The Scientist

God kväll, hoppas att ni alla har haft en bra tisdag....

Jag har haft en bra tisdag i alla fall...

Först ska jag berätta om söndagen.

I söndags vaknade jag alltså upp i någon sorts håla i staten NY och hann knappt gå upp innan jag var på väg därifrån...På riktigt så hann jag faktiskt bara ta på mig, inget annat. Sen var vi tvugna att köra till stationen om jag skulle hinna med bussen. Denna buss som jag hört skulle ta 2h var väldigt seg och tog närmre 2.5h..Det var ju inte jätteroligt direkt, framför allt inte när min ipod dog heller...

Kom till New York iaf och gick fort (var sen) bort till Victorias Secret där jag mötte Ludde utanför och Paulina inuti...
Jag och Ludde smet iväg ett litet tag medan Paulina provade vidare. Vi gick till grannaffären som råkade vara H & M där vi tittade lite och jag provade ett par byxor i storlek 33. Ja, syftet med det var ju enbart att kunna byta om till shorts och t-shirt då det var fruktansvärt varmt och kvavt...

Sen mötte vi Paulina och började leta (med några stopp på vägen) efter ett lunchställe...Efter att ha varit inne och vänt på något deli så valde vi quiznos sub (typ subway) för att prova deras utbud. Var väldigt gott faktiskt fast måste säga att subway är både godare och billigare.

Promenerade därefter bort till avenue of the americans och TJ Maxx där de shoppade lite mer. Typ de enda de gjort här men jaa, det förstår ju jag mer än väl. Även jag shoppade faktiskt också, köpte en liten kokbok, eller mer än glassbok. Kostade bara 4 dollar och innehöll recept för mer än 40 glassmaker.

Tog därefter (lite förskräckta) tunnelbanan till 96:e gatan. Vi var lite förskräckta sen jag berättat för dem att man helst inte ska leka omkring helt för mycket ovanför 98:e gatan. När vi sen åkte fel och behövde byta tåg på 125:e gatan blev det ju inte bättre. Kom i alla fall fram till "candy hostel" (detta var också en del av förklaringen till att vi var förskräckta) som ju inte var så farligt som jag trott men inte var det vackert.

Letade oss tillbaks mot centrum efter det snabba besöket på upper manhattan. På vägen tillbaks hittade vi ett megatrevligt smoothieställe. Det var så himla trevligt tack vare sina fullkomligt underbara smoothies. Fy för sören vad gott det var, en tropisk smoothie som jaa var underbar helt enkelt. Mycket bättre än Jamba Juice som jag prisat så högt här tidigare. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet längre.

Väl inne i midtown blev det dags att leta upp ett trevligt ställe att äta middag på och valet föll då på en restaurang som Ludde och Paulina ätit på någon dag tidigare. En italiensk restaurang med mycket pasta och pizza där vi kunde skapa vår egen pizza. Det ska jag säga er, det var ett väldigt trevligt ställe och jag åt där den bästa pizzan jag ätit sen jag kom till USA. Vi tillsammans delade på en stor pizza som vi tillsammans skapat. Tomat, ost, pepperoni, spenat och svamp. Löjligt gott faktiskt. Kostade inte så mycket heller...14 dollar per person för pizza, dricka, dricks och skatt.

Promenerade sedan vidare i ett NY där natten föll framför oss. Vi bestämde oss för att åka upp i Rockefeller Center för att njuta av utsikten över det mörka men väl upplysta New York. Det var ingen av oss som varit uppe där tidigare så vi var alla lite förväntansfulla och halvt nervösa då vi skulle stå 70 våningar ovanför marken och blicka ut över NY. En hiss som åkte dessa 70 våningar på strax under 1min 30 sekunder senare så var vi där uppe och herregud. Det var nästan det mäktigaste jag gjort här borta. Fy för vilken utsikt man hade där uppe cirka 260 meter. Tyvärr såg man inte Central Park i mörkret. På grund av mörkret såg man kanske inte heller så långt som man hade gjort i dagsljus men det hade vi ju räknat med. Gud alltså. VIlken utsikt det var, går inte riktigt att smälta. Utsikten över Empire State Building var ju inte helt fel, helt fenomenal. På tal om Empire så hörde vi någon bredvid oss som på fullt allvar frågade sin vän om hon nu kunde se Empire State Building...Seriöst alltså, vad trodde hon att hon skulle säga, "Nej, jag ser inte den, kan det vara den byggnaden rakt framför oss som alla pratar om, som är högre än alla andra byggnade och lyser rött, vitt och blått?"

