de pengar vi sparar på att Bötte är i USA. Bara i minskade bensinkostnader så kan man komma långt.

Sen tycker jag att det är illa med familjekommunikatione när man skall behöva läsa på Björns blogg att dottern har en egen blogg, eller har jag missuppfattat något. Det har hänt förut.



2009-02-15 @ 10:16:08
Postat av: Sis

Haha, nej givetvis så hoppas jag att alla förstår ironin när jag skriver att Pappa ska råna en bank.. liksom jag hoppas att dom förstår när jag brer på i min blogg om vår jetset familj. Man måste få vara ironisk ibland..



Låter som du hade en fin dag igår, kanske rent av lite magisk? Man har nog svårt att förstå hur mäktigt det verkligen är.. fast jag tyckte iofs att du lyckades förmedla det ganska så bra här.

Stor har du blivit också, eller vuxen.. som dricker latte & allt :)



Ang. min blogg så har jag väl helt enkelt inte känt att det var ngn big deal.. jag skiver ju inte om så stora saker som ett liv i USA :)

2009-02-15 @ 10:39:39
Postat av: carro

jag är så oerhört avundsjuk.....

2009-02-15 @ 12:49:29
Postat av: Mazze

Tjena!!



Jag har själv planer på att åka över till USA och jobba som AP och när jag berättade det för en gemensam bekant till oss så sa hon att hon hade en gammal klasskamrat som bloggade om hans liv som AP i USA, det är så jag har kommit i kontakt med din blogg....adda mig gärna på msn eller skriv ett mail om du har tid, så kan du få ge mig lite tips...mazze[email protected]

2009-02-15 @ 16:12:59
Postat av: Lotta

Så här har vi då länken till Lottas blogg, nu när du "outat" den så är det väl lika bra att den följer med som länk när jag kommenterar hädanefter :)

2009-02-15 @ 20:43:07
URL: http://whenyoutrytocatchastar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag läste att du inte kunde visa några bilder men ändå har tagit många foton..... om vi nu funderar över situationen en liten sekund.... du har alltså tagit foto men tänker ändå inte köpa en ny sladd utan en ny kamera, du inser isf att såvida din kamera inte har utbytbart minne (som även passar i din nya kamera) så e dom bilderna fortfarande "fast" i din gamla kamera. Bara en liten tanke..... men känner jag dig rätt så har du givetvis redan kollat upp allt med de tekniska, eller?



Ha de gött så ses vi förmodligen om ca 2 månader.

2009-02-16 @ 19:42:45
Postat av: kusinen

Glömde skriva att de va från din äldre visare kusin!

2009-02-16 @ 19:43:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0