Somewhere in the stratosphere

Hej!

Idag har familjen Wikström varit i New York. För mig som snart är van vid den stora staden var det ju en hyfsat vanlig dag men den övriga familjen var ganska imponerande av det pulserande stadslivet och de höga byggnaderna.

Tyvärr skulle ju regnet förstöra en del, efter att ha haft en ganska bra stund regnfri så tog vi oss in i central park. När vi kommit tillräckligt långt för att varken hinna ut ur parken eller söka skydd på något annat ställe så kom världens ösregn. För att skydda oss lite fick vi kryppa upp på bänkar och bord under ett parasoll tillsammans med en brittisk familj. Just då hade vi inte så roligt. Det fullkomligt öste ner och vi kom varken fram eller tillbaka utan att bli dygnsura. Det var ju bara jag som var smart nog att ha med paraply, kanske var det också därför jag fick stå ute i regnet, ja mamma och princess sparkle var ju tvugna att sitta så mycket under parasollet att ingen annan fick plats.

Därefter kom regnet i spridda men rejäla skurar och mor och far tog nog det kloka beslutet att söka skydd på restuaranger och barer medan jag och syrran sprang på några mindre shoppingturer. Blev tre par kalsonger och en t-shirt för min del idag. Kalsonger behöver man alltid och t-shirten var mer en souvenir än en t-shirt så den var också godkänd. Syrran handlade väl någon klänning, ett par skor och ett linne eller vad det nu var.

God mexikansk lunch åts det idag och på kvällen käkades det kinamat på grand central som också var mycket god.

De övriga wikströmarna fick alltså upptäcka New York för första gången och idag hann vi med Waldorf, grand central, times square, chrysler building, avlägsen vy över empire, bryant park, times square, broadway, fifth avenue och ett regnigt central park. Ännu finns där mer att se.

Imorgon blir det en lugn dag i Darien igen, lite uppladdning inför vårt riktiga New York äventyr som ju börjar på onsdag.

Hundskrället Ace hade lämnat oss en present också, eller mig en present. En hög med bajs bakom soffan, det var ju snällt av honom. Han börjar bli rätt tränad nu och har inte gjort så mycket inomhus på mycket länge. Sen familjen wikström anlände hit i fredags har han dock hunnit med att kissa, kräka och bajsa inomhus...Kanske har det någon koppling till att han också har funnit en ny vän i pappa...

Kommentarer
Postat av: pappa

Så har då även jag sett NY på riktig, det är faschinerande med alla dessa enorma byggnader, den enorma mängden människor och allt annat som hör NY till. Mest imponerande var nog trots allt det härliga folkmyllret runt Time Square, vi såg nästan lika många olika folkslag som på torget i LA en lördag förmiddag. Det ska dock lite till för att impa på en redig skåning så jag avslutar med att citera våra kusiner i Söder. Haur du sitt Malmö, haur du sitt varden. Det ligger nåt i detta. För övrigt var det oerhört att nära att jag shoppade igår igen, 5 st I love NY för 10 dollar. Tyvärr var säljaren för dryg så det blev inget.

2009-07-28 @ 18:27:54
URL: http://whenyoutrytocatchastar.blogg.se/
Postat av: Nille

nä det är bra musik:), ja jag har funderat väldigt länge på det och som det ser ut nu blir det brandman:)

2009-07-28 @ 20:52:21
Postat av: Kusin vitamin

Ohh ni verkar ha de så mysigt o roligt, hela familjen samlad igen, sååå skönt! haha Lennart varför köpte du inte dom tröjorna, då hade du inte behövt oroa dig för va du ska ha på dig på jobb, en tröja för varje dag, tvättning på hegen o så om igen.... haha!!! Ni andra verkar shoppa bra där över, björn dig behöver vi inte prata om, du kan öppna din egen lilla boutiqe när du kommer hem... Sköt om er. Puzzar från ett soligt men dock så tråkigt Landskrona.

2009-07-29 @ 12:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0