När vi hämtat oss från den väldiga upplevelse så åkte vi ner igen i alla fall och gick tillbaks mot Times Square där vi avnjöt en underbart god glass från Cold Stone...Denna gång tog jag en Cheesecake fantasy som var någon god glassmak (kanske kaksmet) blandat med pajsmulor och jordgubbar. Väldigt gott. Efter att ha ätit denna superglass så hoppade Ludde och Paulina på tunnelbanan och jag gick mot grand central så vi skiljdes åt.

Det var en oerhört trevlig och väldigt rolig dag. Jag hade verkligen skitkul under söndagen och det var väldigt roligt att få träffa en polare också. Superskoj och det var en perfekt avslut på helgen...Är verkligen nöjd med denna helgen då den varit i princip perfekt. Precis som med Alex och Simone hade jag inte räknat med att Luddee och Paulina skulle komma på besök men det var en väldigt rolig överraskning. Dessutom åt vi ju så himlans gott under söndagen.
Det var ju också sjukt varmt och kvavt vilket var rätt skönt. Speciellt på kvällen då man utan problem kunde promenera i shorts och t-shirt kring 2300. Även efter midnatt när jag gick hem från stationen här ute kunde jag gå i shorts och t-shirt... Även om jag hade jackan på då (orkade inte bära den)

Idag hade jag ett vanligt morgonpass sen bestämde jag mig faktiskt för att ta en tupplur efter frukost. Brukar inte göra det men det behövdes idag. Vaknade upp i alla fall och gick ner och sprang och tränade lite, duschade och åt lunch innan jag hämtade barnen igen. Hade en lugn eftermiddag med dem innan jag lämnade tidigt då jag hade au pair möte idag.
Vi skulle besöka ett museum i Norwalk. Var ett gammalt, superstor hus (herrgård kanske) som vi besökte. Var väl sådår...Väldigt fint men jag vet inte om dess historia var intressant nog för att det skulle räcke till en timmes guidad tur. Ah ja, lite roligt fick vi veta ändå. Till exempel var det ett av de första husen med rinnande vatten och rörläggning. Var trettio år före vita huset med det. Dessutom hade de ett av de första säkerhetssystemen i världen.

Jaja, efter en väldigt trevlig middag som tyvärr kunde varit lite bättre då köttet var lite torrt. Trevligt i alla fall då vi satt i över en timme och bara pratade, både med barnen men även jag, JJ och M. Trevligt var det. Vi kom på grund av någon film till att börja nämna tre saker om varje land och när det blev Sveriges tur nämndes Volvo, IKEA och köttbullar...

Tittar lite på tv nu och bara kopplar av...

Här kommer lite bilder då det även idag blev ett långt inlägg.

      

     

     

     

Så där jag, ber återigen om ursäkt för mitt långa inlägg och önskar er god natt...Eller kanske god onsdag?

Kommentarer
Postat av: pappa

Jag har sagt det förut men säger det igen.

Du verkar till att ha det ganska hyfsat för närvarande, vänner och bekanta i parti och minut. Samt en och annan konsert med ett halvgnälligt band.

Tror att jag missade Lina på vägen hem igår, såg henne för sent för att hälsa. Hon får ta av sig solglasögonen.

2009-05-27 @ 16:18:12
Postat av: Malin

Ojoj! så jag var där uppe föra dig! :D

2009-05-27 @ 17:26:36
URL: http://malinprevolnik.blogg.se/
Postat av: Lina

Vad roligt att träffa Paulina o Ludde. Och ja, Lennart, jag får ta av mig solglasögonen! Men du såg rätt och jag såg även dig försent för att hälsa :) Haha!

Böttis, jag saknar dig superdupermycket nu. Snart börjar jag räkna ner dagarna tills du kommer hem. Vet att det är i okt, men datum finns ju inte än. Nåväl. Saknar dig!

2009-05-27 @ 18:54:14
URL: http://linala.blogg.se/
Postat av: Lotta

Hej Bror!



Missade att läsa här igår, fullt upp med mitt nya sovrum du vet.. ser dock att det var en del att gå igenom.. så jag får nog fortsätta mitt läsande imorron..

Det är ju nämligen dags för Greys här snart!



Nej nu ringde kusse, får återkomma imorron :)



2009-05-27 @ 20:41:25
URL: http://whenyoutrytocatchastar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0